IVICA OSIM

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

fczeljo

Post by fczeljo »

kad ce ovde ljudi shvatiti da je osim fudbalski trener, a ne visoki predstavnik ili policajac ili predsjednik medjureligijskog vijeca?
halo, nisu pasalic i usanovic njegov nivo!!! nece on sa njima na bazene ili u bosnu na ilidzi na pregovore ili da kuju strategiju za utakmice, a oni ne znaju drugacije!

argumentovane uvrede? ja mislim da si taxista.... :lol: :lol: :lol: (izvinjavam se postenim i kulturnim taxistima)

ne mogu da shvatim kako pljujemo po svojima: hajmo redom: nece nas osim, nece nas hadzibegic, nece nas vaha, nece nas susic, nece nas ristic, nece nas bajevic, nece nas muzurovic.... sto li? svi izdajnici?
hocemo li od igraca? ibrahimovic, medunjanin, rahimic, dzaka, zivkovic, kucukovic, pa i hasan...mozes citavu ekipu napravit. samo golman fali. i tu sve izdajnici? cudan smo mi narod, sve sami izdajnici.
kako to da u nas savez hoce samo kockari, pijanci, lopovi(cast pojedincima, al se kaze da izuzetak potvrdjuje pravilo)...ma ljudi moji oni nisu izdajnici, oni su patriote!

btw, mislim da treba naglasiti da svi nabrojani(i igraci i treneri) su bolji u svakom pogledu od ovih akuelnih na vlasti!
Meshtar

Post by Meshtar »

fczeljo wrote:kad ce ovde ljudi shvatiti da je osim fudbalski trener, a ne visoki predstavnik ili policajac ili predsjednik medjureligijskog vijeca?
halo, nisu pasalic i usanovic njegov nivo!!! nece on sa njima na bazene ili u bosnu na ilidzi na pregovore ili da kuju strategiju za utakmice, a oni ne znaju drugacije!

argumentovane uvrede? ja mislim da si taxista.... :lol: :lol: :lol: (izvinjavam se postenim i kulturnim taxistima)

ne mogu da shvatim kako pljujemo po svojima: hajmo redom: nece nas osim, nece nas hadzibegic, nece nas vaha, nece nas susic, nece nas ristic, nece nas bajevic, nece nas muzurovic.... sto li? svi izdajnici?
hocemo li od igraca? ibrahimovic, medunjanin, rahimic, dzaka, zivkovic, kucukovic, pa i hasan...mozes citavu ekipu napravit. samo golman fali. i tu sve izdajnici? cudan smo mi narod, sve sami izdajnici.
kako to da u nas savez hoce samo kockari, pijanci, lopovi(cast pojedincima, al se kaze da izuzetak potvrdjuje pravilo)...ma ljudi moji oni nisu izdajnici, oni su patriote!

btw, mislim da treba naglasiti da svi nabrojani(i igraci i treneri) su bolji u svakom pogledu od ovih akuelnih na vlasti!
Lijepo rečeno vidi se da si Željovac. Ivice samo naprijed, i ako si imalo pametan nećeš se nikada vratiti među ovu gamad. Zanimljivo je ovo naše licemjerje, kao mogao je biti svjetski šampion, mogao je voditi ovoga ili onoga. Mogao je i izbaciti i Videoton ali nije, pa kakve to veze ima? Čini li ga to manjim? Možda znate nekog boljeg trenera iz BIH? Volio bih da imamo jedno 15 ovakvih kao on pa bi se onda mogli natezati oko toga. Osima ću uvijek poštovati iz dva razloga: 1. Zbog njegovog sjajnog shvatanja fudbala. 2. Zbog Želje.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Sem Rahimica, sve pizde koje sute, ne seri majke ti...
edikamedika

Post by edikamedika »

Pizde koje sute, upravo to.

Vec napisah, da je Ivica makar jednom javno rekao ono sto mi znamo, i sto on zna, i sto mi znamo da on zna, nebi mu rijeci rekli.

Nego "Pasalic je strucnjak, Sliskovic je dobar trener, NS BiH radi odlicno, napreduje se, ja sam zadovoljan" by Ivica Osim, ne jednom je tako nesto izjavio. Pa ko je ovdje budala, u ovoj drzavi, Ivice crni.

