Znam da ces zavirivat i u moj profil ali hajdepola_cilo wrote:Prvo sam zavirio u tvoj profil .Vidim da se najcesce javljas na teme koje se ticu religije i filozofije.Nema veze.Pasionirani sam citalac novina.Ne mogu da zivim bez novina.Brstim to stivo svakodnevno vec dugo godina.Sve ama bas sve sto mi dopadne saka.Od Oslobodjenja do crnogorskog Monitora. Preko " Google " idem u hasku sudnicu "" i cujem ( citam ) sta se tamo zbiva.Pamtim kao slon , kao fotoaparat , ali izvora ove nadasve zanimljive price se ne mogu sjetiti pored najbolje volje.Dacu sebi u zadatak da to pronadjem ( mogu mi i drugi pomoci ) pa cu ti poslati . Ima sve i ime i prezime. Interesantno do Boga miologa.Arminovski wrote:Gdje se moze procitati to sto si naveo? Volio bi da vidim.pola_cilo wrote: Ispituje Vasvija Vidovic jednog srpskog svjedoka na sudjenu Oricu .Zenu konkretno , koja tvrdi da joj je" Naserova vojska" ubila djeda.I ispostavi se da je stari vrlo zivahan i da pogunio sa puskom u ruci .A slag dolazi na kraju /
Pita Vasvija : Da li je vas djed osudjen poslije drugog svjetskog od tadasnje NRJ za zlocine nad muslimanskim stanovnistvom u Podrinju na toliko i toliko godina robije .Zena skruseno odgovara , DA .
Naser ponovo medju nama
-
mr__bosnjak
#51 Re: Naser ponovo medju nama
-
stranacc
Ne znam sta je nisko ..helenejsenovel wrote:eee, moj druze kako nisko udaras, jel moze ista nize(za tako niske udarce je bolje koristiti PP) reci mi gdje sam napisao da je optuzen za genocid?.......kao prvo covjek je optuzen u Hagu odlezao svoje, danas je na slobodi, drago mi je.....to sam vec davno napisao isto kao sto sam davno napisao da ce mu suditi Hag, vrijeme i (njegov) narod......covjek je imao 25 godina to je tacno, veoma mlad je skocio u odbranu BiH, dok su jajare bjezale po sumama, brdima i banakama on je branio Bosnu. Tebe je mozda strah srpske propagande ili mozda previse citas njihovu propagandu......je li to razlog za tako niske udarce?
Kroz ponasanje po carsiji nasa dijeca ne bi trebala da se ugledaju na takve ljude, o tome ti ja pisem cijelo vrijeme. Tacno je da mu Hag nije sudio za "ponasanje po carsijama" i sta sada nasi ljudi trebaju da zatvore oci, da halale/oproste odobre takva ponasanja?? Tebi je drago sto pedofili danas setaju nekaznjeni.."djeca se sama nabijala"?
Na kraju daj da usporedimo rah. kapetana Hajru sa Naserom Oricem? "Narod" prica da je Nurif bio cenik, dosao po zadatku da "izvuce narod i razmijeni teritoriju", ali kako pogide rah. Hajro?
Danas je stariji iskusniji......nadajmo se da vise nece biti razbojnik........cujemo se na ovu temu za godinu dvije...."google" sve pamti......sto kaze zemljotres vidjetcemo hoce li Modracom teci med i mlijeko...ili cemo odma nastaviti sa tenisom.SARAJEVO / TUZLA - Mnogi građani Tuzle i okoline te predstavnici različitih udruženja i organizacija željeli su prirediti doček Oriću u Tuzli ali se on nije pojavio ispred Hotela Tuzla.
Neslužbeno se doznaje kako je Orić imao manjih zdravstvenih smetnji zbog duže vožnje.
lijep pozdrav.
Care da ja i ti razjasnimo neke stvari
1. Na nurifa je `pik` imao zulfo jok naser.
Svojim ocima sam gledao kad ga zulfo marishe i kaze mu da je htio da ga ubije prije rata u bratuncu u nekoj kafani ..ali mu nisu dali ljudi. 100 Sam siguran da je to izmedju nurifa i zulfe
Nurif je dosao iz tuzle sa pecetom komandant podrinjske divizije ..to mu e izgleda bilo najvaznije... doveo je nikakvih ( cast izuzecima) 500 vojnika i preuzeo bi komadu od SILE ( NASERA) KADA JE VIDIO DA NECE MOCI POSAO JE PONOVO ZA TUZLU Sa nekoliko svojih vojnika.... malo su popili i zapucali ... TIM putem je ishao naser i njegovi mishevi , mandze i ostala chuda( desavalo se nedaleko od moje kuce) LIJEPO SU IH NASER I TIPOVI IZ MOJE JEDINCE OPKOLILI POHAPSILI POSKIDALI UNIFORME ( OSTAVILI IH U GACAMA) I U ZATVOR ...POSLI SU DA BJEZE A TOO JE DEZERTERSTVO ... EH SAD JELI GA TREBALO UBITI NE ZNAM ... A REKOH VEC PITAJ ZULFU
