VJERONAUKA U SARAJEVSKIM GIMNAZIJAMA?!
-
Beslija
Vjeronauka jeste za Skolu.......
drugo , ne mogu ja ili neko PRIDOBITI nekog u svoj TABOR ako taj nece da se pridruzi svojevoljno..........
zasto pokusavate onemoguciti ljudima da NAUCE nesto o vjeri.....??
Da se ja pitam , uveo bih sistem ....
Postoje 4 tromjeseca...svako tromjesece po jedna vjera se obraduje...
prvo tromjesece - Krsanstvo
Drugo tromjesece -* Islam
Trece - budizam
na taj sistem
OBRAZUJTE LJUDE ...... ! ... znanja nikad nije dosta....!
drugo , ne mogu ja ili neko PRIDOBITI nekog u svoj TABOR ako taj nece da se pridruzi svojevoljno..........
Trece - budizam
na taj sistem
-
be
Kao prvo, Sociologija je nauka o drustvu, i ne vidim slicnosti sa vjeronaukom. Da si rekao marksizam, hajde-de !mislim da je pozitivno uvodenje vjeronauke u srednje skole.......i treba biti obavezna , jer ako je jedna Sociologija obavezna zasto da ne bude i Vjeronauka.....cega se imate bojati , ako nevjerujete u Boga, strpite se na casu 45 minuta , NAUCITE nesto i to je to , ne volim ni ja Marksa ili Frojda pa sjedim 45 minuta , strpim se i naucim nesto....
Kao drugo, potrebno je malo vise od 45 minuta da nekoga okrenes na vjeru. Ako mislis da to mozes izvesti za jedan cas, svaka ti cast ! Tebe za Reisul-ullemu
Kao trece, to sto ti predlazes je upravo ono isto sto smo imali prije - NAMETANJE odredjene ideologije i nacina razmisljanja - a upravo je to ono sto mi najvise smeta. Ja to pravo ne uzimam kad je moje dijete u pitanju, pa ne dopustam ni nikome drugome.
- UPRAVO TAKO !!!a svi oni koji su za vjeronauku samo zel pridobiti jos ljudi u svoj tabor...
i tako se moze igrati stonog tenisa sa lopticom zvanom VJERONAUKA do prekosutra...
poenta je DA LI JE SKOLA MJESTO ZA VJERONAUKU? Ili se takve stvari nose od kuce..
-
Prenj
Pa da svi odbjegnu u budizam, taman poslaBeslija wrote: Postoje 4 tromjeseca...svako tromjesece po jedna vjera se obraduje...
Trece - budizam
na taj sistem
Prvi bi reis i kardinal zagalamili na takav prijedlog ...
-
_BosanaC
Jedno je parafrazirati, a drugo je ono u sta ja vjerujem. O terminu da je covjek nastao "od zemlje" (a znam vrlo dobro od cega se zemlja sastoji) mozemo razglabati danima, pa na kraju doci i do teme AI vs ZL, sto mi zaista nije u interesu. Medjutim, lijepo je objasniti djetetu kako je izbor nekoga da vjeruje samo njegov izbor, a moj vlastiti izbor da ne vjerujem, ali kako tom istom djetetu objasniti da onaj sto vjeruje smatra njega manje vrijednim jer ne sjedi s njim na vjeronauci, ne vidja ga u dzamiji/crkvi, itd? Uciti dijete da ima svoje misljenje, a isto to dijete dolazi u jebenu dilemu da li je normalno jer ne slusa jednog jedinog lika u olicenju reisa/kardinala/patrijarha koji je haman najpametniji i kojeg mase slusaju i misle kako on misli?vatrogasac wrote: ...jel ti to stvarno vjeruješ da vjernici vjeruju da je Bog uzeo komad gline i izvajao čovjeka.....da si išao na vjeronauku ili religijsku kulturu vjerovatno ne bi tako nešto ni u šali napisao.....elementi kao što su željezo, kalcij, magnezij, fosfor itd. postoje i u čovjeku i u zemlji......
