Majku li im j*b*m!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Je li vrijeme za pomirenje izmedju bivsih pripadnika ARBiH i agresora te podrzavaoca navedenih?

Jeste
10
17%
Nije jer bi to bila izdaja RBiH!
50
83%

Total votes: 60

vesela

Post by vesela »

mr__bosnjak wrote:
vesela wrote:isprovocira i posvadja vas jedan balavac, za sekundu! :(
Znam da sam te razocarao :D Sta ces, zivot :D
sreca pa zivot odvede ovakve 2800 km od BiH, Bosanaca i boraca! :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

vesela wrote:
mr__bosnjak wrote:
nemoj bona tako, oni su se živi isekirali zbog nas ovamo jer smo patili :roll: i dan danas evo brinu za našu budućnost 8-)
_BosanaC

#53 Re: Majku li im j*b*m!

Post by _BosanaC »

mr__bosnjak wrote:
_BosanaC wrote:
mr__bosnjak wrote: Po tvojoj logici dijete treba na prvu liniju :roll:

Za ostale, tema nije provokacija, samo sto neki ovdje bi odma u zagrljaj sa onima sto su im do juce glave gadjali. Pa nek prvo ovo procitaju pa onda. :roll: Nikoga ne optuzujem, samo kazem da su te iste snage i dalje tu i da se na to ne moze zaboravit i da se protiv njih mora borit. Mozda ne vojno, ali onda politicki. Kako god, ne smijemo zaboravit da je neprijatelj i dalje tu! A imam i ja ratnih sjecanja, ali necu da ih postirem... Ako nekoga zanima ima PP.
Gdje tu, u Stokholmu? :?
Ma udri po dijaspori care kako se samo usudjujemo govorit o BiH iz koje smo prognani a ne isetali, sve nas treba zabranit :roll: I da dodam, ne smijemo vise teme otvarat :roll:
Nije do dijaspore... Nego do konstantno jednih te istih ljudi (a igrom slucaja iz dijaspore) koji otvaraju ovakve teme i koji pozivaju u pamet, a njihova guzica je daleeeeeeeeko odavde.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

vesela wrote:
mr__bosnjak wrote:
Zar ti mene ne ignorises? :D

@vodolija

Mogu bolje, ali sta imam reci. Evo: Tema nije provokacija nego zaustavljanje od zaborava! Eto a sad ce opet ista prica...
mr__bosnjak

#55 Re: Majku li im j*b*m!

Post by mr__bosnjak »

_BosanaC wrote:
mr__bosnjak wrote:
_BosanaC wrote: Gdje tu, u Stokholmu? :?
Ma udri po dijaspori care kako se samo usudjujemo govorit o BiH iz koje smo prognani a ne isetali, sve nas treba zabranit :roll: I da dodam, ne smijemo vise teme otvarat :roll:
Nije do dijaspore... Nego do konstantno jednih te istih ljudi (a igrom slucaja iz dijaspore) koji otvaraju ovakve teme i koji pozivaju u pamet, a njihova guzica je daleeeeeeeeko odavde.
Ne njihovom voljom...
King Kikapu

Post by King Kikapu »

mr__bosnjak wrote:
vesela wrote:
mr__bosnjak wrote: Znam da sam te razocarao :D Sta ces, zivot :D

@vodolija

Mogu bolje, ali sta imam reci. Evo: Tema nije provokacija nego zaustavljanje od zaborava! Eto a sad ce opet ista prica...
ima ljudi koji zele da zaborave
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

King Kikapu wrote:
mr__bosnjak wrote:
vesela wrote: sreca pa zivot odvede ovakve 2800 km od BiH, Bosanaca i boraca! :D

@vodolija

nek zaborave, na njihovo lose ce biti...
_BosanaC

#58 Re: Majku li im j*b*m!

Post by _BosanaC »

mr__bosnjak wrote:
_BosanaC wrote:
mr__bosnjak wrote: Ma udri po dijaspori care kako se samo usudjujemo govorit o BiH iz koje smo prognani a ne isetali, sve nas treba zabranit :roll: I da dodam, ne smijemo vise teme otvarat :roll:
Ne njihovom voljom...
Bujrum vrati se.

Evo ja ti prvi nudim i stan i hranu u po Sarajeva, cak cu se potruditi da ti nadjem i dovoljno placen posao da mozes sebi placati smjestaj i da ne budes gladan. A dalje se, naravno, bori sam.
mr__bosnjak

#59 Re: Majku li im j*b*m!

Post by mr__bosnjak »

_BosanaC wrote:
mr__bosnjak wrote:
_BosanaC wrote: Nije do dijaspore... Nego do konstantno jednih te istih ljudi (a igrom slucaja iz dijaspore) koji otvaraju ovakve teme i koji pozivaju u pamet, a njihova guzica je daleeeeeeeeko odavde.
Ne njihovom voljom...
Bujrum vrati se.

