sreca pa zivot odvede ovakve 2800 km od BiH, Bosanaca i boraca!mr__bosnjak wrote:Znam da sam te razocaraovesela wrote:isprovocira i posvadja vas jedan balavac, za sekundu!Sta ces, zivot
Majku li im j*b*m!
-
vodolija_33
nemoj bona tako, oni su se živi isekirali zbog nas ovamo jer smo patilivesela wrote:sreca pa zivot odvede ovakve 2800 km od BiH, Bosanaca i boraca!mr__bosnjak wrote:Znam da sam te razocaraovesela wrote:isprovocira i posvadja vas jedan balavac, za sekundu!Sta ces, zivot
-
_BosanaC
#53 Re: Majku li im j*b*m!
Nije do dijaspore... Nego do konstantno jednih te istih ljudi (a igrom slucaja iz dijaspore) koji otvaraju ovakve teme i koji pozivaju u pamet, a njihova guzica je daleeeeeeeeko odavde.mr__bosnjak wrote:Ma udri po dijaspori care kako se samo usudjujemo govorit o BiH iz koje smo prognani a ne isetali, sve nas treba zabranit_BosanaC wrote:Gdje tu, u Stokholmu?mr__bosnjak wrote: Po tvojoj logici dijete treba na prvu liniju![]()
Za ostale, tema nije provokacija, samo sto neki ovdje bi odma u zagrljaj sa onima sto su im do juce glave gadjali. Pa nek prvo ovo procitaju pa onda.Nikoga ne optuzujem, samo kazem da su te iste snage i dalje tu i da se na to ne moze zaboravit i da se protiv njih mora borit. Mozda ne vojno, ali onda politicki. Kako god, ne smijemo zaboravit da je neprijatelj i dalje tu! A imam i ja ratnih sjecanja, ali necu da ih postirem... Ako nekoga zanima ima PP.
I da dodam, ne smijemo vise teme otvarat
-
mr__bosnjak
Zar ti mene ne ignorises?vesela wrote:sreca pa zivot odvede ovakve 2800 km od BiH, Bosanaca i boraca!mr__bosnjak wrote:Znam da sam te razocaraovesela wrote:isprovocira i posvadja vas jedan balavac, za sekundu!Sta ces, zivot
@vodolija
Mogu bolje, ali sta imam reci. Evo: Tema nije provokacija nego zaustavljanje od zaborava! Eto a sad ce opet ista prica...
-
mr__bosnjak
#55 Re: Majku li im j*b*m!
Ne njihovom voljom..._BosanaC wrote:Nije do dijaspore... Nego do konstantno jednih te istih ljudi (a igrom slucaja iz dijaspore) koji otvaraju ovakve teme i koji pozivaju u pamet, a njihova guzica je daleeeeeeeeko odavde.mr__bosnjak wrote:Ma udri po dijaspori care kako se samo usudjujemo govorit o BiH iz koje smo prognani a ne isetali, sve nas treba zabranit_BosanaC wrote: Gdje tu, u Stokholmu?I da dodam, ne smijemo vise teme otvarat
-
King Kikapu
ima ljudi koji zele da zaboravemr__bosnjak wrote:Zar ti mene ne ignorises?vesela wrote:sreca pa zivot odvede ovakve 2800 km od BiH, Bosanaca i boraca!mr__bosnjak wrote: Znam da sam te razocaraoSta ces, zivot
![]()
@vodolija
Mogu bolje, ali sta imam reci. Evo: Tema nije provokacija nego zaustavljanje od zaborava! Eto a sad ce opet ista prica...
-
mr__bosnjak
nek zaborave, na njihovo lose ce biti...King Kikapu wrote:ima ljudi koji zele da zaboravemr__bosnjak wrote:Zar ti mene ne ignorises?vesela wrote: sreca pa zivot odvede ovakve 2800 km od BiH, Bosanaca i boraca!![]()
@vodolija
-
_BosanaC
#58 Re: Majku li im j*b*m!