Dolazimo na temu LICEMJERJA, a zadnje sto zelim da mi dijete bude jeste licemjer.
A sto se tice religijskih tema i od cega je covjek i kako nastao, postoji vec vise otvorenih tema o tome, gdje je vec svako dao svoje misljenje, tako da ovo mozes shvatiti kao cistu sprdnju o tome.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ebote da ti nacrtam...Beslija wrote:Vjeronauka jeste za Skolu.......
Trece - budizam
na taj sistem
VJERA I RELIGIJA NISU JEDNO TE ISTO!! TO NAUCI VISE ZA SVA VREMENA!!
Drugo, ZASTO NAMETATI SVIMA VJERONAUKU??
Jel imamo mektebe i crkve? cemu oni sluze onda?
Zasto se ne izboriti da Medresa u Sarajevu DOBIJE ONO STO Zasluzuje a ne da je pljacka, i to u neznanju, ko stigne?
Da li znas da oba Bezistana u stvari trebaju finansirati Medresu i Carevu dzamiju? NE ZNAS, NARAVNO JER TI JE BITNIJE FILOZOFIRATI O TOME KAKO SU JADNI BOSNJACI I JADNI KATOLICI SPRIJECENI DA UCE...
Gazi-Husref Beg je u amanet ostavio svoju imovinu, uvakufljeno sve, i fino pise da se od rente za trgovke pare izdvajaju za MEDRESU...i da je skolovanje tamo besplatno...i da, jeste besplatno ali je JADNO sta ona djeca dobijaju...jer pola uzme opcina pola JOB..
ali ne, tebi je bitnije da djeca znaju da nije MUJO isti ko MARKO....ili MIRKO...
i potpuno je nebitno ko pripada kojoj religiji...samo takvo razmisljanje mi OPET dovodi ista slova pod prste MARSH SVI U SVOJE MATICNE ETNICKI HOMOGENIZIRANE ZEMLJE I BOSNU I HERCEGOVINU OSTAVITE LJUDIMA KOJIMA JE BITNO KO JE COVJEK A KO ZVIJER A NE KO SE KAKO ZOVE...
end of discussion!!!
-
Beslija
Socijologija je jedan obican predmet koji mi je pao na um.....KO odreduje koji se predmet treba staviti odnosno KAKVO pravo ima jedna Historija u odnosu na Vjeronauku...be wrote:Kao prvo, Sociologija je nauka o drustvu, i ne vidim slicnosti sa vjeronaukom. Da si rekao marksizam, hajde-de !mislim da je pozitivno uvodenje vjeronauke u srednje skole.......i treba biti obavezna , jer ako je jedna Sociologija obavezna zasto da ne bude i Vjeronauka.....cega se imate bojati , ako nevjerujete u Boga, strpite se na casu 45 minuta , NAUCITE nesto i to je to , ne volim ni ja Marksa ili Frojda pa sjedim 45 minuta , strpim se i naucim nesto....
Kao drugo, potrebno je malo vise od 45 minuta da nekoga okrenes na vjeru. Ako mislis da to mozes izvesti za jedan cas, svaka ti cast ! Tebe za Reisul-ullemu
Kao trece, to sto ti predlazes je upravo ono isto sto smo imali prije - NAMETANJE odredjene ideologije i nacina razmisljanja - a upravo je to ono sto mi najvise smeta. Ja to pravo ne uzimam kad je moje dijete u pitanju, pa ne dopustam ni nikome drugome.
- UPRAVO TAKO !!!a svi oni koji su za vjeronauku samo zel pridobiti jos ljudi u svoj tabor...
i tako se moze igrati stonog tenisa sa lopticom zvanom VJERONAUKA do prekosutra...
poenta je DA LI JE SKOLA MJESTO ZA VJERONAUKU? Ili se takve stvari nose od kuce..
