Ustavne promjene - Mehmed Zilic - u pravu ili ne?
-
Shoba
nece biti nikakvog napretka dok god je RS "republika". Kada se to promijeni, onda mozemo razgovarati o svemu, i usvajati ustavne promjene.
ja sam za KANTONIZACIJU cijele BiH...po uzoru na svicu. tamo brate imas francuske, talijanske i njemacke kantone i mirna Bosna....
ja sam za KANTONIZACIJU cijele BiH...po uzoru na svicu. tamo brate imas francuske, talijanske i njemacke kantone i mirna Bosna....
-
davis.ba
Ja nisam rekao da ja nisam protiv entiteta tako da ne znam zašto mi sve ovo govoriš. Itekako sam svjestan svega toga.manijak1 wrote:Znaš li ti Davis.ba ......koliko administracije imaju entiteti ?
Vjerovatno neće svi ostati bez posla ( osnivanje novih lokalnih i regionalnih uprava ) ali .....znaš li koje bi to budžetsko rasterećenje bilo za ovu zemlju ?
I koliko bi tih para moglo ići u drugim pravcima , posebno onim proizvodnim.
Zar treba nešto više u ovom trenutku ?
Ovo nije odgovor na moje pitanje.spongebob wrote:jedini "kompromis" koji je bio moguc sa cetnickom bagrom su bile ustavne promjene. To je u ovom politickom trenutku beton, jer ameri ocigledno imaju druge planove.
I fakat je da ce pritisnuti i da ce se ove promjene usvojiti. Ovaj "prijateljski" savjet je ono sto trenutna americka administracija namjerava sprovesti i ovo ce ionako biti usvojeno, sve ostale je show za raju. Ovi iz cetniteta se ne pitaju, nego su shvatili pravila igre. dakle ni to nije bio kompromis, nego su jednostavno prihvatili pravila igre.
-
spongebob
Pa Srbi NECE a Amerima nije po volji...Sta tu dalje raspravljati? Ja bih najvise volio kad bi narod BIH sjeo za sto i dogovorio ono sto im najvise odgovara (lokalna samouprava sa centralizovanom vlascu, nesto sto ima Francuska)Shoba wrote:nece biti nikakvog napretka dok god je RS "republika". Kada se to promijeni, onda mozemo razgovarati o svemu, i usvajati ustavne promjene.
Smijesno je ovo odbijanje ustavnih promjena, jer niko od ovih sto ih odbijaju ne prezentiraju javnosti realnu alternativu. Ovo je samo onanisanje nad izmorenim narodom. Populizam je kod nas jedina napredna oblast, o tome bi tomove mogli pisati.
-
spongebob
davis.ba wrote:
Ovo nije odgovor na moje pitanje.spongebob wrote:jedini "kompromis" koji je bio moguc sa cetnickom bagrom su bile ustavne promjene. To je u ovom politickom trenutku beton, jer ameri ocigledno imaju druge planove.
I fakat je da ce pritisnuti i da ce se ove promjene usvojiti. Ovaj "prijateljski" savjet je ono sto trenutna americka administracija namjerava sprovesti i ovo ce ionako biti usvojeno, sve ostale je show za raju. Ovi iz cetniteta se ne pitaju, nego su shvatili pravila igre. dakle ni to nije bio kompromis, nego su jednostavno prihvatili pravila igre.
pa...ovi iz cetniteta nece prihvatit ukidanje RS-a pa da im i zvijezde sa neba skines, pa ne znam zasto bih se zamarao...
-
Panasonic
Ustav se ne donosi svake godine. Kakav se sada Ustav donese, tako ce vam biti u vremenu koje slijedi. Buducnost se ne gradi na ratnim osvajanjima, trebamo cekati zavrsetak tuzbe pa ukinuti RS i onda donijeti novi Ustav.
Pitate li se zasto su MZ i SAD tako navalile na donosenje Ustava? Pa zasto je Zilic kriv Americi; zasto Amerika hoce da sankcionise BiH sto nije donijela Ustav? Ovo je ucjenjivanje. Zilic nije uradio nista ilegalno, samo je glasao za ili protiv. Ako ne smije glasati protiv, zasto se onda uopste pravilo zasijedanje politicara o Ustavu.
Ne zaboravite, ovaj Ustav je jako vazan. Nasa buducnost zavisi od njega!
Mi gradimo nasu privredu!
Mi gradimo nasu drzavu!
Mi ne zavisimo ni od koga!
Pitate li se zasto su MZ i SAD tako navalile na donosenje Ustava? Pa zasto je Zilic kriv Americi; zasto Amerika hoce da sankcionise BiH sto nije donijela Ustav? Ovo je ucjenjivanje. Zilic nije uradio nista ilegalno, samo je glasao za ili protiv. Ako ne smije glasati protiv, zasto se onda uopste pravilo zasijedanje politicara o Ustavu.
