Pa o tome se i radi, samo sto to drugDiplomataSaSela wrote:Bio sam i ja_BosanaC wrote:
Ja sam bio u Jugoslaviji. I sta je to danas bolje sto tada nije valjalo?...mislio sam na ove gdje se komunizam pokazivao u pravom licu...Yu je ipak vise vukla na socijalizam i steta sto je vlast imala KP koja joj je i dohakala(ekonomija,njeni clanovi,armija itd.)
Tihic i Ceric - svadja???
-
_BosanaC
-
joker
Potpisujem...DiplomataSaSela wrote:Bio sam i ja_BosanaC wrote:
Ja sam bio u Jugoslaviji. I sta je to danas bolje sto tada nije valjalo?...mislio sam na ove gdje se komunizam pokazivao u pravom licu...Yu je ipak vise vukla na socijalizam i steta sto je vlast imala KP koja joj je i dohakala(ekonomija,njeni clanovi,armija itd.)
-
joker
"...a nakon što su tadašnje vlasti, nakon dva mjeseca provjeravanja „podobnosti“ članova uprave, odobrile rad kluba, krenulo se sa odigravanjem prvih utakmica..."mostarac wrote: Sine svi ti osnivači su bili članovi KP i o tome nema dvojbe. Procitaj knjige o onovremenom mostaru pa ces vidjeti. Komunisti su osnovali Velez kao svoj paravan za rad, a Komunisticka partija ga normalno nije mogla oficijelno registrovati jer je politicka partija, a i sama je bila zabranjena. Komunisti su u tadasnjem mostaru trazili druge vidove kako da se organizuju i najmasovniji vid organizacije koja je bila paravan radu KP je bio tada osnovani fudbalski klub velez osnovan iskljucivo od strane komunista.
I rekao sam ti da mi ne pricas o velezu jer o tome ocito nemas pojma.
Naravno da su komunisti imali odredjenu podrsku medju radnicima, ali u to doba su se mahom osnivali po citavoj BiH klubovi i sportski kolektivi od strane radnika i gradjana, a nisu svi oni bili komunisti nego samo neki. Dakle, ove klubove nisu osnivali komunisti, ali su ih zato komunisti koristili da kroz njih sire svoje djelovanje. Nema tu razlike, isto je i sa Zeljom i sa Slobodom i slicnim klubovima.
A to sto ti citas podatke iz neke crvene knjige koju su pisali komunisti po kojima je sve sto je valjalo njihovo djelo, a oni sami propali, to je tvoj problem.
Na kraju krajeva, ako komunisti i jesu bili prisutni u klubu, vise nisu. Bar ne komunisti. I ako su nekad mogli jedino na taj nacin djelovati, jer ih je vlast zabranjivala, danas nemaju potrebe djelovati u ilegali, jer je demokratija pa ih niko nece zabraniti. Samo je problem sto niko ne zeli biti komunista...
-
joker
Ili ti nisi shvatio komentar..._BosanaC wrote:Pa o tome se i radi, samo sto to drugDiplomataSaSela wrote:Bio sam i ja_BosanaC wrote:
Joker ne zeli da prizna. Valjda Osnivac rekao da je sada bolje, i on se drzi toga ko pijan plota
-
mostarac
To sto boldiras "podobnost" nema nikakve veze, jer komunisti se nigje javno nisu eksponirali kao takvi jer bi odmah bili uhapseni, pa vlast tu nije ni mogla naci nista, a sto se tice broja komunista ne brini se ti nista. 4 miliona glasova na posljednjim izborima u Njemackoj govori da nase vrijeme opet dolazi i to brze nego sto je banda mislilajoker wrote:"...a nakon što su tadašnje vlasti, nakon dva mjeseca provjeravanja „podobnosti“ članova uprave, odobrile rad kluba, krenulo se sa odigravanjem prvih utakmica..."mostarac wrote: Sine svi ti osnivači su bili članovi KP i o tome nema dvojbe. Procitaj knjige o onovremenom mostaru pa ces vidjeti. Komunisti su osnovali Velez kao svoj paravan za rad, a Komunisticka partija ga normalno nije mogla oficijelno registrovati jer je politicka partija, a i sama je bila zabranjena. Komunisti su u tadasnjem mostaru trazili druge vidove kako da se organizuju i najmasovniji vid organizacije koja je bila paravan radu KP je bio tada osnovani fudbalski klub velez osnovan iskljucivo od strane komunista.
I rekao sam ti da mi ne pricas o velezu jer o tome ocito nemas pojma.
