Islamska stranka

republikaBIH

#51 Re: Islamska stranka

Post by republikaBIH »

kub lajkan wrote:
republikaBIH wrote:Selam alejkum

Danas vec postoji hriscanska stranka(katolicka) u BIH koja je u kolaciji sa HDZ-om.Prije od prilike godinu dana sam citao u SAFF-u o pokusaju da se osnuje islamska stranka.

Sta vi mislite o tome?

Nego sta mislis o ideji da se neko pojavi na dzumi sa prijedlogom da se formira socijaldemokratski dzemat?
U Svedskoj vec postoji slicna organizacija,i pred svake izbore imami narodu govore da glasaju za socijaldemokrate.Ja licno poznajem dosta vjernika koji glasaju za SDP..pa cak i gradonacelnik iz Bihaca je vjernik a iz SDP-a
senada

Post by senada »

ako ti sebe ne mozes dozivjeti kao covjeka, BH gradjanina, od tebe niko ne moze ocekivati da bolje zelis i mislis drugima.
takvi poput tebe su ocevi i majke Republike Srpske i Herceg Bosne sa svim pratecim tragedijama u proteklih petnaest godina.

ps.izvini sto se petljam ovdje gdje mi nije mjesto.
necu vise obecavam.
BigBoss

Post by BigBoss »

Bosanac sa dna kace wrote:Mulsimani u BiH treba da se bore za islam korz institutcije IZ koja ne bi smejla biti politicka ili podrzavati neku odredjenu politicku stranu, tako ce imati vise koristi, a ni slucajno korz kakve politicke partije, od toga mogu imati samo veliku stetu kako st o su muslmani u Turskoj imali od Refah partije, jer je radila nepromisljeno!
Isto tako i u BiH ce se neko zanijet i radit nepromisljeno i od sve u helach!
Nazalost u IZ BiH je mnogo korumpiranih ljudi kojima je rad za islam zadnja rupa na sviralu!
Opet ti Tursku poredis sa BiH, covjece shvati da u BiH zive i krscani, puno krscana. I da je BiH u evropi, jesi li to naucio u skoli? Ili je za tebe BiH na bliskom istoku?
Bosna_E

Post by Bosna_E »

republikaBIH wrote:bez islama smo ateizirani srbi ili hrvati..to je faktum
Bez Islama kao vjere il Islama kroz stranke? Sta pokusavas reci? Puno bulaznis brate, nek ti je bog na pomoci. Ko da si jeo lude krave engleske pa ti se mozak pretvara u spuzvu. I mislim da nebi trebalo gurat namaze u ovu glupost politike i stranaka, i bez njih je politika puna religije....

Jedino sto tog politici fali ono religiozno "boj se boga" i ono tipa "nahrani gladnog". Kad je puna religije kako da bas taj religiozni dio zaboravi i zanemari?
BigBoss

#55 Re: Islamska stranka

Post by BigBoss »

republikaBIH wrote:
kub lajkan wrote:
republikaBIH wrote:Selam alejkum

Danas vec postoji hriscanska stranka(katolicka) u BIH koja je u kolaciji sa HDZ-om.Prije od prilike godinu dana sam citao u SAFF-u o pokusaju da se osnuje islamska stranka.

Sta vi mislite o tome?

Nego sta mislis o ideji da se neko pojavi na dzumi sa prijedlogom da se formira socijaldemokratski dzemat?
U Svedskoj vec postoji slicna organizacija,i pred svake izbore imami narodu govore da glasaju za socijaldemokrate.Ja licno poznajem dosta vjernika koji glasaju za SDP..pa cak i gradonacelnik iz Bihaca je vjernik a iz SDP-a
A ti si u Svedskoj, u tom grmu lezi zec. Slusas one vjerske vodje, svaka cast.
republikaBIH

Post by republikaBIH »

Bosna_E wrote:
republikaBIH wrote:bez islama smo ateizirani srbi ili hrvati..to je faktum
Bez Islama kao vjere il Islama kroz stranke? Sta pokusavas reci? Puno bulaznis brate, nek ti je bog na pomoci. Ko da si jeo lude krave engleske pa ti se mozak pretvara u spuzvu. I mislim da nebi trebalo gurat namaze u ovu glupost politike i stranaka, i bez njih je politika puna religije....

