Pravi Heroji

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Efekt

Post by Efekt »

novel wrote:Image

Kapetan Hajro je legendarni komandant sa Teocaka.Hrabar , neustrasiv [b]...istinski borac za BiH[/b].Dok je on ginuo i poginuo za cjelovitu i jedinstvenu na ratistu , drugi su ginuli za zelenim stolom da je podijele.
kazu "slucajna smrt" :oops:
Da , " slucajna smrt " da ti pamet stane od prljavstine , istinski komandanti za jedinstvenu i cjelovitu su stradali pod vrlo sumnjivim okolnostima. Arif Pasalic ,
Zajko , Hajro , Ljubijankic , Turajlic ....ma ima ih hejbet . Slusaj ovu sluzbenu vrziju ."Izeta Nanica ubio zaostali cetnik iz" SAo krajine " koji je bio sakriven iza drveta " Mirko pazi metak , hvala Slavko " :-) :-)
BECHO

Post by BECHO »

Mahatma Gandhi

Njegov nenasilni istup protiv diskriminiranja u Juznoj Africi i Indiji, zajedno sa ucenjem koje je rezultiralo iz toga, ucinili su ga jednim od najbitnijih uzora covjecanstva.

Clara Zetkin

Borac za ravnopravnost i emancipaciju slabijeg spola i idejni tvorac 8. marta kao internacionalnog dana zena.
stickitout

Post by stickitout »

BECHO wrote:Mahatma Gandhi

Njegov nenasilni istup protiv diskriminiranja u Juznoj Africi i Indiji, zajedno sa ucenjem koje je rezultiralo iz toga, ucinili su ga jednim od najbitnijih uzora covjecanstva.

Clara Zetkin

Borac za ravnopravnost i emancipaciju slabijeg spola i idejni tvorac 8. marta kao internacionalnog dana zena.
hvala becho iskreno
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

U historiji ce biti ovako zapisano;

Alija Izetbegovic je bio predsjednik drzave koja nije imala ni armiju niti oruzije. Imala je samo gladan i goloruk narod!Izetbegovic je bio predsjednik drzave na koju je izvrsena agresija sa dvije strane, i to od cetvrte vojne sile u Europi. Predsjednik drzave koja se morala braniti od 2 vanjaska(SiCG, Hrvatska) i 3 unutrasnja(bosanski srbi i hrvati,avdicevci). Predsjednik zemlje koju je cijeli svijet zaboravio i time osudio na nestanak/unistenje!!
Branio je svoju zemlju, narod, vjeru i pravo na postojanje, dok se za to vrijeme svjetska diplomatska djubrad nije ni osvrtala na BiH tragediju! Predsjednik pod cijom komandom ni u naj tezim vremenima, armija nije cinila planske zlocine niti se je svetila, niti je rusila tudje svetinje!
Uvjek je govorio o cjelovitoj Bosni i Hercegovini kao multietnickoj drzavi 3 konstitutivna naroda! Alija je kazao; "Bosna NEmoze postojati bez Srba, Hrvata i Bosnjaka"!
I ma koliko ga neki kritikovali, historijska cinjenica je, da je iza Alije Izetbegovica je ostala Bosna i Hercegovina u prijeratnim granicama, ma kako ona ne savrsena bila!Drzava nam jeste zafrkana(ali ne nasom krivnjom), ali je ipak imamo!!

Uspio je sa herojskom armojom kojom je on komandovao, da brani i odbrani narod i drzavu od 2 vanjska i 3 unutrasnja neprijatelja, i to od daleko daleko nadmocnijeg agresora. To je bio rat u kojem su ratovali puska protiv tenka!!Zrtava je bilo mnogo, ali neprijatelj je bio jak, zao i krvavih ociju i duse!! Protiv kakve sile i zavjere smo se borili i odbranili, imamo puno pravo ta tu borbu nazovemo, Cudo bosanskog otpora agresorskj artiljeriji!

Ali Seher Bosna i Hercegovina, lijepa i gizdava je ostala/opstala, zajedno sa svoim gazijama i malim ljiljanima koji se svaki dan radjaju u nasim porodilistima.

