Obracun tzv. "mafije" se nastavlja?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JD

Post by JD »

DONY wrote:JD:citat

Cekaj malo, niko od njih ne tjera nasu djecu da se drogira. To sto je raji vrhunac uzitka napit se ili nafiksat da bi se zabavili, da im bude dobro je neka druga stvar, dileri su u tom slucaju veoma humani jer im pomazu u njihovim "problemima".

Mislim da i tebi JD treba pomoc,bolnica ili zatvor.
Pomoc ocito tebi treba kad ti nije jasno da narkomane niko ne tjera da to i postanu, koliko se raje navuce na drogu samo pokusavajuci da se uklope u drustvo ? Ili zbog raje, djevojke ili momka, ili samo da proba nesto novo ? Hiljadu razloga a nijedan direktno vezan za dilere.
Ne hodaju dileri gradom i nasumice izaberu osobu, pridju joj, kazu kupi od mene drogu, moras se drogirati, itd itd itd. :-) :-) Musterije traze dilere, ne obratno.

Zato kriminal i cvijeta kad su svi tako slijepi ko ti pa ne vide pravo stanje stvari ;)

P.S. ono za humanost je bila ironija ali tesko da ti to mozes shvatiti :P
DONY

Post by DONY »

JD posto ja tesko shvatam ,mogu ti reci da mi ti po svemu izgledas kao jedan od tih "humanih"dilera.
JD

Post by JD »

Hvala na komplimentu ali ipak se ne bavim time, ali imam veze sa tim poslovima da se ne lazemo.
treadstone

Post by treadstone »

Bog ti je dao pamet i zdravlje, uhvati se neceg pametnijeg nego sto mlatis gloginje s njima. Siguran sam da mozes postici vise.
latinalover

Post by latinalover »

ovo je prva pametna..............na ovoj temi
žena zmaj

Post by žena zmaj »

Slažem se!!! DobroJutroKolumbo - svaka čast! 8)
TheGodfather001

Post by TheGodfather001 »

Ebote koliko vi znate o mafiji,drogama,kriminalcima(obicnim ili klosarima,i onim "svjestkog kalibra"
Last edited by TheGodfather001 on 01/03/2021 19:01, edited 1 time in total.
Stitch__

Post by Stitch__ »

rece covjek sa nickom The Godfather :D
semso poplava

Post by semso poplava »

Stitch__ wrote:rece covjek sa nickom The Godfather :D
znaci amidza Nurko :lol:
zgembo

Post by zgembo »

Evo "ljepotana" na naslovnici dana

http://www.bhdani.com/default.asp?broj_id=385
saviola

Post by saviola »

u zadnjih nekoliko dana se cuje pucnjava na dobrinji, a ja pojma nemam o cemu se radi. jel to bomba s nekim zakuho?
semso poplava

Post by semso poplava »

saviola wrote:u zadnjih nekoliko dana se cuje pucnjava na dobrinji, a ja pojma nemam o cemu se radi. jel to bomba s nekim zakuho?
Kada??
saviola

Post by saviola »

pa sinoc se cula oko ponoci, takođe prije 5-6 dana, a prije 10-ak dana je rafalalo kao '92. :D
semso poplava

Post by semso poplava »

za sinoc ne znam nista

to od prosle sedmice navodno su bili neki svatovi pa je naka' lola malo zapucala

a ako mislis ono od prije 20-ak dana to su ova dvojica burazera (ex-Bombina ekipa) pucali na nakog "smetljara" iz Svrakina---samo mi nije jasno kako se moze ispucati 20-ak metaka a da se meta ne pogodi :? doduse lik je bio u autu :-)
saviola

Post by saviola »

semso poplava wrote:samo mi nije jasno kako se moze ispucati 20-ak metaka a da se meta ne pogodi :? doduse lik je bio u autu :-)
pa znas kako, kad ne zelis da pogodis metu. :D

sinoc je pucalo negdje kod "princetona"
semso poplava

Post by semso poplava »

saviola wrote:sinoc je pucalo negdje kod "princetona"
gdje mu je ono "princeton"??

