Voljela bi da mogu pomoci. Nikad nisam dozivjela
Ljubav i nasilje (verbalno i fizicko)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
BECHO
Na stranu sve ali poznajem par zena sto vole da ih muski gaze nogama. Kazu, to je ljubav - sto me vise tuce, sve ga vise volim. Tipicna spika im je u toj situaciji: "pa znas, on se meni izvinio, nece vise, dobar je on momak, ja njega volim".
Ili situacija broj 2: Zenska sva u sljivama i masnicama od marisane a navece se u carsiji ruku pod ruku vodaju, k'o da nista nije ni bilo.
valjda, ko biva da raja vidi, da se njih dvoje vole a ona u po zime suncane cvike nosa.
Halo ba, kakva je to pamet, *ebem je u rezon (sa oprostenjem). Ako ima neko od da mi pojasni ovaj fenomen, bio bi mu/joj jako zahvalan!
Thanks
Thanks
- anais_nin
BECHO, ona je najvjerovatnije odrasla gledajuci starog kako to isto radi staroj, ili mozda cak i njoj, i u njenoj glavi to vjerovatno jeste = ljubavBECHO wrote:Na stranu sve ali poznajem par zena sto vole da ih muski gaze nogama. Kazu, to je ljubav - sto me vise tuce, sve ga vise volim. Tipicna spika im je u toj situaciji: "pa znas, on se meni izvinio, nece vise, dobar je on momak, ja njega volim".Ili situacija broj 2: Zenska sva u sljivama i masnicama od marisane a navece se u carsiji ruku pod ruku vodaju, k'o da nista nije ni bilo.
valjda, ko biva da raja vidi, da se njih dvoje vole a ona u po zime suncane cvike nosa.
Halo ba, kakva je to pamet, *ebem je u rezon (sa oprostenjem). Ako ima neko od da mi pojasni ovaj fenomen, bio bi mu/joj jako zahvalan!
Thanks
-
rumenko
ananis...ako sve vecina zena razmislja ovako kako ti kazes....
...
onda mi je tih zena stvarno zao......ako padne na koljena to je za zenu sansa da ga koljenom spuca u facu i slomi mu surlu...prije nego sto mu zada zavrsni udarac spicom cipele u labrnju...ako zaprijeti da ce se ubiti potrudis se da mu se sta ostro nadje pri ruci ili mu otvoris balkon da mu je lakse skociti......ja to ne kontam.... pa ona i treba da ga stimulise da se ubije...jer je onda nece imati ko marati....zena koja sebe i malo postuje zavrsit ce sa tim konjem nakon prvog udarca...odmah i zauvjek...sve ostalo je za mene neshvatljivo....sretno vam zene..... i Muratevecina zena nakon tog prvog puta sebi govori "ma nece on to vise" zato sto obicno on onda padne na koljena, voli, grli, ljubi, ponijelo ga, naljutila ga, nece vise nikad....i tako stalno znam cak i za slucajeve gdje kad ona kaze da ce ga ostaviti on pocne prijetiti da ce izvrsiti samoubistvo TOLIKO JE VOLI
- anais_nin
znas u cemu je problem sto je to vrlo rijetko naprasnorumenko wrote:Pa i ja se nadam da nema ...ali vi zene bolje poznajete zenski mentalni sklop(jesam ovo dobro rek'o)...pa reko mozda je vama jasnije....meni je to totalno neshvatljivo....da te neko nepoznat samo jednom napadne na ulici nosila bi traumu mozda i citavog zivota...a ovako muz ili momak i to ne jednom nego mozda jednom sedmicno ili cak svakodnevno to nema problema....nevjerovatno...
i nekad se ti likovi cine pravo normala na prvi kontakt...ja sam imala pravo ruzno iskustvo na faksu...upoznala sam jednog momka preko kolegice na faksu...i to nije neki njen poznanik nego momak s kojim je zajedno odrasla, veliki prijatelji itd itd ona ga naravno nahvalila i hajde ja sam pocela izlaziti s njim...
na prvi pogled momak divan, krasan, super, odmah ga kuci mami odvesti....pametan, zabavan, obrazovan, fino izgleda, imamo pravo puno zajednickog...meni se lik pravo poceo svidjati...cesto mi je znao banuti na faks, onako niotkud, iznenada, eto iznenadjenje, dosao po mene...meni je to na pocetku bilo pravo simpa...uglavnom upada jedan dan i ja sjedim na klupi u dvoristu sa 3 jarana, i diram ovog jednog po ledjima (ni na kakav nacin perverzno, to je trebala biti radnja tjesenja, jer je momak upravo saznao za smrtni slucaj u porodici i pravo se sjebao)....da bi ovaj fino umarsirao i ni cao ni nista nego mi samarcinu svezao...
