nemam sumnje, danas je robotLatinica wrote:Hm. Ne sumnjas valjda da "danas" spada u ljudski rod jusuff ?
Forumasi, upomoc!
-
Teufik iz Los Angelesa
Haqi moram te razocarati ali ja tebe ne volim, i nedam ti guze makar krepoHaqqani wrote: Bojim se za ljude , izgleda da ih previse volim . Vjerovatno mnogo grijesim u pristupu istima , trudim se biti iskren, tesko je .
-
jusuff
fakat mislis da je ovo bilo duhovito?Teufik iz Los Angelesa wrote:Haqi moram te razocarati ali ja tebe ne volim, i nedam ti guze makar krepoHaqqani wrote: Bojim se za ljude , izgleda da ih previse volim . Vjerovatno mnogo grijesim u pristupu istima , trudim se biti iskren, tesko je .![]()
![]()
![]()
![]()
- danas
eh, posto nisi robot....jusuff wrote:fakat mislis da je ovo bilo duhovito?Teufik iz Los Angelesa wrote:Haqi moram te razocarati ali ja tebe ne volim, i nedam ti guze makar krepoHaqqani wrote: Bojim se za ljude , izgleda da ih previse volim . Vjerovatno mnogo grijesim u pristupu istima , trudim se biti iskren, tesko je .![]()
![]()
![]()
![]()
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
U redu Nosferatu. Po onome sto sam procitala od tebe, mislim da nisi blesav covjek. Smim tim mi nije jasno zbog cega tako reagujes ? Zar na skoro svakoj temi treba neko nekom dokazivati pamet, uvijek i u svemu igrati igru ? Zasto ? Cemu to ? I sta na kraju ? Pa nije nama bas tako veselo.
Pametan si covjek, valjda ti je poznato da su Sufiji tzv. "siva eminencija" Islama. U cijelom svijetu, cak i oni koji mrze Islam kao religiju, Sufiste cijene zbog njihove duhovnosti. I nemoj misliti da ce se to promijeniti.
Stvarno nema smisla spustati se na ulicni nivo diskusije.
pozz
p.s. Sve napisano vrijedi i za osobu pod nickom "jusuff"
Pametan si covjek, valjda ti je poznato da su Sufiji tzv. "siva eminencija" Islama. U cijelom svijetu, cak i oni koji mrze Islam kao religiju, Sufiste cijene zbog njihove duhovnosti. I nemoj misliti da ce se to promijeniti.
pozz
p.s. Sve napisano vrijedi i za osobu pod nickom "jusuff"
Last edited by Latina on 12/09/2006 00:26, edited 1 time in total.
- Abu FEED el-Castro
Slatka tema i raspravica, samo sto ne mislim da ste pokretaču iste imalo pomogli. Situacija je interesantna i ja mislim da si kao prijatelj morao pristati da ipak razgovaras s jaranovom mamom - ne da je ubjedjujes ili nesto,nego jednostavno da razgovaras buduci da se radi o stvari koja je jaranu bitna. Ja licno ne vidim da ista moze bitnije od toga no to je vec moj stav, zapravo stav vjernika kojima i ti vidim pripadas. Ovi sto govore da je vjera bitna u srcu, da to niko ne mora znat i da je sve to isto i bla bla bla, tu bi pricu trebali kazati "jaranovoj mami", jer kad bi ona to shvatila problema ne bi ni bilo. Takodjer i jaran fino razmislja i samo nedo Bog da ga spopadnu kakvi radikali (raznorazni Saffovci i "braca") jer je zaista najbitnije i najljepse napraviti ravnotezu i kompromis izmedju 2 najbitnija bica u zivotu covjeka vjernika: stvoritelja i roditelja. Moj savjet je da čovjek zurbom nesto ne poremeti u toj svetoj relaciji ali nek svakako radi na tome. Ne treba uopste otvarati nikakva pravna pitanja, marama i to. Stvar je vjerovanja, a ja koliko kontam iz tvoje price on je vec vjernik (ne znam je li izgovorio sehadet) i samo to treba "legalizovati"...
