Navijanje danas u Skenderiji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Da li je navijanje na utakmici BiH Izrael bilo korektno ?

Da
16
43%
Ne
21
57%

Total votes: 37

branimir_s

Post by branimir_s »

pape wrote:
branimir_s wrote: Nisam religiozan nimalo, ali mi ne smeta ni "Allahuekber", niti ono "Pomozi Bože" jer meni je to isto potpuno. Dekor.
:roll: Meni uzasno smeta taj dzamijsko-crkveni "dekor" na sportskim terenima. Kakva je svrha vjerskog arlaukanja na sportskoj priredbi, sem pokusaja da se protivnik povrijedi i omalovazi !?
Glupaci koji svrsavaju nakon takvih provokacija ne shvataju da "igraju" protiv sebe, ... to je ustvari primitivizam koji u sustini omalovazava pojmove kao sto su "Allahuekber" i "Pomozi Boze".
Dekor, rekao sam ti. Proci ce i to.
forUMASH

Post by forUMASH »

bos wrote: btw

Sinoc na tekmi sa mnom je bio jedan Vanja i Dejo mahalac (mahalac mu je nadimak) i tekbirali su jace i glasnije od mene i svi znamo da to nema nikakve veze sa vjerom...ko nece da shvati ne mora ;)
....siguran sam, da su Vanja i Dejo nakon tekbiranja digli tri prsta u znak podrske nasoj repki, ti bi im se pridruzio jer to nema nikakve veze sa vjerom....

....kakva drzava, takvo i ponasanje na javnim manifestacijama.....odron :D , koliko smo podijeljeni....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ostro i na prvu wrote:
danas wrote:
_BosanaC wrote: A blago tebi...
pisci su htjeli reci da -- nazalost -- mnogi narodi ne nauce nista iz svoje istorije, te da iz sopstvenog stradanje ne izvuku nijednu drugu pouku osim da su netolerancija, diskriminacija i sila ono sto 'prolazi'. tako su srbi poslije jasenovca napravili omarsku, keraterm, i srebrenicu; amerikanci poslije 9/11 muce ljude po guantanamu i abu-ghraibu; a izraelci koji su izasli iz ausvica danas drze milione palestinaca u kampovima i ubijaju im djecu.

pisci su htjeli reci da se boje da i mi ne krenemo tom stazom. stazom netrpeljivosti. i stazom gluposti i zatucanosti. jer ni mi izgleda nismo nista naucili iz nase, tako bliske, istorije.
inace jevreji zive samo u izraelu :-?
:-?
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Ti cobani i glupaci koji uzvikuju "tekbire"(nisam za to cuo dok rat nije poceo) i oni sto dizu i pokazuju "tri prsta"ne znaju da najvise stete nanose i svojim timovima i drzavi BIH.Treba pod hitno uvest zakonsku odredbu gdje ce se kaznjavati takvi ispadi ...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zavrzlama wrote:Ti cobani i glupaci koji uzvikuju "tekbire"(nisam za to cuo dok rat nije poceo) i oni sto dizu i pokazuju "tri prsta"ne znaju da najvise stete nanose i svojim timovima i drzavi BIH.Treba pod hitno uvest zakonsku odredbu gdje ce se kaznjavati takvi ispadi ...
Ups, sad si otvorio Pandorinu kutiju :lol: :lol:
danas

Post by danas »

ostro i na prvu wrote:
danas wrote:
_BosanaC wrote: A blago tebi...
pisci su htjeli reci da -- nazalost -- mnogi narodi ne nauce nista iz svoje istorije, te da iz sopstvenog stradanje ne izvuku nijednu drugu pouku osim da su netolerancija, diskriminacija i sila ono sto 'prolazi'. tako su srbi poslije jasenovca napravili omarsku, keraterm, i srebrenicu; amerikanci poslije 9/11 muce ljude po guantanamu i abu-ghraibu; a izraelci koji su izasli iz ausvica danas drze milione palestinaca u kampovima i ubijaju im djecu.

pisci su htjeli reci da se boje da i mi ne krenemo tom stazom. stazom netrpeljivosti. i stazom gluposti i zatucanosti. jer ni mi izgleda nismo nista naucili iz nase, tako bliske, istorije.
polako idemo u neke nevezane vode, ali evo.. utakmica je bila protiv izraela, pa mislim da je _bosanaC na to mislio. ja jesam, kao sto sam i napisala.

