Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????
Moderator: _BataZiv_0809
- Meshtar
Ja sam čuo da su se ovi iz System of down pravo nasikirali oko nas, kažu da su oni bili za ustavne promjene. Madonna brine o statusu Kosova. Mansona se zadeverao oko Makedonije, misli ako uđu u EU neće više biti dobrog ajvara. Prodigy je davno digao ruke od Crne gore, kažu nervira ih Bulatović. James iz Metallice kontao doći banjati noge kod Dubrovnika, ali čuo da se nahvatalo onoh algi pa mu bi mrsko...
A Štula, pa on bar objavi knjigu ovdje.....
-
teletrader
Objavi knjigu za nas koji nikada nismo bili na koncertu Azre,a znamo sve njene pjesme..Meshtar wrote:Ja sam čuo da su se ovi iz System of down pravo nasikirali oko nas, kažu da su oni bili za ustavne promjene. Madonna brine o statusu Kosova. Mansona se zadeverao oko Makedonije, misli ako uđu u EU neće više biti dobrog ajvara. Prodigy je davno digao ruke od Crne gore, kažu nervira ih Bulatović. James iz Metallice kontao doći banjati noge kod Dubrovnika, ali čuo da se nahvatalo onoh algi pa mu bi mrsko...
-
Bloody_Mary-Sue
#53 Re: Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????
Ma mozda bi trebalo uvest kakvu granicu, niko poslije 28. recimo nek se ne bavi muzikom, ili s pojavom prvih bora, bilo kakvih znakova starenja, nek se makne sa scene, s godinama valjda prestaje i muzicki talenat i sklonosti ka muziciranju...BigBoss wrote:Care imas izgleda "krizu", Rolling Stones su preko 60 godina pa sta mislis sto ih raja jos slusa???? Dobra muzika. Izolovan si od ostatka svijeta. cccccc.Cleen wrote:Da li neko zna zasto nasa mlada populacija voli stare grupe kao sto su Crvena Jabuka, Valentino, Azra, Dugme, ..........
Zaista mi nije jasno. Jer svugdje u svijetu je obrnuta situacija. Da li to nasa omladina zeli da ostari sto prije??? Da li je to zato sto smo mi konzervativno drustvo???? Da li zato sto nemaju druge alternative?????
Po meni je zaista tuzno i zalosno kad na koncertu, na jednoj strani masa mlade publike, a na drugoj strani stari, procelavi, ugojeni, staticni pjevac onako ukoceno izvodi svoje pjesme.![]()
A tek Flojdi, Roger Waters, David Gilmour.Gilmour je malo osjedio ali nije jos celav, samo kakve veze to ima sa muzikom????
A i ona teta Madonna. Sto li nju slusaju???? cccccc.![]()
-
Darkwooddub
evo sad se ukljucih u ovu raspravu...Zasto slusaju mladi stare bendove? Zasto mladi se ne znaju zabaviti? mislite vi da je super to sto mladi ljudi skacu po stolovima, izbijaju tuce glume velike face...Dali to znaci zabaviti se...? Sto se tice azre, ekv,... mislim fakat te bendove ne treba zaboraviti, uvjek je dobrodosla neka njihova pjesma, ali danas bi trebalo poslusati i darkwood dub, sikter, skroz, ramireza ako cemo vec ili ima jos dosta, dosta dobrih bendova kojima nasi "mladi" nedaju uopste priliku....Kada tog danas mladog covjeka (sutra starca
bude pitalo djete njegovo, za par godina, sta je slusao kad je bio "mlad" odgovor ce biti bijelo dugme, a to djete upita i djeda svog a i djed kaze isto to....Postavlja se pitanje dali je neko od njih izgubio svoju mladost, gdje je ona? Ljudi vi se ovde samo prepucavata, a zajedno svi mi jedemo govna u ovoj drzavi, zato sto hocemo da zivimo u vremenu u kojem nikada i nismo zivjeli...sto li je to bilo prije rata...uzmite da sada djeca 91 godiste idu u srednju skolu...pricaju o titu, jugi, slusaju azru, dali oni imaju uopste pojma o tome svemu.....Ocu muzicku emisiju na tv u kojoj ce biti samo nasa muzika nesto poput ddu-dzo am samo u boljem terminu......Upoznajte se sa danasnjicom....sivite u stvarnosti ne u proslosti.....SVIRAJTE trudite se idite na festivala kulirajte ljudi, zamarate se ko ima bolji mobitel bolje auto...a fakat to nije zivot i mladost to ces uvjek moci raditi...:toliko i SRETNO
-
ulicar
Auh, iskreno ovo mi je tuznoteletrader wrote: Objavi knjigu za nas koji nikada nismo bili na koncertu Azre,a znamo sve njene pjesme..
