Pa do kada ce djubrad negirati zlocine?

mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Liska wrote:
mr__bosnjak wrote:@Liska

Ma de ne seri! Na nekoj drugoj temi osporavas ustaski genocid i agresiju i izjednacavas strane. Pa onda negdje pricas kao ratno Predsjednistvo nije bilo legalno i odluke Suda jer su dominirali Bosnjaci i slicna sranja i evo sad negiras TERORIZAM nad mrtvim Alijom i eto k´o "ne treba se policija toliko brinut" i Bosnjaci su krivci. Svi mi vidimo kud i gdje gravitiras!

@kiddo
Mrs seljacino jos malo pa smo svi sebe poubijali! Idi preko Drine i ne vracaj se!

@Drvosjeca iz Dejcica
Bravo ali sta trosis energiju na ove budale... :roll:
Ne seri. Eto vidis kamo ja gravitiram, pa da ti kazem kamo ti gravitiras. Gravitiras navodnoj gradjanskoj BiH u kome ce Bosnjaci biti temeljni narod. Srbi i Hrvati ce biti cijenjeni onoliko koliko se mogu naguziti, ni manje ni vise.
Prema Ustavu RBiH, mandat Alije kao Predsjednika Predsjednistva je mogao trajati godinu dana. Trajao je nekoliko puta duze. To je povreda Ustava, ali sam ja svjestan da to nije povreda Ustava ako je napravio Alija. Reci mi na kojim su izborima izabrani hrvatski predstavnici koji su bili u Predsjednistvu 1993. i poslije. Sto se tice ove istrage, svi dokazi i istraga su usmjereni prema Bosnjacima, dakle nemam nikakve averzije samo sam napisao ono sto se desava i sto je preneseno preko medija. Ali eto ja sam kriv a na mediji i policija. Tipicna zamjena teza, iz one predratne skole. Sto se tice ustaskog genocida, ne mogu ga podrzavati jer je moja baka sa svojom maloljetnom bebom ubijena u Jasenovcu. A za agresiju cu opet ponoviti- Kakav vam je to agresor s kojim ste saveznici tri godine rata i sa kojim idete u oslobodilace akcije? Stvarno je li netko normalan ide u oslobodilacke akcije sa svojim agresorom? Mozes li mi odgovoriti na to? Ne sporim da je agresor ali je pitanje upuceno vama- kako mozete oslobadjati zemlju s agresorom. To vise govori o vama nego o agresoru koji je po definiciji netko negativan. Ali kakav je onaj koji suradjuje sa svojim agresorom? Kad to uradi Fikret Abdic, onda je notorni izdajnik. Kad Alija uradi istu stvar, spasio je Bosnu. :?
Opet... ne seri!

http://www.bosnaprkosnaodsna.mine.nu/pa ... armija.mp3
Liska

Post by Liska »

Prvi si poceo, sto je jako bitno. Sto god ti vjerovao BiH neces napraviti bez mene. Znam da ti je zao, ali stvari tako stoje. Sam je ne mozes napraviti bez zadnjeg Srbina, Bosnjaka i Hrvata. A s obzirom koliko cijenis Srbe i Hrvate, ti je nikada napraviti neces.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Liska wrote:Prvi si poceo, sto je jako bitno. Sto god ti vjerovao BiH neces napraviti bez mene. Znam da ti je zao, ali stvari tako stoje. Sam je ne mozes napraviti bez zadnjeg Srbina, Bosnjaka i Hrvata. A s obzirom koliko cijenis Srbe i Hrvate, ti je nikada napraviti neces.
S Bh. Srbima i Bh. Hrvatima hocu(dakle onima koji priznaju BiH kao suverenu drzavu i koji ne seru o bosnjackoj dominaciji kao izgovor za secesiju) a s cetnicima i ustasama necu! Idi ti pravi Hrvatsku s sljedbenicima "SAO Krajine"...
Liska

Post by Liska »

Hvala ti na ponudi, ali nigdje ne idem. Nisam bjezao za vrijeme rata, sada imam jos manje razloga. Dakle, nit sam cetnik nit sam ustasa. Jer da jesam, vjerojatno bi se ponosio sa tim. Vec sam ranije napisao da je moja porodica zrtva ustaskog terora u II svjetkom ratu i ovo sto ti pises je u najmanju ruku neumjesno. Ali nije ti prvi put da vrijedjas kad nemas argumenata, pa sam se i navikao na to.
Priznajem ovu drzavu, zivim u njoj, placam joj poreze i od mene sasvim dosta. Nego mozemo li skupa sa ustasama i cetnicima istjerati one Bosnjake koji misle da su temeljan narod i da Hrvati i Srbi u stvari ne postoje. Tek onda bi istjerivanje cetnika i ustasa imalo smisla. Ili mislis da te Bosnjake ne treba tjerati. Ako si realan znas da se nitko nece tjerati, ostajemo svi ovdje da gradimo nasu zajednicku i jedinu nam BiH. Jel' tako?
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Hvala ti na ponudi, ali nigdje ne idem.
Jesam li ti rekao da ides? :? Ili si se nasao u prozvanim? :roll:
Nisam bjezao za vrijeme rata, sada imam jos manje razloga. Dakle, nit sam cetnik nit sam ustasa.
Ne primjeti se... Svaka rijeci ti je izjednacavanje strana i legitimiziranje HVO-a i negiranje ustaskog genocida i agresije i mrznja prema BiH i Armiji BiH... :x
Jer da jesam, vjerojatno bi se ponosio sa tim.
Ima ih i prikrivenih... :zzzz:

Vec sam ranije napisao da je moja porodica zrtva ustaskog terora u II svjetkom rat...
A s druge strane su ti opet drazi od Armije BiH i podrzavas ih... :roll: (nisu ustase samo u II. sv. ratu)...
Ali nije ti prvi put da vrijedjas kad nemas argumenata, pa sam se i navikao na to.
:lol: :lol: Navikao si? A ja bas fin i kulturan :D Otkad je to "ustasa" uvreda za nekoga k´o rotira prema njima... :-? Dobro onda, pro-ustaski orijentisan...Ili nisi?

Priznajem ovu drzavu, zivim u njoj, placam joj poreze i od mene sasvim dosta.

