Kupiti mali jeftini auto?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mahalac

Post by Mahalac »

Lace wrote:hajd...vidjet cu...kupila sam oglase...slaba ponuda corsi...imaj u vidu da uzimam auto s manje kubika..1.0 ili 1.1 :D a starije su od ovih pezoa...za iste pare
A to nije slucajno!

ne znam jesi gledala ovdje http://www.autopijaca.ba a nemoj da ti bude mrsko tamo prema Vitezu ima par dobrih auto kuca.

sretno
Lace

Post by Lace »

ma ko ce do viteza cak...to bih mogla eventualno nedjeljom :-? gledala sam ovu stranicu al sva su vozila novija i skuplja od onog sto sam spremna da platim za auto na kojem cu se steliti :-?
dr.iver

Post by dr.iver »

LeKo wrote:Po mom izboru bi to bilo ovako:

1. Golf I - S paket ( ima super benzinaca do 1500,- KM) dizeli su malo skuplji ali za 2.000,- KM se moze kupiti super ocuvan.

2. Opel Kadet 1.3 - Slaba limarija ostalo super

3. Fiat Uno 1.3 diesel ili 1.0B Fire motor. Srednja zalost

4. Opel Corsa 1,2 - troši ko upaljač, motor nepoderiv, limarija tanka

5. Reno 5 - izuzetno povoljna kupovina

6. Peugeot 205

7. Yugo, ali isključivo 45 (ima lanac umjesto zupčastog i kraci mjenjac) tako da trosi min. 2l manje od 55 koja je iskreno po meni smeće trosi 10l a uz brdo ni naopako.

8. Suzuki Maruti

9. Nisan Micra 1,2

Mislim da je dosta, ako ne odaberes nesto iz ove skupine onda poslodavcima reci da znas vozit :)

P.S. sretno pri izboru.

Izvini ali, nemas ti pojma.
svi ti golfovi i kadetti su grobovi na tockovima, odvalili preko 20000km
fiat uno inace ok autic, ali 1.3 diesel promasaj totalni

a najbolji je savjet za 45-icu. A covjece motor iz 45-ice rikava na duplo manjoj kilometrazi od 55-ice,a pljujes po 55-ici da ne moze uz brdo. Predpostavljam da 10ks manje znaci da auto bolje ide uzbrdo?
:ol: (grohotom se smijem)
Qler

Post by Qler »

ima moj haver jugu 45 :D sad u nedjelju smo isli na more. do Zaostroga oko 3.5h. A do Zaostroga i nazad je potrosio malo manje od pola rezervoara... a rezervoar mu je 35l :D pa vi skontajte :D ide juzo ko zmaj :D
Lace

Post by Lace »

Qler wrote:ima moj haver jugu 45 :D sad u nedjelju smo isli na more. do Zaostroga oko 3.5h. A do Zaostroga i nazad je potrosio malo manje od pola rezervoara... a rezervoar mu je 35l :D pa vi skontajte :D ide juzo ko zmaj :D
ruzan je...ima ruzan mjenjac..i prije dva dana se jedan zapalio u mehanicarskoj radnji

jugo zdravo

:D
Papageno

Post by Papageno »

Malo meni nije jasna ova logika "uzimam sto jeftiniej da se ustelim"..
Jel to znaci da dok se stelis mozes grebati, udarati auto.. ili sta vec?
A pomislis li sta ce biti ako recimo zagrebes kakav A8 :)
Osim toga mislim da se puno lakse "usteliti" na sto boljem autu... al eto, ima nas razlicitih :)
Qler

Post by Qler »

i meni je lakse voziti vece auto.. o novijim da ne govorim :) polomio sam se ziv sto sam jugu provozao :) jer se nisam ustelio :) haver ga vozi pravo lako..

a jarane njoj je bolje tako jugu da se steli pa da ogrebe jednog A8 nego da se steli na A8 pa da ogrebe i svog A8 i komsijinog :) i jos kad se bude u rivkerc vracala razbije stopku S klasi od Ramiza :D
Last edited by Qler on 11/08/2006 12:03, edited 2 times in total.
Lace

Post by Lace »

Papageno wrote:Malo meni nije jasna ova logika "uzimam sto jeftiniej da se ustelim"..
Jel to znaci da dok se stelis mozes grebati, udarati auto.. ili sta vec?
A pomislis li sta ce biti ako recimo zagrebes kakav A8 :)
Osim toga mislim da se puno lakse "usteliti" na sto boljem autu... al eto, ima nas razlicitih :)
bas tako :D trudit cu se da u voznji ne zagrebem nikakvo auto...a ako se desi pri parkiranju...udaljit cu se s mjesta zlocina :D

ma imat cu osiguranje...a bilo bi mi zao ogrebat "sto bolje" auto :-?
Papageno

Post by Papageno »

Pa ako ces se vec truditi da ne ogrebes drugi auto, zar niej logicniji izbor autic sa kojim se lakse upravlja.. malo servo, malo folovi :)
Salim se.. i mene su ubijedjivali svojevremeno da treba da idem tom logikom.. poslusao sam ih i sad mi je zao...
Lace