Ne zaboravite, ovaj Ustav je jako vazan. Nasa buducnost zavisi od njega!
Mi gradimo nasu privredu!
Mi gradimo nasu drzavu!
Mi ne zavisimo ni od koga!
Last edited by Panasonic on 28/04/2006 18:48, edited 1 time in total.
-
klif
Niti mogu, niti zelim govoriti u njihovo ime. Polazim od toga da su u stanju artikulisati sopstvene zahtjeve.davis.ba wrote:
Kažeš kompromisno riješenje. To znači da sve strane daju po jedan dio za opšte dobro i postizanje dogovora. E sad, šta bi ti dao strankama iz rs-a kao kompenzaciju da oni pristanu da se ukinu entiteti?
Mogu ti samo pokusati odgovoriti, mada ulazim u jako opasnu zonu.
Ako oni iz RS-a pokusaju razgovarati sa Bosnjacima, ovi odmah upadaju u razlicita emotivna stanja. Primjer je recimo nick "tiha noc" na temi Lagumdzija-Silajdzic.
Ako neko iz RS-a pomene zlocine nad Srbima, lako Bosnjaci upadaju u zamku "prebrojavanja zrtava". Molim da me se pogresno ne razumije. Jedna, jedina nepotrebna zrtva, je jedna previse.
Ako neko iz RS-a ukaze na to da u Sarajevu vise nema Srba, ili ih je ostalo jako malo, rijetko cemo reci, evo pozivamo vas da se vratite.
Ako "oni" kazu "vi ste zapoceli rat" jer ste sa Hrvatima preglasali srpski narod 92, reci cemo, mi u "Velikoj Srbiji" ne bismo prezivjeli.
Ako se Bosnjacima ne prizna "jedina i iskljuciva pozicija zrtve" izvlacimo sve registre da bismo dokazali suprotno.
Ako se Bosnjacima spocitaju "mudzahedini", pozivamo se na Ruse, Ukrajince i sl.
Ako Hrvati kazu Bosnjacima, nemojte nas preglasavati sa Srbima, nece se Bosnjaci na to obazirati.
Kad kazemo "mi" i "oni", uvijek znamo o kome se radi.
Bilo bi toga jos. S tim da svjesno preuzimam rizik da se bosnjackom dijelu foruma moj stav uopce nece svidjeti.
-
davis.ba
Pa šta predlažu neki onda neke opšte diskusije, razmatranja oko ustavnih promjena kao da se svi zalažu za ustavne promjene kad to nije istina. Normalno da će učestvovati 6-7 najjačih političkih lidera jer se ovdje radi o klasičnim PREGOVORIMA. Niko nije iz rs-a rekao, pa stanje nije baš najbolje, hajmo da tražimo bolje riješenje, već su ljudi iz međunarodne zajednice insistirali da se dođe do kompromisa.spongebob wrote:davis.ba wrote:
pa...ovi iz cetniteta nece prihvatit ukidanje RS-a pa da im i zvijezde sa neba skines, pa ne znam zasto bih se zamarao...
-
davis.ba
Klif ne razumijem šta hoćeš da kažeš. Ti si ovo napisao:
Ja te sad pitam, na koji način ti misliš doći do tog kompromisnog riješenja. Zadnji tvoj post nisam baš razumio.Predlozio bih da se otpocne najsira javna rasprava o ustrojstvu zemlje koji bi bio prihvatljiv za sve konsitutivne narode i gradjane BiH. Tu bih pokusao ukljiciti predstavnike sviha stranaka, nevladinih organizacija, socijalnih partnera, sredstava javnog informisanja i ostalih zainteresiranih subjekata. Raspravau ne bih vremenski ogranicavao.
Iznalazenje konsenzusa je mukotrpan posao. Ali ukoliko zbilja postoji volja da se stanje poboljsa, a da se pritom niko ne smatra zapostavljenim i prevarenim , mislim da je moguce postici kompromisno rjesenje.
-
klif
Onog momenta kada se prestane razmisljati emocijama i kada svako pogleda prvo sebi u oci, a to znaci Bosnjaci Bosnjacima, Srbi Srbima, Hrvati Hrvatima, a ostali svima nama, te kada iskreno priznamo sami sebi da smo mozda i mi pravili greske, dobro naravno "nase" su manje nego "vase", i kada budemo poceli da slusamo sta nam kazu oni koji nisu "nasi", i kada za RS ne budemo govorili "chetnitet", i kada svaki Bosnjak ne bude "balija", a svaki Hrvat "ustasa", i kada budemo poceli da biramo najbolje medju nama, jer znaju kako razgovarati i pregovarati i dogovarati se, i kada shvatimo da mala djeca ne razumiju nas jezik mrznje, ali ih istrajno tome ucimo, i kada bude moguce reci da je mijesani brak bogatstvo jedne zemlje, i kada nama hodze i popovi prestanu tabiriti politiku.......
