Ef. Cerić: Kardinalove tvrdnje su nemoralne, neprihvatljive

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Kardinal Puljic siri lazi o muslimanima u Sarajevu?

DA
34
81%
NE
8
19%

Total votes: 42

Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

kub lajkan wrote:
Hadzi-Murat wrote:
kub lajkan wrote:Haj' ne seri matereti.

Kardinal ne valja, ali efendija nije sekunde bolji...

Tipicina nacionalisticka logika...naci opravdanje.

...Jednom je Tudjman, kada su ga upozoravali da Heliodrom i Dretelj izgledaju kao nacisticki konc-logori, rekao..."pa i drugi imaju logore?!"
Iz ovog bih trebao zakljuciti da je efendija bolji ili... ?
Tema nije ko je bolji...tema je kardinalov nastup i izjave vezano za muslimane u Sarajevu, uostalom rezultati ankete dovoljno govore...s druge strane to sto si ti nasao opravdanje u stilu svi su oni isti, nema veze s temom, jer je bjezanje od teme.
forUMASH

Post by forUMASH »

....ne kontam pojedince.....ne umiju sabrati 1+1....
.....nije uopste u pitanju mogul' se naci negativnosti u kardinalovom radu ili u HR politici prema BIH.....pa samo slijepac ili lazov moze reci da ih nema.....
....u pitanju je cinjenica da Ceric podize tenzije, ne u svrhu rjesavanja problema jer da mu je do toga stalo, prekinuo bi odnos sa crkvom jos '93..... Cericevo podizanje tenzija je politicki motivisano sa svrhom homogenizacije stada pred izbore.....zivi bili pa vidjeli, poslije izbora, opet ce njih dvojica skupa slaviti bajram i bozic (nista lose.....tako i treba) ali problem je sto ce se obicni gradjani, Mujo i Jozo, jos jace uhvatiti za vratove i jos vise gledati ispod oka ili preko nisana........i sve to samo da bi SDA i/ili HDZ osvojili jos jedan izborni ciklus koji ce im dati priliku da nas zaviju u jos vise crnila i da naz vrate narednih stotinu godina nazad....
....niko nam pomoci nece dok sami sebi ne pomognemo....
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

@forUMASH :thumbup:

@hadzi-murat : Ankete (bih politika/vjera) okaci macku o rep. Nazalost vecina glasa za svoje neprocitavsi sadrzaj niti bilo sta.
Last edited by SiSaJuMe on 11/05/2006 16:49, edited 1 time in total.
Reina

Post by Reina »

Hadzi-Murat wrote:Sto se tice Puljica, moje misljenje je da se radi o jednom od najvecih licemjerima medju vjerskim liderima.

...Podsjecanja radi, Puljic je 1993. godine, u vrijeme kada su ustase zajedno sa cetnicima krenuli u etnicko ciscenje Bosnjaka, odrzavao prisne kontakte sa poglavnikom u Zagrebu...saljuci mu pisma i pitajuci za savjet...

...Kada je nakon rata uspostavljena Hrvatska samouprava, Puljic je svojom "nazocnoscu" u secesionistickom drustvu sa onim bjeguncem od pravde, pravio novi entitet...

...Puljic nije protiv podjele ove zemlje zbog toga sto je to anticivilizacijski cin, nego zbog toga sto Hrvati nisu dobili svoj entitet...

...Kada govori o ugrozenosti Hrvata, a govori svakih pet minuta, kao i svi hrvatski politicari, onda treba da govori prije svega o covjeku kojem je 1993. slao pisma i pitao za savjet, koji se igrao sa drzavom BiH, i sa hrvatskim narodom, i koji je s Milosvicem napravio dil, da se Posavina prepusti srpskim tenkovima...Dakle, hrvati su postali ugrozeni onda kada ih je vlastita politika ugrozila...

...A ako cemo realno, ne samo da nisu ugrozeni, nego imaju 33% vlasti u BiH, a ima ih 10%...

