opadanje kose

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
emir222

Post by emir222 »

alphonse zans kako kazu bolje ispast glup nego iz autobusa.da si malo vis einformisan znao bi o cemu se radi al hajd ok je neka ti bude.mi smo ti inace takav narod samo daje naku suplju bacat.ovdje sam se nado nekim savjetima ili prijedlozima al hajd.i kornnjaci da kazem da te frizer extra opalio po usima ja sam u capellu uzeo za 70 km.odi dole pa mu izlog razbij to ti je moj savjet :D :-D ..
visine

Post by visine »

Alphonse, ja TOPPIK kupujem kod svog frizera za 49eura (mjesečno pakovanje). Malo se moram ogrebat od buraza, ali puno se bolje osječam kad nehodam ćelav po gradu, dao bi sad i 149, nema sekiracije .
LOL :lol: dobre svadže na forumu, dobro je, polako ljudi.

Emire, polako sa prozorima, ljudi prepordaju.

Alphonse i Kornjaca, najjeftinije je kupiti TOPPIK direktno od distributera. I ja sam svoj kupio kod frizera za 90km,
ali pozada pakovanja je informacija od distributera, i možeš od njih direktno da kupiš za 34-35 eura (mjesečno pakovanje).
emir222

Post by emir222 »

ma sve cu polupat :D :-D :) ..ma nije malo me iznervira konto sam ovdje da cu dobiti kakvih pametnih savjeta al vamo samo nako prepucavanje i pametovanje.
kornjaca

Post by kornjaca »

Alphonse i Kornjaca, najjeftinije je kupiti TOPPIK direktno od distributera. I ja sam svoj kupio kod frizera za 90km, ali pozada pakovanja je informacija od distributera, i možeš od njih direktno da kupiš za 34-35 eura (mjesečno pakovanje).
:D Visine fala lave, sad sam gledo pakovanje, piše fino distributer http://www.capello.biz, nisam bio ni primjetio. Neću Samira dirat, dobro šiša covjek, ali me uzo. :? Pazite ljudi po drugim frizerajima što prepordaju, vidio sam TOPPIK po gradu. :lol:
emir222

Post by emir222 »

[quote="Efekt"][quote="emir222"]sta da ti kazem burazeru osim fala.sreca pa sam uletio vamo na forum a bas sam konto da se izbrijem na nulu.al mislim da mije sad puno bolje.i za minox sam malo istrazivo kazu da radi pacemo probat .jos jednom fala...u potpisu CUPO[/quote]

PROVJERENO !!!!!!! Pricao mi covjek kojem vjerujem ! Otidji na selo i pokupi balegu ( kravlji izmet ) napuni u carapu i stavi na glavu preko noci.I tako 7 dana.Kosa ce se vratiti samo pazi da ti zena ili djevojka ne pobjegne.Sretno.[/quote]

samo kratko pitanjce imal jos neko da je ovo probo.jeftinije od svega ostalog :-D
visine

Post by visine »

Visine fala lave, sad sam gledo pakovanje, piše fino distributer http://www.capello.biz, nisam bio ni primjetio. Neću Samira dirat, dobro šiša covjek, ali me uzo. Pazite ljudi po drugim frizerajima što prepordaju, vidio sam TOPPIK po gradu.
:-) Ma dobri su i frizeraji, neznam za tog Samira nisam sa čaršije, ali dobro je otići kod frizera da vidiš da ti pospe TOPPIK privatno i besplatno prvi put, da odma vidiš sta je proizvod i šta moze da ućini za tebe. Ali imaju bolje cijene direktno od distributera kao i svaki proizvod za bilo šta. Velika je razlika 15eura mjesečno. :shock:
zvjezdan

Post by zvjezdan »

Može li mi neko reći koliko duga treba da bude kosa da bi se mogao koristiti TOPPIK? :?

Ja se šišam na 1mm pozada i na 3mm na vrhu glave gdje mi se dobro prorijedilo. Gledao sam slike i video za TOPPIK, i super izgelda, ali nisam vidio slike sa ljudima pravo kratke kose na nekoliko milimetara, niti igdje piše koliko duga mora da bude kosa da bi mogao posuti i koristiti.