CILJ NIJE DA NEKOGA PREOBRATIS U VJERNIKA , CILJ JE DA MU PRUZIS ZNANJE O VJERI
mi svi imamo HISTORIJU u skolama , pa jeli svaki od nas postane HISTORICAR??????
VJERONAUKU GLEDAJ KAO JEDAN OBRAZOVNI PREDMET KOJI MOZE TVOM SINU DATI DODATNO ZNANJE...
nista vise , a ako se tvoj sin odluci da postane vjernik , to je njegova stvar....!
- vatrogasac
...ovaj nije musliman jer islam naučava da je Isus / Isa a.s. začet na način slično kako to uči i hrišćanstvo....ili nije išao na vjeronauku ili je preskočio tu lekciju.....Kako javlja Katolička tiskovna agencija, u zbirci je objavljena pjesma autora Armana Alatovića pod nazivom "Žaljenje" u kojoj, između ostaloga, piše:
"Ljudi moji,
Pa Isus je bio kopile,
I takav neki nam sudbu kroji!?"
...otkuda se u razrednoj nastavi ovo radi.....u kom predmetu........"Vrlo sam ožalošćen i uvrijeđen što je u jednoj školi, u razredu sa samo jednim katolikom, dotični učenik morao izrađivati zadaću protiv svojih vjerskih uvjerenja, iako je voditelj razredne nastave mogao jasno znati po imenu da se radi o katoličkom djetetu", stoji u kardinalovom pismu.
U spomenutoj zadaći đak je kao dopunu rečenica morao napisati: "Moj Gospodar se zove Allah; Moja vjera se zove Islam; Ja sam musliman; Svoju vjeru potvrđujem Kelimei Šahadetom".
-
be
- da ali ne u skoli, jer mu moramo onda dati i ostale obrazovne predmete kao sto su budizam, pravoslavlje, komunizam, maoizam, izam, zam........VJERONAUKU GLEDAJ KAO JEDAN OBRAZOVNI PREDMET KOJI MOZE TVOM SINU DATI DODATNO ZNANJE...
MEJTEF je prijatelju moj za to, MEJTEF !!! Ili nana recimo u mom slucaju !'
upravo tako ! I to je njegova stvar a ne stvar sistema. Boli kuac sistema za vjeru moga djeteta !!!!!!!nista vise , a ako se tvoj sin odluci da postane vjernik , to je njegova stvar....!
-
Beslija
Vjera i religija nisu isto.....????? pojasni....mIRCerka wrote:ebote da ti nacrtam...Beslija wrote:Vjeronauka jeste za Skolu.......
Trece - budizam
na taj sistem
VJERA I RELIGIJA NISU JEDNO TE ISTO!! TO NAUCI VISE ZA SVA VREMENA!!
Drugo, ZASTO NAMETATI SVIMA VJERONAUKU??
Jel imamo mektebe i crkve? cemu oni sluze onda?
Zasto se ne izboriti da Medresa u Sarajevu DOBIJE ONO STO Zasluzuje a ne da je pljacka, i to u neznanju, ko stigne?
Da li znas da oba Bezistana u stvari trebaju finansirati Medresu i Carevu dzamiju? NE ZNAS, NARAVNO JER TI JE BITNIJE FILOZOFIRATI O TOME KAKO SU JADNI BOSNJACI I JADNI KATOLICI SPRIJECENI DA UCE...
Gazi-Husref Beg je u amanet ostavio svoju imovinu, uvakufljeno sve, i fino pise da se od rente za trgovke pare izdvajaju za MEDRESU...i da je skolovanje tamo besplatno...i da, jeste besplatno ali je JADNO sta ona djeca dobijaju...jer pola uzme opcina pola JOB..
ali ne, tebi je bitnije da djeca znaju da nije MUJO isti ko MARKO....ili MIRKO...
