Jesi li ti nesto popila?Latinica wrote:
Sandzaklije su konstitivni narod u Srbiji
Integrišite čovjeka u sebi....
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Pa sta je problem? Nije ona nista pogresno napisala.Harrys wrote:Jesi li ti nesto popila?Latinica wrote:
Sandzaklije su konstitivni narod u Srbiji![]()
Zar krajisnici nisu konstitutivni u BiH, .....
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
pape wrote: Zar krajisnici nisu konstitutivni u BiH, .....
Shit of the year, number 2
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
Bosanci u Lijepoj nasoj i Lepoj nam Srbiji nisu konstitutivni, ali treba da budu.mala-i wrote:sandžaklije nipošto nisu konstitutivni narod u srbiji...a ne znam za taj podatak za hrvatsku...prvi put čujem...imaš li link?Latinica wrote:Civiliziranost uzivo ( a la horns).
Pape, Sandzaklije su konstitivni narod u Srbiji, Hrvatska takodje razmislja da Bosance Istre uvrsti u konstitutivne narode.
Vrijeme je da zahtijevamo konstitutivnost , po principu reciprociteta, a pod parolom : "Integrisimo covjeka u sebi."
Fortuna i horns nam mogu biti glasnogovornici, Harrys ( sunce moje ) ce suflirati, logo je naravno srce.
-
mala-i
izvini,ali ja ovdje ne vidim odgovor na svoje pitanje...a ova boldirana rečenica...jesu li sandžaklije ti bosanci koji trebaju biti konstitutivni?..a u prethodnom postu pišeš da već jesu....apsolutno si mi nejasna..Latinica wrote:Bosanci u Lijepoj nasoj i Lepoj nam Srbiji nisu konstitutivni, ali treba da budu.mala-i wrote:sandžaklije nipošto nisu konstitutivni narod u srbiji...a ne znam za taj podatak za hrvatsku...prvi put čujem...imaš li link?Latinica wrote:Civiliziranost uzivo ( a la horns).
Pape, Sandzaklije su konstitivni narod u Srbiji, Hrvatska takodje razmislja da Bosance Istre uvrsti u konstitutivne narode.
Vrijeme je da zahtijevamo konstitutivnost , po principu reciprociteta, a pod parolom : "Integrisimo covjeka u sebi."
Fortuna i horns nam mogu biti glasnogovornici, Harrys ( sunce moje ) ce suflirati, logo je naravno srce.
a posebno me interesuje ovo:
Hrvatska takodje razmislja da Bosance Istre uvrsti u konstitutivne narode.
otkad datira i od koga potiče ova inicijativa?
- horns&drums
Horns je 4 godine bio glasnogovornik za svoju drzavu i nece vise. Ne sto mu je drzave dosta nego "aj' malo vi"... Odradio sam i za Fortunu, za brata, mamu, tatu i jos djecu koja ce mi se roditi. Tako, zaobidji ih, molim te.Latinica wrote:
Za Hajeta ne odgovajam
Pape, oduvijek sam ti bio simpatican, je l' da?
-
FortunaBela
"I ja koji sam vjerovao bio sam i onaj koji
sumnja;
Jer, često sam stavljao prst u vlastitu ranu da
bih mogao jače vjerovati u vas i jače vas upoznati.
I upravo s tom vjerom i s tim znanjem kažem:
Vi niste zatočeni u tijelima, ni omeđeni
kućama i poljima.
Ono što ste vi boravi iznad planina i luta
s vjetrom.
To nije biće koje puze po suncu da se zagrije
niti kopa rupe u mraku radi sigurnosti,
Nego slobodno, duh koji ovija zemlju i pokreće
je u eteru.
Ako ovo i jesu nejasne riječi ne tražite
da se objasne.
Nejasan je i mutan početak svih stvari, ali ne
i njihov kraj,
I radovao bih se kad biste me upamtili kao početak."
