Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

palermo

#51 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by palermo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Kakav sistem ?
Pa recimo da je reprezentacija mjesto u koju se ulazi po zasluzi, u kojoj igraju najbolji igrači, da ona ima svoje značenje, da je to jedan od vrhunaca tvoje karijere, da moraš graditi kult reprezentacije i tako to.

Jednostavno sistem vrijednosti bez kojeg nema uspjeha.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#52 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by Slo Burner »

Pricatre o ljudima kojim su trazoli pare da igraju za repku zar ne?
palermo

#53 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by palermo »

Slo Burner wrote:Pricatre o ljudima kojim su trazoli pare da igraju za repku zar ne?
Hoćeš da kažeš da Vedad Ibišević igra za reprezentaciju BiH jer je dao pare, a Vedran Ćorluka ne igra jer nije htio da da pare ??
cvrčak_na_hedonizmu

#54 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

palermo wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Kakav sistem ?
Pa recimo da je reprezentacija mjesto u koju se ulazi po zasluzi, u kojoj igraju najbolji igrači, da ona ima svoje značenje, da je to jedan od vrhunaca tvoje karijere, da moraš graditi kult reprezentacije i tako to.

Jednostavno sistem vrijednosti bez kojeg nema uspjeha.
Kao što je Adnan Zahirović, standardni član reprezentacije a neredovan u prosječnom ruskom drugoligašu. Nemoj o sistemu živ bio.
palermo

#55 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by palermo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Kao što je Adnan Zahirović, standardni član reprezentacije a neredovan u prosječnom ruskom drugoligašu. Nemoj o sistemu živ bio.
Kakve veze ima Adnan Zahirović sa ovom pričom ?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#56 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by Slo Burner »

palermo wrote:
Slo Burner wrote:Pricatre o ljudima kojim su trazoli pare da igraju za repku zar ne?
Hoćeš da kažeš da Vedad Ibišević igra za reprezentaciju BiH jer je dao pare, a Vedran Ćorluka ne igra jer nije htio da da pare ??
Ne, ali sam se sjecam Sergeja Jakirevica i slicnih njemu
palermo

#57 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by palermo »

Slo Burner wrote: Ne, ali sam se sjecam Sergeja Jakirevica i slicnih njemu
Ok, uopšte ne kažem da to nije istina: Štaviše.

Jedino što hoću reći je da mi nismo uopšte izgubili mnogo igrača (zapravo jako smo ih malo izgubili) Stvorena je fama o tome da mi gubimo igrače.....fama koja je potpuno suprotna stavrnosti
cvrčak_na_hedonizmu

#58 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

palermo wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Kao što je Adnan Zahirović, standardni član reprezentacije a neredovan u prosječnom ruskom drugoligašu. Nemoj o sistemu živ bio.
Ne znam ni ja
palermo wrote: Pa recimo da je reprezentacija mjesto u koju se ulazi po zasluzi, u kojoj igraju najbolji igrači
palermo

#59 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by palermo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
palermo wrote:
Ne znam ni ja
palermo wrote: Pa recimo da je reprezentacija mjesto u koju se ulazi po zasluzi, u kojoj igraju najbolji igrači
Pa nije ovo tema o izboru igrača Safeta Sušića. Ima za to tema......a tamo ima i uvijek hornih diskutanata.....
Ovdje se o nečem drugom priča
cvrčak_na_hedonizmu

#60 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Napisah odgovor na tvoju tvrdnju o sistemu, kojeg NEMA.
dječak sa šibicama

#61 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by dječak sa šibicama »

Pa prvi je Barbarez morao dati pare da igra, da ne govorim o manje "vrijednim" igracima.

Mada, i u Hrvatskoj se, dok je Ciro bio selektor, cesto placalo mjesto.
palermo

#62 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by palermo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Napisah odgovor na tvoju tvrdnju o sistemu, kojeg NEMA.
Slažem se da ne postoji sistem vrijednosti. Nažalost.

Ali sam uvjeren da ga ni na način koji ti predlažeš, nećeš stvoriti.