Ja sam imao srecu da upoznam Stulica, da budem na derneku sa njim i da budem na gomili njegovih koncerata, da imam sve njegove albume koje je ikada izdao, ukljucujuci i akusticne snimke sa derneka jos iz doba kada su ga zvali Brane(e, da ti je da cujes "nedeljni komentar" verziju sa tog "albuma"), da znam svirati na gitari vise njegovih stvari nego on (jedno 70 stvari sam znao svirati u-po-dana-u-po-noci)... pa opet, da se Azra danas oformi ponovno, i da naprave koncert, ja sumnjam da bih isao da ga vidim, a isao sam sav sretan da gledam Edu Maajku i Frenkija u SA Club i bilo mi je praaaaavoooo dobro.
Super je poznavati Azru, jer su oni oznacili jednu epohu u muzici bivse Jugoslavije, ali je puno bolje biti na mjestu gdje se historija upravo kreira. Za nekoliko desetaka godina, ljudi ce slusati Edu i Frenkija kao sto ti slusas Azru, i moci ces i ti njima reci, kao sto ja tebi kazem, to je bilo moje vrijeme, a tebi predlazem da nadjes svoje. Tvoj je jedini problem da prepoznas "klasik" koji ce ostati. Moje su pare na Edi i Frenkiju i citavom tom FMJAM/DEFENCE pokretu.
Last edited by ulicar on 12/05/2006 09:24, edited 1 time in total.
-
mostarac
#56 Re: Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????
Cleen wrote:Da li neko zna zasto nasa mlada populacija voli stare grupe kao sto su Crvena Jabuka, Valentino, Azra, Dugme, ..........
Zaista mi nije jasno. Jer svugdje u svijetu je obrnuta situacija. Da li to nasa omladina zeli da ostari sto prije??? Da li je to zato sto smo mi konzervativno drustvo???? Da li zato sto nemaju druge alternative?????
Po meni je zaista tuzno i zalosno kad na koncertu, na jednoj strani masa mlade publike, a na drugoj strani stari, procelavi, ugojeni, staticni pjevac onako ukoceno izvodi svoje pjesme.
a boze sta covjek izvali i osta ziv
Po tebi je pravo kretenski slusat Mozarta, Betovena, Bacha, jer zaboga oni su tako davno pravili svoja djela, ali zato nije kretenski slusat debilsku "muziku", ako se to uopste moze nazvat muzikom, koju nam serviraju Edo Maajka & friends. Mislim Edo ima dobrih tekstova, ali iskreno ga smatram kretenom prve klase, ako se i ponasa onako kao sto recituje.
Ako je Edo Maajka ono sto je moderno i sto se danas nudi kao kvalitet, a jeste, ja sam ponosan da sam ostao primitivni i zaostali Balkanac.
-
Darkwooddub
#57 Re: Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????