Naravno da su komunisti imali odredjenu podrsku medju radnicima, ali u to doba su se mahom osnivali po citavoj BiH klubovi i sportski kolektivi od strane radnika i gradjana, a nisu svi oni bili komunisti nego samo neki. Dakle, ove klubove nisu osnivali komunisti, ali su ih zato komunisti koristili da kroz njih sire svoje djelovanje. Nema tu razlike, isto je i sa Zeljom i sa Slobodom i slicnim klubovima.
A to sto ti citas podatke iz neke crvene knjige koju su pisali komunisti po kojima je sve sto je valjalo njihovo djelo, a oni sami propali, to je tvoj problem.
Na kraju krajeva, ako komunisti i jesu bili prisutni u klubu, vise nisu. Bar ne komunisti. I ako su nekad mogli jedino na taj nacin djelovati, jer ih je vlast zabranjivala, danas nemaju potrebe djelovati u ilegali, jer je demokratija pa ih niko nece zabraniti. Samo je problem sto niko ne zeli biti komunista...
-
bos
Ne treba ti politicki sistem da budes human...da smanjis jaz izmedju bogatih i siromasnih,primi beskucnika u svoj dom, izdrzavaj kakvog nepismenog neradnika, doniraj svoj racunar nekoj skoli...induendo wrote:Ko je lud a ko je normalan pokazaće vrijeme.![]()
Ovakav kapitalizam ne može opstati u svijetu.Sve je veći jaz između bogatih i siromašnih u kapitalističkim državama.Većina socijalnih programa u kapitalističkim državama je nikakva.
Ovu našu državu da ne spominjem.
Doći će sasvim sigurno do nekih promjena.Volio bih da to bude komunizam ili socijalizam.Jer imaju najhumaniju socijalnu politiku prema ljudima.
-
edinbug
MAJMUNE LAŽEŠ !!!joker wrote:Mostarac, biti u vrhu KP u ono doba nije mogao biti bilo ko, tu su se birali samo oni najistaknutiji (dakle srz).
BosanaC, Bogicevic nije ni na jednoj listi jer mu je ponudjeno da bude na kantonalnoj, sto je covjek naravno odbio. To su ti licemjerni nacini kako da odjebu covjeka... Jos ce i njega diskreditovati samo ako se javno suprotstavi Lagumdzijinoj politici.
induendo, savjetovao bih te da konsultujes i druge izvore informacija, a ne samo te partijske.Ipak je sve to malo drugacije teklo...
Komsic (Zeljko) i Hadzic nikad nisu ni bili intelektualna srz SDP-a (to tek treba da postanu), bas kao ni Tihi.
P.S. Komsic je kandidovan za clana predsjednistva samo zato sto Zlatko nema sanse kao bosnjacki clan proci.
Bogičeviću je ponuđeno da bude na listi za Parlament BiH. On je odbio iz više razloga, jedan od njih je kako je i sam rekao ovaj: "Zašto više, kad me narod neće". Upravo laprdavci kao ti i seru o Bogijevom moralu i slično, a kada to treba iskazati onda glasate za Osnivača i ostala govna.
MAJMUNE LAŽEŠ !!!
Komšić nije kandidovan zbog toga što Zlatko nema šanse. SDP praktikuje da se za jedne izbore kandidira Bošnjak, a za druge Hrvat i sve tako ukrug.
1996 Sead Avdić
1998 Grada Gojer
2002 Alija Behmen
2006 Željko Komšić
Zlatko i nema ambicije za takav posao, a ruku na srce to i nije za njega.
On nije populista pa da narodu priča bajke i ono što narod želi ćuti.
TI TO NE RAZUMIJEŠ, JER SI GLUP !!!
-
_BosanaC
Ili ti ne znas bil' piskio il' bi kakio... Kako je bio socijalizam ako su sve bili komunisti? I otkud rat kad su svi bili komunisti, ko ga je zapoceo? Komunisti? Ili prikriveni nacionalisti koji nam upalise svjetlo nakon 50 godina mraka (prikriveni su bili dok je Tito bio ziv jer je taj vazda znao kud i sta s njima)?joker wrote:Ili ti nisi shvatio komentar..._BosanaC wrote:Pa o tome se i radi, samo sto to drugDiplomataSaSela wrote: Bio sam i ja...mislio sam na ove gdje se komunizam pokazivao u pravom licu...Yu je ipak vise vukla na socijalizam i steta sto je vlast imala KP koja joj je i dohakala(ekonomija,njeni clanovi,armija itd.)
Joker ne zeli da prizna. Valjda Osnivac rekao da je sada bolje, i on se drzi toga ko pijan plota
-
joker
Toliko uvreda na tako malo mjesta. Ne vidim razloga za takve frustracije. To sto te bole cinjenice to je problem koji trebas rjesavati sa sobom a ne sa mnom.edinbug wrote: MAJMUNE LAŽEŠ !!!
