VAZNO! deklinacija imena Zeljko

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Apos

Post by Apos »

joker wrote:
mIRCerka wrote:
crna_pantera wrote:I ja kad sam svojedobono pitala, ako ja idem kod Muje, zasto sam onda Titov pionir, svak' me je pravio budalom. :oops: :D :D
i ja kazem MUJE, jer valjda nisam upoznala nijednu zenu da se zove muja :D

ali glasah za ZELJKA KOMSICA
Pa dobro, nisi ti zbog toga nepismena...

Mozda politicki nekorektna :-)
A kod nas u "A" je Željko pa koji goć padež upotrebio :)
Politički nekorektno??????

Ti si Jokeru ipak prikriveni fan Zlatka/ Zlatke L.
Baghira

Post by Baghira »

mIRCerka wrote:
crna_pantera wrote:I ja kad sam svojedobono pitala, ako ja idem kod Muje, zasto sam onda Titov pionir, svak' me je pravio budalom. :oops: :D :D

Ma sad i ja govorim Muje, ali sam nekad govorila Muja, obzirom da su mi roditelji s one tamo strane Drine :D Ali me je bolja polovina ovih zadnjih 13 godina "ispravljala" :roll: tako da i ja sad govorim kod Muje. :D Ali nikad nisam saznala, kao sto rekoh, zasto je Zeljko, a ne Zeljkin....ono htjela sam znati pravilo, koje ocito ne postoji :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

crna_pantera wrote:
mIRCerka wrote:

Ma sad i ja govorim Muje, ali sam nekad govorila Muja, obzirom da su mi roditelji s one tamo strane Drine :D Ali me je bolja polovina ovih zadnjih 13 godina "ispravljala" :roll: tako da i ja sad govorim kod Muje. :D Ali nikad nisam saznala, kao sto rekoh, zasto je Zeljko, a ne Zeljkin....ono htjela sam znati pravilo, koje ocito ne postoji :D
Zeljin sal, ne Zeljov...

ne znam, nazalost nemamo validnu gramatiku bosanskog jezika, jer je ona nakarada bila copy paste hrvatske i srpske, pa nista ni sa cim ne ide...
:D:D:D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Idemo na burek kod Avda pa cemo na tekmu gledati Zelja :D:D:D

Panto, bolja polovina :D ti je posesivna jer te nije ispravljao sto si nepavilno govorila nego sto je njemu paralo usi (kao sto para i meni).

Ali gramaticki ispravno je Zeljka, Avda, Mirsa,... Vjeruj mi
joker

Post by joker »

mIRCerka wrote:
ja se deklarisem kao Hrvatica od 02.10.2006.g. samo da Ivo Miro Jovic vise prestane srat kako su komsica izabrali muslimani...
:D

konacno nadjoh i ja svoj tor, posto me DANAS izradila sa osnivanjem Ostal-sovinisticke stranke...
Dzaba ti sto se tako deklarises, kad Zeljko nece biti tvoj predstavnik vec predstavnik gradjana (koje nas ustav u ovom kontekstu, na zalost, ne predvidja). Tako ti kao "novopecena Hrvatica" nemas svog predstavnika u predsjednistvu iako ovaj ustav predvidja da hrvatski clan predstavlja hrvatski narod, srpski clan srpski narod, a bosnjacki clan bosnjacki narod (na zalost). O gradjanskom clanu koji ce predstavljati sve gradjane BiH u ustavu ni govora (ponovo na zalost), tako da mi ni Zeljko nije tu bas poprilicno cist radi li po ustavu ili ne?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

joker wrote:
mIRCerka wrote:
ja se deklarisem kao Hrvatica od 02.10.2006.g. samo da Ivo Miro Jovic vise prestane srat kako su komsica izabrali muslimani...

