Hayat pred bankrotom?

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

balea

Post by balea »

Jasho wrote:Balea, Hayat je privatna RTV kuća i vlada nema veze sa plaćama uposlenih, već je to odgovornost isključivo menadžmenta firme. Dakle ne određuje im vlada visinu ni plate, ni minimalca ili bilo čega drugog! Zato ne lupetaj ti!
Ja ne lupetam jer znam o cemu govorim.... a ti se pravis pametan. Po tvojoj logici vlada i drzavne institucije vaze samo za drzavne firme...

Ko god je zaposlen, i pod tim ne mislim na sivu ekonomiju... Dakle da nastavim, ko god je zaposlen/prijavljen na puno radno vrijeme, ima zdravstveno osiguranje, ide mu radni staz ima zagarantovanu minimalnu platu koju određuje vlada federacije... mislim da je sada minimalac 300 i nesto KM. Ako si pravnik, kao sto ti u profilu pise, onda me stvarno cudi da to ne znas.
Igman

Post by Igman »

Diablo wrote:Boga mi sam ja cuo da Pinkbh sprema boom sto se tice emisija u Septembru....Tako sam cuo pa sad...
Eto tebi Pinka pa se pinkiraj ili boomiraj sa njima. Da imas malo Bosnjackog karaktera ignorisao bi te dusmanske televizije. A mozda si mlad i zelen ko kisela jabuka, pa ce nekad doci vrijeme da sazrijes i da shvatis.
mala-i

Post by mala-i »

Igman wrote:
Diablo wrote:Boga mi sam ja cuo da Pinkbh sprema boom sto se tice emisija u Septembru....Tako sam cuo pa sad...
Eto tebi Pinka pa se pinkiraj ili boomiraj sa njima. Da imas malo Bosnjackog karaktera ignorisao bi te dusmanske televizije. A mozda si mlad i zelen ko kisela jabuka, pa ce nekad doci vrijeme da sazrijes i da shvatis.
a otkud tebi da je on Bošnjak?Baš me živo interesuje...A što se tiče Pinka nadam se da im te boombastične emisije neće biti na nivou Love iz Snova.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

NTV Hayat je super televizija. Jedina prava patriotska televizija na ovim prostorima!
Patriota o patriotama...
Avaz Bosne i Hercegovine!
Tu se u potpunosti slazemo.

A evo primjera koliko gore navedena dva medija izgleda uticu na pismenost svojih fanova:
Ja sam trenutno u svici, ali kupio sam Kartu BHT1 radi Utakmica Nogometne Reprezentacije BiH. i sve gledam sto je vezano za Sport na BHT1.

Nerjesen Slucaj
Global
Posteno Govoreci
Javna Tajna
Otvoreni Parlament
Josip Pejakovic u ime Naroda

e to su bas Super Emisije i meni se super dopadaju Dnevnik sam uvijek Gledo na BHT1, sve dok sam sebi Kupio NTV Hayat Karticu.

Hayat Dnevnik Gledam zato sto mi smeta Cirilca na BHT1 svaki drugi dan i ona Emisija Face to Face je isto super stvar.

Centralni Dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem
Španska liga
itd

Ako gledam TV onda vecinom BHT1 i NTV Hayat pomenakd PINK BH Balkanmedia TV i PINK PLUS meni je jednostavno stalo da znam sta je u bosni kakvo je stanje itd i na kraju krajeva preko tih kanala mogu vidjet svoju Bosnu i Hercegovinu
Jasho

Post by Jasho »

E vidiš Balea ja sam radio u jednoj privatnoj firmi ( riječ je o firmi koja je bila državna i koja se privatizovala i ja sam tu odradio svoj pripravnički staž po programu kantonalne vlade) koja je u teškoj finasijskoj situaciji i gdje radnicima kasne plate mjesecima, doprinosi im nisu godinama plaćeni! Moj šef je imao platu od 300 km ( toliko sam i ja dobivao kao platu od kantonalne vlade, po njihovom programu) obični radnici su imali max. do 200 km, dok su ljudi na čekanju primali 20 km mjesečno. I ti nam sad govoriš o nekom minimalcu od 300 km, koji je vlada propisala. Pa radnici bi te firme istog sekunda pristali na taj minimalac. Dakle menadžment firme je davao onoliko novca koliko je imao, tj. koliko je uspio zaraditi prodajom svojih proizvoda na tržištu. E sad o lopovlucima i kriminalu u firmi i ljudima koji su je ojadili ne bih pričao, jer bi mi trebalo desetine stranica. Zakoni su zakoni i propisi su propisi, ali se oni nepoštuju ni sekunde. Navedi mi barem jednu firmu gdje je minimalac 300 km! Ljudi u pojedinim firmama rade za tri puta manje novca od minimalca za kojeg ti kažeš da je vlada utvrdila. Dakle nema te privatne ili privatizovane firme koja daje taj minimalac od 300 km i koja ga je spremna dati, jer da je tako ne bi ogromna večina građana koji rade nizašta bila na rubu siromaštva!
lalemali

