Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

anais_nin

Post by anais_nin »

buntovnica wrote:anais...dosta si u pravu,i ja to sve vec znam...samo nije to bas lahko u praksi pokazati... objektivno gledajuci poslije njega je bilo puno boljih i u fizickom i psihickom pogledu...al se on meni uvjek cini kao najbolji.
ma djaba ti je tih i boljih i ljepsih, u ovom slucaju se duboko zagrizlo tako da se klin ne izbija klinom...vjeruj mi to je odluka koja se svjesno, racionalno donosi....fino se probudis jedno jutro i odlucis sama sa sobom da on nema vise isto mjesto u tvom srcu....i tako svako jutro....i ko ovisnici :D kad dovoljno dugo sebi nesto ponavljas, psiha je cudo, nakon nekog vremena pocne vjerovat...e onda nadjes drugi klin da ovaj prvi izbijes :D najefikasnija metoda :D ja licno sam sve to odradila ko skidanje flastera....fino mu spakovala sve njegove stvari koje sam imala, izbacila ga, izbrisala njegov broj telefona, nakon par dana skontala da to ne frcera, otisla u postu, promjenila broj telefona, zatim promjenila malo sredinu, i fino mu stavila do znanja da apsolutno nema mjesta u mom zivotu.... :D ubrzo nakon toga se zalomio drugi klin....nakon dugo dugo on i ja smo opet bili u stanju biti raja, i ono popit kafu, ali onda kad sam ja to odlucila, i to samo na racun dugo godina prijateljstva prije svega drugog....ali vjeruj mi sada ne osjecam nista drugo prema njemu osim sazaljenja.... :roll: :D
gogili9

Post by gogili9 »

Jesam, ali verujte da iako nailazimo na druge " klinove " tesko je tog jednog izbaciti iz secanja i osecanja...
Meni se desilo pred sam rat...sto neko ovde rece, slucajno, da slucajnije ne moze biti...nisam razmisljala da li je on ovo ili ono, moje ili druge vere, to tada nije bilo bitno...
On iz Sarajeva, a ja iz Beograda...i do tada je bilo ozbiljnih veza, ali se tada desila ta " ljubav do bola "...pocela sam se i pakovati da dodjem tu, kod njega...i onda rat i njegovo odustajanje, od mene, od ljubavi...
Na sam pomen Bosne i rata sam plakala, godinama...nisam znala da li je ziv a da se raspitujem, nije bilo vreme, plasila sam se da njemu ne napravim problem, ja sam ovde bila bezbedna...i sve te godine je bio u srcu, u mislima...
Kako to vec zivot izrezira, iliti ovaj reziser odozgo, opet slucajno da slucajnije ne moze biti, saznam da je preziveo, da se ozenio, pa dete..
Samo sam ga pozelela cuti i kunem se nista vise...onomad me i privukla njegova privrzenost, ozbiljnost i ne sumnja da bi bio sklon varanju...
napisala sam pismo ( naravno ne na kucu ), izlila osecaje, razmisljanja i lepe zelje...
Prestravio se...odjednom sam ja predstavnik druge vere, nacije agresora...odbio je svaki verbalni kontakt i nestao...
I pored toga sto sam svesna da je odavno gotovo, da tu nema mesta ni druzenju ni prijateljstvu, a pogotovo necem visem...boli, jako...i ne pomazu klinovi...svesna sam da je ispao kukavica, da je sve moglo biti drugacije da je osecao i deseti deo ljubavi koju sam ja osecala, ali ipak...
Mozda za par desetina godina i ne krenu suze sa svakim spominjanjem Sa i tih krajeva, tj. podsecanja da je moglo biti drugacije, a mozda i ne ...
to vec nikad necu saznati...mozda bi se isto zavrsilo i da se nije umesala visa sila, da nas ne dele granice, vere i nacionalnosti... :(
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#53 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by Šeherzada »

Zaljubljena do bola vjerujem da nisam bila.....Ali jesam voljela do bola.
ela_69sa

#54 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by ela_69sa »

ALLMAA wrote:sellam svima!!
Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola? :-)
Dali ste ikad voljeli nekog skim nemozete biti ili je nesta stajalo na putu, dali ste ikad osetili bol u toj situaciji? :sad:
Samo zelim znati sta vi mislite i vase price. :D

da bi mogla komentarisati na ovoj temi veoma je bitan razlog zasto ne mozes biti s nekim a volis ga
otherside

#55 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by otherside »

Jesam. U pubertetu :D pustim neku pjesmu i plaaaaaceeeem.... :-) onda me sve boli jer tako treba....ljubav treba da boli :D sad jok :wink: za mene je sad ljubav ekvivalent sreci. ako vise nisam sretna mozemo biti prijatelji i vidjati se povremeno :D
onako

#56 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by onako »

otherside wrote:Jesam. U pubertetu :D pustim neku pjesmu i plaaaaaceeeem.... :-) onda me sve boli jer tako treba....ljubav treba da boli :D sad jok :wink: za mene je sad ljubav ekvivalent sreci. ako vise nisam sretna mozemo biti prijatelji i vidjati se povremeno :D
samo da potpisem ovo jer odavno nisam cuo ljepsu definiciju ljubavi:-D narocito "za mene je sad ljubav ekvivalent sreci. ako vise nisam sretna mozemo biti prijatelji i vidjati se povremeno"
otherside