K.G
sumnja;
Jer, često sam stavljao prst u vlastitu ranu da
bih mogao jače vjerovati u vas i jače vas upoznati.
I upravo s tom vjerom i s tim znanjem kažem:
Vi niste zatočeni u tijelima, ni omeđeni
kućama i poljima.
Ono što ste vi boravi iznad planina i luta
s vjetrom.
To nije biće koje puze po suncu da se zagrije
niti kopa rupe u mraku radi sigurnosti,
Nego slobodno, duh koji ovija zemlju i pokreće
je u eteru.
Ako ovo i jesu nejasne riječi ne tražite
da se objasne.
Nejasan je i mutan početak svih stvari, ali ne
i njihov kraj,
I radovao bih se kad biste me upamtili kao početak."
K.G
- Latina
rogovi&bubnjevi wrote:Horns je 4 godine bio glasnogovornik za svoju drzavu i nece vise. Ne sto mu je drzave dosta nego "aj' malo vi"... Odradio sam i za Fortunu, za brata, mamu, tatu i jos djecu koja ce mi se roditi. Tako, zaobidji ih, molim te.
Koliko je "Shit of the year" konstitutivnost Bosanaca u Hrvatskoj i Srbiji, isto toliko je konstitutivnost Hrvata i Srba u Bosni i Hercegovini.
Necemo se sada povlaciti, pa ljudi smo, mozemo integrirati ljudskost u sebi ?
Ne ?
- horns&drums
Bjezi ba. Ako te toliko interesira konstitutivnost u Srbiji procitaj im ustav na cijem osnovu djeluje drzava. Isto tako procitaj i nas ustav ( BiH ).
Ako znas latinicu, naravo

Ako znas latinicu, naravo
-
vatra i voda
Latinica wrote:Krajnje si bezobrazna, a ocigledno uz to i nemas namjeru stati.FortunaBela wrote:
Meni je više patetično to što pojedinci hoće pojedine narode integrisati u svojoj sopstvenoj zemlji....a većina ih podržava....
Na cast ti.
Kada bi ja trazio ( pazi trazio a ne pokusao ) da se San Francisko pripoji Bosni Amerikanci bi me odveli u ludnicu pa u zatvor pa u skolsku klupu gdje bi trebao nauciti kako se integrisati u drustvo i postvovati zemlju u kojoj zivis. Kod nas su Srbi i Hrvati zaboravili kao se zemlja zove a kamoli sta drugo.Kada postanu nacinalne manjine a Bosanac nosioc suvereniteta a bosanski jezik sluzbeni vratice im se pamcenje.
- horns&drums
Takodjer? Ja bio dio ustava, branio ga i pratim isti. A srpski me fakat ne zanima, osim ako mi bas nesto ne zapadne za oko. Ono sto me je interesiralo, procitao sam i zato ti i kazem da sam u pravu.
Sa jednom porukom koja poziva na mir, kako bi ti reagirala? Da te je ista dotaklo ovo sto je bilo ovdje znam da bi mislila suprotno. Ovako imas sebe - to je tvoj zlocin i tvoja kazna
Sa jednom porukom koja poziva na mir, kako bi ti reagirala? Da te je ista dotaklo ovo sto je bilo ovdje znam da bi mislila suprotno. Ovako imas sebe - to je tvoj zlocin i tvoja kazna
- horns&drums
vatra i voda wrote:Latinica wrote:Krajnje si bezobrazna, a ocigledno uz to i nemas namjeru stati.FortunaBela wrote:
Meni je više patetično to što pojedinci hoće pojedine narode integrisati u svojoj sopstvenoj zemlji....a većina ih podržava....
Na cast ti.