Bogičeviću je ponuđeno da bude na listi za Parlament BiH. On je odbio iz više razloga, jedan od njih je kako je i sam rekao ovaj: "Zašto više, kad me narod neće". Upravo laprdavci kao ti i seru o Bogijevom moralu i slično, a kada to treba iskazati onda glasate za Osnivača i ostala govna.
MAJMUNE LAŽEŠ !!!
Komšić nije kandidovan zbog toga što Zlatko nema šanse. SDP praktikuje da se za jedne izbore kandidira Bošnjak, a za druge Hrvat i sve tako ukrug.
1996 Sead Avdić
1998 Grada Gojer
2002 Alija Behmen
2006 Željko Komšić
Ali eto kratko cu se osvrnuti i na tvoje argumente.
Bogic je u jednom momentu predstavljao BiH i to na najbolji moguci nacin, tako da u njegov moral nema niko razloga sumnjati. Ponudjena mu je kantonalna lista (kazna vjerovatno jer je imao drugacije stavove o ustavnim "promjenama") sto je on razumljivo odbio.
A za Bogica bih opet glasao, ali kao nezavisnog kandidata ili clana SDU, ali nikako clana Zlatkove partije. Jer onda su njegovi glasovi bili iskoristeni od strane vozda i njegovih poslusnika-onih sto su ostali uz njega.
Od ovih kandidata koje si naveo dva su otisla iz SDP (iliti polovina njih
U slucaju ponavljanja ovog nacina komunikacije s tvoje strane nema potrebe da dalje polemisemo.
-
mostarac
Ali rjesenje koje ce biti vlast nakon 1.10 ma koliko tebi bilo krivojoker wrote:Toliko uvreda na tako malo mjesta. Ne vidim razloga za takve frustracije. To sto te bole cinjenice to je problem koji trebas rjesavati sa sobom a ne sa mnom.edinbug wrote: MAJMUNE LAŽEŠ !!!
MAJMUNE LAŽEŠ !!!
1996 Sead Avdić
1998 Grada Gojer
2002 Alija Behmen
2006 Željko Komšić
Ali eto kratko cu se osvrnuti i na tvoje argumente.
Bogic je u jednom momentu predstavljao BiH i to na najbolji moguci nacin, tako da u njegov moral nema niko razloga sumnjati. Ponudjena mu je kantonalna lista (kazna vjerovatno jer je imao drugacije stavove o ustavnim "promjenama") sto je on razumljivo odbio.
A za Bogica bih opet glasao, ali kao nezavisnog kandidata ili clana SDU, ali nikako clana Zlatkove partije. Jer onda su njegovi glasovi bili iskoristeni od strane vozda i njegovih poslusnika-onih sto su ostali uz njega.
Od ovih kandidata koje si naveo dva su otisla iz SDP (iliti polovina njih) zbog sulude politike i samovolje tog vaseg vozda. E sad ako su onda bili dobri, i nudjeni nam kao alternativa lopovima koji su do tada vladali, a sada odjednom ne valjaju, znaci da ni onda nisu valjali i da nam je nudjena losa "roba". Onda i ovo sto nam se sada nudi vjerovatno nije dobro rjesenje.
U slucaju ponavljanja ovog nacina komunikacije s tvoje strane nema potrebe da dalje polemisemo.
-
joker
Pa mozda i bude, s obzirom da je kandidovan kao hrvatski clan predsjednistva. Zna se da je vecina glasaca koji glasaju za SDP bosnjacke nacionalnosti, pa ce vjerovatno vecina njih glasati za njega cime ce narusiti odnose koje postavljaju glasaci hrvatske nacionalnosti. Ali to se moze, eventualno, desiti samo za poziciju hrvatskog clana u predsjednistvu, ali za pozicije na svim ostalim nivoima (kanton, federacija, drzava) ovakav SDP nema sanse (samo 12-15%). Ali vidjecemo...mostarac wrote: Ali rjesenje koje ce biti vlast nakon 1.10![]()
-
mostarac
sanjajjoker wrote:Pa mozda i bude, s obzirom da je kandidovan kao hrvatski clan predsjednistva. Zna se da je vecina glasaca koji glasaju za SDP bosnjacke nacionalnosti, pa ce vjerovatno vecina njih glasati za njega cime ce narusiti odnose koje postavljaju glasaci hrvatske nacionalnosti. Ali to se moze, eventualno, desiti samo za poziciju hrvatskog clana u predsjednistvu, ali za pozicije na svim ostalim nivoima (kanton, federacija, drzava) ovakav SDP nema sanse (samo 12-15%). Ali vidjecemo...mostarac wrote: Ali rjesenje koje ce biti vlast nakon 1.10![]()