i potpuno je nebitno ko pripada kojoj religiji...samo takvo razmisljanje mi OPET dovodi ista slova pod prste MARSH SVI U SVOJE MATICNE ETNICKI HOMOGENIZIRANE ZEMLJE I BOSNU I HERCEGOVINU OSTAVITE LJUDIMA KOJIMA JE BITNO KO JE COVJEK A KO ZVIJER A NE KO SE KAKO ZOVE...
end of discussion!!!
pitas " Zasto nametati vjeronauku "
a ja tebe pitam
" Zasto nametati Historiju, sociologiju , filozofiju "
Mektebe i crkve???
onda bi se za svaki predmet u skolama trebao otvoriti poseban prostor.....npr
Za historiju posebna zgrada u kojoj ce djeca samo da uce historiju....itd
hocu da kazem
VJERONAUKA JE JEDAN OBICNI PREDMET KOJI UCENICIMA DAJE DODATNO OBRAZOVANJE.....
AKO TI MISLIS DA TVOJE DIJETE NE TREBA DODATNO OBRAZOVANJE ti si :
1. GLUP
2. NE VOLIS SVOJE DIJETE
3. IMAS NESTO PROTIV DATOG OBRAZOVANJA
jedostavno....!
-
Beslija
- da ali ne u skoli, jer mu moramo onda dati i ostale obrazovne predmete kao sto su budizam, pravoslavlje, komunizam, maoizam, izam, zam........be wrote:VJERONAUKU GLEDAJ KAO JEDAN OBRAZOVNI PREDMET KOJI MOZE TVOM SINU DATI DODATNO ZNANJE...
MEJTEF je prijatelju moj za to, MEJTEF !!! Ili nana recimo u mom slucaju !'
NE
rekao sam ti
OPCA VJERONAUKA koja ce obradivati religije po tromjesecu
citaj postove...!
-
ndzlatar
Ovo sve sto pricate nema nikakve veze s vezom, Bakir vam napuni glavu glupostima i sve slijepo vjerujete. Vjeronauka ce biti obavezna iskljucivo onim ucenicima kojima se roditelji potpisu na dokument da im to bude obavezan predmet. Ako se roditelji potpisu na taj papir onda je to predmet u rangu sa svakim ostalim. u suprotnom je nema. Ovo je rekao imam Istiklal dzamije prosli ili petak prije proslog na dzumi. Mislim da pricate o necemu o cemu ste neobavjesteni. Pa ko bi mogao natjerati necije dijete ako to roditelj ne zeli da mu djete slusa vjeronauku. Drugo je prica o vjerskoj duznosti roditelja da nauci dijete, al to nema veze s ovom pricom.
Last edited by ndzlatar on 06/06/2006 15:37, edited 1 time in total.
-
Prenj
Pravna drzava na djelu ...ndzlatar wrote:Ovo sve sto pricate nema nikakve veze s vezom Bakir vam napuni glavu glupostima i sve slijepo vjerujete. Vjeronauka ce biti obavezna iskljucivo onim ucenicima kojima se roditelji potpisu na dokument da im to bude obavezan predmet. Ako se roditelji potpisu na taj papir onda je to predmet u rangu sa svakim ostalim u suprotnom je nema. Ovo je rekao imam Istiklk dzamije prosli ili petak prije proslog na dzumi. Mislim da pricate o necemu o cemu ste neobavjesteni. Pa ko bi mogao natjerati necije dijete ako to roditelj ne zeli da mu djete slusa vjeronauku. Drugo je prica o vjerskoj duznosti roditelja da nauci dijete, al to nema veze s ovom pricom.
-
be
Beslija, tu dolazimo onda do necega drugoga - istorija ili kultura religija, a ne vjeronauk !
btw, to vec postoji svakako i svakako bih to uveo dzikanima poput onih sto razbise one jadnike kod Ferhadije, samo zato sto su pjevali Hare Krisna u vrijeme dzume ili recimo idiotima sto srusise dzamije i crkve po Bosni
btw, to vec postoji svakako i svakako bih to uveo dzikanima poput onih sto razbise one jadnike kod Ferhadije, samo zato sto su pjevali Hare Krisna u vrijeme dzume ili recimo idiotima sto srusise dzamije i crkve po Bosni
Last edited by be on 06/06/2006 15:40, edited 1 time in total.
