aha... isti oni sto su mjerili odakle je dosla granata na markale i rekli nam da nikako nije mogla doci sa srpske strane...forUMASH wrote:....morete i vi srat'....
....ovde sve visoko rangirani obavjestajci....
11.septembar , ''01 .
- BHG
pazi sta pricas...odkud ti znas da li je neko od nas izgubio nekog na markalama i uz to jos nesto namigujes...fol ti simpatican...danas wrote:aha... isti oni sto su mjerili odakle je dosla granata na markale i rekli nam da nikako nije mogla doci sa srpske strane...forUMASH wrote:....morete i vi srat'....
-
forUMASH
....a ti si siguran da niko nije izgubio nikoga u avionu koji se "eventualno" zabio u Pentagon....BHG wrote:pazi sta pricas...odkud ti znas da li je neko od nas izgubio nekog na markalama i uz to jos nesto namigujes...fol ti simpatican...danas wrote:aha... isti oni sto su mjerili odakle je dosla granata na markale i rekli nam da nikako nije mogla doci sa srpske strane...forUMASH wrote:....morete i vi srat'....
- danas
pa tvoja analiza pentagona me podsjeca na analizu markala...BHG wrote:pazi sta pricas...odkud ti znas da li je neko od nas izgubio nekog na markalama i uz to jos nesto namigujes...fol ti simpatican...danas wrote:aha... isti oni sto su mjerili odakle je dosla granata na markale i rekli nam da nikako nije mogla doci sa srpske strane...forUMASH wrote:....morete i vi srat'....
od strane nekoga kome zestoko ne odgovara da su 'njegovi' odgovorni za to zlodjelo.
PS a ti naravno znas ko je i gdje meni poginuo...
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Evo u Americi - sirene sviraju - da obiljeze udar prvog aviona u WTC...
5 godina - opsesije sa stvarima - koje do dana danasnjeg nisu ni rijesene ni sprijecene. Al' zato - necije korporacije ubiru maksimalan profit - as we speka.
Ja samo pitam vas sviju. Kako je moguce od 8 crnih kutija (postoje 2 u svakom avionu) da je 7 bilo neupotrebijvih? 7 kutija crnih zijan a pasos Muhameda Atte - prezivjeo? 7 kutija napravljenih - da mogu izdrzati ono sto nista drugo u avionu ne moze?
Kako je moguce - da od 4 avionax2 motora = 8 motora - izgori do te mjere da nije nijedan komad istih - pronadjen uopste? Kako moze motor izgoriti od goriva? Kako moze benzin istopiti - motor od Golfa 2-ce do te mjere da ne mozes naci nijedan dio istog? Moze li? I ako ne moze - kako je mogao kerozin - istopiti 4 aviona - na komade manje od telefonskog imenika? Ili nije mogao - samo nije se niko previse trudio da kopa po WTC - da nadje - sve ono sto je potrebno. A na Petagon i u Pensilvaniji - i onako i ovako - nije udario Boeing-ov avion.
Kako moze na mjesto pada aviona - ostati rupa od 24x8-9 feeta. To je 6-7 metara sa 3 metra. Od aviona - koji je tezak 100 tona, dug preko 100 metara. Niti jedno jedino sjediste - niti jedan jedini drugi dio - osim komadica metala - nije pronadjen? 10% ljudskih ostatak je nadjeno? I rupa od 6x4metra? Voljeo bih samo da znam - sta su to nasli - od ljudi - jer kamere nisu nista snimile - ni tokom ni poslje napada. Narucito na Pentagon i Pensilvaniji. Pa nije ovo - prvi avion - u povjesti avijacije - da je pao na zemlju. Za onaj u Pentagonu govore da je pao na travnjak - pa se odbio u zgradu. Nigdje jos - nije pronadjen dio travnjaka - unisten. Nigdje jos na snimku iz Pentagona - nije pokazan avion. Cak su iz Sheraton hotela - preko puta - konfiskovali vrpce video - da slucajno nije hotelska kamera snimila nesto sto ne treba.
Samo poredenja radi - slike sa neki mjesta pada aviona.
Boeing 737 Crash

MI -26 - koji je pao iznad Checenije - pun municije i eksploziva

Vojni Americki Avion koji je pao iznad Avganistana zbog Mehanicke Malfunkcije (uzmi u obzir i rakete i bombe - koje su bile - u avionu - zajedno s gorivom - kako to da je ista ostalo cijelim? Plus brzina vojnog aviona je veca od brzine zvuka - svakako nekoliko puta veca od Boeing-a putnickog.)

