Amerika će sankcionisati BiH

Izzoni

Post by Izzoni »

tek da poselamim rahmetli_ mostara :D ... nastavite...
domi

Post by domi »

" sda demokratija..... " :D :-D :) :-) :( :roll: :sad: :o :shock: :? :-? 8) 8-) :lol: :x :-x :P :zzzz: :razz: :oops:
Shoba

Post by Shoba »

ma nece niko nikog sankcionisati.....jade.....
novel

Post by novel »

promjena imena je kozmeticka promjena, a ukidanje nekog ministarstva STVARNI udarac RS-u.
1. dugotrajnim procesom (desetak-dvadeset godina u prvoj fazi) ponovnog ozivljavanja zemlje
slazem se 10-20 godina, mislim da ce toliko i trajati proces, a i ulazak u EU.....zasto onda zurimo, kud trcimo sa ovakvim naglim potezima, zasto ne bi sacekali da vidimo rasplet regiona (CG, Kosovo....).....zasto ne bi pod sponzorstvom amerike i eu, odredili 2008-9...godine ustavnih promjena.....gdje bi raspravljali cak i na opstinskom nivou?? i gdje bi se MI gradjani mogli vise ukljuciti u rasprave, preko recimo NVO.......Zasto nam "uvode" sankcije ako ce "proces" trajati 20 godina....hebo prvu fazu, hebo i drugu......koju moramo usvojiti u roku od par mjeseci :? ili sankcije :? ni u Iraku/Afganistanu nisu prijetili sankcijama.....neso smrdi...
Fair Life

Post by Fair Life »

novel wrote:(...)
Zasto nam "uvode" sankcije ako ce "proces" trajati 20 godina....hebo prvu fazu, hebo i drugu......koju moramo usvojiti u roku od par mjeseci :? ili sankcije :? ni u Iraku/Afganistanu nisu prijetili sankcijama.....neso smrdi...
Discipliniranje neposlusnog !!

Dijete se treba vaspitavati od rodjenja... sa trideset je kasno. Bojim se da je i sad prekasno, jer Bosnu i Hercegovinu je preuzela ulica.

Svijet nas je sacuvao "zajedno" u AVNOJ-evskim granicama i nece dopustiti da mu se mi poseremo na skrbnistvo. Bude li trebalo bice i samaranja... normalno.

Ne zaboravi... oni su nas usvojili, pa prema tome "roditelje" valja slusati.
novel

Post by novel »

Svijet nas je sacuvao "zajedno" u AVNOJ-evskim granicama i nece dopustiti da mu se mi poseremo na skrbnistvo. Bude li trebalo bice i samaranja... normalno.
Iskreno da ti kazem meni je svejedno usvoili ili ne....nit u dzep nit iz...Danas se u Daforu potpisuje neki "ugovor", godinama su radili na tome, Africka unija, UN, vlasti, pobunjenicke grupe......Deyton je dosao navrat nanos...Clinonu/Holbruku se zurilo da se to sto prije potpise, bilo je pred izbore.....danas kajanje...poslije je...nema kajanja...

Kako se pravio "Titov Usav"?Ko sve ucestvovao, ko sve raspravljao...Opsine??
"mosrarac" je definiivno u pravu.....nase je isprdilo, 20setak godina ce proces trajati.....ne bi trebali nasoj djeci samar na grbacu....mic po mic do gradjanske BiH ako je ikako moguce?? 5-6 godina je nista...
nikada nije kasno, covjek uci dok je ziv..........

:D i opet umre glup :oops: :D

p/s Veceras bi Mladic trebao biti u Hagu, Karadzic? :? :? ....smrdi li srdi...
novel

Post by novel »

Ministar vera Srbije Milan Radulović otišao je korak dalje ocenivši da postoji mogućnost i da Oli Ren promeni svoj stav.Izvor: B92
Koliko je godina proslo? :? Koliko je puta "promenjen stav" :? ..da li bi srbija izrucila covjeka koji je optuzen da je pocinio genocid u Evropi da im se zabrani odlazak na svjetsko prvenstvo?
senada

#58 Re: Amerika će sankcionisati BiH

Post by senada »

klif wrote:Američki ambasador Daglas Meklhejni kazao je u četvrtak da je glasanjem u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosna i Hercegovina poslala negativnu poruku Briselu i Vašingtonu i pokazala “da je neodlučna na svom putu ka članstvu u NATO i Evropskoj uniji”.
“Pitali su me hoće li SAD sankcionisati BiH za neuspjeh ustavne reforme. Da, postoji sankcija. Ovo glasanje šalje jaku poruku mojoj zemlji i Briselu, gdje dvije jake organizacije, NATO i Europska unija, nude članstvo BiH. Poruka koja je poslana je negativna”, kazao je Meklhejni.