A volis li je i je li ti draza od Hrvatske? Volis je toliko da priznas agresiju koja je nad njom izvrsena od drugo-spomenute ili ti je ona opet draza... :sad:

Nego mozemo li skupa sa ustasama i cetnicima istjerati one Bosnjake koji misle da su temeljan narod i da Hrvati i Srbi u stvari ne postoje.

1. Ne mozemo! :D
2. Nisam sreo nijednog Bosnjaka ti znam za ijednog sto kaze da Srbi i Hrvati ne postoje :? :lol: A da su bh. Srbi i Hrvati potomci Bosnjaka je vec utvrdjeno ali to je druga tema... Sada budite sta hocete, fine with me!
Tek onda bi istjerivanje cetnika i ustasa imalo smisla.

Ma ja uvijek mora biti treca strana da se izjednaci je´l tako?
Ili mislis da te Bosnjake ne treba tjerati.
Koje Bosnjake?

Ako si realan znas da se nitko nece tjerati, ostajemo svi ovdje da gradimo nasu zajednicku i jedinu nam BiH. Jel' tako?
Konacno nesto pametno od tebe! :thumbup: :bih:
Liska

Post by Liska »

Eto, lijepo si pokazao kakav si. Kao nema takvih Bosnjaka,ali Hrvati poticu od Bosnjaka i to je kao dokazano. Teza koja nije dokazana, niti ce ikada biti. Ima i drugih historicara kao sto su F. Sisic, N. Klaic. Vjerojatno kad su se Hrvati iskrcali u ove krajeve, postojao je granicar u Doljanima koji im je rekao ovamo ne smijete. Isti si kao i oni ustaski i cetnicki historicari koji tvrde da su Bosnjaci potomci Hrvata i Srba. Svako negiranje zlocina Armije je izraz mrznje prema nevinim zrtvama koje su pobili pripadnici Armije. A HVO je legitimiziran i odlukom A. Izetbegovica. U danasnjom BiH HVO je legalan i dio oruzanih snaga BiH. Dakle? Ja cu se na ovo proustaski nasmijati jer da je tako imao bih laksi zivot. Vidis, u Mostaru me smatraju balijom ili komunistom. To su mozgovi kao i ti. Ograniceni, nesposobni pogledati preko ograde ili zida. Sve sto je s druge strane je neprijateljsko. To je ipak vise tvoj problem nego moj.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Liska wrote:Eto, lijepo si pokazao kakav si. Kao nema takvih Bosnjaka,ali Hrvati poticu od Bosnjaka i to je kao dokazano. Teza koja nije dokazana, niti ce ikada biti. Ima i drugih historicara kao sto su F. Sisic, N. Klaic. Vjerojatno kad su se Hrvati iskrcali u ove krajeve, postojao je granicar u Doljanima koji im je rekao ovamo ne smijete. Isti si kao i oni ustaski i cetnicki historicari koji tvrde da su Bosnjaci potomci Hrvata i Srba. Svako negiranje zlocina Armije je izraz mrznje prema nevinim zrtvama koje su pobili pripadnici Armije. A HVO je legitimiziran i odlukom A. Izetbegovica. U danasnjom BiH HVO je legalan i dio oruzanih snaga BiH. Dakle? Ja cu se na ovo proustaski nasmijati jer da je tako imao bih laksi zivot. Vidis, u Mostaru me smatraju balijom ili komunistom. To su mozgovi kao i ti. Ograniceni, nesposobni pogledati preko ograde ili zida. Sve sto je s druge strane je neprijateljsko. To je ipak vise tvoj problem nego moj.

čuvenom razgovoru sa Turskim beglerbegom, kada mu je Turski beglerbeg rekao: "Nema više Bosne, a neće biti ni Bošnjaka, Huseine... Gineš za državu koja nikad nije postojala niti će." Husein Kapetan Gradaščević mu je odgovorio sljedećim riječima: "Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"

Sve do dolaska Osmanlija, stanovnici Bosne bez obzira na vjersku pripadnost (heretičku, katoličku, pravoslavnu) nazivali su sebe Bošnjanima. Ovaj stari oblik imena našeg naroda, vremenom se, kao i jezik, mijenja u moderni oblik Bošnjaci, baš kao i oblici imena susjednih naroda - Srblji (Srbi), Horvati (Hrvati), Albanezi (Albanci) itd. Od sredine XIX. stoljeća, zbog slabljenja turske prevlasti i brzog osamostaljivanja Srbije i Crne Gore i jačanja autonomije Hrvatske (unutar Austro-Ugarske), Bošnjaci-pravoslavci, sve češće se izjašnjavaju kao

Nacionalni identitet Bosanskih Srba, odnosno Bosanskih Hrvata se formira veoma kasno, tek polovinom 19 stoljeća, kada se Bošnjaci pravoslavne, odnosno, katoličke vjeroispovijesti, a pod znatnim lobiranjem srbijanskih i hrvatskih političkih misionara, odrođuju od bošnjačkog nacionalnog korpusa i na temelju zajedničke vjeroispovijesti počinju nacionalno identifikovati sa susjednim pravoslavnim srbima, odnosno katoličkim hrvatima.

Pjesma Safvet-bega Basagica iz 1881. godine:

Znas Bošnjače, nije davno bilo, Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta, Kad u našoj Bosni ponositoj i junačkoj zemlji Hercegovoj, od Trebinja do Brodskijeh vrata, nije bilo Srba ni Hrvata. A danas se ko kroz svoje hire, Oba stranca ko u svome šire. Oba su nas gosta saletila, Da nam otmu najsvetije blago, Naše ime ponosno i drago............

Tekst fra.Ivana Frane Jukica(a.k.a. Slavoljub Bosnjak) iz 1848. godine:
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti; dajte pehar, te carpite iz studenca pomnje mudrost, i nauk; nastojte da najpred naša serca očistimo od predsudah, fatajmo za knjige i časopise, vidimo što su drugi uradili, te i mi ista sredstva poprimimo, da naš narod prosti iz tminah neznanstva na svitlost isitne izvedmo."

