Kako nazivamo ljude iz Obale slonovace (Evandjelje po Bahi)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- manijak1
Igrač Irana .....NoSrati 
-
pola_cilo
#52 Re: Kako nazivamo ljude iz Obale slonovace (Evandjelje po Ba
Ja se slazem s tobom ! To je stvar ukusa i odgoja i kulture i osjecaja za mjeru i svacega pomalo .Ako cu zvati nogometnu reprezantaciju Australije " kengurima " to cu iskljucivo raditi u kafani kada sa rajom disktujem o tekmi.Igrace , Obale Slonovace nikad ni sali ne bi zvao " slonovima" , a pogotovo na televiziji.Iste sekunde tom covjeku treba uruciti otkaz.To je cisti rasizam.Ja nemam dileme.Zvati covjeka sokolom ili golubom ...zna se da je kompliment ili tepanje , ali slon /horns&drums wrote:Po Sabahudinu Toplabecirevicu sinoc, to su slonovi
Ovo meni vise nije ni smijesno. Moze nas neko tuziti za uvredu nacije.
Zamislite da se BiH zove Obala majmuna i onda vas Baho nazove majmunima?
Kada cujes nase ljude u Americi da govore za crnce : cadzavi , garavi , ofarbani , crnogorci ....znaj da se radi o papcima i rasisitima koji nisu ni znali da su bijeli , a tek sto su pobijelili u Chicagu kao se kupaju u Arielu.
- Qler
ja samo znam da ja slonove ne vezem sa glupim i pogrdnim... mislim to su zivotinje koje nekada znaju i iznenaditi svojom inteligencijom... pamte dugo, oplakuju mrtve.. imaju hijerarhiju u drustvu... nisu uopste tako glupi kao sto vecina ljudi misli...
- strong69
#56 Re: Kako nazivamo ljude iz Obale slonovace (Evandjelje po Ba
Jel´ se zezate ili fakat ovo ozbiljno mislite??? Nadam se da se zezate... Niste u pravu uopste da je ovo pogrdan naziv a zasto vidjecete iz clanka NG autora Paula Laitya odakle cu prenijeti samo najvazniji dio u kojem govori o slavlju navijaca nakon plasmana na SP;pola_cilo wrote:Ja se slazem s tobom ! To je stvar ukusa i odgoja i kulture i osjecaja za mjeru i svacega pomalo .Ako cu zvati nogometnu reprezantaciju Australije " kengurima " to cu iskljucivo raditi u kafani kada sa rajom disktujem o tekmi.Igrace , Obale Slonovace nikad ni sali ne bi zvao " slonovima" , a pogotovo na televiziji.Iste sekunde tom covjeku treba uruciti otkaz.To je cisti rasizam.Ja nemam dileme.Zvati covjeka sokolom ili golubom ...zna se da je kompliment ili tepanje , ali slon /horns&drums wrote:Po Sabahudinu Toplabecirevicu sinoc, to su slonovi
Kada cujes nase ljude u Americi da govore za crnce : cadzavi , garavi , ofarbani , crnogorci ....znaj da se radi o papcima i rasisitima koji nisu ni znali da su bijeli , a tek sto su pobijelili u Chicagu kao se kupaju u Arielu.
Kakav rasizam? Navijaci reprezentativce Angole od milja zovu Palancas Negras - ˝Crne Antilope˝... Da li je i to fasizam i rasizam???Neki od onih sto piju imali su na grudima ispisano ˝Les Elephants˝ (slonovi), nadimak nacionalne momcadi: slonovi predstavljaju snagu, a tvrdi se i da donose srecu-da su zasticeni od vradzbina. Momcad je dozivjela prilicno razocarenja, no ime se napokon moze ciniti prikladnim.
-
pola_cilo
#57 Re: Kako nazivamo ljude iz Obale slonovace (Evandjelje po Ba
Ma dobro bolan , o tom ti i govorim , o osjecaju za mjeru / antilopa je pojam gracioznosti i elegancije / ali ako curi kazes da ima tijelo antilope ili hod gazele dobices poljubac , ako covjeku kazes da je slon ili nilski konj dobices batine / sve zavisi od konteksta i situacije i ko to govori i kojim tonom / Albanci sebe zovu Siptarima ali kada to isto Srbi kazu to je druga konotacija i drugi padrz /strong69 wrote:Jel´ se zezate ili fakat ovo ozbiljno mislite??? Nadam se da se zezate... Niste u pravu uopste da je ovo pogrdan naziv a zasto vidjecete iz clanka NG autora Paula Laitya odakle cu prenijeti samo najvazniji dio u kojem govori o slavlju navijaca nakon plasmana na SP;pola_cilo wrote:Ja se slazem s tobom ! To je stvar ukusa i odgoja i kulture i osjecaja za mjeru i svacega pomalo .Ako cu zvati nogometnu reprezantaciju Australije " kengurima " to cu iskljucivo raditi u kafani kada sa rajom disktujem o tekmi.Igrace , Obale Slonovace nikad ni sali ne bi zvao " slonovima" , a pogotovo na televiziji.Iste sekunde tom covjeku treba uruciti otkaz.To je cisti rasizam.Ja nemam dileme.Zvati covjeka sokolom ili golubom ...zna se da je kompliment ili tepanje , ali slon /horns&drums wrote:Po Sabahudinu Toplabecirevicu sinoc, to su slonovi
Kada cujes nase ljude u Americi da govore za crnce : cadzavi , garavi , ofarbani , crnogorci ....znaj da se radi o papcima i rasisitima koji nisu ni znali da su bijeli , a tek sto su pobijelili u Chicagu kao se kupaju u Arielu.Kakav rasizam? Navijaci reprezentativce Angole od milja zovu Palancas Negras - ˝Crne Antilope˝... Da li je i to fasizam i rasizam???Neki od onih sto piju imali su na grudima ispisano ˝Les Elephants˝ (slonovi), nadimak nacionalne momcadi: slonovi predstavljaju snagu, a tvrdi se i da donose srecu-da su zasticeni od vradzbina. Momcad je dozivjela prilicno razocarenja, no ime se napokon moze ciniti prikladnim.
-
ClonedAgain
Banovati!kriticarka_nikova wrote:Usljivo minijaturne crncuge (ovo nije Baha smislio)Guento wrote:A jel' znate da su Šveđani igrali neriješeno sa Trinidađanima i Tobažanima?(ovo nije Baho smislio
)
Usput, šta ćemo sa Ganom? Ima li prijedloga?
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
HvalaZadig wrote:jebote...kako savrseno beskorisna tema
-
zemljotres
-
novel
Vela: "Arapović je nezgodan ofanzivni igrač jer mu noge prodiru po desnoj a glava po lijevoj strani igrališta"
Gojko Andrijašević: "Klinsman je jedini koji je osvoji SP i kao igrač i kao fudbaler"
Igor Štimac: igrači obale bjelokosti bi trebali malo čvršće držati nogu dok pucaju na gol.
Ivica Blažičko: "Sutra u 15 sati ćete uživati u utakmici između Srbije i Crne Gore."
Božo Sušec: ( faul na Srni ) - "I to mora biti prekršaj. Ako nije prekršaj, onda je faul"
Bogdan: Evo sad Poljaci pokušavaju zadržati loptu da vrijeme sporije teče.
Baho Topalbecirevic "Italijani slabo koriste krila, lijevo ide Zambrota ali desno nemaju nikoga... osim Berluskonija"
Štimac:Linijski sudac je svirao prekršaj!
Sušeć: "Loše se piše Trinidadu, a bogami i Tobagu"