Mjesoviti brakovi - buducnost BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li ste za mjesovite brakove u BiH?

da
79
75%
ne
26
25%

Total votes: 105

pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

water wrote: ..... tako je i mene moja mati svjetovala: sve sve samo ne herku, .....
:roll: Zasto ne Hercegovku, .... pa ljudi ozenjeni Hercegovkama najduze zive, .... :-)

Mislim, ...... svaki dan im je k`o godina, .... :oops: :zzzz: :D
mala-i

Post by mala-i »

Nosferatu wrote:I ja sam protiv mjesanog braka.

Cuo sam da ne valja mjesati Hercegovke s Bosancima...

Najgore mi sto su u dijaspori najljepse zene Hercegovke, sta je to boze moj. Da necu i ja u mjesani brak, Krajsnik s Hercegovkom. Pa to je garantira probleme u samom startu...Jos kad bi mi djeca govorila s onim naglaaaaskooom, gdje bi mi kraj bio?
ma nosferatu...ne samo u dijaspori... ;-)
Dezze

Post by Dezze »

mala-i wrote:
kekec wrote:
Smatram da bi djeca iz ovakvih brakova, nekakvim logickim slijedom, sebe tretirala kao Bosanke/ce i Hercegovke/ce ili grijesim?
Najvjerovatnije NE grijesis. :bih:
Nadam se da ne griješiš :bih:
Sigurno ne grijesis. Zivi primjerak govori.

Cak sam nekad davno cuo jedan prijedlog. Iako demokratski neprihvatljiv, ipak nema pogresnu logiku. Naime, jednom je neko predlozio da se u BiH uvede zakon po kojem bi jednonacionalni brakovi bili ZABRANJENI. Razlozi su ocigledni. Niti je realno, niti uredu, ali ne mogu a da ne kazem kako sam na trenutak bio odusevljen idejom.... :-)
oko_za_oko

Post by oko_za_oko »

Smatram da bi djeca iz ovakvih brakova, nekakvim logickim slijedom, sebe tretirala kao Bosanke/ce i Hercegovke/ce ili grijesim?
ja opet vjerujem da se takvi vecinom osjecaju jugoslovenima.
Dezze

Post by Dezze »

Dje nadje Jugoslavene.... :roll:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

kekec wrote:
mr__bosnjak wrote: P.S. Ja sam iz mjesanog braka :D :D
Moze se i pretpostaviti. :)
Vidi se, po pisanju, da si dobro promjesan. :D
Raznolikost je bogatstvo zar ne? :D
Helem

Post by Helem »

:-) kako ono Josip Pejakovic nazva-mali labrnjas....
Upurno se borim protiv predrasuda pa cu i protiv ove o mijesnim brakovima i to jopet na svoj naci ali prije bilo cega da napisem da se nikako ne mogu da otrgnem, citajuci pisanja u ,mnogim tekstovima,bez obzira na autora, koliko se jos robuje socijalistickoj svijesti u nasim uslovima, strahota u Boga....
Mijesani brakovi, e sada su pravo mijesani brakovi, pomijesalo se sve, pa evo dosli mi u goste gosti, ona je sa jednog sela sa nase opstine,Muslimanka, i udala se za momka iz Iraka i sada imaju dvoje djece, djecacic isti on, Iracanin, kovrdzava kratka kosa a djevojcica ista ona,plavkaste kose, plavkastih ociju,slatka curica, sladak djecacic.
Mijesani bosansko iracki brak.Usput on je shija a ona, nasa, a mi suniti valjda...zato sto smo osuneceni, i to valjda, posto se zene ne sunete.

Drugi slucaj koji sam vidio je Ragib, ostavila ga Hajra i udala se za Mexikanca, dijete kose oci, crna kosa, ma pravo Meksikance, dido voda za ruku po parku....u Idahu....

Udala se neka nasa za Spanca,napustila muza i odvela dvoje djece a sa Spancem jos nema djece.....
Amerikanci prave djecu Bosankama, vrsnu djecu,ne ma razlike, ne zna se da li su djeca iz mijesanog braka, ne poznaje se ni po cime....

Nasi zene Amerikanke i takodje im prave djecu, americku dijecu....
U Americi se prave americka dijeca u Kanadi kanadaska a nasa djeca su iz mijesanih brakova......prave se u Bosni.

