Bosna se podijelit mora!!!
-
Vozdra_123
@jastreb
vrijeme mjenja sve....
zadnji referendum je bio '92
narod mijenja misljenje
hajmo organizovati referendum... ali da svi gradjani izadju i sloze se prije referenduma da priznaju rezultat kakav god on bio.... hajmo naprijed!
ja cu prvi glasati ZA cjelovitu bih
vrijeme mjenja sve....
zadnji referendum je bio '92
narod mijenja misljenje
hajmo organizovati referendum... ali da svi gradjani izadju i sloze se prije referenduma da priznaju rezultat kakav god on bio.... hajmo naprijed!
ja cu prvi glasati ZA cjelovitu bih
-
Den
Nidje veze...Kao Prvo je glasalo vrlo slucajno vise od polovine ljudi na referendumu 91.Da se nije RH nalazila u tolikoj teskoj situaciji Hrvati nebi glasali za BiH,to je prica za malu dijecu. gLASALI BI ZA SVOJU drzavu koju su i zatrazili cim je RH ojacala.Jastreb35 wrote:Kubik pijeska, nekoliko onih malih bagera i kamioncica i suncan dan. To vama treba. BiH se nije moglo podijeliti kada je to medjunarodna zajednica ocekivala, a teritorijom drzave spartali tenkovi JNA i HV-a. Zbog vitalnog interesa bosnjackog naroda, to nije uspjelo, nego je sada granica izmedju BiH i Hrvatske odnosno BiH i Srbije rigoroznija od granice izmedju Italije i Francuske.
U vrijeme kada se od ideje "srpske zemlje" distancira i Crna Gora ambasadom u Beogradu, 200 separatista uz pleh muziku u Banja Luci poljulja odlucnost cyber-ratnika. Komicno. Prvo, u nasoj je drzavi vec izvrsen referendum i vecina se izjasnila za cjelovitu i nezavisnu drzavu. Drugo, BiH ce opstati jer bosnjacki narod nema alternativu, a ranjiv i neodbranjiv rezervat nije alternativa. Trece, oni od Bosnjaka koji jesu izdali BiH, su ubijeni u Svedskoj, leze u zatvoru u Karlovcu ili zigosani moraju postati Nemanje. A karte je i Seselj crtao.
http://jastreb.blogger.ba/
BiH je podijeljena totalno.Imas Republiku Srpsku i imas fakticki HB koja samo na papiru nepostoji.Interes mocnog Bosanskog naroda se nikad nije gladao i vrlo smo imali srecu sto smo uopste i opstali,velika slucajnsot. Treba biti mudar a ne pricati gluposti.Koji interes Bosnjackog naroda,koja mocna ABIH? Pa da su zelijeli i da je MZ dala sada bi zivio u Srbiji 100% ,mogli su nas pregaziti i to svag zna. Sada je vrijeme da se distanciramo od te price, cinjenicu treba prihvaiti a to je da je RS dio BiH te da je treba postovati i jacati ekonomiju kako bi se nacionalizam poceo gasiti a to je jedini istinitski spas za BIH.
-
Vozdra_123
dobro ja sam glupa sirovina....bigetta wrote:Treba biti dobra glupa sirovina pa vjerovati da se Bosna moze podijeliti na mirnodobski nacin ili blago receno nekim dogovorom izmedju zaintertesovanih strana??! Koliko ja poznajem historiju ovih nasih krajeva nista se ovdje ne rijesava na normalan miran nacin nego ratom!!!!
A taj rat srbi bi da imaju snage i moci oni pokrenuli odavno nehajuci sta mi ili medjunarodna zajednica misli i zeli u pogledu ocuvanja BiH !
A ovi njihovi seoski skupovi po nasoj Banja Luci su poslijedni trzaji onog "nacio-sovinistickog" srbina i ja vjerujem da onaj normalni "gradjanski" srbin preuzima polako incijativu i svaca da svaki novi rat ce biti jako poguban bas za srpski nacionalni korpus u cijeloj BiH!!