Hvala.
pupa_hava

Post by pupa_hava »

Dobar si ti,meni sve više rastu dlake,i to mi jako smeta.
što je nekom sreća,drugom je prokletstvo.
emir222

Post by emir222 »

Zvjezdane nije da samo odjednom posto expert za kosu al sto se tvog pitanja tice tu ti i ja mogu pomoci.moras malo pustit kosu da se ona vlakna fino spoje sa tvojom kosom al ako bas nisi celav ono 99 % onda ce ti se ovo pravo svidjet.probaj pa nam javni..
BHG

Post by BHG »

mozes i nastiklat ko dino merlin :D
zvjezdan

Post by zvjezdan »

:D Čito sam da Merlin koristi TOPPIK , tako i dodžo do ovoga, jel je to izgleda i glavni preparat nakon sto ti presade kosu da popuniš frizuru da ti se neprimjete kraste. Nego nije čovjek imo zasta da mu se priljepi, pa presadio čujem. De ba nek mi neko kaže kolika treba da bude duga kosa da se koristi TOPPIK, najgore je što ako moram rasti kosu, a ona prorijedžena, izgledaću ofirno, zato sam je i skreso na 3mm bio. :? :?
BHG

Post by BHG »

ma obriji glavu skroz...i pravac central....to ti je danas "in"... :D
zvjezdan

Post by zvjezdan »

Ma hodam po centralu ćelav i obrijan već godinama, nista da zbarim, još pijem red bull svaki put :x . Sad sam skonto za kosu da vratim :-) , ali daj ba nek mi neko odgovori koliko duga treba da je kosa da se može koristiti TOPPIK, joj frajera.
emir222

Post by emir222 »

2 centa :D :D ..ma to su ti vlakna znaci kosa ti mora biti dovoljna dugo da se vlakna spoje sa tvojom kosom.ma nemoj izlazit mjesec dok ne naraste dovoljno pa onda probavaj..
emir222

Post by emir222 »

samo jedno pitanje za ove koji su prije koristili minox.zanima me kolko treba ovo koristit da bi se vidjeli neki efekti.ja sam ga tek poceo koristi pa me zanima za kolko bi se trebali prvi rezultati pojavit..hvala
Vedo99

Post by Vedo99 »

Čito sam da Merlin koristi TOPPIK , tako i dodžo do ovoga, jel je to izgleda i glavni preparat nakon sto ti presade kosu da popuniš frizuru da ti se neprimjete kraste. Nego nije čovjek imo zasta da mu se priljepi, pa presadio čujem. De ba nek mi neko kaže kolika treba da bude duga kosa da se koristi TOPPIK, najgore je što ako moram rasti kosu, a ona prorijedžena, izgledaću ofirno, zato sam je i skreso na 3mm bio.
Zvjezdane,

Da bi mogao koristiti TOPPIK, dužina kose je važna isto kao i koliko je proridjena. Ako ti je puno baš prorijedjena, trebalo bi da je duga oko pola palca. Ako ti nije baš toliko prorijedjena, onda moze i kraća. Ali kosa veoma brzo raste, začas će ti narasti 2cm i ako si skroz obrijan.

TOPPIK djeluje tako što se nevidljiva vlakana pripune sa tvojom kosom statičkim elektricitetom, tako da nemože da spadne, dok neispereš šamponom. Prema tome, moraš imati bar koju dlaku na glavi, da može da se "priljepi" uz to, i onda će ti izgledati koda nisi ćelav, jel se nemože primjetiti, kao tvoja orginalna kosa. :lol:
Vedo99

Post by Vedo99 »

Emire,

Minoxidil ili Rogaine uzme oko 2-4 mjeseca da pocne da djeluje. Zasto? Zato sto se vasa kosa vec duze vremena istanjuje, i folikule svake te kose su se skupljale. U slucaju gdje ti kosa otpadne, to znaci da su folikule skroz zagusene. I kosa neotpadne odjednom, istanjuje se preko vremena, i ako se ne lijeci, ispadne na kraju. Citao sam da kad primjetis da ti se kosa pocela prorijedzivati, vec si izgubio 50% kose na vrhu glave.

Znaci, Minoxidili treba vremena, isto kosto je opadanje uzelo vremena. Nemoze odma da ih oslobodi, uzme vremena da djeluje, kao i svaki lijek. Minoxidili ispod kože revitalizira iste folikule i stimulira njihovo povecanje. Dokazan u citavom svijetu, i djeluje na preko 70%-80% ljudi da zardzi kosu koju imas, i pomogne novom rastu kose koja je odpala. Koristi TOPPIK ko vecina drugi, i odma ce ti se kosa popuniti, dok uzme Minoxidil-u vremena da djeluje.