Mozda shvatimo da nismo jedni drugima neprijatelji. I trecima naravno. I mozda se dogovorimo oko Ustava. Mozda!
Mozda shvatimo da nismo jedni drugima neprijatelji. I trecima naravno. I mozda se dogovorimo oko Ustava. Mozda!
-
klif
Ah da, i kada Bosnjaci izaberu boljeg od Tihica, Srbi od Paravca, Hrvati od Ive-Mire Jovica. I kada "nasi" kazu "vasima" - jebiga ne znam. Nisam bas to htio. Nisam jarane, matere mi.
Mozda cemo otici na svjetsko prvenstvo. I mozda ce nasi Srbi i Hrvati biti najbolji u grupi, a Bosnjaci ce se najvise radovati. A opet mozda.
A ja se nadam da hoce.
Mozda cemo otici na svjetsko prvenstvo. I mozda ce nasi Srbi i Hrvati biti najbolji u grupi, a Bosnjaci ce se najvise radovati. A opet mozda.
A ja se nadam da hoce.
-
spongebob
a to ce biti nikad. btw, manimo se ove lazne politicke korektnosti i nezajezljive potrebe istovremenog pominjanja rijeci cetnik/ustasa/balijaklif wrote:Onog momenta kada se prestane razmisljati emocijama i kada svako pogleda prvo sebi u oci, a to znaci Bosnjaci Bosnjacima, Srbi Srbima, Hrvati Hrvatima, a ostali svima nama, te kada iskreno priznamo sami sebi da smo mozda i mi pravili greske, dobro naravno "nase" su manje nego "vase", i kada budemo poceli da slusamo sta nam kazu oni koji nisu "nasi", i kada za RS ne budemo govorili "chetnitet", i kada svaki Bosnjak ne bude "balija", a svaki Hrvat "ustasa", i kada budemo poceli da biramo najbolje medju nama, jer znaju kako razgovarati i pregovarati i dogovarati se, i kada shvatimo da mala djeca ne razumiju nas jezik mrznje, ali ih istrajno tome ucimo, i kada bude moguce reci da je mijesani brak bogatstvo jedne zemlje, i kada nama hodze i popovi prestanu tabiriti politiku.......
niko iz hrvatskog i bosnjackog naroda, barem ne javno nije za ekstremnu politicku opciju. Niko se od hrvatskog ili bosnjackog naroda ne bori tako otvoreno i sa srcem za drzavu bez drugih naroda osim srba. srbi su bolesni jer su fasisti i BASTA. Nemam ja protiv tih ljudi nista ali 90% njih je bolesno u glavu pa ne znam zasto bi to sad trebala biti tabu teza.
Ovo sto je bilo ponudjeno kao realna politicka alternativa promjene bijednog stanja je odbijeno radi sujete pojedinaca i politickih ambicija politicke kriminalne bande. Niko nije ponudio niti jednu drugu prihvatljivu opciju ili alternativu promjenama, samo se udara na isprazne floskule, jer znaju da gladan bosanski covjek konacno zeljan pravde pada na te jeftine parole tipa treba ukinuti RS, vratiti ljiljane etc. To su zmije koje su naucile pravila igre i njima nije nista sveto pa ni gladan bosanski covjek.
U ovoj drzavi je sve naopako.
PS. a u vezi Zilica...jos jedan koji je shvatio i uhvatio priliku da se nadje na pravoj strani. Eno Mileta, to isto radi Srbima
bagra je to, nema principa.
- dizZaster
Mehmed Žilić, poslanik SDA u Državnom parlamentu
Amandmani bi instalirali kiparski model u BiH
Ne mogu i neću glasati za nešto što će utemeljiti podjelu BiH * Kebo mu svojevremeno pokazao "dosje" protiv njega * Šta bi bilo s reformom policije
- Bio sam i ostajem borac za cjelovitu BiH. Da sam glasao za amandmane, odstupio bih od svih svojih uvjerenja. Ne mogu i neću prihvatiti da glasam za nešto što će utemeljiti podjelu Bosne i Hercegovine. Predloženim promjenama Ustava BiH ovdje se instalira kiparski model, a ja ne mogu dići ruku za takvo nešto - kazao je u razgovoru za "Dnevni avaz" Mehmed Žilić, poslanik Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
On navodi i primjer koji ga je dodatno motivirao da ne glasa za amandmane.