S druge strane izmisljanje radikalizma kod muslimana u Bosni, pogotovo od jednog takvog licemjera je u najmanju ruku nekulturno i neukusno...

Sjetimo se samo izmisljotina Vecernjeg lista (iako su i nasi mediji kao DANI u tome sudjelovali) o spremanju teroristickih napada na Vatikan iz sela Gornja Maoca, potom napada na Madrid, raznoraznih atentata na SFOR, Sabahudina Fijuljanina, Sanela Sjekirice, "Teroristickog kampa Pogorelica", cuvene zive za trovanje vodovoda, potom onih napada terorista na Sarajevo u slasticarnoj Palma, i na Mojmilu, zatim ova najnovija patka o "Vehabijskoj miliciji" (neka se javi onaj ko je vidio ili cuo za takvu policiju, a informacije radi, novinar koji je to izmislio uredniku Saffa, je priznao da je clanak napisao na bazi rekla-kazala, kao eto rekla mu prijateljica iz Sarajeva?! jebo ti takve novinare)...Sve ove izmisljotine su pale u vodu...

...A jasno je zbog cega Puljic skrece paznju javnosti, svojim izjavama...pa upravo sada u Hagu na optuzenickoj klupi je Republika Hrvatska, pa se valja pravdat necim.

e moj Murate kad se podastiraju cinjenice i istina koja je ovdje najbitnija
onda se radi o homogenizaciji, o predizbornoj kampanji.... onda
istina nije bitna ali je normalno pljuvati i omalovazavati ljude, normalno je dizati hajke samo zato sto su ljudi htjeli da zastite svoja prava al' Murate ti nisi snama u "nasoj" predizbornoj kampanji zato nama ta tvoja istina nije interesantna. kapis :-) al da si snama onda dolazi u obzir i pljuvanje i omalovazavanje i hajke :-) a istina ko sljivi istinu...
Taurus

Post by Taurus »

Hadzi-Murat wrote:
Taurus wrote:
Hadzi-Murat wrote: ...A ako cemo realno, ne samo da nisu ugrozeni, nego imaju 33% vlasti u BiH, a ima ih 10%...
Ovo je drzava koja konstituvnim narodima jamci ravnopravnost ili bi bar to trebala raditi. Sukladno tome, bez obzira koliko ima hrvata sazluzuju tih 33%.

Ili mozda Murate, da i ovih jedva preostalih 10% hrvata naguzimo i zamjenimo Andrice, Preloge, Puljice, Komarice ... za Abu Hamze, Abu Mulazrije i ine bjelosvjetske `propagatore mira`, rahatluka radi!?
Ko prica o tome?! Daj, nemoj mi stavljat u usta ono sto nisam rekao. Arapi u bh. su jedna manja grupica ljudi, kao i Kinezi kojih ima mnogo vise, a ne nacionalna manjina ili narod...meni ne smetaju ni jedni ni drugi ni treci sve dok postuju drzavu BiH, jer ja nisam rasista. Apsolutni me ne interesuje rasa, religija ili nacija. Interesuje me samo Bosna i posten odnos prema Bosni.

...Sto se tice Hrvata, koliko se od tih 10% Hrvata, borilo ili podrzavalo BiH? Mozda 1% u vrh glave...
Mislim da je procenat daleko veci. Apsurdno je minimizirati ulogu hrvata u Armiji BiH..... Da ne sirim i ne skrecem s teme....
Taurus

Post by Taurus »

Sarajevo, 11. svibnja 2006. (KTA)