I za kraj:
"Taj naziv... je tradicionalan vec od srednjeg vijeka: muslimani koje sam ja poznavo u Bijelom Polju i družio se sa njima uvijek su govorili da su Bošnjaci. U mojoj porodici je bio sluga musliman, Bešir Zulević iz okoline Rožaja. Bio je nepismen – ja sam ga naucio pismenosti – što nije bilo teško, jer je bio veoma bistar...uvijek je govorio da je Bošnjak. A i Vuk Karadžic je upotrebljavao taj termin – Bošnjaci. (Milovan Ðilaš i Nadežda Gaco: Bošnjak Adil Zulfikarpašic; isto vidi: Polje, br. 36) "
sule_krug

Post by sule_krug »

Rog Milo wrote:Zdravo ljudi,

Ja sam Srbin iz Bosne koji zivi veoma dugo u inostranstvu.
Meni su Hrvati i Muslimani pobili vise od pola familije u toku onog rata iz 1941.
Bilo je svega u toj titovoj Bosni i Hercegovini i posle tog rata, znali smo ko su ubice, a na njih nismo smjeli ni rukom pokazati, bili su "zasticeni" a i zivjeli su bolje od nas, valjda zbog svojih "zasluga". Secam se da je onaj Mikulic (ime sam mu zaboravio) bio posebno uticajan u nasem kraju, i bio je mnogo protiv bilo cega srpskog.

Mi nismo imali nameru da se svetimo i sta ti ja znam jos, ipak je mir medju ljudima bio najvazniji, ali nismo zaboravili sta nam je ucinjeno u proslosti.
U medjuvremenu, mi smo se zenili i udavali, dobili smo i jednu Muslimanku u familiji ciji je otac bio ratno siroce iz WWII zbog "cetnika" kako vi volite da nazivate Srbe.
Imamo i par clanova familije koji su iz hrvatske i, makedonije i Slovenije.

Dogadjaji iz 90-tih godina su nas "iznenadili" ali trudili smo se da pomognemo jedni drugima, bili smo pazljiviji jedni prema drugima nego ikad ranije kada je bilo u pitanju nase nacionalno i religiozno poreklo.

Ja sam bio srpski dobrovoljac u Bosni, sta da Vam kazem a da Vas ne uvredim, zar zaista mislite da su Srbi toliko krivi, zar zaista mislite da je Alija bio tako "dobar" za Bosnu ...
Ja nisam sreo u Srbiji ljude koji misle da su Muslimani ili Hrvati toliko krivi, kao sto vi mislite za Srbe, a niko i ne govori o "velikim junackim djelima" Milosevica.

Vas biuvsi visoki komesar za BIH, onaj Engleski liberal, Vas je ili NAs je dozivljavao kao stoku, napravio je sebi velike pare, sejao je mrznju medju nama ili vama (kako vec hocete), a po povratku je ispricao na BBC da BIH sada izgleda bolje nego Irska.

Niste vi glupi koliko oni misle, niti ste oametni koliko vi mislite, ali ste i posle 10 godina od rata jos opsednuti "cetnicima" i sva vasa nevolja je zbog Srba.
Niste vi jedini koji ste gubili, a niste ni najvise izgubili ako tako mislite.
Ne znam samo zasto ne dobijate ono za sta ste "borili".

Mi smo morali da odemo iz te titove BIH jer smo shvatali da nam se sprema omca oko vrata jos 1971. Nismo mogli da nista promenimo, samo smo mogli da odemo jer nismo hteli da cekamo da moramo da odemo.

Nema ljutnje, zivot je jednacina sa milion nepoznatih, ne znamo sta nas ceka iza ugla. Ja ne verujem u Boga, ali ga se bojim.
Vama (mislim vecini) je sada Alah postao najvazniji, a ne posten i vredan covek, govorite vas jezik koji postaje meni sve manje razumljiv, zivite tesko, a drugi su vam najvise krivi.
Bio sam ja kod vas nekoliko puta (ja govorim engleski bez akcenta), promenice te vi i politicare, cak i ekonomiju ali glavni problem ce biti u vasim glavama.
Nazalost, nije bolje ni u Srbiji, ali bar nema tolike mrznje i zavisti.

Zivot ce naci svoj put, ali 4 brata moje pokojne babe ne prezivese tu noc 1941. Da li sam ja trebao kriviti za to "Muslimane" ili "Ustase"?
kao prvo sto se tice 1941 to su napravili fasisti i nacisti, a nije samo tvoja porodica stradala vec mnogi ljudi. a u istoriji smo ucili samo srpske heroje "nasih" kao da nije ni bilo. ko da su samo srbi bili u NOB-i. a sta je bilo sa cetnicima 1941 , njih ne spominjes. a sad o ovom ratu. kako neko nece mrzit srbina koji mu je zapalio kucu silovo zenu i kcerku strpo njega u logor, zapalio sve dzamije itd itd.i sad ti idsti srbi uzivaju penzije , plate i sve ostalo bas u tj drzavi koju su razarali.pogledaj danas bilo koju emisiju na bh tv-u i pogledaj na kraju emisije ko su ljudi koji su radili na toj emisiji a onda pogledaj rts i vidi isto pa ces vidjeti ko je gdje ugrozen. kazes da nas sve manje razumijes , sto je paradoks, jer ako pricas bilo koji jezik s prostora YU onda sve razumijes.a kkao vidim znas i pisati . a ljudi koji su otisli iz YUGE kao sto si ti 71 , i oni ranije su otisli jer su bili bolesni, 71 u yugi je bilo prav dobro. neznam sto bi neko isao iz svoje zemlje kad je sve u redu. i na kraju sto se tice mrznje , kako to da su vecina crkava ostale citave na prostorima federacije dok nijedna dzamija nije ostala na prostorima RS-a. koliko su nasli tijela neki dan kod zvornika koja su porijeklom iz srebrenice., pa kako da se ne mrzi kad se i danas dan ti zlocinci setaju slobodno a "pojedini"(ili vecina) srbi ih i dalje gledaju kao svece. i jos nam uvijek pokusavaju razjebat drzavu u kojoj oni zive rade primaju penzije i sve ostalo a rade protiv iste.i otkud da na utakmici dodzu srbi s parolama kakvim jesu dosli i napadaju raju protivnicke ekipe. zar to nije mrznja i ako nije de nam reci sta je.
sule_krug

Post by sule_krug »

Rog Milo wrote:Zdravo ljudi,

Ja sam Srbin iz Bosne koji zivi veoma dugo u inostranstvu.
Meni su Hrvati i Muslimani pobili vise od pola familije u toku onog rata iz 1941.
Bilo je svega u toj titovoj Bosni i Hercegovini i posle tog rata, znali smo ko su ubice, a na njih nismo smjeli ni rukom pokazati, bili su "zasticeni" a i zivjeli su bolje od nas, valjda zbog svojih "zasluga". Secam se da je onaj Mikulic (ime sam mu zaboravio) bio posebno uticajan u nasem kraju, i bio je mnogo protiv bilo cega srpskog.

