Jel istina da Dino Merlin ima jahtu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ProS

Post by ProS »

Nezrelo od vas. :oops:
Ko voli dinine pjesme,ko se osjeca lijepo uz njegove pjesme,neka ga i slusa.
Svako slusa svoje,a ostale jebes.

"Fuck everybody else, yaknowhatI'msayin?"
-4Tay u pjesmi 'Only God can judge me' sa gdinom Shakurom. :)
jazzer

Post by jazzer »

Stitch__ wrote:04. MAJKA RUŽI KĆER
muzika i tekst: D. Dervišhalidović

čonge lenge ponge lenge
Nana kupi sandalice
čonge lenge ponge lenge
Da ne znam da je Dinina pjesma pomislio bi da
su ''kalesijski zvuci'' u pitanju.

:lol: :lol:
semso poplava

Post by semso poplava »

a Dino laganini....

Image
Anka

Post by Anka »

Čonge lenge ponge
to ne postoji u pesmi.
Pre nego što krenete da pljujete poslušajte pesmu!
Pesma je super,ima fantastičan ritam, potpuno odudara od svega što je Dino ranije snimao, fenomenalna je za đuskanje, slatko se iskačem kad je slušam,pustim je 3,4 puta za redom.
tekst je bezvezan ali ritam je wow !
Čak mi je jednom komšinica zvonila na vrata da me pita koja je to pesma, narezala je cd samo radi te pesme i Supermena.
Imam 4 diska i sve, apsolutno sve pesme mi se dopadaju !
Uhvatili ste se dva glupa stiha i pokušavate da srozate čoveka koji je napravio najviše hitova u novije vreme (mislim na bosanske izvođače)
Samo da se potsetimo nekih sjajnih pesama:
Da je tuga snijeg, Kad ti dođem nesrećo, I ovo prođe, Šta ti značim ja, Lela, Mjesečina, Nek padaju ćuskije, Baška,Esma, Kad si rekla da me voliš, Sve je laž, Nešto lijepo treba da se desi, Prokletog me bog stvorio, U kandžama jastreba, Da se u Bosnu vratim (ovde je zovu izbeglička,plaču ljudi dok je slušaju),Ako me ikada sretneš, Harmonika,Sa mojih usana, Ja potpuno trijezan umirem...itd itd itd itd...
Neka ima i 5 jahti,zaslužio ih je !
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Dino Merlin je napravio besplatan koncert na Kosevu.Okupilo se 80 000 ljudi. Raji je bilo super.

Koji drugi pjevac bi napravio besplatan koncrt na kosevu!?
Stitch__

Post by Stitch__ »

znas li koliko je tih navedenih pjesama ustvari NJEGOVO :lol:

http://www.dinomerlin.ba/textovi.htm#4

klikni pa vidi da nema ČONGE LENGE PENGE
Gdje si s kim si vazda žedna soli
Što ga varaš kad te voli

čonge lenge ponge lenge
Nana kupi sandalice
čonge lenge ponge lenge
Dedo kupi nanulice
Dedo kupi narukvice
Nana kupi sandalice
Ponge lenge čonge lenge
:lol:

08. SARAJEVO

Oslobođenje, Jutarnje, Avaz
Slobodna Bosna, Ljiljan i Dani
Sve ću prelistati, al' prvo namaz
Sa svih se strana čuju ezani
kako romanticno :lol:

12. MIŠIĆI

muzika: D. Dervišhalidović
tekst: D. Dervišhalidović i M. Beathouse
Ne i ne, ne mogu joj prići
Za sreću su potrebni mišići
pa idi u teretanu :lol:

15. NA VI

tekst: D. Dervišhalidović
Aman, nikad mi kao noćas nisi
bila takav dušman
Aman, nikad ti oči nisu bile tako
krvave
Zeman, kakav je Bože ovo doš'o
vakat i zeman
bjezte eto Sejtana :lol: :lol: :lol: :lol:

@dolina

pravi ga ljuba alicic na grbavici. jel to znaci da je kvalitetan :lol:
cartman

Post by cartman »