-
Vingo
ndzlatar wrote:Ovo sve sto pricate nema nikakve veze s vezom, Bakir vam napuni glavu glupostima i sve slijepo vjerujete. Vjeronauka ce biti obavezna iskljucivo onim ucenicima kojima se roditelji potpisu na dokument da im to bude obavezan predmet. Ako se roditelji potpisu na taj papir onda je to predmet u rangu sa svakim ostalim. u suprotnom je nema. Ovo je rekao imam Istiklal dzamije prosli ili petak prije proslog na dzumi. Mislim da pricate o necemu o cemu ste neobavjesteni. Pa ko bi mogao natjerati necije dijete ako to roditelj ne zeli da mu djete slusa vjeronauku. Drugo je prica o vjerskoj duznosti roditelja da nauci dijete, al to nema veze s ovom pricom.
Hvala na odgovoru na pitanje ko kroji obrazovnu politiku u BiH.
Nismo ni sumnjali...
-
ndzlatar
Ne vidi u cemu je tu problem. Obavjestava ljude da se u skole uvodi vjeronauka i da roditelji mogu traziti dokument koji ce potpisati ukoliko zele da njihovoj djeci to bude obavezan predmet. Naravno on kaze da je roditeljima vjerska duznost da svoju djecu nauce islamu, ali to i jeste prica za to vrijeme i mjesto.
Prenj wrote:Pravna drzava na djelu ...ndzlatar wrote:Ovo sve sto pricate nema nikakve veze s vezom Bakir vam napuni glavu glupostima i sve slijepo vjerujete. Vjeronauka ce biti obavezna iskljucivo onim ucenicima kojima se roditelji potpisu na dokument da im to bude obavezan predmet. Ako se roditelji potpisu na taj papir onda je to predmet u rangu sa svakim ostalim u suprotnom je nema. Ovo je rekao imam Istiklk dzamije prosli ili petak prije proslog na dzumi. Mislim da pricate o necemu o cemu ste neobavjesteni. Pa ko bi mogao natjerati necije dijete ako to roditelj ne zeli da mu djete slusa vjeronauku. Drugo je prica o vjerskoj duznosti roditelja da nauci dijete, al to nema veze s ovom pricom.
-
ndzlatar
Ne vidim u cemu je tu problem. Obavjestava ljude da se u skole uvodi vjeronauka i da roditelji mogu traziti dokument koji ce potpisati ukoliko zele da njihovoj djeci to bude obavezan predmet. Naravno on kaze da je roditeljima vjerska duznost da svoju djecu nauce islamu, ali to i jeste prica za to vrijeme i mjesto. Ali niko ne tjera nikoga ni na sta!!
Prenj wrote:Pravna drzava na djelu ...ndzlatar wrote:Ovo sve sto pricate nema nikakve veze s vezom Bakir vam napuni glavu glupostima i sve slijepo vjerujete. Vjeronauka ce biti obavezna iskljucivo onim ucenicima kojima se roditelji potpisu na dokument da im to bude obavezan predmet. Ako se roditelji potpisu na taj papir onda je to predmet u rangu sa svakim ostalim u suprotnom je nema. Ovo je rekao imam Istiklk dzamije prosli ili petak prije proslog na dzumi. Mislim da pricate o necemu o cemu ste neobavjesteni. Pa ko bi mogao natjerati necije dijete ako to roditelj ne zeli da mu djete slusa vjeronauku. Drugo je prica o vjerskoj duznosti roditelja da nauci dijete, al to nema veze s ovom pricom.