A kada ga se pita zasto nece da se aktivira na spasavanju bh fudbala, uvijek ista retorika "ma znate, nisam ja kompetentan, nemojte mene, ja nisam..." podsjeca na onog lika iz "Kuda idu divlje svinje", onaj "ne znam ja, ja samo trgujem sa strumfama, i ne mijesam se u druge stvari".

Pa bar reci, progovori, da vidimo da si na nasoj strani, a ne na strani Pasalica i ostale mafije iz NS BiH.
fczeljo

Post by fczeljo »

edikamedika wrote:Pizde koje sute, upravo to.

Vec napisah, da je Ivica makar jednom javno rekao ono sto mi znamo, i sto on zna, i sto mi znamo da on zna, nebi mu rijeci rekli.

Nego "Pasalic je strucnjak, Sliskovic je dobar trener, NS BiH radi odlicno, napreduje se, ja sam zadovoljan" by Ivica Osim, ne jednom je tako nesto izjavio. Pa ko je ovdje budala, u ovoj drzavi, Ivice crni.

A kada ga se pita zasto nece da se aktivira na spasavanju bh fudbala, uvijek ista retorika "ma znate, nisam ja kompetentan, nemojte mene, ja nisam..." podsjeca na onog lika iz "Kuda idu divlje svinje", onaj "ne znam ja, ja samo trgujem sa strumfama, i ne mijesam se u druge stvari".

Pa bar reci, progovori, da vidimo da si na nasoj strani, a ne na strani Pasalica i ostale mafije iz NS BiH.
zanimljivo: nije nam reko ono sto mi znamo???!!! i zbog toga smo ljuti na njega???!!! jos zanimljivije. ja sam inace ljut na nekoga kad mi nesto sakrije... a reko ti je ivica dovoljno puta sve sto hoces, samo on ti je malo obrazovaniji i kulturniji od obicnog ulicnog pljuvaca, pa ti malo vise treba da ga skontas. malo prosurfaj internetom, mozes naci njegovih hiljadu intervjua(samo na googleu ukucaj osim i domenu npr. bhdani).
sta ces, mi smo nepismen narod, sve nam treba nacrtat. treba nam doci covjek iz japana da nam kaze ono sto znamo. prezanimljivo...

ako mislite da je neko pizda sto suti, ja nemam sta vise da raspravljam s vama. nisu ljudi spali na taj nivo da se pljuju preko novina, sto je nasem narodu izgleda najzanimljivije(kome je ispala sisa, ko je kome je.bo familiju, ko je s kim bio u kafani, ko gura svoju gu.zi.cu u nsbih...) i nece da gube svoju energiju, zivce i ugled radi pasalica, usana, jelica i slicnih. kad skontate sta je nivo(onaj intelektualni, a ne novcani) javite se!
sto ce se ljudi muciti, pljuvati, psovati, gubit zivce da u BiH imaju ono sto im u drugim zemljama(pa i susjednim) nude u izobilju. pogledajte link na intervju sa enverom maricem iz starta(imate i to na googleu) koji sam ostavio u ovoj raspravi, pa ce vam neke stvari biti jasnije.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Njegovo velicanstvo Osim, haj sviju ti ne kenjaj. Cuj izmedju redova da citamo, pa bolan, ne obraca se uzoj akademskoj zajednici pa da se to moze shvatiti kao uobicajen vid komunikacije, nego cijelom fudbalskom auditoriju koji je sve, samo ne vican takvom nacinu kominukacije, uostalom, nije on neki diplomata pa da bira rijeci, nego kakav takav drzavljanin BiH pa se od njega, kao i od ostalih istaknutih sportskih radnika ocekuje da se jasno i nedvosmisleno izjasni, a ne tamo pa znate, pa gledaj ovako i ta suplja.
Bas zato je veca pizda zato sto njegova rijec ima vecu tezinu.
I kad vec kazes koji ce njemu kurac da gubi ugled radi tih supcina, pa valjda bas zato ako mu je imalo stalo i ako se predstavlja "patriotom", njegova je "obaveza " da jasno i nedvosmisleno kaze sta misli o stanju u BH-a fudbalu, pogotovo o njegovom organizaiconom i personalnom aspektu ali jok gdje ce on i ini prljati ruke sa tim, to je ispod njihovog nivoa.
Mahalac

Post by Mahalac »

quote fczeljo:
...sto ce se ljudi muciti, pljuvati, psovati, gubit zivce da u BiH imaju ono sto im u drugim zemljama(pa i susjednim) nude u izobilju...