ImageImage
Zivjela Bosna i Hercegovina i svi njeni dobronamjerni gradjani!!
Last edited by Dolina avalona on 24/07/2006 17:27, edited 1 time in total.
stickitout

Post by stickitout »

Fino se razvija ova tema, bas kako sam i ocekivao :D :D :D . Lijepo se da primjetiti svasta o ucesnicima, ko i kakvi su nam heroji. Ne bih niposto omalovazavao nicije kriterije pri izboru heroja, mislim da izabrane licnosti dovoljno govore dosta o samim karakterima onih koji su ih izabrali kao heroje.
Cemu tezis takav si, posteno zar ne? :D :D
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Muhamed Ali, -the hero, the legend
Image
stickitout

Post by stickitout »

stickitout wrote:Muhamed Ali - Daleko naj veci bokser svih vremena, proglasen za sportistu stoljeca. Covjek koji se suprotstavio vladi USA ne odlaskom u vijetnamski rat. Ponjegovim rijecima: "Rat u kojem bijeli covijek salje crnog covjeka na drugu stranu svijeta da ubija zutog covjeka". Borac protiv rasizma, dobrotvor u mnogim humanitarnim organizacijama (najcesce vezanim za parkinsonovu bolest), osnivac mnogih fondacija za pomoc siromasnoj djeci, itd, itd......malo je reci za ovog heroja sve sto se kaze.
Avalonac malo kasnis :D :D
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Molim te oprosti mi Stickitout!!Nece se ponoviti!! :shock:
stickitout

Post by stickitout »

Dolina avalona wrote:Molim te oprosti mi Stickitout!!Nece se ponoviti!! :shock:
Ma kad si tako fino odgojen ponovi Ali-ja i vise puta, samo nemoj Aliju zivota ti. :D :D :lol: :lol: :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Muhamede , zao mi je sto nisam bio tvoj savremenik.
(Oto von Bizmark)

Nikad nije citao ,a sad - gledaj!
Jedna takva rijec,i mudracu nedosegnuta!
(Rilke)

Vidite i sami da toj nauci nista ne nedostaje a da mi,sa svim nasim sistemima,nista dalje odmakli nismo i da,uopste,
NIKO NIJE KADAR DALJE DA STIGNE.
(Gete)

Bilo je i drugih ljudi koji su ispovjedali monoteizam ali ni jedan nije bio ravan njegovoj cistoj i cvrstoj vjeri u jednog boga.
(Tomas Karlajl)

Ako se uzme velicina cilja, mala kolicina sredstava, i grandioznost rezultata,kao tri mjere ljudskog genija, ko bi se onda usudio da sa Muhamedom uporedi jednog velikog covjeka moderne historije.
(Lamartin)

Nema nikakve sumnje u to daje Vjerovjesnik Muhamed jedan od najvecih reformatora covjecanstva. Pripada mu najveca slava jer je on covjecanstvo uputio istinskom svijetlu, pravdi i miru,jer je sprijecio prolivanje neduzne ljudske krvi i tako otvorio put ka napredku i civilizaciji.
Ovo veliko djelo nije mogao izvesti niko drugi do covjek koji je imao nadnaravnu snagu, covjek koji je dostojan svakog postovanja, divljenja i paznje.
( Lav Nikolajevic Tolstoj)
stickitout

Post by stickitout »

Tenzin Gyatso - 14. Dalai Lama. Spiritualna i politicka glava Tibeta, covijek celicne volje i rijesavanje problema mirnim putem. Vjerovatno najmudrije zivo bice na svijetu trenutno. Borac za ljudska prava i toleranciju iako je vecinu zivota proveo u izbjeglistvu zbog Kineskog okupatora na celu sa brutalnim Mao Tze-om koji je jeo mace.

Nesto vise o ovom heroju

http://en.wikipedia.org/wiki/Tenzin_Gya ... Dalai_Lama
Edin H.

Post by Edin H. »

Johny Stulic :faraon1:
Efekt

Post by Efekt »

[quote="stickitout"]Fino se razvija ova tema, bas kako sam i ocekivao :D :D :D . Lijepo se da primjetiti svasta o ucesnicima, ko i kakvi su nam heroji. Ne bih niposto omalovazavao nicije kriterije pri izboru heroja, mislim da izabrane licnosti dovoljno govore dosta o samim karakterima onih koji su ih izabrali kao heroje.
Cemu tezis takav si, posteno zar ne? :D :D[/quote