Jedino sto tog politici fali ono religiozno "boj se boga" i ono tipa "nahrani gladnog". Kad je puna religije kako da bas taj religiozni dio zaboravi i zanemari?
Bez islama kao vjere---a islam kao vjera se mora stititi.Sve drzave imaju vjersku stranku.Japan budisticku(koja je medju najvecim),Krscanske krscansku,Inidija hinduske,samo muslimani kao eto nesmiju da imaju islamsku jer odmah su to teroristi.Moze i BIH,i Albania i Turska i sve ostale muslimanske zemlje
BigBoss

Post by BigBoss »

Da li ti mislis da je BiH samo muslimanska zemlja?
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Ja sam ipak vise za stranke koje bi se bavile PRIVREDNIM i DRZAVNIM a ne VJERSKIM problemima. Treba ljudima posla, novaca, djeci skola i vise uslova za odmore i putovanja. Treba im stranka koja bi im objezbjedila to u buducnosti. Imaju oni dosta vjerskih stranaka, vjerskih poglavara, te opstinskih, kantonalnih i entitetskih vlada. Samo bi im falio jos koji ministar iz reda jos koje stranke...
republikaBIH

Post by republikaBIH »

dominantno je muslimanska(preko 50%)
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

republikaBIH wrote: Da pravo na pauze za vrijeme namaza(kojih je 5 i imaju svoja odredjena vremena),pravo na pauze za vrijeme iftara uz Ramazan,vracanje islamske imovine islamskoj zajednici,ukljucivaje BIH u organizaciju islamskih zemalja(danas je BIH samo posmatrac .za ovo se zalaze i SDA,al hajde),posto je drzava potpisala neki ugovor sa Vatikanom isto tako treba sa Mekkom.

Kad bi se osnovala Bosnjacka stranka koja bi branila islam,kao najavazniji faktor bosnjastva(sto i jeste) to bi bilo dobro,bez islama nema bosnjastva,bez islama smo ateizirani srbi ili hrvati..to je faktum
Prvo nema potrebe da valjaš toliko gluposti...

Prije svega nije isto Vatikan i Mekka...Kada se kaze potpisao ugovor sa Vatikanom,misli se na instituciju,na drzavu Vatikan. Mekka nije institucija, to sto si rekao je nevjerovatna glupost,ja sebi ne mogu da dođem...

A glupost još veća da su Bošnjaci bez islama ateizirani Srbi ili Hrvati???

Molim te probaj argumentirati ovakve gluposti, mislim glupost ne možeš argumentirat, ali ako ti tvrdiš da je to "faktum" kako si ti rekao, onda obrazloži isto..

Dobro je poznato da su Bošnjaci narod iz doline rijeke Bosne, prvi put spomenuti prije 1000 godina u "De administrando imperio" cara Konstantina... Bili su bogumili, u manjem broju katolici i pravoslavci... Bogumili nakon raspada Crkve bosanske,nisu zeljeli prihvatiti druge dvije religije, buduci da su pripadnici istih i doveli do unistenja njihove crkve, pa su pod turskim uticajem prihvatili islam...S vremenom je doslo do novog nacionalnog osvjestenja, te su Bošnjaci pravoslavci i katolici prišli susjednim narodima po religijskom ključu,a jedino Bošnjaci muslimani su nastavili cuvati svoj tisucljetni identitet,bosanski jezik i kulturu...
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

senada wrote:@republikoBiH, vjerovao ili ne da barem u svoje ime mogu reci, nikoga ne mrzim... ali istina je da je propala svaka ideologija koja nije na strani covjeka i svih njegovih osnovnih ljudskih prava...
.....pogubno ce biti za ideoloske kreatore stvaranja male ili velike islamske drzave ili tog hilafeta, u Evropi, i to ne u tamo neko vrijeme, nego vrlo ste blizu kraja svoga puta ubijanja drzavnosti BiH, makar imali podrsku svih islamskih zemalja i Srpskih i Hrvatskih extremista u BiH...
sto ranije se suocite sa tom istinom, bolje za vas.

i pored tvojih dominantno iracionalnih stavova, ti vrlo dobro znas da je vlast u posjedu onih koji imaju narod uz sebe .........e taj narod je tiho i lagano, pognute glave, pacenicki i ponizno,skoro pobozno bez buke i galame, napustio za sva vremena teokrate, koji su predugo i bili protiv naroda, protiv covjeka, protiv drzave...predugo su radili sve samo u svoju korist a sve ima i svoju drugu stranu medalje...
@ Senada, odlican komentar :)