Oprostite, ali ili s vama ili ce najprije biti sa mnom, nije sve u redu...
BECHO

Post by BECHO »

Bošnjaci najtolerantniji

Na suživot, zaključak je UNDP, najspremniji su Bošnjaci
A ja sam uvijek mislio da su Srbo-Hrvati najtolerantniji narod na ovim prostorima. Fakat sam se zaheb'o! :D
Superbalija

Post by Superbalija »

Pearl wrote:
Superbalija wrote:zar mijesanih brakova jos ima u BiH?!
sto? da se pobiju ili da im se pridruzis? :D

pazi sta ces odgovoriti, the Big Brother is watching us :D:D:D:D
onako cisto informativno ja od rata pa ovamo nisam primijetio da raja stupa u neke multikulti veze, slabos e i druze... sa to se mene tice ko voli nek izvoli :-?
leeloo

Post by leeloo »

Superbalija wrote: onako cisto informativno ja od rata pa ovamo nisam primijetio da raja stupa u neke multikulti veze, slabos e i druze... sa to se mene tice ko voli nek izvoli :-?
slabo primjećuješ... možda zato što se ti ne upuštaš u multi-kulti veze i drženja...

Ja i moj muž smo primjer BiH u malom... roditelji su nam: 1 musliman 2 katolika i 1 pravoslavac... A nas dvoje smo par koji slavi najvise vjerskih praznika sa najraznovrsnijom familijom i rajom

Pravo veselje u kuci... We Rock!!! :D
elle

Post by elle »

danas wrote:
water wrote:
_BosanaC wrote:Meni je najinteresantnije kako se u BiH mjesanim brakom smatra samo brak izmedju dva tora... Dok je sasvim normalno da curica ili sincic odu "vani" pa se udaju/ozene za Svabu, Amera, Holandjanina, Engleza... I nije bitno da li je katolik, protestant, sta god, to se ne zove mjesani brak. Za te kod nas kazu "snasli se".
Onda ja se snaso :lol:
tako je to kod nas...

ellen moze, ali ne dao bog da materi dovede jelenu
moze i john, ali jovan malo teze...

jedno je snaci se, a drugo je sa onima anamo se 'mijesat'... :roll:
ma nije ni john 100% podoban :( :( ipak snadoh se ja :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Superbalija wrote:
Pearl wrote:
Superbalija wrote:zar mijesanih brakova jos ima u BiH?!
sto? da se pobiju ili da im se pridruzis? :D

pazi sta ces odgovoriti, the Big Brother is watching us :D:D:D:D
onako cisto informativno ja od rata pa ovamo nisam primijetio da raja stupa u neke multikulti veze, slabos e i druze... sa to se mene tice ko voli nek izvoli :-?
Gdje li ti zivis...
klif

Post by klif »

leeloo wrote: Ja i moj muž smo primjer BiH u malom... roditelji su nam: 1 musliman 2 katolika i 1 pravoslavac... A nas dvoje smo par koji slavi najvise vjerskih praznika sa najraznovrsnijom familijom i rajom

Pravo veselje u kuci... We Rock!!! :D
:sax: :bih: :thumbup:
Helem

Post by Helem »

Ja i moj babo i moja majka i moja sestra i moja braca i moja zena i moja djeca i djeca njihove djece, i moj amidza i moj did, i moja teticna,
MI smo svi redom MUSLIMANI i primjer smo Bosne i Hercegovine i u velikom i u malom i u svakom slucaju,
a ostali su primjer BiH na Halilovcu,
kada se vec govori o primjerima.

Mislim i o primjercima.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Izvinite, oprostite, ali pardon, meni je loma muka od ovih i ovakvih tema.

Imam majku i oca. Nih dvoje su za mene veliki kao svijet.

Zemlja rodjenja : Bosna i Hercegovina

Io sono Bosanka & Hercegovka.

Hocu li se ili necu zaljubiti u Dalmatinca, Sumadinca, Bosanca, ili neku drugu kategoriju koja spada pod homo hominis to se vas apsolutno ne smatra ( ne bih da vam dozvolim da vam budem statistika ). Hvala. :D

Sto bi rekli u Kalesiji - personal choice. :D :D
Last edited by Latina on 10/09/2006 12:10, edited 1 time in total.
medulla

Post by medulla »

najbolje bi bilo kad bi se ukino brak i onda ne bi bilo mjesovitih brakova!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Helem wrote:Ja i moj babo i moja majka i moja sestra i moja braca i moja zena i moja djeca i djeca njihove djece, i moj amidza i moj did, i moja teticna,
MI smo svi redom MUSLIMANI i primjer smo Bosne i Hercegovine i u velikom i u malom i u svakom slucaju,
a ostali su primjer BiH na Halilovcu,
kada se vec govori o primjerima.

Mislim i o primjercima.
Ovo je trebalo biti nesto dubokoumno? :-?
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

medulla wrote:najbolje bi bilo kad bi se ukino brak i onda ne bi bilo mjesovitih brakova!
Ma ja bih uveo poligamiju, onda moze sa jedne strane bit mjesani brak(prva zena - druga nacija) a sa druge jednonacionalni(druga zena - ista nacija) i rjesen problem :D
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

mr__bosnjak wrote:
Ma ja bih uveo poligamiju, onda moze sa jedne strane bit mjesani brak(prva zena - druga nacija) a sa druge jednonacionalni(druga zena - ista nacija) i rjesen problem :D
E ovo je već dubokumno :roll:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 09:55, edited 1 time in total.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:D Sta djeca kazu o mjesovitim brakovima, ....

