Peta kolona tj. Karadzicevci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

_BosanaC wrote:
SherlockHolmes wrote:
_BosanaC wrote: Misljenje koje vecine? Tora? One "vecine" koja ide po misljenje u centralu, nebitno kojoj strani pripadao? Da smo mi medju tim tolerantnijim demokratskim zemljama i ti i ta vecina (puta tri) bi vec odavno bili u zatvoru :oops:
Bosanac, ta Svedska recimo nikada ne bi otvarala Gole Otoke, tako da se mimoilazite po tom pitanju. Kod njih ne bi bilo ni "narodnih sudova" kojima bi ti i mene u zatvor.

Zato, odjebaus.
Ta Svedska je dala guzicu Hitleru na vrijeme, pa je preko nje Svabo usao i u Norvesku. I zato nije ni bilo tih narodnih sudova o kojima ti tako seres cijelo ovo vrijeme.
Naravno, Tile je bio demokrata i sve je cinio za svoj narod, a ne svoju guzicu. De me ne zamaraj tim forumskim glupostima, molim te. I te zamjene teza ostavi za diskusije sa bratijom iz SDA, mene se ostavi.

I kad baljezgas, bar provjeri cinjenice. Nije Norvesku, vec Finsku pa dalje ka frontu sa Crvenom Armijom. Treba li ti jos informacija?
danas

Post by danas »

zavrzlama wrote:Petokolonastvo :D

treba razdvojiti neke stvari

Nije raspirivanje medunacionalne mrznje,iznosenje istine i prljavog vesa i od svojih i od onih drugih.

Nego je zataskavanje,skrivanje istine,izjednacavanje zrtve i dzelata u prevodu...pospjesenje medunacionalne mrznje i petokolonastvo.

Ako ja kazem sljedece stvari

1.da je srbija i Hrvatska u Karadordevu dogovorila podjelu BIH i unistenje jednog naroda.

2.Da su BIH srbi znali prije rata njih 70% sta ce biti sa BIH i sta je cilj velike Srbije.

3.Da nikakvi dogovori i ideje nebi uspjele da se rat izbjegne.

4.Da su zlocini pocinjeni najveci tamo gdje ni metak nije opaljen.

5.Da su porusene sve i jedna dzamija u sadasnjem entitetu RS i to u mjestima gdje nije bilo rata.

6.Da u dejtonu se morao pod pritiskom potpisat mirovni sporazum.

7.Da je Alija Izetbegovic svojom naivnoscu i vjerovanju Mladicu i Karadicu prodao srebrenicu za par opstina u Sarajevu.A ovi mu se lijepo oduzili pobili 8000 ljudi na pravdi boga.

8.Ako kazem da su SDA i SZBIH pokrali preko $milijhardu humanitarne pomoci i time napravili zlocin prema sopstvenoj drzavi i narodu.

9.Ako kazem da Srbija i srpsko rukovodstvo rade na rusenju i onemogucavanju pomirenja i suzivota u BIH zadnjih 11 godina.

10.Ako kazem da nije posteno i ljudski da u BIH postoji teritorija koja je nazvana po jednom narodu i ima sve simbole jednog naroda.

11.Ako kazem da srpskom rukovodstvu nije cilj BIH nego podjela.

Dali sam ja to nacionalista ,petokolonas ili covjek koji ima hrabrosti reci ono sto misli. Ne gradi se tolerancija i suzivot sa drugim i drugacijim ako nemas snage i postenja reci onom drugom sve sto je lose u njegovom narodu. Istina pomaze svima a podvlacenje pod kozu i lazno glumljenje kosmopolitizma uvijek na kraju izade na vidjelo i niko nema koristo od toga.
that's about it... :)
i opet cu dodati -- bolje biti sretno razveden nego nesretno ozenjen. nece oni sa mnom, pa ne moram ni ja sa njima. ne po svaku cijenu.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Ja sam cuo neke starije da pricaju kako u braku srece neJima..
_BosanaC

Post by _BosanaC »

SherlockHolmes wrote:
_BosanaC wrote:
SherlockHolmes wrote: Bosanac, ta Svedska recimo nikada ne bi otvarala Gole Otoke, tako da se mimoilazite po tom pitanju. Kod njih ne bi bilo ni "narodnih sudova" kojima bi ti i mene u zatvor.

