Izasao TM prvi navijacki magazin u BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hool

Post by hool »

PITARKA_SA wrote:Ne znam HEKLAT,ja sam ipak gradsko djete,sa asfalta
:lol:
PITARKO - Evo sta "gradska raja" kaze sama o sebi :D pametnom dosta
Image
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Image
Skoro

Post by Skoro »

Kad vidim kako se misevi sada razmecu tuga me obuzme. Ovo smo mi trebali imati prije ravno 4 godine. Tada smo uradili potpun projekat, okupili ekipu, redakciju, napravili koncepciju, prelom ali nije bilo finansijera (ko sto nece biti ni za vas nakon par brojeva, samo polako) koji bi nas pogurao 4-5 brojeva, jer nismo htjeli izbaciti jedan-dva broja pa onda nista. :roll:
Ne bi me cudilo da je neki od jadova sa kojima sa tada razgovarali oko finansija vama dao nasu ideju jer to tako inace ide kod vas. Ali sta je tu je, vi ste to uspjeli napraviti, mi nismo. To vas naravno ne cini nista vecim nego sto ste sad jer ste tek u jednoj stvari uspjeli da nas prestignete, a toliko toga ima....
Sve u svemu, jako dobra stvar
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

hool-nemas pametnijeg posla nego ulaziti a nase stranice?
da imamo nesto kriti zakljucali bi dio foruma
ko je rekao uopste da mi nismo u k**cu kao grupacija??
to vec traje odredjeni period i to niko i ne krije,ali to su nase stvari ,sigurno ne tvoje!ne shvatam poentu tvoje registracije na nasu stranicu?ocito je da te ne zanimamo :-)
a sto se tice posta,u vezi mog HEKLANJA i navijanja ,ne znas me ni ko sam ni sta sam,ja vrlo dobro znam o kodeksu ponasanja navijackih grupacija,svim furkama,izgledu kopa.bas o svemu sam upucena..a to je tebi mozda tesko shvatiti jer sam ja zensko i sama ta recenica "idi heklaj nije navijanje za tebe" je bezveze bas :-?
toliko samo
horns&drums

Post by horns&drums »

Aha Skoro, vidjeli smo od vas kako osvajate titule pa i mi krenuli u copy-paste :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kada kupis ovaj lijepi magazin vidjeces da su ljudi dali sve iz svog dzepa, kakvi bolan financijeri i p materine.

Pitarka_sa, nije ni vama lako imate i vi "delegata" koliko ocete...
shadow

Post by shadow »

Glavna prepreka ovakvom jednom magazinu ne lezi u finansiranju vec u oskudici materijala. Mi smo ranije htjeli to uraditi ali sta i o cemu pisati (a tada je liga cak bila interesantnija nego sad) tako da stvarno ne znam cime mozete privuci paznju raje.
Jedina nada je pucati stvari iz proslosti jer toga ima dosta ali ovo sto se trenutno desava je katastrofa, jad i bijeda.
Evo kreni od ove sezone, 7 tekmi, posjeta prilicno losa kuci, na gostovanja se uglavnom ne ide (ili ide jako mali broj ljudi) i kakve su tu aktuelnosti koje ce nekog zainteresovati? Nikakve! I opet se sve vrti u krug, ona mala grupa bolesnika koja ide na tekme i gleda ovu patnju ce ustvari biti i jedina ekipa koja ce taj magazin kupiti i citati o sebi.
Druga stvar je internet, navijacki forumi (konkretno hordezla.org ili maniacs.org) okupljaju veliki broj clanova i sve aktuelnosti i zanimljivosti su tu odlicno pokrivene ukljucujuci dosta klupske istorije i slika iz iste. Dnevno provedem najmanje sat-dva na "hordama" (siguran sam i ti na vasem forumu) tako da sam dobro upucen u sve sto se desava s nasom grupom ukljucujuci i mnoge stvari o kojim se u magazinu ne bi smijelo pisati.
Eh, jedina stvar na koju mozete racunati a nema veze s ovim gore napisanim tj. logikom je LJUBAV prema klubu, zbog toga ni 2 ali ni 22 marke nisu puno, makar da se radi o jednom listu papira. Sad zavisi dokle ce vas ljubav "iznijeti", sigurno ce u pocetku biti veliko interesovanje a kasnije pretpostavljam gusenje i prestanak stampanja.

u svakom slucaju sretno!
horns&drums

Post by horns&drums »

Upravo to. Niti je sa vama niti sa nama slucaj. Danas je bitnije mrziti Sarajevo nego voljeti Zelju i obratno.

Sto se lista tice , dobar je i sam pokusaj izlaska, a sad koliko ce trajati zavisi od svih nas.