Znas ti nemoras biti primitivni bosanac, barem to ne moras naglasvati, hm...klasika, sigurno na kocerte klasicne muzike neces otici i napiti se a i uhu treba strasno dosta vremena da se navikne na tu muziku, posto ona fakat vrijedi ali nije za ono sto se naziva mladost i lunpovanje...a ovom ulicar ili tako nesto nick, kazem da necu da imam ja 30 godina pa da skontam da je edo dobar, ili sikter posto njih pravo gotivim,,,,ja sada imam 22 godine, a vjeruj mi da sam u bosni bio na dosta festivala gotovo na svim.....nisam osjetio bas ono da se ljudi yebiga zabavljaju mislim bude dobro ali i malo svijeta....svima bi preporucio da odu na Exit pa vide da i sa zvukom danasnje muzike se moze super zabaviti....mostarac wrote:Cleen wrote:Da li neko zna zasto nasa mlada populacija voli stare grupe kao sto su Crvena Jabuka, Valentino, Azra, Dugme, ..........
Po meni je zaista tuzno i zalosno kad na koncertu, na jednoj strani masa mlade publike, a na drugoj strani stari, procelavi, ugojeni, staticni pjevac onako ukoceno izvodi svoje pjesme.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Po tebi je pravo kretenski slusat Mozarta, Betovena, Bacha, jer zaboga oni su tako davno pravili svoja djela, ali zato nije kretenski slusat debilsku "muziku", ako se to uopste moze nazvat muzikom, koju nam serviraju Edo Maajka & friends. Mislim Edo ima dobrih tekstova, ali iskreno ga smatram kretenom prve klase, ako se i ponasa onako kao sto recituje.
Ako je Edo Maajka ono sto je moderno i sto se danas nudi kao kvalitet, a jeste, ja sam ponosan da sam ostao primitivni i zaostali Balkanac.
-
traxtor
Stvar je u tome sto u Bosni jedan covjek ili eventualno dva stoje iza svih pjevaca i pjevacica tako da u principu svi slusamo jedno te isto, dosadno i u neku ruku smijesno.
Ja cijenim svaku noviju grupu koja ima svoje autorske pjesme, a za ostale kojima babo(otac) plati 2000-3000 KM Marinu Mestrovicu za pjesmu jer mu je neko rekao da mu dijete zna pjevati... hmm pa nije ni cudo sto svi zvuce glupo i dosadno.
Slusas jednu te istu pjesmu samo u drugoj izvedbi. Nijedna novija pjesma nije zazivjela vise od godinu, eventualno dvije. Poslije toga je totalno zaboravljena...
bosni postoji toliko underground mladih bendova sa svojim autorskim pjesmama, naravno i dobrih i losih, sam sam i clan jednog od njih. Za njih nikakve medijske podrske nema, za razliku od danasnjih pop-era i turbofolkera koji su zaradili bruku para po kafani pa im reklama dodje ko nekome hljeba kupiti. Izdvojio bih Zone Iskljucenja iz gorazda, njihove pjesme su bas beton i originalni su na svoj nacin.
I to je jedna stvar koja koci: ORIGINALNOST. Pa koji je fazon uzeti muziku ili cak i muziku i tekst i jos onda unakaziti pjesmu koja je bila extra i predstaviti je kao najnoviji hit.
A tu je i naravno poslijeratni mentalitet ljudi koji traze smisao u tekstu tipa "Sjedista se tresu, u tvom mercedesu..."(Neka autor ne zamjeri)....
Ne znam nek ostali izvedu zakljucak, ovo je samo moj komentar
Ja cijenim svaku noviju grupu koja ima svoje autorske pjesme, a za ostale kojima babo(otac) plati 2000-3000 KM Marinu Mestrovicu za pjesmu jer mu je neko rekao da mu dijete zna pjevati... hmm pa nije ni cudo sto svi zvuce glupo i dosadno.