Post by lalemali »

I TREBA PROPASTI! TO JE TELEVIZIJA ZA "DOMACICE". PRAVA JEZA!
balea

Post by balea »

Jasho wrote:E vidiš Balea ja sam radio u jednoj privatnoj firmi ( riječ je o firmi koja je bila državna i koja se privatizovala i ja sam tu odradio svoj pripravnički staž po programu kantonalne vlade) koja je u teškoj finasijskoj situaciji i gdje radnicima kasne plate mjesecima, doprinosi im nisu godinama plaćeni! Moj šef je imao platu od 300 km ( toliko sam i ja dobivao kao platu od kantonalne vlade, po njihovom programu) obični radnici su imali max. do 200 km, dok su ljudi na čekanju primali 20 km mjesečno. I ti nam sad govoriš o nekom minimalcu od 300 km, koji je vlada propisala. Pa radnici bi te firme istog sekunda pristali na taj minimalac. Dakle menadžment firme je davao onoliko novca koliko je imao, tj. koliko je uspio zaraditi prodajom svojih proizvoda na tržištu. E sad o lopovlucima i kriminalu u firmi i ljudima koji su je ojadili ne bih pričao, jer bi mi trebalo desetine stranica. Zakoni su zakoni i propisi su propisi, ali se oni nepoštuju ni sekunde. Navedi mi barem jednu firmu gdje je minimalac 300 km! Ljudi u pojedinim firmama rade za tri puta manje novca od minimalca za kojeg ti kažeš da je vlada utvrdila. Dakle nema te privatne ili privatizovane firme koja daje taj minimalac od 300 km i koja ga je spremna dati, jer da je tako ne bi ogromna večina građana koji rade nizašta bila na rubu siromaštva!
E jebi ga sad.... Ja ti govorim cinjenicno stanje jer znam i upucena sam... a ti sve baziras na rekla-kazala argumentima... Misli sta hoces, ali znaj da na hayatu nije minimalac od 100 km... I jarane, ne kazem ja da je vlada utvrdila minimalac... nego sama vlada....

Jel' ti radis negdje? Ja imam normalnu platu... stari mi ima normalnu platu, i to u firmi koja je otkupljena... UI-hidrogradnja. Muz mi ima normalnu platu... niko ne radi u drzavnoj firmi. Sta je normalna plata?.... recimo da je veca od 350 km... Imena firmi necu navoditi, jer ipak ljudi sa kojima radim citaju ove forume... a u krajnjoj liniji imam potpisan ugovor.

Ti si zacrtao u svojoj glavi jedno, a ja pouzdano znam drugo. Nema svrhe raspravljati s tobom o tome... Misli sta hoces...
Jasho

Post by Jasho »