KARDINAL PULJIĆ O IZJAVI REISA CERIĆA U „DNEVNOM AVAZU“

„Dnevni avaz“ od četvrtka 11. svibnja na str. 4. prenosi izjavu reisu-l-uleme dr. Mustafe ef. Cerića. U spomenutom „Dnevnom avazu“, između ostalog, piše: „Pročitao sam izjavu kardinala Puljića. On govori o strahu, prijetnjama katolicima od muslimana u Sarajevu. Čak ne pravi distinkciju i ne spominje ni navodne radikalne muslimane, već samo muslimane. A mi smo ti muslimani. Ja sam taj musliman koji živi u Sarajevu, moja kćerka isto. To znači da smo ja, moja kćerka i svi muslimani Sarajeva prijetnja i katolici žive u strahu od nas zato što hodamo Sarajevom. Da nismo preživjeli genocid, možda ne bi bilo straha. Ostali smo živi i zato smo krivi. Kardinalove tvrdnje su nemoralne, neprihvatljive, neistinite i zato protestiramo i odbijamo te optužbe - naglasio je reisu-l-ulema Cerić. Na pitanje da li će ovakve izjave kardinala Puljića poremetiti međureligijski dijalog u BiH, ef. Cerić odgovorio je da irelevantne izjave neće obeshrabriti muslimane u dijalogu. 'Ali ćemo svakako preispitati svoj odnos prema Katoličkoj crkvi zbog tih izjava' – kazao je on. Posebno zlonamjernim ef. Cerić okarakterizirao je izjave o navodnim terorističkim prijetnjama Evropi od 'bijelih muslimana'. Rekao je da mu je drago što su bh. zvaničnici zaduženi za pitanje sigurnosti potvrdili da nema opasnosti od 'bijelih muslimana' i da nema El Kaide.“

Na upit Katoličke tiskovne agencije Biskupske Konferencije Bosne i Hercegovine da komentira ovu izjavu reisa Cerića na njegove navodne riječi o „strahu katolika od muslimana u Sarajevu“, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić je odgovorio: „Ne razumijem ovakav stil govora u javnosti. Na predavanju održanom tijekom mog pohoda Americi bio je gospodin Finci i ambasadorica Turković, a postoji i snimka toga predavanja koju mogu dobiti svi koji to žele. U tom predavanju nema ni jedne riječi u ovom duhu. Ono što sam govorio o nejednakopravnosti u zakonskim rješenjima, to mogu argumentirati. Nigdje ni na koji način nisam govorio na negativan način o muslimanima, ali jesam govorio o nekim novim strujama koje nisu u duhu naših muslimana u Bosni i Hercegovini i koji nisu u duhu kulture u ovoj zemlji. Također sam govorio o statistici odnosno o tome da se gotovo prepolovio broj katolika u Bosni i Hercegovini i to je istina. Pa valjda smijem govoriti o stvarnosti koju živimo. Žao mi je da je došlo do takve reakcije ili zbog neprovjerenih informacija ili zbog nekih smišljenih akcija kojima se želi usmjeriti stvari drugim tokovima“. Osvrćući se na riječi reisa Cerića da će preispitati svoj odnos prema Katoličkoj crkvi, kardinal Puljić je odgovorio: „Bez obzira kako tko reagirao, nama valja trijezne glave pristupiti stvarnosti i nama valja zajedno ovdje živjeti. Zato je pametnije da sami nađemo put suradnje, a ne da nas netko drugi tome uči. Ne živimo mi od jučer na ovim prostorima kao različiti“.

Prema saznanjima Katoličke tiskovne agencija Biskupske Konferencije Bosne i Hercegovine, ni jedna agencija nije prenijela niti objavila vijest da je kardinal Puljić tijekom nedavnog pohoda Sjedinjenim Američkim Državama govorio o strahu katolika od muslimana u Sarajevu. Agencija u BiH su uglavnom preuzele i prenijele vijest agencije HINA u kojoj, u vezi s islamom, stoji: „Puljić je govoreći u USIP-u upozorio na opasnost pokušaja nametanja radikalnog islama muslimanima u BiH koji dolazi iz drugih islamskih zemalja. On je rekao kako su radikalne verzije islama poput vehabizma protivne tradicionalnoj kulturi bosanskohercegovačkih muslimana i da donose probleme jer su 'huškačke' i isključive prema drugim vjerama. 'Bilo bi vrlo opasno da se nastavi taj proces radikalizacije u BiH', rekao je kardinal Puljić“. (kta)

Ovo je druga strana medalje.....
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Hadzi-Murat wrote:
kub lajkan wrote:
Hadzi-Murat wrote:

Tipicina nacionalisticka logika...naci opravdanje.