Slusas jednu te istu pjesmu samo u drugoj izvedbi. Nijedna novija pjesma nije zazivjela vise od godinu, eventualno dvije. Poslije toga je totalno zaboravljena...
bosni postoji toliko underground mladih bendova sa svojim autorskim pjesmama, naravno i dobrih i losih, sam sam i clan jednog od njih. Za njih nikakve medijske podrske nema, za razliku od danasnjih pop-era i turbofolkera koji su zaradili bruku para po kafani pa im reklama dodje ko nekome hljeba kupiti. Izdvojio bih Zone Iskljucenja iz gorazda, njihove pjesme su bas beton i originalni su na svoj nacin.
I to je jedna stvar koja koci: ORIGINALNOST. Pa koji je fazon uzeti muziku ili cak i muziku i tekst i jos onda unakaziti pjesmu koja je bila extra i predstaviti je kao najnoviji hit.
A tu je i naravno poslijeratni mentalitet ljudi koji traze smisao u tekstu tipa "Sjedista se tresu, u tvom mercedesu..."(Neka autor ne zamjeri)....
Ne znam nek ostali izvedu zakljucak, ovo je samo moj komentar
-
davis.ba
#59 Re: Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????
Odakle tebi pravo da porediš genijalce muzike Mozarta i druge sa Crvenom jabukom i sličnim pop grupama???mostarac wrote:Cleen wrote:Da li neko zna zasto nasa mlada populacija voli stare grupe kao sto su Crvena Jabuka, Valentino, Azra, Dugme, ..........
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Po tebi je pravo kretenski slusat Mozarta, Betovena, Bacha, jer zaboga oni su tako davno pravili svoja djela,
Možda bi se mogao malo informisati ako već hoćeš da pričaš o temi.mostarac wrote: ali zato nije kretenski slusat debilsku "muziku", ako se to uopste moze nazvat muzikom,
Znači ima dobrih tekstova ali "kretenski je slušati debilsku muziku". Za ovo ti treba orden dati jer si uspio sve ove gluposti napisati u jednoj rečenici.mostarac wrote: koju nam serviraju Edo Maajka & friends. Mislim Edo ima dobrih tekstova,
Kako ga možeš smatrati kretenom ako ne znaš kako se ponaša? A nisi napisao šta fali "recitacijama"?mostarac wrote: ali iskreno ga smatram kretenom prve klase, ako se i ponasa onako kao sto recituje.
Šta reći poslije ovoga?mostarac wrote: Ako je Edo Maajka ono sto je moderno i sto se danas nudi kao kvalitet, a jeste, ja sam ponosan da sam ostao primitivni i zaostali Balkanac.
-
BigBoss
Care, ti da si sluso Stulica ne bi ti bio na tim koncertima danasnje muzike. Ja sam ga sluso, ne puno onako normalno ali ovo danas je sund.ulicar wrote:Auh, iskreno ovo mi je tuznoteletrader wrote: Objavi knjigu za nas koji nikada nismo bili na koncertu Azre,a znamo sve njene pjesme..
![]()
Ja sam imao srecu da upoznam Stulica, da budem na derneku sa njim i da budem na gomili njegovih koncerata, da imam sve njegove albume koje je ikada izdao, ukljucujuci i akusticne snimke sa derneka jos iz doba kada su ga zvali Brane(e, da ti je da cujes "nedeljni komentar" verziju sa tog "albuma"), da znam svirati na gitari vise njegovih stvari nego on (jedno 70 stvari sam znao svirati u-po-dana-u-po-noci)... pa opet, da se Azra danas oformi ponovno, i da naprave koncert, ja sumnjam da bih isao da ga vidim, a isao sam sav sretan da gledam Edu Maajku i Frenkija u SA Club i bilo mi je praaaaavoooo dobro.
Super je poznavati Azru, jer su oni oznacili jednu epohu u muzici bivse Jugoslavije, ali je puno bolje biti na mjestu gdje se historija upravo kreira. Za nekoliko desetaka godina, ljudi ce slusati Edu i Frenkija kao sto ti slusas Azru, i moci ces i ti njima reci, kao sto ja tebi kazem, to je bilo moje vrijeme, a tebi predlazem da nadjes svoje. Tvoj je jedini problem da prepoznas "klasik" koji ce ostati. Moje su pare na Edi i Frenkiju i citavom tom FMJAM/DEFENCE pokretu.
