Vjernici i Nevjernici

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Stitch__ wrote:e pa ne moze. znas da su se sjetili, pa da ne bi neko i cekao sljedeci apdejt rekli su kao muhamed je instalirao najnoviju verziju i software se od tad prestao razvijati. al ocigledno je tvorac ostavio open source kod pa su nezavisni programeri u medjuvremenu razvili podverzije Islam 2.0.1 - Shiit edition i Islam 2. 0. 1. - Sunit pack :?
Shared source i open source nije isto... MS ti ima kategoriju koja se zove shared source a to ti otprilike znaèi... Gledaj, dumaj, èaèkaj al ne pipaj/mijenja... Èim ¹ta promjeni¹ sti¾e te munja nebeska u obliku crnog odijela i kravate sa aktovkom...

E to ¹to su se neki zaletili pa misle da je to open source, pa poèeli mijenjati samo znaèi da munja nebeska sti¾e mnogo njih po kugli zemaljskoj....

Bla...

Helem pisana rijeè ti je vi¹e kao shared source...

Divim se kolièini nebuloza koje upravo napisah....

Bo¾e oprosti...
neupucena

Post by neupucena »

Vidis ztluhcs kad ti to ovako strucno predstavis meni laiku, ima mi smisla ono "da bog radi update" :D
Murisno1

Post by Murisno1 »

Haqqani wrote:
Murisno1 wrote:A gledaj što vas se nakamaralo ... ko pirane hebote :-)
Ja im dodjem nesto kao guru .

:):):)
pa kako haq dozvoljavaš sebi ovo ..

pa pusti kraju ba ... :-) ...

"moraš stvarno biti maher pa da dođeš na sa-x i raspravljaš o religiji..."
avicena, poznatiji kao vatrogasac :-)
Stitch__

Post by Stitch__ »

nije guru, vise kao klaun :roll:
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Stitch__ wrote:nije guru, vise kao klaun :roll:
Razlika u mi¹ljenjima nije klauniranje... Bezveze vrijeða¹ èovjeka... :roll:
Haqqani

Post by Haqqani »

Naviko sam ja od njega i mnogo gore ...
BECHO

Post by BECHO »

Kako sam uspio primjetit', ovdje su gori nevjernici od vjernika. :D
Murisno1

Post by Murisno1 »

ztluhcs wrote:
Stitch__ wrote:nije guru, vise kao klaun :roll:
Razlika u mišljenjima nije klauniranje... Bezveze vrijeđaš čovjeka... :roll:
kad idu 10 mornara i vide djevojku pa svi zazvižde... ono ko biva frajeri ...
:-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

BECHO wrote:Kako sam uspio primjetit', ovdje su gori nevjernici od vjernika. :D
4+ :lol: :lol: :lol: :lol:
Stitch__

Post by Stitch__ »

jel u toj prici hako djevojka :lol:
tueg

Post by tueg »

Razumijem da ljudima smeta kada ih neko ubjeđuje u nešto potpuno suprotno njihovim shvatanjima, ali Haqani stvari objašnjava shodno njegovom vjerovanju, a da pritom ne iskazuje mržnju. S druge strane, njega se mrzi nevjerovatnim žarom, nije dovoljno cool, šta li. Koliko vidim, ljudi ga ismijavaju, valjda što ne vjeruje da će biti proživljen kao krava, ili što ne vjeruje da postoji milion bogova... Previše je mržnje.
Murisno1

Post by Murisno1 »

Stitch__ wrote:jel u toj prici hako djevojka :lol:
bitnije je ko si ti u toj priči ... :roll:
Stitch__

Post by Stitch__ »

okej, ja sam mornar popaj, hako je oliva :D a ti si badzo :? ;) :D
Haqqani

Post by Haqqani »

Mene ljudi stvarno pogresno shvataju ...

Samo kada bi zaobisli svoje predrasude ...