Štaviše. Urušit će se i ono dobro.
respo

#63 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by respo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
palermo wrote:
Ne znam ni ja
kakve to veze ima sto je on u rezervnom sastavu ruskog drugoligasa ako mi nemamo boljeg
sta treba iz premijer lige neki na to mjesto samo zato sto igra?
ajmo onda zvati nekog iz saobracajca odigra svaku utakmicu i termin srijedom s rajom
cvrčak_na_hedonizmu

#64 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Mislim da si upućen u fudbalska dešavanja kao što sam ja upućen u kvantnu fiziku. Ne znam što se trpaš u priču i ničim izazvan ispadaš neinteligentan.

Padobranac, kad budeš izlazio zatvori vrata. Hvala.
cvrčak_na_hedonizmu

#65 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

palermo wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Napisah odgovor na tvoju tvrdnju o sistemu, kojeg NEMA.
Slažem se da ne postoji sistem vrijednosti. Nažalost.

Ali sam uvjeren da ga ni na način koji ti predlažeš, nećeš stvoriti.

Štaviše. Urušit će se i ono dobro.
To je već domen ŠBB-KBB :D
respo

#66 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by respo »

kad budes domacin onda mozes se tako ponasati
do tada se ne pravi pametan
ili nemas argumente a da sigurno je ovo
cvrčak_na_hedonizmu

#67 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Padobranac, što bih ja tebi sada objašnjavao ( iako sam više puta to uradio ) ko je bolji igrač na poziciji zadnjeg veznog igrača kada si potpuno nebitan i irelevantan u cijeloj priči ? Osim toga, već rekoh, veze nemaš o čemu pišeš.

Al opet, napisaću imena igrača koji su bolji na poziciji zadnjeg veznog igrača.

Salihović
Cocalić
možda čak i Bešić ( koji je standardan u Ferencvarošu ).

Zahirović je starter jer mu je Sejo Sušić manager.

Zatvori vrata kad budeš izlazio. Hvala.
respo

#68 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by respo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Padobranac, što bih ja tebi sada objašnjavao ( iako sam više puta to uradio ) ko je bolji igrač na poziciji zadnjeg veznog igrača kada si potpuno nebitan i irelevantan u cijeloj priči ? Osim toga, već rekoh, veze nemaš o čemu pišeš.

Salihović
Cocalić

alo pjesadija lakse malo
nemas ti veze o cemu pricas i nemas mi sta objasnjavati kad ne znas i ne mozes objasniti
imam itekako veze o cemu pricam a to sto ti mislis da si pametan je druga prica
to ko je bolji na kojoj poziciji je subjektivna stvar
tako da ce susic za njega reci da je najbolji a wannabe selektor cvrcak se nece s njim sloziti i onda nabrajati salihovica i ostale
dok bi ga treci mozda stavio u napad nevazno

i ajde sjasi s tih vrata kad dodjes u goste
Korisničkoime

#69 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by Korisničkoime »

kakve to veze ima sto je on u rezervnom sastavu ruskog drugoligasa ako mi nemamo boljeg
ajmo onda zvati nekog iz saobracajca odigra svaku utakmicu i termin srijedom s rajom
Problem je što se to što tvrdiš u biti ne zna. Ima kandidata koji ukazuju na to da su bolji i vjerovatno jesu ali bi kao i u svakoj normalnoj repki prvo trebali biti isprobani kako bi prije svega stručni štab mogao donijeti konačan sud. To se na žalost ne radi.
Nije ovo samo problem kod Sušića on ga je naslijedio ali se i kod njega nastavlja doduše trebamo biti pošteni pa reći ne u onom obimu kao prije.
Pada mi na pamet Lulić, čovjek za našu problematičnu lijevu stranu koji je u repku upao više sretno nego spretno poput padobranca (kada je bio bojkot). Sada je repku teško bez njega zamisliti. On je mogao biti pozvan puno ranije u repku i time bi se istoj pomoglo ali nije jer neko ne radi svoj posao.
U našu repku se pa mislim od nastanka ne ulazi po zasluzi i sada kada se vidi kadar imaš igrača koji ne znam kako su i zbog čega su upali u repku ali sumnjam da je neka zasluga.
Što se tiče onih koji su mogli igrati za nas tu mi pada na pamet Klasnić kad je igrao u Werderu i bio u top formi. Mislim da se on dvoumio dosta dugo međutim prevagu su dali napori HNS koji su krenuli mnogo ranije i išli daleko dalje od napora NSBiH. Na kraju kod Klasnića kako je mislim i sam izjavio prevagnula je želja njegovog djeda da igra za Hrvatsku.
respo

