LJUBAV vs. SEX
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- kriticarka_nikova
Ma neeee,nema potrebe da se izvinjavas ako je tvoje izvinjenje DJELIMICNO .....ako neces da izvedes GENERALNO izvinjenje sa japanskim naklonom,onda nista........ 
-
neupucena
FYI 28... sto se tice onoga sto sam pisala bilo je upuceno ljudima koji imaju svoj stav i razmisljanje i koji postuju tudje. buduci da ste skloni davati instant etikete ljudima koji imaju svoj stav a ne lizu ovdasnjoj vecini dupe da bi se svidjeli i postali dio tora, shvatila sam da je bolje da izbrisem svoje iskrene komentare i da se postedim naglabanja s tobom i tebi slicnim.mickyK wrote:I ja se pitam koliko imas godina, moja procjena, ne vise od 18.
-
neupucena
ma znala sam ja da i kad izbrisem post da ce se naci neko ko je pomno procitao svaku moju rijec i da ce se potruditi da ljudima objasni sta sam ja to napisala pa izbrisala.Saian wrote:ako se dobro sjecham napisashe da je odsad pouchena iskustvima samo gimnastika interesiraBumbar wrote:a ja se sad pitam sta je to ona napisala...mickyK wrote:I ja se pitam koliko imas godina, moja procjena, ne vise od 18.![]()
![]()
-
laradnaat
generalno gledanje na stanje unutar društva, očajno je
ali ima prijatnih izuzetaka! ne treba gubiti nadu, a ni želju. to nas pokreće!!!
definitivno kažem da su to dvoje dvije spojene cjeline.
fizička i duhovna, jang i jin. ravnoteža, ekvilibrij
ali ima prijatnih izuzetaka! ne treba gubiti nadu, a ni želju. to nas pokreće!!!
definitivno kažem da su to dvoje dvije spojene cjeline.
fizička i duhovna, jang i jin. ravnoteža, ekvilibrij
-
Zadig
Moja verzija...ljubav je kanta meda, iz koje dvoje papaju, ako su halapljivi, i ako prosipaju med, ode brzo i kanta prazna.anais_nin wrote:za mene ljubav nema rok trajanja...veze ili brak se mogu pokvariti, zaljubljenost moze izlapiti, ljudi se mogu oficijelno rastaviti, ali ja i dalje volim svaku osobu koju sam ikad voljela, to se tesko moze promjeniti...kad jednom nekom dopustis da udje u srce onda ti je to ko hotel california, you can check out any time you like but you can never leaveKISNI-COVJEK wrote:Koliki je rok trajanja ljubavi?
ako se loma pripazi i dozira i to, mozda i potraje loma duze...
- anais_nin
eh najlakse je s vibratorimaztluhcs wrote:Misliš teže natjerati vibrator da te voli nego da skakuće?anais_nin wrote: uvijek bih lakse i radije zivjela bez sexa nego bez ljubavi....very jednostavno![]()
![]()
- anais_nin
ztluhcs wrote:Heeej ovaj kamion mi se sviđa! Idem preko ulice!anais_nin wrote:uvijek u zivotu razmisljam i odlucujem srcem, skoro nikad glavom ili hormonima![]()
Sorry, nisam mogao izdržati
- anais_nin
laradnaat, nemoj misliti da te branim, znas ti to i sam, ali imam osjecaj da te dosta ljudi ovde totalno pogresno citaztluhcs wrote:Sve je više volim kako vrijeme prolazi ali se sve lošije seksamo?laradnaat wrote:rok trajanja ljubavi je veoma veoma dug.
a za dobra sex možemo reći da ima rok trajanja kao vijetnamska konzerva, čak i gore
Sta ti konzumiraš, da i mi probamo
mislim da je sustina gorenjeg posta bila, da ljubav (sa ili bez sexa nebitno) duze traje nego dobar sex BEZ ljubavi
- anais_nin
volim tu tvoju medovnu metaforu....moja poenta je bila...kaca se moze isprazniti, ali to ne mjenja cinjenicu da dok je bila puna volio su tu osobu, i tragovi tih osjecaja zauvijek ostaju u tebi, pa makar bili samo tragoviZadig wrote:Moja verzija...ljubav je kanta meda, iz koje dvoje papaju, ako su halapljivi, i ako prosipaju med, ode brzo i kanta prazna.anais_nin wrote:za mene ljubav nema rok trajanja...veze ili brak se mogu pokvariti, zaljubljenost moze izlapiti, ljudi se mogu oficijelno rastaviti, ali ja i dalje volim svaku osobu koju sam ikad voljela, to se tesko moze promjeniti...kad jednom nekom dopustis da udje u srce onda ti je to ko hotel california, you can check out any time you like but you can never leaveKISNI-COVJEK wrote:Koliki je rok trajanja ljubavi?