Svakako jos treba potegnuti i Haqqanija on je tito za te stvari
A ti Haqqani stipu ljubav pomozi covjeku 
Svakako jos treba potegnuti i Haqqanija on je tito za te stvari
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Kakve veze imaju Suffiji sa Josipom? Ja Haki nisam rijeci rek'o, mos' provjeriti pismena si zena, ne?Latinica wrote:U redu Nosferatu. Po onome sto sam procitala od tebe, mislim da nisi blesav covjek. Smim tim mi nije jasno zbog cega tako reagujes ? Zar na skoro svakoj temi treba neko nekom dokazivati pamet, uvijek i u svemu igrati igru ? Zasto ? Cemu to ? I sta na kraju ? Pa nije nama bas tako veselo.
pozz
Sto se - mr. Bosnjaka tice - on ne moze prevoditi na Islam djecu kriscana koji su jos uvijek kod svojih roditelja i moraju da zive po pravilima nametnuti im od istih jer su im oni roditelji i oni su ih na ovaj svijet donjeli i o njima skrbili tolike godine. Da se radi o covjeku samostalnom koji zivi svoj zivot - to je druga prica.
Ovako - mr. Bosnjak prvo treba prevesti mamu...a, kako ce, pomoci mu ne mogu, sve i da hocu. Uglavnom - neka ste tu vi - uzvisena i dostojna - pa mozda uputite koji savjet "iz sive mase".
- Abu FEED el-Castro
Ejs čuj sad skrivene dimenzije. Pa neces od raje krit... Ja te onda dzaba ovdje branim
:D
Usput gledo sam ti onu ilahiju (Ramazan) sto si jednom postavio, super ste ono izveli, i pravo dobra produkcija...
Usput gledo sam ti onu ilahiju (Ramazan) sto si jednom postavio, super ste ono izveli, i pravo dobra produkcija...
- danas
pa sad, meni je tesko bilo uzeti ovu temu zaozbiljno, ali evo da nesto kazemjusuff wrote:valjda zbog 100 babicadanas wrote:ma tema mu je davno otisla u helac...cojek wrote:Slatka tema i raspravica, samo sto ne mislim da ste pokretaču iste imalo pomogli.![]()
![]()
kao prvo, bojim se da mr_bosnjakov jaran nije odlucio da postane musliman iz nekog pomodarstva ili trenda. kao sto je recimo godinu dana ranije bio panker, ili ce sutra odluciti da bude hipik ili vegeterijanac ili zen budista ili sta ja znam. znaci, radi se o mladoj osobi koja ce se sutra mozda i predomisliti i napaliti na nesto drugo. ne znamo odakle njegov interes za islam -- a ako je iskljucivo iz druzenja sa mr_bosnjakom, onda to valjda govori o nekoj nezrelosti odluke i nepoznavanju osnovnih cinjenica.
drugo, ne znam otkad je to mr_bosnjak (ili bilo ko od nas na ovoj temi) neki vjerski autoritet, pa da smo time ovlasteni diskutovati o necijem prelasku u islam, a jos manje diskutovati sa roditeljima te osobe. ako taj decko zeli da bude musliman, sa srecom mu, ali valjda postoji neka ucenija i starija osoba -- kao npr. imam ili hodza u lokalnoj dzamiji -- sa kime bi on mogao i tacnije, TREBAO popricati (isto vazi i za mr_bosnjaka). elem, sve ovo mi se cini nadasve neozbiljno i povrsno, sto me opet cini malo skepticnom glede date teme... i ponudjenih rjesenja..
eto, toliko od robota
- Abu FEED el-Castro
Ma daaaaj, kakav sad imam, ja kolko vidjoh iz Bosnjakove price, ne zna o vjeri nista manje od prosjecnog hodze, eh sad ako cemo o nadprosjecnim, onda je stvar razlicitija. Mada meni to ovdje nema plaho veze jer on, kako ja shvatih, nije isao da majku nesto ubjedjuje, niti je čak dotičnog jarana on "nalozio"...
-
jusuff
prvo, strah nije svojstven robotu... nisam se nacitao mr_bosnjaka, ali nije valjda da je toliko plitak da druzenje s njim zahtijeva (ili rezultira) nezrelost i nepoznavanje osnovnih cinjenica... sorry, ponavljam da se nisam nacitao mr_bosnjakovih misli, pa ne znam kako ferceradanas wrote:pa sad, meni je tesko bilo uzeti ovu temu zaozbiljno, ali evo da nesto kazemjusuff wrote:valjda zbog 100 babicadanas wrote: ma tema mu je davno otisla u helac...![]()
![]()
![]()
kao prvo, bojim se da mr_bosnjakov jaran nije odlucio da postane musliman iz nekog pomodarstva ili trenda. kao sto je recimo godinu dana ranije bio panker, ili ce sutra odluciti da bude hipik ili vegeterijanac ili zen budista ili sta ja znam. znaci, radi se o mladoj osobi koja ce se sutra mozda i predomisliti i napaliti na nesto drugo. ne znamo odakle njegov interes za islam -- a ako je iskljucivo iz druzenja sa mr_bosnjakom, onda to valjda govori o nekoj nezrelosti odluke i nepoznavanju osnovnih cinjenica.