p.s. Ko god je nekog izgubio u 9-11 - je zauzvrat dobio barem pola miliona dollara - neki cak i vise miliona dollara - kao odstetu. Stoga - glupo je uporediti Srebrenicu, Markale i 9-11 - i po cemu.
5 godina - opsesije sa stvarima - koje do dana danasnjeg nisu ni rijesene ni sprijecene. Al' zato - necije korporacije ubiru maksimalan profit - as we speka.
Ja samo pitam vas sviju. Kako je moguce od 8 crnih kutija (postoje 2 u svakom avionu) da je 7 bilo neupotrebijvih? 7 kutija crnih zijan a pasos Muhameda Atte - prezivjeo? 7 kutija napravljenih - da mogu izdrzati ono sto nista drugo u avionu ne moze?
Kako je moguce - da od 4 avionax2 motora = 8 motora - izgori do te mjere da nije nijedan komad istih - pronadjen uopste? Kako moze motor izgoriti od goriva? Kako moze benzin istopiti - motor od Golfa 2-ce do te mjere da ne mozes naci nijedan dio istog? Moze li? I ako ne moze - kako je mogao kerozin - istopiti 4 aviona - na komade manje od telefonskog imenika? Ili nije mogao - samo nije se niko previse trudio da kopa po WTC - da nadje - sve ono sto je potrebno. A na Petagon i u Pensilvaniji - i onako i ovako - nije udario Boeing-ov avion.
Kako moze na mjesto pada aviona - ostati rupa od 24x8-9 feeta. To je 6-7 metara sa 3 metra. Od aviona - koji je tezak 100 tona, dug preko 100 metara. Niti jedno jedino sjediste - niti jedan jedini drugi dio - osim komadica metala - nije pronadjen? 10% ljudskih ostatak je nadjeno? I rupa od 6x4metra? Voljeo bih samo da znam - sta su to nasli - od ljudi - jer kamere nisu nista snimile - ni tokom ni poslje napada. Narucito na Pentagon i Pensilvaniji. Pa nije ovo - prvi avion - u povjesti avijacije - da je pao na zemlju. Za onaj u Pentagonu govore da je pao na travnjak - pa se odbio u zgradu. Nigdje jos - nije pronadjen dio travnjaka - unisten. Nigdje jos na snimku iz Pentagona - nije pokazan avion. Cak su iz Sheraton hotela - preko puta - konfiskovali vrpce video - da slucajno nije hotelska kamera snimila nesto sto ne treba.
Samo poredenja radi - slike sa neki mjesta pada aviona.
Boeing 737 Crash

MI -26 - koji je pao iznad Checenije - pun municije i eksploziva

Vojni Americki Avion koji je pao iznad Avganistana zbog Mehanicke Malfunkcije (uzmi u obzir i rakete i bombe - koje su bile - u avionu - zajedno s gorivom - kako to da je ista ostalo cijelim? Plus brzina vojnog aviona je veca od brzine zvuka - svakako nekoliko puta veca od Boeing-a putnickog.)