- anais_nin
samo zato sto nam neka osoba RACIONALNO ne pashe kao partner, ili ako nismo spremni stupiti u romanticnu vezu s tom osobom, ne znaci da tu nema osjecanjaBeatrice_22 wrote:anais je, cini mi se napisala da kad nekog jedno zaista volis, kad ti se uvuce u srce, ne mozes ga vise istjerati. istina. sa druge strane, tu se kod mene situacija komplikuje. svog sadasnjeg "dilbera", moju "junacinu od tetrapaka za mlijeko", volim. problem je u tome... da jedan drugi dilber... s kojim sam se mnogo mrzila... a malo voljela... a onda imala, hm - jaku fizičku vezu (namjerno ne koristim riječ seks, imam svoje razloge, nije puritanizam)... a onda se opet mrzila. bilo je dana kad se pogledat nismo mogli. ne slazem se ni u cemu s njim. ali ga se sjetim neocekivano i sokirana konstatujem da mi nedostaje. ne samo fizicki, cini mi se. i ja nedostajem njemu, pa nazove da se svadjamo. sad, "rok trajanja" ove veze između nas definitivno nije istekao. iako su mi prijatelji, povodeci se uglavnom kliseima, govorili da je to izmedju nas seksualna hemija... nikada nisam bila spremna na takvo pojednostavljenje. pa sam u laradnaatovoj nemilosrdnojanketi kliknula na ljubav... onoliko puta koliko nam je zivot pokloni (je..i ga, pjesnicki momenat
)
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
A po¹to znamo da su "Èetriiii baterije maaarka", mo¾emo mirno prepostaviti da problem sexa i ljubavi kod tebe ne postoji...anais_nin wrote:eh najlakse je s vibratorimaztluhcs wrote:Misli¹ te¾e natjerati vibrator da te voli nego da skakuæe?anais_nin wrote: uvijek bih lakse i radije zivjela bez sexa nego bez ljubavi....very jednostavno![]()
![]()
![]()
promjenis mu baterije i on miran
Last edited by ztluhcs on 17/06/2006 09:26, edited 1 time in total.
-
ztluhcs
Misli¹ ljepljivi prsti i sl? Pa li¾e¹ ono malo ¹to je po prstima ostalo?anais_nin wrote:volim tu tvoju medovnu metaforu....moja poenta je bila...kaca se moze isprazniti, ali to ne mjenja cinjenicu da dok je bila puna volio su tu osobu, i tragovi tih osjecaja zauvijek ostaju u tebi, pa makar bili samo tragoviZadig wrote:Moja verzija...ljubav je kanta meda, iz koje dvoje papaju, ako su halapljivi, i ako prosipaju med, ode brzo i kanta prazna.anais_nin wrote: za mene ljubav nema rok trajanja...veze ili brak se mogu pokvariti, zaljubljenost moze izlapiti, ljudi se mogu oficijelno rastaviti, ali ja i dalje volim svaku osobu koju sam ikad voljela, to se tesko moze promjeniti...kad jednom nekom dopustis da udje u srce onda ti je to ko hotel california, you can check out any time you like but you can never leave
-
ztluhcs
Bogme ja mnogo èe¹æe èuo okolo "ne volim ga vi¹e" od "ne skakuæe vi¹e ko prije"anais_nin wrote:laradnaat, nemoj misliti da te branim, znas ti to i sam, ali imam osjecaj da te dosta ljudi ovde totalno pogresno citaztluhcs wrote:Sve je vi¹e volim kako vrijeme prolazi ali se sve lo¹ije seksamo?laradnaat wrote:rok trajanja ljubavi je veoma veoma dug.
a za dobra sex mo¾emo reæi da ima rok trajanja kao vijetnamska konzerva, èak i gore
Sta ti konzumira¹, da i mi probamo![]()
mislim da je sustina gorenjeg posta bila, da ljubav (sa ili bez sexa nebitno) duze traje nego dobar sex BEZ ljubavicovjek nigdje ne tvrdi da sto je duza veza ili ljubav da je sex losiji
-
ztluhcs
Odluka srcem!anais_nin wrote:ztluhcs wrote:Heeej ovaj kamion mi se sviða! Idem preko ulice!anais_nin wrote:uvijek u zivotu razmisljam i odlucujem srcem, skoro nikad glavom ili hormonima![]()
Sorry, nisam mogao izdr¾atiokle kamiona odjednom?
- kriticarka_nikova
Slazem selaradnaat wrote:smatram da osim srcem treba uključiti i mozak, malo više, pa da dobijemo optimum
Ali ima i ona:sta god da ukljucis uvijek se mozes zeznuti
-
laradnaat
mogućnost da nešto krene loše je uvijek tu, ali to ne treba da nas plaši. treba znati nastaviti i iz toga izvući pouku.
kako god radili uvijek postoji nešto što se zove zajeb.
ako ništa a ono marfijevi zakoni koji su uvijek prisutni
kako god radili uvijek postoji nešto što se zove zajeb.
ako ništa a ono marfijevi zakoni koji su uvijek prisutni
-
ding-dong
sta god da je ljubav ili sex, ...bitno da je dobro
sa odgovarajucom osobom sve je moguce. dosta neobaveznih veza koje se zasnivaju samo na sexu pretvore se vremenom u pravi ljubavni odnos...razlog: sexualni kontakti dovode do emocionalnog zblizavanja. jednako kao i sto prava ljubav moze dovesti do super sexa....
bitan je partner, okolnosti, sredina, vrijeme, mogucnosti...
nisam glasao ni za ljubav niti za sex. ne pada mi napamet da se licitiram. zelim oboje. zelim kompletnu vezu.
i nista sem toga.
bitan je partner, okolnosti, sredina, vrijeme, mogucnosti...
nisam glasao ni za ljubav niti za sex. ne pada mi napamet da se licitiram. zelim oboje. zelim kompletnu vezu.
i nista sem toga.