za koga ce te glasati

ja cu glasati za?

Poll ended at 01/11/2006 15:50

sda
9
9%
sds
0
No votes
hdz
2
2%
sdp
42
43%
sbih
20
21%
boss
6
6%
za jednu drugu (navedi)
11
11%
ja necu glasati
7
7%

Total votes: 97

mickyK

Post by mickyK »

daduli_sa wrote:
mickyK wrote:
daduli_sa wrote:Image
Izvini, moze jedno pitanje, ako nije tajna?

Koliko para dobijes za propagiranje ovih reklama? Cisto informativno, volio bi i ja koji dinar zaraditi.
Ni kinte, ukucam na google i nadjem prvu sliku.... manje vremena trebalo nego napisati ovaj odgovor. zadovoljan? :D
Znaci nema nikakvih para? Pa nije mi jasno, jel ti Lagumdzija nesto u rodu ili stvarno mislis da taj prevarant, lopov i kriminalac moze nesto pozitivno uraditi za nasu BiH?
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mickyK wrote:
daduli_sa wrote:
mickyK wrote: Izvini, moze jedno pitanje, ako nije tajna?

Koliko para dobijes za propagiranje ovih reklama? Cisto informativno, volio bi i ja koji dinar zaraditi.
Ni kinte, ukucam na google i nadjem prvu sliku.... manje vremena trebalo nego napisati ovaj odgovor. zadovoljan? :D
Znaci nema nikakvih para? Pa nije mi jasno, jel ti Lagumdzija nesto u rodu ili stvarno mislis da taj prevarant, lopov i kriminalac moze nesto pozitivno uraditi za nasu BiH?
Zaboravio si reci hostapler, diletant, lakrdijas, peder, ubica...zbogom pameti.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Jos kad bi mi naveli gdje sam ja uopste rekao da cu glasati za Lagumdziju? :roll:
Najnovije vijesti, SDP nije jednako Z.L.!
Ali vi to vec znate, a i ja nemam volje da pojasnjavam dalje!
Hajd' vozdra!
Arslan_

Post by Arslan_ »

Image
visocicaguy

Post by visocicaguy »

daduli_sa wrote:
visocicaguy wrote:SBiH :-D

ne pada mi napamet da glasam za DJL SDP, jer mi je nazalost taj covjek "profesor" na fakultetu, nikad ga nisam vidio, a kao vodi mi se kao neko ko "parafira" moje znanje. znam kako radi na fakultetu, ne treba mi takva drzava!
Visocica, sada malo siris dezinformaciju... Nije problem u tom Profesoru nego u tvom i mom fakultetu koji nema dovoljno profesora koji imaju doktorske disertacije da bi mogli drzati katedru za te predmete. Radi njega nisi nikada izgubio predavanje jer ima drugi predavac koji i jeste zaduzen za taj predmet a taj prozvani Profesor je samo tu dok ovaj ne doktorira. Potpisao ti je predmet kao sto su ti to uradili i svi drugi profesori koji isto tako ne drze predavanja.
Jedno je imati negativno misljenje o nekome, nesto drugo siriti dezinformaciju, pogotovo kod nas gdje nam prosto klise vlada (opravdano ili ne, manje bitno) da profesor-politicar nikad nije na predavanju.
ne znam koji dio moje tvrdnje je dezinformacija? ovaj da ga nisam vidio nikad na fakultetu ili ovaj da "parafira" moje znanje?! ja smatram da je obaveza profesora da nadgleda rad na njegovom predmetu. on, medjutim, nikada nije dosao ni na jedno predavanje, a i sumnjam da vrsi bilo kakvu kvalitativnu provjeru onoga sto mi slusamo (a pri tome daje svoj potpis u indeks kao ovjeru da sam ja stekao minimum znanja koji je neophodan za polaganje tog predmeta - kako li, pitam se..). ako on nema vremena za to, neka se nadje neko drugi, ili neka se dovede gostujuci profesor, ili neka se ta obaveza parafiranja prenese na nekoga ko je na fakultetu... siguran sam da bi to mogao raditi i neki drugi profesor, npr. onaj Informacionih sistema (on barem drzi svoja predavanja).

ovo su moja licna iskustva sa tim covjekom, i niko mi ne moze reci da nisu istinita, jer sam se sam uvjerio.

a to sto cu glasati za SBiH su moja uvjerenja, i neke osnovne tacke kako bi trebala nasa drzava da izgleda vidim u programu te stranke (prije svega regionalizacija BiH po ekonomski-odrzivim regijama, a ne entitetima - jer se time cuva granica u glavama ljudi, uredjenje BiH po evropskim standardima kao cisto sekularnu drzavu, te konstitutivnost sva tri naroda u BiH).