-
Prenj
Dok naivni srednjoskolci popunjavaju ankete gdje ih se ko nesto pita, ovaj je vec obavijestio roditelje da je sve vec gotovo ...ndzlatar wrote:Ne vidi u cemu je tu problem. Obavjestava ljude da se u skole uvodi vjeronauka i da roditelji mogu traziti dokument koji ce potpisati ukoliko zele da njihovoj djeci to bude obavezan predmet. Naravno on kaze da je roditeljima vjerska duznost da svoju djecu nauce islamu, ali to i jeste prica za to vrijeme i mjesto.Prenj wrote:Pravna drzava na djelu ...ndzlatar wrote:Ovo sve sto pricate nema nikakve veze s vezom Bakir vam napuni glavu glupostima i sve slijepo vjerujete. Vjeronauka ce biti obavezna iskljucivo onim ucenicima kojima se roditelji potpisu na dokument da im to bude obavezan predmet. Ako se roditelji potpisu na taj papir onda je to predmet u rangu sa svakim ostalim u suprotnom je nema. Ovo je rekao imam Istiklk dzamije prosli ili petak prije proslog na dzumi. Mislim da pricate o necemu o cemu ste neobavjesteni. Pa ko bi mogao natjerati necije dijete ako to roditelj ne zeli da mu djete slusa vjeronauku. Drugo je prica o vjerskoj duznosti roditelja da nauci dijete, al to nema veze s ovom pricom.
BH demokratija ...
-
Vingo
ndzlatar wrote:Ne vidim u cemu je tu problem. Obavjestava ljude da se u skole uvodi vjeronauka i da roditelji mogu traziti dokument koji ce potpisati ukoliko zele da njihovoj djeci to bude obavezan predmet. Naravno on kaze da je roditeljima vjerska duznost da svoju djecu nauce islamu, ali to i jeste prica za to vrijeme i mjesto. Ali niko ne tjera nikoga ni na sta!!Prenj wrote:Pravna drzava na djelu ...ndzlatar wrote:Ovo sve sto pricate nema nikakve veze s vezom Bakir vam napuni glavu glupostima i sve slijepo vjerujete. Vjeronauka ce biti obavezna iskljucivo onim ucenicima kojima se roditelji potpisu na dokument da im to bude obavezan predmet. Ako se roditelji potpisu na taj papir onda je to predmet u rangu sa svakim ostalim u suprotnom je nema. Ovo je rekao imam Istiklk dzamije prosli ili petak prije proslog na dzumi. Mislim da pricate o necemu o cemu ste neobavjesteni. Pa ko bi mogao natjerati necije dijete ako to roditelj ne zeli da mu djete slusa vjeronauku. Drugo je prica o vjerskoj duznosti roditelja da nauci dijete, al to nema veze s ovom pricom.
Nije problem ni u hodzi ni u dzumi. Problem je u Ministarstvu.
-
Beslija
be wrote:Beslija, tu dolazimo onda do necega drugoga - istorija ili kultura religija, a ne vjeronauk !
pazi , stanje je vrlo jednostavno....
Vjeronauka je predmet koji ima za cilj poducavanje ucenika o postojanju Boga i o specificnim religijama u svijetu.
Kad kazem da treba uvesti Vjeronauku kao obrazovni predmet u skolu , vi mene pitate KOJU Vjeronauku??!!??....
o tome vam govorim ,previse su vam misli pokvarene da bi mogli racionalno razmisljati
VJERONAUKA OPCA koja ce u svakom tromjesecu obradivati 4 vjere koje su najvise zastupljene.....tako da ce SVAKI UCENIK imati znanje o SVAKOJ vjeri......