Preneseno iz "Oslobodjenja".

Sta mislite o ovome?
da "smo" bili 'kooperativni' sankcionirali bi se malo iznutra, malo spolja, ovako cemo i iznutra i spolja :roll: :(

...ili tacnije receno - "TRAZILI STE GLEDAJTE" i uzivajte....

:zzzz:
muha_sa

Post by muha_sa »

Buš spasioc--oslobodi nas dragi predsjedniće--još nas vi niste ubijali--izdržo je Mujo i gore.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

cime nas to oni mogu sankcionisati ?

1. putovati ionako ne mozemo bez viza...

2. privrede nemamo... sve uvozimo, nista ne izvozimo... dakle ekonomski nam ne mogu nista...

3. da nam protjeraju "ambasadore" iz us i eu, samo bi nam ucinili uslugu...

4. da nas istjeraju iz un-a, jopet nikakav gubitak...

5. da nam zamrznu imovinu vani ? nikakav problem, nemamo je, a i ono sto imamo vec poklopili srbi i hrvati

6. da stave sve nase politicare na kojekakve crne liste i ne komuniciraju s njima... opet bi nam ucinili uslugu...

mrsko mi dalje... al toliko smo vec losi, da malo sta mogu uciniti da nam bude gore... sami smo se vec za to pobrinuli...

samo mogu da nas bombarduju, ali opet nemaju sta bombardovat, jer nemamo vise vojsku i namjensku industriju...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Za sve ove koji se ko lafo bune i radije hoce usvajanje ovih blentavih i posranih promjena pitam vas i zelim samo odgovor na to:

ZASTO SE NEMOZE CEKAT DO KRAJA SPORA "BIH vs. SCG" I ONDA AKO SE UTVRDI DA JE "RS" PRODUKT AGRESIJE I GENOCIDA NASTAVIT DALJE PO TIM PRAVOSNAZNIM KRITERIJAMA?

I ZASTO STE SPREMNI PRIHVATIT SVOJOM VOLJOM BEZ ONIH USLOVA KOJI SU BILI U DAYTONU JEDNU "RS" U BIH?

I nemojte molim vas pocet srat o "ona je vec legalizovan". JESTE AL` U DAYTONU gdje je bilo il´ nastavit rat i stradanje ili potpisat a vi bi sad bez toga samo to usvojili i cementirali i odrekli se prava da se ikada vise ukine "RS" jer ste na to "bez pritisaka i u mirno doba" dobrovoljno prihvatili!
davis.ba

Post by davis.ba »

odrekli se prava da se ikada vise ukine "RS" jer ste na to "bez pritisaka i u mirno doba" dobrovoljno prihvatili!
Prvo gdje je to pravo da jedan narod može ukinuti rs? Ko daje to pravo? Kako ga ostvariti?

Mislim, očiglendo da sam nešto propustio, gdje je to pravo, kod koga tražimo to pravo da nam se ispuni? Kad na ovo odgovorite onda ima smisla to pitanje gore.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

davis.ba wrote:
odrekli se prava da se ikada vise ukine "RS" jer ste na to "bez pritisaka i u mirno doba" dobrovoljno prihvatili!
Prvo gdje je to pravo da jedan narod može ukinuti rs? Ko daje to pravo? Kako ga ostvariti?

Mislim, očiglendo da sam nešto propustio, gdje je to pravo, kod koga tražimo to pravo da nam se ispuni? Kad na ovo odgovorite onda ima smisla to pitanje gore.
Nemoj vadit mrvice teksta nego lijepo odgovori na ono prvo pitanje pa onda te mogu uzet za ozbiljno.
davis.ba

Post by davis.ba »

Ti si fino pitao zašto se odričemo prava da se ukine rs?

