Saobracajni znaci---ima li logike

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

danas

Post by danas »

bug wrote:ziv bio onda pitanje za :D stoku :D
jesi l' ovo crt'o tita ti?? :D:D
sta pitas kad znas da jeste :D :-) :-) :-)
bug

Post by bug »

vidis.ba da ne znam :D ni kako se zovem :D
danas

Post by danas »

bug wrote:vidis.ba da ne znam :D ni kako se zovem :D
regulisi se pod hitno :D
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

bug wrote:
pitt wrote:
bug wrote:pa sad :D onako stariji covjek :D prosijed :D
moj tip :D:D
george ili mojsije? :D
eh da je george dobrovoljno bih :D padala :D:D
bush :D :D :D :D :D
bug

Post by bug »

clooney :oops: :D
namah regulisana :D
danas

Post by danas »

bug wrote:clooney :oops: :D
namah regulisana :D
neces ti dalje od ovog rondoa vidim ja :D :D :D
Hendrix

Post by Hendrix »

Pa kružni tok je najednostavniji za skontat bar teoretski,ko je u njemu ima prednost i gotovo,u prevodu ko prije uđe njegovo :)
Onde bi trebo drot da stoji i kažnjava svakog kontraša, pa to su osnove u polaganju testova,kao da ne zna pravilo desne strane isto ga dođe.
pitt

Post by pitt »

A wrote:
Šeha wrote:
pitt wrote:Atomski s desna :D
Ko tebi skinu ban :x :x :x
Zena :oops:
Odsluzio sam kaznu za pisanje pored WC solje i sad mogu opet na forum :D Sreca pa ne zna sta po kadi radim :D
krava

Post by krava »

offtopic:
a bas sam se pitala gdje si ti nestao pitt....nisam u toku...sto te banovase??

vidim razletio si se po temama...preporucujem http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... highlight=
:D
pitt

Post by pitt »

krava wrote:offtopic:
a bas sam se pitala gdje si ti nestao pitt....nisam u toku...sto te banovase??

vidim razletio si se po temama...preporucujem http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... highlight=
Hvala cow........da se i tu tuspasim :D:D

kako frenchie slusha? Poselami femme :D:D:D
bpsang

Post by bpsang »

bug wrote:ziv bio onda pitanje za :D stoku :D
jesi l' ovo crt'o tita ti?? :D:D
jesam jer nemam niti jedan program za crtanje u kompu :D
bpsang

Post by bpsang »

ma ja stvarno ne znam koji je strucnjak projektovao ovaj kruzni tok jer bukvalno ako hoces da se prestrojis tj da ides prema Butmiru, sama traka ti ne dozvoljava da se krece dva automobila jer nema dovoljno prostora za prestrojavanje, puno bi bolje bilo da su stavili klasicne semafore i gotova stvar, a za frekventniju cestu dali veci termin zelenog svijetla.
Sto bi neko rekao Nasa posla, sto moze jejednostavno kad je komplikovanije lakse...
bpsang

Post by bpsang »

uz izvinjenje dvaput kliknuo
digger

Post by digger »

Sram vas bilo!

Image
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

100_KA wrote:ma ja stvarno ne znam koji je strucnjak projektovao ovaj kruzni tok jer bukvalno ako hoces da se prestrojis tj da ides prema Butmiru, sama traka ti ne dozvoljava da se krece dva automobila jer nema dovoljno prostora za prestrojavanje, puno bi bolje bilo da su stavili klasicne semafore i gotova stvar, a za frekventniju cestu dali veci termin zelenog svijetla.
Sto bi neko rekao Nasa posla, sto moze jejednostavno kad je komplikovanije lakse...
Kruzni tok je jedan od najboljih nacina rjesavanja problema na raskrsnicama. Puno je bolje rjesenje od semafora. Pravilo je jednostavno, .... ko se vec nalazi u kruznom toku taj ima prednost.
Stoko, ... kakvo prestrojavanje u ovom kruznom toku sa skice, ... :roll:
To je najjednostavniji kruzni tok sa jednom trakom, ... dakle .... vozis u koloni sa lijevim zmigavcem i prije skretanja na zeljeni put palis desni zmigavac.