Sultan El-Arifin Ebu Jezid El-Bistami je jednom prilikom rekao:” O Gospodaru , Ti imaš moć nad svim stvarima i Ti imaš apsolutnu moć da uradiš što god zaželiš, zbog toga, ja Te molim da moje tijelo učiniš toliko velikim da se sa njim može popuniti sedam džehennema , pa da ne ostane nimalo mjesta za ostale ljude. Svaku kaznu koji Si namjenio ljudima prospi na mene”. Zatim je uslijedio Božanski odgovor:” O Moj robe, da li se to ti pokušavaš takmičiti sa Mnom u plemenitosti i milosti, a znaš da sam ja “Najmilostiviji od Milostivih”(Erham-Er-Rahimin), “Najplemenitiji od Plemenitih”(Ekrem-El-Ekremin)? Sva tvoja plemenitost i milost je kao kap u beskrajnom okeanu u poređenju sa Mojom milošću i plemenitošću, koju Ja dajem svojim robovima svake minute, i od tebe Ja ne zahtjevam nikakvo žrtvovanje”.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

tueg wrote:Razumijem da ljudima smeta kada ih neko ubjeđuje u nešto potpuno suprotno njihovim shvatanjima, ali Haqani stvari objašnjava shodno njegovom vjerovanju, a da pritom ne iskazuje mržnju. S druge strane, njega se mrzi nevjerovatnim žarom, nije dovoljno cool, šta li. Koliko vidim, ljudi ga ismijavaju, valjda što ne vjeruje da će biti proživljen kao krava, ili što ne vjeruje da postoji milion bogova... Previše je mržnje.
Mrze ga ako se ne slazu s njegovim misljenjem? :?
neupucena

Post by neupucena »

tueg wrote:Razumijem da ljudima smeta kada ih neko ubjeđuje u nešto potpuno suprotno njihovim shvatanjima, ali Haqani stvari objašnjava shodno njegovom vjerovanju, a da pritom ne iskazuje mržnju. S druge strane, njega se mrzi nevjerovatnim žarom, nije dovoljno cool, šta li. Koliko vidim, ljudi ga ismijavaju, valjda što ne vjeruje da će biti proživljen kao krava, ili što ne vjeruje da postoji milion bogova... Previše je mržnje.
Ne smeta mi to sto on pokusava ubjediti u ono u sto on vjeruje ili ne vjeruje. Svejedno, imam svoj stav. Ne mrzim nikoga. Smeta mi nepismenost. Uz sva svoja ubjedjenja moze njegovati i maternji jezik.
tueg

Post by tueg »

_BosanaC wrote:
Neslaganje je druga stvar. Koliko to ljudi na forumu normalno priča sa njim? Ismijavanje, nipodaštavanje, ruganje, vrijeđanje.... = mržnja.
kolega

Post by kolega »

...
Last edited by kolega on 03/09/2008 09:39, edited 1 time in total.
Murisno1

Post by Murisno1 »

tako ti je to inače ... ubiše pričom kako oni nikog ne mrze, kako nam je osama svima idol, kako mi jedini širimo mržnju itd .. a haj ba štaš' :-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

tueg wrote:
_BosanaC wrote:
Neslaganje je druga stvar. Koliko to ljudi na forumu normalno priča sa njim? Ismijavanje, nipodaštavanje, ruganje, vrijeđanje.... = mržnja.
Drug moj, vjernici se uhvate one da je vjera privatna stvar tek onog momenta kada ih njihovo naprdjivanje o vjeri pukne po usima, jer koliko god neko vjerovao da nesto postoji toliko i drugi imaju pravo vjerovati da to ne postoji, bez da dobiju odgovor koji pocinje sa "ali..." a koji se zavrsava sa gorenjem u paklu, svrstavanjem u neki od torova, pa barem na prave i krive.

Mozda ti ljudi koji se tako odnose prema njemu imaju razlog za to, mozda je to zaradio necim?

