vozite li bicikl?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

black

Post by black »

King Kikapu wrote:
black wrote:ne znam King kako se tacno zove al uglavnom smo isli na mjesto koje se zove Luka...mislim da si bio nedze tu garant...to je od sabica ili umoljana malo dalje...
znam taj dio.

ako te zanima dio od lukomira dalje prema lapovom dolu i konjicu PM me za datalje i topografsku kartu.
hvala King..znam vecinu tih djelova...em iz rata em poslije i prije...pa ja sam iz Konjica... :-) mozda se sretnemo nekad gore nedze u vrletima.. :-)
King Kikapu

Post by King Kikapu »

kriticarka_nikova wrote:
King Kikapu wrote:
black wrote: jednom djelu bjelasnice... :-)
jel ovaj put od mrzlog potoka prema dugom polju i dalje kroz dugo polje?

ako ti nisi isao kada krenes od lukomira prema cuhovicima, malo prije hajduckog dola imas skretanje desno, prepoznaces ga po nekoliko mezara pored, kad zadas tuda popnes ne gojanovac, odatle se pruza nevidjen pogled na plato visocice, vidi se i lupoglav na prenju. mozes se pustit na mehinu luku pa na tarcin ili na dzepe i u konjic.
ajde budi mi turisticki vodic....ja bi rado tuda prosla :-)
biciklom?
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

King Kikapu wrote:
kriticarka_nikova wrote:
King Kikapu wrote: jel ovaj put od mrzlog potoka prema dugom polju i dalje kroz dugo polje?

ako ti nisi isao kada krenes od lukomira prema cuhovicima, malo prije hajduckog dola imas skretanje desno, prepoznaces ga po nekoliko mezara pored, kad zadas tuda popnes ne gojanovac, odatle se pruza nevidjen pogled na plato visocice, vidi se i lupoglav na prenju. mozes se pustit na mehinu luku pa na tarcin ili na dzepe i u konjic.
ajde budi mi turisticki vodic....ja bi rado tuda prosla :-)
biciklom?
moze i biciklom i motorom :-D
King Kikapu

Post by King Kikapu »

sto se bicikla tice moze i preksutra :)
black

Post by black »

sto ti je reci konkretna cura :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Dosla malo prije kuci poslije dugeeeeeee voznje sa biciklom.
Da kazem da mi je lose bilo - NIJE, ali vala nisam ni uzivala. :D Noge su mi se zakocile i evo crkajem trenutno. :-? :D :lol:
Al` napredujem uporedjujuci sa voznjom prije par sedmica. :)
black

Post by black »

cHupjahalic@ wrote:Dosla malo prije kuci poslije dugeeeeeee voznje sa biciklom.
Da kazem da mi je lose bilo - NIJE, ali vala nisam ni uzivala. :D Noge su mi se zakocile i evo crkajem trenutno. :-? :D :lol:
Al` napredujem uporedjujuci sa voznjom prije par sedmica. :)
nadoces u voznji.. :oops: :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

black wrote:nadoces u voznji.. :oops: :D
Kako tebi ide sa :shock: :shock: :shock: :shock: voznjom? :D
U pravu si da ja :oops: :oops: nadolazim. :D :lol: :lol:
black

Post by black »

cHupjahalic@ wrote:
black wrote:nadoces u voznji.. :oops: :D
Kako tebi ide sa :shock: :shock: :shock: :shock: voznjom? :D
U pravu si da ja :oops: :oops: nadolazim. :D :lol: :lol:
pogledaj slike na prethodnoj stranici...i ne zachatavaj :oops:
King Kikapu

Post by King Kikapu »

Image

u sa se moze na nekoliko mjesta iznajmiti bicikl na nekoliko dana. mada, bajk koji ce podnjeti bjelasnicu je najbolje iznajmiiti u Ciklo Centru.

@Majnela, sto se vjetra tice...teeeesko da ga nema, pogotovo na cistini.
maccarona

Post by maccarona »

imam biciklo :D u garazi :D pukla guma prije dvije godine :( ne znam popravit :( :D :D
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

Post by trimi68 »

maccarona wrote:imam biciklo :D u garazi :D pukla guma prije dvije godine :( ne znam popravit :( :D :D
dodji u CikloCentar/Servis pa ću ti ja ili Dženo to popraviti (ili zakrpiti ili promjeniti unutrašnju gumu, što je vjerovatnije jer je kako sam kažeš "stoji 2 godine probušena".....)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Minnela wrote:Mene zanima da li se u Bosni moze iznajmiti biciklo na nekoliko dana? :D Vidim ima vodica na sve strane :D pa steta propustiti priliku :D Sta kazes chupka na ovo? :D A nema ni vjetra kao u Skandinaviji tako da je lakse voziti :D
Eh, meni onaj vjetar dodje ko kec na desetku danas. :D
Dusa mi je izisla kroz grlo. :D
Kako godine prolaze valjda se i moje tijelo upalilo pa mu dobro dodje da se razhladi. :-? :D :D
Minno, sredi ti nama kakvog vodicHa i eto mene. :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

trimi68 wrote:
maccarona wrote:imam biciklo :D u garazi :D pukla guma prije dvije godine :( ne znam popravit :( :D :D
dodji u CikloCentar/Servis pa ću ti ja ili Dženo to popraviti (ili zakrpiti ili promjeniti unutrašnju gumu, što je vjerovatnije jer je kako sam kažeš "stoji 2 godine probušena".....)
Joj macco samo trazish izvlakusu. :D
Evo ti fino momak kaze da navratis kod njega... prikljuci se pa sa mnom i Minnom u voznju kroz Bosnu. :D :D
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

