Nezavisna Crna Gora?

Post Reply

Nezavisna Crna Gora?

DA
78
90%
NE
9
10%

Total votes: 87

Nina_1

Post by Nina_1 »

zzzzz wrote:Smijesno je porediti RS sa CG....nidje veze. Sto se Vojvodine tice, nema sanse, tamo je poso' zavrsen sa 8. ofanzivom kad su Srbi postali vecina u toj pokrajini.
u pravu si za vojvodinu. nema nista od toga.

1900:

Vojvodina - Srbi 40 %, Madjari 40%, Ostali (Nemci, Bunjevci itd) 20%

1930:

Vojvodina - Srbi 50%, Madjari 25%, Ostali 25% (povlacenje Madjara)

1960:

Vojvodina - Srbi 65 %, Madjari 20%, Ostali 15%

1990:
Vojvodina - Srbi 70%, Madjari 17%, Ostali 13%
2006:

2006:

Vojvodina - Srbi 72%, Madjari 16% Ostali 12 %
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

gavrilo wrote:
Bosanac_21 wrote:Bas sam skoro cito da i Vojvodina hoce van, najbolje je tako svak za sebe. Nekadasnja ideologija nestaje polahko....

je l' hoces da kazes da je bolje da se rs otcjepi :-) :oops: :oops: tako svako za sebe :D
Gavrilo, Vojvodina ima historiju i tradiciju kao zasebna cjelina za razliku od RS koja je nastala u proslom ratu genocidom...to bi bilo kao da poredis NDH sa Slovenijom...
+od 13 godina

Post by +od 13 godina »

Uhhh Crna Gora. Ne znam kako ce se to odraziti na Bosnu i Hercegovinu, najvjerovatnije je da nece toliko negativno utjecati jer nema puno veze s Bosnom.
Bilo bi drugacije da Sandzak ili Kosovo zatraze nezavisnost.
Kada smo vec kod Sandzaka, cini mi se da ce njima pravo ovo skoditi jer jedan dio ove pokrajine ce ostati sa Srbijom a drugi otici s Crnom Gorom.
Nestade mogucnost da Sandzak dobije neku vrstu autonomije u Srbiji i Crnoj Gori...
gavrilo

Post by gavrilo »

Hadzi-Murat wrote:Gavrilo, Vojvodina ima historiju i tradiciju kao zasebna cjelina za razliku od RS koja je nastala u proslom ratu genocidom...to bi bilo kao da poredis NDH sa Slovenijom...
murate za razliku od vecine, ja sam protiv bilo kakvog otcjepljenja (izuzimajuci crnu goru. oni su i onako manje vise samostalni)
gavrilo

Post by gavrilo »

kekec wrote:Ako se nastavi "nacionalno" razmisljati,
svi cemo mi zivjeti u "pasalucima". :roll:
A Evropa pici naprijed.

... ja sam i dalje za to da se onaj pekar (neko je spomenuo pekara iz novog sarajeva) otcjepi :D
branimir_s

Post by branimir_s »

bas me briga. Niti jedni niti drugi ne valjaju. Samo kad se sjetim "hrabrosti" crnogoraca kada su napali Dubrovnik, a nisu ni u BIH bili neduzni - predaja muslimana drzavlana Crne Gore vojsci tzv. RS. Iskreno najvise bih volio da te dvije republike zarate i da imaju dva puta vise mrtvih nego BiH. To im od srca zelim
Kick off

Post by Kick off »

[b]branimir[/b]_s wrote:bas me briga. Niti jedni niti drugi ne valjaju. Samo kad se sjetim "hrabrosti" crnogoraca kada su napali Dubrovnik, a nisu ni u BIH bili neduzni - predaja muslimana drzavlana Crne Gore vojsci tzv. RS. Iskreno najvise bih volio da te dvije republike zarate i da imaju dva puta vise mrtvih nego BiH. To im od srca zelim
you live up to your name dont you :lol: :lol:
Kick off

Post by Kick off »

sto se tice teme.. nek rade crnogorci kako misle da im je najbolje... meni je svejedeno :-)
kicky

Post by kicky »