Kada bi ja trazio ( pazi trazio a ne pokusao ) da se San Francisko pripoji Bosni Amerikanci bi me odveli u ludnicu pa u zatvor pa u skolsku klupu gdje bi trebao nauciti kako se integrisati u drustvo i postvovati zemlju u kojoj zivis. Kod nas su Srbi i Hrvati zaboravili kao se zemlja zove a kamoli sta drugo.Kada postanu nacinalne manjine a Bosanac nosioc suvereniteta a bosanski jezik sluzbeni vratice im se pamcenje.
Aj' se odmah prijavi za yellow house
Prvo, sjeti se referenduma (ako uopce znas sta je to). Ti ovdje, ne kao pravi bosanac nego instant musliman, trpas u isti kos srbe i hrvate. Jebi ih, krcani...sve je to isto, je l' da?
Boga mi, mozda u cijelom svijetu jeste, u Bosni nije. Kako se sjecam, hrvati GLASALI tada za BiH jedinstvenu i multikulti.
mislim kad smo kod hrvata, konstitutivnoga naroda (od 3 ponudjena)
Haj' ti meni napisi pismenu vjezbu o buducnosti Bosne nam i Hercegovine, onako... opusti se
-
vatra i voda
Bosnjaci Srbije su se jedva izborili da budu nacionalna manjina .Vladislav Jovanovic kaze da je to samo " verska zajednica , to i nije narod "
Bosnjaci Hrvarske su listom branili Hrvatsku ( 747 ih pogunilo ) mada u toj drzavi zive odnedavno i dobili status nacinalne manjine ( jedva da nije bilo pritiska iz Evrope jer Zagreb nije priznavavao bobnjacku naciju to su bili hrvati islamske vjerospovjesti ) .Hrvati i Srbi ( mahom , ne svi nedo Bog) napali Bosnu skupa sa maticnim zemljama i za nagradu imaju konstitutivnost i suverenitet i penzije zato stoi su srusili Stari Most i Ferhadiju i ......Kako mozes imati dvije matice ? Kako mozes biti suveren i konstitutivan u dvije zemlje a Bosanac niti u jednoj ? Kako? To je presedan bez primjera u svijetu.
Stvarno su bosanci glupi kada su pristali na ovo .I zato zemlja jest lakrdija i izaziva podsmijeh .A to su oni tako skontali u Zg i Bg + nasa dobrota koja granici sa budalastinom.Koliko smo samo ponizenja dozivjeli to kamen ne bi izdrzo .
Bosnjaci Hrvarske su listom branili Hrvatsku ( 747 ih pogunilo ) mada u toj drzavi zive odnedavno i dobili status nacinalne manjine ( jedva da nije bilo pritiska iz Evrope jer Zagreb nije priznavavao bobnjacku naciju to su bili hrvati islamske vjerospovjesti ) .Hrvati i Srbi ( mahom , ne svi nedo Bog) napali Bosnu skupa sa maticnim zemljama i za nagradu imaju konstitutivnost i suverenitet i penzije zato stoi su srusili Stari Most i Ferhadiju i ......Kako mozes imati dvije matice ? Kako mozes biti suveren i konstitutivan u dvije zemlje a Bosanac niti u jednoj ? Kako? To je presedan bez primjera u svijetu.
Stvarno su bosanci glupi kada su pristali na ovo .I zato zemlja jest lakrdija i izaziva podsmijeh .A to su oni tako skontali u Zg i Bg + nasa dobrota koja granici sa budalastinom.Koliko smo samo ponizenja dozivjeli to kamen ne bi izdrzo .
- horns&drums
vatra i voda wrote:Bosnjaci Srbije su se jedva izborili da budu nacionalna manjina .Vladislav Jovanovic kaze da je to samo " verska zajednica , to i nije narod "
1. Tvoja istomisljenica rece da su bosnjaci konstitutivni
2. Za BiH je poginulo puno ljudi koji su zamisljali ( i vjerovali ) ne ovakvom kakva sada ISPADA. Ne po zakonu, nego po tebi.