stranka koja zeli betonirati status quo nije za buducnost ove zemlje!
visocicaguy

Post by visocicaguy »

forza milan wrote:
visocicaguy wrote:SBiH :-D

ne pada mi napamet da glasam za DJL SDP, jer mi je nazalost taj covjek "profesor" na fakultetu, nikad ga nisam vidio, a kao vodi mi se kao neko ko "parafira" moje znanje. znam kako radi na fakultetu, ne treba mi takva drzava!
tebi za informaciju
zavrsio sam filozofski fax u sarajevu prije par godina i jako sam se iznenadio kad sam, prije nekih 4-5 god, vidio kabinet s imenom harisa sil.
nisam mogo da vjerujem
raspitam se i kazu da se radi o nase gedi gluperdi, tj. haretu
do nedavno je stajo taj kabinet rezervisan za nasega gedu gluperdu i mislim da niej u njega svrato ni 2 puta za ove silne godine
mozda i ne zna da ga ima,javi mu
meni ne treba ni takva drzava :D
i dobro promisli i raspitaj se prije no sto ga zaokruzis
mogla bi ti se ruka osusit
hvala na informaciji. nemam namjeru da ga branim, ali u kontekstu onoga sto sam ja rekao se vidi da je covjek o kome je bila rijec u mom postu "drzao" predmet koji sam ja pohadjao. da li je tebi h.s. de iure "drzao" predmet, ili je on tu samo imao kabinet...postavlja se pitanje sto ce mu kabinet ako ne drzi predmet, no ostalo mi je nejasno
vatana

Post by vatana »

za Sefera
forza milan

Post by forza milan »

Arslan_ wrote:Image
mojne mi ovog supljatora matere ti
jako doboro ga poznajem licno i pitanje je koliko mu dasaka fali u glavi
radio sam nesto za njega i necu vam reci koliko mi je para osto duzan
a vi se ne sjecate vjerovatno pocetka 90-ih i njegovog i bratovog mu muslimanskog glasa, casopisa gdje su na stub srama razapinjali one rijetke i svjesne koji su tada govorili da smo mi ipak bosnjaci po naciji a ne muslimani
i sad neka bosnjacka stranka
fuj
koja hipokrizija
doslo mi je zlo kad sam vidio ovu zastavu, ali mora da te je platio da je postavis (i to od mojih para) :-D
nosara

Post by nosara »

SDP
mickyK

Post by mickyK »

daduli_sa wrote:Jos kad bi mi naveli gdje sam ja uopste rekao da cu glasati za Lagumdziju? :roll:
Najnovije vijesti, SDP nije jednako Z.L.!
Ali vi to vec znate, a i ja nemam volje da pojasnjavam dalje!
Hajd' vozdra!
Joj izvini do mene je. Ono je onda vjerovatno neki drugi SDP i neki drugi Lagumdzija (mozda njegov zli brat blizanac) na svim onim billboard-ima. Lapsus, sorry. :-D
nosara

Post by nosara »

Gdje si vidio bilbord sa Zlatkovom slikom?
mickyK

Post by mickyK »

nosara wrote:Gdje si vidio bilbord sa Zlatkovom slikom?
Cuj gdje, pa po citavom gradu.
nosara

Post by nosara »

Spartam gradom uzduz i poprijeko svaki dan i ne vidjeh nijedan.
Vidjeh one "izaberi" i Zeljka.
mickyK

Post by mickyK »

nosara wrote:Spartam gradom uzduz i poprijeko svaki dan i ne vidjeh nijedan.
Vidjeh one "izaberi" i Zeljka.
Pa onda ne vidis dobro. 8) 8-)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

visocicaguy wrote:
ne znam koji dio moje tvrdnje je dezinformacija? ovaj da ga nisam vidio nikad na fakultetu ili ovaj da "parafira" moje znanje?! ja smatram da je obaveza profesora da nadgleda rad na njegovom predmetu. on, medjutim, nikada nije dosao ni na jedno predavanje, a i sumnjam da vrsi bilo kakvu kvalitativnu provjeru onoga sto mi slusamo (a pri tome daje svoj potpis u indeks kao ovjeru da sam ja stekao minimum znanja koji je neophodan za polaganje tog predmeta - kako li, pitam se..). ako on nema vremena za to, neka se nadje neko drugi, ili neka se dovede gostujuci profesor, ili neka se ta obaveza parafiranja prenese na nekoga ko je na fakultetu... siguran sam da bi to mogao raditi i neki drugi profesor, npr. onaj Informacionih sistema (on barem drzi svoja predavanja).