Evo ja ti prvi nudim i stan i hranu u po Sarajeva, cak cu se potruditi da ti nadjem i dovoljno placen posao da mozes sebi placati smjestaj i da ne budes gladan. A dalje se, naravno, bori sam.
Imam ovdje posla i zivot. Sto ne znaci da necu doci. Dodjem svakog ljeta i ostavim masu para. A ovdje pokusavam Bosnu predstavit sto bolje. Hvala na ponudi, ako si ozbiljan. Mozda ti se kad javim... :wink:
King Kikapu

Post by King Kikapu »

mr__bosnjak wrote:
King Kikapu wrote:
mr__bosnjak wrote: Zar ti mene ne ignorises? :D

@vodolija

ne mogu zaboraviti i to je najgore od svega
Santos

Post by Santos »

Koji izbori koji zaboravi koja dijaspora koji razlozi.Ako je zabranjeno se nekoga sjetit ko ti je bio drag pa makar i preko interneta i onda ce to neko protumacit kao jebo njega on je daleko.Momak vam fino kaze da je bio djete tada i da se sjeca tog uzasa i vi mjesto da mu kazete fino je to ali trebas gledat dalje u buducnost vi ga ovdje napadate zato sto je on u inostranstvu.Pa jeli on biro gdje ce zivjet ili njegovi roditelji.Zamislite sad moj sin nesto napise i neko ko mu kaze sta hoces ti koji kurac ti si dijaspora.E pa nije on doso u dijasporu nego sam ga ja dovuko i imam pravo da pisem sta hocu jer sam dole bio i ratni i poslije ratni period a i da nisam neznaci da je neko pametniji samo zato sto je dole.Pametniji zivi gdje mu je bolje.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Santos wrote:Koji izbori koji zaboravi koja dijaspora koji razlozi.Ako je zabranjeno se nekoga sjetit ko ti je bio drag pa makar i preko interneta i onda ce to neko protumacit kao jebo njega on je daleko.Momak vam fino kaze da je bio djete tada i da se sjeca tog uzasa i vi mjesto da mu kazete fino je to ali trebas gledat dalje u buducnost vi ga ovdje napadate zato sto je on u inostranstvu.Pa jeli on biro gdje ce zivjet ili njegovi roditelji.Zamislite sad moj sin nesto napise i neko ko mu kaze sta hoces ti koji kurac ti si dijaspora.E pa nije on doso u dijasporu nego sam ga ja dovuko i imam pravo da pisem sta hocu jer sam dole bio i ratni i poslije ratni period a i da nisam neznaci da je neko pametniji samo zato sto je dole.Pametniji zivi gdje mu je bolje.
Hvala na podrsci ali njima sve sto zvuci kao "nacionalizam" daje alergiju makar bilo njihova vlastita proslost i stradanje...

:thumbup:
_BosanaC

#63 Re: Majku li im j*b*m!

Post by _BosanaC »

mr__bosnjak wrote:
_BosanaC wrote:
mr__bosnjak wrote: Ne njihovom voljom...
Bujrum vrati se.

Imam ovdje posla i zivot. Sto ne znaci da necu doci. Dodjem svakog ljeta i ostavim masu para. A ovdje pokusavam Bosnu predstavit sto bolje. Hvala na ponudi, ako si ozbiljan. Mozda ti se kad javim... :wink:
Mrtav ozbiljan.

E drug moj, ako si vec izabrao zivot van BiH, niko tebi ne sere kako bi ti trebao tamo da zivis, zato mani se corava posla i prestani da tupis ljudima kako i sta bi trebali da rade u vlastitoj kuci.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

King Kikapu wrote:
mr__bosnjak wrote:
King Kikapu wrote: ima ljudi koji zele da zaborave
ne mogu zaboraviti i to je najgore od svega
Namjerno potisnuto sjecanje ima tendenciju da se na razne nacine "izbija na povrsinu".
vodolija_33

#65 Re: Majku li im j*b*m!

Post by vodolija_33 »

mr__bosnjak wrote: Imam ovdje posla i zivot. Sto ne znaci da necu doci. Dodjem svakog ljeta i ostavim masu para. A ovdje pokusavam Bosnu predstavit sto bolje. Hvala na ponudi, ako si ozbiljan. Mozda ti se kad javim... :wink:
blago tebi... vidim, lijepo ti... haj neka, hvala Bogu...da Bog da imao duplo više para za potrošit u Bosni... ali matere ti pusti nas da mi sebi krojimo bolju budućnost ;)
mr__bosnjak

#66 Re: Majku li im j*b*m!

Post by mr__bosnjak »

_BosanaC wrote:
mr__bosnjak wrote:
_BosanaC wrote: Bujrum vrati se.

Mrtav ozbiljan.

E drug moj, ako si vec izabrao zivot van BiH, niko tebi ne sere kako bi ti trebao tamo da zivis, zato mani se corava posla i prestani da tupis ljudima kako i sta bi trebali da rade u vlastitoj kuci.
Jesam li ja to radio? :?
mr__bosnjak

#67 Re: Majku li im j*b*m!