drugo, ne znam otkad je to mr_bosnjak (ili bilo ko od nas na ovoj temi) neki vjerski autoritet, pa da smo time ovlasteni diskutovati o necijem prelasku u islam, a jos manje diskutovati sa roditeljima te osobe. ako taj decko zeli da bude musliman, sa srecom mu, ali valjda postoji neka ucenija i starija osoba -- kao npr. imam ili hodza u lokalnoj dzamiji -- sa kime bi on mogao i tacnije, TREBAO popricati (isto vazi i za mr_bosnjaka). elem, sve ovo mi se cini nadasve neozbiljno i povrsno, sto me opet cini malo skepticnom glede date teme... i ponudjenih rjesenja..![]()
eto, toliko od robota
drugo, da bi se razgovaralo o prelasku na islam ne mora se biti vjerski autoritet (i sta uopce znaci ta sintagma)... allah upucuje one koji hoce biti upuceni, a znakovi na putu nisu put...
glede robota, nadam se da je jasno da se radilo o ironiji u odgovoru na pitanje da li mislim da je danas u skupu ljudske rase... mescini da pojedinima nije ascare ova ironija
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Latinice - jelde da ti se ja dopadam?Latinica wrote:Nisi mi odgovorio na pitanja Haqqani.
Opet sarkazam bez potrebe Nosferatu.
super
Hajde priznaj bona - ko prizna pola mu se oprosti.
- danas
nisam mislila nista negativno glede mr_bosnjaka, nemoj me tako shvatati. jednostavno, curica vidi nesto kod jaranice, pa hoce i ona. a da ne zna ni sta je to sta hoce, ni zasto hoce. shvatam ja da ti mislis da allah upucuje, ali dozvolices da ima i ovakvih slucajeva, gdje dijete poleti a ne zna ni samo sta hoce. da tvoje dijete od 16 godina sutra hoce aman-zaman da postane zen budista, ti bi govorio isto ovo sto ja govorim gore: sacekaj, polako, mlad si, ne zalijeci se... pitao bi pitanja, sta, kako, odakle... i znao bi da sutra mozda bude nesto drugo na sta ce se dijete popaliti... ukratko, meni se ovo cini neozbiljno, i to je moje misljenje. ne mora da znaci da sam u pravu. ali meni se tako cini.jusuff wrote: prvo, strah nije svojstven robotu... nisam se nacitao mr_bosnjaka, ali nije valjda da je toliko plitak da druzenje s njim zahtijeva (ili rezultira) nezrelost i nepoznavanje osnovnih cinjenica... sorry, ponavljam da se nisam nacitao mr_bosnjakovih misli, pa ne znam kako fercera
drugo, da bi se razgovaralo o prelasku na islam ne mora se biti vjerski autoritet (i sta uopce znaci ta sintagma)... allah upucuje one koji hoce biti upuceni, a znakovi na putu nisu put...
glede robota, nadam se da je jasno da se radilo o ironiji u odgovoru na pitanje da li mislim da je danas u skupu ljudske rase... mescini da pojedinima nije ascare ova ironija
dalje -- spominjanje vjerskih autoriteta. pa valjda su to ljudi koji najbolje znaju sta i kako, i valjda imaju iskustva sa ovakvim stvarima. a ako nista drugo malo su stariji i nadajmo se ozbiljniji od nas na forumu. i sa njima mali treba da prica ako je odlucio da predje na islam. a ne sa mr_bosnjakom, od koga ja izgleda znam vise glede islama...
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
Mislim da nisi, ali to vise nije ni bitno. Otprilike sam saznala ono sto me zanimalo.Haqqani wrote: Mislim da jesam.
Nisam primijetila, ali ti si vjerovatno i u to upucen bolje od mene.Latinice - jelde da ti se ja dopadam?
Bilo kako bilo, zelim ti sve najbolje ( iz premise izuzimam sve sto ima veze sa abecedom )
u redu je
- Nosferatu
Bogami sam ja primjetio.Latinica wrote:Nisam primijetila, ali ti si vjerovatno i u to upucen bolje od mene.Latinice - jelde da ti se ja dopadam?
Bilo kako bilo, zelim ti sve najbolje ( iz premise izuzimam sve sto ima veze sa abecedom )
u redu je
Hajde, nemoj mi biti na kraj srca, prevesces i ti nekog na Islam.