p.s. Ko god je nekog izgubio u 9-11 - je zauzvrat dobio barem pola miliona dollara - neki cak i vise miliona dollara - kao odstetu. Stoga - glupo je uporediti Srebrenicu, Markale i 9-11 - i po cemu.
- BHG
suti ba...prozvacete da siris cetnicku propagandu....Nosferatu wrote: p.s. Ko god je nekog izgubio u 9-11 - je zauzvrat dobio barem pola miliona dollara - neki cak i vise miliona dollara - kao odstetu. Stoga - glupo je uporediti Srebrenicu, Markale i 9-11 - i po cemu.
jer eto "nasi" su to uradili nakon lude ljetne zajebancije u makarskoj 2001. godine a mi to pokusavamo da prikrijemo...
-
forUMASH
....Nosferatu, kad vec imas vremena i potencijal za istrazivanje, mislim da ti nece biti problem doci do spiska putnika koji su bili u svakome od aviona.....nazovi nekoga od njihovih familija i pitaj ga jelsul' izgubili ikoga u navodnom padu aviona i sumnjaju li u zavjeru vlade....
....ko zna, mozda i naletis na nesto sto je promaklo brdu istrazivaca koji kopaju po svemu vezanom uz septembar 11....
....ko zna, mozda i naletis na nesto sto je promaklo brdu istrazivaca koji kopaju po svemu vezanom uz septembar 11....
- legionarka
preporucujem i sve filmove Alex Jones-a...Ako koga zanimaju dokumentarci o ovoj temi koji imaju puno vise smisla od americke istine...neka se javi na pp rado cu dobaciti...
http://www.infowars.com
http://www.infowars.com
- daduli_sa
Posto si i ti dobro upucen u postojanje datog spiska mozda bi prije postavljanja kontrapitanja mogao da odgovoris i na neko postavljeno pitanje.forUMASH wrote:....Nosferatu, kad vec imas vremena i potencijal za istrazivanje, mislim da ti nece biti problem doci do spiska putnika koji su bili u svakome od aviona.....nazovi nekoga od njihovih familija i pitaj ga jelsul' izgubili ikoga u navodnom padu aviona i sumnjaju li u zavjeru vlade....
Zaista, isuvise je nekih nejasnoca da bi sada rekli da nam je sve potpuno jasno.
Meni u startu je bilo cudno kako da se na Pentagonu ne vidi mnogo vece razaranje kada sa druge strane imamo snimke WTC-a gdje je vec prilikom udara nastao toliki nekontrolisani pozar (Molim bez teze da se radilo o manjem avionu, kerozin je kerozin, plamti i bukti svejedno koliko ga je) i pri tome zgrada koja je jedna od najcuvanijih na svijetu (ako ne i najcuvanija) nema nigdje vanjskog videonadzora gdje se vidi udar tog aviona?! Isto tako pomalo mi je smijesno ta "neupotrebljivost" crnih kutija kada se dobro zna koliko one mogu da izdrze i sta su sve u svojoj dugoj (h)istoriji prezivile prilikom rusenja.
Te dvije stvari ostavljaju mi dovoljno prostora da u neke stvari sumnjam. Ne sve, samo pojedine a jedna od njih je upravo cinjenica da je avion udario u pentagon.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Ama - meni vjeru promjeniti - ko carape. Naciju promjeniti - ko carape.Šandor wrote:Nesferatu, nećeš daleko sa tom pričom ako si mislio mijenjat vjeru.
To ionako samo retardi - predstavljaju i retardi - brane. A retard na kvardat - niti brane niti predstavljaju - a sa tim se ponose.
Onaj koji vjeruje Americkom rezimu - neka kupi kartu za New Orleans pa proseta malo - po gradu i pita ljude - sta je i kako je bilo za vrijeme huriccana. Jasna ce mu se slika - dati o tome - koliko je staro "Aliji do Srebrenice". Svi smo mi Kurbani. Od noza nas dijeli samo san jednog ludjaka.
- daduli_sa
Malo progooglao i pronadjem jednu od slika mjesta gdje je udario avion u zgradu Pentagona:

Ima li nekih nelogicnosti?
Na mjestu gdje je udario avion tolikom silinom da je se raspao u najsitnije komade, sagorio do neprepoznavanja (citaj - raspao se u pepeo) i crna kutija nije upotrebljiva - nalazi se auto unisten samo sa prednje strane?!
aj em a litlbit konfjuzd!

Ima li nekih nelogicnosti?
Na mjestu gdje je udario avion tolikom silinom da je se raspao u najsitnije komade, sagorio do neprepoznavanja (citaj - raspao se u pepeo) i crna kutija nije upotrebljiva - nalazi se auto unisten samo sa prednje strane?!
aj em a litlbit konfjuzd!
-
everybody hurts
Excuse me, to je moj fazon sa tim X-omdaduli_sa wrote:
O njima niko i ne govori.... WTC niko ne negira... postavljam samo pitanje za Pentagon. Ako ti se ne dopada - imas ovaj gore X u desnom uglu, ne trosi vrijeme
- Nosferatu
Evo specifikacija za Boeing 757 koji je navodno udario u Pentagon. Da mi objasne ljudi samo - gdje odose ta krila od 40+ metara i truplo aviona od 50+ metara zajedno sa repom visokim 14 metara? Uzmi samo u obzir da je turbina od aviona - najtezi i najtvrdji dio - ako krila nisu mogla - valjda bi turbina probila zid pri brzini od 400km/h?
First flight February 19, 1982
Crew 2
Passengers
(2 class) 200 (12 + 188)
(1 class) 228 280
Fuel capacity 11,489 US gal (43,490 l)
Operating range 3,928 nautical miles (7,275 km) with Rolls-Royce engine
3,928 nautical miles (7,275 km) with P&W engine 3,150 nm (5,834 km) 3,270 nm (6,056 km) with RR
3,467 nm (6,421 km) with P&W
Cruising speed 540 mph (868 km/h) 530 knots (982 km/h)
Ceiling 41,000 ft (12,500 m)
Length 155 ft 3 in (47.32 m) 178 ft 7 in (54.47 m)
Wingspan 124 ft 10 in (38.05 m)
Tail height 44 ft 6 in (13.56 m)
Powerplants Two Rolls-Royce RB211, Pratt & Whitney PW2037, Pratt & Whitney PW2040,
or Pratt & Whitney PW2043 high-bypass ratio turbofan engines,
rated at 36,600 lbf (163 kN) to 43,500 lbf (193 kN) thrust each

