LJUBAV vs. SEX

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

LJUBAV ili SEX???

Ljubav
20
63%
Sex
12
38%

Total votes: 32

kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Ma neeee,nema potrebe da se izvinjavas ako je tvoje izvinjenje DJELIMICNO .....ako neces da izvedes GENERALNO izvinjenje sa japanskim naklonom,onda nista........ :D
laradnaat

Post by laradnaat »

:D
neupucena

Post by neupucena »

mickyK wrote:I ja se pitam koliko imas godina, moja procjena, ne vise od 18.
FYI 28... sto se tice onoga sto sam pisala bilo je upuceno ljudima koji imaju svoj stav i razmisljanje i koji postuju tudje. buduci da ste skloni davati instant etikete ljudima koji imaju svoj stav a ne lizu ovdasnjoj vecini dupe da bi se svidjeli i postali dio tora, shvatila sam da je bolje da izbrisem svoje iskrene komentare i da se postedim naglabanja s tobom i tebi slicnim.
neupucena

Post by neupucena »

Saian wrote:
Bumbar wrote:
mickyK wrote:I ja se pitam koliko imas godina, moja procjena, ne vise od 18.
a ja se sad pitam sta je to ona napisala... :roll:
ako se dobro sjecham napisashe da je odsad pouchena iskustvima samo gimnastika interesira :D :D :D
ma znala sam ja da i kad izbrisem post da ce se naci neko ko je pomno procitao svaku moju rijec i da ce se potruditi da ljudima objasni sta sam ja to napisala pa izbrisala. :zzzz:
laradnaat

Post by laradnaat »

pa čega vas je strah???

da ćete biti pogrešno razumljeni???

uvijek ima ljudi koji će vas razumjeti, a opet oni će proširiti razumjevanje na druge.

samo nastavite davati iskrene komentare, treba nadjačati predrasude ;)
neupucena

Post by neupucena »

nedostatak zelje je uvijek dobar motiv da se nesto ne desava.
laradnaat

Post by laradnaat »

generalno gledanje na stanje unutar društva, očajno je

ali ima prijatnih izuzetaka! ne treba gubiti nadu, a ni želju. to nas pokreće!!!

definitivno kažem da su to dvoje dvije spojene cjeline.
fizička i duhovna, jang i jin. ravnoteža, ekvilibrij
mr`mirza

Post by mr`mirza »

Je** stanje unutar društva, samo su pare bitne 8)

P.S.
Za gađanje nepotrebnim izrazima i frazama ima podforum "Religija i filozofija"
Zadig

Post by Zadig »

e moja beatrice...nije nista nenormalno voliti 2 komada istovremeno...

;)
Zadig

Post by Zadig »

anais_nin wrote:
KISNI-COVJEK wrote:Koliki je rok trajanja ljubavi?
za mene ljubav nema rok trajanja...veze ili brak se mogu pokvariti, zaljubljenost moze izlapiti, ljudi se mogu oficijelno rastaviti, ali ja i dalje volim svaku osobu koju sam ikad voljela, to se tesko moze promjeniti...kad jednom nekom dopustis da udje u srce onda ti je to ko hotel california, you can check out any time you like but you can never leave :D
Moja verzija...ljubav je kanta meda, iz koje dvoje papaju, ako su halapljivi, i ako prosipaju med, ode brzo i kanta prazna.
ako se loma pripazi i dozira i to, mozda i potraje loma duze...
anais_nin

Post by anais_nin »

ztluhcs wrote:
anais_nin wrote: uvijek bih lakse i radije zivjela bez sexa nego bez ljubavi....very jednostavno :D
Misliš teže natjerati vibrator da te voli nego da skakuće? :lol: :lol: :lol:
eh najlakse je s vibratorima :lol: :D promjenis mu baterije i on miran :D
anais_nin

Post by anais_nin »

ztluhcs wrote:
anais_nin wrote:uvijek u zivotu razmisljam i odlucujem srcem, skoro nikad glavom ili hormonima
Heeej ovaj kamion mi se sviđa! Idem preko ulice! :P

Sorry, nisam mogao izdržati :)
:lol: okle kamiona odjednom? :D
anais_nin

Post by anais_nin »

ztluhcs wrote:
laradnaat wrote:rok trajanja ljubavi je veoma veoma dug.

a za dobra sex možemo reći da ima rok trajanja kao vijetnamska konzerva, čak i gore
Sve je više volim kako vrijeme prolazi ali se sve lošije seksamo?