Koliko se vas sjeca prvih zasjedanja skupstine "RS" tamo neke 1996 i njihovih zakletvi da Bosna nece prezivjeti ni dvije godine i da je Dejton samo prelazni period da oni ustabile svoju vojsku,valutu,sudstvo,policiju i drzavna obiljezja kao pasos i zastavu pa ce putem "narodnog plebiscita" dati zadnji smrtni udarac neprirodnoj tvorevini BiH, a sta se desi?! Nesta im prvo tablica,pa novac,onda se uvedose pasos i licne za sve iste,a vojsku i sudstvo da nespominjem koje se finansira iz zajednicke drzavne kase iz svima obaveznog PDV-a a sta je jos ostalo...policija,zastava i obiljezja...pa i kad to nestane pitam ja vas sta je to RS uopste???!
hajmo onda ratovati....
s cime? kolika je bih vojska?
ratovali mi, ratovali oni
opet nakraju morali sjesti i "dogovoriti" se.....
hajmo preskociti rat pa se dogovoriti...
-
Den
Neki ljudi bi opet ratovali...cccVozdra_123 wrote:dobro ja sam glupa sirovina....bigetta wrote:Treba biti dobra glupa sirovina pa vjerovati da se Bosna moze podijeliti na mirnodobski nacin ili blago receno nekim dogovorom izmedju zaintertesovanih strana??! Koliko ja poznajem historiju ovih nasih krajeva nista se ovdje ne rijesava na normalan miran nacin nego ratom!!!!
A taj rat srbi bi da imaju snage i moci oni pokrenuli odavno nehajuci sta mi ili medjunarodna zajednica misli i zeli u pogledu ocuvanja BiH !
A ovi njihovi seoski skupovi po nasoj Banja Luci su poslijedni trzaji onog "nacio-sovinistickog" srbina i ja vjerujem da onaj normalni "gradjanski" srbin preuzima polako incijativu i svaca da svaki novi rat ce biti jako poguban bas za srpski nacionalni korpus u cijeloj BiH!!
Koliko se vas sjeca prvih zasjedanja skupstine "RS" tamo neke 1996 i njihovih zakletvi da Bosna nece prezivjeti ni dvije godine i da je Dejton samo prelazni period da oni ustabile svoju vojsku,valutu,sudstvo,policiju i drzavna obiljezja kao pasos i zastavu pa ce putem "narodnog plebiscita" dati zadnji smrtni udarac neprirodnoj tvorevini BiH, a sta se desi?! Nesta im prvo tablica,pa novac,onda se uvedose pasos i licne za sve iste,a vojsku i sudstvo da nespominjem koje se finansira iz zajednicke drzavne kase iz svima obaveznog PDV-a a sta je jos ostalo...policija,zastava i obiljezja...pa i kad to nestane pitam ja vas sta je to RS uopste???!
hajmo onda ratovati....
s cime? kolika je bih vojska?
ratovali mi, ratovali oni
opet nakraju morali sjesti i "dogovoriti" se.....
hajmo preskociti rat pa se dogovoriti...
-
Vozdra_123
@ den
prvi bih ja ratovao kad bih znao da cu pobijedit....
u danasnjem svjetskom poretku onima koji zele jedinstvenu bih (citaj bosnjacima) to nece biti dozvoljeno
da vise ne ponavljam ko papagaj.....
bosna treba da bude ono sto vecina njenih gradjana zele
STA GOD TO BILO!
to se zove demokratija i to smo izabrali umjesto komunizma....
trazili ste, uzivaj te....
prvi bih ja ratovao kad bih znao da cu pobijedit....
u danasnjem svjetskom poretku onima koji zele jedinstvenu bih (citaj bosnjacima) to nece biti dozvoljeno
da vise ne ponavljam ko papagaj.....
bosna treba da bude ono sto vecina njenih gradjana zele
STA GOD TO BILO!
to se zove demokratija i to smo izabrali umjesto komunizma....
trazili ste, uzivaj te....