Iz pitanja imal Dino jahtu, dovodi se u pitanje njegovo stvaralastvo. to ja zovem OFFTOPIC =) sto se tiche pitanja imal dino jahtu.... hmmmm nedajem jeb ni 1 posto , jer sigurno lik u ratu nije pljacko svoj narod. Jel ga slusam ? ne. Jel volim njegovu muziku ? ne. I da je sve te pjesme plagir`o, na nasim prostorima su klasika svidjalo se to nekom il ne , i fakat nevidim razlog za ismijavanje njegovih tekstova, ljudi shvatite to je biznis. Lik je primoran pisat neke sranje hitove jer to je jedini nachin zarade, na selu zvanom balkan... kad dodje vrijeme ( a nadam se da cu ga dozivit) sve ce se vratit kako treba a s tim i Dino iz 80tih... kokuzna vremena..

ps. i na kraju krajeva... mozemo svi mahat reproduktivnim organima jer lik se voza u jahti =)
Anka

Post by Anka »

Stitch
ti si klasičan pljuvač amater.
Pljuvač profesionalac bi trebao da se prvo informiše.
Ne zanima me šta piše u toj pesmarici,ja sam tu pesmu slušala 100 puta i nema čonge lenge.
Uzmi disk pa je i ti poslušaj pa ćeš videti da tvrdiš nešto o čemu pojma nemaš!
Stitch__

Post by Stitch__ »

da to poslusam :?

na sta ti ja licim :?

to nije "pesmarica", to je njegova zvanicna stranica. ako on LAZE na svojoj zvanicnoj stranici onda lazem i ja :roll:
mukkii

Post by mukkii »

Joj jesi ti neki mahalac pravi, sta te briga ima li dino merlin jahutu???
DONY

Post by DONY »

STITCH,KOJE SU TVOJE VRIJEDNOSTI.npr.STA IMAS? :lol:
Stitch__

Post by Stitch__ »

za kiflu i za benzin

meni dosta ;)
DONY

Post by DONY »

CARTMAN(CITAT):

Iz pitanja imal Dino jahtu, dovodi se u pitanje njegovo stvaralastvo. to ja zovem OFFTOPIC =) sto se tiche pitanja imal dino jahtu.... hmmmm nedajem jeb ni 1 posto , jer sigurno lik u ratu nije pljacko svoj narod. Jel ga slusam ? ne. Jel volim njegovu muziku ? ne. I da je sve te pjesme plagir`o, na nasim prostorima su klasika svidjalo se to nekom il ne , i fakat nevidim razlog za ismijavanje njegovih tekstova, ljudi shvatite to je biznis. Lik je primoran pisat neke sranje hitove jer to je jedini nachin zarade, na selu zvanom balkan... kad dodje vrijeme ( a nadam se da cu ga dozivit) sve ce se vratit kako treba a s tim i Dino iz 80tih... kokuzna vremena..

:thumbup: :thumbup:

To je to.
Prema tome Stitch sve drugo je suvisno komentarisati.
Stitch__

Post by Stitch__ »

ne slazem se nimalo s tim. ako neces dinu ismijavat zbog ovih debilnosti, onda ne trebas ni "otiso si sarmu probo nisi" i "ginem da ti skinem suknju sto susti" :shock: i to je biznis, zar ne?

PAPANLUK TREBA ISTRIJEBITI dolazio on iz Srbije ili Bosne, svejedno !
shin

Post by shin »

Stitch__ wrote:http://www.dinomerlin.ba/textovi.htm#1

01. BUREK

sa ZVANICNE stranice...

muzika NIJE D. Dervishalidovic nego MANU CHAO

zar to nije KRADJA?
Ta prica je provaljena na forumu, svi govore manu chao manu chao, niko ne navodi pjesmu.

Ostali plagijati nisu upitni, a za Burek neko nacuo rege note u pjesmi i uhvatio se manu chao spike.
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Dino je raja, i jedan od najboljih kantautora sa nasih prostora! Covjek koji je barem nesto uradio za raju;Besplatno Kosevo!!