konacno nadjoh i ja svoj tor, posto me DANAS izradila sa osnivanjem Ostal-sovinisticke stranke...
Dzaba ti sto se tako deklarises, kad Zeljko nece biti tvoj predstavnik vec predstavnik gradjana (koje nas ustav u ovom kontekstu, na zalost, ne predvidja). Tako ti kao "novopecena Hrvatica" nemas svog predstavnika u predsjednistvu iako ovaj ustav predvidja da hrvatski clan predstavlja hrvatski narod, srpski clan srpski narod, a bosnjacki clan bosnjacki narod (na zalost). O gradjanskom clanu koji ce predstavljati sve gradjane BiH u ustavu ni govora (ponovo na zalost), tako da mi ni Zeljko nije tu bas poprilicno cist radi li po ustavu ili ne?
Onda se odricem svog Hrvatstva, vracam se u Ostal-sovinisite...
skjuz mi, ceka me pita na Kovacicima, citamo se later...
horns&drums

Post by horns&drums »

Pa Zeljko (lijepog li imena :) ) jeste hrvat i ima covjek i hrvatsku putovnicu. Prema tome Mirco, mirno spavaj :D
Apos

Post by Apos »

Mirc pređi u bule.
Timotije

#59 Re: VAZNO! deklinacija imena Zeljko

Post by Timotije »

mIRCerka wrote:
Timotije wrote:
mIRCerka wrote: ti bi mogao, radi iznosenja imena u javnosti, pricati rukama jer cu ti jezik iscupati, a zube sasuti u grlo :D:D:D:D:D:D:D

Eto pitaj je slobodno, da i bi ona rekla da ide kod ZELJKE ili ZELJKA komsica...
btw, svi mi idemo na cevape kod Zelje, ne Zelja...
Ja cesce prakticiram Mrkvu...
Pitarska posla! :oops:

Zeljka nisam upratila za kog haberi, za Damira znam da je pitar.

FORZA ZELJ(K)O!!!
Paradoks, nisam pitar vec prastari zeljovac. :D :D
joker

Post by joker »

horns&drums wrote:Idemo na burek kod Avda pa cemo na tekmu gledati Zelja :D:D:D

Panto, bolja polovina :D ti je posesivna jer te nije ispravljao sto si nepavilno govorila nego sto je njemu paralo usi (kao sto para i meni).

Kao i Zeljke, Avde, Mirse... Bar je tako bilo, a mislim da je i sada. Izvor mi nije sada dostupan, pa ne mogu provjeriti da sa 100% sigurnosti tvrdim.

Apos, ma ja sam ti u stvari latentni Zlatkov fan, samo sto to izrazavam kroz Zlatkofobiju. Tako mi napisase jednom i za homoseksualce, kada sam ih malo kritikovao. Kao latentni homic, homofobija, ovo-ono...

P.S. Kod Zeljke, Darke ispred "K" mozes primjetiti druga slova u odnosu na Zlatka, Ratka i sl. Ali opet imas i Mirka koji unosi novu zabunu kao izuzetak od onih pravila gore. Zato ne cackaj mecku, nego pusti svakog da prica onako kako misli da mu bolje lezi uz uslov da je ispravno. A u razlicitim nacinima ili verzijama izgovora pojedinih rijeci, naziva mozes naci izvore informacija o necijem porijeklu, obrazovanju, pa i karakteru ako hoces...

:-)
horns&drums

Post by horns&drums »

Da joker, zaboravih napisati.

Moze i Mirse i Mirsa. Oboje je pravilno, bar u s-h jeziku koji sam ucio 12 godina.
Apos

Post by Apos »

horns&drums wrote:Da joker, zaboravih napisati.

Moze i Mirse i Mirsa. Oboje je pravilno, bar u s-h jeziku koji sam ucio 12 godina.
koga foliraš, a ja znam da si bježao sa časova.
Baghira

Post by Baghira »

horns&drums wrote:Idemo na burek kod Avda pa cemo na tekmu gledati Zelja :D:D:D

Horni, sve mi se cini da si u pravu :D Sad cemo malo da promijenimo uloge, pa cu ja njega malo ispravljati :oops: :D

Cula sam da je takva deklinacija :D sad ispravna. Ali sta mi vrijedi, kad se ja naucih na onu neispravnu. :P :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Apos wrote: koga foliraš, a ja znam da si bježao sa časova.

Samo s matematike :D:D

Kad mi zavirite u novcanik vidjecete da sam u pravu :D:D

Panto, kad te pita ko to kaze reci "Horni rek'o" :D:D:D
Apos

Post by Apos »

joker wrote: Kao i Zeljke, Avde, Mirse... Bar je tako bilo, a mislim da je i sada. Izvor mi nije sada dostupan, pa ne mogu provjeriti da sa 100% sigurnosti tvrdim.