A liga kao liga... necemo o tome, znas i sam kakav je "kvalitet"...
hool

Post by hool »

PITARKA_SA wrote:hool-nemas pametnijeg posla nego ulaziti a nase stranice?
to vec traje odredjeni period i to niko i ne krije,ali to su nase stvari ,sigurno ne tvoje!ne shvatam poentu tvoje registracije na nasu stranicu?ocito je da te ne zanimamo :-)
a sto se tice posta,u vezi mog HEKLANJA i navijanja ,ne znas me ni ko sam ni sta sam,ja vrlo dobro znam o kodeksu ponasanja navijackih grupacija,svim furkama,izgledu kopa.bas o svemu sam upucena..a to je tebi mozda tesko shvatiti jer sam ja zensko i sama ta recenica "idi heklaj nije navijanje za tebe" je bezveze bas :-?
toliko samo
Kao prvo, nisam registrovan na vasu stranicu. na ovo sto sam "postirao" sam naletio sasvim slucajno
To za heklanje, je bila mala sala :D
Ne smetaju mi djevojke na tribini, daleko od toga
Samo me "vuces" za jezik stalno :D
A "draga" ja sam sa vasim jednim i jedinim vodjom S.... sjedio dosta puta, isli smo cak i zajedno na neke prijeratne tekme, tako da tvoja prica o nekim kompleksima, "ne drzi vode"
Jos si ti mlada, ali napredujes :D
Ps. furas CASUAL , ULTRA ili si INDIJANERKA (nadam se da nisi ovo zadnje)
:D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Pitarko :D čestitam tebi i navijačima FCS kao što si ti pobjedu Sarajeva u Orašju , a Teufiku .....Škori ....... poručujem :D da je mjesečni list TM izrazito edukativan u smislu historijata navijačkih grupacija i fudbalskih timova i da je pravopisno potpuno korektan ...... pa ......možete da naučite izostavljeno gradivo :D maternjeg jezika :D a što se tiče ideja :D kreativnosti i ostalih kategorija pitarima priznajem da brzinom svjetlosti izbacuju pošalice i ostale trice na naš račun ....... :D ali još dva kola do istine ko hadžija ko bos(s) :D ......Matko je u Zrinjskom :D a miševi :D će pojesti zvrkove ........s merakom . :D :D

Koliko zavisti , koliko pakosti i koliko :oops: mahalaške arogancije imaju Škoro i njemu slični mi istovremeno imamo sveukupno više ljubavi za našeg Želju :oops:.

P.S. Brazzo :D Jamak će im ga zabiti .......predosjećam :D :D
Skoro

Post by Skoro »

Vi ste posljednja grupacija na dunjaluku kojoj treba nesto zavidjeti, vjeruj mi. Ja sam napravio pet novina i jako dobro znam kako stvari funkcioniraju. Mi nismo imali potrebu izbacivati novinu samo da bi je prvi izbacili, to se jednostavno tako ne radi. Ako zelis da neko procita tvoje misljenje objavi to na sajtu, blogu, cemu novina, cemu dodatni trosak para? Da neko kaze evo mi imamo, nemaju drugi? To se tako ne radi.
Novina se pravi iz posebnih razloga, koje opet nisam vidio u vasim prethodnim postovima. zato vam zelim puno, puno srece jer ce vam zaista trebati. A volio bih biti tu kada pojedinim ljudima budete objasnjavali zasto se novina placa, gdje i kome idu pare, sta ima klub od toga, smije li se pisati protiv Uprave, protiv pojedinih igraca, trenera, navijaca 'na svoju ruku'.....?
SRETNO vam bilo, zaista :D
P.S. i da ne zaboravim, volio bih zaista procitati jedan tekst o TM prije rata i vidjeti barem jednu sliku (posto video klip sigurno ne postoji) koja nije iz '90 ili '91, da je barem koju godinu starija :D
Last edited by Skoro on 24/09/2006 15:48, edited 1 time in total.
hool

Post by hool »

Navijacki magazini, sluze prvenstveno za edukaciju mladjih navijaca, dali ce neko zaraditi na tome ili ne , manje je bitno
Nadam se da ce TM sto je manje moguce pisati , o upravi, igracima itd.
Skoro

Post by Skoro »

hool wrote:Navijacki magazini, sluze prvenstveno za edukaciju mladjih navijaca, dali ce neko zaraditi na tome ili ne , manje je bitno
Nadam se da ce TM sto je manje moguce pisati , o upravi, igracima itd.
Od ovoga se ne zivi majstore. Hocu reci od ovoga magazin ne moze zivjeti, ne moze se stampati a to nam je svima bitno - da izadje novi broj, zar ne?
horns&drums

Post by horns&drums »

Novina se napravila iz potrebe da i oni koji nemaju pristup internetu nesto saznaju o Voljenom, navijacima, desavanjima. Jer mi brinemo jedni za druge.

