Novi plagijat Dine Merlina!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Zox

Post by Zox »

DaysleepeR wrote:Dino je pametan, a raja je glupa.
Radim u blizini Mercatora, i vidim da ljudi nemogu napunit onu korpu u kojoj su CD-ovi koliko raja kupuje originale.
OK.

Medjutim, Dino ni ne racuna na prodaju albuma, covjek napravi bum sa albumom i onda 4 godine ide po svijetu i svira ga, i tu mazne pravu lovu.
Dakle, ljudi moji svi vi koji volite Dinu jer je bosanac i patriota i muzicki genije itd. iduci put kad neki novi bend kao npr. Dubioza Kolektiv ili neko drugi izda svoj prvi album, i njih prepoznajte kao iste bosance i patriote pa pomozite da mlad i talentovan bend izraste u neku velicinu, i na taj nacin napravimo scenu.

Dok to ne uradite svi vi koji kupujete original cd Dine milionera, nemojte se busat u prsa patriotizmom.
VELEMAJSTORE!!!
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

dino jeste plagijator.

ne kazem ni ja da je ta kradja tolika da je za suda zgob zastite autorskih prava ali je ipak plagijat i dokazujke da Dino NE ZNA napravit nista dobro sto je 100 % originalno.

Ali dobro nije ni to najveci problem. Najveci problem je to sto se on toliko qrci i toliko PLAGIJAT stavlja na sva zvona da mi prosto tlak dize svaki put kad ga cujem ili vidim.

A ADI84... Odhebi mali.

Toliko od mene,

Restecp
(ja volim Ali G i otvoreno ga skidam ali ne mislim da sam zbog toga originalan i da sam dobar komicar)
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

i jos me vise smeta sto se je licemjer (nije jedini da se razumijemo...) i prodaje svakom ono sto hoce da cuje...

to bi bilo u redu da je politicar ili da pretenduje da bude prosjecan...

ali da bi bio veliki...takvo sta je nedopustivo.
Hera

Post by Hera »

Dajte baaaa sta fali malo covjek posudio tamo vamo, pa i mi vidimo neku finu maju nekada ne nekome pa nam se svidi pa kupimo, ili procitamo nesto u nekoj knjizi pa to poslije kazemo da ispadnemo pametni, sve dok nesto nije sto posto ukradeno i potpisno kao licno meni je ok. Album mu je drugaciji, interesantan, odlicno produciran. I ako ne gotivim nesto pretjerano tu muziku, nije lose. Sto smo mi uvijek tako negativni? Dajte ba malo da hvalimo jedni druge, budemo podrska. Da nam inicijalna reakcija ne bude - jao fuuuj. Sve dok neko ne cini nesto da naudi ljudima - ne treba ga valjda pljuvat? Hajmo se ba svi vooooolit' :)
Peace
The_Fluid

Post by The_Fluid »

wb hera,
ko se to zaljubio? :D
Hera

Post by Hera »

Ma nisam Flu, nista van uobicajenog ;) Puca me pozitiva :-D
kame

Post by kame »

Glumica wrote:opet jedan sto se sekira... :roll:
stvarno mi niste jasni... toliko se upinjati da pokazes ko zna sta? :shock:
Sram vas bilo, zadajete se Cecom i Dragnom ,a vamo placete ko fol za Srebrenicom i Markalama, pa onim ljudima koji su casno branili na bilo koji nacin svoju domovinu nalazite mahane,pravite se pametni.Draze su vam sprske gusle nego bosaski saz.
a kome junacina, patriota ovo pise jos mi je manje jasno... :-)

znate sta, hajde emire i bosnian girl, da se nadjemo, da vam dadnem ove pozivnice za promociju veceras, pa otidjte skupa, brate... :)
Nekoliko sam puta vidio....ljude iz Srebrenice, Bratunca....mladji su i od mene.....odvaljuju se slusajuci Cecu, Seku Aleksic, Stoju..... i sl.

Na TV Alfa se moze vidjeti cesto....neka diskoteka u Ilijasu.....i pjevacice iz Srbije.....krcata diskoteka.....a tamo preovladavaju izbjeglice iz Podrinja.

Ne kontam to. Jedan momak kojeg sam nedavno upoznao.....ubili su mu oca....silovali majku.....jadnica se nikad psihicki nije oporavila.....al jebe se njemu.....on slusa tu muziku.....ne kontam.....nikad mi nece biti jasno.

