KORPA DOBROTE 2006

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Isabell

Post by Isabell »

mIRCerka wrote:
mIRCerka wrote:Sve zainteresirane za suradnju u akciji molim da posalju mail na [email protected] da vas utefterimo finalno....
Mail poslan :)
U akciju :-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

evo ga, vec se javila dva dostasa, 2 forumasice a sad ce i ostali...ljoobnem vas
Isabell

Post by Isabell »

mIRCerka wrote:evo ga, vec se javila dva dostasa, 2 forumasice a sad ce i ostali...ljoobnem vas

:thumbup:
frozen

Post by frozen »

Sabiramo se ili se množimo :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

frozen wrote:Sabiramo se ili se množimo :D
Trenutno se sabiramo, a ja odo na pauzu da se pomnozim :D
a ti posalji lancani mail sa zadacima i obavezama svima na listi (ti to tako fino srocis, milina te citati) pa da se raja tuspasi ko sta moze kad)
Isabell

Post by Isabell »

Dajte ljudi nemojte da zakazemo, fali nas da realiziramo plan...
Sudjelujte s nama da pomognemo onima koji ne mogu sami kroz zivot...
Pearl

Post by Pearl »

ja sam se prijavila na adresu, a evo i ovdje da se tuspasim...
frozen

Post by frozen »

Dragi humanitarci zainteresovani za akciju Korpa dobrote,

Dogovorili smo sastanak u utorak, 10.10.2006. godine u 19.30 sati u UNITIC-u, kafana Bulevar (kada uđete u UNITIC kafana sa lijeve strane).

Nadam se da ćete se odazvati u velikoooooooooommm brojuuuuu!

Puno pozdrava :)
frozen

Post by frozen »

Evo izvještaja sa sastanka...

1. Dogovorili smo da akcija starta u petak, 13.10.'06. i traje do nedjelje, 22.10.06. godine kada bi organizovali posljednju isporuku.

2. Plakate i letke će nam, nadamo se dizajnirati Sida, no Mirci je preuzela taj dio da dogovori. Ukoliko među vama ima onih koji znaju gdje to možemo štampati po nekim pristupačnim cijenama neka se tuspasi.

3. Saopštenja za javnost i lobiranje kod medija će preuzeti moja malenkost, večeras sam već gostovala na Radiju M i najavila akciju, a oni su zainteresovani da budu medijski pokrovitelj, te bi trebali njihov logo staviti na plakat.

4. Za majice ćemo se dogovarati u hodu, bitno je da nam Sida i to dizajnira.

5. Za dijasporu će se Mirci staviti na raspolaganje:)) Njoj pare šaljite kako bi izbjegli provizije i klanja. Detalje će vam ona javiti, no čini mi se da je MoneyGram najbolje rješenje (to je sad do vas). Javite šta vam je najpovoljnije i najlakše, pa će vam mirci proslijediti potrebne podatke (tipa 90-60-90) :faraon1: .

6. Za popis robe smo se rasporedili ovako:
- MARKALE - Mirci i Frozen
- MEJTAŠ - Mirci i Frozen
- SOCIJALNO - I i B (poznaće se, ne znam im nickove)
- ILIDŽA - Nina2
Molim da se oni koji nisu prisustvovali sastanku upišu za lokaciju koja im odgovara za popis, jer vjerujemo da ćemo se morati pokrivati zbog radnih nam obaveza. Nadam se da ima još neko zainteresovan za Ilidžu, jer je zasad na toj lokaciji Nina2 sama.

7. Volontere nismo rasporedili, s obzirom da nas je malo i da ne znamo kada ko ima vremena. To prepuštamo na volju svakom od učesnika akcije... Dakle, kada imate vremena ponesete majicu, zadužite letke i napadnete najbliži vam Hoše market, te kupce informišete o akciji.

Za sve dodatne sugestije, kritike i pohvale vam stojimo na raspolaganju :D Zaista, ako se sjetite bilo čega što može unaprijediti akciju pucajte, svaki prijedlog je dobrodošao.
Isabell

Post by Isabell »

Ima jos par ljudi koji su se javili mailom za pomoc na Socijalnom i Ilidzi. ALi bilo bi dobro ako se prijavi jos par ljudi da stignemo sto bolje izorganizirati citavu stvar.
Zato ljudi POMAGAJTE...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ako sve prodje kako treba, sutra poslijepodne bismo trebali postaviti Korpe, a vec od subote ujutro u 4 HOSE marketa mozete donirati...