2A ili 2B??
saviola

Post by saviola »

ma gore u hamdije kapidzica cini mi se
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

semso poplava wrote:

2A ili 2B??
kod emila zole...do BALTAZARA.... :D
chinese_water

Post by chinese_water »

k'o i obicno bomba je zakuhao, koliko sam ja cuo od lokalaca, povalio je sviju koji su radili za njega a on se izvukao,nekima je u zatvoru placao da ubiju neke likove koji su radili za njega itd... uglavnom oko toga se zakuhalo...ali pazite sad...bomba uziva na vikendici na jezeru (koju je covjeku oteo) cuva ga 10 ljudi...i uopste se ne pojavljuje,a ovi sto pucaju su djecaci pokupljeni s ulice nova bombina djecurlija...i novi bombini suparnici a stara djecurlija...ma joj...bas da vidimo ovu sapunicu ... samo na zalost...poginuce neko lijevi, ne neko ko treba, jer ovi bas ne znaju gdje pucaju, bitno je da se ne puca u onog u koga treba da se puca...a ostali nisu ni bitni...mislim...rafalati sa AK-47 na auto i ne pogoditi nijendom...izresetan haustor od tada...a sta da je eto neko krenuo da izade iz haustora???(pricam o onom rafalanju) Pa bukvalno bi poginuo zbog debila, nisu to bila sad neka aman zaman doba, oko 10 sati se to desilo...znaci najgori lik...ostao osloboden...jbg...nije ovo film...ali ovaj se izvukao...joj koji debili nama rade na sudu...zatvore 13 momaka od kojih sigurno 8 nebi postali kriminalci da nije bilo bombe, znam momke, nekad davno se igrao fudbal sa njima dok su bili tinejderi, momci iz normalnih porodica,normalno se i ponasali dok nisu dosli u kontakt sa bombom...eto neka nama bombica, ismeta, ramiza i aziza...super djeluju na nasu djecu, a narocito ovi "najveci" koji se uvijek izvuku
latinalover

Post by latinalover »

moze on zakuhavat kolko hoce...............sto vise zakuhava to sebi vise neprijatelja stvara..............ne moze ih sve pobiti :D odakle mu lova tolika............kolko neprijatelja ima vise ih i nabrojat ne moze....najgore po njega je sto su ta ti neprijatelji djeca koja su u razvoju ,.....a njega ipak polako godine uzimaju............i sta ce onda kad ostari a neki od tih malisana bude u svom najboljem izdanju............

kad tad ce mu neko dohakati.....a sad ga moze cuvati i 20 ljudi.....nece se cijeli zivot kriti.................. :D
JD

Post by JD »

chinese_water wrote:eto neka nama bombica, ismeta, ramiza i aziza...super djeluju na nasu djecu, a narocito ovi "najveci" koji se uvijek izvuku
Ko je kriv nasoj djeci sto se furaju na pogresne likove ? Ko im je kriv sto su im takvi "mangupi" idoli ? Ko im je kriv sto su iskompleksirani pa hoce da se dokazu kad ih neko slucajno pogleda odmah bi se nesto tukli, svi hoce da su neki mangupi... do djece je. Da nije takve sredine u cijim ocima su takvi likovi neke face, ne bi oni bili ni pola toga sto "jesu"...

latinalover wrote:moze on zakuhavat kolko hoce...............sto vise zakuhava to sebi vise neprijatelja stvara..............ne moze ih sve pobiti :D odakle mu lova tolika............kolko neprijatelja ima vise ih i nabrojat ne moze....najgore po njega je sto su ta ti neprijatelji djeca koja su u razvoju ,.....a njega ipak polako godine uzimaju............i sta ce onda kad ostari a neki od tih malisana bude u svom najboljem izdanju............

kad tad ce mu neko dohakati.....a sad ga moze cuvati i 20 ljudi.....nece se cijeli zivot kriti.................. :D
Upravo tako

a bas me zanima koga je to on sve pobio... ? Koga je bitnog ubio ? nikog naravno. Najlakse je ubit nekog narkomana koji ni porodice nema pa niko ni ne skonta da je nestao. A da ima pare da ubije neku vecu zvjerku, ne bi zavrsio u zatvoru, ne bi ga murija nikad uhvatila...
semso poplava