a i mi -- polako ali izgleda sigurno -- postajemo slijepi za tudju nesrecu i vidimo samo svoju. a to je taj put mrznje i ignorancije na koji je _bosanaC ukazao svojim postom, poredeci nas sa danasnjim izrelom, u kojem zive ljudi koji su postali gori od svojih zlotvora i koji svoju mrznju iskaljuju na nekome ni krivom ni duznom. jer mi se ljutimo kada nam neko kaze da nije lijepo sistati kao 'plinska pecnica' u utakmici protiv izraelaca ili da nije lijepo tekbiriti na utakmici, ali se istovremeno nalazimo ugrozeni kada neko drugi protv nas skandira noz, zica, srebrenica i dize nam tri prsta (takodje vjerski simbol?!?!). i ne vidimo da je to isto. a to slijepilo je prvi korak na putu moralnog ponora i samo-unistenja.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

danas wrote:
ostro i na prvu wrote:
danas wrote: pisci su htjeli reci da -- nazalost -- mnogi narodi ne nauce nista iz svoje istorije, te da iz sopstvenog stradanje ne izvuku nijednu drugu pouku osim da su netolerancija, diskriminacija i sila ono sto 'prolazi'. tako su srbi poslije jasenovca napravili omarsku, keraterm, i srebrenicu; amerikanci poslije 9/11 muce ljude po guantanamu i abu-ghraibu; a izraelci koji su izasli iz ausvica danas drze milione palestinaca u kampovima i ubijaju im djecu.

polako idemo u neke nevezane vode, ali evo.. utakmica je bila protiv izraela, pa mislim da je _bosanaC na to mislio. ja jesam, kao sto sam i napisala.

a i mi -- polako ali izgleda sigurno -- postajemo slijepi za tudju nesrecu i vidimo samo svoju. a to je taj put mrznje i ignorancije na koji je _bosanaC ukazao svojim postom, poredeci nas sa danasnjim izrelom, u kojem zive ljudi koji su postali gori od svojih zlotvora i koji svoju mrznju iskaljuju na nekome ni krivom ni duznom. jer mi se ljutimo kada nam neko kaze da nije lijepo sistati kao 'plinska pecnica' u utakmici protiv izraelaca ili da nije lijepo tekbiriti na utakmici, ali se istovremeno nalazimo ugrozeni kada neko drugi protv nas skandira noz, zica, srebrenica i dize nam tri prsta (takodje vjerski simbol?!?!). i ne vidimo da je to isto. a to slijepilo je prvi korak na putu moralnog ponora i samo-unistenja.
Upravo...
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Jednu cinjenicu treba shvatiti ozbiljno i probati naci odgovor na nju.

90-tih godina su obicno nacionalisticka sranja pocinjala i bila prepoznatljiva po ruralnim sredinama,dok su po vecim gradovima u BIH bila zastupljena multietnicka i socijaldemokratska opredeljenja.A sad je u manjim mjestima daleko vise tolerancije....sta je uzrok ?
klif

Post by klif »

Takvi oblici "navijanja" pokazuju duboku licnu frustraciju i nesigurnost, te ljudsku i politicku nezrelost "navijaca". Ti ljudi dozvoljavaju da ih se izmanipulise i zloupotrijebi u politicke svrhe. Danas na sportskom terenu - sutra ko zna gdje. Osjecaj sigurnosti koju nudi "grupa - copor" je paravan iza koga se salje jasna poruka huliganstva - politickog ili ljudskog.
muha_sa

Post by muha_sa »

pape wrote:
branimir_s wrote: Nisam religiozan nimalo, ali mi ne smeta ni "Allahuekber", niti ono "Pomozi Bože" jer meni je to isto potpuno. Dekor.
:roll: Meni uzasno smeta taj dzamijsko-crkveni "dekor" na sportskim terenima. Kakva je svrha vjerskog arlaukanja na sportskoj priredbi, sem pokusaja da se protivnik povrijedi i omalovazi !?
Glupaci koji svrsavaju nakon takvih provokacija ne shvataju da "igraju" protiv sebe, ... to je ustvari primitivizam koji u sustini omalovazava pojmove kao sto su "Allahuekber" i "Pomozi Boze".
Neka ba pape--otkud primitivizam-neJma toga.
oko_za_oko

Post by oko_za_oko »

da li je KOREKTNO DA IZRAEL ZBOG DVA zarobljena VOJNIKA UBIJE 1000 LJUDI I UNISTI PRIVREDU JEDNE MALE ZEMLJE KAO STO JE LIBAN ?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

oko_za_oko wrote:da li je KOREKTNO DA IZRAEL ZBOG DVA zarobljena VOJNIKA UBIJE 1000 LJUDI I UNISTI PRIVREDU JEDNE MALE ZEMLJE KAO STO JE LIBAN ?
I kakve to veze ima s utakmicom i primitivizmom nasih navijaca na istoj?