Tacno tako ! Jos nesto tebi stickout.Ali je rekao : " treba da idem u Vijtnam i da ubijam ljude a tamo me niko ne zove Niger ( crncuga op.a. )[ nego me ovdje tako zovu " On je takodje prvi pitao :' Zasto se Bijela kuca u W.D.C .
zove Bijela ?" . Ali nije bio daltonista ( op.a.) I danas gledam sve one meceve po stoti put kao da mi je prvi.Najintilginetniji udarac u istoriji boxa popio je Liston .Samo je Muhamed Ali bio u stanju da to izvede.Malo starija raja sa ovog foruma ce se sjetiti kako su u svim gradovima bivse Yu u 3 ujutro gorila sva svjetla u gradovima i selima ( ko je imao tv tada) . Onaj ko je to gledao ne moze zaboraviti hrapavi i duboki glas legendarnog Dragana Nikitovica, koji nije mogao sakriti simpatije prema Najvecem .Njega sam uvijek volio isto kao i oca.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: "We hold these truths to be self-evident: that all men are created equal." I have a dream that one day on the red hills of Georgia the sons of former slaves and the sons of former slaveowners will be able to sit down together at a table of brotherhood. I have a dream that one day even the state of Mississippi, a desert state, sweltering with the heat of injustice and oppression, will be transformed into an oasis of freedom and justice. I have a dream that my four children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character. I have a dream today.

Ne znam koliko vas prepoznaje ovaj govor Martin Luter King Jr.
Tek otkako zivim u ovoj zemlji koja je i danas prepuna rasizma, spoznajem koliko je snage, licnog odricanja i cvrstog karaktera trebalo ovom covjeku da se javno usprotivi rasizmu, i to u 60-tim, kada je hladni rat bio na vrhuncu i kada su ovakvi kao Dr. King nestajali preko noci.

Njegova filozofija je bila Gandijevska....mirni protesti i pomirenje sa kaznom koju donosi sitem u kojem zivis, sve dok ga ne promijenis. Ubijen je kada mu je bilo samo 35 godina, od istih ljudi kojima je, njegovima rijecima receno "okretao drugi obraz".

Na moju listu svakako ide i Nelson Mendela, covje koji je ostao dosljedan svojoj ideji i za koju je bio spreman provesti 30 godina u zatvoru.

Steta sto se ovakvi ljudi vise ne radjaju.
water

Post by water »

Efekt wrote:
stickitout wrote:Fino se razvija ova tema, bas kako sam i ocekivao :D :D :D . Lijepo se da primjetiti svasta o ucesnicima, ko i kakvi su nam heroji. Ne bih niposto omalovazavao nicije kriterije pri izboru heroja, mislim da izabrane licnosti dovoljno govore dosta o samim karakterima onih koji su ih izabrali kao heroje.
Cemu tezis takav si, posteno zar ne? :D :D[/quote

Tacno tako ! Jos nesto tebi stickout.Ali je rekao : " treba da idem u Vijtnam i da ubijam ljude a tamo me niko ne zove Niger ( crncuga op.a. )[ nego me ovdje tako zovu " On je takodje prvi pitao :' Zasto se Bijela kuca u W.D.C .
zove Bijela ?" . Ali nije bio daltonista ( op.a.) I danas gledam sve one meceve po stoti put kao da mi je prvi.Najintilginetniji udarac u istoriji boxa popio je Liston .Samo je Muhamed Ali bio u stanju da to izvede.Malo starija raja sa ovog foruma ce se sjetiti kako su u svim gradovima bivse Yu u 3 ujutro gorila sva svjetla u gradovima i selima ( ko je imao tv tada) . Onaj ko je to gledao ne moze zaboraviti hrapavi i duboki glas legendarnog Dragana Nikitovica, koji nije mogao sakriti simpatije prema Najvecem .Njega sam uvijek volio isto kao i oca.
E taj sam jedan od malo starije raje sa foruma, jedan od onih koji se budio u rano jutro da gleda boks i Draganove komentare, (kao i svemirske letove Apolo i sl i komenater Jugina). I sada se sjecam kako su sve moje komsije Srbi bili pravo sretni kad je Joe Smoking Fraizer namaro Alija. Nidje lampice da proradi onda :-) Nista se ne mijenja.

Sto se tice Alija, volio sam ga pravo kao boksera, medjutim sad kad sam saznao malo vise o njemu, njegovom zivotu procitao raznorazne intervjue u zadnjih 20-tak godina, i svjedocio svom ovom silnom dupelizanju u Americi od strane americkog mainstreama nesto mi je donji, jos jedan primjer frajera koji voli sebe vise nego ista na ovom svijetu za kojeg je sve oko njega samo stage za veliki show u kome je on glavni glumac.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Dolina avalona wrote:U historiji ce biti ovako zapisano;

