Ma ja, Hag ne valja, Sud BiH ne valja....a šta valja?Liska wrote:Gledaj, mr. Bosnjak.Normalno je da imas takvo misljenje o Komsicu, jer ga gledas jednostrano. Ne znam samo kako uspijes zanemariti Komsiceve izjave o Alijinom predsjednistvu i o tome kako je bio samo ikebana koju nitko nizasto ne pita. Komsic je lukav politicar koji ce od svakog izvuci ono sto mu treba, a na kraju ga popljuvati. Uzeo je od Alije sto mu treba, uzeo je od Tudjmana sto mu treba, namirio se financijski za tri generacije a na izborima nikada nije dobio ni par tisuca glasova. Bas cu veceras reci onoj zeni kako ne treba zaliti za bratom jer je iako ubijen, ubijem neorganizirano. A za Zenicu cu spomenuti samo Muzicku skolu, nista vise. Netko je radi toga Muzeja i osudjen za ratni zlocin. I to od suda u Hagu. A tebe cu podsjetiti na jos par neorganiziranih zlocina: Grabovica, Doljani, Buhine kuce, Uzdol, Krizancevo selo. Svako od ovih sela je zavrsilo na slican nacin kao Ahmici, samo se o njima ne prica. O prijavljivanju ICTY mi ne pricaj. Godinama sam radio u UN misiju u BiH pa i za ICTY i mozes nekome drugome pricati bajke kako treba zlocine prijaviti tamo. A o Sudu BiH, tek da ti kazem da bi meni bilo vrlo glupo prijavljivati zlocine tuziteljima i sucima koji su bili vojni i civilni tuzitelji za vrijeme rata. Da su htjeli raditi, radili bi jos tada, a ne prikrivali zlocine.
Grome, cini mi se da nikada bas i nisam komentirao izjave Mesica ili Kraljevica. Medjutim, svi oni koje si pobrojao su u pravu u dosta stvari ali dosta stvari su i presutjeli. Ili bolje da kazem govorili su o stvarima koje idu u korist teze koju zastupaju, a presucivali stvari koje ne idu u korist teze.
U Sarajevu možeš imati fer suđenje jer ne sude naši ljudi nego stranci. Možda ni to nisi upratio?
Dobro eto, a gdje treba prijaviti zločine? U Zapadni Mostar? U Zagreb?
Po tvojoj priči međunarodna zajednica lobira za Bošnjake.
Kamo lijepe sreće da je bilo tako. 1993. bi se zastava koju ste sami predložili vijorila u Posušju, Grudama, Čapljini....
Al problem je što se sudi Hrvatima? Nije naš problem što u Hagu niste mogli dokazati ono što se nije desilo. A nije Alija bio jedini. Da je postojala relevantna optužnica mnogi bi završili u Hagu. Nije Alija bio apsolutista.
Ali dosad su optužena samo vojna lica, i niko od vojnih glavešina nije dobio visoku kaznu.
Al ovo je besmisleno. Bez obzira na presude u Hagu propaganda će odradit svoje.
Bilo bi dobro kad bi presude u Hagu imale ozbiljne posljedice po stranu osuđenog. Ali to se neće desiti upravo zato jer Bošnjaci nemaju lobi. Al nema veze. Nek se utvrdi istina. Barem zbog odnosa među Bošnjacima. Zbog obraza. Ako već ne zbog pomirenja.
Agresija je bila. I to će presude protiv šestorke potvrditi.
A čujem da će i Tihomir Blaškić opet u Hag. Zbog falsifikovanih dokaza. To će tek prodrmat krušku. Izgleda da se Ivica Rajić nije zajebavao kad mu je rekao da će ih sve povući sa sobom.