Post by Lace »

Papageno wrote:Pa ako ces se vec truditi da ne ogrebes drugi auto, zar niej logicniji izbor autic sa kojim se lakse upravlja.. malo servo, malo folovi :)
Salim se.. i mene su ubijedjivali svojevremeno da treba da idem tom logikom.. poslusao sam ih i sad mi je zao...
ti ko i svako musko...volis da imas veliki...auto :D

pa vako...ja imam vozacku vec 5 godina a ne vozim

zasto?

imam golfa II dizela 1.6 ...koji se dize u nebo...a ja se u njemu osjecam tako malo i ne mogu da ga kontrolisem...mali pritisak na gas i on starta brze nego sam ja spremna na to...nije mi pregledan...nemam osjecaj da ja njime upravljam vec on sa mnom i taj osjecaj mi se nikako ne svidja...taj auto sam po kupovini odmah dala tati jer njemu treba vise nego meni...a ja nisam imala vremena da se peglam puno....strah me je i mislim da cu strah prevazici u manjem autu...koje cu voziti po propisima...ogranicenom brzinom dok ne steknem osjecaj da sam ja gazda...parkirat cu se samo na mjestima gdje ima mjesta za 2 auta i to tako ruzno da ne moze niko pored mene...i da imam dovoljno mjesta da se isparkiram...sebicna sam al sta mogu kad sam ja sebi najvaznija :D

hocu mali, pregledni auto i tacka

end of discussion

vratimo se na male gradske automobile do 3000 KM :D
Qler

Post by Qler »

Lace wrote:
Papageno wrote:Pa ako ces se vec truditi da ne ogrebes drugi auto, zar niej logicniji izbor autic sa kojim se lakse upravlja.. malo servo, malo folovi :)

zasto?

imam golfa II dizela 1.6 ...koji se dize u nebo...a ja se u njemu osjecam tako malo i ne mogu da ga kontrolisem...mali pritisak na gas i on starta brze nego sam ja spremna na to...nije mi pregledan...nemam osjecaj da ja njime upravljam vec on sa mnom i taj osjecaj mi se nikako ne svidja...taj auto sam po kupovini odmah dala tati jer njemu treba vise nego meni...a ja nisam imala vremena da se peglam puno....strah me je i mislim da cu strah prevazici u manjem autu...koje cu voziti po propisima...ogranicenom brzinom dok ne steknem osjecaj da sam ja gazda...parkirat cu se samo na mjestima gdje ima mjesta za 2 auta i to tako ruzno da ne moze niko pored mene...i da imam dovoljno mjesta da se isparkiram...sebicna sam al sta mogu kad sam ja sebi najvaznija :D

end of discussion

:D:D:D:D:D:D:D:D:D lace i malo gradsko auto starta brze od golfa II dizel :D:D:D:D:D:D:D
Lace

Post by Lace »

Qler wrote:
Lace wrote:

zasto?

end of discussion

:D:D:D:D:D:D:D:D:D lace i malo gradsko auto starta brze od golfa II dizel :D:D:D:D:D:D:D
pa ako je 1.0 ili 1.1...vjerovatno nece startat onako brzo ko golf 1.6 :D bit ce valjda malo tromije ...u svakom slucaju i da starta brzo ili brze...mislim da ce mi biti ugodnije nego u golfu ...ne mislim se kurcit po gradu...nego se prebacit od tacke a do tacke b...probala sam brze vozit...domet je bio 110 km/h ali nije to za mene...ja cu se drzati 60-80...meni dosta :D
Papageno

Post by Papageno »

Ja kako musko imam C2 VTS i tesko da ces naci manji auto :)
u prevodu 3666 mm duzine :)
Lace

Post by Lace »

Papageno wrote:Ja kako musko imam C2 VTS i tesko da ces naci manji auto :)
u prevodu 3666 mm duzine :)
ja kao zensko nemam pojma szta je C2 VTS...pretpostavljam citroen al srecom imam google da vidim kako izgleda

Image

sladak je al bi mi bilo zao ogrebat ovako nesto

i sto si se zajebo s kupovinom ovako malog auta pa zelis veci...ili mozda bi da mi prodas ovaj?

Qler

Post by Qler »

uu lace ovo je za tebe :D :D nije brzo ni malo :D hehe

:D lace svaka corsa ili slicno auto 1.1 benzin je startinje od golfa II dizel...
Papageno

Post by Papageno »

Auto je mrak bar meni :)
I nisam se khm zajebo sto sam kupio ovaj nego onaj koji sam imao prije...
Ccccc danas samo neke pogresne zakljucke izvodis...
cuj svi muskarci zele da imaju velik... auto :)
dr.iver

Post by dr.iver »

svako auto je startnije od golfa diesel, i oni mali korejski od 700-800 kubika...
Lace

Post by Lace »

dr.iver wrote:svako auto je startnije od golfa diesel, i oni mali korejski od 700-800 kubika...
jel to razlika izmedju benzinca i dizela...il je do tezine?