Mi nismo imali nameru da se svetimo i sta ti ja znam jos, ipak je mir medju ljudima bio najvazniji, ali nismo zaboravili sta nam je ucinjeno u proslosti.
U medjuvremenu, mi smo se zenili i udavali, dobili smo i jednu Muslimanku u familiji ciji je otac bio ratno siroce iz WWII zbog "cetnika" kako vi volite da nazivate Srbe.
Imamo i par clanova familije koji su iz hrvatske i, makedonije i Slovenije.

Dogadjaji iz 90-tih godina su nas "iznenadili" ali trudili smo se da pomognemo jedni drugima, bili smo pazljiviji jedni prema drugima nego ikad ranije kada je bilo u pitanju nase nacionalno i religiozno poreklo.

Ja sam bio srpski dobrovoljac u Bosni, sta da Vam kazem a da Vas ne uvredim, zar zaista mislite da su Srbi toliko krivi, zar zaista mislite da je Alija bio tako "dobar" za Bosnu ...
Ja nisam sreo u Srbiji ljude koji misle da su Muslimani ili Hrvati toliko krivi, kao sto vi mislite za Srbe, a niko i ne govori o "velikim junackim djelima" Milosevica.

Vas biuvsi visoki komesar za BIH, onaj Engleski liberal, Vas je ili NAs je dozivljavao kao stoku, napravio je sebi velike pare, sejao je mrznju medju nama ili vama (kako vec hocete), a po povratku je ispricao na BBC da BIH sada izgleda bolje nego Irska.

Niste vi glupi koliko oni misle, niti ste oametni koliko vi mislite, ali ste i posle 10 godina od rata jos opsednuti "cetnicima" i sva vasa nevolja je zbog Srba.
Niste vi jedini koji ste gubili, a niste ni najvise izgubili ako tako mislite.
Ne znam samo zasto ne dobijate ono za sta ste "borili".

Mi smo morali da odemo iz te titove BIH jer smo shvatali da nam se sprema omca oko vrata jos 1971. Nismo mogli da nista promenimo, samo smo mogli da odemo jer nismo hteli da cekamo da moramo da odemo.

Nema ljutnje, zivot je jednacina sa milion nepoznatih, ne znamo sta nas ceka iza ugla. Ja ne verujem u Boga, ali ga se bojim.
Vama (mislim vecini) je sada Alah postao najvazniji, a ne posten i vredan covek, govorite vas jezik koji postaje meni sve manje razumljiv, zivite tesko, a drugi su vam najvise krivi.
Bio sam ja kod vas nekoliko puta (ja govorim engleski bez akcenta), promenice te vi i politicare, cak i ekonomiju ali glavni problem ce biti u vasim glavama.
Nazalost, nije bolje ni u Srbiji, ali bar nema tolike mrznje i zavisti.

Zivot ce naci svoj put, ali 4 brata moje pokojne babe ne prezivese tu noc 1941. Da li sam ja trebao kriviti za to "Muslimane" ili "Ustase"?
kao prvo sto se tice 1941 to su napravili fasisti i nacisti, a nije samo tvoja porodica stradala vec mnogi ljudi. a u istoriji smo ucili samo srpske heroje "nasih" kao da nije ni bilo. ko da su samo srbi bili u NOB-i. a sta je bilo sa cetnicima 1941 , njih ne spominjes. a sad o ovom ratu. kako neko nece mrzit srbina koji mu je zapalio kucu silovo zenu i kcerku strpo njega u logor, zapalio sve dzamije itd itd.i sad ti idsti srbi uzivaju penzije , plate i sve ostalo bas u tj drzavi koju su razarali.pogledaj danas bilo koju emisiju na bh tv-u i pogledaj na kraju emisije ko su ljudi koji su radili na toj emisiji a onda pogledaj rts i vidi isto pa ces vidjeti ko je gdje ugrozen. kazes da nas sve manje razumijes , sto je paradoks, jer ako pricas bilo koji jezik s prostora YU onda sve razumijes.a kkao vidim znas i pisati . a ljudi koji su otisli iz YUGE kao sto si ti 71 , i oni ranije su otisli jer su bili bolesni, 71 u yugi je bilo prav dobro. neznam sto bi neko isao iz svoje zemlje kad je sve u redu. i na kraju sto se tice mrznje , kako to da su vecina crkava ostale citave na prostorima federacije dok nijedna dzamija nije ostala na prostorima RS-a. koliko su nasli tijela neki dan kod zvornika koja su porijeklom iz srebrenice., pa kako da se ne mrzi kad se i danas dan ti zlocinci setaju slobodno a "pojedini"(ili vecina) srbi ih i dalje gledaju kao svece. i jos nam uvijek pokusavaju razjebat drzavu u kojoj oni zive rade primaju penzije i sve ostalo a rade protiv iste.i otkud da na utakmici dodzu srbi s parolama kakvim jesu dosli i napadaju raju protivnicke ekipe. zar to nije mrznja i ako nije de nam reci sta je.
Liska

Post by Liska »

mr__bosnjak wrote:
Liska wrote:Eto, lijepo si pokazao kakav si. Kao nema takvih Bosnjaka,ali Hrvati poticu od Bosnjaka i to je kao dokazano. Teza koja nije dokazana, niti ce ikada biti. Ima i drugih historicara kao sto su F. Sisic, N. Klaic. Vjerojatno kad su se Hrvati iskrcali u ove krajeve, postojao je granicar u Doljanima koji im je rekao ovamo ne smijete. Isti si kao i oni ustaski i cetnicki historicari koji tvrde da su Bosnjaci potomci Hrvata i Srba. Svako negiranje zlocina Armije je izraz mrznje prema nevinim zrtvama koje su pobili pripadnici Armije. A HVO je legitimiziran i odlukom A. Izetbegovica. U danasnjom BiH HVO je legalan i dio oruzanih snaga BiH. Dakle? Ja cu se na ovo proustaski nasmijati jer da je tako imao bih laksi zivot. Vidis, u Mostaru me smatraju balijom ili komunistom. To su mozgovi kao i ti. Ograniceni, nesposobni pogledati preko ograde ili zida. Sve sto je s druge strane je neprijateljsko. To je ipak vise tvoj problem nego moj.