Isto ne kontam......(nemam nista protiv skolskih ustanova s nacionalnim/vjerskim predznakom ali svoje dijete nikad ne bih poslao u takvu skolu)....komsija iz Livna......protjeran.....znam da ne gotivi bas hrvate.......ima predrasude.....ne pase mu dobar dan......a kcerku je poslao u katolicki skolski centar. :shock: :?
misterX

#58 dino merlin,hehehe

Post by misterX »

sarajlije sve kukaju kako nas sandzaklije okupirase,kako cemo jos malo imat samo malu cetvrt ko little italy u americi,a dinu uzdizu do nebesa hehe pa i dino je sandzaklija,osnovnu skolu je pohadzo u novom pazaru, otac mu je iz novog pazara i da ne nabrajam dalje.lopov jest,ako krade tudze,sto da ne,cijela grand produkcija pokrade sve tursko i grcko sto onda da i dino ne ukrade pjesmu dvije.al dinin svaki novi album ima drugaciji stil,dok brega po evropi i dalje svira stare pjesme dugmeta samo sto je ubacio vise trubaca.svaki album koji je brega napravio sa evropskim muzicarima kao sa poljakinjom KAYAH ili sa turkinjom SEZEN AKSUN il sa grkom NTALARAS il cak IGGY POP,sve su dugmtove pjesme koje brega vec skoro 15 godina non stop svira.sto on to ne napravi nesto novo ko dino? Dino je mozda pokupio malo slicnosti nekih pjesama,al album Burek nije kao recimo prvih pet predratnih koji su imali potpuno isti stil.na bureku nadzes i malo turskog i malo house i malo dine i svega pomalo.ja licno sam u dijaspori bio koji je jedini imo sve merlinove predratne originale dok ih do prije dvije godine nije ponovo izbacio na trziste,al vise nisam budala bilo ciji dzep da punim kad na netu ima svega i to dzaba.vozdra
eemmiirr

Post by eemmiirr »

Prvo se zivinjavam Glumici ako sam je necim uvrjedio ,posto vidim da se pronasla u mom komentaru i mojim kritikama.Nisam ni ocekivao da me podrzi.
A sto se tice Cece i onih Bosnjaka koji s eloze na nju , ne bih puno komentarisao.Mi smo takav narod , sto Dino kaze:"Ljudi zlo ni ne zapamte, a vec zaobrave."Vecini seljaka je rat dobro doso.Da nije bilo cetnika nikad Sarajeva ne bi vidjeli.Oni cetnicima nemaju razloga javno da zamjeraju.Mi Sarajlije smo mozda i najvece zrtve ovog rata.Svi su nam okrenuli ledja.Nasi Bosnjaci pogotovo!
I nije ni cudo sto danas 100% papaka gotivi Cecu.Ma ustvari govtive sve Grand,Gold ,Renome "zvijezde".Sta se seljak zna sta je muzika, sta je tekst pjesme.Sta seljak zna sta je patriotizam, moral,historija,politika, pravo.Pola njih ni ne zna sto je ovdje bio rat, ko je koga napao itd.
Ako ne volite da slusate Dininu muziku Ok, al ne znam odkud toliko potreba da toliko serete.Da je on takav kakvim ga vi opisujete ne bi on sigurno izdao album za Sony.Taj isti Sony je odbio kurvicu Britny, pa sad vi vidite ko je Dino.Opet vam ponavljam, u nasem narodu ima vise pogani nego u bilo kom drugom.Nas narod ima najvise izdjanika.
A sto se dijaspore tice, idite svi vi iz dijaspore u pet p*cki materini.Pokazali ste se na Evroviziji kako volite domovinu, stedili ste na 20 centi,fuj pogan jedna, brukate nas po svijetu, cast izuzetcima.Normlano je da ti neces dati za orginal album, jer si ti naucio samo guzovace da prolazis u zivotu.Imas 5 razreda osnovne, doso si gore, zivis na socijali, sjeids u kuci pijes pivu, skidas domacu muziku sa neta itd...
Kad su ljudi vamo ginuli vi ste isli po diskotekama u kojim su pjevale kojekakve cetnicke kurave i sad nesto pametujete.Gdje su bili BHFANATICOS kad je trabalo deblokirati Sarajevo.Nasli ste se prsiti na stadionima, ko fol vi ginete za zemlju.Vi ste zadnji izmet naseg naroda,stoka seljacka, nista drugo...
Je*i te se polahko vi papci, nabijem vas...
Kad bi se opet zakuhalo prvo bi se sa vama trebalo obracunati pa onda sa agresorima i koljaicma!
Bosnian_girl