2. STAVLJASH GA U ISTI KONTEKST S RATNIM ZLOCINCIMA I OptUZENIM ZA GENOCID ..podmuklo zemo cak i od tebe.
3. znam i Hajru je UBIO NASER
yarane koliko ti godina imash??? ( usput sjecash se kad kamenica padne pa vi odozdo lijepo pobjegnete i dodjete do udrca uvjek budete docekani onako kako je naser obradio zulfu...nema bjezati s linija i nema sverca.
4. Naser nikada nije bio kriminalac. Covjek je dobio donacija `koliko hoces` osnovao je s jednim tipom privatnu firmu ( gradjevinsku) i beli pomalo muljao , kao i ostali.
Da, bio je okruzen opasnim momcima ..i svi su ko nesto zeljeli da ga istresu iz gaca ..a nikome nije poslo za rukom ... sjecam se kad na radiju javljaju da ga je neki tip u djugumu spucao sakom i za tri sekunde ostao s polomljenim rebrima ..taj je vele bio zivinicki kapo ...big one u kantonu.
Naser je miram covjek koji nije dozvoljavao da ga yebu .. SVAKA MU CAST.
Ah pominjesh i njegov splav na modracu... ma covjek je zaradio da modrac bude njegov ..to je sila od momka
p.s. naser nije obrazovan covjek i tesko je od njega ocekivati da bude ugledani akademski gradjanin.
On je dijete sa sela ..koje je dalo veliki doprinos za obranu bosne i ima razvijene `bicepse`... opasni momci vole da su blizu njega ..daleko je on od kriminalca.
Naser je TITO NOVEL-E ( ZA NAS S DRINE)
Zar je zaboga pedofil ako je nategao neku od 17 godina ..koja je dosla sama i pitala bi li ti ? Ti ko ne bi??
-
mr2
[/quote] strannac
Da, bio je okruzen opasnim momcima ..i svi su ko nesto zeljeli da ga istresu iz gaca ..a nikome nije poslo za rukom ... sjecam se kad na radiju javljaju da ga je neki tip u djugumu spucao sakom i za tri sekunde ostao s polomljenim rebrima ..taj je vele bio zivinicki kapo ...big one u kantonu.
[/quote]
cisto informativno dzango ga je povalijo....naser je lezo,ali je tada skocila njegova ekipa...zavrsilo se tako da je dzando izmedu ostalog ostao bez dijela jezika..polomljenih rebara i slicno....sjecas li se poznate tuzlanke.....silovanja?????? koja je izbacena iz kombija.....zavrsila na gradini....bolnica za neupucene....njenog izvinjena naseru i ekipi
na televiziji????? nazalost postoji previse ovakvih primjera.
drago mi je da je osloboden,ali se nadam da se nece ponasati sa ekipom onako,kao prije par godina??????
[/quote]
cisto informativno dzango ga je povalijo....naser je lezo,ali je tada skocila njegova ekipa...zavrsilo se tako da je dzando izmedu ostalog ostao bez dijela jezika..polomljenih rebara i slicno....sjecas li se poznate tuzlanke.....silovanja?????? koja je izbacena iz kombija.....zavrsila na gradini....bolnica za neupucene....njenog izvinjena naseru i ekipi
na televiziji????? nazalost postoji previse ovakvih primjera.
drago mi je da je osloboden,ali se nadam da se nece ponasati sa ekipom onako,kao prije par godina??????
-
makondo
svidjalo se to nekome ili ne, naser je u Medjunarodnom sudu za ratne zlocine pocinjene na podrucju bivse Jugoslavije osudjen na dvije godine zatvora.
to nasera orica cini osudjenim ratnim zlocincem.
sto se prava tice, u istom je rangu sa, recimo, biljanom plavsic.
oboje su osudjeni ratni zlocinci!
to nasera orica cini osudjenim ratnim zlocincem.
sto se prava tice, u istom je rangu sa, recimo, biljanom plavsic.
oboje su osudjeni ratni zlocinci!
