AKO JE ISUS...?
-
MUNAFIK
koliko sam ja vidjeo jonatan nije nista rekao niti je dao ikakav odgovor na pitanja koja su mu postavljena.
a i ja sam mu prije tako postavio neka pitanja i dao mu neke stvari i kao i obicno usutio seeeee!!!
pitam se zastooo????
eroooo pitam se dali je tebi dobroo??? dali si tako ''hrabar'' u stvarnosti, dali bi mi smio to rec u lice???
a i ja sam mu prije tako postavio neka pitanja i dao mu neke stvari i kao i obicno usutio seeeee!!!
pitam se zastooo????
eroooo pitam se dali je tebi dobroo??? dali si tako ''hrabar'' u stvarnosti, dali bi mi smio to rec u lice???
- black
Barnaba, apostol Isusa Nazarenca, zvanog Krist, svima koji borave na zemlji želi mir i utjehu.
Dragi, veliki i cudesni Bog nas je za vrijeme proteklih dana pohodio Svojim prorokom Isusom Kristom u velikom milosrdju pouke i cudesa, zbog cega mnogi, postavši prevareni od Satane, pod izgovorom pobožnosti, propovijedaju najbezbožnije dogme, nazivajuci Isusa sinom Božijim, odricuci se obrezivanja koje je Bog naredio za svagda, i dopuštajuci svako necisto meso: medju kojima je Pavle takodje obmanut, o cemu govorim ne bez žalosti; iz tog razloga ja pišem tu istinu koju sam vidio i cuo, kroz vezu koju sam imao sa Isusom, a da biste vi bili spašeni, a ne obmanuti od Satane i stradali na Božijem sudu. Zato se pricuvajte svakoga ko vam propovijeda novo ucenje suprotno onome šta ja pišem, da biste bili vjecno spašeni.
Veliki Bog neka je s vama i neka vas štiti od Satane i od svakog zla. Amen.
( Poruka Barnabe jednog od dvanaest apostola, ucenika Isusovih ili Issa a.s ) . Jako interesantna tema, samo ako se moze voditi dijalog i rasprava uz medjusobna postovanja i bez uvreda. Za sve one koji ne mogu da se suzdrze od uvreda i prazne price koja nije usko vezana za zadatu temu, bolje da presute,jer ovakvi dijalozi se ne mogu voditi bez uzajamnog postivanja.
"Ljudi su najveci neprijatelji onoga sto ne znaju. "
Selam
Dragi, veliki i cudesni Bog nas je za vrijeme proteklih dana pohodio Svojim prorokom Isusom Kristom u velikom milosrdju pouke i cudesa, zbog cega mnogi, postavši prevareni od Satane, pod izgovorom pobožnosti, propovijedaju najbezbožnije dogme, nazivajuci Isusa sinom Božijim, odricuci se obrezivanja koje je Bog naredio za svagda, i dopuštajuci svako necisto meso: medju kojima je Pavle takodje obmanut, o cemu govorim ne bez žalosti; iz tog razloga ja pišem tu istinu koju sam vidio i cuo, kroz vezu koju sam imao sa Isusom, a da biste vi bili spašeni, a ne obmanuti od Satane i stradali na Božijem sudu. Zato se pricuvajte svakoga ko vam propovijeda novo ucenje suprotno onome šta ja pišem, da biste bili vjecno spašeni.
Veliki Bog neka je s vama i neka vas štiti od Satane i od svakog zla. Amen.
( Poruka Barnabe jednog od dvanaest apostola, ucenika Isusovih ili Issa a.s ) . Jako interesantna tema, samo ako se moze voditi dijalog i rasprava uz medjusobna postovanja i bez uvreda. Za sve one koji ne mogu da se suzdrze od uvreda i prazne price koja nije usko vezana za zadatu temu, bolje da presute,jer ovakvi dijalozi se ne mogu voditi bez uzajamnog postivanja.
"Ljudi su najveci neprijatelji onoga sto ne znaju. "
Selam
-
Kobra
Zasto je dopustio da ga muce i na kraju i ubiju?Op3r4t0r wrote:...ako je isus Bog zasto bi sebi dozvolio da ga ljudi muce onako kako su ga mucili.
Mozda da bi pokazao da smrt ipak nije kraj zivota, jer je Isus kako znamo opet vaskrsnuo.
PS: Znate li, kad ste vec kod toga, sta znace ona tri prsta kod Srba? -> Sveto Trojstvo, i kao takvo nije nista nacionalisticko... mozete cesto vidjeti i Talijane da dizu tri prsta.