Bujrum vrati se.mr__bosnjak wrote:Ne njihovom voljom..._BosanaC wrote:Nije do dijaspore... Nego do konstantno jednih te istih ljudi (a igrom slucaja iz dijaspore) koji otvaraju ovakve teme i koji pozivaju u pamet, a njihova guzica je daleeeeeeeeko odavde.mr__bosnjak wrote: Ma udri po dijaspori care kako se samo usudjujemo govorit o BiH iz koje smo prognani a ne isetali, sve nas treba zabranitI da dodam, ne smijemo vise teme otvarat
Evo ja ti prvi nudim i stan i hranu u po Sarajeva, cak cu se potruditi da ti nadjem i dovoljno placen posao da mozes sebi placati smjestaj i da ne budes gladan. A dalje se, naravno, bori sam.
-
mr__bosnjak
#59 Re: Majku li im j*b*m!
Imam ovdje posla i zivot. Sto ne znaci da necu doci. Dodjem svakog ljeta i ostavim masu para. A ovdje pokusavam Bosnu predstavit sto bolje. Hvala na ponudi, ako si ozbiljan. Mozda ti se kad javim..._BosanaC wrote:Bujrum vrati se.mr__bosnjak wrote:Ne njihovom voljom..._BosanaC wrote: Nije do dijaspore... Nego do konstantno jednih te istih ljudi (a igrom slucaja iz dijaspore) koji otvaraju ovakve teme i koji pozivaju u pamet, a njihova guzica je daleeeeeeeeko odavde.
Evo ja ti prvi nudim i stan i hranu u po Sarajeva, cak cu se potruditi da ti nadjem i dovoljno placen posao da mozes sebi placati smjestaj i da ne budes gladan. A dalje se, naravno, bori sam.
-
King Kikapu
ne mogu zaboraviti i to je najgore od svegamr__bosnjak wrote:nek zaborave, na njihovo lose ce biti...King Kikapu wrote:ima ljudi koji zele da zaboravemr__bosnjak wrote: Zar ti mene ne ignorises?![]()
@vodolija
-
Santos
Koji izbori koji zaboravi koja dijaspora koji razlozi.Ako je zabranjeno se nekoga sjetit ko ti je bio drag pa makar i preko interneta i onda ce to neko protumacit kao jebo njega on je daleko.Momak vam fino kaze da je bio djete tada i da se sjeca tog uzasa i vi mjesto da mu kazete fino je to ali trebas gledat dalje u buducnost vi ga ovdje napadate zato sto je on u inostranstvu.Pa jeli on biro gdje ce zivjet ili njegovi roditelji.Zamislite sad moj sin nesto napise i neko ko mu kaze sta hoces ti koji kurac ti si dijaspora.E pa nije on doso u dijasporu nego sam ga ja dovuko i imam pravo da pisem sta hocu jer sam dole bio i ratni i poslije ratni period a i da nisam neznaci da je neko pametniji samo zato sto je dole.Pametniji zivi gdje mu je bolje.
-
mr__bosnjak
Hvala na podrsci ali njima sve sto zvuci kao "nacionalizam" daje alergiju makar bilo njihova vlastita proslost i stradanje...Santos wrote:Koji izbori koji zaboravi koja dijaspora koji razlozi.Ako je zabranjeno se nekoga sjetit ko ti je bio drag pa makar i preko interneta i onda ce to neko protumacit kao jebo njega on je daleko.Momak vam fino kaze da je bio djete tada i da se sjeca tog uzasa i vi mjesto da mu kazete fino je to ali trebas gledat dalje u buducnost vi ga ovdje napadate zato sto je on u inostranstvu.Pa jeli on biro gdje ce zivjet ili njegovi roditelji.Zamislite sad moj sin nesto napise i neko ko mu kaze sta hoces ti koji kurac ti si dijaspora.E pa nije on doso u dijasporu nego sam ga ja dovuko i imam pravo da pisem sta hocu jer sam dole bio i ratni i poslije ratni period a i da nisam neznaci da je neko pametniji samo zato sto je dole.Pametniji zivi gdje mu je bolje.
-
_BosanaC
#63 Re: Majku li im j*b*m!
Mrtav ozbiljan.mr__bosnjak wrote:Imam ovdje posla i zivot. Sto ne znaci da necu doci. Dodjem svakog ljeta i ostavim masu para. A ovdje pokusavam Bosnu predstavit sto bolje. Hvala na ponudi, ako si ozbiljan. Mozda ti se kad javim..._BosanaC wrote:Bujrum vrati se.mr__bosnjak wrote: Ne njihovom voljom...