...Jednom je Tudjman, kada su ga upozoravali da Heliodrom i Dretelj izgledaju kao nacisticki konc-logori, rekao..."pa i drugi imaju logore?!"
Iz ovog bih trebao zakljuciti da je efendija bolji ili... ?
Tema nije ko je bolji...tema je kardinalov nastup i izjave vezano za muslimane u Sarajevu, uostalom rezultati ankete dovoljno govore...s druge strane to sto si ti nasao opravdanje u stilu svi su oni isti, nema veze s temom, jer je bjezanje od teme.

Pa nesto nisam primijetio da se drzis teme...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

aberechke abertude...lijepo vam je foruMASH rekao ZAVADI PA VLADAJ taktika...
Cleen

Post by Cleen »

Duznost cestitog Bosnjaka, Muslimana jeste da brani svoju zemlju, svoj narod a i sve druge gradane dobre volje od lazi i podvala. Efendija Ceric je samo svjestan svoje intelektualne i moralne odgovornosti i zato tako reaguje. Nije to prvi put da on, umjesto politicara ustaje u odbranu istine. Izgleda da su politicari, a i mnogi gradani zaboravili sva ratna stradanja. Nasa Bosnjacka inteligencija kao da i nepostoji. Sve se svelo na postojanje samo radi sebe. Jedino Bosnjak istinski vjernik nezaboravlja svoju ratnu golgotu i golgotu svog naroda. Jedino Bosnjak istinski vjernik se bori za istinu jer mu to njegova vjera nalaze.
Prenj

Post by Prenj »

Cleen wrote:Duznost cestitog Bosnjaka, Muslimana jeste da brani svoju zemlju, svoj narod a i sve druge gradane dobre volje od lazi i podvala. Efendija Ceric je samo svjestan svoje intelektualne i moralne odgovornosti i zato tako reaguje. Nije to prvi put da on, umjesto politicara ustaje u odbranu istine. Izgleda da su politicari, a i mnogi gradani zaboravili sva ratna stradanja. Nasa Bosnjacka inteligencija kao da i nepostoji. Sve se svelo na postojanje samo radi sebe. Jedino Bosnjak istinski vjernik nezaboravlja svoju ratnu golgotu i golgotu svog naroda. Jedino Bosnjak istinski vjernik se bori za istinu jer mu to njegova vjera nalaze.
Jos da je taj isti Bosnjak vjernik na vrijeme kritikovao druge Bosnjake vjernike kada su svojim glasovima izabirali tog istog Ivu Miru Jovica, kojeg sad kritikuje, a koji je takav bio i prije izbora na sadasnje mjesto, to bi bio hvale vrijedan i principijelan gest.
Ovako je to samo jos jedan dodatak predizbornom talogu nacionalista ...
klif

Post by klif »

Cleen wrote:Duznost cestitog Bosnjaka, Muslimana jeste da brani svoju zemlju, svoj narod a i sve druge gradane dobre volje od lazi i podvala. Efendija Ceric je samo svjestan svoje intelektualne i moralne odgovornosti i zato tako reaguje.
A smijem li pitati sta je duznost "cestitog Bosnjaka, Muslimana" ukoliko ustanovi da lazi i podvale dolaze od "njegovih"?
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 16/11/2008 00:14, edited 1 time in total.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

I Puljic i Ceric prodavaci magle.

Puljic je trebao posjetiti hrvatske povratnike u posavini i uludo potroseni novac u Americi donirati obicnim ljudima...........