@republikoBiH :shock: Tebi su izgleda isprali mozak pogresnim tumacenjem Islama kao religije ili nesvjesno radis sa ostalim BH izdajncima na unistavanju drzave BiH kao cjelovite i teritorijalno nepodijeljene drzave. Ovo sto ti pises, predlazes i sl. i jeste plan Velike Srbije i Velike Hrvatske. Srbija je prije ´92 u toku rata i nakon rata prepadala Evropu sa izmisljenjim islamskim fundamentalizmom i terorizmom u BiH. Prepadali su Evropu da "muslimani" u BiH zele da naprave Islamsku drzavu u kojoj oni kao takvoj nemogu da zive i da je jedini nacin da oni ostanu u BiH je da se BiH teritorijalno podijeli na tri (drzavice). Naravno da je to Srbija svjesno i planski lansirala EZ i Americi da bi uspjeli dobiti podrsku od tih zemalja za svoje teritorijalne ciljeve u BiH i etnicko ciscenje sto su djelimicno i uspjeli zahvaljujici nekim "muslimanskim" izdajnicima ili nekim islamskim vjernicima u BiH koji nisu svjesni srpskohrvatske politike te im sa svojim ponasanjem, izjavama, praksom na terenu kao i Ti idu na ruku. Cilj Velike Srbije i Velike Hrvatske i jeste da se BiH podijeli na tri dzavice a da nakon toga Bosnjaci (a medju njima najvise muslimani) naprave islamsku drzavicu u srcu Evrope koja kao takva ne moze opstati. Kada bi se to i desilo Evropa bi tada i tu malu tzv. islamsku drzavicu predala pod kontrolu Srbije i Hrvatske koji bi anexirali i taj mali komad BH teritorije. Evropa kao hriscanska je u velikoj mjeri tolerantna prema Islamu i muslimanima u Evropi sto vidimo u mnogim zemljama Evrope. Dozvolili su muslimanima da otvore svoje vjerske institucije (dzamije, primjer Svedska, Danska, Norveska i sl). U skolama su za djecu u restoranima svaki dan prave odvojena jela za muslimasku i hriscansku djecu (ucenike). Zene hodaju pokrivene i niko ih ne dira. Zasto je to tako i zasto su hriscani u Evropi tolerantni prema takvim evropskim muslimanima? zato sto su ovo normalni evropski muslimani koji privatno drze do svoje vjere s jedne strane a sa druge postuju zakone hriscanskih drzava u kojima zive i rade. Sve u svemu Religija je privatna stvar svakog pojedinca koji svoje vjerske potrebe obavlja u kuci i vjerskoj instituciji a ne nametanjem svojih stavova svugdje, svakome i na svakom mjestu. Ako to tako pojedinac radi onda je to diktatura neke Religije i nema ama bas nikave veze sa religijom i Islamom nego jedino sa provociranjem drugih religija ili pojedinaca koji imaju drugu religiju i shvatanje.

BiH da bi opstala i ostala kao teritorijalno Ne podijeljena drzava ona mora biti kao sto je uvijek kroz svu svoju istoriju i bila multinarodna, multikonfesionalna, multikulturna i demokratska drzava. Nijedan narod, politika ili religija ne mogu vladati nad drugim nego moraju usko saradjivati i postovati se u svim domenima zivota. To je jedini nacin da opstane. U suprotnom ona ce nestati a i muslimani prvenstveno u njoj. Srbi i Hrvati iz BiH imaju svoje druge maticne drzave Srbiju i Hrvatsku za razliku od Bosanaca i Hercegovaca, Bosnjaka i drugih. BiH mogu voditi jedino politicki experti i BH patriote neoptereceni fasistickim, rasistickim i fanaticko religioznim idejama, projektima i ciljevima.
Last edited by Novi_Nick on 21/05/2006 14:44, edited 1 time in total.
dinash

Post by dinash »

republikaBIH wrote:dominantno je muslimanska(preko 50%)
aha.
e jado ... nisi ti bosne vidio osim na mapi ...
republikaBIH

Post by republikaBIH »

Bosanski Zmaj wrote:
republikaBIH wrote: Da pravo na pauze za vrijeme namaza(kojih je 5 i imaju svoja odredjena vremena),pravo na pauze za vrijeme iftara uz Ramazan,vracanje islamske imovine islamskoj zajednici,ukljucivaje BIH u organizaciju islamskih zemalja(danas je BIH samo posmatrac .za ovo se zalaze i SDA,al hajde),posto je drzava potpisala neki ugovor sa Vatikanom isto tako treba sa Mekkom.