Alija Izetbegovic je bio predsjednik drzave koja nije imala ni armiju niti oruzije. Imala je samo gladan i goloruk narod!Izetbegovic je bio predsjednik drzave na koju je izvrsena agresija sa dvije strane, i to od cetvrte vojne sile u Europi. Predsjednik drzave koja se morala braniti od 2 vanjaska(SiCG, Hrvatska) i 3 unutrasnja(bosanski srbi i hrvati,avdicevci). Predsjednik zemlje koju je cijeli svijet zaboravio i time osudio na nestanak/unistenje!!
Branio je svoju zemlju, narod, vjeru i pravo na postojanje, dok se za to vrijeme svjetska diplomatska djubrad nije ni osvrtala na BiH tragediju! Predsjednik pod cijom komandom ni u naj tezim vremenima, armija nije cinila planske zlocine niti se je svetila, niti je rusila tudje svetinje!
Uvjek je govorio o cjelovitoj Bosni i Hercegovini kao multietnickoj drzavi 3 konstitutivna naroda! Alija je kazao; "Bosna NEmoze postojati bez Srba, Hrvata i Bosnjaka"!
I ma koliko ga neki kritikovali, historijska cinjenica je, da je iza Alije Izetbegovica je ostala Bosna i Hercegovina u prijeratnim granicama, ma kako ona ne savrsena bila!Drzava nam jeste zafrkana(ali ne nasom krivnjom), ali je ipak imamo!!

Uspio je sa herojskom armojom kojom je on komandovao, da brani i odbrani narod i drzavu od 2 vanjska i 3 unutrasnja neprijatelja, i to od daleko daleko nadmocnijeg agresora. To je bio rat u kojem su ratovali puska protiv tenka!!Zrtava je bilo mnogo, ali neprijatelj je bio jak, zao i krvavih ociju i duse!! Protiv kakve sile i zavjere smo se borili i odbranili, imamo puno pravo ta tu borbu nazovemo, Cudo bosanskog otpora agresorskj artiljeriji!

Ali Seher Bosna i Hercegovina, lijepa i gizdava je ostala/opstala, zajedno sa svoim gazijama i malim ljiljanima koji se svaki dan radjaju u nasim porodilistima.

ImageImage
Zivjela Bosna i Hercegovina i svi njeni dobronamjerni gradjani!!
Ne siri gluposti i dezinformacije po forumima, matere ti.
Helem

Post by Helem »

Ja sam heroj foruma,
citajuci sve ovo dodje mi da odustanem od svih foruma i tako postanem istinski heroj koji nije mogao vise....
Helem

Post by Helem »

tvoja volja gospodaru nije i svacija volja.
stickitout

Post by stickitout »

zoom66 wrote:
Helem wrote:Ja sam heroj foruma,
citajuci sve ovo dodje mi da odustanem od svih foruma i tako postanem istinski heroj koji nije mogao vise....
ako ostanesh dosljedan i odesh, postati cesh ne samo moj heroj...:D:D:D

:lol: :lol: :lol:
Helem

Post by Helem »

Ti postajes moj heroj.
Kukavice su vec tu.
whow

Post by whow »

Che Guevara- covjek koji je se rodio , zivio i polozio svoj zivot za ideju univerzalne slobode i jednakosti . Covjek koji je svoje licne interese predpostavio ideji za koju se borio srcem, tjelom i umom . Ideji o boljem i pravednijem drustvu .

William Shakespeare- Covjek koji je poznavao ljudsku cud bolje nego ijedan covjek koji je drzao pero/ olovku.

Safet Susic- covjek zbog kojeg sam radije isao na utakmice FK Sarajeva umjesto na sastanke sa djevojkama.
Helem

Post by Helem »

Brus Li,
ali da nepisem o njemu,
najebacu.
vesela

Post by vesela »

ja bih dodala LJEKARE BEZ GRANICA

mjesta i uslovi pod kojima pomazu COVJEKU su, za mene, pravo herojstvo!
stickitout

Post by stickitout »

whow wrote:Che Guevara- covjek koji je se rodio , zivio i polozio svoj zivot za ideju univerzalne slobode i jednakosti . Covjek koji je svoje licne interese predpostavio ideji za koju se borio srcem, tjelom i umom . Ideji o boljem i pravednijem drustvu .

William Shakespeare- Covjek koji je poznavao ljudsku cud bolje nego ijedan covjek koji je drzao pero/ olovku.

Safet Susic- covjek zbog kojeg sam radije isao na utakmice FK Sarajeva umjesto na sastanke sa djevojkama.

:thumbup:
stickitout

Post by stickitout »

vesela wrote:ja bih dodala LJEKARE BEZ GRANICA

mjesta i uslovi pod kojima pomazu COVJEKU su, za mene, pravo herojstvo!

:thumbup:
Post Reply