Nemojte se previse zamarati vjerom. Davno je to sve napisano kada narod mozda nije bio toliko pismen, pa je se sve morali napisati nekako bajkovito i slikovito da bi narod to shvatio.
Osim toga: VJEROVATI znaci NE ZNATI, zar ne?
Ajd u zdravlje!
-
MUNAFIK
ti ces mi rec da to nije nista nacionalisticko.Kobra wrote:
PS: Znate li, kad ste vec kod toga, sta znace ona tri prsta kod Srba? -> Sveto Trojstvo, i kao takvo nije nista nacionalisticko... mozete cesto vidjeti i Talijane da dizu tri prsta.
ubijali, silovali, mucili, kasapili, zivezakopavali itd i dok su to radili TRI prsa dizali i pjevalui o velikoj srbiji, i ti ces mi rec da to nije nacionalisticko, gdje ti zivis????
-
Kobra
A sta je se sve desavalo pod vasom zastavom? Sta je se sve radilo "u ime Allaha"? ...ajoj, pa mi Hriscani smo nevjernici, ja zaboravio, pa nas smijete klati kao stoku... pitaj malo svoje Mudzose sta su radili. Ako neces dacu ti linkove sa videosnimcima!MUNAFIK wrote:
ti ces mi rec da to nije nista nacionalisticko.
ubijali, silovali, mucili, kasapili, zivezakopavali itd i dok su to radili TRI prsa dizali i pjevalui o velikoj srbiji, i ti ces mi rec da to nije nacionalisticko, gdje ti zivis????
-
privremeni
Uvijek ovako zavrsavaju tzv. religijske teme
a u vecini slucajeva su i zapocete sa krajnjom malicioznoscu, a ne da se nesto sazna.
Osim toga, sta bilo koga briga za drugacija vjerovanja, neka i dalje svako vjeruje u ono sto misli da je pravo i ispravno vjerovanje. Odakle potreba za neprestanim negiranjem i omalovazavanjem drugog i drugacijeg? Kome je to potrebno hraniti vlastito vjerovanje na omalovazavanju tudjeg?
a u vecini slucajeva su i zapocete sa krajnjom malicioznoscu, a ne da se nesto sazna.
Osim toga, sta bilo koga briga za drugacija vjerovanja, neka i dalje svako vjeruje u ono sto misli da je pravo i ispravno vjerovanje. Odakle potreba za neprestanim negiranjem i omalovazavanjem drugog i drugacijeg? Kome je to potrebno hraniti vlastito vjerovanje na omalovazavanju tudjeg?
-
Jonatan
Moj Kobra kad ima nešto lijepokažeš, teško im je odgovoriti.Kobra wrote:A sta je se sve desavalo pod vasom zastavom? Sta je se sve radilo "u ime Allaha"? ...ajoj, pa mi Hriscani smo nevjernici, ja zaboravio, pa nas smijete klati kao stoku... pitaj malo svoje Mudzose sta su radili. Ako neces dacu ti linkove sa videosnimcima!MUNAFIK wrote:
-
progDVB
Ovdje sve "frca" od ljepoteJonatan wrote:Moj Kobra kad ima nešto lijepokažeš, teško im je odgovoriti.Kobra wrote:A sta je se sve desavalo pod vasom zastavom? Sta je se sve radilo "u ime Allaha"? ...ajoj, pa mi Hriscani smo nevjernici, ja zaboravio, pa nas smijete klati kao stoku... pitaj malo svoje Mudzose sta su radili. Ako neces dacu ti linkove sa videosnimcima!MUNAFIK wrote:
-
zemljak
#61 A
Krscanstvo je cista religija. Problem je u tome sto su Krscani prihvatili izmjenjeni pogled na svoju vjeru. Isus nije imao pojma o Svetom Trojstvu; ono je uspostavjeno 325 godina nakon njegove smrti. Nikejski Koncil je jednostavno odlucio da je to tako.
Islam ima najcisitiji pogled na Isusa. Problem je u tome sto Musimani imaju ogranicen pogled na svoju vjeru, tako da Islam nema kredita u svijetu. Pored toga Serijat (islamski zakon), nema osnove u danasnjem svijetu i to pridodaje omalovazavanju Islama. Jak istinski Islam znaci jako i cisto Krscanstvo.
Svaka vjera je prava vjera. Problem je sto smo svi vec odgojeni da misimo na jedan ili drugi nacin.
