Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Beatrice_22 wrote:ne znam, meni je romantika univerzalan pojam. hocu da kazem - nemam odredjeni scenarij po kojem bi se dogadjaji morali odvijati da bi bili romanticni: ruze, more, svijece, palma, muzika, ljeto... sve je to ok i to znaju cijeniti oni koji dozive, ali najromanticniji dogadjaji iz moga zivota (malo ih je ali su upecatljivi) nisu ukljucivali bas sve to.
mozda smo malo robovi klisea. ne umijemo sebe iznenaditi vise, pronaci romantiku u neocekivanim stvarima, pa i u internetu. biti romanticni i u gradu punom smoga. i biti romanticni u besparici.
ono sto nedostaje internet romansama je uzbudjenje fizickoga dodira, pogleda, onog sto se ne moze reci... ali niposto se ne bih usudila reci da se ne moze biti kreativan i da - romantican - na netu.
Naravno.
I naravno da se neko jako bitan moze upoznati i putem Neta.
[quote="Last_one"]Pitam zato sto takodje znam primjer gdje su se ljudi upoznali na netu......sad imaju bebu!!!!!!!!!!!!!11 [/quote]
a je li i beba preko neta dodje ili.....je li to onda cyber beba...
Ne znam za ostale, meni je osobno mnogo lakse komunicirati preko tastature - narocito kada nekoga tek upoznam. Pomalo sam sramezljiva u situacijama face-to-face, jos ako mi se osoba na neki nacin svida vjerovatnoca da cu se zacrveniti je 99% Svi smo "otvoreniji" kada sugovornika ne gledamo u oci, time i iskreniji (tako bi barem trebalo biti), mnogo toga je lakse reci buljeci u ekran.
Jos jedna prednost neta je ona slatka funkcija "block" - jeste da ju smatram nekulturnom, ali ponekad je zaista nuzna.
Ima l' sta gore od zaljubljivanja u struju? A to se upravo desava na net-u I nesto kontam,sad ovi sto se tako zaljubljuju kako ce se ponasati u stvarnoj situaciji? Recimo hoce li nositi tastaturu sa sobom, dok bare trebu da otkucaju to?Navika
I sada ozbiljno. Za ljubav nije bitno je li preko net-a ili uzivo Mislim da ce u buducnosti sve vise veza da se ostvaruje preko interneta
manijak1 wrote:Ja sam isti ođe i vanka pa sad ........River isle blokiraj me preventivno kao i ostale ........meni je najteže mnogo toga uraditi gledajući u ekran
ubODEM wrote:puno lakse je lagati na netu nego u obicnom zivotu...
ne bih se slozila s ovim ko je sklon laganju isto mu ga dodje il oci u oci, il monitor u oci
ja bih dodao da u ovom drugom slucaju imas mogucnost da pogledas i log datoteke konverzacija i da "analiziras" odgovore na odredjena pitanja, i vidis neke "rupe" u licnosti net sugovornika, ha!?
Goran_35 wrote:I sada ozbiljno. Za ljubav nije bitno je li preko net-a ili uzivo Mislim da ce u buducnosti sve vise veza da se ostvaruje preko interneta
E pa prije smo svi imali tetke u blizini, a sad bjezimo sto dalje od njih ... Osjecam da ih je internet zamijenio ... kad mi tetka ne moze naci nikoga, onda ko ce drugi nego internet.
ubODEM wrote:puno lakse je lagati na netu nego u obicnom zivotu...
ne bih se slozila s ovim ko je sklon laganju isto mu ga dodje il oci u oci, il monitor u oci
ja bih dodao da u ovom drugom slucaju imas mogucnost da pogledas i log datoteke konverzacija i da "analiziras" odgovore na odredjena pitanja, i vidis neke "rupe" u licnosti net sugovornika, ha!?
ma isto kao i u bilo kojoj drugoj vrsti kontakta...fino pocnes da njusis suplju, lovacke price, pretvaranje, cudne momente...ima internet svoj "jezik", kao i nacine interepretiranja i citanja istog lakse je lagati o nekim glupavim stvarima tipa kojeg si pola ili koliko ti je godina, ali i to se da otkriti vremenom
u potpunosti se slazem sa gore navedenim odgovorom
ali... poznajem nekoliko slucajeva
da se desiti i ljubav preko neta tj. preko neta se tek upoznaju ali tek kada se vide i osjete to... oda je to nesto drugo...
mislim ako su sudjeni jedno za drugo ili ima barem dobro ide neko vrijeme ok onda....
vidi ludila - upoznam ja koku preko neta i ona meni odvali keder koji ja popušim. I onda se ja naljutim na nju pravo, da bi ona meni rekla istinu da je na drugom kontinentu. I od tada ja držim distancu ali ona fura da smo raja prava. I onda me iznervira totalno po stoti put i ja sebi govorim koji klinac se zajebavam uopšte i gubim vrijeme... da bi samo nekoliko dana poslije došla u mahalu, zvanično se upoznala sa mnom, i pružila mi nekoliko nezaboravnih dana...
Nema veze sa zaljubljivanjem, ali ima sa tim odnosima preko neta - sve je to kita da izvinete dok nekoga ne pogledaš u oči uživo. Oči su ogledalo duše, kako to izblajhano zvuči ali opet žestoko istinito...