Inace skoro zapeo si mi za oko, evo nesto gledam koliko pises pa ti covjece dnevno vise mislis na Zelju nego ja. Respect :thumbup:

A klipovi o Zelji prije rata. Bujrum jarane na nas sajt uskoro pa vidi ima li ista. A bujrum i kod mene kuci ako oces, doduse VHS snimci nisu bas kvalitetni ali naci ce se materijala
Skoro

Post by Skoro »

mislio sa na TM a ne na zelju :roll:
horns&drums

Post by horns&drums »

Ali TM jeste Zeljo i napravljen je zbog istog
Skoro

Post by Skoro »

Opet filozofija :roll: e cudni ste vi pravo
horns&drums

Post by horns&drums »

Nije filozofija nego ljubav bolan :)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

hool wrote:
PITARKA_SA wrote:hool-nemas pametnijeg posla nego ulaziti a nase stranice?
toliko samo
Kao prvo, nisam registrovan na vasu stranicu. na ovo sto sam "postirao" sam naletio sasvim slucajno
To za heklanje, je bila mala sala :D
Ne smetaju mi djevojke na tribini, daleko od toga
Samo me "vuces" za jezik stalno :D
A "draga" ja sam sa vasim jednim i jedinim vodjom S.... sjedio dosta puta, isli smo cak i zajedno na neke prijeratne tekme, tako da tvoja prica o nekim kompleksima, "ne drzi vode"
Jos si ti mlada, ali napredujes :D
Ps. furas CASUAL , ULTRA ili si INDIJANERKA (nadam se da nisi ovo zadnje)
:D :D :D
mlada jesam,ali ne bas toliko,koliko ti mislis :)
stvarno mi nije cilj da nekoga vrijedjam ,ali zao mi je ako te moji stavovi i misljenje vrijedjaju,i tebe i sve ostale clanove foruma :-) ,ali ja sve sto mislim kazem.
ja samo volim svoj klub,svoj grad i "svoje" navijace i to nije upitno.
a to sto sam rekla da poslije tekme ,normalno da izlazim sa svojom rajom i ako su neki od njih pristalice TM to ne znaci da ne bi i grlo i dlanove poderala za svoj klub i da sam za neka "lizanja" izmedju grupa.
ja samo govorim o cinjenicama ,i nema osobe ovdje na forumu da nema nekog prijatelje koji je navijac drugog kluba.
nisam davala svoje misljenje o samoj tekmi i desavanjima,na utakmici,na tribinama i neposredno poslije utakmice,nisi me shvatio ali ok.
PS:u svakom slucaju vise gotivim talijanski nacin navijanja i furke,to bi bilo to,otprilike :)
da nebi razvodnjavali za sve ostalo imas PM.
pozdrav
Santos

Post by Santos »

Evo javno moj najbolji haver je Pitarcina teska i hajd recimo medju prvih 10 hordi.Generacija Sirka Puze itd.Nebi ga dao za brdo karamela.Kad je derbi samo se ujutro pozdravimo i kasnije pilana ko zijani zna se.Najgore je kad je nerjeseno onda kakimo obadvojica.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Santos wrote:Evo javno moj najbolji haver je Pitarcina teska i hajd recimo medju prvih 10 hordi.Generacija Sirka Puze itd.Nebi ga dao za brdo karamela.Kad je derbi samo se ujutro pozdravimo i kasnije pilana ko zijani zna se.Najgore je kad je nerjeseno onda kakimo obadvojica.
normala,ali dzaba se trudis to pojasniti
BSn

Post by BSn »

Evo, tek sam ga danas procitao i mogu reci samo: Svaka vam dala!
lindjo

Post by lindjo »

i ja sam ga vec na poluvremenu procit'o...dobro je :)

Baho jebem ti sve od do..u dogovoru s bahom...landzo je takve ljagarije bacao na racun Starovlaha,da je ovaj najvio tuzbu....I TREBA

ali onaj krmak Baho ...koji je to tovar...lafo on okolo kole landzi*Recite sve sto ste mislili...ali bas sve...nesto ste spominjali saznanja iz Niksica*...ko je gledo zna o cemu pricam

a nesto sl.je uradio krajem prosle sezone kad je doveo Miju Jelica iz Sirokog da nas sve pere kaka su oni sve posteno svaku dobili,...kakve stele sa Orasjom,Zrinjskim....postenjacina veca od redze hamzica...a Baho klimoglav i blagoslov,podrska do jaja
..a svi se sjecaju utakmica sa Orasjem,Zrinjskim i x ostalih,i sta se tu desavalo

nije mjesto...ali sam mor'o ovo negdje reci koliko kosta Baho?..onaj satrap, zeton za supak,i sta sve ne...

listu sve najbolje :)
Post Reply