Plebiscit RS???

Post Reply
A_I_

Post by A_I_ »

Bosanski Zmaj wrote:Nema to veze,zar ne shvatate..

Stvar je u tome da vlasti u RS zele pokazati koliko je samo veliki procenat građana tog entiteta za otcjepljenje...

Smatram da je potrebno izvristi isti referendum i u FBIH...cak i prije referenduma u RS...

Mislim da bi danas vecina građana FBIH bila za otcjepljenje od RS,treba bas taj referendum odraditi,a ne onaj čiji je rezultat očit...
de plakni se malko ladnom vodom pa se vrati i pročitaj sta nabaljezga :x
Last edited by A_I_ on 29/05/2006 20:26, edited 1 time in total.
pirmin

Post by pirmin »

Moram priznati da me je :D gosp.Horns iznenadio svojim govorom :D .
dizZaster

Post by dizZaster »

Bosanski Zmaj wrote:
Mislim da bi danas vecina građana FBIH bila za otcjepljenje od RS
:?
zzzzz

Post by zzzzz »

A_I_ wrote:
Bosanski Zmaj wrote:Nema to veze,zar ne shvatate..

Stvar je u tome da vlasti u RS zele pokazati koliko je samo veliki procenat građana tog entiteta za otcjepljenje...

Smatram da je potrebno izvristi isti referendum i u FBIH...cak i prije referenduma u RS...

Mislim da bi danas vecina građana FBIH bila za otcjepljenje od RS,treba bas taj referendum odraditi,a ne onaj čiji je rezultat očit...
de plakni se malko ladnom vodom pa se vrati i pročtaj sta nabaljezga :x
Nemoj da te zavarava nick iza kojeg se krije..."carapan" je to. Tada su se krili iza najlon carapa a sada iza bosanskih nadimaka
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

pirmin wrote:Moram priznati da me je :D gosp.Horns iznenadio svojim govorom :D .
Pozitivno ili negativno?
Reina

Post by Reina »

horns&drums wrote:
Znamo svi sta bi bilo da nije bilo Dejtona. Onaj ko naziva Aliju (evo da i ja jednom stanem u obranu) izdajnikom jer je potpisao sporazum i "prodao pola Bosne" je fakat budala i to govore uglavnom oni koji nisu bili ovdje. Sta je trebao napraviti? Nastaviti rat? Da se dogodi jos koja Srebrenica ili da u Sarajevu ili Tuzli pogine jos par stotina mladih ljudi?

Dajte ba... Ima Alija svojih aferima sigurno ali nista on nije vise mogao napraviti u Dejtonu nego sto jeste.
to sam i ja sto puta napisala ali sve oni nesto pametuju :D
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Pitam se dali je neko objasnio tim tipovima iz "spona" da je sadasnja teritorija rs-a prije rata bila 45% nesrpska i dali ko pita dali ce preko 100 000 srba u federaciji ostat u nekoj muslimanskoj drzavi i dali ce 100 000 nesrba u rs-u prihvatit taj referendum.....stvarno neodgovorno i sramotno...Nego kod nas se ljudima kalkulise kao sa brojevima ...

Mislim da je Dodik izgubio tesko steceno povjerenje Mz i Amerike.....ili je u pitanju spasavanje glave od prekodrinskih mentora...
muha_sa

Post by muha_sa »

Reina wrote:
horns&drums wrote:
Znamo svi sta bi bilo da nije bilo Dejtona. Onaj ko naziva Aliju (evo da i ja jednom stanem u obranu) izdajnikom jer je potpisao sporazum i "prodao pola Bosne" je fakat budala i to govore uglavnom oni koji nisu bili ovdje. Sta je trebao napraviti? Nastaviti rat? Da se dogodi jos koja Srebrenica ili da u Sarajevu ili Tuzli pogine jos par stotina mladih ljudi?

Dajte ba... Ima Alija svojih aferima sigurno ali nista on nije vise mogao napraviti u Dejtonu nego sto jeste.
-
slažem se oko potpisivanja Dejtona al ni po cijenu nastavka rata nije smjeo potpisat naziv genocidne tvorevine----bilo koje ime genocidnoj tvorevini dozvolit--samo ne RS.--nikad više niko ne ukinu ime genocidne tvorevine--a njega neJma--
muha_sa

Post by muha_sa »

zavrzlama wrote:Pitam se dali je neko objasnio tim tipovima iz "spona" da je sadasnja teritorija rs-a prije rata bila 45% nesrpska i dali ko pita dali ce preko 100 000 srba u federaciji ostat u nekoj muslimanskoj drzavi i dali ce 100 000 nesrba u rs-u prihvatit taj referendum.....stvarno neodgovorno i sramotno...Nego kod nas se ljudima kalkulise kao sa brojevima ...