Nisam ja ništa zacrtao u svojoj glavi, već govorim ono što sam vidio svojim očima! Što se tiće Hayata, možda i nije minimalac 100 km, ali činjenica da im ne cvjetaju ruže se ne može izbjeći, a glavni uzrok toga je loš i nekvalitetan program i samo su oni odgovorni za to. Ja trenutno neradim i upotrazi sam za novim poslom! Osoba koja ima završen fakultet bi trebala minimalno da prima 1000 km i sve ispod te sume je jedna vrsta ponižavanja te osobe i njenog truda i volje koje uložila da stekne određeno znanje. Gledam na Tv u Sarajevu komunalna preduzeća planiraju upošljavanje novih radnika koji bi radili na održavanju čistoće grada. E sad pitanje plate je regulisano na način da će radnici ( time se misli na uposlenike sa nižom stručnom spremom) zaduženi za čišćenje ulica, pranje ulica i odvoz smeća imati platu od 500 km, dok će visoko obrazovani i direktor firme imati do 1800 km ( direktor će vjerovatno imati 1800 km platu, dok će visoko obrazovani kadar koji nije na rukovodećem položaju sigurno imati između 1000 km i 1200 km). Ako ti od svoje plate možeš da podmiriš sve mjesečne troškove i da se možeš obući od glave do pete, a da pritom ne potrošiš sav novac od jedne mjesečne plate, onda se može reči da imaš normalno primanje, sve manje od toga je loše. I nema tu rekla kazala, dovoljno je pogledati oko sebe i vidjeti kako ljudi teško žive i kako se njihova prava ne poštuju ni minimum.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Jasho wrote:Osoba koja ima završen fakultet bi trebala minimalno da prima 1000 km i sve ispod te sume je jedna vrsta ponižavanja te osobe i njenog truda i volje koje uložila da stekne određeno znanje.
Ovo je Off topic ali moram reći:
Nikad se sa ovakvim razmišljanjem nisam slagao. Ne slažem se da se njegov trud koji je uložio treba nešta posebno vrjednovati. Radio je to zbog sebe. Drugo, ako je neko završio fakultet to ne mora značiti da je stekao i znanje. Dakle da ne dužim, 1000 KM treba da prima onaj ko ih i zaradi bez obzira na zvanje.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

seljak_cojek wrote:
Jasho wrote:Osoba koja ima završen fakultet bi trebala minimalno da prima 1000 km i sve ispod te sume je jedna vrsta ponižavanja te osobe i njenog truda i volje koje uložila da stekne određeno znanje.
Ovo je Off topic ali moram reći:
Nikad se sa ovakvim razmišljanjem nisam slagao. Ne slažem se da se njegov trud koji je uložio treba nešta posebno vrjednovati. Radio je to zbog sebe. Drugo, ako je neko završio fakultet to ne mora značiti da je stekao i znanje. Dakle da ne dužim, 1000 KM treba da prima onaj ko ih i zaradi bez obzira na zvanje.
Da bi se imalo 1000km plate potrebno je i ZNATI raditi posao, to se slazem, a i imati odredjeno iskustvo u poslu.

A fakultet se danas moze kupiti i za 2000 eura, to nije nikakva tajna, eno Fabus haman i popust ima na veliko, pa bujrum kome je do takve diplome. Ne znam ih puno sa tehnickim fakultetima bez posla, ali ih isto tako znam puno koji blage veze nemaju o svom poslu ali svi bi velike plate jer su eto faks zavrsili.

A da ne spominjemo koliko ih je zavrsilo drustvene nauke (posebno sociologija, socijalni rad i politologija) i onda skontali da blage veze nemaju sta ce sa svojom diplomom, ali eto, i oni bi milju plate.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

stvarno javlja se veliki problem u vezi sa tim platama

recimo znam osobu koja je završila komparativnu književnost i radi u nekoj firmi s knjigama :D za 350 maraka

a znam ljude sa 3 razreda srednje konobarske i rade za 3 stoje

mislim ono... do sada je osoba s faxom mogla imati 7-8 godina staža koje je zaista izgubila studirajući - ispade tako...

ja bih volio da je država ili fax ili bilo ko zabranio upis na FPN tamo 1999. zbog toga što je to fax koji proizvodi najviše onih koji su na birou...

jednostavno ako se diplomirani ne mogu zaposliti u nekom razumnom roku treba ukinuti taj studij na 5 godina... dok se svi ne zaposle ili barem većina... ili brate trebaju primati 5 studenata kao na nekim akademijama...

ja sam bio 34. na listi od 50 koliko je primljeno na žurnalistiku...
međutim prvog dana predavanja nismo mogli stati u učionicu... bilo nas je skoro 200 :(
mesha

Post by mesha »

ma vala nek propadne, ko to jos gleda hayat pored izbora koji mu nudi kablovska...jedino sto sam nekad gledo bila je ona emisija "prije ponoci" dok je vodila lejla d. ona dobra...kako je nema-ne gledam :oops:
leeloo

Post by leeloo »

mesha wrote:ma vala nek propadne, ko to jos gleda hayat pored izbora koji mu nudi kablovska...jedino sto sam nekad gledo bila je ona emisija "prije ponoci" dok je vodila lejla d. ona dobra...kako je nema-ne gledam :oops:
Koji crni izbor.... od kako su hrt2 ukinuli... pogledam senfeld na TVnovoj i kapak...