čuvenom razgovoru sa Turskim beglerbegom, kada mu je Turski beglerbeg rekao: "Nema više Bosne, a neće biti ni Bošnjaka, Huseine... Gineš za državu koja nikad nije postojala niti će." Husein Kapetan Gradaščević mu je odgovorio sljedećim riječima: "Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"

Sve do dolaska Osmanlija, stanovnici Bosne bez obzira na vjersku pripadnost (heretičku, katoličku, pravoslavnu) nazivali su sebe Bošnjanima. Ovaj stari oblik imena našeg naroda, vremenom se, kao i jezik, mijenja u moderni oblik Bošnjaci, baš kao i oblici imena susjednih naroda - Srblji (Srbi), Horvati (Hrvati), Albanezi (Albanci) itd. Od sredine XIX. stoljeća, zbog slabljenja turske prevlasti i brzog osamostaljivanja Srbije i Crne Gore i jačanja autonomije Hrvatske (unutar Austro-Ugarske), Bošnjaci-pravoslavci, sve češće se izjašnjavaju kao

Nacionalni identitet Bosanskih Srba, odnosno Bosanskih Hrvata se formira veoma kasno, tek polovinom 19 stoljeća, kada se Bošnjaci pravoslavne, odnosno, katoličke vjeroispovijesti, a pod znatnim lobiranjem srbijanskih i hrvatskih političkih misionara, odrođuju od bošnjačkog nacionalnog korpusa i na temelju zajedničke vjeroispovijesti počinju nacionalno identifikovati sa susjednim pravoslavnim srbima, odnosno katoličkim hrvatima.

Znas Bošnjače, nije davno bilo, Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta, Kad u našoj Bosni ponositoj i junačkoj zemlji Hercegovoj, od Trebinja do Brodskijeh vrata, nije bilo Srba ni Hrvata. A danas se ko kroz svoje hire, Oba stranca ko u svome šire. Oba su nas gosta saletila, Da nam otmu najsvetije blago, Naše ime ponosno i drago............

"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti; dajte pehar, te carpite iz studenca pomnje mudrost, i nauk; nastojte da najpred naša serca očistimo od predsudah, fatajmo za knjige i časopise, vidimo što su drugi uradili, te i mi ista sredstva poprimimo, da naš narod prosti iz tminah neznanstva na svitlost isitne izvedmo."

I za kraj:
"Taj naziv... je tradicionalan vec od srednjeg vijeka: muslimani koje sam ja poznavo u Bijelom Polju i družio se sa njima uvijek su govorili da su Bošnjaci. U mojoj porodici je bio sluga musliman, Bešir Zulević iz okoline Rožaja. Bio je nepismen – ja sam ga naucio pismenosti – što nije bilo teško, jer je bio veoma bistar...uvijek je govorio da je Bošnjak. A i Vuk Karadžic je upotrebljavao taj termin – Bošnjaci. (Milovan Ðilaš i Nadežda Gaco: Bošnjak Adil Zulfikarpašic; isto vidi: Polje, br. 36) "
Gledaj, kad vec izvlacis nesto od Jukica, nemoj stalno izvlaciti isti tekst. Nekakvi ste Bosnjaci, a prije deset godina nitko nije znao za Jukica. O njemu su pricali samo Hrvati i Katolicka crkva. Mogu ti ovdje naci jedno deset pasusa o tome kako je Jukic uvredljivo pisao o muhamedancima (tako je nazivao danasnje Bosnjake), ali cemu? Ionako ne bi povjerovao a ja o Jukicu znam mnogo toga od prije. Katolicka crkva je objavila stotine knjiga i naslova o njemu. U njima se moze naci stotine svjedocenja u kojima se Jukic naziva Hrvatom a jezik kojim pise hrvatskim. Meni samo nije jasno kako su to "Bosnjake katolike" preveli u Hrvate, ako su vec tako snazno bili Bosnjaci. Kako ih nitko poslije nije uspio prevesti u nesto drugo, a nije da nije pokusavao. Kako to nisu postali Jugosloveni ili kako se to nisu vratili svojoj naciji, ako im je vec hrvatstvo natureno?
gavrilo

Post by gavrilo »

liska ne vrijedi :wink: bacas bisere pred... :roll:
rashid

Post by rashid »

SVE SAMO ŠUPLJA KOJA NIKUD NE VODI. NEMOJTE PONAVLJATI DA STE "VIDJELI" ili "PROCITALI" O TOPLOJ VODI! Vrjeme ide dalje ... ali glupost ostaje! Na tome je treba popricati.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Liska wrote:
mr__bosnjak wrote:

I za kraj:
Gledaj, kad vec izvlacis nesto od Jukica, nemoj stalno izvlaciti isti tekst. Nekakvi ste Bosnjaci, a prije deset godina nitko nije znao za Jukica. O njemu su pricali samo Hrvati i Katolicka crkva. Mogu ti ovdje naci jedno deset pasusa o tome kako je Jukic uvredljivo pisao o muhamedancima (tako je nazivao danasnje Bosnjake), ali cemu? Ionako ne bi povjerovao a ja o Jukicu znam mnogo toga od prije. Katolicka crkva je objavila stotine knjiga i naslova o njemu. U njima se moze naci stotine svjedocenja u kojima se Jukic naziva Hrvatom a jezik kojim pise hrvatskim. Meni samo nije jasno kako su to "Bosnjake katolike" preveli u Hrvate, ako su vec tako snazno bili Bosnjaci. Kako ih nitko poslije nije uspio prevesti u nesto drugo, a nije da nije pokusavao. Kako to nisu postali Jugosloveni ili kako se to nisu vratili svojoj naciji, ako im je vec hrvatstvo natureno?
Hahahhaaa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nazivao se Hrvatom a ovdje lijepo kaze BOSNJACI budi ti sad Hrvat al´ vala ima da priznas da su ti preci bili Bosnjaci. Inace ako vec toliko znas o Jukicu hajde citiraj te tekstove sto navodis. Ja sam citirao "moje" pa hadje ti sad tvoje(ako ih ima :lol: ). Inace preveli su ih u Hrvate s time sto su sirili propagandu nepismenim seljacima da su im preci bili Hrvati, da su im muslimanska braca "poturice" i slicna sranja i onda stampali udzbenike veliko-hrvatskog sadrzaja, pokusavali svim sredstvima katolicku vjeru izjednacit s hrvatskom nacijom itd. Eto kako su uspjeli ali naravno to tebi ne stoji. Inace nisi komentarisao Safvet-begov tekst? da i on nije govorio ruzno o "muhamedancima" i smatrao se hrvatom :lol: Ili je to sve bosnjacka propaganda? Hajde odgovori ako mozes...? :roll:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

gavrilo wrote:liska ne vrijedi :wink: bacas bisere pred... :roll:
Naravno da ne vrijedi jer siri propagandu :x Na druoj temi je priznao da je bio ustasa :x
Liska