A Ceric neka svoju snagu i komentare usmjeri na one vehabije sto pale strane zastave i sramote drzavu BIH i samim time vecinu muslimanskog naroda u BIH.
dizZaster

Post by dizZaster »

citat;- Ali treba reći i ovo: u Bijeljini, Višegradu, Foči, Prijedoru i drugdje nije bilo ni vehabija, ni mudžahedina, ali su Bošnjaci pobijeni, silovani, protjerani, pravljeni su logori... Zato niko nema pravo Bošnjacima držati moralne lekcije. Ni Evropa, ni Amerika, ni Hrvati, ni Srbi, niko na bijelom svijetu. Nikome se mi ni za šta nemamo izvinjavati. Zna se šta se dogodilo u Bosni - zaključio je ef. Cerić.

Reisu-l-ulema Mustafa ef.Cerić govori istinu.
Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić nema pravo nametati svoje mišljenje o prakticiranju islama na području Bosne i Hercegovine.
Šta njega briga da li se prakticira izvorni islam ili
neki drugi.
spongebob

Post by spongebob »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Meshtar wrote:Zanimljivo kako su svi ustali tek kad je Reis Cerić progovorio...
Ceric kao i Puljic predstavljaju odredjeni autoritet u BiH pa je valjda i logicno da su SVI "ustali" na njihove izjave.
Ceric i Puljic su vjerski poglavari i nemaju sta trazit u politici. Ovo je tako jednostavno za shvatiti svakome ko je ikada zivio u sekularnoj drzavi u pravom smislu, no za torove u BIH je ova jednostavna istina ipak jos prevelika koska. U svakoj normalnoj drzavi bi se i jednom i drugom od strane politickih predstavnika ocitala bukvica radi mijesanja u politiku, ali kod nas je to normalno.
Kardinal Puljić je rekao da se broj Hrvata katolika u Bosni i Hercegovini nakon rata skoro prepolovio i pao s 820.000 na 460.000.
Ako se vec uplice u visoku politiku nek se zapita ko je razmjestao narod ko ovce za vrijeme agresije.
spongebob

Post by spongebob »

komi wrote:zašto se njih dvojica ne nađu oči u oči u onom MRV pa se fino ispričaju i kažu jedan drugome šta je moralno šta nije i ko je šta i koga i gdje klevetao pa da se mimoiđu napaćenog naroda koji nema šta jesti

:x
bash tako. Ovo je kao sto neko rece tek utvrdjivanje predizbornih pozicija. Nema medjutim nikoga ko bi ovu dvojicu uveo u suru. Ne jebu ti ni zivu silu, jer znaju da imaju poslusne ovce pa im se moze...
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Taurus wrote:Sarajevo, 11. svibnja 2006. (KTA)

KARDINAL PULJIĆ O IZJAVI REISA CERIĆA U „DNEVNOM AVAZU“

„Dnevni avaz“ od četvrtka 11. svibnja na str. 4. prenosi izjavu reisu-l-uleme dr. Mustafe ef. Cerića. U spomenutom „Dnevnom avazu“, između ostalog, piše: „Pročitao sam izjavu kardinala Puljića. On govori o strahu, prijetnjama katolicima od muslimana u Sarajevu. Čak ne pravi distinkciju i ne spominje ni navodne radikalne muslimane, već samo muslimane. A mi smo ti muslimani. Ja sam taj musliman koji živi u Sarajevu, moja kćerka isto. To znači da smo ja, moja kćerka i svi muslimani Sarajeva prijetnja i katolici žive u strahu od nas zato što hodamo Sarajevom. Da nismo preživjeli genocid, možda ne bi bilo straha. Ostali smo živi i zato smo krivi. Kardinalove tvrdnje su nemoralne, neprihvatljive, neistinite i zato protestiramo i odbijamo te optužbe - naglasio je reisu-l-ulema Cerić. Na pitanje da li će ovakve izjave kardinala Puljića poremetiti međureligijski dijalog u BiH, ef. Cerić odgovorio je da irelevantne izjave neće obeshrabriti muslimane u dijalogu. 'Ali ćemo svakako preispitati svoj odnos prema Katoličkoj crkvi zbog tih izjava' – kazao je on. Posebno zlonamjernim ef. Cerić okarakterizirao je izjave o navodnim terorističkim prijetnjama Evropi od 'bijelih muslimana'. Rekao je da mu je drago što su bh. zvaničnici zaduženi za pitanje sigurnosti potvrdili da nema opasnosti od 'bijelih muslimana' i da nema El Kaide.“