Ali bojim se da se ovde ne radi o jahti niti o pjesmama, vec o nasoj uobicajenoj zavisti. Mi smo takav narod da ce mo svakome sve oprostiti, samo svome necemo oprostiti njegov uspjeh!!
shin

Post by shin »

Da se razumemo, voli Dino popuhat pjesmu :D Al Manu Chao i Bureck nidje veze.
Stitch__

Post by Stitch__ »

ne slusham manu chao i fakat da nemam pojma koja je pjesma, al mi je vishe ljudi reklo da je to to. negdje na forumu je i pisalo, ako se da kome pretrazivat, bujrum. uglavnom nemaju razloga lagat ljudi. za neke ti znam, a i to sam navodio na drugim temama. ub40 where did i go wrong - mjesecina, ostace istine dvije - prince, when doves cry, jacksona znas i sam, ...ima ih. "nesto lijepo treba da se desi" sam slusao na engl al pojma nemam ko je, pa ako ko zna bilo bi lijepo da napise. dugo trazim to :)
Stitch__

Post by Stitch__ »

evo ga
izbjeglica_iz_besmisla wrote:
Iz ovoga bi se dalo zakljuciti da ti Merlin i nije bas omiljeni muzicar :D

Cini mise da se ta pjesma od Manu Chao-a zove King of the bongo

Helem

Post by Helem »

Ti na faxu spavas na po casa.
ni pameti nemas da sam ja u krizi
da umjesto raketa polijece Nassa,
da sam onakav ko toranj,u .........

(nakrivljen ili zabijen)....

Sve umjetnicko nadarene osobe su izvrsni plagijatori i to im dolazi samo od sebe,ne trude sem jednostavno dolazi samo od sebe, u muzici se uhvati ritam bilo koje pjesme, u knjizevnosti citana dijela, svi ljudi na svijetu misle isto i imaju potpuno iste misli bio iz Japana ili iz Bosne, to mozete primjetiti u kontaktu sa ljudima koji nisu iz vase zemlje, samo u obicnim razgovorima,pa imate izvrsna umjetnicka dijela u svim vidovima,imate naucna dostignuca i imate skoro sve stvari danasnjice koje su nastale ili inspirisane pa nastale djelima, skoro nepoznatih autora ili nedovoljno poznatih ili onih koji nisu zavrsili svoje inspiracije.

Slucaj je poznat i kod umjetnika,slikara koji ne znaju, u vecini slikati,crtati i bojiti, ako ne gledaju u drugu sliku ili u predmet,samo veliki umjetnici,nadvrhunski slikaju imaginacijom, pa oni koji slikaju act nage zene, poznati klise, ne trebaju imati golu zenu za poziranje....

Ustvari slikari i nisu umjetnici,to su nedovrseni pjesnici.

Sex je inspiracija za sve umjetnike bili dobri ili nema skoro literarnog,ima ali ne u ovom kontextu ili vidjenju, pa skoro nema literarnog idjela i muzicke tvorevine gdje se ljubav ne spominje varirajuci izmedju sexa i ljubavi, a u stvari je sex, silovanje umjetnosti u jednom vidu ali i filigrantska obrada bilo koje teme.
Itd, da skratim....
Ako ste slusali,nadam se da neki jesu,nekadasnje muzicke emisije "Zvijezde tamnog sjaja",na Radio Sarajevu,u toj emisiji,isla je oko ponoci, obradjivana je tema ukradenih pjesama od nepoznatih autora i obrada istih od poznatih, i izvodjenje u arazmanu poznatih muzickih zvijezda,pustane su tada pjesme u originalu a onda pustane obradjene pjesme,hitovi kojima je neka od poznatih zvijezda zaradila pare.
Obradjivana je muzika crnih stvaralaca,Crnaca koju su uzimali bijelci, po tome i sam naziv emisije "Zvijezde tamnog sjaja".