Image
stedite pare do subote, i onda se bacajte u trosak!
Isabell

Post by Isabell »

mIRCerka wrote:ako sve prodje kako treba, sutra poslijepodne bismo trebali postaviti Korpe, a vec od subote ujutro u 4 HOSE marketa mozete donirati...

Image

Bravo mirci :-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Isabell wrote:
mIRCerka wrote:ako sve prodje kako treba, sutra poslijepodne bismo trebali postaviti Korpe, a vec od subote ujutro u 4 HOSE marketa mozete donirati...

Image

Bravo mirci :-D
nemam ja nista s tim, ja nisam odavle :D

sida udara zavrsnicu plakatima, cekam da frozen posalje textic i bice gotov plakat, samim time i letak :D
karanana

Post by karanana »

Pomalo glupo pitanje....Koji je princip ove akcije? Jeli mojom kupovinom tamo Hose Komerc donira odredjeni procenat za Korpu ili je sistem kupi i ubaci u korpu?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

karanana wrote:Pomalo glupo pitanje....Koji je princip ove akcije? Jeli mojom kupovinom tamo Hose Komerc donira odredjeni procenat za Korpu ili je sistem kupi i ubaci u korpu?
sistem je, ti kupis i doniras. Tako da je svako cist, a jedino korisnici kuhinje profitiraju...
nama su neki ljudi prosle godine znali prici i davati po 5 KM za ovo, a mi ih tjerali da odu kupiti...jer se uvijek nadje smardova i zlobnika koji te, nakon tvoj ulijetanja u minus radi akcije i nakon lomljenja u radu, optuzi da ti zelis zaraditi preko tudjih ledja.
et.
karanana

Post by karanana »

mIRCerka wrote:
karanana wrote:Pomalo glupo pitanje....Koji je princip ove akcije? Jeli mojom kupovinom tamo Hose Komerc donira odredjeni procenat za Korpu ili je sistem kupi i ubaci u korpu?
sistem je, ti kupis i doniras. Tako da je svako cist, a jedino korisnici kuhinje profitiraju...
nama su neki ljudi prosle godine znali prici i davati po 5 KM za ovo, a mi ih tjerali da odu kupiti...jer se uvijek nadje smardova i zlobnika koji te, nakon tvoj ulijetanja u minus radi akcije i nakon lomljenja u radu, optuzi da ti zelis zaraditi preko tudjih ledja.
et.
ok, hvala, ukljucit cu se. a sta ce biti najpotrebnije da se kupi? tu cu valjda vidjeti sa "cuvarim" korpi.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

karanana wrote:
mIRCerka wrote:
et.
ok, hvala, ukljucit cu se. a sta ce biti najpotrebnije da se kupi? tu cu valjda vidjeti sa "cuvarim" korpi.
sta god da kupis, fuliti neces...
brasno, ulje, secer, riza, tjestenina, ali isto tako i konzerve, zacini, supe...
kod tetka Zilhe se dnevno hrani 1600-2000 ljudi, a isto tako ona sprema pakete pomoci porodicama koje zive u totalnoj neimastini, tako da necs fuliti ni sa pastetom.
Et.
Hvala.
:bih: :sax: :kiss:
Isabell

Post by Isabell »

karanana wrote:
mIRCerka wrote:
et.

A mozes se ukljuciti i kao volonter ako imas vremena :)
karanana

Post by karanana »

Isabell wrote:
karanana wrote:
mIRCerka wrote: sistem je, ti kupis i doniras. Tako da je svako cist, a jedino korisnici kuhinje profitiraju...
et.

A mozes se ukljuciti i kao volonter ako imas vremena :)
zaista bih volio ali vrijeme je upravo ono sto mi nedostaje zbog poslovnih obaveza.
zena21

Post by zena21 »

Koliko dugo ce trajati akcija?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Akcija traje od 13.10.2006 do 22.10.2006.godine
zena21

Post by zena21 »

gdje ces ti biti Mircy?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zena21 wrote:gdje ces ti biti Mircy?
Frozen i ja smo, posto jos uvijek nemamo dovoljno volontera, preuzele popis markala i mejtasa...

btw, danas cu preuzeti DOSTA majice za volontere, pa cemo nakacit i KORPA DOBROTE znak :D
zena21

Post by zena21 »

Ja bih vam vrlo rado pomogla, ali imam jako puno obaveza, tako da nemam vremena... Ali bar mogu nesto staviti u jednu od korpi kod Hose komerca....
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

de skontajte specifikacije tih letaka (format, boje, kolicina...), pa da vidimo sta mozemo za stampu...
Post Reply