Islam ima najcisitiji pogled na Isusa. Problem je u tome sto Musimani imaju ogranicen pogled na svoju vjeru, tako da Islam nema kredita u svijetu. Pored toga Serijat (islamski zakon), nema osnove u danasnjem svijetu i to pridodaje omalovazavanju Islama. Jak istinski Islam znaci jako i cisto Krscanstvo.
Svaka vjera je prava vjera. Problem je sto smo svi vec odgojeni da misimo na jedan ili drugi nacin.
-
Jonatan
Nije baš tako, jer Salomon, David i Mojsije su navijestili od Boga Spasitelja, obećanog Mesiju, a to je Isus Krist. Oni su samo njegove preteče.delimiter wrote:Isa a.s. iliti Isus je jedan od Bozijih Poslanika, kao sto su prije njega bili Musa (Mozes)a.s., Sulejman (Solomon)a.s., Davud (David)a.s., Ibrahim (Abraham) a.s, a poslije njega Muhammed a.s. Vrlo jednostavno!
Njih trojica, ostali proroci i sva Izraelska povijest je put prema jednom Spasitelju.
-
Kwaheri
Bash...nije li simptomaticno da i jevreji kazu nesto slicno...pa kazu Solomon, David i Mojsije su bili izraelski kraljevi i proroci...a Isusa Krista ne priznaju ni kao kralja ni kao proroka...bas kao sto krscani kazu za Muhammeda...Jonatan wrote:Nije baš tako, jer Salomon, David i Mojsije su navijestili od Boga Spasitelja, obećanog Mesiju, a to je Isus Krist. Oni su samo njegove preteče.delimiter wrote:Isa a.s. iliti Isus je jedan od Bozijih Poslanika, kao sto su prije njega bili Musa (Mozes)a.s., Sulejman (Solomon)a.s., Davud (David)a.s., Ibrahim (Abraham) a.s, a poslije njega Muhammed a.s. Vrlo jednostavno!
Njih trojica, ostali proroci i sva Izraelska povijest je put prema jednom Spasitelju.
Pozdrav!
-
St.Germain
a zasto nijedan od bozijih poslanika nije zensko 
-
crazy
#66 Re: AKO JE ISUS...?
1. Katolicanstvo:RPM wrote:... dakle, pitanje za strucnjake, religijske, ako je Isus sin Boziji, da li je i on sam Bog?
Bog se ocituje u svetom trojstvu: bog otac, bog sin i bog duh. Prema vjerovanju, bog je rodio sina Isusa, kako bi odveo ljude u pravu vjeru, a samim tim i sam Isus je bog.
2. Pravoslavstvo: bog se ocituje takodje u svetom trojstvu, ali razlika od katolicanstva je u tome sto sveti duh ne prizilazi ii oca i sina, vec je sam za sebe.
3. Islam: Pripadnici ove religije, pobijaju ove tvrdnje, uceci ono sto im je preneseno od Allaha dz.s.:
"Nije rodio i Rodjen Nije i Niko mu ravan Nije". Samim tim pobija se bilo kakva tvrdnja da je bog rodio Isusa, ali vjeruju u Isusa jer je on u stvari, Isa a.s. Naravno, vjerovanje u Isa a.s. sse prilicno razlikuje od njihovog vjerovanja u Isusa. Prva stvar je ta: kada je Isus " razapet" na kriz, on zapravo nije bio razapet, vec ga je Bog uzdigao kod sebe, a ljudi du vidjeli njegovo raspece, te kada ga je ponovo spustio na zemlju oni su povjerovali da se radi o uskrsnucu. Druga stvar: u nekim knjigama pise kako je razapet zapravo Isusov ili ti Isin a.s. prijatelj, koji je strasno licio na njega i koji je spavao na njegovom mjestu kada je kraljeva vojska dosla po "izdajnika".
Ali opet svako ima svoju religiju i po njoj vjeruje.
-
crazy
#67 Re: A
E upravo tako, zapravo je poznato, kako su kraljevi mijenjali Bibliju kako im neki Boziji zakon nije odgovarao. A citava poenta religija jeste: Da svi vjeruju u svog Stvoritelja, jer ne bi bili tu da nas neko nije stvorio.zemljak wrote:Krscanstvo je cista religija. Problem je u tome sto su Krscani prihvatili izmjenjeni pogled na svoju vjeru. Isus nije imao pojma o Svetom Trojstvu; ono je uspostavjeno 325 godina nakon njegove smrti. Nikejski Koncil je jednostavno odlucio da je to tako.
Islam ima najcisitiji pogled na Isusa.