Zato, odjebaus.
Ta Svedska je dala guzicu Hitleru na vrijeme, pa je preko nje Svabo usao i u Norvesku. I zato nije ni bilo tih narodnih sudova o kojima ti tako seres cijelo ovo vrijeme.
Naravno, Tile je bio demokrata i sve je cinio za svoj narod, a ne svoju guzicu. De me ne zamaraj tim forumskim glupostima, molim te. I te zamjene teza ostavi za diskusije sa bratijom iz SDA, mene se ostavi.

I kad baljezgas, bar provjeri cinjenice. Nije Norvesku, vec Finsku pa dalje ka frontu sa Crvenom Armijom. Treba li ti jos informacija?
Ko sad spominje Tita i mjenja teze? U nedostatku argumenata...

A ovo sto ti spominjem - tu je popusila i Danska, i to prva.

A cinjenice iz SAFF-a i bosnjaci.net plasiraj nekom drugom, ta demagogija je davno popusila...
Igman

Post by Igman »

Interesantna tema. Petokolonasa na zalost ima svukuda. Jer nesmijemo zaboraviti da je bivsa YU imala Udbu i raznorazne spione tipa Arkan. Cijeli taj spijunski aparat je ostao u njenom naslijedu. Oni danas kroje sukobe u bivsoj YU. Oni su i skrojili rat u bivsoj nam drzavi. Sjetimo se kako su jaki bili kad su se infitrirali u onu grupu koja je trebala sa Martinom Spegljem nabaviti oruzje u Hrvatskoj.
Tih spijuna, petokolonasa ima u politici, sportu, ekonomiji .... Pa sjetimo se Muniba Usanovica, koji je otisao u Beograd da potpise neki sporazum sa Srbijom, da ih Fifa nebi kaznila.
Naravno da i na ovom forumu ima tih petokolonasa koji ciljano ubacuju svoje komentare ili biraju neke provokatorske teme, sa ciljem da se Bosnjacko ili Bosansko unisti. Najveci uspjesi te petokolonaske politike jesu, oblikovanje svijesti naroda, tipa "kako su u BiH sve sami lopovi" ili "kako treba bjezati iz BiH vani" ili " kako u BiH nista nevalja" .....
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

_BosanaC wrote:
SherlockHolmes wrote:
_BosanaC wrote: Ta Svedska je dala guzicu Hitleru na vrijeme, pa je preko nje Svabo usao i u Norvesku. I zato nije ni bilo tih narodnih sudova o kojima ti tako seres cijelo ovo vrijeme.

Ko sad spominje Tita i mjenja teze? U nedostatku argumenata...

A ovo sto ti spominjem - tu je popusila i Danska, i to prva.

A cinjenice iz SAFF-a i bosnjaci.net plasiraj nekom drugom, ta demagogija je davno popusila...
De otvori novu temu pa pojasni ovo i alarmiraj javnost posto je i americka vojska, izgleda, u SAFF-ovim rukama.

A sto se Saffa tice, nema razlike izmedu njih i tebe, sem u predznaku. Mentalni sklop i metode su vam dosta slicne. I da te jos jednom zamolim -- odbij, dosadjujes mi.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

SherlockHolmes wrote: De otvori novu temu pa pojasni ovo i alarmiraj javnost posto je i americka vojska, izgleda, u SAFF-ovim rukama.

A sto se Saffa tice, nema razlike izmedu njih i tebe, sem u predznaku. Mentalni sklop i metode su vam dosta slicne. I da te jos jednom zamolim -- odbij, dosadjujes mi.
Americka vojska je pricala i o Vijetnamu, vjerujem da ima svoju pricu i o Afganistanu, a vidjeli smo sta bi i sa Irakom.

A tu molbu - znas gdje sebi mozes staviti. Znam da bi volio da sve i jedan tvoj neistomisljenik "odbije" ali samo ti mozes biti taj koji ce odbiti, mene se okani.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

_BosanaC wrote:Americka vojska je pricala i o Vijetnamu, vjerujem da ima svoju pricu i o Afganistanu, a vidjeli smo sta bi i sa Irakom.