Post by Bosnian_girl »

Fakat je tako, "Lane moje" je plagijat ali ni na jednom forumu istočnih nam susjeda nisam pročitala ni jednu jedinu kritiku protiv te pjesme iako se zna da je plagijat. Ljudi jednostavno drže do svoga, imaju svoj ponos , a ne kao mi Bosanci, samo gledamo kako ćemo jedni protiv drugih. Ma čini mi se da smo mi jedan od najnesložnijih naroda u svijetu, što je više nego žalosno!
Još je više žalosno da se kod nas ljudi bukvalno odvaljuju uz Cecu, Draganu, Stoju, Sinana, neku tamo Daru Bubamaru i slične "muzičare", a ovamo ne vole ono što je njihovo i što je vrijedno pažnje, slušanja, i uz što se zaista može uživati.
Da i tebe pitam Jasha, ko bi to po tebi uz besplatan ulaz mogao napuniti Koševo kao što ga je Dino napunio?? Ja mislim možda Čola, i ne vidim ni jednog više muzičara sa prostora ExYu koji bi to mogao. Može se staviti besplatan ulaz, ali ako taj ko održava koncert ne vrijedi kao muzičar, ako ga ljudi ne cijene i ne vole njegove pjesme i muziku, džabe mu taj besplatan ulaz na koncert, slabo ko će doći.
Što se tiče one pjesme "Da te nije Alija", mislim da je ona napisana upravo za našeg rahmetli predsjednika, a ako ju je Dino posvetio i još nekom Aliji, njegovom komšiji, šta ima loše u tome? Sjetite se samo kako ju je od srca otpjevao na onom ramazanskom koncertu u Zetri, nakon smrti Izetbegovića. Znalo se za koga je tad pjevao, i sasvim je sigurno da je pjesma posvećena i predsjedniku, a ne smeta ako je posvećena i još nekom drugom Aliji.
Ne znam zašto nekima smeta činjenica da je Dino porijeklom iz Sandžaka ( ako zaista jeste, ja nisam sigurna u to)?!? Pa i Sandžaklije su ljudi, nisu životinje ili nešto što se ne može definisati kao ljudsko biće. Ali to su čista bosanska posla, kod nas se samo traži bilo kakva glupost kojom ćemo reći nešto protiv drugih i naših ljudi, pa je neko eto baš tako i napisao ovo da je Dino Sandžaklija, misleći da će nam tim saznanjem Dino pasti u očima. Ma što se mene tiče može on biti i Japanac i Sandžaklija i Hrvat ili bilo ko drugi, ali jedan je Dino, bez obzira šta je ja cijenim njegov rad i stvaralaštvo i nije mi uopšte važno odakle on vodi porijeklo.
Ma pričajte vi šta hoćete, ali Dino Merlin je no1 na Balkanu. Imam više prijatelja iz bivših republika, i svi ga samo hvale, ni jedne jedine kritike nemaju vezano za njega.

Crk'o svak' ko u Dinu bocka! :D

A kakve to pozivnice imaš za nas Glumice?
Vingo

Post by Vingo »

"Dino je No 1 na Balkanu"

Pa jeste. Reklo mi iz pouzdanih izvora da se na standovima u Knez Mihajlovoj ori onaj duet sa Joksimovicem, a slucajni prolaznici uzvikuju : "Mi smo Dinini, Dino je nash"
eemmiirr

Post by eemmiirr »

Ma znamo mi to i bez pouzdanih izvora, zna to citav svijet, ali ne i nasi papci , jer imaju karakter stoke.Kao sto ne mozes ubijediti jednu kravu , ne mozes ni danasnje papke.