3. Fehadiju niko nije srusio (ja jos zovem Miskinova, al' eto..., skinuli smo komuniste, je l' da? ) ona jos stoji kako stoji. Kao i Stari Most koji JESU SRUSILE USTASE, ne hrvati i za isti Most koji su HRVATI, ne ustase dali najvise donacija da se isti digne opet.
3. Ja sam jevrej. Pripadnik najstarije nacije na svijetu(po skromnim proracunima). Moji preci su dosli ovdje prije puuno godina. Ne pada mi na pamet niti mijenjati naciju niti se odricati iste. Prije nego neko shvati razliku izmedju nacije i religije. Pogodi koje, bosanske (ne bosnjacke).
4. Glupim nisi proglasio bosance nego Aliju, koji je potpisao dokument po cijem osnovu danas zivimo. Zasto ga je potpisao necemo o tome iz jedinog razloga jer ovo nije taj film Zed
5. Opet, kada ce ti biti jasno, tj kada neces bazirati svoje misljenje iz Expressa nego iz svoje glave da : ZG-BG-SA nisu isto!!!
Npr. u Hr se za glasace bore s time sto predocavaju buducnost drzave
u Sr se bore na racun(bar do sada) nacionalne pripadnosti jer vjeruju da im je to jedini izlaz da sacuvaju bar nesto za sto su lagali obican narod da se bore
Hajd' sada ti meni reci za sta se mi borimo (borili pogotovo).? Tj, prvo mi odredi pojam, ko smo mi i sta bi ti najradije osim nacionalne drzave (koja to nije nego gradjanska no opet o tome tema nije)?
Sacekujem uzdisuci
- Latina
Zanimljivo je kako smo od "integracije covjeka u sebi" stigli do "Zlocina i kazne", zar ne horns ?
2 ) moze im se
3 ) hoce im se i moze im se
BiH izgleda treba raspisati Referendum za odvajanje od Hrvatske i Srbije !?!
Ovo je strasno. Nocna mora u trajanju od 15-tak godina. Demokratija & integracija u evropske procese, ali na balkanski nacin. Twilight zone. Samo sto komsije/susjedi u ovom procesu nisu uspjeli postedjeti ni same sebe. I sve dok na protivprirodan i nelegalan nacin odrzavaju status quo u BiH i oni ce trpjeti posljedice.
Ja to nisam rekla, rekla sam da bi po principu reciprociteta Bosanci trebali biti konstitutivni u te dvije drzave.1. Tvoja istomisljenica rece da su bosnjaci konstitutivni
I, cemu ova rasprava ? Zar tebi ne bi odgovaralo da su u Bosni - Bosanci konstitutivna nacija bez obzira na religiju ( ili mozda gorenavedena alternativa ) ?Pogodi koje, bosanske (ne bosnjacke).
A to je zato sto : 1 ) hoce im seZG-BG-SA nisu isto!!!
2 ) moze im se
3 ) hoce im se i moze im se
BiH izgleda treba raspisati Referendum za odvajanje od Hrvatske i Srbije !?!
Ovo je strasno. Nocna mora u trajanju od 15-tak godina. Demokratija & integracija u evropske procese, ali na balkanski nacin. Twilight zone. Samo sto komsije/susjedi u ovom procesu nisu uspjeli postedjeti ni same sebe. I sve dok na protivprirodan i nelegalan nacin odrzavaju status quo u BiH i oni ce trpjeti posljedice.
-
Harrys
Oko moje,da tebi Harrys suflira.Latinica wrote:
Harrys ( sunce moje ) ce suflirati, logo je naravno srce.
Zar ovo o cemu ti pises nije fiks ideja?
Sunce moje,da ti objasnim ono sto je naucno dokazano.
Za formiranje nacije je potrebno mnogo,mnogo vremena pa ce isto trebati za formiranje Bosansko-Hercegovacke nacije i to uvijek pod uslovom da postoje integracioni procesi medju narodima koji danas zive..Ja i ti to necemo dozivjeti jer ti procesi mogu da traju i 200 godina.