-
sudnjidan
Ovo je najveca istina. Mozemo mi iz Federacije pricati koliko hocemo, ali dok je Srbi ne ukinu sami, nista od toga. Prica o postojanju dvije Njemacke "emotivno" je vrlo slicna, mada ne i ustavno-pravo jer se radilo o dvije potpuno suverene drzave (sto u BiH jos nije slucaj sa entitetima). Zapadni Nijemci nikad nisu priznali postojanje istocne Njemacke, galamili su decenijama kao mi sada galamimo na "RS", ali su unistenje Istocne Njemacke izveli sami njeni gradjani kada su shvatili da je koncept druge njemacke drzave superioran u svakom smislu: ekonomskom, pravnom, sa aspekta sloboda, ljudskih prava, trzisne ekonomije...Vozdra_123 wrote:ali shvati da ta RS nikada nece biti uklonjena ako ona ne bude uklonjena iznutra!
Kod nas je takav scenario nezamisliv jer je Federacija tako napravljena da predstavlja najvecu kocnicu razvoju drzave. Za razliku od nasih "patriota" koji su izborili planinski koridor za Gorazde, Srbi su bili toliko dalekovidi da su se u Dejtonu izborili, ne samo za svoj entitet, vec mnogo vaznije - za svoj CENTRALIZOVAN entitet koji ima mnogo jeftiniju i efikasniju vlast od Federacije. Sada im ostaje da budu malo strpljivi i po svijetu skupljaju poene zbog gresaka bosnjackih politicara koji nisu nista naucili iz raspada ex-yu. Kako su Srbi kao vecinski narod SFRJ trazili "postene Albance, Hrvate, Bosnjake, Slovence..." da bi nametnuli svoju volju ostatku visenacionalne drzave, tako danas nastupaju Bosnjaci trazeci "normalnu gradjansku drzavu" po principu "jedan covjek, jedan glas". Bojim se da rasplet price ne bude jednak raspadu ex-yu kada medjunarodna zajednica, kao jedini garant opstanka cjelovite BiH, digne ruke od nas.
-
boric
inace se slazem s tvojim tekstom,Den wrote:Nidje veze...Kao Prvo je glasalo vrlo slucajno vise od polovine ljudi na referendumu 91.Da se nije RH nalazila u tolikoj teskoj situaciji Hrvati nebi glasali za BiH,to je prica za malu dijecu. gLASALI BI ZA SVOJU drzavu koju su i zatrazili cim je RH ojacala.Jastreb35 wrote:Kubik pijeska, nekoliko onih malih bagera i kamioncica i suncan dan. To vama treba. BiH se nije moglo podijeliti kada je to medjunarodna zajednica ocekivala, a teritorijom drzave spartali tenkovi JNA i HV-a. Zbog vitalnog interesa bosnjackog naroda, to nije uspjelo, nego je sada granica izmedju BiH i Hrvatske odnosno BiH i Srbije rigoroznija od granice izmedju Italije i Francuske.
U vrijeme kada se od ideje "srpske zemlje" distancira i Crna Gora ambasadom u Beogradu, 200 separatista uz pleh muziku u Banja Luci poljulja odlucnost cyber-ratnika. Komicno. Prvo, u nasoj je drzavi vec izvrsen referendum i vecina se izjasnila za cjelovitu i nezavisnu drzavu. Drugo, BiH ce opstati jer bosnjacki narod nema alternativu, a ranjiv i neodbranjiv rezervat nije alternativa. Trece, oni od Bosnjaka koji jesu izdali BiH, su ubijeni u Svedskoj, leze u zatvoru u Karlovcu ili zigosani moraju postati Nemanje. A karte je i Seselj crtao.