I nemojte molim vas pocet srat o "ona je vec legalizovan". JESTE AL` U DAYTONU gdje je bilo il´ nastavit rat i stradanje ili potpisat a vi bi sad bez toga samo to usvojili i cementirali i odrekli se prava da se ikada vise ukine "RS"
Ja tebe pitam gdje je to pravo, kod koga da tražimo to pravo da ga ispunimo, naravno ako ga imamo uopšte?
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ponavljam da odgovoris na prvo pitanje ako imas nekog odgovora. Ono sto sam dole pisao nije bilo konktetno pitanje nego sve vise i vise sam siguran da uopce nemas argumenta.
davis.ba

Post by davis.ba »

Pa ja ti govorim da ti ne mogu odgovoriti na pitanje jer je postavljeno na pogrešnoj tezi.

Dakle pitaš zašto bi neko cementirao rs, ja ti kažem da je već cementirana rs.
Pitaš zašto bi se neko odrekao prava da se ukine rs, ja ti kažem da to pravo uopšte nemamo, ali sam te to pitao jer možda sam ja nešto propustio.

Ali očigledno da je to samo pusta propaganda Harisa jer da zaista ima nešto u tome do sad bi mi odgovorio na to.
zzzzz

Post by zzzzz »

E najsmjesniji su mi ovi koji se ko' boje sankcija.....isti likovi koji zamjeraju sto se potpisao Dejton.

Pa kako bi se tek tad postavili kad je visio mac nad glavom i kad je ulog bio puuuno veci (to jeste posljedice potpisivanja ili odbijanja), vjerovatno isto kao i oni koje kritikujete za taj potpis. Na tu foru su i oni pali...sad ili nikad 8-)
Frankyee

Post by Frankyee »

Ameri nece uvesti nove sankciije, jer one vec postoje.

To su sankcije na uvodenje pravde i prava. Treba znati da su Ameri surovo efikasni i vodeni ciljom. Oni u sustini zele BiH sve najbolje ali na primjer taj isti Mekleni je dobio zadatak da progura promjene u pravcu jacanja drzave Bih jer to Americka politika zeli. E onda dodemo do situacije gdje Mekleni taj posao mora da uradi kako tako jer mu je to zadatak, a posto u RS su cvrsto rekli dokle ce da idu onda moraju Klempo i Lagumdzija da prihvate taj minimum iz RS. Mekleni sretan i RS sretan a Klempo i Lagumdzija imaju obecanje o drugoj fazi. To je dakle jednostavno.

U svemu tome na zalost nema nista od napretka za BiH, a ono sto sam ja cuo od ustavnih promjena je ocaj, na primjer:

1. Mi trenutno nemamo entiteski nacin glasanja vec mora da bude 2/3 vecinskih glasova od ukupnog broja glasova. Istina Dom Naroda moze da obori odluke ali... Sve dakle sto treba da se uradi je da se umanji uticaj doma naroda. Dom naroda ce sam da padne jer je protivan svim demokratskim principima. Onoga trenutka kad Bih Bude blizu ulaska u EU dom Naroda se gasi.
2. uvodenje entiteskog glasanja je zlocin jer se pravi "demokratski" parlament ali se postuje etnicko ciscenje. Entitesko glasanje moze da prode u EU i to je najveca zamka ovih promjena, jer ce da glasanje na nivou Entiteta bude demokratsko ali to sto u RS ne postoji nijedna jaca nesrpska partija govori da je genocid uspio bar u jednom dijelu.

3 Bolje je ostati sa ovim trulim ustavom iz dejtona koji je totalno
nefunkcionalan nego preci na polufunkcionalni ustav koji nam nudi Mekleni zbog toga sto ovaj ustav mora pasti ali ce pasti prije nego se Entiteti uvuku u odlucivanje na nivbou BiH.

Novih sankcija nece biti zbog ustava ali bi moglo da ih bude zbog Policije i stava Dodika. Na zalost nesposobni Klempo je doveo do toga da sada stranke iz FBih se vide kao kocnica. Klempo je nasjeo na navlakusu da zbog obecanja prihvati lose sadasnje uredenje.

Samo se nadam da ce u Bosnjaka da se stvori jak drzavotvorni pokret koji ce da vodi kvalitetnu politiku. (Da odmah kazem da tu ne racunam na Harisa jer je mnogo gresaka pravio) Sa Klempom i Lagumdzijom nema napretka Bosnjacima a ni BiH.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

davis.ba wrote:Pa ja ti govorim da ti ne mogu odgovoriti na pitanje jer je postavljeno na pogrešnoj tezi.