-
hey
problem je da taj mesija nije Isus Krist nego Muhamen a.s.Jonatan wrote:
Bog je obećao Mesiju, kojeg je obećao Ocima po Prorocima. On će biti Punina Božje objave i Spasitelj svijeta.
Taj Mesija je Isus Krist.
Bog je obećao spasenje po Njemu, pa ako sada mi lažno i pogrešno vjerujemo u Isusa, onda je i Bog lažov, jer nije ispunio svoje obećanje i nije nam po Mesiji došlo Spasenje.
Mislim da ti, a i drugi vrlo dobro znaju da Bog ne laže i ispunjava svoja obećanja.
dokazi slede.....
-
hey
ima jedna fina knjizia od Ahemd-a Deedat-a a.r.
pa cu se pozvati na nju
elem...
prorocanstvo su reci slike necega sto ce se desiti u buducnosti. kada se ta stvar stvarno pojavim, mi (kriscani) vidimo u ovim prpocanstvima, zivo ispunjenje onoga sto je predskazano u proslosti. tacnije rezonuju, zakljucuju i sabiraju dva i dva Ako je njima zadatak da 1000 prorocanstava opravdaju tvrdnjom o ispravnosti i originalnosti Isusa, zasto mi (muslimani) ne bismo prihvatili isti pristum za Muhameda a.s.?
elem kaze se " Podignut cu im proroka izmedju njihove brace, kao sto si ti (mojsije). Stavicu svoje reci u njegova usta, da im kaze sve sto zapovedim"
Vi kazete da se na Isusa odnosi ovo prorocanstvo..... ja pitam zasto? njegovo ime nije spomenuto. Najvaznije je ovde "kao sto si ti (soos jy is)". Al na kji nacin je Isus bio slican Mojsiju?
1. mojsije je bio jevrej
2. mojsije je bio prorok
kao i isus, jel?............Al ako su ovo jedina dva kriterija onda bi kondidatimo mogli odgovarati samuel, Ezekija, Danijel, Joel, Ivan Krstitelj...ne?
Onda rezonujes: Isus nije slican MOjsiju:
1. jer Isus je Bog , Mojsije nije
2. Isus je umro za otkup ljudskih greha (mojsije nije)
3. Isus je otisao u pakao na tri dana (Mojsije nije)
lako zar ne? No ovo su dokazi male dece....Idemo dalje.
1. Mojsije ima oca i majku, kao i Muhamed a.s. ALI Isus je imao samo majku, a ne oca coveka.
2. Mojsije i Muhamed.a.s su se rodili na prirodan nacin tj iz fizikalne veze coveka i zene, a za Isusa u jevadjelju po Mateju stoji " prije nego se zajedno nastanise, pokaza se da je zacela po Duhu Svetome".
3. Mojsije i Muhamed su ozenjeni i imaju decu, al Isus ostaje nezenja celog zivota.
Mojsije i Muhamed a.s. su prihvaceni kao proroci u svome narodu, bez sumnje obojica su imali beskranje nevolje od strane istih.
4 Mojsije i Muhamed a.s. su doneli nove zakone i pravila za svoje narode. Sto se tice Isusa, kad su jevreji postali sumnjicavi u to da bi on mogao biti varalica koji pokusava da iskavri njihova ucenja, Isus se potrudio da ih uveri da on nije dosao sa novom religijom:"Nemojte mislisti da sam dosao ukinuti zakon i poslanike. Ne dodjoh da ih ukinem, vec da ih ostvarim".
5. Mojsije i Muhamed a.s su umri prirodnom smrcu, a po kriscanskim izvorima Isus je nasilno ubijen.
6. Mojsije i Muhamed a.s. su pokopani u zemlji, a po vama Isus se odmara na nebu.
Sve ovo je bilo dokazivanje samo jedne tacke:"kao sto si ti"...pa zakljuci kome ide u prilog
No prorocanstvo je mnogo vise od jedne fraze, pogledajmo jos jednu "podignucu im proroka izmedju njihove sabrace".