Uzmi pusku pa naberi u Liban, brani Libance u Libanu a ne u Skenderiji :oops:
oko_za_oko

Post by oko_za_oko »

Opomena!

Moderator
oko_za_oko

Post by oko_za_oko »

nista pobit 1000 ljudi i napravit stetu od milijardu dolara i onda kao nista se ne desava i sve je ok, i izjednacavate sa uzvikivanjem alahu ekber

a ti sto pominjes zicu i srebrenicu, ta zica se i desila jer je cijeli svijet zazmirio na 3 godine ubijanja i logora i ponasao se kao da se nista ne desava
Šandor

Post by Šandor »

Okano :D , prst je na obaraču! :oops: Smiri se! Image
oko_za_oko

Post by oko_za_oko »

Okano , prst je na obaraču! Smiri se!

moderatore jel ovo prijetnja smrcu ?
forUMASH

Post by forUMASH »

oko_za_oko wrote:
Okano , prst je na obaraču! Smiri se!

moderatore jel ovo prijetnja smrcu ?
....Kame, ne konta te tvoja raja.....pa ti budi fin.... :D :D :D
oko_za_oko

Post by oko_za_oko »

Kame, ne konta te tvoja raja.....pa ti budi fin....
?
dripac

Post by dripac »

Balkan je jedna velika septička jama. Mi smrdimo!
peanuth

Post by peanuth »

oko_za_oko wrote:da li je KOREKTNO DA IZRAEL ZBOG DVA zarobljena VOJNIKA UBIJE 1000 LJUDI I UNISTI PRIVREDU JEDNE MALE ZEMLJE KAO STO JE LIBAN ?
Koji si ti debil..Kakve veze ima to sad sa nasim primitivizmom?? Nisu ni svi izraelci isti kao sto nismo ni mi svi kao oni sinoc u Skenderiji.Ono je sramota i pokazuje samo kako smo glup narod.

Treba svima postovanje ukazat ma odakle ko bio.A ne podsjecat nekog na nesto grozno kao sto je gasna komora.
I oni da su iznjeli neki transparent noz zica...... to bi nas pogodilo i bilo nam krivo.Tako treba isto da nam bude krivo kad neki debili se nako ponasaju na jednoj Utakmici.
Amiir

Post by Amiir »

Allah Ekber ! tako je majstore, reci im .
Al sto je najgore, ta dva zarobljenika jos nisu pustena ! :lol:

Ljudi ova rasprava postaje politicko-religijska. udaljili smo se od navijanja al nema veze.
Uglavnom, ja bi se slozio sa nekima sto misle da tekbiranju nije mjesto u dvoranama i na stadionima, jer fakat i nije, kad pogledamo vjersku strukturu igraca i navijaca, ali ovo je ipak bio Izrael, i svi znamo da to nije uobicajen dogadjaj, svakodnevan. Jeste vidjeli samo mjere osiguranja :x

U nasoj zemlji zivi preko 41 % muslimana i s obzirom na odnose izmedju muslimana i zidova uopste, i obostranu netrepeljivost logicno je bilo da ce biti takvih tenzija. Uostalom isto je i kad igraju ex-yu ekipe jedna protiv drugi samo sto je tamo razlog politicke/nacionalne prirode.
To nije dobro, i ne bi trebalo biti tako, al jednostavno jeste.
Ja sebe smatram navijacem BiH, i navijam za BiH, al npr. kad igramo protiv Srbije, to navijanje jednostavno preraste u neki vid borbe, rata, i osjecam se kao da je to rat, i to je nemoguce sprijeciti, i nece se ni moci sprijeciti , a svi znamo zasto ( ex. Srebrenica..)

Postujem sve ove tolerante i miroljubive snage, al u nekim slucajevima to ne pije puno vode. ajd ti objasni nekome kome je pola familije pobijeno od strane cetnika i da ne vice Ubij srbina i srbe na vrbe !
Stavite se u njegovu poziciju i razmislite da li bi aplaudirali na poteze igraca koji nose tetovaze kojekakvih drazi mihajlovica isl.
Isti je slucaj i sa Izraelom. samo sto nas oni nisu direktno ugnjetavali, vec su ugnjetavali palestnice i libanonce. Ali to su nam braca po islamu, i meni je kao muslimanu drago sto smo pokazali izraelcima sta mislimo o njima. ne govorim protiv zidova uopce vec protiv izraelaca.