Postoje i veliki kruzni tokovi sa 3-4 trake, ali tada je to prestrojavanje rijeseno uocljivim tablama koje te vode ka urednom prestrojavanju.
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

bug wrote:pa sad :D onako stariji covjek :D prosijed :D
moj tip :D:D
Ramiz??? Care?:P
van Basten

Post by van Basten »

kružni tok jeste najelegantije rješenje komplikovanijih raskrsnica, samo što naš svijet još nije navikao ni na semafore pa će mu i za ovo trebati dosta vremena. Gledano po pravilu prvenstva prolaza, kružni tok je glavna ulica a sve ulice koje se uključuju i pripajaju u njega tretiraju se kao sporedne, znači kao što je već nekoliko puta podvučeno - ko je već u toku ima prednost u odnosu na onoga ko tek želi da se priključi, zato i stoje znaci o prvenstvu prolaza na sve četiri strane.đ
I da- jedna mala specifičnost ovog ilidžanskog kružnog toka... na dva mjesta se presijeca sa tramvajskim šinama pa i na to treba paziti, jer bi se tramvaj ipak trebao propustiti pa makar stali na sred kružnog toka
manijak1

Post by manijak1 »

Teufik iz Los Angelesa wrote:a sta je nejasno :? na kruznom toku vazi "pravilo lijeve strane", odnosno, oni koji su vec u rondou imaju prednost nad onima koji se tek trebaju ukljucit. i samo se tim vodis...
Nema pravila lijeve strane :oops: :D zato je tu trokut tj. trougao :D koji znači da ulaziš na put sa prvenstvom (pravom prolaza ) i onda dolazimo do rondoa tj. da svi koji se uključuju u krug moraju sačekati one koji su u krugu ; da nema trougla onda bi važilo pravilo desne strane :D jer u krugu svi mogući učesnici sudara ti dolaze s desne strane - inače ni ja nisam ljubitelj kružnog toka :D jer kod nas takve raskrsnice možeš na prste prebrojati :D a prilagođavanje duže traje :D zato stoko :D ako ti je vozilo dotrajalo kad uđeš u krug zbrzaj :D da ti neki levat sredi auto :oops: :D.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

da vas vidim znalci :D swindon :D evropska amerika

Image

Image

Image
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

:lol: ajjjj ovih malih krugova :D sta, moras se okrenuti jednom pa onda nastaviti
ibrik

Post by ibrik »

E ne daj Boze da ovakvo sta stave u Bosnu...prvo sto bi bila totalna blokada zbog guzve, jer niko ne bi znao gdje treba ici...drugo sto bi obustave saobracaja zbog sudara bile svakodnevnica...a trece zakrcenje na sporednim putevima koje bi Bosnje nasle bilo bi nepodnosljivo, jer dje ce se Bosnjo ofirati da ne zna voziti po kruznom toku, radije ce ici 15 km okolo..
B@snj@

Post by B@snj@ »

Kruzni tok je vrlo jednostavan ovo vazi za kruzne tokove sa dvije trake
kada ides pravo prije kruznog toka drzis se desne trake nedajes zmigavac
sto znaci da ides pravo ali prije nego sto izadjes
iz kruznog dajes desni zmigavac, kada ides desno
desna traka desni zmigavac kada ides lijevo prije kruznog toka prestrojavas
se u lijevu traku i lijevi zmigavac prije nego sto izadjes iz kruznog desni zmigavac :-D
manijak1

Post by manijak1 »

:D Jarane :D za onaj Swindon :D engleska FL2 :D vrlo jednostavno ; prije nego što odlučiš da uletiš :D proučiš :D :D Bismilu i :D :D .....i kao što kaže Bošnjo sve ostalo je vrlo jednostavno :D :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ovi iz swindona moraju umjesto obrtomjera stavit kompas
Post Reply