#57 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by otherside »

Sta ti rekoh, kratko i koncizno :D Hvala :wink:
Nisu ljudi dzaba skontali da postoji mladenacka i zrela ljubav. Kad kazem "zrela" ne mislim samo na djuturume :D
Last edited by otherside on 14/04/2008 13:55, edited 1 time in total.
onako

#58 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by onako »

otherside wrote:Sta ti rekoh, kratko i koncizno :D Hvala :wink:
Sad htjedoh ti napisati pricu o sreci, ali duga je :-D Salim se ali prica je dobra :-D
otherside

#59 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by otherside »

onako wrote:
Sad htjedoh ti napisati pricu o sreci, ali duga je :-D Salim se ali prica je dobra :-D
Hej....pa napisi. Pusti ti individualna misljenja pa tako i moje :D nisi ovdje da zadovoljavas necije kriterije vec da popunis vrijeme, ostavis trag vlastitih misli, podijelis emocije (bilo kakve), probas shvatiti druge,...
onako

#60 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by onako »

otherside wrote:
onako wrote:
Hej....pa napisi. Pusti ti individualna misljenja pa tako i moje :D nisi ovdje da zadovoljavas necije kriterije vec da popunis vrijeme, ostavis trag vlastitih misli, podijelis emocije (bilo kakve), probas shvatiti druge,...
Ma salim se, poslacu ti je :-D Nije vezana za ovu temu...ALi posto si spomenula srecu, (sta je ona, ima li je, daje li se, dobija li se) svidjece ti se.... :-D
Šeherzada

#61 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by Šeherzada »

onako wrote: Ma salim se, poslacu ti je :-D Nije vezana za ovu temu...ALi posto si spomenula srecu, (sta je ona, ima li je, daje li se, dobija li se) svidjece ti se.... :-D
Mogu li i ja dobiti tu pricu?
otherside

#62 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by otherside »

Ok, cekam :wink: samo jos jedna mala opaska vezana za price o ljubavi. mislim da je tu uvijek opasnost upasti u patetiku i eto nas opet u patnji i bolu :D nemoj me pogresno shvatiti, ovo nema veze sa tvojim pisanjem, samo diskutujem o ljubavnoj tematici.
onako

#63 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by onako »

otherside wrote:Ok, cekam :wink: samo jos jedna mala opaska vezana za price o ljubavi. mislim da je tu uvijek opasnost upasti u patetiku i eto nas opet u patnji i bolu :D nemoj me pogresno shvatiti, ovo nema veze sa tvojim pisanjem, samo diskutujem o ljubavnoj tematici.
Slazem se...ali licno mislim da ako rijeci natapamo onim sto je istinski u nama, one takav miris i ostavljaju ocima koje ih citaju...
Šeherzada

#64 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by Šeherzada »

Onako,hvala ti!Divna prica o sreci!Nemam rijeci da ti opisem kako te je zadovoljstvo citati!
plemba

#65 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by plemba »

STA JE TO LJUBAV?

-Dlanovi ti se znoje, srce ubrzano lupa, a glas ti zastaje u grlu kada ga vidis?
To nije ljubav, to je zaljubljivanje.

-Ne mozeš skinuti pogled ili ruke s njega?
To nije ljubav, to je pozuda.

-Ponosna si na njega i zeliš ga svima predstaviti?
To nije ljubav to je sreca.

-Zeliš ga, jer znaš da je on tu pored tebe?
To nije ljubav, to je usamljenost.

-S njim si jer on to zeli?
To nije ljubav, to je sazaljenje.

-S njim si jer te ljubi i drzi za ruku?
To nije ljubav, to je nesigurnost.

-Srce ti poskoci cim ga vidiš?
To nije ljubav, to je strast.

-Opraštaš mu greške jer se brineš za njega?
To nije ljubav, to je prijateljstvo.

-Svaki dan mu govoriš da je on jedina stvar na koju misliš?
To nije ljubav, to je laz.

-Odrekla bi se najdrazih stvari radi njega?
To nije ljubav, to je velikodušnost.

-Srce te boli i sve se u tebi lomi kada je on tuzan?
Da, to je LJUBAV.

-Privlace te drugi, ali ipak ostaješ s njim bez trunke kajanja?
Da, to je LJUBAV.

-Prihvataš njegove mane jer su i one dio njega?
Da, to je LJUBAV.

-S njim si zbog te neshvatljive mješavine, boli, srece i uzivanja?
Da, to je LJUBAV.

-Dala bi zivot za njega?
Da, to je LJUBAV....
otherside

#66 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by otherside »

[quote="plemba"]STA JE TO LJUBAV?

Ne, to nije ljubav. Ljubav je pokusati pomoci, utjesiti, pokusati naci rijesenje, pokazati da svaki problem ima rjesenje. Od zajednickog tugovanja i plakanja nema hajra.

Kakve ba boli vise? Ne kazem da je ljubav idealno stanje ali ako mi neko zadaje bol onda me i ne voli bas previse.