Na upit Katoličke tiskovne agencije Biskupske Konferencije Bosne i Hercegovine da komentira ovu izjavu reisa Cerića na njegove navodne riječi o „strahu katolika od muslimana u Sarajevu“, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić je odgovorio: „Ne razumijem ovakav stil govora u javnosti. Na predavanju održanom tijekom mog pohoda Americi bio je gospodin Finci i ambasadorica Turković, a postoji i snimka toga predavanja koju mogu dobiti svi koji to žele. U tom predavanju nema ni jedne riječi u ovom duhu. Ono što sam govorio o nejednakopravnosti u zakonskim rješenjima, to mogu argumentirati. Nigdje ni na koji način nisam govorio na negativan način o muslimanima, ali jesam govorio o nekim novim strujama koje nisu u duhu naših muslimana u Bosni i Hercegovini i koji nisu u duhu kulture u ovoj zemlji. Također sam govorio o statistici odnosno o tome da se gotovo prepolovio broj katolika u Bosni i Hercegovini i to je istina. Pa valjda smijem govoriti o stvarnosti koju živimo. Žao mi je da je došlo do takve reakcije ili zbog neprovjerenih informacija ili zbog nekih smišljenih akcija kojima se želi usmjeriti stvari drugim tokovima“. Osvrćući se na riječi reisa Cerića da će preispitati svoj odnos prema Katoličkoj crkvi, kardinal Puljić je odgovorio: „Bez obzira kako tko reagirao, nama valja trijezne glave pristupiti stvarnosti i nama valja zajedno ovdje živjeti. Zato je pametnije da sami nađemo put suradnje, a ne da nas netko drugi tome uči. Ne živimo mi od jučer na ovim prostorima kao različiti“.

Prema saznanjima Katoličke tiskovne agencija Biskupske Konferencije Bosne i Hercegovine, ni jedna agencija nije prenijela niti objavila vijest da je kardinal Puljić tijekom nedavnog pohoda Sjedinjenim Američkim Državama govorio o strahu katolika od muslimana u Sarajevu. Agencija u BiH su uglavnom preuzele i prenijele vijest agencije HINA u kojoj, u vezi s islamom, stoji: „Puljić je govoreći u USIP-u upozorio na opasnost pokušaja nametanja radikalnog islama muslimanima u BiH koji dolazi iz drugih islamskih zemalja. On je rekao kako su radikalne verzije islama poput vehabizma protivne tradicionalnoj kulturi bosanskohercegovačkih muslimana i da donose probleme jer su 'huškačke' i isključive prema drugim vjerama. 'Bilo bi vrlo opasno da se nastavi taj proces radikalizacije u BiH', rekao je kardinal Puljić“. (kta)

Ovo je druga strana medalje.....
Kako to da se niko ne osvrce na ovaj teks iznad? Ima li iko da dokaze da Ceric nije lazov?
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Problem je u tome, sto Puljic radi slicne stvari od pocetka rata...takodjer Biskupska konferencija, u kojoj se nalazi biskup Ratko Peric, neonacista koji je javno pozivao na sprjecavanje obnove stolackih dzamija koje su porusili njegovi vjernici, nikada se nije ogradila od takvih postupaka...Ceric je iznio vrlo vaznu stvar, a to je aparthejd koji je na snazi u skolstvu...ako Puljic "ljubi" covjeka sa mehkim c, kako on to voli sladunjavo reci, neka poljubi Ratka Perica i naredi mu da ukine aparthejd koji je nametnut djeci u njegovoj biskupiji, neka skinu one sahovnice sa starog grada u Stocu i krstove koje su zabili u Mostaru sa polozaja sa kojih su granatirali Mostar. Isto vazi i za krstove u Stocu...