Post by trimi68 »

ja sutra odoh na Igman a King K. ide u Nedelju na Bjelasnicu.....pa ko voli ...
spongebob

Post by spongebob »

btw, ponovo sam razgulio koljeno i jos jedne hlace i opet na jebenim tramvajskim sinama :x :x :x

savjet za sve potencijalne kupce bicikla koji zive u gradovima sa tramvajskim sinama: KUPUJTE ZA BOGA MILOGA BICIKLA SA SIROKIM PROFILOM GUME!!!!

mozda zvuci histericno, no ja sam nakon 5 kilometara voznje sa biciklom koji ima tanak profil guma i dvije nesrece dosao pameti :x
Nikad vise :x
Saraswati

Post by Saraswati »

Moje gume su tanke :roll:

Doduse, izbjegavam sine :-D

Ali sam zato neku noc upala u prorez od sahta :oops: :D
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

Ne mogu a da se ne pobunim protiv ovog ogovaranja tankih guma... :x :-) :)

Ja imam švicarsku Mondiu sa Shimano opremom, profi road bike, doduše nešto stariji ali perfektno radi još uvijek. Profil guma je 25c, i ko se ne navuče na to, ne može ni da zna kolika je razlika u praktično svemu. nemam ništa protiv širokih guma i mountain bikinga, čak štaviše, ali eto, samo da kažem da je i road biking jedan sjajan sport i odlično sredstvo za rekreaciju. Mada je u ovoj našoj brdovitoj državi sa vozačima bez mozga, ipak bolja odluka jahati po brdima nego po cesti. Inače, odgovor na početno pitanje bi bio otprilike 30tak Km dnevno, koliko vrijeme i vrijeme dozvoljava.
Saraswati

Post by Saraswati »

30ak? Wow :-) Kuda? :o :-D
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

Saraswati wrote:30ak? Wow :-) Kuda? :o :-D
Pa, recimo od Alipašina gdje praktikujem da živim, do Kozije ćuprije i nazad ima oko 27 Km. Koja zaobilaznica, tamo-vamo i 30tak. Ista razdaljina me dođe do Blažuja i nazad. Sve se kanim na Bjelašnicu popet cestom, ali mrsko mi samom...
stickitout

Post by stickitout »

Vozim svaki dan religiozno. Ovisno od kakav mi je trening program. U prosjeku nekih 5-6 dana sedmicno, 600-700 km. Trka skoro svake sedmice.
Ja sam cestovni manijak a brdo volim vise nego sex. :D
Najvece zadovoljstvo mi je na povratku iz Kalinovika ili sa Igmana/Bjelasnice uhvatiti zavjetrinu kamiona (obicno kod kamenoloma) pa ga sve do stupa pratit brzinom od 60-70 km/h.

Biciklista sam od svoje 6. godine a sa klubom sam poceo sa 11-12 godina.
Biciklizam mi je sve. Da tog sporta nije bilo ja bih sigurno lose prosao u zivotu.
Mislim da nema tezeg i zahtjevnijeg sporta na planeti. Za razliku od fudbalera koji se valjaju po 5 minuta poslije svakog pa i onog najmanjeg faula, biciklisti su supermeni.
U svojoj karijeri sam imao prilike voziti sa ljudima koji ulaze u cilj slomljenih ruku, kljucnih kostiju, rebara, prstiju, razbijenih glava, kolapsiranih pluca, itd. itd.

Biciklizam me rano naucio da se dignem poslije pada i nastavim dalje, naucio me postovanju, lojalnosti, teskom radu, pozrtvovanosti i profesionalizmu. Naucio me cak i ljubavlju i strasti.

To je zaista velicanstven sport........
xygirl

Post by xygirl »

daa, vozim...
skoro pa svaki dan pa cak i noc... zavisi od vremena
od v bosne do kozije kako kad... :)
Slado

Post by Slado »

Ja nemam biciklo :sad: Aliiii,zato imam role pa svaku noc lagano,jen,dvaaa,jen ,dvaaa i krepam jer su ceste u ovom nasem gradu katastrofa ,svako malo rupčaga,kamenje.Zato savjet svim ljudima zeljnim rekreacije,ne kupujte role dok nam sve stazice za bicikla i setnje ne srede,eh da su mi sad parice za biciklo,kud kupi role,vidim vama svima super :roll:
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

dobre su role, naročito ko nema bicikl, ili ko ne zna da ga vozi :oops:
a za rolanje jesi u pravu, odgovarajuća staza ne postoji u gradu...
parking ispred Zetre je ogroman, prazan i ravan i nije ni toliko loše
za role, a i mirno je, nema saobracaja...
Slado

Post by Slado »

Ma nista, moram ja po mom naselju da se lomatam sa rolama,zetra mi daleko :-?
Post Reply