Mojsije i njegov narod su ovde bez sumnje oslovljeni kao rasni entitet, a kao takvi, njihova "sabraca" su arapi. Vidi, sveta Biblija govori o Ibrahimu a.s. (Abrahamu) kao "Bozijem prijatelju". Ibrahim ima dve zene - saru i Hadzeru. Hadzera je rodila Ibrahimu sina )" ...a sinu sto mu ga rodi Hagara nadjenu ime Jismael"......"anjegovu sinu Jiemaelu bijase 13 god kad ga obreza"). nakon 13 godina Bog daruje Ibrahimu dr sina Isak-a. Ako su Ismail i Isak , obojica sinovi istog oca, onda su oni braca. I tako su deca jednog sabraca deci drugog. Ishakova deca su Jevreji, a Ismailova Arapi.
treba li jos navoda?
pa cu se pozvati na nju
elem...
prorocanstvo su reci slike necega sto ce se desiti u buducnosti. kada se ta stvar stvarno pojavim, mi (kriscani) vidimo u ovim prpocanstvima, zivo ispunjenje onoga sto je predskazano u proslosti. tacnije rezonuju, zakljucuju i sabiraju dva i dva Ako je njima zadatak da 1000 prorocanstava opravdaju tvrdnjom o ispravnosti i originalnosti Isusa, zasto mi (muslimani) ne bismo prihvatili isti pristum za Muhameda a.s.?
elem kaze se " Podignut cu im proroka izmedju njihove brace, kao sto si ti (mojsije). Stavicu svoje reci u njegova usta, da im kaze sve sto zapovedim"
Vi kazete da se na Isusa odnosi ovo prorocanstvo..... ja pitam zasto? njegovo ime nije spomenuto. Najvaznije je ovde "kao sto si ti (soos jy is)". Al na kji nacin je Isus bio slican Mojsiju?
1. mojsije je bio jevrej
2. mojsije je bio prorok
kao i isus, jel?............Al ako su ovo jedina dva kriterija onda bi kondidatimo mogli odgovarati samuel, Ezekija, Danijel, Joel, Ivan Krstitelj...ne?
Onda rezonujes: Isus nije slican MOjsiju:
1. jer Isus je Bog , Mojsije nije
2. Isus je umro za otkup ljudskih greha (mojsije nije)
3. Isus je otisao u pakao na tri dana (Mojsije nije)
lako zar ne? No ovo su dokazi male dece....Idemo dalje.
1. Mojsije ima oca i majku, kao i Muhamed a.s. ALI Isus je imao samo majku, a ne oca coveka.
2. Mojsije i Muhamed.a.s su se rodili na prirodan nacin tj iz fizikalne veze coveka i zene, a za Isusa u jevadjelju po Mateju stoji " prije nego se zajedno nastanise, pokaza se da je zacela po Duhu Svetome".
3. Mojsije i Muhamed su ozenjeni i imaju decu, al Isus ostaje nezenja celog zivota.
Mojsije i Muhamed a.s. su prihvaceni kao proroci u svome narodu, bez sumnje obojica su imali beskranje nevolje od strane istih.
4 Mojsije i Muhamed a.s. su doneli nove zakone i pravila za svoje narode. Sto se tice Isusa, kad su jevreji postali sumnjicavi u to da bi on mogao biti varalica koji pokusava da iskavri njihova ucenja, Isus se potrudio da ih uveri da on nije dosao sa novom religijom:"Nemojte mislisti da sam dosao ukinuti zakon i poslanike. Ne dodjoh da ih ukinem, vec da ih ostvarim".
5. Mojsije i Muhamed a.s su umri prirodnom smrcu, a po kriscanskim izvorima Isus je nasilno ubijen.
6. Mojsije i Muhamed a.s. su pokopani u zemlji, a po vama Isus se odmara na nebu.
Sve ovo je bilo dokazivanje samo jedne tacke:"kao sto si ti"...pa zakljuci kome ide u prilog
No prorocanstvo je mnogo vise od jedne fraze, pogledajmo jos jednu "podignucu im proroka izmedju njihove sabrace".
Mojsije i njegov narod su ovde bez sumnje oslovljeni kao rasni entitet, a kao takvi, njihova "sabraca" su arapi. Vidi, sveta Biblija govori o Ibrahimu a.s. (Abrahamu) kao "Bozijem prijatelju". Ibrahim ima dve zene - saru i Hadzeru. Hadzera je rodila Ibrahimu sina )" ...a sinu sto mu ga rodi Hagara nadjenu ime Jismael"......"anjegovu sinu Jiemaelu bijase 13 god kad ga obreza"). nakon 13 godina Bog daruje Ibrahimu dr sina Isak-a. Ako su Ismail i Isak , obojica sinovi istog oca, onda su oni braca. I tako su deca jednog sabraca deci drugog. Ishakova deca su Jevreji, a Ismailova Arapi.
treba li jos navoda?
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
hey?religija?
Tour je upravo otpao...

Tour je upravo otpao...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Necu te razocarati i necemo se razocarati.Nismo mi komi&hana
p.s. Davudes citas li ti ovo?

p.s. Davudes citas li ti ovo?
- horns&drums