I je li ti ista jasnije kad ponovo procitas ovu svoju recenicu kad o Osimu pricas kao covjeku da ne kazem patrioti (il je to mozda tebi "ofirno") ove nase BIH. Da ne potezem onu suplju sta da smo svi tako preuzeli svoje obaveze prema domovini.
Nego s obzirom da Osim i svi ovi tvoji gore nabrojani nece( a dobri su ko ljudi jel) kad si ti konto da odes i uredis stvari u BH nogometnom savezu i ako ti neces ko ce i ko bi trebao biti pozvan (a zvan je)da to radi, po tvom skromnom misljenju.
parmezan

Post by parmezan »

A sta se toliko raspravljate.Boli Osima,kao i ostale legenda,cuna za ovom drzavom i nasim fudbalom.Kakav patriotizam ocekivati od njih,kad ljudi bezze mogu glavu izgubiti.Sjetimo se samo Hadzibegica koji je nesto pokusao i sa reprezentacijom i sa FCS,pa kako je prosao.Otjerali ga uhljupi,a hti je da posao radi posteno,a zna se da kod nas posteno ne moze.Njima svima sretan put i zelim im puno uspjeha u njihovom daljnjem radu.A u stvari,nismo mi ni zasluzili da nam oni pomazu.Mi smo stoka i bolje nam i ne treba.Jeli mi to trebamo od njih ocekivati da ruse ljude u savezu.NE.To je nas zadatak,a mi to necemo nikad uraditi,zato ne laprdajte.
The Man

Post by The Man »

Da vam bude jasno taj isti Pašalić je jedini razlog što se sve nije raspalo do sada! Dok Pušina i dalje forsira svoje ideje preko Ušanovića i zapošljava bliže i daljne rodjake...Pašalić mora nači žito da to funkcioniše, ustvari da tudje guzove pumpa...bez razloga...

Šta ste mislili da čete na SP sa Velimirom Vidićem, i igračima iz Premijeršipa?

Daj bože da budemo približno uspješni u sljedečim kvalifikacijama kao što smo bili u ovim za SP...

Osim?

Pa nije on frajer...nema takvih ljudi ovdje sve dok se ne sredi situacija u državi...kakva država, takva repka...jebiga tako je
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

The Man wrote:
Pa nije on frajer...nema takvih ljudi ovdje sve dok se ne sredi situacija u državi...kakva država, takva repka...jebiga tako je
Koji ce mi kurac kad se situacija sredi, pa nismo ni mi frajeri.
domi

Post by domi »

Nas jebe sto nam je standard, u svemu pa i u fudbalu, ispod svakog nivoa. Tako da i prosjecni treneri kod nas - strucnjaci svjetske klase.

Neko pobroja sve ove velikane bh fudbala, kao mi njih necemo - to nije istina. Oni nece nas. Ako im je vec stalo do nas i bh fudbala, to nicim do sada nisu pokazali, osim nekakvih glupih izjava u kojima oni lijepo kazu da ne zele da rade pod okolnostima kakve su sada u Savezu.

Znate sta, to je najlakse reci....medjutim, ako je njima nesto stalo toliko do tog naseg fudbala, jbg nek' se nadje njih petorica i neka skupa zauzmu bilo kakav stav o radu ovog privatnog preduzeca, zvanog F/NSBiH, to bi pokrenulo po mom misljenju bar raspravu o radu decaka na pozicijama, izvrsiti bilo kakav pritisak....ako iko u ovoj zemlji ima autoritet da pokrene smjene u Savezu, to su velikani bh fudbala.