Kick off wrote:
[b]branimir[/b]_s wrote:bas me briga. Niti jedni niti drugi ne valjaju. Samo kad se sjetim "hrabrosti" crnogoraca kada su napali Dubrovnik, a nisu ni u BIH bili neduzni - predaja muslimana drzavlana Crne Gore vojsci tzv. RS. Iskreno najvise bih volio da te dvije republike zarate i da imaju dva puta vise mrtvih nego BiH. To im od srca zelim
you live up to your name dont you :lol: :lol:

evidently!!! :lol: :lol:
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

gavrilo wrote:
Bosanac_21 wrote:Bas sam skoro cito da i Vojvodina hoce van, najbolje je tako svak za sebe. Nekadasnja ideologija nestaje polahko....
je l' hoces da kazes da je bolje da se rs otcjepi :-) :oops: :oops: tako svako za sebe :D
Sta sad imas tu porediti crnu goru s "rs". Ta "rs", je moze se reci juce, stvorena agresijom i etnickim ciscenjem dok se zna otkad postoji ta ista crna gora. Lako je sad pricati o nekim otcjepljenjima rs, kad su protjerali koga su god mogli, pa sad misle da ce to biti samo njihova teritorija - jos postoji narod koji je ziv i koji svog komada zemlje nece odreci.
Ako je tema o crnoj gori zasto se mora zapinjati za nesto drugo?
Kick off

Post by Kick off »

evo sta kaze osman destanovic u vezi otcjepljenja ... i kako bi evt.otcjepljenje utjecalo na crnogorske i sbijanske bosnjake http://users.skynet.be/orbus/aktua/aktua990.htm
romel

Post by romel »

sa srbijom je sve moguče, nadam se da če naći smirenje kada se svi računi poravnaju.

ako ne nađe taj mir može se desiti da plate i dodatne račune za svaki budući poraz
zzzzz

Post by zzzzz »

Nina_1 wrote:
zzzzz wrote:Smijesno je porediti RS sa CG....nidje veze. Sto se Vojvodine tice, nema sanse, tamo je poso' zavrsen sa 8. ofanzivom kad su Srbi postali vecina u toj pokrajini.
u pravu si za vojvodinu. nema nista od toga.

1900:

Vojvodina - Srbi 40 %, Madjari 40%, Ostali (Nemci, Bunjevci itd) 20%

1930:

Vojvodina - Srbi 50%, Madjari 25%, Ostali 25% (povlacenje Madjara)

1960:

Vojvodina - Srbi 65 %, Madjari 20%, Ostali 15%

1990:
Vojvodina - Srbi 70%, Madjari 17%, Ostali 13%
2006:

2006:

Vojvodina - Srbi 72%, Madjari 16% Ostali 12 %
Slicno kao Kosovo samo u suprotnom smjeru....ne kontam u cemu je onda problem sa Kosovom i odakle nezadovoljstvo u Srbiji. Izgubili Kosovo uzeli Vojvodinu :? mislim da su dobro hajrovali s obzirom da je Vojvodina veca i bogatija

Hoce "jare i pare"
koridor

Post by koridor »

za Mila (najsposobnijeg političara na Balkanu) i CG.
bosan

Post by bosan »

Otcjepljenje Crne Gore nije nikakvo cudo ,samo sto to cine prekasno.Dozvolili su sebi da okrvave ruke i u Hrvatskoj i Bosni ,podrzavajuci Milosevicev rezim.Veliku su gresku napravili .
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Po meni, u SiCG nema mirnog razdruženja. Najveću cijenu nezavisnosti CG će platiti Bošnjaci i ostali sporedni. Spremajte se da primite izbjeglice.
http://www.rtcg.org/index.php?akcija=vijesti&id=10880 wrote:Tadić i Bećković na čelu Pokreta za zajedničku državu