A tu molbu - znas gdje sebi mozes staviti. Znam da bi volio da sve i jedan tvoj neistomisljenik "odbije" ali samo ti mozes biti taj koji ce odbiti, mene se okani.
Opet urota. Svabe nisu izvrsili desant vec isli preko Svedske, a citav svijet se zbog Amera (?!?) urotio da slaze. Sreca pa je Forum Mladih tu da nam otkrije pravu istinu. Sine, ti si plaho bolestan.
Last edited by SherlockHolmes on 02/09/2006 18:01, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

SherlockHolmes wrote:
_BosanaC wrote:Americka vojska je pricala i o Vijetnamu, vjerujem da ima svoju pricu i o Afganistanu, a vidjeli smo sta bi i sa Irakom.

Opet urota. Svabe nisu izvrsili desant vec isli preko Svedske, a citav svijet se zbog Amera (?!?) urotio da slaze. Sine, ti si plaho bolestan.
Sta ocekivati od covjeka koji je prizeljkivao ustasku/cetnicku pobjedu u WWII... Sreca samo pa tebi i takvima k'o ti ostaje samo da pricate i nista vise.

Hajd' uzdravlje
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Moze li link, lazovu sitni? Tebi i Forumu Mladih ostaje samo da ga verglate, kao i do sada. Komunizma vise biti nece.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

SherlockHolmes wrote:Moze li link, lazovu sitni? Tebi i Forumu Mladih ostaje samo da ga verglate, kao i do sada.
Link u kojem prizivas ustase ili cetnike, koji ti treba?

A istoriju WWII nisu pisali samo Ameri, koji su se zadnji istom i prikljucili. Procitaj malo kako je sve krenulo i kojim putem od '39. i ko su bili u toj prici mnoge danasnje aman demokratske drzave.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

_BosanaC wrote:
SherlockHolmes wrote:Moze li link, lazovu sitni? Tebi i Forumu Mladih ostaje samo da ga verglate, kao i do sada.
Link u kojem prizivas ustase ili cetnike, koji ti treba?

A istoriju WWII nisu pisali samo Ameri, koji su se zadnji istom i prikljucili. Procitaj malo kako je sve krenulo i kojim putem od '39. i ko su bili u toj prici mnoge danasnje aman demokratske drzave.
Da, bas taj.

Evosta kazu kazu sami Norvezani, ali Forum Mladih je garant bio blize.
danas

Post by danas »

Nosferatu wrote:Ja sam cuo neke starije da pricaju kako u braku srece neJima..
pa sad, kako kome... jer ima ih sretno a ima ih i nesretno ozenjenih.
kad ti kad vidis da bi te zena ostavila jer voli komsiju (sa kojim te otvoreno vara), ali ne moze... sta bi radio? :roll:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

BELLUNO wrote:
bozur wrote:Peta kolona je izraz iz spanskog gradjanskog rata. Priznajes da je u BiH bio gradjanski rat?

grijesis izraz peta kolona nije nastao u spanjoloskom ratu.Nemogu se sad tacno sjetiti ali neki je kralj posao na neki grad koji je bio opasan velikim zidom.Posao je sa 4 kolone kad su ga pitali kako ces samo sa 4 kolone vojske on je rekao pa imam ja petu kolonu u gradu.A gradjanski rat nije bio u BiH nego agresija srbije i crne gore.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kralju, sahu, beze!! Oplakah jebote....

'Kralj' se zvao Emilio Mola, general u Frankovoj vojsci u spanskom gradjanskom ratu, koji je 1936. prilikom opsade Madrida od strane njegove 4 kolone izjavio na radiju da ga u Madridu ceka jos jedna - peta kolona.
'Grad opasan velikim zidom...' :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: buahahahahahaha.... fakat oplakah od smijeha. :D
Efekt

Post by Efekt »

danas wrote:

treba razdvojiti neke stvari

Nije raspirivanje medunacionalne mrznje,iznosenje istine i prljavog vesa i od svojih i od onih drugih.

Nego je zataskavanje,skrivanje istine,izjednacavanje zrtve i dzelata u prevodu...pospjesenje medunacionalne mrznje i petokolonastvo.

1.da je srbija i Hrvatska u Karadordevu dogovorila podjelu BIH i unistenje jednog naroda.

2.Da su BIH srbi znali prije rata njih 70% sta ce biti sa BIH i sta je cilj velike Srbije.

5.Da su porusene sve i jedna dzamija u sadasnjem entitetu RS i to u mjestima gdje nije bilo rata.