Sta oni ocekuju, da im ovi momci iz BHF-a odrade posao. Bez namjere da omalovazavam dosadasnje zalaganje i rad ovih momaka po ovom pitanju, je l' vi stvarno mislite da ce oni nesto napraviti? Cisto sumnjam.

Stvarne cinjenice su da svi ovi nasi vrhunski treneri ne zele da imaju ista sa nasom repkom, cast izuzecima....jbg, znas kako je, ljudi rade u vrhunskim uslovima tolike godine, koji bi se qrac oni dolazili zajebavati po ovim nasim livadama od stadiona. Ko smo im mi?

Za ove sto nonstop pricaju o Osimu, je l' vam treba covjek nacrtati da ne zeli voditi nasu repku, jbg to je do sada milion puta ponovio, ne znam sta tu nije jasno. Covjeku bolje u Japanu....tu se afirmisao, stvorio nekakvo eto i ime :x ....i sad on da dodje u Bosnu i sve to baci pod noge....ma dajte bolan.

Cuj, mi necemo njih....koja glupost!
fczeljo

Post by fczeljo »

Celicna_saka wrote:Njegovo velicanstvo Osim, haj sviju ti ne kenjaj. Cuj izmedju redova da citamo, pa bolan, ne obraca se uzoj akademskoj zajednici pa da se to moze shvatiti kao uobicajen vid komunikacije, nego cijelom fudbalskom auditoriju koji je sve, samo ne vican takvom nacinu kominukacije, uostalom, nije on neki diplomata pa da bira rijeci, nego kakav takav drzavljanin BiH pa se od njega, kao i od ostalih istaknutih sportskih radnika ocekuje da se jasno i nedvosmisleno izjasni, a ne tamo pa znate, pa gledaj ovako i ta suplja.
Bas zato je veca pizda zato sto njegova rijec ima vecu tezinu.
I kad vec kazes koji ce njemu kurac da gubi ugled radi tih supcina, pa valjda bas zato ako mu je imalo stalo i ako se predstavlja "patriotom", njegova je "obaveza " da jasno i nedvosmisleno kaze sta misli o stanju u BH-a fudbalu, pogotovo o njegovom organizaiconom i personalnom aspektu ali jok gdje ce on i ini prljati ruke sa tim, to je ispod njihovog nivoa.
valjda bi trebalo da se slabiji prilagodjava jacem, gluplji pametnijem itd, a ne obratno? sta ti mislis? ti si ovim sam prizno da si glup i da ne razumijes sta covjek govori, a on se ne obraca akademskoj zajednici; svaki imalo pismeniji i covjek upucen u bosanska razmisljanja i zbivanja ce ga razumit.
evo ti jedne "dvosmislene"(po ko zna koji put u ovoj diskusiji) od jos jedne "pizde", faruka hadzibegica:"bio sam i u repci, i u fcs, pokuso sam napraviti nesto, sad da me majka rodjena zove da se vratim, ne bih dosao!". jel ti jasno? ako nije, javi mi se na pm pa cu ti rijec po rijec, objasnit.
evo za kraj od mene: neka se ovde javi sva dijaspora i nek napise sto nece da se vrati u BiH. svi oni mogu pomoci, jesu li svi oni pizde?
u bosni mozes trenutno dobit ugovor u kojem ti pise da ces za par mjeseci rada dobiti cir, vjerovatno i mozdani udar i milion problema.pored toga mlatice te svako kako stigne.
ljudi moji, ne pravi se fudbal time sto ce taj i taj doci za selektora, za predsjednika. treba kucu praviti od temelja, lijeciti uzrok a ne posljedicu. smijeni usana, doci ce ti drugi usan.
kako ja mislim rijesit stanje u nsbih(vjerovali ili ne, ovo sam pitanje dobio da neko ne misli da sam poludio, nek procita komentar upucen na mene)? pa nisam ja predsjednik drzave, saveza, selektor, ministar..pitaj onoga za koga si glaso.
ako vec hoces hajmo se udruzit evo ja i ti, iako se ne slazemo, pa skupit raju i iz bih, a pogotovo iz dijaspore, pa da napravimo radnu akciju da se napravi jedan fudbalski teren, bilo gdje u bih, pa da sa tog terena poniknu neke nove generacije(eto ti im drzi predavanja pa da ne budu "pizde") koje ce se plasirat na sp. opet ti kazem, kuca se pravi od temelja.