Akademici Ljubomir Tadić i Matija Bećković izabrani su za predsjednika i potpredsjednika Pokreta za zajedničku evropsku državu Srbije i Crne Gore, na današnjoj osnivačkoj skupštini u Beogradu.Skupština je Usvojila Deklaraciju u kojoj se navodi da će "državljani Crne Gore u Srbiji biti protivnici svakog sepratizuma u otadžbini"."Odbranu od separatizma smatramo svojom ljudskom obavezom, a ne politički usmjerenom aktivnošću. Zajedničku državu branićemo svim demokratskim sredstvima", navodi se u Deklaraciji.Ističe se da je Deklaraciju donijeta zbog zabrinutosti za opstanak otadžbine-zajedničke države Srbije i Crne Gore i vodeći se humanim idejama ravnopravnosti svih ljudi. "Zajednička država Srbije i Crne gore ne može sa dijeliti bez štetnih posledica po njenje građane, jer je u njoj sve-osim vlasti- nedjeljivo. Nedjeljivi su zemlja, vjera, jezik, tradicija, kultura, preci i potomci", piše u ovom dokumentu.U Deklaraciji se ocjenjuje da je odvajanje Crne Gore od Srbije interes malog broja vlastoljubuvuh i sebičnih ljudi, dok su geopolitički, ekonomski, kulturni odbrambeni i svi praktični razlozi na strani zajedničke države.Pokret se zalaže, kako se navodi, za jednaka prava svih državljana Crne Gore da odlučuju o njenom državno-pravnom statusu bez obzira gdje žive.Na Skupštini je izabran Izvršni odbor čiji je predsjednik istoričar Slobodan Terzić, a potpredsjednici profesor Šćepan Ušćumlić i istoričar Simon Đuretić. Skupštini su prisustvovali mitropolit Crnogorsko-primorske mitropolije Amfilohije Radović, čelnici podgoričkog Pokreta za zajedničku državu Zoran Žižič i Smajo Šabotić, predstavnici partija iz Crne Gore, Dragan Šoć, Predrag Popović, Božidar Bojović, kao i nekadašnji predsjednik Predsjedništva SFRJ Branko Kostić.Prisutan je bio i Luka Karadžić, brat haškog optuženika Radovana Karadžića.Skupšina je odražana u sali Doma Sindikata, koja prima oko 1500 posjetilaca.(Mina)
koridor

Post by koridor »

ovo su riječi staraca na izdisaju :lol:
muslimani u CG će imati puno bolji položaj nego sada, koji im je zagarantovan zakonom o nac. manj. koji je donesen prije dva-tri dana. MiLo LoMi Srbiju
pisko

Post by pisko »

CG treba hitno, prije 21. maja da proglasi nezavisnost !
Priznajem malo me ponijelo, no ovdje je rijec o evoluciji.
Do koje mjere ce ona da ide more bit bude zavisilo i od bosnjackih neandertalaca.
Irm@

Post by Irm@ »

mah nek se poubijaju medjusobno ako im je volja...samo neka nas ne diraju...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Irm@ wrote:mah nek se poubijaju medjusobno ako im je volja...samo neka nas ne diraju...
E, neće moći...Buna protiv dahija i Ćele kula - kvit, a sada...Danak u krvi...
gavrilo

Post by gavrilo »

[img]http://www.b92.net/images/fp/logo.gif[/img][color=white]__[/color][size=117]16. maj 2006[/size] wrote:
FIMES: Za nezavisnost 51,7 odsto

16. maj 2006. | 09:33 | Izvor: Beta

Ljubljana -- Za samostalnu Crnu Goru će na referendumu glasati 51,7 odsto birača, a 44 odsto će biti protiv, pokazalo istraživanje IFIMES-a.

Na taj način bi uspeh referenduma bio pod znakom pitanja, jer je za izglasavanje nezavisnosti potrebno 55 odsto glasova birača, saopštio ljubljanski Međunarodni instituta za bliskoistočna i balkanska pitanja.

Zbog mogućih izbornih prevara bi rezultat mogao biti i drugačiji, pokazuje istraživanje IFIMES-a u telefonskoj anketi koja je obuhvatila 1.000 birača. Kako tvrdi IFIMES, oba politička tabora su pripremila falsifikovane biračke listiće i istovremeno užurbano pripremaju svoje članove glasačkih odbora na sprovođenje raznih vrsta pronevera.

Isto tako, priprema se masovan "uvoz" crnogorskih nosilaca prava glasa iz dijaspore, za sve birače iz Srbije se organizuju čak besplatni autobusi, što, po tvrdnji IFIMES-a, predstavlja neposredno mešanje Srbije u tok i rezultate referenduma. Sve te aktivnosti bi mogle znatno uticati na konačni ishod referenduma, kao i zato što je broj nosilaca biračkog prava prilično mali, nešto oko 480.000.

Prema rezultatima ankete, učesće na referendumu bi trebalo da bude 87 odsto.
koridor

Post by koridor »

Skup u Bijelom Polju (15000 ljudi), bloka za CG
Image
Image
za nezavisnost će biti oko 60%, pusti ti te srpske ankete
MiLo LoMi Srbiju :lol:
koridor

Post by koridor »

pogledjte ovu džukelu :x :x :x , otišlo da se ulizuje četnicima, treba ti zabraniti da baciš pogled na džamiju!!!
Post Reply