-Dala bi zivot za njega?
Ovo mi je vec glupost. Pomalo djecije.

Sa ostalim se slazem.
plemba

#67 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by plemba »

otherside wrote:
plemba wrote:STA JE TO LJUBAV?

Ne, to nije ljubav. Ljubav je pokusati pomoci, utjesiti, pokusati naci rijesenje, pokazati da svaki problem ima rjesenje. Od zajednickog tugovanja i plakanja nema hajra.

Kakve ba boli vise? Ne kazem da je ljubav idealno stanje ali ako mi neko zadaje bol onda me i ne voli bas previse.

-Dala bi zivot za njega?
Ovo mi je vec glupost. Pomalo djecije.

Sa ostalim se slazem.
Nema ljubavi bez temjesavine, jer savrseno i idealno stanje ne postoji...

Srce te boli kad je on tuzan, pa u tom slucaju se podrazumjeva pomoci, a ne nijemo gledati, a atj osjecaj je jako bitan...

Nije djecije, ako volis nekog da bi za njeg dala sve na ovom svijetu.... to je vrhunac, koji ce malo ko od nas da dozivi... sreca tebi voljene osobe je tvoja sreca...
ela_69sa

#68 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by ela_69sa »

Nije djecije, ako volis nekog da bi za njeg dala sve na ovom svijetu.... to je vrhunac, koji ce malo ko od nas da dozivi... sreca tebi voljene osobe je tvoja sreca...[/quote]

Na zalos ali je tako, a ponekad voljena osoba pocne koristiti to , sta zeli potvrditi da je neko voli ???? ja to ne razumijem
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 19:05, edited 2 times in total.
Mina_sa

#70 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by Mina_sa »

uh 2 puta i to baš pravoooooo :D ...fkt je predivan osjećaj kad voliš nekog i osjetiš da bi život dao za njega u svakom trenutku i on za tebe :)
Sammurraj

#71 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by Sammurraj »

Do Bola? uh, i vise...i jos kazu "vrijeme lijeci"...LAZU

Nakon toliko vremena bez nje, sa prozora hotela gledam aerodrom, isti onaj sa kojeg sam "dolijetao" njoj.

"Vidim je ponovo, njene oci, usne, lice. Drhteci od srece da je ona ponovo tu, zaglimo se, pitam je:
Udaj se za mene.
Kad je rekla da, niko na svjetu nije bio sretniji od mene"

Probudim se i skontam da je to bio SAN :x

Nikad u zivotu nisam vrisnuo, tad jesam :x
ljubav_aha

#72 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by ljubav_aha »

SVAKA LJUBAV SE RADJA SA SEKSULANIM VIBRACIJAMA,LIBIDO JE KRIV :lol:

ako nema seksi bio-hemije / mozak je laboratorija/nece biti nicega,tj. ako nema dobrih vibracija,varnica u magnetnom polju,tip moze biti raja ,priajtelj,pametan,lijep/dobro ovo sam slagala :lol: / ali nista bez osnovnog poriva,svejsna sam da sam vrlo selektivna osoba o ostalim kategorijama ;-)
paratrooper

#73 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by paratrooper »

ljubav_aha wrote:SVAKA LJUBAV SE RADJA SA SEKSULANIM VIBRACIJAMA,LIBIDO JE KRIV :lol:

ako nema seksi bio-hemije / mozak je laboratorija/nece biti nicega,tj. ako nema dobrih vibracija,varnica u magnetnom polju,tip moze biti raja ,priajtelj,pametan,lijep/dobro ovo sam slagala :lol: / ali nista bez osnovnog poriva,svejsna sam da sam vrlo selektivna osoba o ostalim kategorijama ;-)
i ti si zaljubljena u samu sebe :D
bhsephiroth

#74 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by bhsephiroth »

nisam bas iskusio to "DO BOLA" ali jesam ljubav, i dan danas traje :) cak i nakon 3 god 8 mjeseci i 10 dana :), sve sto mogu rec i sto bi mogli biti korisno onima koji traze neku pouku u ovom threadu je da nista nije nemoguce ali isto tako da se covjek i ne treba zavaravati sto se ljubavi tice, zaljubiti se u nekoga tek onako samo moze imati lose posljedice, bit svega u ljubavi, moje subjektivno misljenje naravno, je osobina covjeka da cjeni "voljenu" osobu po atributima koji mu najvise odgovaraju, sto ih je vise to je ljubav jaca ^_^ tako da tesko da se mozes zaljubiti u nekoga ko ti nije puuuuuno blizak, osim naravno ako imas 15 godina i jos uvjek ne razumijes "puno" stvari, eto.
ljubav_aha

#75 Re: Dali ste ikad bili zaljubljeni do bola?

Post by ljubav_aha »

paratrooper wrote:
ljubav_aha wrote:SVAKA LJUBAV SE RADJA SA SEKSULANIM VIBRACIJAMA,LIBIDO JE KRIV :lol:

i ti si zaljubljena u samu sebe :D
jesam,ipak da bi volio druge , moras voljeti prvo sebe ;-)
Post Reply