Izasla mu na nos dusa ko u Dininu pjesmu dira!
mrmot

Post by mrmot »

Valja Edo Maajka, i valja Mostar sevdah reunion, ko kaže da ne valja.
Jasho

Post by Jasho »

Te noći nisam bio iz razloga jer sam uživao na moru i ne bi taj užitak mjenjao za koncer Dine Merlina! Znaš i sama da novinari vole malo slagati, tako da tih 90 ili 100 hiljada je bubnuto. Ako već želiš znati šta je pun stadion i atmosfera onda si trebala biti na Prater stadionu u Beću 1990 godine kada su svirali Rolling Stonesi 75 hiljada ljudi. Sam početak koncerta je bio da se naježiš. Ili si trebala biti kada su svirali u Zagrebu na hipodromu pred 80 hiljada ljudi, koji nisu ušli besplatno već su platili 57 Km za jedan vrhunski spetakl. Pa Perl Jam u Ljubljani, Metallica takođe, Sting u Puli, Massive Attack u Zagrebu, Depeshe Mode u Zagrebu. I sad bi ja trebao ići gledati čovjeka koji je osrednji muzičar. Ponovo ti kažem uzmi neke njegove albume i vidječeš da nije potpisao autore od kojih je uzimao! Za tipa koji kaže kobi mogao besplatno napuniti koševo besplatno iz bivše Yuge, zna se orginalna postava Bijelog Dugmeta! Željko Bebek, Goran Bregović, Zoran Ređić, Vlado Pravdić, Laza Ristovski i umjesto pokojnog Ipeta Điđi Jankelić. Kada bi se oni okupili, mogli bi dvije noći zaredom imati puno Koševo i to ne besplatno, već sa kartom po cijeni 20 Km. Ali od toga neće biti ništa. Od aktivnih to bi mogao da uradi Čola. Pa Hari kojeg ne slušam nirti volim je pozvao Dinu na dvoboj da napravi koncert bilo u dvorani ili stadionu, ali da se karta placa, pa da vide koce prodati vise ulaznica. da vidim kobi od vas otisao da gleda Dinu kad bi cijena karte bila kao sto je u svjetskih muzicara? Eto nek bude 20 Km, pa da vidim to puno Kosevo. Lako je praviti besplatno i od drzave uzimati pare za to. Da ću vam savjet potrošite malo više para i otiđite vani i pogledajte koncert na svjetskom nivou. Manite se Dine, koji ne može dalje od ex Yu. Da ste bili na koncertu Massive Attack, vidjeli bi ste šta je ugođaj i kakvo je to savršenstvo od zvuka i muzike. Jadni vi ako mislite da je to što ste gledali koncert Dine Merlina vrhunac za vas ili možda U2 koje volim i koji su imali dobar koncert, ali su imali puno boljih nastupa od onih na Koševu.
eemmiirr

Post by eemmiirr »

Ma ti mi smrdis na nekog vlaha ili ujkana....
Ti fol bio na tom koncertu 1990.I kako ti znas kakva je atmosfera bila na Dininom koncertu kad nisi bio ni 100 km blizu Koseva.Ne s*ri vise oranguntane, vidis i sam da si seljak...

Seljak zdra'o!
Bosnian_girl

Post by Bosnian_girl »