-
Podrinje
sto napisa Pospanko na svom blogu "DOBRO DOSAO KUCI PRIJATELJU"
http://boreokoociju.blogger.ba/arhiva/2006/07/03
http://boreokoociju.blogger.ba/arhiva/2006/07/03
-
Reina
hajd ne lupaj suvisno je pisati i tebi odgovarati gdje se njih dvoje mogu i porediti plavsicka je osudjena za zlocine protiv covjecnosti i priznala da je kriva i da je pocinjen genocid nad bosnjackim narodom...makondo wrote:cool.
probaj sad zamislit komentare na forumu u slucaju da su srbi priredili takav docek jednoj biljani plavsic.
slika sve govori

-
makondo
samo sam pokusao plasticno objasniti da ako Haski tribunal nekog osudi, onda je taj neko valjda osudjeni ratni zlocinac. nista vise, nista manje. bez obzira odakle dolazi i bez obzira kako se zove.
no, to u zemlji bosni ne prolazi. za sve strane vazi isto pravilo - "nasi" osudjeni ratni zlocinci su uvijek heroji, a "njihovi" osudjeni ratni zlocinci su najgora djubrad koju je historija vidjela.
onda pricamo o gradnji jedinstvene zemlje?
no, to u zemlji bosni ne prolazi. za sve strane vazi isto pravilo - "nasi" osudjeni ratni zlocinci su uvijek heroji, a "njihovi" osudjeni ratni zlocinci su najgora djubrad koju je historija vidjela.
-
rumenko
moj makarondo to su vase srpske price za malu djecu...sto bi rekli cetnicka posla...al' ne znam ko jos slusa te vase guslarske zalopojke...nego gdje su ova vasa dva majmuna u Hagu...zalosno je da vi srbi jos niste spremni da se suocite sa prosloscu i zlocinima (zvuci kao fraza al'je tacno)...a sve dok to ne uradite nema za vas ni bududucnosti...nego kao sto rekoh....
Sretan ti povratak u domovinu komandante!!!!

-
semso poplava
i kao sto rekosmo
WELCOME HOME EL COMANDANTE
-
semso poplava
bravo klipane!!!Edin H. wrote:Je li ja dobro procitah ili ne da je ovaj Slobin tjelohranitelj osuđen na dvije godine zatvora zbog propusta da spriječi ubistva i okrutno postupanje prema srpskim zarobljenicima u Srebrenici.
Ma dobro valjda su u BiH takvi kriteriji da su ova djela dostojna divljenja
idi ubij pa se pistolj
-
Reina
evo drvosjeca je to vec napisao :makondo wrote:samo sam pokusao plasticno objasniti da ako Haski tribunal nekog osudi, onda je taj neko valjda osudjeni ratni zlocinac. nista vise, nista manje. bez obzira odakle dolazi i bez obzira kako se zove.
znaci Naser Oric nije zlocinac...ali bas zbog ovakvih kao makondo trebalo bi se zaliti i na te dvije godine , jer prvo grehota je nekog ko se branio osuditi za bilo sta a i da bi prestali porediti monstrume i zrtve i da bi napokon oni koji trebaju progledati da se suoce sa prosloscu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kada te oslobode 95% optuzbi onda nesto sa tom optuzbom i sa dokazima nije bilo kako treba. Jeste kriv po KOMANDNOJ odgovornosti, pitam se samo koliko je saveznickih generala u toku II WW krivo po istom principu. Dakle Naser nije ubica, nije monstrum, nije naredio, nije izvrsio ubistva. Sta treba jos da bi tebi bilo jasnije?
Pa skoro smo slavili povratak Sefera evo sad i Nasera fino, fino
ali dobro makondo ti ocigledno ovo sve izvrces jer ti to tako odgovara iz nekih tvojih zadnjih namjera.
-
rumenko
makarondo tvoje je demokratsko pravo da mislis sta hoces....mozes da mislis i da ti je radovan travestit ili da ga ratko zega negdje u pecini ili nekoj zemunici .....oni imaju pravo da se zegaju...ti imas pravo da mislis...samo ti misli makarondo....
evo i gospodin edin h. ....halace gluposti...i on isto ima pravo...i treba da ga iskoristi....samo halaci sine edine....sve je to tako...
nego kao sto gore rekoh....

evo i gospodin edin h. ....halace gluposti...i on isto ima pravo...i treba da ga iskoristi....samo halaci sine edine....sve je to tako...
nego kao sto gore rekoh....
-
semso poplava
....i da gledas.....i da im se prikljucis....rumenko wrote:makarondo tvoje je demokratsko pravo da mislis sta hoces....mozes da mislis i da ti je radovan travestit ili da ga ratko zega negdje u pecini ili nekoj zemunici .....oni imaju pravo da se zegaju...ti imas pravo da mislis...