@celicna saka:
kolko tebi puta treba ponovit: osim je trener, nije policajac i ne treba on da sredjuje situaciju. btw, nije osim ni visoki predstavnik.

@mahalac: nisi (opet) shvatio sta ti govorim. nije njima ofirno sto su iz bosne(mada bi ih razumio i da jest), bilo gdje da se osim pojavi on uvijek kaze da je iz bosne, da je iz sarajeva. ucestvovo je u promociji bih kandidature za ep u fudbalu. znaci ne kontas sta ti se govori. nije njihov nivo da se povlace po expresu i slicnim bljuvotinama. nece se osim prepucavat po novinama i kafanama sa kojekakvim lopovima. kontas li sad sta ti govorim kad kazem nivo?
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Dobro, i sto bih ja nakon svega szto si ti napisao cijenio njega vise, nego, recimo Ciru Blazevica. Ne zeli da prlja ruke i sljaka, ok nema problema, ali onda licno nemam razloga da ga cijenim vise nego bilo kojeg drugog stranog trenera. A jaka ti je ta o prilagodjavanju, pa kad mi izgradimo sistem i okruzenje koji ce gospodu zadovoljavati onda nam ta gospoda nece ni trebati , a ti ako smatras da ce to lakse proci ako se oni ne uplicu pa makar i indirektno onda ne znam ko je ovdje glup.
domi

Post by domi »

Celicna_saka wrote:Dobro, i sto bih ja nakon svega szto si ti napisao cijenio njega vise, nego, recimo Ciru Blazevica.
Samo da se na kratko ubacim u ovu vasu raspravu.
Ima jedna mala razlika izmedju Cire i Osima, naime, Ciro je izrazio zelju da bi trenirao ovu nasu momcad.

Sad, kakav je takav je.
fczeljo

Post by fczeljo »

domi wrote:
Celicna_saka wrote:Dobro, i sto bih ja nakon svega szto si ti napisao cijenio njega vise, nego, recimo Ciru Blazevica.
Samo da se na kratko ubacim u ovu vasu raspravu.
Ima jedna mala razlika izmedju Cire i Osima, naime, Ciro je izrazio zelju da bi trenirao ovu nasu momcad.

Sad, kakav je takav je.
vec sam jednom postavio pitanje, al mi niko ne dade odgovor:
zna li iko ZASTO je ciro blazevic zelio da bude selektor bih?
lupiga_ocati

Post by lupiga_ocati »

[quote="fczeljo"]
nece nas osim, nece nas hadzibegic, nece nas vaha, nece nas susic, nece nas ristic, nece nas bajevic, nece nas muzurovic.... sto li? svi izdajnici?
hocemo li od igraca? [b]ibrahimovic[/b], medunjanin, rahimic, dzaka, zivkovic, kucukovic, pa i hasan...[/quote]
mozda nisam dobro informisana, al ja sam "cula" da mi nismo htjeli ibrahimovica? mozda grijesim, ako da ispravite me
btw, ako ne grijesim, onda je to jedan od razloga koji vodi ka odgovoru na pitanje: zasto neki ljudi nece da imaju nista sa NSBiH.

a opet, ne bih ulazila u diskusije i rasprave jer je mukotrpno, ali ne vidim zasto bi Osimova "obaveza" bila da komentarise situaciju bh fudbala, nije to bas pokazatelj koliki je neko patriota. ne mijesanje sa raznim idiotima koji drze nas fudbal na nivou na kojem jeste, samo mu daje plus
tim vise sto u nasoj drzavi ni 100 osima i njihovih misljenja, za dugo nece promijeniti situaciju kakva jeste.
alkemicar

Post by alkemicar »

Ima nešto što se zove patriotizam i što postoji u svim zemljama svijeta. Niko ne traži od tih ljudi da žrtvuju glave za zemlju. Tek da odigraju utakmicu s vremena na vrijeme.
I ne igra se za reprezentaciju zbog Ušanovića i sličnih, igra se zbog onih momaka u sto iz Australije dolaze u Belgiju na utakmicu, ili onih reprezentativaca u sjedecoj odbojci. Koliko bi oni trebali da pljuju po svojoj zemlji.
I varate se ako mislite da su sportski funkcioneri u drugim zemljama (Italija na primjer) cvjećke.
Meshtar