Minoxidil 5% forumla je najjaca na marketu sada, Minoxidil 2% je slabiji, i ne djeluje toliko dobro. Ali ce ti zardzati kosu koju imas, i pomoci novom rastu kose. Jedini drugi lijek koji djeluje i dokazan je u Americi je Propecia, ali to je tableta i djeluje na muske hormone (opasno), zato je Minoxidil naj popularniji. Iso tako ako znas enkleski, imas puno foruma sa ovim informacijama, jel su Americki proizvodi. Ako neznas, ima nekoliko nasih web stranica sa puno informacije takodze.

Nadam se da je ovo pomoglo.
emir222

Post by emir222 »

vedo ako nisi dermatolog pasa onda si sigurno fulio profesiju.uglavnom nemam vise sta dodat samo da hoce narast :D
zvjezdan

Post by zvjezdan »

Hvala na savijet, ali mi niko ovde nije javljo kolko dugo prije tebe, pa sam već narućio TOPPIK i Monixidil, proćita dosta na web stranici gdje kupi, super izgleda, pa ćemo da vidimo sta bude. :-)
kornjaca

Post by kornjaca »

Haha, jeli neko išo na ovu web stranicu za Propecia? Imaju da im pošalješ svoju sliku sa normalnom kosom, i pokažu ti kakav ćeš izgledati kad oćelaviš. Ja od svog jarana poslo što je malo poćeo ćelavit i mene prije zezo kad sam ćelav hodo, jao užasa, plaće. Ali zato ima Toppik svoja videa korisnika, i vidi se kad ti pospe kako se sve popuni, haj da nereklamiram, reko sam vec da koristim toppik sa super rezultatima. Neznam ko reće da se nedira Propecia, ali se nebi ja sa njima zezo oko ovi tableta, piše imaš svakavi problema sa muškim organom, Minoxidil je 100 puta bolji, nema efekata, iako su obadva dokazana. Ko hoće da vidi kakav će bit ćelav, možeš im poslati sliku da vidiš.
Byanka

Post by Byanka »

Jako je bitan uzrok zbog kojeg ti opada kosa. Minoxidil je navodno jedini medicinski lijek koji pomaze, terapija je jako duga, moras biti uporan, ali postoji teorija - kada se prestane koristiti da kosa opada jos vise.
Ako je uzrok hormonske prirode, onda povrsinska terapija nece pomoci.

Ako je uzrok stres ili povrsinsko zacepljene folikule , postoji jedan dobar prirodni recept : rakija homovica cista i bijeli luk. U staklenu flasu sa rakijom nasjecka se bijeli luk i pozeljno je da tako odstoji minimum nedelju dana na svijetlom mjestu, kasnije se utrljava kao tinktura. Navodno je najdjelotvornija terapija ako se 15 - 20 dana uzastopno utrljava, a kasnije sto je cesce moguce dok se ne popravi situacija. Smrad je zagarantovan ali nema kontra - efekta. Sampon za ispiranje Kosili djeciji u koji se moze dodati kapi koprive cijela bocica, pantenol. Ili obican prosti sampon od kopriva, onda ti ni grom nije smetnja :D

Vjerovatno je tebi bitno i sekiracija ti je, ali sa zenske tacke gledista nedostatak kose kod muskarca ne spada u red mana :)
Vedo99

Post by Vedo99 »

Emire, kosa mi opada vec dvije godine, pa sam sve probo i pokosao i znam sta radi. Reko sam ovde da koristim minoxidil i toppik zajedno sa izvanrednim rezultatima. Osim toga, studiram medicinu, pa se razumijem u dosta stvari, i drago mi je da odgovaram na pitanja jel i meni to pomaze. Ako sta treba, samo pitaj.

Zvjezdan, neces pogrijesiti, koristis svijetski dokazane proizvode za rast i puniju kosu. Ako nisi procitao na pocetku foruma, davno sam odgovorio jednom frajeru sto me iznerviro ovo

Nije androgena nego "androgeneticka alopecija" - Znaci protiv toga ima lijeka. Ljudi sa opadanjem kose - koristi Minoxidil da ti kosa se zadrzi i raste, koristi Toppik da prekrijes. Haj sa srecom.