Ne mora on postati Muslima,Katolik , BUdista.....ali TREBA da ima ZNANJE o tome.....
kao sto ja ucim Historiju , ja necu biti historicar ,ali ja znam ko je Hitler ,ja znam sta je Osmansko Carstvo ili ja znam Gdje su gradene Piramide...
da li to mene cini Historicarom ?? Ne , to mene cini covjekom koji ima znanje o tom predmetu....
tako je ISTO sa vjeronaukom, ja cu imati znanja O poslaniku Muhammedu , o Bibliji , o Budi , ali ja ne moram biti muslima , katolik , ja cu jednostavno imati znanja o NJIMA....
i to je pozitivno , jer CILJ skole je OBRAZOVANJE....i uvodenjem DODATNOG PREDMETA VJERONAUKE u skoli nasa djece ce imati ZANJA o tom polju...
da se ja pitam , ja bih uveo i ASTROLOGIJU i jos neke predmete za koje smatram da trebamo imati POVRSNA znanja , ali ja se ne pitam....
Neki od vas kazu MEKTEB je za to.....zasto to kazete , pa jednostavno jer znate da MEKTEB nije obavezan.....budite REALNI , omogucite svojoj djeci da imaju STO VISE znanja o SVACEMU.....svako znanje i obrazovanje je VAZNO.....
Sve dok se govori o Bogu i o religijama , nevazno je ime predmeta , bilo to Vjeronauka ili Kultura Religija...!
-
King Kikapu
Opca deklaracija o ljudskim pravima Ujedninjenih nacija
Clanak 18
"Svatko ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjere"
Cini mi se da je uvodjenje vjeroanuke kao obaveznog predmeta u direktnoj suprotnosti sa Deklaracijom UN-a? Barem za one koji su odabrali da budu ateisti, da slijede Krisnu ili budu Mormoni?
Clanak 18
Cini mi se da je uvodjenje vjeroanuke kao obaveznog predmeta u direktnoj suprotnosti sa Deklaracijom UN-a? Barem za one koji su odabrali da budu ateisti, da slijede Krisnu ili budu Mormoni?
-
Beslija
nije Vingo , ja sad znam da svi vi mislite da sam ja VELIKI VJERNIK , ja to pokusavam biti , ja vjerujem u Boga , ali sa NORMALNE DISTANCE gledajuci NE MOGU DA NADEM RAZLOG zasto ne bi moje ili tvoje dijete ,mladi brat , sestra znali nesto o vjeri KOJA JE U VELIKOJ MJERI OKO NAS:...Vingo wrote:Beslija men' se cini da si ti malo preucio tu vjeronauku. Naustrb svega ostalog....
-
Beslija
pa bolan , citas li ti postove.....King Kikapu wrote:Opca deklaracija o ljudskim pravima Ujedninjenih nacija
Clanak 18
Uvodenje vjeronauke u skoli NE UGROZAVA NIKAKO GORE NAVEDENU RECENICU....
ti mozes ici na 1000 casova budizma , ako ti ne vjerujes u BUDU ti neces biti BUDIST......
samim tim si slobodan i imas slobodu misli....
razmisljate malo ba
-
King Kikapu
reis i preporod ne misle tako
-
be
ebo propovjednike po Americi , kako ovo zvuci.o tome vam govorim ,previse su vam misli pokvarene da bi mogli racionalno razmisljati
Drugo, otkud ti znas da moje dijete ne uci o vjeri i vjerama ? Apsolutno da uci. Samo NE ZELIM MU JA NITI MOJA SUPRUGA NAMETATI BILO STA - NITI DA VJERUJE NITI DA NE VJERUJE. Ti nikako da shvatis cemu se ja protivim. Ja se protivim NAMETANJU vjere !!!!! Isto tako sam se protivio nametanju ateizma. Ako je ovo smrtni grijeh, da Bog da ja gorio u dzehenemu, ali ja sebi ne dajem za pravo da mom djetetu ista kazem osim da mu sto bolje predstavim sve alternative, da mu ostavim pravo na izbor kada bude dovoljno zreo ! Nek sam skonta jesam li ja od majmuna nastao ili su to bili Adem i Hava ili Adam i Eva ili glina, beton i ostali gradjevinski ili bioloski ili sinteticki materijali.
Ovim se odjavljujem s topica, jer cemo ovako ispisati nekakvih 3678 postova i niko nikome nece moci nista dokazati