Post by Meshtar »

alkemicar wrote:Ima nešto što se zove patriotizam i što postoji u svim zemljama svijeta. Niko ne traži od tih ljudi da žrtvuju glave za zemlju. Tek da odigraju utakmicu s vremena na vrijeme.
I ne igra se za reprezentaciju zbog Ušanovića i sličnih, igra se zbog onih momaka u sto iz Australije dolaze u Belgiju na utakmicu, ili onih reprezentativaca u sjedecoj odbojci. Koliko bi oni trebali da pljuju po svojoj zemlji.
I varate se ako mislite da su sportski funkcioneri u drugim zemljama (Italija na primjer) cvjećke.
Upravo si uporedio nas s Italijom, bravo majstore!!

Malo prelistaj historiju fudbalskog saveza italije, pa ćeš da vidiš koliko su puta do sada kaznili svoje klubove (ako ništa imaš ovaj frišak primjer Juventusa, Fiorentine, Lazia i Milana)
Koliko god ljudi mislili da je fudbal kod njih mafijaški, svaki put kad se dokaže da je neko nešto skrivio bude drastično kažnjen. Kod nas pored svih dokaza još uvijek isti ljudi su u FS/NS BIH. Da sam Ivica Osim, ne bih nikada sebi dopustio da sjedim sa likovima kao što su Pašalić, Ušanović, Dominković, Jelić, Lale i slični njima. Treba Pašalić da mi sastavlja ekipu ha? Da se pozivaju oni novi igrači koji plate svoj poziv u repku? (svijež primjer je Raščić, bivši igrač Želje koji nije moga zadnju polusezonu pogoditi ni sa gol linije, a pozvan je da igra da bi se prodao...navijač sam Želje ali ovo je objektivno tako)
fczeljo

Post by fczeljo »

Meshtar wrote:
alkemicar wrote:Ima nešto što se zove patriotizam i što postoji u svim zemljama svijeta. Niko ne traži od tih ljudi da žrtvuju glave za zemlju. Tek da odigraju utakmicu s vremena na vrijeme.
Upravo si uporedio nas s Italijom, bravo majstore!!

Malo prelistaj historiju fudbalskog saveza italije, pa ćeš da vidiš koliko su puta do sada kaznili svoje klubove (ako ništa imaš ovaj frišak primjer Juventusa, Fiorentine, Lazia i Milana)
Koliko god ljudi mislili da je fudbal kod njih mafijaški, svaki put kad se dokaže da je neko nešto skrivio bude drastično kažnjen. Kod nas pored svih dokaza još uvijek isti ljudi su u FS/NS BIH. Da sam Ivica Osim, ne bih nikada sebi dopustio da sjedim sa likovima kao što su Pašalić, Ušanović, Dominković, Jelić, Lale i slični njima. Treba Pašalić da mi sastavlja ekipu ha? Da se pozivaju oni novi igrači koji plate svoj poziv u repku? (svijež primjer je Raščić, bivši igrač Želje koji nije moga zadnju polusezonu pogoditi ni sa gol linije, a pozvan je da igra da bi se prodao...navijač sam Želje ali ovo je objektivno tako)
svaka cast! postenje nije tamo gdje "nema" lopova(moj dedo je iso na hadz i kaze da je tamo nekoliko nasih ljudi opljackano, znaci svugdje ima lopova). postenje je tamo gdje se lopovi kaznjavaju.

a kod nas se igra cirkus liga, ljudi javno govore da su stimali utakmice, a usan na pametuje kako nema dokaza! i koga bi vi za selektora?
alkemicar

Post by alkemicar »