-
BigBoss
#61 Re: Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????
Ne moras se hvaliti, bio sam i ja na festivalima (medju najvecim u svijetu), ali jednostavno raja voli legende roka. To sto vi neki u Bosni mislite da je to pogresno, zaostalo, to je stvar u kompleksima, iskompleksirani ste. A ta muzika iz BiH ne valja, treba vise raditi, treba talenta i volje. Dokle god se ide na to da se zaradi nema tu fajde. Sviraj zbog muzike a ne zbog para i imaces uspjeh.Darkwooddub wrote:Znas ti nemoras biti primitivni bosanac, barem to ne moras naglasvati, hm...klasika, sigurno na kocerte klasicne muzike neces otici i napiti se a i uhu treba strasno dosta vremena da se navikne na tu muziku, posto ona fakat vrijedi ali nije za ono sto se naziva mladost i lunpovanje...a ovom ulicar ili tako nesto nick, kazem da necu da imam ja 30 godina pa da skontam da je edo dobar, ili sikter posto njih pravo gotivim,,,,ja sada imam 22 godine, a vjeruj mi da sam u bosni bio na dosta festivala gotovo na svim.....nisam osjetio bas ono da se ljudi yebiga zabavljaju mislim bude dobro ali i malo svijeta....svima bi preporucio da odu na Exit pa vide da i sa zvukom danasnje muzike se moze super zabaviti....mostarac wrote:Cleen wrote:Da li neko zna zasto nasa mlada populacija voli stare grupe kao sto su Crvena Jabuka, Valentino, Azra, Dugme, ..........
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mostarac
#62 Re: Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????
Izvini ali ono sto radi Edo Maajka ima veze sa muzikom ko i bosanac s budizmom.davis.ba wrote:Odakle tebi pravo da porediš genijalce muzike Mozarta i druge sa Crvenom jabukom i sličnim pop grupama???mostarac wrote:Cleen wrote:Da li neko zna zasto nasa mlada populacija voli stare grupe kao sto su Crvena Jabuka, Valentino, Azra, Dugme, ..........
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Po tebi je pravo kretenski slusat Mozarta, Betovena, Bacha, jer zaboga oni su tako davno pravili svoja djela,
Možda bi se mogao malo informisati ako već hoćeš da pričaš o temi.mostarac wrote: ali zato nije kretenski slusat debilsku "muziku", ako se to uopste moze nazvat muzikom,Znači ima dobrih tekstova ali "kretenski je slušati debilsku muziku". Za ovo ti treba orden dati jer si uspio sve ove gluposti napisati u jednoj rečenici.mostarac wrote: koju nam serviraju Edo Maajka & friends. Mislim Edo ima dobrih tekstova,Kako ga možeš smatrati kretenom ako ne znaš kako se ponaša? A nisi napisao šta fali "recitacijama"?mostarac wrote: ali iskreno ga smatram kretenom prve klase, ako se i ponasa onako kao sto recituje.Šta reći poslije ovoga?mostarac wrote: Ako je Edo Maajka ono sto je moderno i sto se danas nudi kao kvalitet, a jeste, ja sam ponosan da sam ostao primitivni i zaostali Balkanac.
Recitovanje u kojem se nastoji sto vise puta spomenut "jebemti mater" nije muzika, to je lijecenje kompleksa i losa kopija buntovnistva iz nekih ranijih dana.
Pojedini tekstovi koji su i dobri bi mnogo vise vrijedili bez jebavanja majke, ali nije svako na tom intelektualnom nivou, pa ni iskompleksirani idol Maajka.
