Ti ako imas potrebu da se izjasnis - izjasni se! I jeste poenta da to svi ucinimo! Krenuvsi od sebe.Prenj wrote:Zasto bi svako ko se javi sa "druge strane" morao da prvo odgovara za sva nedjela pocinjena u ime "druge strane"?daduli_sa wrote: Nego, posto si iz BL, samo cu ti postaviti jedno pitanje: da li si se ikada pitao/pitala gdje su svi oni tvoji sugradjani koji nisu bili iste vjeroispovijesti kao ti nestali tokom rata?! Kako i zasto su nestali iz tog tvog "mirnog" grada i sta si ti i slicni tebi ucinili da spijecite ili podrzite njihovi iseljavanja, proganjanje, zlostavljanje, maltretiranje, ubijanje, oduzimanje imovine, radnih mjesta etc etc....
Kao kad bi neko od nas prije bilo kakve diskusije o bilo cemu, trazio da se izjasnimo o tome gdje smo bili i sta smo radili dok je Caco punio Kazane ...
Drugo, prva i osnovna razlika je u tome da zlodjela gore navedenog niko i ne negira, naprotiv.
Trece, na jednoj strani su pojedinci koji se mogu imenovati i imenuju se, na drugoj sistemska politika vecine.
Treba dalje da nabrajam?!
Ujedno, molim te, postedi me sindroma "...ali i drugi su nama (njima)..." jer sam proveo vise od dvije godine u takvom jednom gradu kao sto je BL dok nisam i sam dosao na red da budem "sredjen"... i dobro mi je, PREDOBRO poznato sta su mislili ti lokalci, sadasnje patriote rs-a, koji se busaju pricom kako je normalno da nesto egzistira sto je rezultat uzasnih zlocina, a da pri tome jako lako zaboravljaju da su im iz dana u dan nestajale komsije, kolege sa posla, prijatelji iz skolskih klupa... a oni su dalje mirno zivjeli i pravili se da nista ne primjecuju, da to neko drugi radi! PA ako je to radjeno suprotno njihovim zeljama onda neka sada sute i ne govore o odvajanju.... a ako su za odvajanje onda neka prvo odgovore sta su oni radili u navedenom periodu stvaranje te "ljepote" od kreature zvane rs!