Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pearl wrote:
dusha slatka... da hoce sto prije otici.. moram se nekome privaliti u bibi do aerodroma taj dan
moj bibi bi trebao biti gotov za dva dana, pa cemo te medo i ja rado primiti...na zadnje sjediste....
a onda cemo jedna drugoj sa aerodroma poslat razglednicu...al obecaj da neces viriti sta cemo ti napisati
ako medo bude pisao, mogu samo da zamislim..:D:D
e sad ozbiljno: ima li info kad ide?
i faja, faja, sto ce te me voziti na "na zadnjem sjedistu tvooogaaaaa autaaaa"
najblize sto znam je OVE SEDMICE...kad tacno ne znam...javice na sajtu valjda... pa cemo da saljemo vikiju razglednice i u njemacku...markica kosta 1KM ....
kuknjava je urodila plodom!!!
mIRCi je danas dobila jednu razglednicu iz makedonije i jednu iz Francuske, a ova francuska je bila popracena CDom arapske muzike...
mIRCerka wrote:Nekad su postojali raznorazni casopisi za djecu i omladinu, i bila je obavezna rubrika ZELIM DA SE DOPISUJEM...
i tako, ti saljes pismo nekom drugu ili drugarici u drugom gradu, ili drugoj republici i pises o svemu i svacemu....
voljela sam politikin zabavnik...i preko njega sam stupila u kontakt sa par mladih ljudi sirom bivse Yu... bas sam neki dan nasla kutiju sa starim pismima...sjecam se da je bila furka praviti koverte od masnih stranica CAO magazina... onda sam od tih istih ljudi dobijala razglednice sa ljetovanja i zimovanja...nisam ni ja njima ostajala duzna... pisma su mi stizala i na moju i na tetkinu adresu... i niko sretniji od mene kad u petak dodjem kod tetke i prvo otrcim do sanducica da vidim ko me se sjetio...
a sada? sada bjezim od sanducica ko djavo od krsta...znam da me ne ceka razglednica sa mora...niti me ceka pismo...vec samo racuni...i opomene... i predizborni leci svih mogucih stranaka...
a tako bi me obradovala jedna obicna razglednica...
Mene "obradovala" opomena iz biblioteke. Moram je uokviriti.
mIRCerka wrote:Nekad su postojali raznorazni casopisi za djecu i omladinu, i bila je obavezna rubrika ZELIM DA SE DOPISUJEM...
i tako, ti saljes pismo nekom drugu ili drugarici u drugom gradu, ili drugoj republici i pises o svemu i svacemu....
voljela sam politikin zabavnik...i preko njega sam stupila u kontakt sa par mladih ljudi sirom bivse Yu... bas sam neki dan nasla kutiju sa starim pismima...sjecam se da je bila furka praviti koverte od masnih stranica CAO magazina... onda sam od tih istih ljudi dobijala razglednice sa ljetovanja i zimovanja...nisam ni ja njima ostajala duzna... pisma su mi stizala i na moju i na tetkinu adresu... i niko sretniji od mene kad u petak dodjem kod tetke i prvo otrcim do sanducica da vidim ko me se sjetio...
a sada? sada bjezim od sanducica ko djavo od krsta...znam da me ne ceka razglednica sa mora...niti me ceka pismo...vec samo racuni...i opomene... i predizborni leci svih mogucih stranaka...
a tako bi me obradovala jedna obicna razglednica...
Mene "obradovala" opomena iz biblioteke. Moram je uokviriti.