-
ulicar
Care, ja sam Azru SLUSAO, glagol u proslom vremenu, jer Azra je SVIRALA, glagol u proslom vremenu, u moje vrijeme. Ja vjerovatno i danas imam vise Azre na CD-ovima (da, ja sam upgradeirao svoju muzicku kolekciju), nego iko od vas koji "volite" Azru, ali opet, Azra je proslo vrijeme. Kada sam ja slusao Azru, Azra je bila "shund". Chorba, Dugme, Jabuka napune Skenderiju, Azra svira u ne prepunoj CDA. Kazaliste ima desetine hiljada ljudi na "Trgu", a Azra svira pred stotinjak u Kulusicu. Danas je Kazaliste haman zaboravljeno, a Azra vazi za kvalitet.
Danas ti je isto tako sa dobrom muzikom. Ti je ni neznas, pa ti je shund, a ja garantujem da je BiH hip-hop scena bolja i jaca nego Azra sto je ikada bila. Bolji tekstovi, bolja muzika, bolje sve. Za deset godina ce klinci slusati "retro" Frenkija i Edu, ko sto vi slusate Azru. Na koliko si koncerata Ede bio? Ja sam bio na jednom i odrali su. Imam sve njegove albume i slusam ih gotovo svakodnevno. Azra, EKV... To je tu, da se nekada stavi u Player, ali nisu najvazniji, daleko od toga. Pa hebo te, prava postava EKV-a je sva mrtva, a nisu izginuli u avionskoj, vec od "prirodnih" smrti, sto ti treba nesto reci. Hebo te "Status Quo" i "the Queen", daj nekoga ko ce izdati barem jos jedan album
Danas ti je isto tako sa dobrom muzikom. Ti je ni neznas, pa ti je shund, a ja garantujem da je BiH hip-hop scena bolja i jaca nego Azra sto je ikada bila. Bolji tekstovi, bolja muzika, bolje sve. Za deset godina ce klinci slusati "retro" Frenkija i Edu, ko sto vi slusate Azru. Na koliko si koncerata Ede bio? Ja sam bio na jednom i odrali su. Imam sve njegove albume i slusam ih gotovo svakodnevno. Azra, EKV... To je tu, da se nekada stavi u Player, ali nisu najvazniji, daleko od toga. Pa hebo te, prava postava EKV-a je sva mrtva, a nisu izginuli u avionskoj, vec od "prirodnih" smrti, sto ti treba nesto reci. Hebo te "Status Quo" i "the Queen", daj nekoga ko ce izdati barem jos jedan album
BigBoss wrote: Care, ti da si sluso Stulica ne bi ti bio na tim koncertima danasnje muzike. Ja sam ga sluso, ne puno onako normalno ali ovo danas je sund.
-
ulicar
#65 Re: Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????
Pa mostarac, hebo ga ja, jes' ti slusao Azrin "Fa, fa, fa" (sta mislis o cemu je tu rijec)? Hoces sada reci da je Azra supakluk? Sta lupas? Zato sto covjek kaze u pjesmi "mater vam jebem" on nije umjetnik? To ti je mjerilo? Ti care nemas pojma sa muzikom i ukoliko ti je ovo argument, onda bih ja, da sam na tvom mjestu, a fala Bogu nisam, sutao k'o zaliven. Ti si vjerovatno jedan od onih koji su sve sto znaju naucili iz jedne knjige, jarane, mi nismo.
TI NEMAS POJMA SA MUZIKOM, NITI UMJETNOSCU UOPSTE! Ovo mozes zaljepiti sebi iznad ogledala, da svako jutro, kada se umijes vidis, jer je tacno 100% i to je vjerovatno jedina stvar u koju mozes biti apsolutno siguran.
TI NEMAS POJMA SA MUZIKOM, NITI UMJETNOSCU UOPSTE! Ovo mozes zaljepiti sebi iznad ogledala, da svako jutro, kada se umijes vidis, jer je tacno 100% i to je vjerovatno jedina stvar u koju mozes biti apsolutno siguran.
mostarac wrote:Izvini ali ono sto radi Edo Maajka ima veze sa muzikom ko i bosanac s budizmom.