E Jasho, opet ti nama pričaš o koncertu na kojem uopšte nisi ni bio pa stvarno nema smisla da pričaš i porediš taj koncert sa tamo nekima na kojima si ti bio. I ti meni kažeš da ako želim znati šta je pun stadion i atmosfera odem na neki koncert tamo tih tvojih zvijezda, koje ne bi gledala ni kada bi im ulaz na koncert bio i džabe. Pa nemam ja razloga da idem bilo gdje i na bilo čije koncerte, već sam bila na jednom na kojem je atmosfera bila neponovljiva i nezaboravna, pred bukvalno prepunim stadionom, svih onih koji su došli da gledaju našu legendu. Ona brojka od oko 100.000 uopšte nije bubnuta od strane novinara, kako ti kažeš,a uvjerio bi se u to da nisi uživao na moru te godine i da si došao na koncert. Mislim, glupo je da pričaš o nečemu gdje prije svega nisi bio prisutan, što nisi vidio svojim očima i doživio. Ja nisam iz Sarajeva, ali sam te godine prešla ovih nekih 120km koliko me dijeli od naše metropole, samo zbog tog konecrta, a spremna sam opet doći na Koševo ako Dino napravi još jedan koncert, a cijena ulaznice mi nije bitna, za Dinu i onakve koncerte ne žalim ni više od 20KM ako treba! Ja onaj koncert na kojem sam bila ne bi mijenjala ni za godinu dana na moru, a ti ako si uživao na moru pa neka si, mi smo sasvim sigurno više na Merlinovom koncertu! Čovjek na koncertima pjeva tako dobro, ma kao da si pustio cd i slušaš ga kako pjeva, uopšte nema razlike. To je za mene savršenstvo od muzike i zvuka, a ti se u to ne možeš uvjeriti sve dok ne dođeš na Dinin koncert. Za mene su njegovi koncerti upravo na svjetskom nivou, što se tiče pjevanja, svirke uživo, a jedino je ona scena ispod tog nekog svjetskog nivoa, ali s obzirom u kakvoj bijedi živimo nije ni čudo, jer ne može Dino Merlin imati sve ono što npr. imaju U2, Michael Jackson, Rolling Stones-i, Madonna ili bilo ko od tih koje ti navodiš. Zna se kakav je njihov standard, koliko su napredniji od nas i na kraju krajeva koliko više zarađuju od jednog pjevača sa Balkana, pa sebi mogu priuštiti neke spektakularne scenske nastupe na koncertima. Uostalom, kad neko zna da pjeva scena nije ni bitna, jer ljudi ne dođu samo da bi gledali, već da bi slušali.
A to ko bi više ljudi doveo na Koševo, Hari Mata Hari ili Dino Merlin,hehehe, ma o tome ne treba raspravljati, jer njih dvojicu ne možeš nikako porediti. Dino je na mnogo, mnogo višem nivou od Harija, uvjek je bio, i uvjek će biti. Pa kad je kod nas bio koncert Harija, nije nam dvorana baš bila puna, a kad je Merlin bio stajalo se na jednoj nozi. Mislim, nemaju se oni šta takmičiti u tome, jer već se zna unaprijed ko bi prodao više ulaznica.
Nismo mi na kraju krajeva jadni zbog toga što je za nas onaj koncert bio nešto savršeno, već smo jadni što imamo ljude poput tebe, koji ne drže do svoga, nemaju svog ponosa, već se tamo furaju na neke strance za koje smo mi posljednje blato i smeće, pa ako dođu ovdje dođu samo da bi od nas izvukli pare, niko od njih ne može od srca pjevati kao što to Dino Merlin radi. Ma jadni smo zbog takvih poput tebe Jasho, ali izgleda da je to nešto nepromjenljivo kod nas Bosanaca.

:sad:
Glumica

Post by Glumica »

emire, dragi, kako ces me uvrijediti, pojma nemam ko si... ne znam te, ne znas me...

i vi to sve totalno pogresno shvatate... imam i ja cd... i neke pjesme mi se jako svidjaju, neke onako, neke me ne odusevljavaju...
meni jednostavno nije jasno sto se vi sekirate toliko... i sta pokusavate kome dokazati? pa ne moze se svima dino dopadati...

a bosanko moja, pozivnice nista... promocija bila i prosla...
samo se ti meni ne daj sekirati, sta te briga sta ko prica...
Pooll

Post by Pooll »

fuj, mrzim plagijatore! :D

:lol:
eemmiirr

Post by eemmiirr »

I ja isto kazem da ne treba svakom da se svidi Dino.Po meni danasnji Dino nije za svakoga i nemam namjeru nikom da dokazujem nista, osim da mu otovreno kazem da je papak i to je to..

POzdrav,
misterX

Post by misterX »

A sto se dijaspore tice, idite svi vi iz dijaspore u pet p*cki materini.Pokazali ste se na Evroviziji kako volite domovinu, stedili ste na 20 centi,fuj pogan jedna, brukate nas po svijetu, cast izuzetcima.Normlano je da ti neces dati za orginal album, jer si ti naucio samo guzovace da prolazis u zivotu.Imas 5 razreda osnovne, doso si gore, zivis na socijali, sjeids u kuci pijes pivu, skidas domacu muziku sa neta itd...
Kad su ljudi vamo ginuli vi ste isli po diskotekama u kojim su pjevale kojekakve cetnicke kurave i sad nesto pametujete.Gdje su bili BHFANATICOS kad je trabalo deblokirati Sarajevo.Nasli ste se prsiti na stadionima, ko fol vi ginete za zemlju.Vi ste zadnji izmet naseg naroda,stoka seljacka, nista drugo...
Je*i te se polahko vi papci, nabijem vas...
Kad bi se opet zakuhalo prvo bi se sa vama trebalo obracunati pa onda sa agresorima i koljaicma![/quote]