First flight February 19, 1982
Crew 2
Passengers
(2 class) 200 (12 + 188)
(1 class) 228 280
Fuel capacity 11,489 US gal (43,490 l)
Operating range 3,928 nautical miles (7,275 km) with Rolls-Royce engine
3,928 nautical miles (7,275 km) with P&W engine 3,150 nm (5,834 km) 3,270 nm (6,056 km) with RR
3,467 nm (6,421 km) with P&W
Cruising speed 540 mph (868 km/h) 530 knots (982 km/h)
Ceiling 41,000 ft (12,500 m)
Length 155 ft 3 in (47.32 m) 178 ft 7 in (54.47 m)
Wingspan 124 ft 10 in (38.05 m)
Tail height 44 ft 6 in (13.56 m)
Powerplants Two Rolls-Royce RB211, Pratt & Whitney PW2037, Pratt & Whitney PW2040,
or Pratt & Whitney PW2043 high-bypass ratio turbofan engines,
rated at 36,600 lbf (163 kN) to 43,500 lbf (193 kN) thrust each
Last edited by Nosferatu on 11/09/2006 17:40, edited 1 time in total.
-
Šandor
Ma jebo zavjeru al kad malo skontaš ima jedna nelogičnost.
Gledo sam barem 15 emisija air crash investigation na national geographic.
:D:D
U Pensilvaniji avion pao na livadu a nije bilo preživjelih, je li tako?
E u ovim nesrećama na TV (najgore nesreće koje su se ikad desile) nikad nisu poginuli svi kad je avion pao na zemlju. Pa čak i kad je udario u planinu punom brzinom.
Čak i kad je padao sa visine od 10 000 metara bez ikakve kontrole i pod punom brzinom u dolinu (na "nos")...čak i tad je bilo preživjelih (malo, al je bilo...5-6). Samo kad su sa velikih visina padali u more nije bilo preživjelih. I kutija je uvijek ostala čitava. Nikad nije stradala.
E u ovim nesrećama na TV (najgore nesreće koje su se ikad desile) nikad nisu poginuli svi kad je avion pao na zemlju. Pa čak i kad je udario u planinu punom brzinom.
Čak i kad je padao sa visine od 10 000 metara bez ikakve kontrole i pod punom brzinom u dolinu (na "nos")...čak i tad je bilo preživjelih (malo, al je bilo...5-6). Samo kad su sa velikih visina padali u more nije bilo preživjelih. I kutija je uvijek ostala čitava. Nikad nije stradala.
-
Hamo.
Ugledni forum analiticari 
ako ste tako efikasno apsolvirali 11. sept., fino skupili sve glasine na internetu, mozete li molim vas objasniti ko je onda pocinio napade u Spaniji 2004. godine? Londonu prosle godine? Ostrvu Bali? U Keniji prije 2001. godine?
Uzivio sam se u vasu paranoidno-alternativnu istoriju, drma sine, zacas dan prodje u kovanju teorija zavjera, super stvar! Hvala sto ste mi oci otvorili. Sad vjerujem cak i u bosansku dolinu piramida, jos samo mi ovo potvrdite: Jel'de da su za sve teroristicke napade Amerikanci krivi?