Ne mozes naciju proglasiti na osnovu zakona,uredbi,propisa itd.
Na zalost integracioni procesi nisu jos poceli pa ti predlazem da ja i ti pocnemo sa integracijom ,mada sam ja uvijek bio za.
- Latina
Nije honey; ono sto se nazalost desilo je - da su se fiks ideje silom legalizirale.Harrys wrote:Oko moje,da tebi Harrys suflira.Latinica wrote:
Harrys ( sunce moje ) ce suflirati, logo je naravno srce.
Zar ovo o cemu ti pises nije fiks ideja?
Bosanci i Hercegovci smo svi mi; samo sto nas drugacije u-bijedise. Samo mi nije jasno, kako to da je sada svima lose ?Sunce moje,da ti objasnim ono sto je naucno dokazano.
Za formiranje nacije je potrebno mnogo,mnogo vremena pa ce isto trebati za formiranje Bosansko-Hercegovacke nacije i to uvijek pod uslovom da postoje integracioni procesi medju narodima koji danas zive..Ja i ti to necemo dozivjeti jer ti procesi mogu da traju i 200 godina.![]()
Silom mozes - ocigledno. Tako da ce se oni koji su samo religijski ( a ne nacionalno i ne etnicki ) tu u najlosijoj poziciji, biti prisiljeni radikalizirati. Na nacin koji nam sugerise Reis. To ce se morati desiti, jer je ova situacija za one koji su Ustavom oznaceni Bosnjacima, prakticno neodrziva. A dalja radikalizacija nikome ne treba.Ne mozes naciju proglasiti na osnovu zakona,uredbi,propisa itd.
Bosanstvo je svima prihvatljivija alternativa.
"I feel it in my fingers, I feel it in my toes..."Na zalost integracioni procesi nisu jos poceli pa ti predlazem da ja i ti pocnemo sa integracijom ,mada sam ja uvijek bio za.![]()
Da, da, of course cherie.
-
FortunaBela
Jednog dana klanjao je Nasrudin-hodza dzenaze-namaz jednom seljaku i krenuo zajedno s ostalim suseljanima na greblje, gdje ce mrtvac biti zakopan.
Kako se vazda nadje medju ljudima poneko, osobito ako je bogat i ako drugi ljudi od njega zavise, pa sebi dozvolio da se nasmije na tudji racun, tako jedan bogati seoski aga pristupi Nasrudin-hodzi pa ga upita:
"Htio bih te, efendija, nesto upitati. Ti znas da ja volim da naucim ove stvari koje ne znam."
"Znam."
"Nesto me grize da doznam, koliko je arsina sirok ovaj dun'jaluk, sto na njemu zivimo?"
Hodza je iz ovog glupog pitanja razumio da agi nije stalo da nesto nauci nego da s Nasrudinom zbija salu, pa mu odgovori"
"Blagorodni aga! Na tvoje pitanje ja ti ne mogu odgovoriti, nego neki drugi."
"A ko?"
"Onaj koji je u tabutu sto pred nama ide. On je premjerio dun'jaluk, pa zato i odlazi. Pitaj njega! Ja nemadoh jos vremena da ga priupitam."
Zna Nasrudin, zna....
Kako se vazda nadje medju ljudima poneko, osobito ako je bogat i ako drugi ljudi od njega zavise, pa sebi dozvolio da se nasmije na tudji racun, tako jedan bogati seoski aga pristupi Nasrudin-hodzi pa ga upita:
"Htio bih te, efendija, nesto upitati. Ti znas da ja volim da naucim ove stvari koje ne znam."
"Znam."
"Nesto me grize da doznam, koliko je arsina sirok ovaj dun'jaluk, sto na njemu zivimo?"
Hodza je iz ovog glupog pitanja razumio da agi nije stalo da nesto nauci nego da s Nasrudinom zbija salu, pa mu odgovori"
"Blagorodni aga! Na tvoje pitanje ja ti ne mogu odgovoriti, nego neki drugi."