Interesantno je to kako jedan mladi golman brani za jednu reprezentaciju, i ne smetaju mu loši političari, funkcioneri nogometnog saveza, uslovi rada itd. Bitno je da momak stiče kakvu takvu reputaciju. Kada dobije poziv da brani za seniorsku reprezentaciju iste zemlje onda je "povrijeđen". Mladića naglo zaboli zadnja loža, meniskus ili tako nešto. Naravno čim dobije poziv Švajcarske reprezentacije onda naglo "ozdravi", svi bolovi prestaju kao da je drmnuo neku jaču tabletu, odjednom osjeti odvratnost prema ovome ili onome iz bivše zemlje i odluči da brani, naravno za ove druge.
Dajte ljudi, pustite priču. Tu je isključivo lova u pitanju. Ne bi ti ljudi obukli naš dres sve i da im je rođeni otac na čelu nekog našeg sportskog saveza. (Mislim da smo i tu imali sličan slučaj, mislim da se tip preziva Vugdalić).
Nemam ja ništa protiv. Ne možete nikoga natjerati puškom da igra ili trenira reprezentaciju. Samo mi je interesantan stav raje tipa: "Rahimić nam je heroj, a pljujemo ne Barbareza". Ako si odlučio da budeš Švajcarac, nek ti je sa srećom. Samo ne znam zašto se prema takvima ne postaviti na taj način. Zašto bi Dnevni Avaz objavio ekskluzivnu vijest, kako je jedan švajcarski golman posjetio neku kafanu u Kozarcu. Zašto FTV pravi ekskluzivnu reportažu o jednom fudbaleru ruske ekipe itd.

Interesantni su i primjeri iz drugih zemalja:
http://www.net.hr/sport/page/2006/07/24/0004006.html
Samo da napomenem da ovdje nisu u pitanju sitne pare.
ZEKI-RIKI

#71 svabo i pape+barbarez

Post by ZEKI-RIKI »

Hoce li nasa generacija docekati da nam
Svabo Osim bude direktor reprezentacije ,a Pape Susic selektor a njegov pomocnik Barbarez.Hoce li se ikad ovi kriminalci pomaci iz saveza da i mi svoj san ostvarimo.
SVABO+PAPE+BARBAREZ
alkemicar

Post by alkemicar »

Funkcija direktora i pomoćnika selektora nije presudna. Selektor je 50 % ekipe. Australija, Trinidad i Tobago ili Grčka su dokaz za to. Hajde mi recite ko je direktor ili pomoćni trener evropskog prvaka, reprezentacije Grčke. Ali svi znaju ko je Veliki Oto.
Dakle, selektor nam je najveći problem. Objektivno Baka nije veliki trener. Svaka čast njemu kao čovjeku, među prvima se iz tih krajeva (znate već kojih) prihvatio rada u BiH reprezentaciji, ali on za trenera nije. Sa njim nemamo nikakve šanse za uspjeh. Ako bi već raspoređivali mjesta, radije bi njemu ponudio mjesto u savezu ili mjesto direktora reprezentacije.
Pape (kapa dolje velikom majstoru, najboljem fudbaleru koga je BiH ikada imala) je i pokusavao voditi neke ekipe, ali koliko ja znam nije imao posebnog uspjeha. Mislim i da se slavni Pele okušao kao trener, ali da se sa svojim ekipama borio za opstanak. Zna se da to pravilo: veliki igrač = veliki trener ne postoji.
Da ne nabrajam ona imena koja su bila u kombinaciji ali baš i nisu bili radosni pozivom da treniraju reprezentaciju: Ivica Osim, Vaha, Duško Bajević.
Ako je vjerovati izjavama u novinama Meša Baždarević bi rado prihvatio mjesto selektora reprezentacije. Drugo ime s kojim bi vrijedilo pokušati je Amar Osim. Ne znam puno o tom Zoranu Lukiću, ali kažu da je bio proglašen za najboljeg trenera u Švedskoj. Jeste da nije neka liga, ali eto. Sve su ovo treneri koji su u ekipe u koje su došli napravili preokret.
parafin

Post by parafin »

slusajte mu price! luuud je skroz :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=mTIY8feLIUw
fczeljo

Post by fczeljo »

@svim patriotama:
http://www.youtube.com/watch?v=UmXxlQJzQtg
pogledajte video na 4:30
Meshtar

Post by Meshtar »

CAR KRALJ I ŠAH!!!