Byanka, hvala sto se ukljci sa savjetom. Da malo nadodam na sto si rekla i dam statistike za ljude kojima je interesantno. Minoxidil 5% jeste jedini medicinski lijek koji pomaze, terapija je ovako:
2-4 mjeseca da pocne da djeluje, jer mora da oslobodi zagusene folikule, i pomjeri fazu rasta kose na naormalno. Sta se desi tada je da malo koje pocnu da rastu (ne sve sto si izgubio) i vremenom su deblje i deblje. To naravno uzima vremena, nemoze preko noci, jel zavisi od faze rasta kose. Nakon 4 mjeseci, pocet ce kosa da ti raste, zadrzat ces sto imas na glavi (sto bi izgubio vremenom jel si poceo celavit), i kose koje su davno opale, vecina njih ce se povratiti nazad. Radi toga sto je to geneticka bolest, moras da nastavis da koris jel ako prestanes, kosa ce opet pocet da opada.

Procenta muskaraca koji ce ocelaviti do 50 godine je preko 50%. Procenat zena koje ce procelaviti do 50 godine je oko 25% u svijetu. Od celavosti, 97%-98% je redi gena i to ostaje do kraja zivota. Drugi 2-3% je radi stresa i neki drugi bolesti, i to nije za stalno uvijek. Na primjer, ako ti je skalp pravo crven, mozda imas psoriasis na kozi glavi.

Uglavnom, ako imas problem sa kosom, najbolja i prva stvar sto treba da uradis je da odes dermatologu i da se vidi radi cega ti opada kosa. Kad se uspostavi, odluci hoces li lijeciti li ne, ali za sta god da ti je, sada ima lijeka i nema sekiracije.
BECHO

Post by BECHO »

Dzaba ti samponi, ampule i kojekakvi hemijski preparati iz apoteka, cajevi od koprive, mazanje jajima i ostali oblici alternativne i biljne medicine ako je opadanje kose na genetskoj bazi. Preporucujem ti da se konsultujes sa strucnim ljekarom prije nego sto krenes u avanturu kupovine raznoraznih krema, cajeva i sl. :)
mirsolino

Post by mirsolino »

mozeli neko napisati cijenu tog famoznog toppika i kolko jedna bocica traje, hvala,

a sad da ja kazem sta sam sve koristio:

preparate Cout, onda fitoval, onda Alpecin, onda Rougj a "REZULTATI" nista sve manje i manje kose :x ovo rougj sam bas zadnje koristio imate svakog petka i subot u apoteci kod katedrale, da vas jedna zena kao pregleda nekom micro kamerom i kao kazeti vidis kako ti je tjeme kao zaledjeno polje ovo se sve moze popraviti nista se ti ne brini i hajd ja ka nasjeo ( mada sam bio ubjedjen da mi nista revolucionarno nece uraditi) i naravno nakon 100/150 marak potrosenih tu z aneka 3-4 mjeseca se nista nije ni desilo, doduse ona kaze da to sad puno bolje izgleda kad gleda kamerom al kontam boli me k.... za mikroskopsko gledanej daj da ja svojim okom vidim da je to probujalo i da je situacija bolja...al jok !

Prema tome molim vas sve ( samo oni koji su fakat probali) toppik kazu jel to fakat tolko dobro i jos jednom kolko je para i kolko bude bocica...
kornjaca

Post by kornjaca »

E lafe ako si promašio evo informacije od nekoliko raje što se umješalo na vrhu ove stranice, :D eto ti:
Alphonse i Kornjaca, najjeftinije je kupiti TOPPIK direktno od distributera. I ja sam svoj kupio kod frizera za 90km, ali pozada pakovanja je informacija od distributera, i možeš od njih direktno da kupiš za 34-35 eura (mjesečno pakovanje).
Visine fala lave, sad sam gledo pakovanje, piše fino distributer http://www.capello.biz, nisam bio ni primjetio. Neću Samira dirat, dobro šiša covjek, ali me uzo. Pazite ljudi po drugim frizerajima što prepordaju, vidio sam TOPPIK po gradu.
Koristim ja Toppik super je, a ima i raje ovde sto se javilo da koriste, pa pročitaj komente.
Uglavnom mjesec dana pakovanje najjeftinije kod distributera je 34eura, ali više nisi ćelav. :lol: :lol: :lol:
Post Reply