http://jastreb.blogger.ba/
BiH je podijeljena totalno.Imas Republiku Srpsku i imas fakticki HB koja samo na papiru nepostoji.Interes mocnog Bosanskog naroda se nikad nije gladao i vrlo smo imali srecu sto smo uopste i opstali,velika slucajnsot. Treba biti mudar a ne pricati gluposti.Koji interes Bosnjackog naroda,koja mocna ABIH? Pa da su zelijeli i da je MZ dala sada bi zivio u Srbiji 100% ,mogli su nas pregaziti i to svag zna. Sada je vrijeme da se distanciramo od te price, cinjenicu treba prihvaiti a to je da je RS dio BiH te da je treba postovati netreba je postovati i jacati ekonomiju kako bi se nacionalizam poceo gasiti a to je jedini istinitski spas za BIH.
-
Shoba
Srpka samozvana republika(koja ni po cemu nije republika, vec jedva pokrajina) ja nastala i zivi iskljucivo od dejtonskog sporazuma. Dejton kao SPORAZUM a ne definitivna podjela na federaciju i srpski entitet, moze da se ukine i u tom slucaju se sve vraca na pocetak. Znaci 51:49 vise ne vazi nego mozda 79:21. U svakom slucaju, svaki referendum u Srpskom entitetu podrazumijeva automatski prestanak dejtonskog sporazuma. E pa bujrum.......You asked for it!
-
bigetta
Ja cu stvarno neke ovdje da uvrijedim ali daj brate mili o kakvoj vi fantaziji zivite i pojma nemate sta je Bosna,pa ovdje su ratovi bili u zadnjih 700 godina gotovo neprekidno i Bosna uvijek na neki nacin prezivi zahvaljujuci onima sto je VOLE a takvih ipak nije malo!
Velikosrpski projekat je propao jer nije iskoristio svoju nadmoc koju je imao pocetkom 90-tih a ta tvorevina ostala iza tog pokusaja se polako gasi samo sto bi mi htjeli to preko noci da je vec sutra gotovo ali nece ici tako lako..trebace jos mnooogo godina ali vrijeme ipak radi za nas a koliko vas zna da su se Bosnjaci u Focu poceli vracati tek pocetkom 60-tih i opet su bili nadmocna vecina pred sami rat!! Ovo je zadnja velika turbulencija u Bosanskoj istoriji i da vas utjesim 2020 cemo mi biti vecina u RS ako bude dotada postajala a u 2050 godini u Bosni ce da zivi 5,5 miliona stanovnika (4,5 miliona Bosnjaka,600 hiljada Srba i 300 hiljada Hrvata sa 100 hiljada ostalih!) pa ako svi mozemo stati u Sarajevsku kotlinu i Cazinsku krajinu,nece Srbi ni Hrvati imati proglema da nam podjele Bosnu na koje cemo mi "samo" gledati dok ispijamo kahve i cudimo se u cudu kao sto smo se cudili goloruci 92` ali nas to nije specilo da uletimo u rat i pokusamo da to sprecimo koliko kod smo mogli!!
Nemojte mi omalozavati Bosanski ratnicki duh i praviti nas zgoljama od kojih svijet radi sta kod pozeli jer nije to tako,zeznuti smo mi kad je pitanje opstojnosti Bosne u pitanju i to je sacuvalo Bosnu 1992!