#70 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by respo »

Korisničkoime wrote:
Problem je što se to što tvrdiš u biti ne zna. Ima kandidata koji ukazuju na to da su bolji i vjerovatno jesu ali bi kao i u svakoj normalnoj repki prvo trebali biti isprobani kako bi prije svega stručni štab mogao donijeti konačan sud. To se na žalost ne radi.
Nije ovo samo problem kod Sušića on ga je naslijedio ali se i kod njega nastavlja doduše trebamo biti pošteni pa reći ne u onom obimu kao prije.
Pada mi na pamet Lulić, čovjek za našu problematičnu lijevu stranu koji je u repku upao više sretno nego spretno poput padobranca (kada je bio bojkot). Sada je repku teško bez njega zamisliti. On je mogao biti pozvan puno ranije u repku i time bi se istoj pomoglo ali nije jer neko ne radi svoj posao.
U našu repku se pa mislim od nastanka ne ulazi po zasluzi i sada kada se vidi kadar imaš igrača koji ne znam kako su i zbog čega su upali u repku ali sumnjam da je neka zasluga.
Što se tiče onih koji su mogli igrati za nas tu mi pada na pamet Klasnić kad je igrao u Werderu i bio u top formi. Mislim da se on dvoumio dosta dugo međutim prevagu su dali napori HNS koji su krenuli mnogo ranije i išli daleko dalje od napora NSBiH. Na kraju kod Klasnića kako je mislim i sam izjavio prevagnula je želja njegovog djeda da igra za Hrvatsku.
normalno da se ne zna to ne zna niko na svijetu
mozda je i mujo mujic iz rudara iz breze bolji od dzeke al to necemo mozda nikad saznati
zato i rekoh to je subjektivna stvar
stvar selektora ni ja se u mnogim njegovim izborima ne slazem al ko sam ja da tu sta govorim
mislim mogu ja pisati al koliko se to pika pitanje je
ja sam ovdje na forumu se ubio pisajuci da je asmir bolji od kene dok su drugi pljuvali asmira i govorili kad se on odazove ko keno itd a safet stavi invalida na go da brani u albaniji i popusimo tu 3 boda a tu i najvjerovatnije prolazak dalje al nevazno opet za temu
eto ja pricah to a susic stavljao kenu jer je njegova zadnja da li po uvjerenju po necemu drugom sasvim je nebitno ovdje
tako isto za zahirovica
a za njega mislim da je upao tim sto se svojevremeno pokazao u mladoj selekciji pa je upao u prvi tim
e sada moze se raspravljati je li uvijek s pravom u prvom timu ili ne al je dosao kakvom takvom zaslugom
cvrčak_na_hedonizmu

#71 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

respo wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Padobranac, što bih ja tebi sada objašnjavao ( iako sam više puta to uradio ) ko je bolji igrač na poziciji zadnjeg veznog igrača kada si potpuno nebitan i irelevantan u cijeloj priči ? Osim toga, već rekoh, veze nemaš o čemu pišeš.

Salihović
Cocalić

alo pjesadija lakse malo
nemas ti veze o cemu pricas i nemas mi sta objasnjavati kad ne znas i ne mozes objasniti
imam itekako veze o cemu pricam a to sto ti mislis da si pametan je druga prica
to ko je bolji na kojoj poziciji je subjektivna stvar
tako da ce susic za njega reci da je najbolji a wannabe selektor cvrcak se nece s njim sloziti i onda nabrajati salihovica i ostale
dok bi ga treci mozda stavio u napad nevazno

i ajde sjasi s tih vrata kad dodjes u goste
Sve je objašnjeno i argumentovano sa moje strane trilion puta na raznim temama sporta. S mog aspekta ti si potpuno nebitan da bih ti nešto objašnjavao i dokazivao. Ti meni replicirao ničim izazvan, ja napisao igrače koji su sigurno bolji na poziciji zadnjeg veznog igrača ( koja nam je trenutno najtanja pozicija u ekipi ) i to bi bilo to. Ostatak argumenata je više puta ispisan i objašnjen. Prati temu, nije neka nauka.