"A ko?"
"Onaj koji je u tabutu sto pred nama ide. On je premjerio dun'jaluk, pa zato i odlazi. Pitaj njega! Ja nemadoh jos vremena da ga priupitam."
Zna Nasrudin, zna....
- CiCiban
ali u obje sobe ove price ustvari pokusavaju uciniti sasvim isto..
nahraniti samo sebe
jedino.. u drugoj to cine na zaobilazniji nacin, laskaviji
he docrtam na toj tajnoj Veceri I-To-FLLomasterima
jednog mrsavka.. koji hrani druge, ali on ne ruca 
okacim je na zid!!!1..skuham kafu ii iiiii :P______integrisem covjeka u sebi pitajuci se koliko je arsina sirok ovaj dunjaluk, i sto drske moraju bit' tako duge
(meni-babo-od-tecase-vise-ne-tjeba)
zavVVjesA
nahraniti samo sebe
jedino.. u drugoj to cine na zaobilazniji nacin, laskaviji
he docrtam na toj tajnoj Veceri I-To-FLLomasterima
okacim je na zid!!!1..skuham kafu ii iiiii :P______integrisem covjeka u sebi pitajuci se koliko je arsina sirok ovaj dunjaluk, i sto drske moraju bit' tako duge
(meni-babo-od-tecase-vise-ne-tjeba)
zavVVjesA
- horns&drums
Latinica wrote:Civiliziranost uzivo ( a la horns).
Pape, Sandzaklije su konstitivni narod u Srbiji.
Ja to nisam rekla, rekla sam da bi po principu reciprociteta Bosanci trebali biti konstitutivni u te dvije drzave.
Bosanci - da, bosnjaci - ne. I kad odes negdje vani svi te zovu bosancem/bosankom a i sam se tako predstavljam i nije mi nesto smetalo.Zar tebi ne bi odgovaralo da su u Bosni - Bosanci konstitutivna nacija bez obzira na religiju
No tema nije sta bi odgovaralo, nego sta jeste sada, kakav je zakon tj Ustav. Srbi, Bosnjaci, Hrvati. Tri konstitutivna naroda u BiH. Islam, pravoslavlje i katolicizam - tri krovne religije u BiH. Za to se ratovalo, za to se glasalo, za to se ginulo.
Kraj price.
Nego osnuj ti stranku koja ce se baviti pitanjem bosanca kao jedinstvene nacije, ja cu prvi glasat za tebe.
-
FortunaBela
Jedan je Balaš....
"Lajte kere"
Im'o bi ja sto god kasti i na konto ove vlasti... ali necu
djavo je tu da me tera, ja sam tu da ne pretera...
nemas jeda, odolecu...
Briga mene za postene sto zastrane,
za ministre, nadobudne i nastrane
Briga me za razne mustre, notarose, mlade zustre,
sto zanoce ko hetero, a osvanu na cetvero...
Im'o bi ja sto god kasti... ej, a cerez cega...
vidi jarca... slaba vajda od becarca...
ja sam ovde zadnja susa nema mene ko da poslusa...
a ni mene... sto bi mene, neko zarezivo...
O imo bi ja sto god kasti ne moz' od tog rep izrasti...
pa ne moze al' opet... al' izvinte...
Vec sam beg'o preko baste, ajd' jedared i vi kaz'te...
Il' se skin'te...
Marim ja za bezboznike prve vrste
sto corisu levom dok se desnom krste,
baska sto za nji' ne vredi nijedna od zapovedi donacije
vec otvore rajske dveri za zlotvore...
Im'o bi ja sto god kasti... ej
A s tim cu samo steci neke dusmane i jediveke,
beleznike sto se mite, cinovnike nezasite,
nacelnike i finanse... Okan'te se nema sanse...