Post by mr__bosnjak »

vodolija_33 wrote:
mr__bosnjak wrote: Imam ovdje posla i zivot. Sto ne znaci da necu doci. Dodjem svakog ljeta i ostavim masu para. A ovdje pokusavam Bosnu predstavit sto bolje. Hvala na ponudi, ako si ozbiljan. Mozda ti se kad javim... :wink:
blago tebi... vidim, lijepo ti... haj neka, hvala Bogu...da Bog da imao duplo više para za potrošit u Bosni... ali matere ti pusti nas da mi sebi krojimo bolju budućnost ;)
Mozda da vam i prestanem dolazit, ostavljat pare, govorit da sam Bosanac i da zaboravim bosanski, odreknem se drzavljanstva i postanem etnicki Sved. Bi´l vam to bilo bolje? :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Santos wrote:Koji izbori koji zaboravi koja dijaspora koji razlozi.Ako je zabranjeno se nekoga sjetit ko ti je bio drag pa makar i preko interneta i onda ce to neko protumacit kao jebo njega on je daleko.Momak vam fino kaze da je bio djete tada i da se sjeca tog uzasa i vi mjesto da mu kazete fino je to ali trebas gledat dalje u buducnost vi ga ovdje napadate zato sto je on u inostranstvu.Pa jeli on biro gdje ce zivjet ili njegovi roditelji.Zamislite sad moj sin nesto napise i neko ko mu kaze sta hoces ti koji kurac ti si dijaspora.E pa nije on doso u dijasporu nego sam ga ja dovuko i imam pravo da pisem sta hocu jer sam dole bio i ratni i poslije ratni period a i da nisam neznaci da je neko pametniji samo zato sto je dole.Pametniji zivi gdje mu je bolje.
I ko ima pravo da prica nekome kako da organizuje zivot u vlastitoj avliji?
King Kikapu

Post by King Kikapu »

Jesam li ja to radio? :Confused:

nisi, samo si na najodvratniji nacin ispolitizirao dirljivu ljudsku pricu.
_BosanaC

#70 Re: Majku li im j*b*m!

Post by _BosanaC »

mr__bosnjak wrote:
vodolija_33 wrote:
Mozda da vam i prestanem dolazit, ostavljat pare, govorit da sam Bosanac i da zaboravim bosanski, odreknem se drzavljanstva i postanem etnicki Sved. Bi´l vam to bilo bolje? :roll:
Ma bravo majstore! :thumbup:
forUMASH

#71 Re: Majku li im j*b*m!

Post by forUMASH »

mr__bosnjak wrote: Mozda da vam i prestanem dolazit, ostavljat pare, govorit da sam Bosanac i da zaboravim bosanski, odreknem se drzavljanstva i postanem etnicki Sved. Bi´l vam to bilo bolje? :roll:
....e, tacno mi sad zao Sveda.... :(

:D
Liska

#72 Re: Majku li im j*b*m!

Post by Liska »

mr__bosnjak wrote:
vodolija_33 wrote:
Tvoje pravo da budes Bosanac, kao i moje da budem Hercegovac. Ali nemoj zivota ti dolaziti da bi bilo kome ostavljao pare. Pa svaka druga su ti pare? Jebo pare, da je nama ovdje do para pa ne bi zivjeli ovdje.
taxi_driver

#73 Re: Majku li im j*b*m!

Post by taxi_driver »

forUMASH wrote:
mr__bosnjak wrote: Mozda da vam i prestanem dolazit, ostavljat pare, govorit da sam Bosanac i da zaboravim bosanski, odreknem se drzavljanstva i postanem etnicki Sved. Bi´l vam to bilo bolje? :roll:
....e, tacno mi sad zao Sveda.... :(

u svedskoj problemi.zdravo
sarlo

Post by sarlo »

Postoje stvari do kojih covjek mora drzati. Zovu se ponos, samopostovanje, inat, principi,... Kod nekih to nije tako izrazeno, oni vise vole casu dignaca i novac nego te moralne kategorije. Interesantno je da oni koji imaju ponos najcesce imaju i dovoljno novca, a oni koji se prodaju za poslovni rucak, placu, kafu, i sl. vrijede tacno onoliko za koliko su se prodali. Naravno da covjek ne treba biti opterecen prosloscu i da treba zivjeti danas a gledati naprijed. No ako se svi ulizuju zlocincima i onima koji su podrzavali zlocin i bili mu logistika, nije znak da ce covjek automatski biti crna ovca ako odbije da se sroza na taj nacin. To se moze uraditi elegantno. Na poslu poslovno, bez ikakvih emocija. Tu smo zbog posla, a ne zbog ljubavi. Privatno sjecanje na rat je zezanje, ne treba se opterecivati, samo treba misliti svojom glavom i drzati do sebe. I ne interesuje me da li sam "demode, nazadan i primitivan". Oni su. Patriotizam normalno treba pokazivati na izborima, za praznike, u bitnim i kriticnim momentima... i u Sarajevu ima dosta, bas dosta, ljudi koji nisu zaboravili rat i daleko od toga da su oprostili.
vesela

#75 Re: Majku li im j*b*m!

Post by vesela »

forUMASH wrote: ....e, tacno mi sad zao Sveda.... :(

nemoj zaliti Svede, oni tacno znaju sta rade! :D...njima ne moze svako pametovati! :D
Post Reply