- Ja mislim da dolazim iz mjesovitog braka. Kad moji tata i mama odu na spavanje, ja iz sobe cujem tatu kako stalno vice: "Mjesaj, ... mjesaj, .... !!! Eto, ... ja mislim da sam iz mjesovitog braka !?

:lol: :lol: :lol:
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

A ako moja sicusna i nadasve skromna malenkost smije upitati zasto je moderno i urbano i ekstra-civilizacijski smatrati kako su mijesani brakovi ok, i kako su oni koji se tome protive (sa ovim ili onim razlozima i argumentima) u najmanju ruku zatucani nacionalisti i primitivci koji ne zasluzuju multi-BiH i koji su zaprvo i sama srz problema??? Eto ako bi to ko meni malo razjasnio, onako pojednostavljeno, jer činjenica i ja sam sam mozda malkice (sramim se iskreno :( ) od ovih drugorazrednih, primitivnih (opet sram :( :-? )
Izvinjavam se svima kojima bi ovo moglo izazvati osjecaj gadjenja :sad: :o

P.S. Naravno da je do mene, ali ja se nikako ne mogu ubijediti u suprotno, zalite me a ne kudite.

P.P.S. U isto vrijeme ne mislim da ove prve (sretne i prezadovoljne :shock: :D) treba istrijebit... :run:
Odisej

Post by Odisej »

Latinica wrote:Izvinite, oprostite, ali pardon, meni je loma muka od ovih i ovakvih tema.

Hocu li se ili necu zaljubiti u Dalmatinca, Sumadinca, Bosanca, ili neku drugu kategoriju koja spada pod homo hominis to se vas apsolutno ne smatra ( ne bih da vam dozvolim da vam budem statistika ). Hvala. :D

:thumbup: :faraon1: :lol: PRAVO DOBRO NAPISANO !

A mom komšiji za koga zaista ne mogu uprkos trudu koji je uložen ustvrditi da li potiče iz nemješanog jal mješanog braka , neki je lokalni dušman poturio priču da biti u mješanom braku znači kada se ožene jelte muško i žensko ,pa je on siromah nakon dugog razmišljanja , jer mu je taj lokalni dušman još pri rakiji dodao da je biti u mješanom braku veliki grijeh, umalo odlučio da se oženi sa susjedom / muški rod / ...Trebalo je da se drugi put još više narakija i sa prvim jutrom odvede pred dramatičara komšinicu sa kojom se znao još od proba za proslavu Titovog rođendana u trećem osnovne...
I koja , kako su nakon njihovih 33 godine braka , ustanovile novoosvješćene komšije , zamislite nije iste vjere - nacije i sl. kao moj dobri komšija...
Ovako je to bilo , ili se meni samo učinilo ...Hm?
:sad: :? :lol:
Ostaje mi zdravi i živi ma iz kakvog braka da ste. Oz ljubavi nastali sigurno jeste!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Odisej wrote:
Latinica wrote:Izvinite, oprostite, ali pardon, meni je loma muka od ovih i ovakvih tema.

:thumbup: :faraon1: :lol: PRAVO DOBRO NAPISANO !

A mom komšiji za koga zaista ne mogu uprkos trudu koji je uložen ustvrditi da li potiče iz nemješanog jal mješanog braka , neki je lokalni dušman poturio priču da biti u mješanom braku znači kada se ožene jelte muško i žensko ,pa je on siromah nakon dugog razmišljanja , jer mu je taj lokalni dušman još pri rakiji dodao da je biti u mješanom braku veliki grijeh, umalo odlučio da se oženi sa susjedom / muški rod / ...Trebalo je da se drugi put još više narakija i sa prvim jutrom odvede pred dramatičara komšinicu sa kojom se znao još od proba za proslavu Titovog rođendana u trećem osnovne...
I koja , kako su nakon njihovih 33 godine braka , ustanovile novoosvješćene komšije , zamislite nije iste vjere - nacije i sl. kao moj dobri komšija...
Ovako je to bilo , ili se meni samo učinilo ...Hm?
:sad: :? :lol:
Ostaje mi zdravi i živi ma iz kakvog braka da ste. Oz ljubavi nastali sigurno jeste!
:lol: :lol: :lol:

:sax: :bih: :thumbup:
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:
medulla wrote:najbolje bi bilo kad bi se ukino brak i onda ne bi bilo mjesovitih brakova!
tako je u mene u haremicu mi; jal' ima kakav inovjerac ja sam ga primila :D ali sam se zajebala sa mostarcem :x
samo mi zijan pravi, trebala sam slusat water-ovu mater :D :D :D sve daj -- samo ne hercegovce :oops: :oops: :oops:
Post Reply