Lajte kere varosanke, kera sam i sam,
odlicno vas znam, ne dam za vas zute banke,
lajte samo znajte da vas ne slusam.
Dok je meni moje Ljubice, moje bubice i golubice,
man'te me se gradski kerovi kad i niste neki zverovi
Im'o bi ja sto god kasti, bilo bi tu da se masti
Al' pre bi' ti ja rek'o sto sta
pa da ne znam kol'ko kosta sada...
duplo... kol'ko 'oces...
Da pominjem te sto su nas obrukali
i smesta nas zandarima odrukali,
dele zemlju i drumove na zaove i kumove,
zakunu se pa odaju, prepakuju pa prodaju
Al' nateracu na vrat bedu sve po redu...
prefarbane stare kante, promasene muzikante,
raznobojne liferante i berzanske spekulante...
... malo dzeza... dzezerica...
vadim bricu za dzezericu...
Im'o bi ja sto god kasti da se covek zaprepasti...
paz' da ne bi...
Svi to vide svima jasno, samo ja da kazem glasno...
ma dodj'te sebi...
Sto bi pric'o o dvolicnim barabama
o njima ce pisati po tarabama,
dok su krali, nisko pali, tudje snove prokartali,
sve spiskali, sve popasli i ispali nedorasli...
pa da mene stigne kazna, da crvenim kad se sazna,
da su mi pajtasi stari ordinarni sibicari,
prevaranti, zlatousti lezilebi jedni pusti...
Hojns....
"Lajte kere"
Im'o bi ja sto god kasti i na konto ove vlasti... ali necu
djavo je tu da me tera, ja sam tu da ne pretera...
nemas jeda, odolecu...
Briga mene za postene sto zastrane,
za ministre, nadobudne i nastrane
Briga me za razne mustre, notarose, mlade zustre,
sto zanoce ko hetero, a osvanu na cetvero...
Im'o bi ja sto god kasti... ej, a cerez cega...
vidi jarca... slaba vajda od becarca...
ja sam ovde zadnja susa nema mene ko da poslusa...
a ni mene... sto bi mene, neko zarezivo...
O imo bi ja sto god kasti ne moz' od tog rep izrasti...
pa ne moze al' opet... al' izvinte...
Vec sam beg'o preko baste, ajd' jedared i vi kaz'te...
Il' se skin'te...
Marim ja za bezboznike prve vrste
sto corisu levom dok se desnom krste,
baska sto za nji' ne vredi nijedna od zapovedi donacije
vec otvore rajske dveri za zlotvore...
A s tim cu samo steci neke dusmane i jediveke,
beleznike sto se mite, cinovnike nezasite,
nacelnike i finanse... Okan'te se nema sanse...
Im'o bi ja sto god kasti, bilo bi tu da se masti
Al' pre bi' ti ja rek'o sto sta
pa da ne znam kol'ko kosta sada...
duplo... kol'ko 'oces...
Da pominjem te sto su nas obrukali
i smesta nas zandarima odrukali,
dele zemlju i drumove na zaove i kumove,
zakunu se pa odaju, prepakuju pa prodaju
Al' nateracu na vrat bedu sve po redu...
prefarbane stare kante, promasene muzikante,
raznobojne liferante i berzanske spekulante...
... malo dzeza... dzezerica...
vadim bricu za dzezericu...
Im'o bi ja sto god kasti da se covek zaprepasti...
paz' da ne bi...
Svi to vide svima jasno, samo ja da kazem glasno...
ma dodj'te sebi...
Sto bi pric'o o dvolicnim barabama
o njima ce pisati po tarabama,
dok su krali, nisko pali, tudje snove prokartali,
sve spiskali, sve popasli i ispali nedorasli...
pa da mene stigne kazna, da crvenim kad se sazna,
da su mi pajtasi stari ordinarni sibicari,
prevaranti, zlatousti lezilebi jedni pusti...
Hojns....