Apos, ma ja sam ti u stvari latentni Zlatkov fan, samo sto to izrazavam kroz Zlatkofobiju. Tako mi napisase jednom i za homoseksualce, kada sam ih malo kritikovao. Kao latentni homic, homofobija, ovo-ono...

P.S. Kod Zeljke, Darke ispred "K" mozes primjetiti druga slova u odnosu na Zlatka, Ratka i sl. Ali opet imas i Mirka koji unosi novu zabunu kao izuzetak od onih pravila gore. Zato ne cackaj mecku, nego pusti svakog da prica onako kako misli da mu bolje lezi uz uslov da je ispravno. A u razlicitim nacinima ili verzijama izgovora pojedinih rijeci, naziva mozes naci izvore informacija o necijem porijeklu, obrazovanju, pa i karakteru ako hoces...

:-)
Što se stidiš i ja sam svojevremno navijao i za Alju i za Zlatka. Ali evo sam doš'o pameti. A ti?
Ako si griješan pokaj se sine. Lakše će biti tvojoj duši. Tako ovdje neki kažu.
A šta je pravilno? Mislim da se tip preziva Halilović. Napisao je jedini pravopis Bosanskog(ne bošnjačkog) jezika i u startu rekao to je demo verzija.
Baghira

Post by Baghira »

Hocu cika Horni :oops: :D

Nego, vidjeh sad da je oboje pravilno, i Zeljka i Zeljke :? Odlicno, ne mores onda nikako pogrijesiti :P :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Ma ja panto, samo borba za tejitojij :D:D
joker

Post by joker »

Apos wrote:Što se stidiš i ja sam svojevremno navijao i za Alju i za Zlatka. Ali evo sam doš'o pameti. A ti?
A šta je pravilno? Mislim da se tip preziva Halilović. Napisao je jedini pravopis Bosanskog(ne bošnjačkog) jezika i u startu rekao to je demo verzija.
Ma ja ne cinim i ne mislim nista pogresno da bih se kajao, a ako budem onda cu se i pokajati. Jer velik je onaj ko moze priznati da je pogrijesio, ako je pogrijesio. :-)
Apos

Post by Apos »

joker wrote:
Apos wrote:Što se stidiš i ja sam svojevremno navijao i za Alju i za Zlatka. Ali evo sam doš'o pameti. A ti?
Ma ja ne cinim i ne mislim nista pogresno da bih se kajao, a ako budem onda cu se i pokajati. Jer velik je onaj ko moze priznati da je pogrijesio, ako je pogrijesio. :-)
Jer velik je onaj ko moze priznati da je pogrijesio, je li to Copy/paste nekog Hadisa ili citat iz Biblije. Tako mi zvući.
joker

Post by joker »

Apos wrote:Jer velik je onaj ko moze priznati da je pogrijesio, je li to Copy/paste nekog Hadisa ili citat iz Biblije. Tako mi zvući.
Ma to ja onako. Vise kao zakljucak, jer na ovom forumu u vecini slucajeva ljudi lupaju gluposti, pa i kad postane svima ocito, pa i njima samima, koliku su glupost lupili, ne mogu prevalit preko prstiju pa otipkati "priznanje" da su pogrijesili...
Jara

Post by Jara »

Apos wrote: Što se stidiš i ja sam svojevremno navijao i za Alju i za Zlatka. Ali evo sam doš'o pameti. A ti?
Valjda za Alja :D :D :D
Jara

Post by Jara »

mIRCerka wrote: ne znam, nazalost nemamo validnu gramatiku bosanskog jezika, jer je ona nakarada bila copy paste hrvatske i srpske, pa nista ni sa cim ne ide...
:D:D:D
Imat ćemo, uskoro (samo što nije izašla), autora M. Riđanovića. 8-)
manijak1

Post by manijak1 »

Ama možda postoji :oops: :D
Baghira

Post by Baghira »

manijak1 wrote:Ama možda postoji :oops: :D
Hvala, a gdje? :oops: :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Knjižnici , knjižari .....ili pak u glavi :D
Post Reply