Al pustimo sad svadje i prepiranja. sta je bilo bilo je.
Treba sad pripremiti atmosferu za makedonce i napraviti paklenu atmosferu kao nekad davno kad bi gostovala hrvatska. sjecate se tih utakmica!. al naravno prvo treba pobijediti Portugal,
peanuth

Post by peanuth »

Amiir wrote:
Allah Ekber ! tako je majstore, reci im .
Al sto je najgore, ta dva zarobljenika jos nisu pustena ! :lol:

Ljudi ova rasprava postaje politicko-religijska. udaljili smo se od navijanja al nema veze.
Uglavnom, ja bi se slozio sa nekima sto misle da tekbiranju nije mjesto u dvoranama i na stadionima, jer fakat i nije, kad pogledamo vjersku strukturu igraca i navijaca, ali ovo je ipak bio Izrael, i svi znamo da to nije uobicajen dogadjaj, svakodnevan. Jeste vidjeli samo mjere osiguranja :x

U nasoj zemlji zivi preko 41 % muslimana i s obzirom na odnose izmedju muslimana i zidova uopste, i obostranu netrepeljivost logicno je bilo da ce biti takvih tenzija. Uostalom isto je i kad igraju ex-yu ekipe jedna protiv drugi samo sto je tamo razlog politicke/nacionalne prirode.
To nije dobro, i ne bi trebalo biti tako, al jednostavno jeste.
Ja sebe smatram navijacem BiH, i navijam za BiH, al npr. kad igramo protiv Srbije, to navijanje jednostavno preraste u neki vid borbe, rata, i osjecam se kao da je to rat, i to je nemoguce sprijeciti, i nece se ni moci sprijeciti , a svi znamo zasto ( ex. Srebrenica..)

Postujem sve ove tolerante i miroljubive snage, al u nekim slucajevima to ne pije puno vode. ajd ti objasni nekome kome je pola familije pobijeno od strane cetnika i da ne vice Ubij srbina i srbe na vrbe !
Stavite se u njegovu poziciju i razmislite da li bi aplaudirali na poteze igraca koji nose tetovaze kojekakvih drazi mihajlovica isl.
Isti je slucaj i sa Izraelom. samo sto nas oni nisu direktno ugnjetavali, vec su ugnjetavali palestnice i libanonce. Ali to su nam braca po islamu, i meni je kao muslimanu drago sto smo pokazali izraelcima sta mislimo o njima. ne govorim protiv zidova uopce vec protiv izraelaca.

Al pustimo sad svadje i prepiranja. sta je bilo bilo je.
Treba sad pripremiti atmosferu za makedonce i napraviti paklenu atmosferu kao nekad davno kad bi gostovala hrvatska. sjecate se tih utakmica!. al naravno prvo treba pobijediti Portugal,
Ali mogli smo na lijep nacin pokazat Izraelu sta mislimo o tim dogadjanjima i lijepo protestvovat za Liban i Palestinu a ne sa PSSSSSSSSSSSSSS i zvizdanjem Himne itd... To je vec Gadno i Ruzno i Primitivno.Jednostavno nemam rijeci za to.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

manijak1 wrote::oops: De Bobi :D kako niste se sjetili Ugarske ? :D :D
Uzgred budi rečeno :D što dozvoliste Cipraninu da se kući vrati ?
Dopizdilo mi je više da budem fin i dobar a da me jebu ko sansku kozu ..........što se tiče navijanja bilo je u redu sve dok Izraelci nisu pomiješali činjenicu ko je domaćin a ko gost :D :D
Ma ta utakmica u Zenici je neka kladionicharska zavjera...kvota 2 3,95...:D a i za kvotu 1 1,65 vrijedi ona silna galama protiv Izraela...:D.
windas

Post by windas »

U Holandiji se ponekad protiv Ajaksa navija ovako:
SSSSSSSSSS...
Aludirajuci na gas koji su Nijemci pustali u koncentracionim logorima ,
da pobiju sto vise Jevreja.
Ovo je samo primjer da i u "civilizovanim" zemljama ima raznih vrsta
navijanja, pa ovo u Skenderiji nije izuzetak.
forUMASH

Post by forUMASH »

windas wrote:U Holandiji se ponekad protiv Ajaksa navija ovako:
SSSSSSSSSS...
Aludirajuci na gas koji su Nijemci pustali u koncentracionim logorima ,
da pobiju sto vise Jevreja.
Ovo je samo primjer da i u "civilizovanim" zemljama ima raznih vrsta
navijanja, pa ovo u Skenderiji nije izuzetak.
\
....e nek' si nam oci otvorio.....sljedeci put probaj pronaci civilizovan primjer navijanja iz kakve divljacke zemlje.....onako, radi balansa i cisto da nam bude jasno gdje smo.....
....odron i dno dna.... :D
Post Reply