Lace

Post by Lace »

Qler wrote:uu lace ovo je za tebe :D :D nije brzo ni malo :D hehe

:D lace svaka corsa ili slicno auto 1.1 benzin je startinje od golfa II dizel...
nisam rekla da cu uzet benzinca...ima i malih dizela...skuplji al sta ima veze ...moze se naci :D
Qler

Post by Qler »

nemoj uzimati malog dizela zeznut ces se! benzinca je lakse voziti i mnogo ljepse.. a jeftiniji je za odrzavanje.. razlika u potrosnji je minimalna a po tvojoj prici ti neces nesto puno voziti... tako da bi samo sebe zeznula kad bi uzela malog dizela.. ozbiljno... nemoj razmisljati o dizelu...
Lace

Post by Lace »

Qler wrote:nemoj uzimati malog dizela zeznut ces se! benzinca je lakse voziti i mnogo ljepse.. a jeftiniji je za odrzavanje.. razlika u potrosnji je minimalna a po tvojoj prici ti neces nesto puno voziti... tako da bi samo sebe zeznula kad bi uzela malog dizela.. ozbiljno... nemoj razmisljati o dizelu...
ne razmisljam...ja cu kupiti ono sto mi se svidi i sto mognem platiti pod uslovom da je u voznom stanju :D
i btw...ja sam ovdje trazila iskustva ljudi koja su vozili neko pezoovo auto :D oni su mi nekako najmjerodavniji za savjete :D s obzirom da je to moj favorit :)
Pearl

Post by Pearl »

Qler wrote:nemoj uzimati malog dizela zeznut ces se! benzinca je lakse voziti i mnogo ljepse.. a jeftiniji je za odrzavanje.. razlika u potrosnji je minimalna a po tvojoj prici ti neces nesto puno voziti... tako da bi samo sebe zeznula kad bi uzela malog dizela.. ozbiljno... nemoj razmisljati o dizelu...
i sa benzincem se neces nervirati kao sto bi sa dizelom kad ne budes mogla upaliti auto, cim zahladi.. sto je 80% vremena u BIH :D ..ka dje nasa stara stojka ko mala maca palila ;) uz pomoc sauga, naravno:)

mi smo imali stojadina, super za odrzavanje, nije velik, ne trosi puno, dijelovi prejeftini:D po tome mislim da je yugo stvarno dobar izbor, za nas cure..
ali je meni bio tezak za upravljanje... :( nisam mogla s rucnom da se izborim..

peugeot je imala jaranica.. ako se dobro sjecam, dosta cesto se kvario.... a dijelovi poskupi... iako je stariji model...
Lace

Post by Lace »

Pearl wrote:
i sa benzincem se neces nervirati kao sto bi sa dizelom kad ne budes mogla upaliti auto, cim zahladi.. sto je 80% vremena u BIH :D ..ka dje nasa stara stojka ko mala maca palila ;) uz pomoc sauga, naravno:)

mi smo imali stojadina, super za odrzavanje, nije velik, ne trosi puno, dijelovi prejeftini:D po tome mislim da je yugo stvarno dobar izbor, za nas cure..
ali je meni bio tezak za upravljanje... :( nisam mogla s rucnom da se izborim..

peugeot je imala jaranica.. ako se dobro sjecam, dosta cesto se kvario.... a dijelovi poskupi... iako je stariji model...
a evo ja danas cujem suprotno...kolegica isla mehanicaru zbog svog auta i usput pitala covjeka sta misli o pezoovim vozilima...covjek rekao da mu treba dugo da se pokvari i da je samim tim zahvalno za voznju...ne znam jos cu se konsultovati ali jugo..ne :D
Pearl

Post by Pearl »

hahahahha..

ma zaviis od auta do auta.. nasa stojka kad smo je prodali, 15 godina stara bila kao da je 2 godine stara jer je tata pazio ko bebu :D a rodjak ima mladju stojku koja izgleda kao ciganski auto.. a kvari se svako malo..:S

bolje uzmi od nekog poznatog, za koga znas kako se prema autu odnosi ;) jaranicin peugeot je bio treca ruka kod njih, a nisu znali prethodnog vlasnika.. po meni je to najbitnije...

ali sta ja znam, ja sam samo zensko, ni ja nikako svoje da pocnem da vozim :D:D
sulesavic

Post by sulesavic »

Konzumirao peugeot 305, dizelska izvedba. Po otpadima se upoznavao s vlasnicima peugeota 205, koji su tra¾ili ne¹to na poluosovinama. Sva ta auta po otpadima su oèerupana, polovni rezervni dijelovi, i kada ih naðe¹, skupi su (ali pravo skupi).

Iako, moram priznati, vo¾nja peugeota je jedan gospodski/damski osjeæaj.

Ako ima¹ ¾ivaca za cjelodnevno tra¾enje po otpadima i dovoljno novca za kupovinu dijelova, bujrum. U suprotnom, bje¾i od peugeota iz druge polovine osamdesetih k'o od vraga.
Post Reply