Post by semso poplava »

mIRCerka wrote:
semso poplava wrote:

2A ili 2B??

ma ja ti se izlipa sa Dobrinje a nama vamo repriza '92 :)
chinese_water

Post by chinese_water »

ma toj djeci je kriv bomba,on je njih regrutovao kada im je bilo po 16 godina...na ljetnim raspustima itd... prvo su mu radili kao konobari u kaficu...i lagano...lako je pubertetliju izmanipulisati...on ima hrpu para, to da se razumijemo...nema u kojim prljavim poslovima nema njegovih ruku itd...naravno kriva je i sredina koja manje-vise uvijek izdize takve likove.Uzmimo za primjer da decku otac radi za neku platu od 600-700 KM, da majka ne radi...nije to bas lagodan zivot...a pubertetlija skonta ovamo...vidi ovog nista ne radi a pun para, pocinje se vrtiti u tim krugovima...s obzirom da radi u kaficu u kojem je kriminalac gazda, tu dolaze razne sarajevske "face".Prepricavaju razne price kako su oteli 80.000 KM ovome, onome...prodali droge za 50.000...halo..pa to je dijete...bez obzira na odgoj...ako se pocne vrtiti u tim krugovima...tesko se njemu...a ti se krugovi mogu zaobici sasvim normalno...ti likovi im pruzaju "zastitu" od sitnih klosarcica po ulici i to je ono sto djecu privlaci najvise...dakle proci ulicom a ne smijem im niko nista...inace jako popularno na dobrinji je bilo otimanje novca od djece...zemanic itd...i onda vam iz zatvora izade jedan bomba, nafata djece koje je taj zemanic nekad maltretirao za marku-dvije...i eto ti kriminalca...
žena zmaj

Post by žena zmaj »

Hej, pa ja živim u ovom gradu, i prvi put čujem za tog nekog bombu. Je ko taj? To je valjda sa Dobrinje lokalni kriminalac. Zapravo, svaki dio grada ima svog lokalnog "tatu". Ma, užas živi. Nažalost, u našoj državi samo kriminal cvjeta. Sve ostalo možeš mačku o rep... Kuda ide ova zemlja??? :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

semso poplava wrote:
mIRCerka wrote:
semso poplava wrote: gdje mu je ono "princeton"??

2A ili 2B??

ma ja ti se izlipa sa Dobrinje a nama vamo repriza '92 :)
ne da mIRCi komsiluk svoj :-)

nisam se ja izlipa s Dobrinje, vec sam 2003 izvrsila kupoprodaju svog stana u C5, zaduzila se ko Juga u bEnks i preselila u drugu opcinu, dok svoju maticnu mahalu redovito obilazim...zato mi i jeste smijesno kad vidim sta pisu za Bombu... Dodushe, oduvijek sam bila u stanju uspostaviti korektan odnos sa svim ljudskim bicima, tako da NA SVU SRECU jos uvijek nemam negativnog iskustva sa ljudima koje karakterishu kao PODZEMLJE....

jer da ste vi meni svi zivi i zdravi, o podzemlju ne pisu novine i podzemlje se ne poznaje...svi koji se provlace po novinama su BO (bezopasni, op.au.) jer su pod mikroskopom dragih nam vlasti...

treba se cuvati onih koje ne znas...

ovim putem saljem tople pozdrave PODZEMLJU s Dobrinje ( :lol: )

PS Ženaznaj, Bomba nije sica....
Pred sami rat u piceriji Prego je rahmetli Samir Catic ranio Jusufa Juku Prazinu. Neko je kasnije ubio Samira. Odna je Jasko, Samirov mladji brat, pokusao naci utjehu u krvnoj osveti, za sta je odlezao punu kaznu. Iako je ucinio po meni najvece krivicno djelo, kod mene je imao respekt jer ja nisam sigurna da bih ja imala hrabrosti/ludosti tako osvetiti brata/sestru.

Sto se Elvedina Zemanica tice, on je u bjekstvu trenutno.

Eto...sad znas
:-D
Post Reply