e sad si stvarno dokazo ko nema vise od 5 razreda osnovne skole.ja kao prvo nemam razloga tebi da se pravdam,kad sam,kako sam,odakle sam i zasto sam u dijaspori,jer ti je izgleda mozak piltak ko i ovaj tvoj komentar.pasa moj,ako mislis da se u dijaspori zivi od socijale,pije piva i zivi na guzove,bujrum dodzi pa uzivaj i ti i nemoj da kukas,a ja cu se rado vratit u sarajvo i zivjet dole,al znas kad,kad mi te tvoje patriote koji su zagrijali sebi dobro fotelje pa se ne mogu odvojit od njih,dadnu hljeb u ruke a ne pismenu zahvalnicu sto je neko bio pripadnik armije koji su se izgleda izborili za njihovo dobro,i neke knjizice na kojima je bruka para s kojima mogu samo guzicu obrisat il vatru nalozit kad im grijanje ne radi.
a to da bi se prvo s nama trebalo obracunat ,to objesi macku od rep,jer i ti bi da si mogo i imo gdje prvi sturnuo,ko i svi ostali,a ne preko svoje volje uzeo pusku u ruke i kofol branio drzavu.pa jesil ti normalan?za cije ideale ja da dajem svoj zivot?ne pada mi na pamet.tebi brate ako treba srce,ako ti treba krvi ,ja cu ti prvi dat,al zbog necijih usijanih glava ja dajem svoj zivot,pa nisam pao s marsa.imam brata RVI tri puta,koji je sa 18 uzeo pusku u ruke i branio nasu drzavu.sta je njemu drzava dala?sutnuli su ga iz armije jer nije htio u stranku.i da mu nije mene da ga pomazem odavde,crko bi od gladi od tog tvog silnog patriotizma
eemmiirr

Post by eemmiirr »

e sad si stvarno dokazo ko nema vise od 5 razreda osnovne skole.ja kao prvo nemam razloga tebi da se pravdam,kad sam,kako sam,odakle sam i zasto sam u dijaspori,jer ti je izgleda mozak piltak ko i ovaj tvoj komentar.pasa moj,ako mislis da se u dijaspori zivi od socijale,pije piva i zivi na guzove,bujrum dodzi pa uzivaj i ti i nemoj da kukas,a ja cu se rado vratit u sarajvo i zivjet dole,al znas kad,kad mi te tvoje patriote koji su zagrijali sebi dobro fotelje pa se ne mogu odvojit od njih,dadnu hljeb u ruke a ne pismenu zahvalnicu sto je neko bio pripadnik armije koji su se izgleda izborili za njihovo dobro,i neke knjizice na kojima je bruka para s kojima mogu samo guzicu obrisat il vatru nalozit kad im grijanje ne radi.
a to da bi se prvo s nama trebalo obracunat ,to objesi macku od rep,jer i ti bi da si mogo i imo gdje prvi sturnuo,ko i svi ostali,a ne preko svoje volje uzeo pusku u ruke i kofol branio drzavu.pa jesil ti normalan?za cije ideale ja da dajem svoj zivot?ne pada mi na pamet.tebi brate ako treba srce,ako ti treba krvi ,ja cu ti prvi dat,al zbog necijih usijanih glava ja dajem svoj zivot,pa nisam pao s marsa.imam brata RVI tri puta,koji je sa 18 uzeo pusku u ruke i branio nasu drzavu.sta je njemu drzava dala?sutnuli su ga iz armije jer nije htio u stranku.i da mu nije mene da ga pomazem odavde,crko bi od gladi od tog tvog silnog patriotizma

Ma znas sta nemam ja nista protiv onih koji su zdusili,al barte slabo ste vi nama pomogli ovdje i slabo vi nama i dan danas pomazete.Pogledaj oko sebe Srbe ,Hrvate, a o Albancima da ne govorim.Vi treba da budete nas najaci loby u svijetu , a vi nas brukate, opet kazem cast izuzetcima.I samo da znas da se domovina i narod ne brane samo u ratu i puskom.Ako ti gore po svijetu blatis Dinu, kako cemo onda ocekivati da nas predstavite u boljem svjetlu nego sto zaista jesmo, da zastupate interese svog naroda i zemlje.
Ti sad reci da nije tacno da su nasi ljudi isli na koncert neke Dragane u Njemackoj i pili sa Srbima , dok je ovdje narod ginuo.Nisu to bile usijane glave.To je bilo sistematsko unistavanje svega sto je Bosnjacko ,al to neki nikad nece skontat i opet ce nam se desiti isto za 15-20 godina.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Haj'mo malo vratiti temu u njene okvire!!