Pocela sam sama sebi praviti jesensku shemu... kupujem sezone serije i pravim plan kad ih gledati.... tv program je fuj...

A hayat... mahalska televizija... uvijek bila i uvijek ce biti
mala-i

Post by mala-i »

komi wrote:stvarno javlja se veliki problem u vezi sa tim platama

recimo znam osobu koja je završila komparativnu književnost i radi u nekoj firmi s knjigama :D za 350 maraka

a znam ljude sa 3 razreda srednje konobarske i rade za 3 stoje

mislim ono... do sada je osoba s faxom mogla imati 7-8 godina staža koje je zaista izgubila studirajući - ispade tako...

ja bih volio da je država ili fax ili bilo ko zabranio upis na FPN tamo 1999. zbog toga što je to fax koji proizvodi najviše onih koji su na birou...

jednostavno ako se diplomirani ne mogu zaposliti u nekom razumnom roku treba ukinuti taj studij na 5 godina... dok se svi ne zaposle ili barem većina... ili brate trebaju primati 5 studenata kao na nekim akademijama...

ja sam bio 34. na listi od 50 koliko je primljeno na žurnalistiku...
međutim prvog dana predavanja nismo mogli stati u učionicu... bilo nas je skoro 200 :(
morala sam se oglasit,prosto sam danas razmisljala otvoriti temu s naslovom FPN treba ukinuti.imas potpuno,pravo komi,stvarno ne vidim smisla u postojanju takve lakrdije od faxa kao sto je FPN.Da me neko ne razumije pogrešno,i ja sam ga završila.Sve na njemu je bilo komedija počevši od prijemnog,preko predavanja,profesora,a pogotovo studenata koji su bili ispod crte a onda se prvog dana predavanja misteriozno pojavili,da bi kulminacija bila dodjela diploma koja je bila na nivou seoske priredbe.i onda nije ni čudo što nam je novinarstvo srozano na ove grane na kojim je.
i da,ti ljudi koji su diplomirali danas ili bezuspješno traže posao ili pristaju da rade za crkavicu poslove za koje se nisu školovali...
a neko gore zadovoljno trlja ruke...
semso poplava

Post by semso poplava »

leeloo wrote: pogledam senfeld na TVnovoj i kapak...i
Seinfeld je boli glaava :-D
Gledaj Krameru friza :lol:

Image
ulicar

Post by ulicar »

komi wrote: mislim ono... do sada je osoba s faxom mogla imati 7-8 godina staža koje je zaista izgubila studirajući - ispade tako...
O.T.

Meni je ovo mrak provala i odlican pokazatelj sta u BiH visokom skolstvu nije radilo i sto ce sada, nadam se da proradi. Po starim pravilima, osoba sa faksom bi trebala da je potrosila cetiri-pet godina na fax, a ne sedam-osam, sto je dvije-tri (50%) vise nego koliko je zacrtano da ti treba :) Nikome nije bilo cudno da moja poznanica iz osnovne studira masinstvo jedanaest godina :) Hej' jedanaest godina :) Ja kada sam ovom jednom momku, cuj momku, srednjovjecnom covjeku, nakon osme godine studiranja fakulteta rekao da se mane chorava posla i da se uhvati necega sto mu ide od ruke, kad me nisu ubili :)

Jarane, ako tebi treba sedam-osam godina da zavrsis fakulet, jedno od vas ne valja, jal' fakultet, jal' ti. Ako nevalja fakultet, 'sto bih tebe zaposljavao? Sta ces ti donijeti mojoj firmi? Ako pak nevaljas ti, 'sto bih tebe zaposljavao? Sta ces ti donijeti mojoj firmi?
bug

Post by bug »

ProS wrote:dzabe,imaju jebozovne voditeljice... :)

Image
znam ljubomorna sam je l' :-? al' :oops: mi ova k'o iz insanskog sureta ispala :D
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

jesi :oops:

Image

:D
bug

Post by bug »

aman Boze :D
hvala Bogu i :D photoshopu :D
teufice :D nikako da skontam :D odakle si mi poznat :oops: :D
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »