water wrote: ..... tako je i mene moja mati svjetovala: sve sve samo ne herku, .....
Mislim, ...... svaki dan im je k`o godina, ....
water wrote: ..... tako je i mene moja mati svjetovala: sve sve samo ne herku, .....
ma nosferatu...ne samo u dijaspori...Nosferatu wrote:I ja sam protiv mjesanog braka.
Cuo sam da ne valja mjesati Hercegovke s Bosancima...
Najgore mi sto su u dijaspori najljepse zene Hercegovke, sta je to boze moj. Da necu i ja u mjesani brak, Krajsnik s Hercegovkom. Pa to je garantira probleme u samom startu...Jos kad bi mi djeca govorila s onim naglaaaaskooom, gdje bi mi kraj bio?
Sigurno ne grijesis. Zivi primjerak govori.mala-i wrote:Nadam se da ne griješiškekec wrote:Najvjerovatnije NE grijesis.Smatram da bi djeca iz ovakvih brakova, nekakvim logickim slijedom, sebe tretirala kao Bosanke/ce i Hercegovke/ce ili grijesim?
ja opet vjerujem da se takvi vecinom osjecaju jugoslovenima.Smatram da bi djeca iz ovakvih brakova, nekakvim logickim slijedom, sebe tretirala kao Bosanke/ce i Hercegovke/ce ili grijesim?
Raznolikost je bogatstvo zar ne?kekec wrote:Moze se i pretpostaviti.mr__bosnjak wrote: P.S. Ja sam iz mjesanog braka![]()
![]()
Vidi se, po pisanju, da si dobro promjesan.
onako cisto informativno ja od rata pa ovamo nisam primijetio da raja stupa u neke multikulti veze, slabos e i druze... sa to se mene tice ko voli nek izvoliPearl wrote:sto? da se pobiju ili da im se pridruzis?Superbalija wrote:zar mijesanih brakova jos ima u BiH?!
pazi sta ces odgovoriti, the Big Brother is watching us:D:D:D
slabo primjećuješ... možda zato što se ti ne upuštaš u multi-kulti veze i drženja...Superbalija wrote: onako cisto informativno ja od rata pa ovamo nisam primijetio da raja stupa u neke multikulti veze, slabos e i druze... sa to se mene tice ko voli nek izvoli
ma nije ni john 100% podobandanas wrote:tako je to kod nas...water wrote:Onda ja se snaso_BosanaC wrote:Meni je najinteresantnije kako se u BiH mjesanim brakom smatra samo brak izmedju dva tora... Dok je sasvim normalno da curica ili sincic odu "vani" pa se udaju/ozene za Svabu, Amera, Holandjanina, Engleza... I nije bitno da li je katolik, protestant, sta god, to se ne zove mjesani brak. Za te kod nas kazu "snasli se".
ellen moze, ali ne dao bog da materi dovede jelenu
moze i john, ali jovan malo teze...
jedno je snaci se, a drugo je sa onima anamo se 'mijesat'...
Gdje li ti zivis...Superbalija wrote:onako cisto informativno ja od rata pa ovamo nisam primijetio da raja stupa u neke multikulti veze, slabos e i druze... sa to se mene tice ko voli nek izvoliPearl wrote:sto? da se pobiju ili da im se pridruzis?Superbalija wrote:zar mijesanih brakova jos ima u BiH?!
pazi sta ces odgovoriti, the Big Brother is watching us:D:D:D
Ovo je trebalo biti nesto dubokoumno?Helem wrote:Ja i moj babo i moja majka i moja sestra i moja braca i moja zena i moja djeca i djeca njihove djece, i moj amidza i moj did, i moja teticna,
MI smo svi redom MUSLIMANI i primjer smo Bosne i Hercegovine i u velikom i u malom i u svakom slucaju,
a ostali su primjer BiH na Halilovcu,
kada se vec govori o primjerima.
Mislim i o primjercima.
Ma ja bih uveo poligamiju, onda moze sa jedne strane bit mjesani brak(prva zena - druga nacija) a sa druge jednonacionalni(druga zena - ista nacija) i rjesen problemmedulla wrote:najbolje bi bilo kad bi se ukino brak i onda ne bi bilo mjesovitih brakova!
E ovo je već dubokumnomr__bosnjak wrote:
Ma ja bih uveo poligamiju, onda moze sa jedne strane bit mjesani brak(prva zena - druga nacija) a sa druge jednonacionalni(druga zena - ista nacija) i rjesen problem
Latinica wrote:Izvinite, oprostite, ali pardon, meni je loma muka od ovih i ovakvih tema.
Imam majku i oca. Nih dvoje su za mene veliki kao svijet.
Zemlja rodjenja : Bosna i Hercegovina
Io sono Bosanka & Hercegovka.
Hocu li se ili necu zaljubiti u Dalmatinca, Sumadinca, Bosanca, ili neku drugu kategoriju koja spada pod homo hominis to se vas apsolutno ne smatra ( ne bih da vam dozvolim da vam budem statistika ). Hvala.![]()
Sto bi rekli u Kalesiji - personal choice.![]()
Odisej wrote:Latinica wrote:Izvinite, oprostite, ali pardon, meni je loma muka od ovih i ovakvih tema.
Imam majku i oca. Nih dvoje su za mene veliki kao svijet.
Zemlja rodjenja : Bosna i Hercegovina
Io sono Bosanka & Hercegovka.
Hocu li se ili necu zaljubiti u Dalmatinca, Sumadinca, Bosanca, ili neku drugu kategoriju koja spada pod homo hominis to se vas apsolutno ne smatra ( ne bih da vam dozvolim da vam budem statistika ). Hvala.![]()
Sto bi rekli u Kalesiji - personal choice.![]()
![]()
![]()
PRAVO DOBRO NAPISANO !
A mom komšiji za koga zaista ne mogu uprkos trudu koji je uložen ustvrditi da li potiče iz nemješanog jal mješanog braka , neki je lokalni dušman poturio priču da biti u mješanom braku znači kada se ožene jelte muško i žensko ,pa je on siromah nakon dugog razmišljanja , jer mu je taj lokalni dušman još pri rakiji dodao da je biti u mješanom braku veliki grijeh, umalo odlučio da se oženi sa susjedom / muški rod / ...Trebalo je da se drugi put još više narakija i sa prvim jutrom odvede pred dramatičara komšinicu sa kojom se znao još od proba za proslavu Titovog rođendana u trećem osnovne...
I koja , kako su nakon njihovih 33 godine braka , ustanovile novoosvješćene komšije , zamislite nije iste vjere - nacije i sl. kao moj dobri komšija...
Ovako je to bilo , ili se meni samo učinilo ...Hm?
![]()
![]()
![]()
Ostaje mi zdravi i živi ma iz kakvog braka da ste. Oz ljubavi nastali sigurno jeste!
tako je u mene u haremicu mi; jal' ima kakav inovjerac ja sam ga primilamr__bosnjak wrote:Ma ja bih uveo poligamiju, onda moze sa jedne strane bit mjesani brak(prva zena - druga nacija) a sa druge jednonacionalni(druga zena - ista nacija) i rjesen problemmedulla wrote:najbolje bi bilo kad bi se ukino brak i onda ne bi bilo mjesovitih brakova!