Post by Liska »

mr__bosnjak wrote:
Liska wrote:
mr__bosnjak wrote:

I za kraj:

Nazivao se Hrvatom a ovdje lijepo kaze BOSNJACI budi ti sad Hrvat al´ vala ima da priznas da su ti preci bili Bosnjaci. Inace ako vec toliko znas o Jukicu hajde citiraj te tekstove sto navodis. Ja sam citirao "moje" pa hadje ti sad tvoje(ako ih ima :lol: ). Inace preveli su ih u Hrvate s time sto su sirili propagandu nepismenim seljacima da su im preci bili Hrvati, da su im muslimanska braca "poturice" i slicna sranja i onda stampali udzbenike veliko-hrvatskog sadrzaja, pokusavali svim sredstvima katolicku vjeru izjednacit s hrvatskom nacijom itd. Eto kako su uspjeli ali naravno to tebi ne stoji. Inace nisi komentarisao Safvet-begov tekst? da i on nije govorio ruzno o "muhamedancima" i smatrao se hrvatom :lol: Ili je to sve bosnjacka propaganda? Hajde odgovori ako mozes...? :roll:
Safvet-beg je napisao pjesmu i ti nastojis na osnovu jedne pjesme da odredis neciji nacionalni identitet. :? O Jukicu mozes saznati dosta u najblizem franjevackom samostanu, posjeti ga,nece ti nista. Jukicevo bosnjastvo i ovo tvoje su dva svijeta i veze nemaju jedno sa drugim. Hrvati su formirani kao nacija u 19 stoljecu, kao i vecina nacija u ovom regionu i prema tome sve sto pises je isto kao i da ne pises. Nego, kakvi su izvori ili dokumenti koji dokazuju prijelaz na nacin koji si ti objasnio. Kako samo Jugoslavija nije uspjela od Hrvata napraviti Jugoslavene? Pokusavali knjigama, a nekad i silom. Kako se to Hrvati, natjerani tvojim argumentima ne vrate svojoj prvobitnoj naciji. Nego, je li postojalo plema Bosnjaka pri selidbi juznih Slavena na ove prostore? Ako jeste, kako su se zvali jer ih nitko ne spominje.
Meni se cini da ti i takvi izjednacavate katolicku vjeru i hrvatstvo. Evo ja sam Hrvat a katolik i krscanin vise bas i nisam. Prije bih rekao agnostik.
Mr-Bosnjak, mozes li naci to mjesto gdje sam se ja izjasnio ustasom. Prije ce biti da se nase definicije ustase razlikuju. Djaba ti se truditi i vrijedjati jer meni je to vrijedjanje kad me nazoves ustasom. A to vise govori o tebi nego o meni. Mene negdje zovu ustasom, negdje cetnikom, negdje komunjarom. Ograniceni ljudi pokusavaju druge suditi po sebi. Ja tebi ne sudim i ne mogu te definirati, niti pokusavam. Ali ti vrlo lako sudis ostalima, cak i previse lako. Tebi na cast, meni ne.
Corto Maltese

Post by Corto Maltese »

mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

zoom66 wrote:mr.bosnjak, ovo ti je zadnje upozorenje!
Izvinjavam se.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Liska wrote:
mr__bosnjak wrote:
Liska wrote: Gledaj, kad vec izvlacis nesto od Jukica, nemoj stalno izvlaciti isti tekst. Nekakvi ste Bosnjaci, a prije deset godina nitko nije znao za Jukica. O njemu su pricali samo Hrvati i Katolicka crkva. Mogu ti ovdje naci jedno deset pasusa o tome kako je Jukic uvredljivo pisao o muhamedancima (tako je nazivao danasnje Bosnjake), ali cemu? Ionako ne bi povjerovao a ja o Jukicu znam mnogo toga od prije. Katolicka crkva je objavila stotine knjiga i naslova o njemu. U njima se moze naci stotine svjedocenja u kojima se Jukic naziva Hrvatom a jezik kojim pise hrvatskim. Meni samo nije jasno kako su to "Bosnjake katolike" preveli u Hrvate, ako su vec tako snazno bili Bosnjaci. Kako ih nitko poslije nije uspio prevesti u nesto drugo, a nije da nije pokusavao. Kako to nisu postali Jugosloveni ili kako se to nisu vratili svojoj naciji, ako im je vec hrvatstvo natureno?

Safvet-beg je napisao pjesmu i ti nastojis na osnovu jedne pjesme da odredis neciji nacionalni identitet. :? O Jukicu mozes saznati dosta u najblizem franjevackom samostanu, posjeti ga,nece ti nista. Jukicevo bosnjastvo i ovo tvoje su dva svijeta i veze nemaju jedno sa drugim. Hrvati su formirani kao nacija u 19 stoljecu, kao i vecina nacija u ovom regionu i prema tome sve sto pises je isto kao i da ne pises. Nego, kakvi su izvori ili dokumenti koji dokazuju prijelaz na nacin koji si ti objasnio. Kako samo Jugoslavija nije uspjela od Hrvata napraviti Jugoslavene? Pokusavali knjigama, a nekad i silom. Kako se to Hrvati, natjerani tvojim argumentima ne vrate svojoj prvobitnoj naciji. Nego, je li postojalo plema Bosnjaka pri selidbi juznih Slavena na ove prostore? Ako jeste, kako su se zvali jer ih nitko ne spominje.
Meni se cini da ti i takvi izjednacavate katolicku vjeru i hrvatstvo. Evo ja sam Hrvat a katolik i krscanin vise bas i nisam. Prije bih rekao agnostik.
Mr-Bosnjak, mozes li naci to mjesto gdje sam se ja izjasnio ustasom. Prije ce biti da se nase definicije ustase razlikuju. Djaba ti se truditi i vrijedjati jer meni je to vrijedjanje kad me nazoves ustasom. A to vise govori o tebi nego o meni. Mene negdje zovu ustasom, negdje cetnikom, negdje komunjarom. Ograniceni ljudi pokusavaju druge suditi po sebi. Ja tebi ne sudim i ne mogu te definirati, niti pokusavam. Ali ti vrlo lako sudis ostalima, cak i previse lako. Tebi na cast, meni ne.
Sto se tice ustastva ostaljam tu temu zbog opomene moderatora...