Kad bi se osnovala Bosnjacka stranka koja bi branila islam,kao najavazniji faktor bosnjastva(sto i jeste) to bi bilo dobro,bez islama nema bosnjastva,bez islama smo ateizirani srbi ili hrvati..to je faktum
Prvo nema potrebe da valjaš toliko gluposti...

Prije svega nije isto Vatikan i Mekka...Kada se kaze potpisao ugovor sa Vatikanom,misli se na instituciju,na drzavu Vatikan. Mekka nije institucija, to sto si rekao je nevjerovatna glupost,ja sebi ne mogu da dođem...

A glupost još veća da su Bošnjaci bez islama ateizirani Srbi ili Hrvati???

Molim te probaj argumentirati ovakve gluposti, mislim glupost ne možeš argumentirat, ali ako ti tvrdiš da je to "faktum" kako si ti rekao, onda obrazloži isto..

Dobro je poznato da su Bošnjaci narod iz doline rijeke Bosne, prvi put spomenuti prije 1000 godina u "De administrando imperio" cara Konstantina... Bili su bogumili, u manjem broju katolici i pravoslavci... Bogumili nakon raspada Crkve bosanske,nisu zeljeli prihvatiti druge dvije religije, buduci da su pripadnici istih i doveli do unistenja njihove crkve, pa su pod turskim uticajem prihvatili islam...S vremenom je doslo do novog nacionalnog osvjestenja, te su Bošnjaci pravoslavci i katolici prišli susjednim narodima po religijskom ključu,a jedino Bošnjaci muslimani su nastavili cuvati svoj tisucljetni identitet,bosanski jezik i kulturu...
Ja pricam o danasnjosti,po cemu ti vidis da je neko bosnjak? po imenu koje je islamskog porijekjlo! po vjeri,po obicajima(koji poticu od islamske tradicije).

Gluost je reci da smo mi sacuvali svoju tradiciju koja je bila prije islama jer nismo.
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Greška, dominatno je bošnjačka, a religijski muslimana je između 35% i 40%... veliki dio Bošnjaka su ateisti i agnostici (ateisti - bez vjeroispovijesti, agnostici - vjernici sa nedefiniranim religijskim pravcem (ovo se odnosi na one koji dolaze iz npr. mješanih brakova))
republikaBIH

Post by republikaBIH »

Bosanski Zmaj wrote:
Greška, dominatno je bošnjačka, a religijski muslimana je između 35% i 40%... veliki dio Bošnjaka su ateisti i agnostici (ateisti - bez vjeroispovijesti, agnostici - vjernici sa nedefiniranim religijskim pravcem (ovo se odnosi na one koji dolaze iz npr. mješanih brakova))
Nije tacno jer bosnjaci su 95% muslimani,ostali iz mjesanih brakova se obicne i ne izjasnjvaju kao bosnjaci nego kao yugolsaveni...dakle glupost
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

republikaBIH wrote:
Ja pricam o danasnjosti,po cemu ti vidis da je neko bosnjak? po imenu koje je islamskog porijekjlo! po vjeri,po obicajima(koji poticu od islamske tradicije).

Gluost je reci da smo mi sacuvali svoju tradiciju koja je bila prije islama jer nismo.
Netacno.

Obicaju uglavnom ne poticu iz islamske,vec iz turske i arapske tradicije, moras razdvojiti te dvije stvari...

Postoje imena kod Bošnjaka koja nisu islamskog porijekla,a prezimena mnoga uopće nemaju veze sa islamom (Filipović,Blažević,Tihić)...a mnoga imena također nisu islamska, već su ih Turci i Arapi preuzeli od Jevreja..

Jesmo,ako u očuvanje tradicije uvrstiš i posebne manifestacije, izložbe, kulturne rasprave o Katarini Kosači,Banu Kulinu i drugima, ali i očuvanje spomenika :stećaka, Bobovca, danas osnovni simbol Bošnjaka je bosanski ljiljan,simbol bosanskog plemstva iz srednjevjekovne Bosne...