Tako je Elvis Prisli, potpuno nenadareni pjevac i glumac, postao svjetskim hitom, nista ne bi se znalo da se nisu pustali originali pjesma koje su imale izuzetnu,fascinantnu vrijednost a plagijati koji su postali hitovi,slusajuci originalne izvedne nepopularnih stvaralaca..i tako redom..

Normalno,kod nas, u ovome slijedu najpoznatiji muzicki kradljivac je Goran Bregovic ali ne zaostaju ni mnogi,skoro svi drugi.
Primjer muzicke orginalnosti na nasem prostoru je samo makedonska grupa Leb i Sol, istinski muzicari.
U svijetu, grupa Pink Flojd je poznata po originalnosti muzike i stihova.

Medju najpoznatijim svjetskim muzickim plagijatima su i pjesme Majkla Djeksona...
U muzici se kradu tekstovi,prepravljaju,izmjenjuj ili narucuju da pisu a onda se kradu muzicke note, takvih pojava ima i kod Dine Merlina.
Ne kradu se samo tekstovi,tonovi,ritam pa i kajdanke, nego se muzicki kradljivci udruzuju, Dinin Burek pociva na turskoj muzickoj podlozi koju su mu odradili Turci, Turci imaju inace skoro savrsenu muziku i poeziju.

Na pocetku karijere Dino je izjavio da ce biti popularniji od Bijelog Dugmeta, sto danas vidim nije ostvario.
Helem, ipak.
Dinine pjesme imaju nadasve bosanski duh i ritam i Dinine pjesme su dio nas,nadasve, u nasem meraklijskom i sevdalinskom bicu, Dino nas je nasao i potrefio u mnogim svojim pjesmama na nacin drugaciji nego sto je to prije Dine bilo ko uradio. Dino je ipak napravio takodje neponovljivi spoj stihova i muzickih nota, i sada mi odzvanja Dinina pjesma " Ne budi me Seno", ili "Kad ti dodjem nesreco".....
Dino nas je pravo naso......

Ma kakva jahta, brod za Dinu.....

Niko kao Dino ne stade u ratu uz nas...u rovovima je odzvanjala ona pjesma :" Ja sam vojnik srece, mene metak nece".....

neka se Dine stide ostali bosanski muzicari......
Last edited by Helem on 04/08/2006 21:35, edited 1 time in total.
Stitch__

Post by Stitch__ »

da, i "sto nisi bio tu kad je bilo najteze" nam je lijepo iz frankfurta otpjevao :lol:
Saraswati

Post by Saraswati »

Stitch__ wrote:da, i "sto nisi bio tu kad je bilo najteze" nam je lijepo iz frankfurta otpjevao :lol:
E fakat, sve sve, al' kako je im'o obraza za takvo nesto? :roll:
Helem

Post by Helem »

i da je sa Marsa pjevao,davao nam je snagu, u Donjem Vakufu smo pustali pjesmu iz rovova da je cuju cetnici, pa onda ozezi Bozo, Dino nam je dolazio kao raspaljotka po cetaljima..
Dino je nase umijece, Dinine pjesme su bosanska ljepota,Dino je caroban,
pisati cu mu pjesme...
Sretno Dino jahtarenje po bosanskim pjesmama duse i Bog ti dao sto vise dobrih muzickih nota....
Volio bih da Dino uplovi u Neum a po Miljacki nema sta, plitka je.

A ima plitkih i na ovoj temi, tako plitkih.....

Budalama je more do koljena.

Beslija,jesu li to oni prispori?
Stitch__

Post by Stitch__ »

:lol: :lol: :lol: idi lizi mu supak :lol: :lol: jebo te dino, fakat si ko zaljubljen u njega :shock: ne znam kako mozes lizat guz tako nekome ba, pa NIKO NIJE BEZGRESAN, i sve da osobi za koju ja smatram da je najcistija, neko nadje manu, naravno da cu je kritikovati, a ne ZATVARAT OCI pred tim, samo da bih odbranio svoj glupi stav.

jel ukusan dinin supak 8-)
Helem

Post by Helem »

jeste, Dino kada prdi stavi karanfil kesicu,pa lijepo i mirise....
Post Reply