Onda, ne zelim ja po pjesmi odredit neciji nacionalni identitet ali mi molim te objasni sto Safvet-beg r.a. napisa onu pjesmu i kakvo joj je znacenje?

Onda jugoslavenska nacija se nikad nije nametala u takvoj jacini kao srpsko-hrvatska ranije. Svako se mogao izjasnjavat Hrvatom a ranije je bosnjacka nacija bila totalno zabranjena!

Nemam u Svedskoj pristup samostanu pa ako zelis iznijet informacije da je pokojni Jukic bio Hrvat onda molim da mi ih izneses ti jer ti to tvrdis jer inace mogu i ja reci idi tamo i tamo. Ja sam svoje dokaze o njemu iznio i oni ukazuju na to da se smatrao Bosnjakom...
gavrilo

Post by gavrilo »

mr__bosnjak wrote:
gavrilo wrote:liska ne vrijedi :wink: bacas bisere pred... :roll:
Naravno da ne vrijedi jer siri propagandu :x Na druoj temi je priznao da je bio ustasa :x
gdje? link?

... liska, ako je istina, razocarao si me.

a ti bosnjak smiri malo strasti. ne znam stvarno ko te filuje sa tim politickim nebulozama. zapamti, mlad si i pametan djecko (vjerovatno imas i dobru dusu), zato ne dozvoli da ti neko um truje nacionalizmom.

ako imas priliku, procitaj od horvath-a "sladek". razumices sta mislim...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Liska i ti si vala blesav kad se mozes s njim toliko raspravljati. :roll:
bakljava

Post by bakljava »

Pogledajte :shock: slavnu armiju BiH http://www.youtube.com u trazilicu upisite bosna :kravata: vidicete multietnicke armije :dance: za popizdit :music2: al jebi ge rodzo pricamo jedno radimo drugo aaaaaaaa suncokreti :P
Liska

Post by Liska »

mr__bosnjak wrote:
Liska wrote:
mr__bosnjak wrote: Hahahhaaa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Onda, ne zelim ja po pjesmi odredit neciji nacionalni identitet ali mi molim te objasni sto Safvet-beg r.a. napisa onu pjesmu i kakvo joj je znacenje?

Onda jugoslavenska nacija se nikad nije nametala u takvoj jacini kao srpsko-hrvatska ranije. Svako se mogao izjasnjavat Hrvatom a ranije je bosnjacka nacija bila totalno zabranjena!

Nemam u Svedskoj pristup samostanu pa ako zelis iznijet informacije da je pokojni Jukic bio Hrvat onda molim da mi ih izneses ti jer ti to tvrdis jer inace mogu i ja reci idi tamo i tamo. Ja sam svoje dokaze o njemu iznio i oni ukazuju na to da se smatrao Bosnjakom...
Ja bih zamolio moderatora da ti dopusti postavljanje linka na kojem se izjasnjavam ustasom. Stvarno me to zanima a ako ne mozes posalji mi ga na pp pa cu ga sam postaviti.
Nego, kako znas da se jugoslavenska nacija nije nametala. Mozda i nije na taj nacin, ali ako se srpsko-hrvatska nametala tako strasno, gdje su nam zapisi o tome (jedna pjesma nije dokaz za to). Sigurno je netko zapisao kako su ga natjerali da postane Srbin ili Hrvat. Bosnjak u smislu onoga sto je pisao Jukic i danasnji Bosnjak su bliski kao nebo i zemlja. Nisu iste stvari i kod Jukica je to povezano vise za nekim geografskim opredjeljenjem. Jer van toga nije bilo nikakve razlike od franjevaca u Hrvatskoj ili BiH, a Jukic je bio jedan od najistaknutijih pripadnika toga reda. Dakle, uvijek je pogresno gledati na neka davna vremena sa danasnje tocke gledista. Nacija se razvija postupno i nikada nije ista u 16. ili 21. stoljecu. To je jedna od prvih stvari koje te uce u povijesti, nemoj suditi o proslosti sa danasnjeg aspekta (upravo ono sto ti radis). Hrvati u BiH se nisu pojavili tek tako, niti ih je netko mogao napraviti Hrvatima za 20 godina. Turska imperija ih nije uspjela prevesti na islam, uz sve pritiske pa i beneficije, ali eto netko nepoznat je to uspio za kratko vrijeme?! Takav "teror" bi sigurno bio zapisan i to ne samo u jednoj pjesmi. Hrvati u BiH su razvoj svog identiteta zavrsili u 19 stoljecu, i od tada vise nema bitne razlike. To sada vec spada u nekulturu ako nekome objasnjavas sto je po svome opredjeljenju. Jukic je dao veliki doprinos razvoju i opstanku katolika u Bosni i Hercegovini sto se vidi iz njegovih silnih promemorija sultanima. Evo ti link o Jukicevom radu:
http://www.odzak.de/zupe/povijest-plehan.htm

O njemu ces malo naci na googlu, jer se vecina djela i slika nalazi u crkvama i crkvenim bibliotekama. Jos jedan dokaz kako su Jukicevo bosnjastvo i danasnje bosnjastvo dvije suprotne stvari. Da je drugacije, ne bi samo Hrvati katolici cuvali uspomenu na njega. Valjda bi i danasnji Bosnjaci cijenili Jukica i njegovo djelo na slican nacin, sto nije slucaj.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Liska wrote:
mr__bosnjak wrote:
Liska wrote: Safvet-beg je napisao pjesmu i ti nastojis na osnovu jedne pjesme da odredis neciji nacionalni identitet. :? O Jukicu mozes saznati dosta u najblizem franjevackom samostanu, posjeti ga,nece ti nista. Jukicevo bosnjastvo i ovo tvoje su dva svijeta i veze nemaju jedno sa drugim. Hrvati su formirani kao nacija u 19 stoljecu, kao i vecina nacija u ovom regionu i prema tome sve sto pises je isto kao i da ne pises. Nego, kakvi su izvori ili dokumenti koji dokazuju prijelaz na nacin koji si ti objasnio. Kako samo Jugoslavija nije uspjela od Hrvata napraviti Jugoslavene? Pokusavali knjigama, a nekad i silom. Kako se to Hrvati, natjerani tvojim argumentima ne vrate svojoj prvobitnoj naciji. Nego, je li postojalo plema Bosnjaka pri selidbi juznih Slavena na ove prostore? Ako jeste, kako su se zvali jer ih nitko ne spominje.

Ja bih zamolio moderatora da ti dopusti postavljanje linka na kojem se izjasnjavam ustasom. Stvarno me to zanima a ako ne mozes posalji mi ga na pp pa cu ga sam postaviti.
Nego, kako znas da se jugoslavenska nacija nije nametala. Mozda i nije na taj nacin, ali ako se srpsko-hrvatska nametala tako strasno, gdje su nam zapisi o tome (jedna pjesma nije dokaz za to). Sigurno je netko zapisao kako su ga natjerali da postane Srbin ili Hrvat. Bosnjak u smislu onoga sto je pisao Jukic i danasnji Bosnjak su bliski kao nebo i zemlja. Nisu iste stvari i kod Jukica je to povezano vise za nekim geografskim opredjeljenjem. Jer van toga nije bilo nikakve razlike od franjevaca u Hrvatskoj ili BiH, a Jukic je bio jedan od najistaknutijih pripadnika toga reda. Dakle, uvijek je pogresno gledati na neka davna vremena sa danasnje tocke gledista. Nacija se razvija postupno i nikada nije ista u 16. ili 21. stoljecu. To je jedna od prvih stvari koje te uce u povijesti, nemoj suditi o proslosti sa danasnjeg aspekta (upravo ono sto ti radis). Hrvati u BiH se nisu pojavili tek tako, niti ih je netko mogao napraviti Hrvatima za 20 godina. Turska imperija ih nije uspjela prevesti na islam, uz sve pritiske pa i beneficije, ali eto netko nepoznat je to uspio za kratko vrijeme?! Takav "teror" bi sigurno bio zapisan i to ne samo u jednoj pjesmi. Hrvati u BiH su razvoj svog identiteta zavrsili u 19 stoljecu, i od tada vise nema bitne razlike. To sada vec spada u nekulturu ako nekome objasnjavas sto je po svome opredjeljenju. Jukic je dao veliki doprinos razvoju i opstanku katolika u Bosni i Hercegovini sto se vidi iz njegovih silnih promemorija sultanima. Evo ti link o Jukicevom radu:
http://www.odzak.de/zupe/povijest-plehan.htm

O njemu ces malo naci na googlu, jer se vecina djela i slika nalazi u crkvama i crkvenim bibliotekama. Jos jedan dokaz kako su Jukicevo bosnjastvo i danasnje bosnjastvo dvije suprotne stvari. Da je drugacije, ne bi samo Hrvati katolici cuvali uspomenu na njega. Valjda bi i danasnji Bosnjaci cijenili Jukica i njegovo djelo na slican nacin, sto nije slucaj.
Covjece ti u klin ja u plocu. :-)

Nisam nigdje rekao da su bh. Hrvati to postali NASILNO! Naravno da su postali Hrvati dobrovoljno ali kroz veliko-hrvatsku propagandu! Ta teza kako je Bosnjak bio samo geografski pojam uvijek se vadi kada se zeli negirat bosnjacko postojanje. U tom slucaju i Hrvati u Hrvatskoj su samo geografski pojam. Bosnjanin i kasnije Bosnjak je bilo JEDINO ime stanovnika Bosne. Sredinom i krajem 19 stoljeca siri se srpsko-hrvatsko i dolazi do toga da Bosnjaci pravoslavne odnosno katolicke vjere se pocinju izjasnjavat Srbima i Hrvatima. Pogledaj u Osmanske deftere i popise stanovnistva. Samo su navedeni "Bosnjak-milleti", "Bosnjak-kavmi", "Bosnjak-taifesi" itd. nigdje Srbina ni Hrvata! To je gola cinjenica idi pogledaj. Da imam ovdje sada bi ti fotokopirao! Nema nijednog dokaza da su se bosanski katolici do tada smatrali Hrvatima. AKo mi pokazes ijedan dokaz gdje npr. iz 17 stoljeca bosanski katolik za sebe kaze da je Hrvat eto mozda ti i povjerujem. ALi nema! Hrvatsko ime se mozda spominje svakih 100 godina i to kao putnici, doslje itd. a bosnjacko kao autohtono. Pogledaj putopis Evlije Celebije i nadji gdje na podrucju danasnje BiH bosanske katolike zove Hrvatima?

Onda sto se tice toga oko ustastva poslat cu ti PP na sta sam mislio jer sam vec jednom bio fasovao ban pa necu opet.

@gavrilo

Nemoj molim te... :roll: Sta je nacionalisticko? Iznio sam samo fakte!
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

I da, @Liska

Molim te odgovori direktno bez uvodjenja drugih prica itd.

Sta ovo znaci?

P.S. Jukica vole i Bosnjaci koliko i Hrvati. A da ga bastini Katolicka Crkva je cinjenica jer je bio katolik ali to vec nema veze sa hrvatsvom.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

bakljava wrote:Pogledajte :shock: slavnu armiju BiH http://www.youtube.com u trazilicu upisite bosna :kravata: vidicete multietnicke armije :dance: za popizdit :music2: al jebi ge rodzo pricamo jedno radimo drugo aaaaaaaa suncokreti :P
Sta je sporno?

Ovo?
http://www.youtube.com/watch?v=dGUeqCEMeig

Ovo?
http://www.youtube.com/watch?v=EnMSWGKWnGE

Aaaa ovo?
http://www.youtube.com/watch?v=BRe9Z2GKANo

Opet sta je sporno? :?
Post Reply