Možda si kvalitetan forumaš na temi hortikultura ili nekoj sličnoj, što se ovoga tiče tanak si ko ruzla. Takav je moj dojam, možda je pogrešan :D

Ugodnu noć želim. Više ti neću odgovarati što se ovoga tiče. Nema efekta trošiti kalorije.
respo

#72 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by respo »

i fudbal je hortikultura ne igra se za bijelom stolom
al jbg ti kad kontas da si najpametniji nek ti bude
ko je bolji na toj poziciji trenutno odlucuje susic i ako on kaze tako je tako je jer nisu izbori da biramo
Korisničkoime

#73 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by Korisničkoime »

respo wrote:
Korisničkoime wrote:
normalno da se ne zna to ne zna niko na svijetu
mozda je i mujo mujic iz rudara iz breze bolji od dzeke al to necemo mozda nikad saznati
zato i rekoh to je subjektivna stvar
stvar selektora ni ja se u mnogim njegovim izborima ne slazem al ko sam ja da tu sta govorim
mislim mogu ja pisati al koliko se to pika pitanje je
ja sam ovdje na forumu se ubio pisajuci da je asmir bolji od kene dok su drugi pljuvali asmira i govorili kad se on odazove ko keno itd a safet stavi invalida na go da brani u albaniji i popusimo tu 3 boda a tu i najvjerovatnije prolazak dalje al nevazno opet za temu
eto ja pricah to a susic stavljao kenu jer je njegova zadnja da li po uvjerenju po necemu drugom sasvim je nebitno ovdje
tako isto za zahirovica
a za njega mislim da je upao tim sto se svojevremeno pokazao u mladoj selekciji pa je upao u prvi tim
e sada moze se raspravljati je li uvijek s pravom u prvom timu ili ne al je dosao kakvom takvom zaslugom
Pa naravno da od naše priče nema efekta ko bi takvo nešto pomislio. Ne pričamo mi ovdje je mislimo da bi nas bilo tko mogao poslušati nisu ljudi na nas spali. Ovdje pišemo barem je jer volim ovaj sport i repku, repka je ljubav i briga sreća i tuga, nalazimo po tom pitanju istomišljenike i razmjenjujemo mišljenja pa dobro drug ne moram valjda tebi sa skoro 10000 postova pričati šta je svrha i bit foruma.
Stvar nije subjektivna barem ne toliko koliko ti navede. Jasno je, sasvim jasno da je naš najbolji napadač Džeko, najbolji igrač sredine Pjanić, najbolji odbrambeni Spahić. Nema tu ništa subjektivno. Isto je tako jasno koje su i naše slabe pozicije između ostalih i pozicija DM na kojoj igra Zahirović. Ne očekuje se ništa više od Sušića da se potrudi i da u prijateljskim isproba potencijalne kandidate za slabe pozicije ali to baš Sušić i ne radi rado.
Mislim da je dovođenje Zahirovića bilo iznuđeno godinama Rahimića. Svakako njegov poziv ima više veze sa zaslugama nego poziv Avdiji, Sesaru, Svraki itd.
respo

#74 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by respo »

subjektivna je stvar kad se radi o tako tim pozicijama gdje ima vise kandidata koji nit mirisu nit smrde
susic ce reci zahi je najbolji tu zato ga i stavljam
cvrcak ce reci cocalic
ti ces reci treceg nekog
ja cu reci tu je najbolji dm iz gradacacke zvjezde

o tome ti govorim
ovo za dzeku sam govorio u smislu da ne zna niko sta se krije u nekom iz nekog kantonalca jer mu nisu dati uslovi za to
dovoljan je dokaz da su dzeku zvali kloc dok je igrao u zelji i vjerovatno smatrali da je muharemovic ili ko je vec bio napadacu to vrijeme u zelji bolji od dzeke za klasu
luckylaka

#75 Re: Igrači koji su odlučili da ne igraju za BIH

Post by luckylaka »

Tema je,,nidze veze,,-izbor je licni :run:
Post Reply