Sta ti konzumiraš, da i mi probamo :D
laradnaat, nemoj misliti da te branim, znas ti to i sam, ali imam osjecaj da te dosta ljudi ovde totalno pogresno cita :D

mislim da je sustina gorenjeg posta bila, da ljubav (sa ili bez sexa nebitno) duze traje nego dobar sex BEZ ljubavi :D covjek nigdje ne tvrdi da sto je duza veza ili ljubav da je sex losiji :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Zadig wrote:
anais_nin wrote:
KISNI-COVJEK wrote:Koliki je rok trajanja ljubavi?
za mene ljubav nema rok trajanja...veze ili brak se mogu pokvariti, zaljubljenost moze izlapiti, ljudi se mogu oficijelno rastaviti, ali ja i dalje volim svaku osobu koju sam ikad voljela, to se tesko moze promjeniti...kad jednom nekom dopustis da udje u srce onda ti je to ko hotel california, you can check out any time you like but you can never leave :D
Moja verzija...ljubav je kanta meda, iz koje dvoje papaju, ako su halapljivi, i ako prosipaju med, ode brzo i kanta prazna.
volim tu tvoju medovnu metaforu....moja poenta je bila...kaca se moze isprazniti, ali to ne mjenja cinjenicu da dok je bila puna volio su tu osobu, i tragovi tih osjecaja zauvijek ostaju u tebi, pa makar bili samo tragovi :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Beatrice_22 wrote:anais je, cini mi se napisala da kad nekog jedno zaista volis, kad ti se uvuce u srce, ne mozes ga vise istjerati. istina. sa druge strane, tu se kod mene situacija komplikuje. svog sadasnjeg "dilbera", moju "junacinu od tetrapaka za mlijeko", volim. problem je u tome... da jedan drugi dilber... s kojim sam se mnogo mrzila... a malo voljela... a onda imala, hm - jaku fizičku vezu (namjerno ne koristim riječ seks, imam svoje razloge, nije puritanizam)... a onda se opet mrzila. bilo je dana kad se pogledat nismo mogli. ne slazem se ni u cemu s njim. ali ga se sjetim neocekivano i sokirana konstatujem da mi nedostaje. ne samo fizicki, cini mi se. i ja nedostajem njemu, pa nazove da se svadjamo. sad, "rok trajanja" ove veze između nas definitivno nije istekao. iako su mi prijatelji, povodeci se uglavnom kliseima, govorili da je to izmedju nas seksualna hemija... nikada nisam bila spremna na takvo pojednostavljenje. pa sam u laradnaatovoj nemilosrdnoj :D anketi kliknula na ljubav... onoliko puta koliko nam je zivot pokloni (je..i ga, pjesnicki momenat :D )
samo zato sto nam neka osoba RACIONALNO ne pashe kao partner, ili ako nismo spremni stupiti u romanticnu vezu s tom osobom, ne znaci da tu nema osjecanja :D mislim da su ta nikad potpuno dorecena puno opasnija od ovih "ostvarenih" jer ih osjecaj sta bi bilo kad bi bilo samo jos vise rasplamsa :D
laradnaat

Post by laradnaat »

ljudi sex je loš onoliko koliko se vi manje trudite da bude dobar!!!
potrebno je učenje, prilagođavanje, pa učenje opet, bez toga kvalitet sexa iz dana u dan će opadati.