Prema porukama se čini da si iz Švedske,pa možeš li objasniti otkud tebi pravo da širiš klerikalizam po zemlji u kojoj ne živiš, te radikalne ideje ako želiš da širiš po Bosni,onda bi ti dobar početak bio da živiš ovdje,a ne da iz napredne Švedske vraćaš Bosnu u 19. stoljeće...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Fair Life wrote:Image
:thumbup:
republikaBIH

Post by republikaBIH »

Kako jesmo kad svake godine odrzavamo manifestaciju u kamengradu u cast sultana Fatiha? kako jesmo kad je musala Fatiha nacionalni simbol iz razloga jer "znaci puno bosnjacima".Kako jesmo kad se na manifestacije Katarine pojavljaju iskljucivo hrvati? nemoj pricati svega ti!
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

republikaBIH wrote:
Nije tacno jer bosnjaci su 95% muslimani,ostali iz mjesanih brakova se obicne i ne izjasnjvaju kao bosnjaci nego kao yugolsaveni...dakle glupost
Nije tačno.

Prije svega odakle ti taj podatak od 95% muslimana,tako baš precizno?

I ako se izjašnjavaju kao Jugoslaveni, onda ti vjerovatno barataš sa podacima Popisa 1991. godine..ali onda praviš grešku, budući da je tada bilo "Muslimana" u etničkom smislu 42%, dakle ni blizu tom tvojom cifrom od 50%...
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Tim procentima je djelis na vjersku pripadnost a to nemas pravo. Bosna je drzava 3 konstitutivna naroda u potpunosti (100%)
Bosanski Zmaj wrote:Greška, dominatno je bošnjačka, a religijski muslimana je između 35% i 40%... veliki dio Bošnjaka su ateisti i agnostici (ateisti - bez vjeroispovijesti, agnostici - vjernici sa nedefiniranim religijskim pravcem (ovo se odnosi na one koji dolaze iz npr. mješanih brakova))
I ti lupas ko i on. Ne znas ti ni sta je Musliman ni sta Bosnjak nego eto slusas SDA stranku sta prica pa ucis od nje. Meni se cini da su ovo sandze uzele raspravljat o Bosni...
republikaBIH wrote:ne izjasnjvaju kao bosnjaci nego kao yugolsaveni...dakle glupost
Kasnis ovo je bilo za vrijeme Jugoslavije. Da si bar rekao da su NEOPRIJEDJELJENI ja bi vjerovao da si ti budan i da znas koja je godina....ovako nema sanse! Izgubljen si u vremenu.
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

republikaBIH wrote:Kako jesmo kad svake godine odrzavamo manifestaciju u kamengradu u cast sultana Fatiha? kako jesmo kad je musala Fatiha nacionalni simbol iz razloga jer "znaci puno bosnjacima".Kako jesmo kad se na manifestacije Katarine pojavljaju iskljucivo hrvati? nemoj pricati svega ti!
Možeš li mi naći izvor informacije,koja ti govori o etničkoj strukturu ljudi koji su prisustvovali na manifestacijama posvećenim Katarini Kosači?

I time što se održava manifestacija u čast sultana Fatiha, ne mora da znači da se ne održava u čast bana Kulina...to dvoje se ne isključuju međusobno...

Ne znam ko je proglasio musalu sultana Fatiha nacionalnim simbolom,a pogotovo da je kao takva upisana u neki dokumenat sa navedenim razlogom:"znaci puno Bosnjacima"
republikaBIH

Post by republikaBIH »

Bosanski Zmaj wrote:
republikaBIH wrote:Kako jesmo kad svake godine odrzavamo manifestaciju u kamengradu u cast sultana Fatiha? kako jesmo kad je musala Fatiha nacionalni simbol iz razloga jer "znaci puno bosnjacima".Kako jesmo kad se na manifestacije Katarine pojavljaju iskljucivo hrvati? nemoj pricati svega ti!
Možeš li mi naći izvor informacije,koja ti govori o etničkoj strukturu ljudi koji su prisustvovali na manifestacijama posvećenim Katarini Kosači?

I time što se održava manifestacija u čast sultana Fatiha, ne mora da znači da se ne održava u čast bana Kulina...to dvoje se ne isključuju međusobno...