Recitovanje u kojem se nastoji sto vise puta spomenut "jebemti mater" nije muzika, to je lijecenje kompleksa i losa kopija buntovnistva iz nekih ranijih dana.
Pojedini tekstovi koji su i dobri bi mnogo vise vrijedili bez jebavanja majke, ali nije svako na tom intelektualnom nivou, pa ni iskompleksirani idol Maajka.
-
kub lajkan
Pa eto, bar bi bilo po tvom ukusu. Jer ne postoje "stare izvakane" guslarske grupe. Sve je to manja-vise novija produkcija...Cleen wrote:(...)SiSaJuMe wrote:Hebi ga jarane kad je to nasa realnost. Sta mogu svom djetetu FINO I POZITIVNO rec za proteklih 15 godina. NISTA. NISTA i NISTA. Ostaje mi samo da pricam price iz '70-'80 . Da mu kazem da sam tad bio slobodan neopterecen naci majmunima. Tako ti je i sa muzikom. Tad se sviralo sa instrumentima a ne sa kompjuterima . Sad imamo turbofolk i Deen-aCleen wrote:Mislim da to kod nas ima veze sa tim sto mi uvijek gledamo unazad i to nam onda postaje opsesija. Pogledajte sport, koliko samo pricamo o uspjesima Bosne iz 80-tih ili o olimpijadi u Sarajevu ili .... To je moguce samo kod nas. Vracamo se i vracamo i vracamo unazad umjesto da kao napredni svijet gledamo naprijed i da se trudimo da uhvatimo korak sa naprednim svijetom. Nista naprednije nije ni u oblasti odgoja djece. Djeca se i dalje odgajaju kako su se i roditelji odgajali. Djeca pocinju da pricaju price koje su i roditelji pricali ......i to je sve.
Imas ti reci svom djetetu puno pozitivnog za proteklih 15 godina. Reci mu da je dobio drzavu koju prije nije imao. Da nije bilo Armije BiH sve bi ovo danas bila Srbija, a na Bascarsiji bi se odrzavali guslarski dani umjesto Bascarsijskih noci, umjesto cevapa bi se prodavale srpske gibanice.
(...)
-
mamica papucarka
[quote="shin"]Domaci rock je sada u modi. Sjecam se ne tako davno kada su svi bili rejveri, ganjali future itd. Sad su sve rockeri koji su sa 5 god slusali Deep Purple, The Who....
zar nije kretenski slusat nesto sto je trenutno u modi
Ja nikada nisam voljela Azru (mada sam uvijek smatrala Stuliceve tekstove odlicnim). A Azru nisam voljela zbog Stulicevog glasa.
Mozda ce nekome zvucat smijesno, ali mi je njegov glas parao usi. Ali sam zato voljela citat njegove tekstove
Tako je isto sa Edom Majkom. Odlicni tekstovi, ali ono nabrajanje
Koncert EKV u Domu mladih mi je bio jedan od nezaboravnih koncerata.
Ne znam jel se neko sjeca ovog koncerta
Ah mladosti
zar nije kretenski slusat nesto sto je trenutno u modi
Ja nikada nisam voljela Azru (mada sam uvijek smatrala Stuliceve tekstove odlicnim). A Azru nisam voljela zbog Stulicevog glasa.
Mozda ce nekome zvucat smijesno, ali mi je njegov glas parao usi. Ali sam zato voljela citat njegove tekstove
Tako je isto sa Edom Majkom. Odlicni tekstovi, ali ono nabrajanje
Koncert EKV u Domu mladih mi je bio jedan od nezaboravnih koncerata.