Velikosrpski projekat je propao jer nije iskoristio svoju nadmoc koju je imao pocetkom 90-tih a ta tvorevina ostala iza tog pokusaja se polako gasi samo sto bi mi htjeli to preko noci da je vec sutra gotovo ali nece ici tako lako..trebace jos mnooogo godina ali vrijeme ipak radi za nas a koliko vas zna da su se Bosnjaci u Focu poceli vracati tek pocetkom 60-tih i opet su bili nadmocna vecina pred sami rat!! Ovo je zadnja velika turbulencija u Bosanskoj istoriji i da vas utjesim 2020 cemo mi biti vecina u RS ako bude dotada postajala a u 2050 godini u Bosni ce da zivi 5,5 miliona stanovnika (4,5 miliona Bosnjaka,600 hiljada Srba i 300 hiljada Hrvata sa 100 hiljada ostalih!) pa ako svi mozemo stati u Sarajevsku kotlinu i Cazinsku krajinu,nece Srbi ni Hrvati imati proglema da nam podjele Bosnu na koje cemo mi "samo" gledati dok ispijamo kahve i cudimo se u cudu kao sto smo se cudili goloruci 92` ali nas to nije specilo da uletimo u rat i pokusamo da to sprecimo koliko kod smo mogli!!
Nemojte mi omalozavati Bosanski ratnicki duh i praviti nas zgoljama od kojih svijet radi sta kod pozeli jer nije to tako,zeznuti smo mi kad je pitanje opstojnosti Bosne u pitanju i to je sacuvalo Bosnu 1992!
-
Shoba
Referendum 1991 je bio legitiman isto koliko i ovaj u Crnoj Gori, i ne znam sta je onda problem. Mislili ste da ce tenkovi sve da rijese, i ukinuti Bosnu tek tako. Pa sto onda niste i Crnu Goru napali kad vam je vec stalo do principa da svi Srbi treba da zive u jednoj drzavi. Znaci, da su Bosanci protjerali sve Srbe ko stoje to uradila Hrvatska sve bi bilo OK!? Evo i Kosovo vam gori pod nogama i tamo nista ne poduzimate, a sto onda ste u nesretnoj Bosni toliko zapeli da posto-poto napravite drzavu.
Ja imam prijedlog. Treba zamijeniti "RS" za Sandzak i mirna Bosna. Vi se fino svi preselite tamo a oni ovde i eto ga. Ne mora da u Bosni (koju je celi svet priznao) zivi niko na silu.....
Ja imam prijedlog. Treba zamijeniti "RS" za Sandzak i mirna Bosna. Vi se fino svi preselite tamo a oni ovde i eto ga. Ne mora da u Bosni (koju je celi svet priznao) zivi niko na silu.....
-
Vozdra_123
bosna jeste postojala i postojati ce ako BOG dabigetta wrote:Ja cu stvarno neke ovdje da uvrijedim ali daj brate mili o kakvoj vi fantaziji zivite i pojma nemate sta je Bosna,pa ovdje su ratovi bili u zadnjih 700 godina gotovo neprekidno i Bosna uvijek na neki nacin prezivi zahvaljujuci onima sto je VOLE a takvih ipak nije malo!
ali su se granice mijenjale i prije pa ce i ubuduce....
uostalom treba znati kad treba ratovati a kad politiku voditi
sad definitivno nije vrijeme ratu
-
Jastreb35
Ja shvatam da na ovaj forum moze doci svaki ficfiric sa internet konekcijom i nemam nista protiv tog. Naprotiv, ta otvorenost garantuje "vjetrenje" ideja i teza, od cega bi svi kolektivno trebali imati korist. Ali treba imati u vidu i mogucnost da neko deceniju nakon rata djelovanje ARBiH ocijeni potpuno nebitnim, a postojanje slobodne teritorije dobrom voljom kreatora Velike Srbije.. Takve analiticke egzibicije bi gradjane Sarajeva, Bihaca i Gorazda ucinilo presretnom ruljom, koja bi trebala biti zahvalna agresoru jer ipak nije okupirao ove gradove. A mogao je da je htio, "to svako zna".Interes mocnog Bosanskog naroda se nikad nije gladao i vrlo smo imali srecu sto smo uopste i opstali,velika slucajnsot. Treba biti mudar a ne pricati gluposti.Koji interes Bosnjackog naroda,koja mocna ABIH? Pa da su zelijeli i da je MZ dala sada bi zivio u Srbiji 100% ,mogli su nas pregaziti i to svag zna.