Dakle pitaš zašto bi neko cementirao rs, ja ti kažem da je već cementirana rs.
Pitaš zašto bi se neko odrekao prava da se ukine rs, ja ti kažem da to pravo uopšte nemamo, ali sam te to pitao jer možda sam ja nešto propustio.

Ali očigledno da je to samo pusta propaganda Harisa jer da zaista ima nešto u tome do sad bi mi odgovorio na to.
Ma de covjece nisam te to pit´o nego:
ZASTO SE NE MOZE CEKAT KRAJ TUZBE U KOJO BI SE MOGLO PRAVOSNAZNO UTVRDIT DA JE "RS" PRODUKT AGRESIJE I GENOCIDA TE ODATLE POC SA PROMJENAMA?
zavrzlama

Post by zavrzlama »

" Amerika ce uvesti sankcije BIH "

Poenta svega je sto neki zlonamjerni politicari smatraju da se uvode sankciji federaciji....kao rs nije BIH..... a smatraju da je federacija BIH.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zavrzlama wrote:" Amerika ce uvesti sankcije BIH "

Poenta svega je sto neki zlonamjerni politicari smatraju da se uvode sankciji federaciji....kao rs nije BIH..... a smatraju da je federacija BIH.
Da..
Rekoh negdje:
Dupli arsini, dupli moral, "sto je moje, moje je; sto je tvoje nase je"...
novel

Post by novel »

Frankyee wrote:Ameri nece uvesti nove sankciije, jer one vec postoje.

To su sankcije na uvodenje pravde i prava. Treba znati da su Ameri surovo efikasni i vodeni ciljom. Oni u sustini zele BiH sve najbolje ali na primjer taj isti Mekleni je dobio zadatak da progura promjene u pravcu jacanja drzave Bih jer to Americka politika zeli. E onda dodemo do situacije gdje Mekleni taj posao mora da uradi kako tako jer mu je to zadatak, a posto u RS su cvrsto rekli dokle ce da idu onda moraju Klempo i Lagumdzija da prihvate taj minimum iz RS. Mekleni sretan i RS sretan a Klempo i Lagumdzija imaju obecanje o drugoj fazi. To je dakle jednostavno.

U svemu tome na zalost nema nista od napretka za BiH, a ono sto sam ja cuo od ustavnih promjena je ocaj, na primjer:

1. Mi trenutno nemamo entiteski nacin glasanja vec mora da bude 2/3 vecinskih glasova od ukupnog broja glasova. Istina Dom Naroda moze da obori odluke ali... Sve dakle sto treba da se uradi je da se umanji uticaj doma naroda. Dom naroda ce sam da padne jer je protivan svim demokratskim principima. Onoga trenutka kad Bih Bude blizu ulaska u EU dom Naroda se gasi.
2. uvodenje entiteskog glasanja je zlocin jer se pravi "demokratski" parlament ali se postuje etnicko ciscenje. Entitesko glasanje moze da prode u EU i to je najveca zamka ovih promjena, jer ce da glasanje na nivou Entiteta bude demokratsko ali to sto u RS ne postoji nijedna jaca nesrpska partija govori da je genocid uspio bar u jednom dijelu.

3 Bolje je ostati sa ovim trulim ustavom iz dejtona koji je totalno
nefunkcionalan nego preci na polufunkcionalni ustav koji nam nudi Mekleni zbog toga sto ovaj ustav mora pasti ali ce pasti prije nego se Entiteti uvuku u odlucivanje na nivbou BiH.

Novih sankcija nece biti zbog ustava ali bi moglo da ih bude zbog Policije i stava Dodika. Na zalost nesposobni Klempo je doveo do toga da sada stranke iz FBih se vide kao kocnica. Klempo je nasjeo na navlakusu da zbog obecanja prihvati lose sadasnje uredenje.

Samo se nadam da ce u Bosnjaka da se stvori jak drzavotvorni pokret koji ce da vodi kvalitetnu politiku. (Da odmah kazem da tu ne racunam na Harisa jer je mnogo gresaka pravio) Sa Klempom i Lagumdzijom nema napretka Bosnjacima a ni BiH
.
:thumbup: :bih:
novel

Post by novel »

Image
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

novel wrote:Image
Jel´ se te opet javlja slobina Bosna? :D
novel

Post by novel »

Jel´ se te opet javlja slobina Bosna?