E drug moj, ako si vec izabrao zivot van BiH, niko tebi ne sere kako bi ti trebao tamo da zivis, zato mani se corava posla i prestani da tupis ljudima kako i sta bi trebali da rade u vlastitoj kuci.
-
mr__bosnjak
Namjerno potisnuto sjecanje ima tendenciju da se na razne nacine "izbija na povrsinu".King Kikapu wrote:ne mogu zaboraviti i to je najgore od svegamr__bosnjak wrote:nek zaborave, na njihovo lose ce biti...King Kikapu wrote: ima ljudi koji zele da zaborave
-
vodolija_33
#65 Re: Majku li im j*b*m!
blago tebi... vidim, lijepo ti... haj neka, hvala Bogu...da Bog da imao duplo više para za potrošit u Bosni... ali matere ti pusti nas da mi sebi krojimo bolju budućnostmr__bosnjak wrote: Imam ovdje posla i zivot. Sto ne znaci da necu doci. Dodjem svakog ljeta i ostavim masu para. A ovdje pokusavam Bosnu predstavit sto bolje. Hvala na ponudi, ako si ozbiljan. Mozda ti se kad javim...
-
mr__bosnjak
#66 Re: Majku li im j*b*m!
Jesam li ja to radio?_BosanaC wrote:Mrtav ozbiljan.mr__bosnjak wrote:Imam ovdje posla i zivot. Sto ne znaci da necu doci. Dodjem svakog ljeta i ostavim masu para. A ovdje pokusavam Bosnu predstavit sto bolje. Hvala na ponudi, ako si ozbiljan. Mozda ti se kad javim..._BosanaC wrote: Bujrum vrati se.
E drug moj, ako si vec izabrao zivot van BiH, niko tebi ne sere kako bi ti trebao tamo da zivis, zato mani se corava posla i prestani da tupis ljudima kako i sta bi trebali da rade u vlastitoj kuci.
-
mr__bosnjak
#67 Re: Majku li im j*b*m!
Mozda da vam i prestanem dolazit, ostavljat pare, govorit da sam Bosanac i da zaboravim bosanski, odreknem se drzavljanstva i postanem etnicki Sved. Bi´l vam to bilo bolje?vodolija_33 wrote:blago tebi... vidim, lijepo ti... haj neka, hvala Bogu...da Bog da imao duplo više para za potrošit u Bosni... ali matere ti pusti nas da mi sebi krojimo bolju budućnostmr__bosnjak wrote: Imam ovdje posla i zivot. Sto ne znaci da necu doci. Dodjem svakog ljeta i ostavim masu para. A ovdje pokusavam Bosnu predstavit sto bolje. Hvala na ponudi, ako si ozbiljan. Mozda ti se kad javim...
-
_BosanaC
I ko ima pravo da prica nekome kako da organizuje zivot u vlastitoj avliji?Santos wrote:Koji izbori koji zaboravi koja dijaspora koji razlozi.Ako je zabranjeno se nekoga sjetit ko ti je bio drag pa makar i preko interneta i onda ce to neko protumacit kao jebo njega on je daleko.Momak vam fino kaze da je bio djete tada i da se sjeca tog uzasa i vi mjesto da mu kazete fino je to ali trebas gledat dalje u buducnost vi ga ovdje napadate zato sto je on u inostranstvu.Pa jeli on biro gdje ce zivjet ili njegovi roditelji.Zamislite sad moj sin nesto napise i neko ko mu kaze sta hoces ti koji kurac ti si dijaspora.E pa nije on doso u dijasporu nego sam ga ja dovuko i imam pravo da pisem sta hocu jer sam dole bio i ratni i poslije ratni period a i da nisam neznaci da je neko pametniji samo zato sto je dole.Pametniji zivi gdje mu je bolje.
-
King Kikapu
Jesam li ja to radio? :Confused:
nisi, samo si na najodvratniji nacin ispolitizirao dirljivu ljudsku pricu.
-
_BosanaC
#70 Re: Majku li im j*b*m!