naravno za mene je to bio kraj veze, ali za tog lika nije...tek tad je pocelo maltretiranje....poceo me zvati u svako doba dana i noci, derao se mom burazu na telefon kao gdje je ona, nije danas bila na predavanjima itd itd...ja zvala tu prijateljicu koja nas je upoznala, ona u pocetku nije vjerovala dok joj nisam pustila par poruka koje mi je ostavio na masini...posto me znao presretati poslije predavanja, ja sam ga prijavila nasoj policiji na univerzitetu...onda me pustio na miru, da bi me jednu noc presreo u parku blizu moje zgrade SA NOZEM
Uglavnom nakon toga se i policija umjesala, on je isao na nakvo lijecenje itd itd, samo mi je jednom poslao pismo po toj zajednickoj prijateljici, kao imao je psychotic breakdown blablabblablabla i da se izvine za sve to je uradio....
meni nije bio nikakav problem ostaviti takvog lika, ali znas koliko bi se cura prepalo i ostalo s njim...
- anais_nin
rumeni u ovom podebljanom i jeste caka...znas koliko puta sam razgovarajuci sa tim zenama cula PA JA SAM MISLILA (ili MISLIM) da je to najbolje sto mogu imati....rumenko wrote:ananis...ako sve vecina zena razmislja ovako kako ti kazes....onda mi je tih zena stvarno zao......ako padne na koljena to je za zenu sansa da ga koljenom spuca u facu i slomi mu surlu...prije nego sto mu zada zavrsni udarac spicom cipele u labrnju...ako zaprijeti da ce se ubiti potrudis se da mu se sta ostro nadje pri ruci ili mu otvoris balkon da mu je lakse skociti......ja to ne kontam.... pa ona i treba da ga stimulise da se ubije...jer je onda nece imati ko marati....zena koja sebe i malo postuje zavrsit ce sa tim konjem nakon prvog udarca...odmah i zauvjek...sve ostalo je za mene neshvatljivo....sretno vam zene..... i Muratevecina zena nakon tog prvog puta sebi govori "ma nece on to vise" zato sto obicno on onda padne na koljena, voli, grli, ljubi, ponijelo ga, naljutila ga, nece vise nikad....i tako stalno znam cak i za slucajeve gdje kad ona kaze da ce ga ostaviti on pocne prijetiti da ce izvrsiti samoubistvo TOLIKO JE VOLI...
-
BECHO
anais_nin wrote:BECHO, ona je najvjerovatnije odrasla gledajuci starog kako to isto radi staroj, ili mozda cak i njoj, i u njenoj glavi to vjerovatno jeste = ljubavBECHO wrote:Na stranu sve ali poznajem par zena sto vole da ih muski gaze nogama. Kazu, to je ljubav - sto me vise tuce, sve ga vise volim. Tipicna spika im je u toj situaciji: "pa znas, on se meni izvinio, nece vise, dobar je on momak, ja njega volim".Ili situacija broj 2: Zenska sva u sljivama i masnicama od marisane a navece se u carsiji ruku pod ruku vodaju, k'o da nista nije ni bilo.
Thanksna zalost....
Naprotiv anais, ove koje poznajem zasigurno nisu imali fizickog zlostavljanja u familiji. Navescu jedan primjer iako mi je to mozda malo mahalski ali eto vec kad smo kod te teme...jedna od njih iz imucne poznate porodice, imala transplataciju srca jos od malena i njezin rezon je otprilike ovakav: 'pa znas, mene su citavog zivota zalili, sad sam nasla nekog kome je svejedno'. Mislim, svako ima svoj ukus pri odabiru partnera i glupo je nekome propisivati s kim ce se zabavljati ali recimo taj isti partner kome je svejedno, fizicki zlostavlja tu istu osobu neprestano i to citava carsija zna! Mislim, da me pogresno ne shvatite, ja naravno optuzujem muskarce koji se na ovakav nacin rjesavaju nekih svojih slabosti i frustracija ali nikako ne mogu da shvatim zensku osobu koja to sa lakocom prihvata. Zagonetka, pa to ti je...
- anais_nin
ne sve, ali vec rekoh vecina zena u tim vezama spada u jednu od 2 kategorije: ili su prisustvovale zlostavljanju (ili i same bile zrtva) ili iz bilo kojeg razloga imaju slabije samopouzdanje, nedostatak samopostovanja....ta cura u glavi vjeruje da ne moze bolje od tog lika, da je on najbolje sto ona moze imati....NA ZALOST....nije slucajnost da takve cure/zene obicno idu iz jedne nasilne veze u drugu....obicno je to shema a ne izolovan slucajBECHO wrote:
Naprotiv anais, ove koje poznajem zasigurno nisu imali fizickog zlostavljanja u familiji. Navescu jedan primjer iako mi je to mozda malo mahalski ali eto vec kad smo kod te teme...jedna od njih iz imucne poznate porodice, imala transplataciju srca jos od malena i njezin rezon je otprilike ovakav: 'pa znas, mene su citavog zivota zalili, sad sam nasla nekog kome je svejedno'. Mislim, svako ima svoj ukus pri odabiru partnera i glupo je nekome propisivati s kim ce se zabavljati ali recimo taj isti partner kome je svejedno, fizicki zlostavlja tu istu osobu neprestano i to citava carsija zna! Mislim, da me pogresno ne shvatite, ja naravno optuzujem muskarce koji se na ovakav nacin rjesavaju nekih svojih slabosti i frustracija ali nikako ne mogu da shvatim zensku osobu koja to sa lakocom prihvata. Zagonetka, pa to ti je...