7.Da je Alija Izetbegovic svojom naivnoscu i vjerovanju Mladicu i Karadicu prodao srebrenicu za par opstina u Sarajevu.A ovi mu se lijepo oduzili pobili 8000 ljudi na pravdi boga.

8.Ako kazem da su SDA i SZBIH pokrali preko $milijhardu humanitarne pomoci i time napravili zlocin prema sopstvenoj drzavi i narodu.

9.Ako kazem da Srbija i srpsko rukovodstvo rade na rusenju i onemogucavanju pomirenja i suzivota u BIH zadnjih 11 godina.

10.Ako kazem da nije posteno i ljudski da u BIH postoji teritorija koja je nazvana po jednom narodu i ima sve simbole jednog naroda.

Dali sam ja to nacionalista ,petokolonas ili covjek koji ima hrabrosti reci ono sto misli. Ne gradi se tolerancija i suzivot sa drugim i drugacijim ako nemas snage i postenja reci onom drugom sve sto je lose u njegovom narodu. Istina pomaze svima a podvlacenje pod kozu i lazno glumljenje kosmopolitizma uvijek na kraju izade na vidjelo i niko nema koristo od toga.
that's about it... :)
i opet cu dodati -- bolje biti sretno razveden nego nesretno ozenjen. nece oni sa mnom, pa ne moram ni ja sa njima. ne po svaku cijenu.
@zavrzlama , majstore !!!!!!!!!!

@Danas , samo da ja jos dodam da onaj siledzija koji je kriv sto je " brak " propao moze sa sobom ponijeti samo ono sto je i donio u miraz.posto je nebeski narod pao sa Marsa u Bosnu prije ameba sa sobom moze ponijeti jedino gace na stapu.Ni milimetar Bosne nece otici nigdje iz Bosne.Prije ce se podijeliti i Kina i Rusija i Indija i Amerika i Srbija i sve ce se podijeliti ali Bosna i Hercegovina nece.Koliko ljudi i kojih nacija i vjera , zeli da zivi u gradjanskoj , sekularnoj , unitarnoj .....evropskoj ..normalnoj Bosni i Hercegovini to Bosance i ne zanima.Oni koji zele Bosnjakistan sa serijatskim zakonom i zekijat umjesto poreza mogu takodje sa cetnicima i ustasama da potraze sebi mjesto pod nebeskom kapom.smrt fasizmu sloboda jedinstvenoj i cjelovitoj Bosni i Hercegovini.Zivi bili pa vidjeli.
jusuff

Post by jusuff »

danas wrote:
kad ti kad vidis da bi te zena ostavila jer voli komsiju (sa kojim te otvoreno vara), ali ne moze... sta bi radio? :roll:
sorry sto upadam, ali sigurno je da joj ne bih dao pola kuce u miraz svome ljubavniku, ali bih bio presretan da ode kod njega i mene pusti na miru... kontash :D
danas

Post by danas »

jusuff wrote:
danas wrote:
sorry sto upadam, ali sigurno je da joj ne bih dao pola kuce u miraz svome ljubavniku, ali bih bio presretan da ode kod njega i mene pusti na miru... kontash :D
kontam... :D
a problem je kolega sljedeci: a iako je ona dosla u tvoju kucu da zivi, ona i dalje trazi nekakvo 'svoje' pola...
ma muka ziva pa to ti je... :-)
jusuff

Post by jusuff »

Efekt wrote:...Oni koji zele Bosnjakistan sa serijatskim zakonom i zekijat umjesto poreza mogu takodje sa cetnicima i ustasama da potraze sebi mjesto pod nebeskom kapom.smrt fasizmu sloboda jedinstvenoj i cjelovitoj Bosni i Hercegovini.Zivi bili pa vidjeli.
efikasan si, nema govora, ali mi nije jasno na koga mislis u citiranom dijelu... ja nikada nisam cuo za bosnjakistan ili zekat (ne zekijat, majstore) umjesto poreza, sto laprdas bezze?
jusuff