Ma bravo majstore!mr__bosnjak wrote:Mozda da vam i prestanem dolazit, ostavljat pare, govorit da sam Bosanac i da zaboravim bosanski, odreknem se drzavljanstva i postanem etnicki Sved. Bi´l vam to bilo bolje?vodolija_33 wrote:blago tebi... vidim, lijepo ti... haj neka, hvala Bogu...da Bog da imao duplo više para za potrošit u Bosni... ali matere ti pusti nas da mi sebi krojimo bolju budućnostmr__bosnjak wrote: Imam ovdje posla i zivot. Sto ne znaci da necu doci. Dodjem svakog ljeta i ostavim masu para. A ovdje pokusavam Bosnu predstavit sto bolje. Hvala na ponudi, ako si ozbiljan. Mozda ti se kad javim...
-
forUMASH
#71 Re: Majku li im j*b*m!
....e, tacno mi sad zao Sveda....mr__bosnjak wrote: Mozda da vam i prestanem dolazit, ostavljat pare, govorit da sam Bosanac i da zaboravim bosanski, odreknem se drzavljanstva i postanem etnicki Sved. Bi´l vam to bilo bolje?
-
Liska
#72 Re: Majku li im j*b*m!
Tvoje pravo da budes Bosanac, kao i moje da budem Hercegovac. Ali nemoj zivota ti dolaziti da bi bilo kome ostavljao pare. Pa svaka druga su ti pare? Jebo pare, da je nama ovdje do para pa ne bi zivjeli ovdje.mr__bosnjak wrote:Mozda da vam i prestanem dolazit, ostavljat pare, govorit da sam Bosanac i da zaboravim bosanski, odreknem se drzavljanstva i postanem etnicki Sved. Bi´l vam to bilo bolje?vodolija_33 wrote:blago tebi... vidim, lijepo ti... haj neka, hvala Bogu...da Bog da imao duplo više para za potrošit u Bosni... ali matere ti pusti nas da mi sebi krojimo bolju budućnostmr__bosnjak wrote: Imam ovdje posla i zivot. Sto ne znaci da necu doci. Dodjem svakog ljeta i ostavim masu para. A ovdje pokusavam Bosnu predstavit sto bolje. Hvala na ponudi, ako si ozbiljan. Mozda ti se kad javim...
- taxi_driver
#73 Re: Majku li im j*b*m!
forUMASH wrote:....e, tacno mi sad zao Sveda....mr__bosnjak wrote: Mozda da vam i prestanem dolazit, ostavljat pare, govorit da sam Bosanac i da zaboravim bosanski, odreknem se drzavljanstva i postanem etnicki Sved. Bi´l vam to bilo bolje?![]()
u svedskoj problemi.zdravo
-
sarlo
Postoje stvari do kojih covjek mora drzati. Zovu se ponos, samopostovanje, inat, principi,... Kod nekih to nije tako izrazeno, oni vise vole casu dignaca i novac nego te moralne kategorije. Interesantno je da oni koji imaju ponos najcesce imaju i dovoljno novca, a oni koji se prodaju za poslovni rucak, placu, kafu, i sl. vrijede tacno onoliko za koliko su se prodali. Naravno da covjek ne treba biti opterecen prosloscu i da treba zivjeti danas a gledati naprijed. No ako se svi ulizuju zlocincima i onima koji su podrzavali zlocin i bili mu logistika, nije znak da ce covjek automatski biti crna ovca ako odbije da se sroza na taj nacin. To se moze uraditi elegantno. Na poslu poslovno, bez ikakvih emocija. Tu smo zbog posla, a ne zbog ljubavi. Privatno sjecanje na rat je zezanje, ne treba se opterecivati, samo treba misliti svojom glavom i drzati do sebe. I ne interesuje me da li sam "demode, nazadan i primitivan". Oni su. Patriotizam normalno treba pokazivati na izborima, za praznike, u bitnim i kriticnim momentima... i u Sarajevu ima dosta, bas dosta, ljudi koji nisu zaboravili rat i daleko od toga da su oprostili.
-
vesela
#75 Re: Majku li im j*b*m!
forUMASH wrote: ....e, tacno mi sad zao Sveda....
nemoj zaliti Svede, oni tacno znaju sta rade!