- Murat Sabanovic
ma zenska se boji da je frajer ne ostavi pa pretrpi batine...
smatram da je samr ok radi smirenja situacije ,ali ako se radi o saci ,nogi ,glavom onda to spada u visok stepen nasilja
smatram da je samr ok radi smirenja situacije ,ali ako se radi o saci ,nogi ,glavom onda to spada u visok stepen nasilja
- anais_nin
aha i meni je ok, samo sto ce ga on u roku od 10 sekundi dobiti istom jacinom nazadMurat Sabanovic wrote: smatram da je samr ok radi smirenja situacije ,ali ako se radi o saci ,nogi ,glavom onda to spada u visok stepen nasilja
-
Pearl
ni samar nije ok, jer pokazuje da mozes udariti, i kako ti kazes "smiriti situaciju" (nidje veze izraz, jer po njemu je musko uvijek u pravu, pa samo on moze da smiruje) saka ce biti prvi sljedeci put kad se on "jadnik" malo vise iznervira...Murat Sabanovic wrote: smatram da je samr ok radi smirenja situacije ,ali ako se radi o saci ,nogi ,glavom onda to spada u visok stepen nasilja
povratni samar odmah ide nazad, a kod vecine muskaraca to izaziva naredni udarac (osim ako ga prvi put dobro opalis na prepad
- Murat Sabanovic
kao sto sam naveo "volio bih da zensko osamari kada nisam u pravu..."anais_nin wrote:aha i meni je ok, samo sto ce ga on u roku od 10 sekundi dobiti istom jacinom nazadMurat Sabanovic wrote: smatram da je samr ok radi smirenja situacije ,ali ako se radi o saci ,nogi ,glavom onda to spada u visok stepen nasilja
s ovom reakcijom bi mi pokazala da ne mogu da radim sta hocu ...
zenim,zensko koje me prvo osamari ....
- Saian
a jel tebi za pochetak intelektualnog procesa uvijek treba neko da te mlatne?Murat Sabanovic wrote: kao sto sam naveo "volio bih da zensko osamari kada nisam u pravu..."
- Murat Sabanovic
vidim iskustva imas sa zivotinjamaSaian wrote:a jel tebi za pochetak intelektualnog procesa uvijek treba neko da te mlatne?Murat Sabanovic wrote: kao sto sam naveo "volio bih da zensko osamari kada nisam u pravu..."
zenim,zensko koje me prvo osamari ....znas ko jos cesto pokazuje tu odliku, magare oliti dzoga oliti tovar
- Murat Sabanovic
Saian wrote:laaaaaaaaaaaameMurat Sabanovic wrote: vidim iskustva imas sa zivotinjama
- Murat Sabanovic
pusti sajo ramba,ovdje se radi o samaru a ne rokanjem sakom u glavu.
- Saian
Murat Sabanovic wrote:pusti sajo ramba,ovdje se radi o samaru a ne rokanjem sakom u glavu.
Muki ja cu opet zastati na toj potrebi da se fizichki pokazu granice, bio shamar il shamarelica
- Murat Sabanovic
vidim imo si iskustva sa zivotinjama ,sajo ...ponavljam svoj komentarSaian wrote:Murat Sabanovic wrote:pusti sajo ramba,ovdje se radi o samaru a ne rokanjem sakom u glavu.
Muki ja cu opet zastati na toj potrebi da se fizichki pokazu granice, bio shamar il shamarelicamislim da to nije ljudima svojstveno kako sam ti i naveo gore, to je svojstveno cetveronoscima
- anais_nin
a sto ne zensko koje ti kontrira (i to dobrim argumentima) kada nisi u pravu???Murat Sabanovic wrote:kao sto sam naveo "volio bih da zensko osamari kada nisam u pravu..."anais_nin wrote:aha i meni je ok, samo sto ce ga on u roku od 10 sekundi dobiti istom jacinom nazadMurat Sabanovic wrote: smatram da je samr ok radi smirenja situacije ,ali ako se radi o saci ,nogi ,glavom onda to spada u visok stepen nasilja
- Michun
Ne znam, nisam imala prilike da iskusim takvu vrstu ljubavi. Na srecu.ztluhcs wrote:Misliš kad te dobro namariše odveze te bibijem na vidikovac pa se iskupi i ti ga voliš?Michun wrote:Al' ima ono: sjediste mijenja glediste.![]()
![]()
![]()
A sad zaozbiljno - ne znas sta se desava zenama koje su u toj situaciji i sta one jadne misle o sebi, o tom covjeku i okolini i sl. Jadne, pa to ti je.