Ne znam ko je proglasio musalu sultana Fatiha nacionalnim simbolom,a pogotovo da je kao takva upisana u neki dokumenat sa navedenim razlogom:"znaci puno Bosnjacima"

Manifestacija u cast Katarine Kosace je 100% hrvatsko-katolicka manifestacija...to nemoras dokazivati jer je dovoljno da vidis kako se slavi(u katolickoj crkvi..jos uz to nisam ni jednog bosnjackog predstavnika vidjeo)

Sultan Fatihova manifestacija je iskljcivo bosnjacka i dan danas na njegovom spomeniku(koji je jedini van turske) vijore se turske i bosnjacke zastave.Jos vise ti dokazuje cinjenica da je reis Ceric na dan porslave 500 godisnje Husrev begove biblioteke izjavio "Bosna ima tri velike licnosti,te licnosti su Gazi Husrev Beg,Sultan Fatih i Alija Izetbegovic"

Jeste upisana kao nacionalni spomenik..cak sam se bio shokirao kad sam vidjeo to pa sam poslao e-mail gdje su mi fino odgovorili da je tacno i to zbog razloga "jer predstavlja puno BIH vjerski i istorijski"(dakle bosnjacima)
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Bosna_E wrote:
Bosanski Zmaj wrote:Greška, dominatno je bošnjačka, a religijski muslimana je između 35% i 40%... veliki dio Bošnjaka su ateisti i agnostici (ateisti - bez vjeroispovijesti, agnostici - vjernici sa nedefiniranim religijskim pravcem (ovo se odnosi na one koji dolaze iz npr. mješanih brakova))
I ti lupas ko i on. Ne znas ti ni sta je Musliman ni sta Bosnjak nego eto slusas SDA stranku sta prica pa ucis od nje. Meni se cini da su ovo sandze uzele raspravljat o Bosni...
znam tačno šta je Musliman,a šta Bošnjak... to su dvije etničke skupine, prva je prije svega nastala kao kompromisno rješenje,budući da Srbi i Hrvati u Jugoslaviji nisu dopuštali puno etničko osvjescenje Bošnjacima, ali se i dan danas zadržala u nekim područjima (etničkih Muslimana ima 4% u Crnoj Gori)...

Objasni šta znači:"slusas SDA stranku sta prica pa ucis od nje"

Šta hoćeš da kažeš da SDA zastupa?
Ja sam rekao kako dio Bošnjaka (ne veliki,ali ne beznačajan) nisu muslimani već ateisti i agnostici...Nisam govorio o SDA politici, vjerovatno si pomješao sa njihovom idejom bosanstva, ali oni su govorili o katolicima i pravoslavcima, a ja govorim o nereligioznim skupinama...

Zato ne lupaj gluposti ti...

A što se tiče ovoga "sandže se raspravljaju o bosni"..."republikaBiH" nije iz Bosne, već iz Švedske, taj dio si bio djelimično upravu (nije odavde uglavnom),a ja sam iz BiH rodom i porijeklom..
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

republikaBIH wrote: Manifestacija u cast Katarine Kosace je 100% hrvatsko-katolicka manifestacija...to nemoras dokazivati jer je dovoljno da vidis kako se slavi(u katolickoj crkvi..jos uz to nisam ni jednog bosnjackog predstavnika vidjeo)

Sultan Fatihova manifestacija je iskljcivo bosnjacka i dan danas na njegovom spomeniku(koji je jedini van turske) vijore se turske i bosnjacke zastave.Jos vise ti dokazuje cinjenica da je reis Ceric na dan porslave 500 godisnje Husrev begove biblioteke izjavio "Bosna ima tri velike licnosti,te licnosti su Gazi Husrev Beg,Sultan Fatih i Alija Izetbegovic"

Jeste upisana kao nacionalni spomenik..cak sam se bio shokirao kad sam vidjeo to pa sam poslao e-mail gdje su mi fino odgovorili da je tacno i to zbog razloga "jer predstavlja puno BIH vjerski i istorijski"(dakle bosnjacima)
Koja je to bošnjačka zastava? Da nije ona s ljiljanima,srednjevjekovne Bosne...

Ako se vihore turske i bošnjačke zastave,onda nije isključivo bošnjačka manifestacija, već i turska...

Ako predstavlja puno Bosni i Hercegovini,ne mora značiti da predstavlja puno Bošnjacima..i kako moze sekularnoj drzavi predstavljati puno neki spomenik u vjerskom smislu?
Post Reply