Mislim da je Dodik izgubio tesko steceno povjerenje Mz i Amerike.....ili je u pitanju spasavanje glave od prekodrinskih mentora...
Niko im ne brani--nek raspisuju i nek idu gdje god žele--volja im--samo NIKO na opancima nije zemlju Bosnu donjeo tako da je niko ni odnijeti ne može.
Reina

Post by Reina »

muha_sa wrote:
Reina wrote:
horns&drums wrote:

-
slažem se oko potpisivanja Dejtona al ni po cijenu nastavka rata nije smjeo potpisat naziv genocidne tvorevine----bilo koje ime genocidnoj tvorevini dozvolit--samo ne RS.--nikad više niko ne ukinu ime genocidne tvorevine--a njega neJma--
nepravda totalna nepravda... i sta bi sa tihicevim zahtjevom ustavnom
sudu o promjeni imena ili tako nesto... :roll:
muha_sa

Post by muha_sa »

Ništa--nit je bilo niti će biti---ima li iko u genocidnoj tvorevini da je za ukidanje iste i da je za normalno uređenje ove napačene zemlje?
Moj odgovor je-NE.
pirmin

Post by pirmin »

horns&drums wrote:
pirmin wrote:Moram priznati da me je :D gosp.Horns iznenadio svojim govorom :D .
Pozitivno ili negativno?
Rezon na mjestu ;)
horns&drums

Post by horns&drums »

Muha_sa ba :D

daj altrenativu
muha_sa

Post by muha_sa »

horns&drums wrote:Muha_sa ba :D

daj altrenativu
Nema je i to je činjenica----dijagnoza postavljena a terapije ni na vidiku.
Ima li iko terapiju? Koliko znam--NEMA---
možda Dejvid Koperfild
Reina

Post by Reina »

muha_sa wrote:Ništa--nit je bilo niti će biti---ima li iko u genocidnoj tvorevini da je za ukidanje iste i da je za normalno uređenje ove napačene zemlje?
Moj odgovor je-NE.
ono kazu kuca nije tijesna ako djeca nisu bijesna.... pored svih
problema jos provociraju.... :roll:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

BIH nema bez srba kao konstutivnog naroda u istoj......niti ima srece i napredka srbima bez BIH.......pa sad malo kontajte.... posebno oni iz "spona"
redar

Post by redar »

Pozz..

Dragi i drage moje ..........

Nemojte se sekirati nishta :)

Ovako :

RS po ustavu ima veci autoritet od Autonomije a manji od Republike....

To shto se ona zove RS je samo ime - mogla se zvati i medvjed (samo shto je samo ime RS nekako blize "vecinskom" narodu shto tamo vec vjekovima zivi) :D

Kao shto su neki vec napisali to je plebiscit a u prevodu ja to shvatam kao preliminarni rezultat da li je narod za referendum.

Referendum se ne moze izvesti bez saglasnosti BiH (vraca nas na magicni troclani kljuc :shock: )

A oni shto su malo bolje pratili poitiku mogu se mozda sjetiti da je isti
trik koristila SDS prosle godine pa se sve neshto odjednom usutilo.
To je u stvari kupljenje poena od strane SNDS-a danas :D

Ako ima ko molim vas ostporite ove moje stavove ali molim vas sa cinjenicama i dokazima a ne nekakvom mahalskom pricom.

ozzzz
Reina

Post by Reina »

pozz

imamo odgovore Trnke.
ne plasimo se mi...
ali oni bespotrebno prave jaz medju ljudima....

ozzd :D
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

ovo sto mile ronhil palamudi vise postaje smijesno
i necudi me sto hoce da izvrse atentat na njega
dopizdio je svima i srbima i hratima a i bosnjacima
ronhil ko te jebe
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Najbolji sinovi ove zemlje danas nisu sa nama, tu su neke nove generacije ljedi koji su se navikli na postojeću bolesnu situaciju. Mislim na ljude čista obraza, ovi što su u protekloj agresiji ukaljali obraz ili ga ni u miru nisu prestali kaljati su danas najglasniji u svim narodima. Šta je činiti nama ostalima, nama koji bi voljeli živjeti normalno u normalnom okruženju ???? Mi smo nekako tihi, šutimo, dok ovi ostali galame, fol sad neko se pita a ovi ostali treba da šute... šta je sa mojim Giletom može li i on kao pravoslavac da glasa il ja kao djete iz mješanog braka.

lično ja mogu da kažem da glasam da RS ostane u BiH, i da se manu te priče svi i da se skupa suočimo sa cjelom istinom svi i da podvučemo liniju ko ljudi. U ovom trenu priča o ovakvim stvarima na ovaj način je u svrhu dnevne politike i homogenizacije "korpusa-stada" pred izbore.
bpsang

Post by bpsang »

neka idu gdje hoce, samo nek OSTAVE BOSNU NA MIRU

UOSTALOM PRODANE DUSE MOGU SAMO DA NAM PUSEImage

Image
bpsang

Post by bpsang »

oni NISU i NIKAD nece biti Republika zar ne shvacaju da su ih Zajebali.
oni su dio pod nazivom republika Srpska

Republika je jedna a to je BOSNA I HERCEGOVINA

Oni su malecki maji ko moji smajiImage
Image
gass

Post by gass »

nema veze, onda ćemo mi praviti referndum za odcjepljenje od RS i za spajanje sa federacijom
muha_sa

Post by muha_sa »

Adil Zulfikarpašić na tv SA---domačin mu Mufid Memija.
horns&drums

Post by horns&drums »

Svi koji su za o otcjepljenje, s bilo koje strane, krse ustav BiH i samim tim su neprijatelji Bosne i Hercegovine
Post Reply