-
Batonus
REFERENDUM
Pitanje
Da li ste za:
1. Podjelu Bosne i Hercegovine na tri etnicke republike
2. Građansku Bosnu i Hercegovinu
Ako bude vise od 66% za podjelu,treba pristupiti pregovorima o granicama novih republika,a građansku republiku,dogovoriti ukidanje entitetskog glasanja te spustanje RS na nivo kantona...
Pitanje
Da li ste za:
1. Podjelu Bosne i Hercegovine na tri etnicke republike
2. Građansku Bosnu i Hercegovinu
Ako bude vise od 66% za podjelu,treba pristupiti pregovorima o granicama novih republika,a građansku republiku,dogovoriti ukidanje entitetskog glasanja te spustanje RS na nivo kantona...
-
Batonus
Na onim kartama nema srpskog i hrvatskog... Ovdje je samo ogranicen prostor gdje trenutno zive etnicki Bošnjaci...Jastreb35 wrote:Pa po karti koju si ti nacrtao, vise bi Hrvata bilo u bosnjackom i srpskom dijelu BiH nego u toj novoj hrvatskoj drzavi. Kako ces to rijesiti ?
Ili si vec pripremio sprej da po hrvatskim kucama u Kiseljaku pises "ZAUZETO" ?!

-
Vozdra_123
@jastreb
vidis
covjek tebe ne vrjedja a ti njega da....
izvolimo fino referendum...
pa zajedno cemo kao kapanja za jedinstvenost pokazati tim manjinama da ne treba dijeliti zemlju...
a ako te manjine zele HB onda ce se sami preseliti....
kumst je u tome da vecina stanovnistva kaze sta zeli....
vidis
covjek tebe ne vrjedja a ti njega da....
izvolimo fino referendum...
pa zajedno cemo kao kapanja za jedinstvenost pokazati tim manjinama da ne treba dijeliti zemlju...
a ako te manjine zele HB onda ce se sami preseliti....
kumst je u tome da vecina stanovnistva kaze sta zeli....
-
Jastreb35
To smo pokazali odbrambenim ratom. Jelo se Ikar i lozilo prozore. Drzava se ne brani tolerisanjem svakog separatistickog povjetarca. Oluja je prosla, nasi su na granici kod Metkovica i Visegrada. Nema se vise sta pokazivati i dokazivati. Drzava ce opstati ako postoji potreba za odbranom drzave. A posto Bosnjaci ne zele u neodbranjiv rezervat, BiH se zato nece podijeliti.pa zajedno cemo kao kapanja za jedinstvenost pokazati tim manjinama da ne treba dijeliti zemlju...
Capljina 14.969a ako te manjine zele HB onda ce se sami preseliti....
Citluk 14.823
Grude 16.210
Kupres 3.813
Livno 29.324
Ljubuski 26.127
Mostar 43.037
Odzak 16.338
Orasje 21.308
Posusje 16.963
Prozor 12.259
Siroki Brijeg 26.884
Tomislavgrad 25.976
Zbog zelje ovih 200 i kusur hiljada Hrvata, ti bi predlozio preseljenje broju vecem od navedenog ? Pitaj katolicku crkvu sta misli o eliminisanju biskupija. Pitaj franjevce sta misle. Pa ljudi moji kakve su ovo bolesne ideje. Ili te mozda vrijedja kada kazem da je bolesno predloziti preseljenje vise od pola Hrvata u BiH ?
Referendum se odrzao 1991-e. To Bosnjacima daje legitimitet da zajedno sa bosanskim patriotima (Vikicima i Sucurima) ustraju u odbrani drzave u kojoj se ne predlazu humana preseljenja.kumst je u tome da vecina stanovnistva kaze sta zeli....