Post by jusuff »

danas wrote:
jusuff wrote:
danas wrote: pa sad, kako kome... jer ima ih sretno a ima ih i nesretno ozenjenih.
kontam... :D
a problem je kolega sljedeci: a iako je ona dosla u tvoju kucu da zivi, ona i dalje trazi nekakvo 'svoje' pola...
ma muka ziva pa to ti je... :-)
znam, ali ona i ide na to da mi toliko dosadi da ja kazem, ma halal ti pola bosne, samo me pusti... a vidim da je kod pojedinih fol vec upalio (evo ti, mescini ne bi zalila pola bosne da se kutarises komsija)
danas

Post by danas »

jusuff wrote: znam, ali ona i ide na to da mi toliko dosadi da ja kazem, ma halal ti pola bosne, samo me pusti... a vidim da je kod pojedinih fol vec upalio (evo ti, mescini ne bi zalila pola bosne da se kutarises komsija)
znam ja na sta ona cilja, ali djuvegija u te sobe vise i ne smije uci...
pa mu dodje na isto... :(
jusuff

Post by jusuff »

danas wrote:
jusuff wrote: znam, ali ona i ide na to da mi toliko dosadi da ja kazem, ma halal ti pola bosne, samo me pusti... a vidim da je kod pojedinih fol vec upalio (evo ti, mescini ne bi zalila pola bosne da se kutarises komsija)
znam ja na sta ona cilja, ali djuvegija u te sobe vise i ne smije uci...
pa mu dodje na isto... :(
ma nikakav je to razlog, ako ne moze (a ne ne smije) danas, moci ce sutra... niko nema pravo dati i pedalj bosne, pa rat - rat...
danas

Post by danas »

jusuff wrote: ma nikakav je to razlog, ako ne moze (a ne ne smije) danas, moci ce sutra... niko nema pravo dati i pedalj bosne, pa rat - rat...
ppssssttttt.... :D
sad ce te optuzit da huskas na rat... :-) :-) :-) :-)
jusuff

Post by jusuff »

danas wrote:
jusuff wrote: ma nikakav je to razlog, ako ne moze (a ne ne smije) danas, moci ce sutra... niko nema pravo dati i pedalj bosne, pa rat - rat...
ppssssttttt.... :D
sad ce te optuzit da huskas na rat... :-) :-) :-) :-)
ni slucajno, samo bi mi jos i rat trebao :-)
Efekt

Post by Efekt »

jusuff wrote:
Efekt wrote:...Oni koji zele Bosnjakistan sa serijatskim zakonom i zekijat umjesto poreza mogu takodje sa cetnicima i ustasama da potraze sebi mjesto pod nebeskom kapom.smrt fasizmu sloboda jedinstvenoj i cjelovitoj Bosni i Hercegovini.Zivi bili pa vidjeli.
efikasan si, nema govora, ali mi nije jasno na koga mislis u citiranom dijelu... ja nikada nisam cuo za bosnjakistan ili zekat (ne zekijat, majstore) umjesto poreza, sto laprdas bezze?
Ako ti nisi cuo za nesto , ne znaci da nije bilo niti znaci da ja laprdam.To ti je prijedlog Alije Izrbegovica i njegovih mlado muslimana Latica Cengica ..Behmena i slicnih strucnjaka koji su predlagali da se drzava finansira zekatom( milostinjom ) jer placanje poreza nije islamski......ne trabunjaj !!!!!! Allah Imannet ! Jesam li ovo dobro napisao?
Igman

Post by Igman »

2. 99 % Srba je znalo sta ce biti sa BIH i sta je cilj velike Srbije.
7. Cista glupost su ove izrecene teze. Pa zar nisu Srebrenicu izdali general Morion, Holandski bataljon, Nato, Ujedinjene Nacije. Nevjerovatne gluposti, da je Alija rahmetile vjerovao Karadzicu i Mladicu. A jos zesce gluposti da je prodavao opstine.
Niko nemoze izgovoriti gluposti na svoj racun, kao sto to Bosnjak moze. Nedostatak nacionalnog osjecaja, nacionalne pripadnosti i manjak vjerskog odgoja.
8. Pa jeli se drzava stvarala od have i prasine. Odakle novac jednoj poharanoj Bosni za rat?? Odakle novac za oruzje, za uniforme, za hranu, za logistiku?? Odakle novac za lobiranje u svijetu?? Odakle novac za ambasade u svijetu?? Odakle novac za ambasadore, za putovanja politicara?? Odakle zlato za pokrice prve BiH valute, Bosanskog dinara?? ..... ?????
Post Reply