a ljubav, pa čak i bez sexa traje mnogo duže!!!
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

anais_nin wrote:
ztluhcs wrote:
anais_nin wrote: uvijek bih lakse i radije zivjela bez sexa nego bez ljubavi....very jednostavno :D
Misli¹ te¾e natjerati vibrator da te voli nego da skakuæe? :lol: :lol: :lol:
eh najlakse je s vibratorima :lol: :D promjenis mu baterije i on miran :D
A po¹to znamo da su "Èetriiii baterije maaarka", mo¾emo mirno prepostaviti da problem sexa i ljubavi kod tebe ne postoji... :lol: :lol: :lol:
Last edited by ztluhcs on 17/06/2006 09:26, edited 1 time in total.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

anais_nin wrote:
Zadig wrote:
anais_nin wrote: za mene ljubav nema rok trajanja...veze ili brak se mogu pokvariti, zaljubljenost moze izlapiti, ljudi se mogu oficijelno rastaviti, ali ja i dalje volim svaku osobu koju sam ikad voljela, to se tesko moze promjeniti...kad jednom nekom dopustis da udje u srce onda ti je to ko hotel california, you can check out any time you like but you can never leave :D
volim tu tvoju medovnu metaforu....moja poenta je bila...kaca se moze isprazniti, ali to ne mjenja cinjenicu da dok je bila puna volio su tu osobu, i tragovi tih osjecaja zauvijek ostaju u tebi, pa makar bili samo tragovi :D
Misli¹ ljepljivi prsti i sl? Pa li¾e¹ ono malo ¹to je po prstima ostalo? :D
ztluhcs

Post by ztluhcs »

anais_nin wrote:
ztluhcs wrote:
laradnaat wrote:rok trajanja ljubavi je veoma veoma dug.

a za dobra sex mo¾emo reæi da ima rok trajanja kao vijetnamska konzerva, èak i gore
Sve je vi¹e volim kako vrijeme prolazi ali se sve lo¹ije seksamo?

Sta ti konzumira¹, da i mi probamo :D
laradnaat, nemoj misliti da te branim, znas ti to i sam, ali imam osjecaj da te dosta ljudi ovde totalno pogresno cita :D

mislim da je sustina gorenjeg posta bila, da ljubav (sa ili bez sexa nebitno) duze traje nego dobar sex BEZ ljubavi :D covjek nigdje ne tvrdi da sto je duza veza ili ljubav da je sex losiji :D
Bogme ja mnogo èe¹æe èuo okolo "ne volim ga vi¹e" od "ne skakuæe vi¹e ko prije" :lol: :lol: :lol:
ztluhcs

Post by ztluhcs »

anais_nin wrote:
ztluhcs wrote:
anais_nin wrote:uvijek u zivotu razmisljam i odlucujem srcem, skoro nikad glavom ili hormonima
Heeej ovaj kamion mi se sviða! Idem preko ulice! :P

Sorry, nisam mogao izdr¾ati :)
:lol: okle kamiona odjednom? :D
Odluka srcem! :lol: :lol: :lol:
laradnaat

Post by laradnaat »

smatram da osim srcem treba uključiti i mozak, malo više, pa da dobijemo optimum
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

laradnaat wrote:smatram da osim srcem treba uključiti i mozak, malo više, pa da dobijemo optimum
Slazem se :)
Ali ima i ona:sta god da ukljucis uvijek se mozes zeznuti :D
laradnaat

Post by laradnaat »

mogućnost da nešto krene loše je uvijek tu, ali to ne treba da nas plaši. treba znati nastaviti i iz toga izvući pouku.

kako god radili uvijek postoji nešto što se zove zajeb.
ako ništa a ono marfijevi zakoni koji su uvijek prisutni
laradnaat

Post by laradnaat »

ma nije to prevara, niti može biti.
ako ste u vezi to ne znači prekinuti kontakt sa osobama drugog pola.
zna se šta je varanje.
ding-dong

Post by ding-dong »

sta god da je ljubav ili sex, ...bitno da je dobro :-) :) sa odgovarajucom osobom sve je moguce. dosta neobaveznih veza koje se zasnivaju samo na sexu pretvore se vremenom u pravi ljubavni odnos...razlog: sexualni kontakti dovode do emocionalnog zblizavanja. jednako kao i sto prava ljubav moze dovesti do super sexa....
bitan je partner, okolnosti, sredina, vrijeme, mogucnosti...

nisam glasao ni za ljubav niti za sex. ne pada mi napamet da se licitiram. zelim oboje. zelim kompletnu vezu.
i nista sem toga.
Post Reply