ako ste tako efikasno apsolvirali 11. sept., fino skupili sve glasine na internetu, mozete li molim vas objasniti ko je onda pocinio napade u Spaniji 2004. godine? Londonu prosle godine? Ostrvu Bali? U Keniji prije 2001. godine?
Uzivio sam se u vasu paranoidno-alternativnu istoriju, drma sine, zacas dan prodje u kovanju teorija zavjera, super stvar! Hvala sto ste mi oci otvorili. Sad vjerujem cak i u bosansku dolinu piramida, jos samo mi ovo potvrdite: Jel'de da su za sve teroristicke napade Amerikanci krivi?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Hamo. wrote:Ugledni forum analiticari
Uzivio sam se u vasu paranoidno-alternativnu istoriju, drma sine, zacas dan prodje u kovanju teorija zavjera, super stvar! Hvala sto ste mi oci otvorili. Sad vjerujem cak i u bosansku dolinu piramida, jos samo mi ovo potvrdite: Jel'de da su za sve teroristicke napade Amerikanci krivi?![]()
![]()
Hamo ne cackaj mecku. Sad ce nam poceti objasnjavati da je to u Spaniji baskijsko maslo, ... u Londonu Sinn Feinovsko, na Baliju - balijsko, ...
-
bc_chupo
Shvatite da je i previse da se lazira ne samo WTC i PENTAGON...nego i nebrojeni napadi nakon 9/11!!! koliko je samo unisteno kafica i diskoteka posvuda po svjetu.... samoobubilackim napadima??
Mozda je najlakse okriviti US.. ali oni nisu izveli napad....
Ne zelim da me iko pogresno shvati ali uporedimo 9/11 i srebrenicu...
9/11 oko 2.724 mrtvih a u srebrenici da ne spominjem stvarno mi je zao i previse ne usudjujem se spomenuti taj broj..., ali ono sto ja govorim..kako bi bilo da sada neko dodje sa teorijom da je BIH vojska to ucinila samo kako bi tuzili Srbiju i dobili sta ja znam velike svote novca...
jer imamo cinjenicu da je Milosevic umro a nikad jos nije dokazano da je on naredio pokolje u Srebrenici i ostalim djelovima bosne...
moze neko doc sa teorijom da je hag bio potplacen da ubije Milosevica jer nije bilo dovoljno dokaza...jednostavno ni svi svjedoci ni svi dokazi doneseni protiv njega nisu bili dovoljni da se dokaze da je on naredio masovne pokolje...
isto tako i sa Al Qaidom.... to je jedna stvarno glupa teorija da Al Qaida nepostoji...na nju jednostavno NO COMMENT !
jos jednom molim sve na forumu da se ne uvrjede ja sam bosnjak i ne mislim ovako samo dajem primjer sta bi se moglo desiti...
Mozda je najlakse okriviti US.. ali oni nisu izveli napad....
Ne zelim da me iko pogresno shvati ali uporedimo 9/11 i srebrenicu...
9/11 oko 2.724 mrtvih a u srebrenici da ne spominjem stvarno mi je zao i previse ne usudjujem se spomenuti taj broj..., ali ono sto ja govorim..kako bi bilo da sada neko dodje sa teorijom da je BIH vojska to ucinila samo kako bi tuzili Srbiju i dobili sta ja znam velike svote novca...
jer imamo cinjenicu da je Milosevic umro a nikad jos nije dokazano da je on naredio pokolje u Srebrenici i ostalim djelovima bosne...
moze neko doc sa teorijom da je hag bio potplacen da ubije Milosevica jer nije bilo dovoljno dokaza...jednostavno ni svi svjedoci ni svi dokazi doneseni protiv njega nisu bili dovoljni da se dokaze da je on naredio masovne pokolje...
isto tako i sa Al Qaidom.... to je jedna stvarno glupa teorija da Al Qaida nepostoji...na nju jednostavno NO COMMENT !
jos jednom molim sve na forumu da se ne uvrjede ja sam bosnjak i ne mislim ovako samo dajem primjer sta bi se moglo desiti...
-
bc_chupo
covjece ne provaljuj se molim te sta je bilo sa onim avionom sto se srusio nakon polijetanja iz japana... sto se srusio negdje na planinama poginuli su svi negdje oko 525 ljudiŠandor wrote:Ma jebo zavjeru al kad malo skontaš ima jedna nelogičnost.Gledo sam barem 15 emisija air crash investigation na national geographic.
:D:D
to je jedna od najvecih nesreca... padova aviona moras ponovo pregledat nacional geo....