Ja licno nemam nista protiv nikoga sve dok mi dopusta da i ja imam svoje misljenje i dok ne osjetim na vlastitoj kozi njegovu "toleranciju". Tek onda postajem jaaaaaaaako netolerantan.
tueg

Post by tueg »

neupucena wrote:
Ne smeta mi to sto on pokusava ubjediti u ono u sto on vjeruje ili ne vjeruje. Svejedno, imam svoj stav. Ne mrzim nikoga. Smeta mi nepismenost. Uz sva svoja ubjedjenja moze njegovati i maternji jezik.
Onda bi i meni trebala smetati tvoja nepismenost? Malo tolerancije
neupucena

Post by neupucena »

tueg wrote:
neupucena wrote:
Onda bi i meni trebala smetati tvoja nepismenost? Malo tolerancije
Tacno, posebno kada u brzini izostavim i to je jednako kao kada napisem da bog radi update.
Haqqani

Post by Haqqani »

'Islamophobia' on rise in Europe

BRUSSELS, July 28 (UPI) -- A new report says racism and xenophobia are becoming more common in Europe with Muslims as the prime target.

The European Network Against Racism reported it found "increased tolerance for discriminatory behavior particularly against immigrants and Muslims," The Independent reported.

The group said government policies in many countries are contributing to the atmosphere, citing measures taken in Britain after the London Transport bombings in July 2005, and French immigration policies.

While the victims of racism are diverse, including Jews and Roma or Gypsies, the group said "Islamophobia" has risen in the past year.

"The rise of intolerance and discrimination toward Muslims has risen in the last year and the underlying tones of Islamophobia have infiltrated all forms of public and private lives for Muslims in Europe," the report said.
Last edited by Haqqani on 28/07/2006 11:40, edited 1 time in total.
vesela

Post by vesela »

Haqqani wrote:
Znate li da ce u evropi za 40 godina muslimani biti vecinsko stanovnistvo ... I to zbog VELIKOG nataliteta:)
hajd' mi Haggani reci nesto iskreno:

kako ces racunati moj doprinos ovom velikom natalitetu?

jer, ja sam anam-ona Muslimanka sto je rodila dvoje djece sa jos anam-onijim Srbinom..."u mene mi moja" kcerka udata za Sveda pa ce, ako Bog da, roditi anam-one protestante...a sin zagrdio praaaaavo, kaze da ce ozeniti jal' crnkinju jal' arapkinju...

jesu li sad svi ovi moji oko mene Muslimani, koji ce ciniti vecinsko muslimansko stanovnistvo za 40 g.?...a ako nismo, reci mi molim te sta smo?

ovo te pitam ozbiljno, jer me zanima kako ove mnogobrojne vjerske kombinacije definises!
tueg

Post by tueg »

_BosanaC wrote:
tueg wrote:
_BosanaC wrote: Mrze ga ako se ne slazu s njegovim misljenjem? :?
Drug moj, vjernici se uhvate one da je vjera privatna stvar tek onog momenta kada ih njihovo naprdjivanje o vjeri pukne po usima, jer koliko god neko vjerovao da nesto postoji toliko i drugi imaju pravo vjerovati da to ne postoji, bez da dobiju odgovor koji pocinje sa "ali..." a koji se zavrsava sa gorenjem u paklu, svrstavanjem u neki od torova, pa barem na prave i krive.

Mozda ti ljudi koji se tako odnose prema njemu imaju razlog za to, mozda je to zaradio necim?

Ja licno nemam nista protiv nikoga sve dok mi dopusta da i ja imam svoje misljenje i dok ne osjetim na vlastitoj kozi njegovu "toleranciju". Tek onda postajem jaaaaaaaako netolerantan.
Slažem se da je u najmanju ruku neukusno govoriti ljudima da su u zabludi, da će ići u pakao itd. Ali treba znati da to govore ljudi nedovoljno obrazovani, koji nemaju apsolutno nikakvo pravo, a ni znanje govoriti o tim stvarima. A to što ti tada postaješ jaaaaaako netolerantan se ne čini ništa pametnijim.
Post Reply