dobrodosli u ameriku..neko iz mase wrote:samo ti njih maltretiraj i prijeti novinarima, ili najbolje da nadjes kakvog advokata da im pismo sastavi. Cisto sumnjam da bi doslo do parnice jer takva gamad cim vidi pismo od advokata podvije rep i popusti. Direktor moje bivse kompanije je kupio novi ford excursion, vozio ga 4 mjeseca i na kraju mu pukne guma. Onako u zurbi ga ne odvede dealeru, vec u prvu radnju da kupi gume, i tamo dobije informaciju da su gume na njegovom autu za 3 klase nize nego sto bi trebale biti. Kupio je najskuplje gume ($550 po gumi), platio svojim parama, stare gume naravno uslikao i poslao zahtjev dealeru da mu vrate pare, sto oni naravno nisu ucinili. Njegov advokat sastavi malo pisamce, i umjesto odgovora je dobio cek na $2200
volan drhti?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
car-x
-
Vozdra_123
VW productdanas wrote:update:
poslije 2 dana zajebancije u servisu, ispostavilo se da su u pitanju defektivne pirelijeve gumesad zovi pirellija da vide sta i kako, ali izgleda da su gume "out-of-round", tj. da nisu okrugle kako treba...
![]()
![]()
nisam ni znala da to moze da bude?!?!
PS @neko iz mase:
auto je nov i nije sjedio na parkingu, te mislim da gume nisu otisle zbog toga. to znam sigurno -- moj specifican model nije bio dostupan u USA do prije manje od godinu dana. tako da je sve novo. izgleda da je prednji par prosto defektivan, dosao takav iz fabrike
hvala svima na savjetima, super ste...
nuff said
- Qler
danas wrote:kao prvo, nije VW nego audi; a gume ne pravi nijedna auto-kompanija nego kompanija za gume. u ovom slucaju *ebeni pirelli...Vozdra_123 wrote: VW product
nuff said
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group
- danas
pa i dalje je gume pravio pirelli, a VW/audiQler wrote: http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group
- Qler
ehm
ako malo bolje pogledas to za porsche i nije bas tacno
jer je porsche vlasnik djela dionica VW i VW je vlasnik nesto malo dionica porschea
ali mali
tako da porsche nema nista sa VW jer da ima
sad bi se prodavala Carerra 4s TDI
:D:D:D

- danas
pa dobro bolan, nisam ja bas tolika budala...
VW 100% posjeduje audi i skodu, a porsche posjeduje -- ako me pamcenje ne vara -- negdje oko 1/4 dionica VW i vecinski je vlasnik
a prodaje se i cayenne sa tuaregovom sasijom
pa nikom nista

VW 100% posjeduje audi i skodu, a porsche posjeduje -- ako me pamcenje ne vara -- negdje oko 1/4 dionica VW i vecinski je vlasnik
a prodaje se i cayenne sa tuaregovom sasijom
-
Vozdra_123
a odabrao ih VW, i mean audidanas wrote:a gume su i dalje pirelijeve![]()
-
SherlockHolmes
ko zna je li to samo do guma. danas, ja bih to odmah prodao i kupio nesto kvalitetnije, hyundai ili kiu na primjer

-
SHOCK
Pirelli gume su kažu pravo dobre, a i skupedanas wrote:kao prvo, nije VW nego audi; a gume ne pravi nijedna auto-kompanija nego kompanija za gume. u ovom slucaju *ebeni pirelli...Vozdra_123 wrote: VW product
nuff said
-
kiki the devil
#67 odg
reci ti meni sta vozis?zavisno koji je auto i koji je motor vezano za potrosnju.
a sto se tice volana ima dosta toga u igri.kao npr. kineticki.u koju stranu kad motas vise trese.savjet nemotaj u mjestu i skroz do kraja.a ko ti se cuje krckanje dok motas u mjestu al nek ti neko bude pored tocka kineticki je 100%.a moze biti i do diskova ako su krivi.do letve volana.
a sto se tice volana ima dosta toga u igri.kao npr. kineticki.u koju stranu kad motas vise trese.savjet nemotaj u mjestu i skroz do kraja.a ko ti se cuje krckanje dok motas u mjestu al nek ti neko bude pored tocka kineticki je 100%.a moze biti i do diskova ako su krivi.do letve volana.
- Salko sto je u vodu skako
mozda se tebi ruke tresu a ne volan....danas wrote:vazda zatrese izmedju 65-60 (milja) i to narocito ako sam u blagoj krivini -- ne ono na ostroj djetelini kao izlaz za auto puta, nego ono kad cesta samo blago zavija...
i, jos nesto -- potrosnja mi se pogorsala istovremeno...
sto se tice potrosnje, auto trosi koliko je trosilo ali je gorivo poskupilo...opticka varka se to zove...