...Poenta je da bi Puljic trebao govoriti o radikalizaciji katolika u BiH od 92. naovamo, jer je on coban svom stadu, a taj radikalizam se ogledao u gore pomenutom pokrstavanju...to sto siri lazi o radikalizaciji muslimana su zaista lazi...ili ja mozda zivim u nekoj drugoj zemlji, pa ne vidim tu radikalizaciju, a prema njegovim "porukama" u inostranstvu, covjek bi rekao da je BiH, Afganistan...

...Vec sam pomenuo da hrvatski mediji sistematski zadnjih 15 godina plasiraju neistine o muslimanima u BiH...sjetite se samo kako je Tudjman govorio kako je on taj koji ce zastiti Evropu od islama, a da bi bosanske muslimane trebalo Evropeizirati...picka li mu zlocinacka, on koji je otvarao Heliodrom i Dretelj, ima obraza da takvo sto kaze...mada ako cemo o konc-logorima to je umotvorina Evropljana koju su dobro isprobali nad Jevrejima...
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Hadzi-Murat wrote:Problem je u tome, sto Puljic radi slicne stvari od pocetka rata...takodjer Biskupska konferencija, u kojoj se nalazi biskup Ratko Peric, neonacista koji je javno pozivao na sprjecavanje obnove stolackih dzamija koje su porusili njegovi vjernici, nikada se nije ogradila od takvih postupaka...Ceric je iznio vrlo vaznu stvar, a to je aparthejd koji je na snazi u skolstvu...ako Puljic "ljubi" covjeka sa mehkim c, kako on to voli sladunjavo reci, neka poljubi Ratka Perica i naredi mu da ukine aparthejd koji je nametnut djeci u njegovoj biskupiji, neka skinu one sahovnice sa starog grada u Stocu i krstove koje su zabili u Mostaru sa polozaja sa kojih su granatirali Mostar. Isto vazi i za krstove u Stocu...

...Poenta je da bi Puljic trebao govoriti o radikalizaciji katolika u BiH od 92. naovamo, jer je on coban svom stadu, a taj radikalizam se ogledao u gore pomenutom pokrstavanju...to sto siri lazi o radikalizaciji muslimana su zaista lazi...ili ja mozda zivim u nekoj drugoj zemlji, pa ne vidim tu radikalizaciju, a prema njegovim "porukama" u inostranstvu, covjek bi rekao da je BiH, Afganistan...

...Vec sam pomenuo da hrvatski mediji sistematski zadnjih 15 godina plasiraju neistine o muslimanima u BiH...sjetite se samo kako je Tudjman govorio kako je on taj koji ce zastiti Evropu od islama, a da bi bosanske muslimane trebalo Evropeizirati...picka li mu zlocinacka, on koji je otvarao Heliodrom i Dretelj, ima obraza da takvo sto kaze...mada ako cemo o konc-logorima to je umotvorina Evropljana koju su dobro isprobali nad Jevrejima...
Ovo i dalje ne daje odgovor na moje pitanje. Je li Ceric lazov, ili nije?
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

meatoverhere wrote:
Hadzi-Murat wrote:Problem je u tome, sto Puljic radi slicne stvari od pocetka rata...takodjer Biskupska konferencija, u kojoj se nalazi biskup Ratko Peric, neonacista koji je javno pozivao na sprjecavanje obnove stolackih dzamija koje su porusili njegovi vjernici, nikada se nije ogradila od takvih postupaka...Ceric je iznio vrlo vaznu stvar, a to je aparthejd koji je na snazi u skolstvu...ako Puljic "ljubi" covjeka sa mehkim c, kako on to voli sladunjavo reci, neka poljubi Ratka Perica i naredi mu da ukine aparthejd koji je nametnut djeci u njegovoj biskupiji, neka skinu one sahovnice sa starog grada u Stocu i krstove koje su zabili u Mostaru sa polozaja sa kojih su granatirali Mostar. Isto vazi i za krstove u Stocu...