Tema je Plagijat Dine Merlina, da vas podsjetim.
eemmiirr

Post by eemmiirr »

Moze li neko reci odakel da skinemo cijelu tu pjesmu, ovako 30 sekundi ne znaci gotovo nista?
qqnch

#74 za Jashu

Post by qqnch »

Jasho wrote:Te noći nisam bio iz razloga jer sam uživao na moru i ne bi taj užitak mjenjao za koncer Dine Merlina! Znaš i sama da novinari vole malo slagati, tako da tih 90 ili 100 hiljada je bubnuto. Ako već želiš znati šta je pun stadion i atmosfera onda si trebala biti na Prater stadionu u Beću 1990 godine kada su svirali Rolling Stonesi 75 hiljada ljudi. Sam početak koncerta je bio da se naježiš. Ili si trebala biti kada su svirali u Zagrebu na hipodromu pred 80 hiljada ljudi, koji nisu ušli besplatno već su platili 57 Km za jedan vrhunski spetakl. Pa Perl Jam u Ljubljani, Metallica takođe, Sting u Puli, Massive Attack u Zagrebu, Depeshe Mode u Zagrebu. I sad bi ja trebao ići gledati čovjeka koji je osrednji muzičar. Ponovo ti kažem uzmi neke njegove albume i vidječeš da nije potpisao autore od kojih je uzimao! Za tipa koji kaže kobi mogao besplatno napuniti koševo besplatno iz bivše Yuge, zna se orginalna postava Bijelog Dugmeta! Željko Bebek, Goran Bregović, Zoran Ređić, Vlado Pravdić, Laza Ristovski i umjesto pokojnog Ipeta Điđi Jankelić. Kada bi se oni okupili, mogli bi dvije noći zaredom imati puno Koševo i to ne besplatno, već sa kartom po cijeni 20 Km. Ali od toga neće biti ništa. Od aktivnih to bi mogao da uradi Čola. Pa Hari kojeg ne slušam nirti volim je pozvao Dinu na dvoboj da napravi koncert bilo u dvorani ili stadionu, ali da se karta placa, pa da vide koce prodati vise ulaznica. da vidim kobi od vas otisao da gleda Dinu kad bi cijena karte bila kao sto je u svjetskih muzicara? Eto nek bude 20 Km, pa da vidim to puno Kosevo. Lako je praviti besplatno i od drzave uzimati pare za to. Da ću vam savjet potrošite malo više para i otiđite vani i pogledajte koncert na svjetskom nivou. Manite se Dine, koji ne može dalje od ex Yu. Da ste bili na koncertu Massive Attack, vidjeli bi ste šta je ugođaj i kakvo je to savršenstvo od zvuka i muzike. Jadni vi ako mislite da je to što ste gledali koncert Dine Merlina vrhunac za vas ili možda U2 koje volim i koji su imali dobar koncert, ali su imali puno boljih nastupa od onih na Koševu.
Redovno pratim komentare na ovom forumu i vrlo mi je drago da vidim da nas je puno koji volimo Dinu i njegovu muziku.
Iz komentara poput ovoga koji je napisao Jasho, (cuj Jasho :-), ne znam zasto ali me nick Jasho nesto potsjeca na pjesmu "Lane moje")
vidim da cak i oni koji ne vole Dinu i omalovazavaju njegov rad ipak imaju vrlo, vrlo dobro misljenje o njemu.
Zasto, upitace se Jasho? :-)
Pa kada Jasho, poredis Dinu sa svim ovim muzicarima (Metallica, Sting, Massive attack itd.) to znaci da je Dino mozda za tebe los ali je ipak negdje na nivou gore navedenih, jer da nije ti bi ga poredio sa dj. krmkom ili njemu slicnima. Zato Jasho s'jashi sa... i ne pametuj.

Pametan si Jasho toliko koliko tvoj nick zvuci inteligentno.
Zox

Post by Zox »

Neka tvoj nick zvuci inteligentno :-)
Vidim ja, cim neko nije "podoban" ne 100 vec 1000% odmah ga proglase lanetom :D :D :D
Post Reply