-
domi
#73 Re: Bosna se podijelit mora!!!
boric wrote:http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=39425
a mi cemo federaciju podijeliti sa hrvatima,pa cccccceeeemooooo!!!onda cistit' ovo naseg tala,jer se od ovijeh nemre brate vise zivit!
Evo da ti odgovorim u najkracem i najjasnijem obliku: Ti nisi normalan.
SEPARATISTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!
Nego, jes' ti to kod " profesora " Karadzica dobio prolaznu?
-
boric
#74 Re: Bosna se podijelit mora!!!
domi,smiri malo!!! pocni razmisljati glavom a ne guzicom!!vidis da Bosna od rata do danas tapka u mjestu,metar narijed dvije milje nazad.za dvanaest godina izgradjeno trideset kilometra autoputa ako se to moze nazvati autoputom.jos cemo nabrajati uspjehe Bosne u post-ratnom periodu!!domi wrote:boric wrote:http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=39425
a mi cemo federaciju podijeliti sa hrvatima,pa cccccceeeemooooo!!!onda cistit' ovo naseg tala,jer se od ovijeh nemre brate vise zivit!
Evo da ti odgovorim u najkracem i najjasnijem obliku: Ti nisi normalan.
SEPARATISTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!
Nego, jes' ti to kod " profesora " Karadzica dobio prolaznu?
-
Vozdra_123
zasto kazes bosna ce opstati samo zato sto bosnjaci ne zele rezervatJastreb35 wrote:To smo pokazali odbrambenim ratom. Jelo se Ikar i lozilo prozore. Drzava se ne brani tolerisanjem svakog separatistickog povjetarca. Oluja je prosla, nasi su na granici kod Metkovica i Visegrada. Nema se vise sta pokazivati i dokazivati. Drzava ce opstati ako postoji potreba za odbranom drzave. A posto Bosnjaci ne zele u neodbranjiv rezervat, BiH se zato nece podijeliti.pa zajedno cemo kao kapanja za jedinstvenost pokazati tim manjinama da ne treba dijeliti zemlju...
Capljina 14.969a ako te manjine zele HB onda ce se sami preseliti....
Citluk 14.823
Grude 16.210
Kupres 3.813
Livno 29.324
Ljubuski 26.127
Mostar 43.037
Odzak 16.338
Orasje 21.308
Posusje 16.963
Prozor 12.259
Siroki Brijeg 26.884
Tomislavgrad 25.976
Zbog zelje ovih 200 i kusur hiljada Hrvata, ti bi predlozio preseljenje broju vecem od navedenog ? Pitaj katolicku crkvu sta misli o eliminisanju biskupija. Pitaj franjevce sta misle. Pa ljudi moji kakve su ovo bolesne ideje. Ili te mozda vrijedja kada kazem da je bolesno predloziti preseljenje vise od pola Hrvata u BiH ?
Referendum se odrzao 1991-e. To Bosnjacima daje legitimitet da zajedno sa bosanskim patriotima (Vikicima i Sucurima) ustraju u odbrani drzave u kojoj se ne predlazu humana preseljenja.kumst je u tome da vecina stanovnistva kaze sta zeli....
bosnjaci su manjina u bosni, kad budu mnozina onda mogu preglasavati
do tada treba politiku voditi
uostalom.... ko kaze da neki dio bosnjana ne zeli svoj tor? ti smatras da se svi bosnaci slazu s tobom....
shvatam da je bolesno dijeliti bosnu na gore nego sto je sada...
ali bosna jeste podijeljena drzava
ne sekiram se ja za hrvate.... dajes meni dovoljno razloga koji mogu njih osvojiti da se bore za jedinstvenu bosnu....
ali cinjenica je isto tako da jos uvijek postoji mrznja izmedju hrvata i bosnjaka.... mrznja obicno preovlada razum...
sekiram se ja za cistu RS.... i mentalitet tamo....
sta uraditi da tamo preovlada razum? njima nabijati jedinstvenu bosnu na glavu je kao tebi razbijati bosnu.... razumijes?