Ovo i dalje ne daje odgovor na moje pitanje. Je li Ceric lazov, ili nije?
Prema onom sto sam ja procitao nije...osim ako mozda ti smatras da se muslimani u Sarajevu radikaliziraju i da ugrozavaju Hrvate u Sarajevu...

...I jos nesto vrlo je nekulturno i licemjerno ici po svijetu i govoriti takve stvari o susjedima, koji btw nisu rusili Katedralu, nego su je cuvali, dok je Stari most, Careva dzamija u Stocu i jos 80 dzamija iz Hercegovine sruseno kao kula od karata...

...pa uzoriti Kardinalu ko je ovdje lud?!
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Ah da u ovom gore tekstu stoji kako je i Finci pratio Puljica :shock: Pa Boze mili, zar je to moguce...Finci je covjek koji je isao po svijetu i govorio kako nije bilo genocida u BiH, kako bi zastitio vjekovno pravo Jevreja na svjetsku zrtvu?! sve dok ga Drustvo za ugrozene narode nije osudilo u tom postupku...ma nije se moglo naci bolje drustvo za promociju Bosne i Hercegovine u svijetu :-) Cudo nisu i ovog frajera sto je otkrio Piramidu proglasili radikalnim muslimanom.
Taurus

Post by Taurus »

Hadzi-Murat wrote:Ah da u ovom gore tekstu stoji kako je i Finci pratio Puljica :shock: Pa Boze mili, zar je to moguce...Finci je covjek koji je isao po svijetu i govorio kako nije bilo genocida u BiH, kako bi zastitio vjekovno pravo Jevreja na svjetsku zrtvu?! sve dok ga Drustvo za ugrozene narode nije osudilo u tom postupku...ma nije se moglo naci bolje drustvo za promociju Bosne i Hercegovine u svijetu :-) Cudo nisu i ovog frajera sto je otkrio Piramidu proglasili radikalnim muslimanom.
Ma jasta Murate, raspali.... Niko ne valja...samo ti i Ceric! :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ma treba ih obojicu, kardinala i efendiju, poredat' pa usranom motkom preko ledja....koji ce oni uopste u politici :roll:
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Lucy01 wrote:Ma treba ih obojicu, kardinala i efendiju, poredat' pa usranom motkom preko ledja....koji ce oni uopste u politici :roll:
Bravo Lucy01. Obojici mars van iz politike. Iz onog teksta gore ja ne vidim nista sporno. Budale kratkih nogavica i dugackih brada nisu u nasoj tradiciji i takvi ugrozavaju sve gradjane. Ali i dalje bih volio znati ko laze...
forUMASH

Post by forUMASH »

Hadzi-Murat wrote: ...pa uzoriti Kardinalu ko je ovdje lud?!
....zalosno al' SVI....svi su poludili (cast izuzetcima koji su u manjini na sve tri strane).... :(
....ako ce ti biti lakse, nije meni nikakav problem poredati torove tako da se zna ko je poludio prvi, a ko zadnji (S, H, B)..... mozda tebi ovo daje utjehu i/ili opravdanje ali iz moje perspektive, ako sam okruzen sa 100 budala, sta me briga ko je poludio prije dvadeset, a ko prije pet godina....danas valja durati sa budalama, a to nije najljepsa ni najprijatnija zivotna sudbina koje moze zadesiti covjeka....
Post Reply