ovo su moja licna iskustva sa tim covjekom, i niko mi ne moze reci da nisu istinita, jer sam se sam uvjerio.
Visocice, ti i dalje iznosis kamaru blago receno neistina!
Kao prvo, Lagumdzija, ponavljam, ne drzi taj predmet niti je IKADA receno da ce ga drzati, samo na kraju godine potpisuje jer ETF nema drugog profesora pa ga "uvozi" sa Ekonomije, barem ne dok trenutni predavac ne doktorira. I ti to DOBRO znas! Zaista bezpotrebno iznosenje neistine!
A drugo, to neko posjecivanje predavanja.... pa imas profesora koji ti sjede 50m udaljeni od amfiteatra u kojem si ti isti slusao predavanja profesora iz Amerike cijeli semestar putem videolinka... za njega su isto rekli da ce doci u augustu na ispit.. pa je li dosao? Ko ti je na kraju potpisao taj predmet? Profa koji kako rekoh je cijelo vrijeme sjedio 50m od amfiteatra i isto tako NIKADA nije provjerio sta mu se desava na predmetu - jer to nije njegova obaveza, covjek samo formalno potpisuje predmet isto sto to radi za 5 drugih predmeta. Cini uslugu fakultetu!
Visocice, jedno je animozitet prema nekome, nesto sasvim drugo iznosenje neistine! Apsolutne neistine!
Arslan_

Post by Arslan_ »

forza milan wrote:
Arslan_ wrote:Image
mojne mi ovog supljatora matere ti
jako doboro ga poznajem licno i pitanje je koliko mu dasaka fali u glavi
radio sam nesto za njega i necu vam reci koliko mi je para osto duzan
a vi se ne sjecate vjerovatno pocetka 90-ih i njegovog i bratovog mu muslimanskog glasa, casopisa gdje su na stub srama razapinjali one rijetke i svjesne koji su tada govorili da smo mi ipak bosnjaci po naciji a ne muslimani
i sad neka bosnjacka stranka
fuj
koja hipokrizija
doslo mi je zlo kad sam vidio ovu zastavu, ali mora da te je platio da je postavis (i to od mojih para) :-D
to da mu fali koja daska to nije tacno.po mojoj procjeni njemu fali pilana ali nebitno.al et reko izbori su pa se morebit bidne nekom svidila zastava :-D
visocicaguy

Post by visocicaguy »

daduli_sa wrote:
visocicaguy wrote:

Visocice, ti i dalje iznosis kamaru blago receno neistina!
Kao prvo, Lagumdzija, ponavljam, ne drzi taj predmet niti je IKADA receno da ce ga drzati, samo na kraju godine potpisuje jer ETF nema drugog profesora pa ga "uvozi" sa Ekonomije, barem ne dok trenutni predavac ne doktorira. I ti to DOBRO znas! Zaista bezpotrebno iznosenje neistine!
A drugo, to neko posjecivanje predavanja.... pa imas profesora koji ti sjede 50m udaljeni od amfiteatra u kojem si ti isti slusao predavanja profesora iz Amerike cijeli semestar putem videolinka... za njega su isto rekli da ce doci u augustu na ispit.. pa je li dosao? Ko ti je na kraju potpisao taj predmet? Profa koji kako rekoh je cijelo vrijeme sjedio 50m od amfiteatra i isto tako NIKADA nije provjerio sta mu se desava na predmetu - jer to nije njegova obaveza, covjek samo formalno potpisuje predmet isto sto to radi za 5 drugih predmeta. Cini uslugu fakultetu!
Visocice, jedno je animozitet prema nekome, nesto sasvim drugo iznosenje neistine! Apsolutne neistine!
molim te navedi STA JE NEISTINA! tacno, citiraj. ti mene optuzujes za iznosenje neistine, a ti si taj koji iznosi neistine! hoces li mi molim te reci sta pise na ovoj stranici: http://www.etf.unsa.ba/index.php?id=313 ?