Ne znam jel se neko sjeca ovog koncerta
Ah mladosti
-
mamica papucarka
ne znam jeste li vidjeli i culi onog novog pjevaca Santanu

-
mostarac
#72 Re: Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????
ja sam se azre naslusao i vrlo dobro znam sta je azra, medjutim Johnny nije imao potrebu da to fa fa la si provlaci kroz svaku pjesmu i da mu to bude osnovni nacin prepoznavanja i izrazavanja. Johnny je ipak za Edu Maajku nesto sto ovaj nikad nece dostici, cak ni stici na pola puta, i nema smisla porediti Johnny-a i Maajku, jer to je nebo i zemlja. Ja nisam zavrsio muzicke skole, ali sam jos kao malo dijete naucio da znam sta je recitacija i sta ne spada u muziku, a da zalost bude jos veca Maajka je jako los recitator. Dakle ne trebas biti veliki poznavalac umjetnosti da bi skontao da to sto radi Edo Maajka nema veze sa umjetnoscu nego sa krkanlukom i primitivizmom doticnog, koji nam se pokusava podvaliti kao umjetnost. Nazalost kakva nam je zemlja, takva nam je i tabela za vrednovanje umjetnosti, pa se onda neko poput Maajke moze nazvat umjetnikom, a obicni je primitivcina.ulicar wrote:Pa mostarac, hebo ga ja, jes' ti slusao Azrin "Fa, fa, fa" (sta mislis o cemu je tu rijec)? Hoces sada reci da je Azra supakluk? Sta lupas? Zato sto covjek kaze u pjesmi "mater vam jebem" on nije umjetnik? To ti je mjerilo? Ti care nemas pojma sa muzikom i ukoliko ti je ovo argument, onda bih ja, da sam na tvom mjestu, a fala Bogu nisam, sutao k'o zaliven. Ti si vjerovatno jedan od onih koji su sve sto znaju naucili iz jedne knjige, jarane, mi nismo.
mostarac wrote:Izvini ali ono sto radi Edo Maajka ima veze sa muzikom ko i bosanac s budizmom.
A sad sto je ovo zemlja krkana i primitivaca pa edo maajka moze biti ovde popularan do ludila to je samo nas moralni poraz.
-
BigBoss
#73 Re: Zasto mlada raja slusa stare izvakane grupe????
Treba priznati da rep nije nasto u BiH nego ja mislim u Americi. A i u njih je sve nesto fak, medjutim kod Amerikanaca su vise price iz zivota dok ovo kod Majke je samo politika. Mada onaj tupac je dosta repovo o problemima crnaca u Americi.mostarac wrote:
ja sam se azre naslusao i vrlo dobro znam sta je azra, medjutim Johnny nije imao potrebu da to fa fa la si provlaci kroz svaku pjesmu i da mu to bude osnovni nacin prepoznavanja i izrazavanja. Johnny je ipak za Edu Maajku nesto sto ovaj nikad nece dostici, cak ni stici na pola puta, i nema smisla porediti Johnny-a i Maajku, jer to je nebo i zemlja. Ja nisam zavrsio muzicke skole, ali sam jos kao malo dijete naucio da znam sta je recitacija i sta ne spada u muziku, a da zalost bude jos veca Maajka je jako los recitator. Dakle ne trebas biti veliki poznavalac umjetnosti da bi skontao da to sto radi Edo Maajka nema veze sa umjetnoscu nego sa krkanlukom i primitivizmom doticnog, koji nam se pokusava podvaliti kao umjetnost. Nazalost kakva nam je zemlja, takva nam je i tabela za vrednovanje umjetnosti, pa se onda neko poput Maajke moze nazvat umjetnikom, a obicni je primitivcina.
A sad sto je ovo zemlja krkana i primitivaca pa edo maajka moze biti ovde popularan do ludila to je samo nas moralni poraz.
Onaj Paf dedi je isto dosta popularan u svijetu, nije to bas krkanluk.
Ima repa svugdje, i svi tekstovi su krkanski ali to i jeste ono glavno.
-
mamica papucarka
a sto je Edo Majka primitivcina