i mi ovdje ne govorimo ni o kakvom drugom predmetu, ni o kakvom drugom profesoru, nego o zlatku lagumdziji.. ne govorimo ni o profesoru iz amerike, niti o o ovom sto sjedi 50 m dalje od amfiteatra! a btw. prvi JESTE drzao predavanja, i bio je UVIJEK na raspolaganju za postavljanje pitanja bilo koje vrste, drugi je barem bio tu i UVIJEK se moglo doci do njega, nije NIKADA odbio da porazgovara barem sa studentima. nisi mi odgovorio sto ce nam zlatko na fakultetu (kad on jos pri tome se ne bavi strukom vec jako dugo i upitno je koliko je on uopce vise u toku sa onim sto "ovjerava"), kad ima profesor informacionih sistema, koji drzi svoja predavanja i moze ga se naci na fakultetu?

ja imam osjecaj da je to zato, da bi zlatko, kad mu zatreba, mogao se okititi titulom r. prof. dr. koji predaje na ETFu u Sarajevu.

iako nema potrebe porediti profesora iz amerike (i drzi svoja prdavanja redovno), profesora koji sjedi na fakultetu i z.l. kojeg nema nikad, treba imati na umu da taj covjek u najmanju ruku vodi jednu od najjacih stranaka u nasoj drzavi, te kao takav nam direktno ili indirektno kroji buducnost, te mora biti za klasu bolji od ova dva s kojima si ih uporedio (a da li je, procijeni sam!), pa ili mora moci stici na sve, ili neka bude iskren savjestan, i neka odstupi sa tog mjesta i preda to nekome sposobnijem, ili barem nekome do koga se lakse moze doci (npr. f.o. - on ima kvalifikacije da se barem potpisuje na predmet, i do njega se moze doci!)

posto ces ti vjerojatno opet reci da ja iznosim neistine (sto nisam ocekivao od tebe u takvoj formi - cudim se da ces radije reci meni neosnovano da govorim neistinu nego da popustis malo s te pozicije branitelja tebi tago dragog lika), nazalost nemam vise vremena i zivaca da diskutujem o tome ovdje. ja sam svoje argumente iznio, svoje vidjenje stvari, na ljudima je da to provjere (ako zele), te da sami procjene jesam li ja to sta slagao ovdje ili ne.

zakljucak: on je za mene arogantni wannabe-profesor koji je odavno izgubio sav kredibilitet kod studenata. i ovo svo sto je receno vezano je za njegov "nastup" na fakultetu, gdje se vodi kao nastavnik na 2 vazna predmeta

prijedlog: neka se pocne baviti ozbiljno jednom od dvije aktivnosti: politikom ili naukom. s obzirom koliko je ispao iz 'fola' u nauci bolje bi njemu bilo da se okrene politici... koliko je to dobro po narod vidjet cemo :roll: fakt je: nauka ne trpi netacnosti, opstrukcije i raznorazne predstave; politika, barem kod nas jos uvijek, da. on je ocito oboje strpao u isti kazan -> meni kao studentu to smeta!

EOD 4 me!
Last edited by visocicaguy on 15/09/2006 14:52, edited 1 time in total.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Update
kad bolje razmislim, u pravu si...
Hajd, pozdrav! :thumbup: :run:
njonjica

Post by njonjica »

FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ja osnivam svoju sopstvenu stranku i za nju cu da glasam :D.
Izmedju ostalog se zalezemo za:

-mito i korupciju
-povecanje nezaposlenosti
-dijeljenje BiH
-gasenje svake nade mladim i skolovanim kadrovima
-zabranu izlaska iz zemlje, ali i pogorsanja uslova ostanka

Ako glasete za mene, nemoj mi poslije nisi nam rekla...nja,nja.. :roll: :D
forUMASH

Post by forUMASH »

Lucy01 wrote:Ja osnivam svoju sopstvenu stranku i za nju cu da glasam :D.

-mito i korupciju
-dijeljenje BiH

.....ja bih jos samo predlozio da se dijaspori daju veca prava nego lokalnom stanovnistvu.... :D
danas

Post by danas »

forUMASH wrote:

-mito i korupciju
-dijeljenje BiH

.....ja bih jos samo predlozio da se dijaspori daju veca prava nego lokalnom stanovnistvu.... :D
i mene i kolegu forUMASHA za viskog predstavnika natakni :D :D :D
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

induendo wrote:

-mito i korupciju
-dijeljenje BiH

Ne može. :oops: Zakasnila si. :oops: :D Taj izborni plan i program nam je već ponudila Stranka Za BiH. :oops:
:lol: :lol: :lol: Dobar, dobar! :lol: :lol: :lol:
branimir_s

Post by branimir_s »

Image
branimir_s

Post by branimir_s »

Malo je sitno ali se ON ipak vidi
Post Reply