Nema osvete
- Da su oni usvojeni, 13 poslanika moglo bi odbaciti zakon o unutrašnjim poslovima i time blokirati reformu policije - kaže Žilić.
Na upit da li je bilo pritisaka, pa i ucjena, odgovara potvrdno.
- Ne mogu vam ni ispričati šta je sve bilo. Svakakvih je priča bilo, ali o tome neću pričati - ističe Žilić i dodaje da je svjestan kako je najveći dio razgovora koje je imao sa stranim i domaćim zvaničnicima bio dobronamjeran.
Odbacuje tvrdnje da je njegovo neglasanje čin osvete prema predsjedniku i potpredsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću i Mirsadu Kebi. Potvrđuje da mu je Kebo svojevremeno pokazao "dosje" koji je bio protiv njega, ali ističe da nije ljut na njega.
Molio Tihića
- Tada jesam bio ljut na Tihića koji je znao da taj papir postoji, a nije mi rekao. Prije godinu sam s nekim profesorima ustavnog prava išao kod njega i molio ga da sada ne ide u ustavne promjene, već da putem Ustavnog suda BiH postepeno uklanja nepravde u uređenju države,kojima se diskriminiraju konstitutivni narodi.Također,kazao sam mu da se treba fokusirati na tužbu BiH protiv SCG pred Međunarodnim sudom pravde. Čak sam mu rekao da će, ako to dvoje riješi u korist BiH, biti najpopularniji političar - kaže Žilić.
S. NUMANOVIĆ
Nema ličnih razloga
- Nije ovo u meni prepuklo jučer. Ovaj stav je moje životno opredjeljenje i priča koju pričam ponavlja se intenzivno posljednju godinu. Ubijeđen sam da se ovim amandmanima utemeljuje Kipar u BiH i ne mogu podnijeti da se na ratnim osvajanjima gradi budućnost BiH. Dakle, nema nikakvih ličnih animoziteta ili osvete prema bilo kome. Jednostavno, ne mogu protiv svojih uvjerenja - kaže Žilić.
Moj mandat dao sam SDA na raspolaganje
- Ako me SDA ne istjera, jer nisam poslušao, ostajem član stranke. No, moj poslanički mandat ostaje im na raspolaganju i dao sam ga odmah kad sam rekao da neću glasati za ovo. Dakle, sada je do SDA - kaže Žilić.
kraj citata;
Amandmani bi instalirali kiparski model u BiH
Ne mogu i neću glasati za nešto što će utemeljiti podjelu BiH * Kebo mu svojevremeno pokazao "dosje" protiv njega * Šta bi bilo s reformom policije
- Bio sam i ostajem borac za cjelovitu BiH. Da sam glasao za amandmane, odstupio bih od svih svojih uvjerenja. Ne mogu i neću prihvatiti da glasam za nešto što će utemeljiti podjelu Bosne i Hercegovine. Predloženim promjenama Ustava BiH ovdje se instalira kiparski model, a ja ne mogu dići ruku za takvo nešto - kazao je u razgovoru za "Dnevni avaz" Mehmed Žilić, poslanik Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
On navodi i primjer koji ga je dodatno motivirao da ne glasa za amandmane.
Nema osvete
- Da su oni usvojeni, 13 poslanika moglo bi odbaciti zakon o unutrašnjim poslovima i time blokirati reformu policije - kaže Žilić.
Na upit da li je bilo pritisaka, pa i ucjena, odgovara potvrdno.
- Ne mogu vam ni ispričati šta je sve bilo. Svakakvih je priča bilo, ali o tome neću pričati - ističe Žilić i dodaje da je svjestan kako je najveći dio razgovora koje je imao sa stranim i domaćim zvaničnicima bio dobronamjeran.
Odbacuje tvrdnje da je njegovo neglasanje čin osvete prema predsjedniku i potpredsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću i Mirsadu Kebi. Potvrđuje da mu je Kebo svojevremeno pokazao "dosje" koji je bio protiv njega, ali ističe da nije ljut na njega.
Molio Tihića
- Tada jesam bio ljut na Tihića koji je znao da taj papir postoji, a nije mi rekao. Prije godinu sam s nekim profesorima ustavnog prava išao kod njega i molio ga da sada ne ide u ustavne promjene, već da putem Ustavnog suda BiH postepeno uklanja nepravde u uređenju države,kojima se diskriminiraju konstitutivni narodi.Također,kazao sam mu da se treba fokusirati na tužbu BiH protiv SCG pred Međunarodnim sudom pravde. Čak sam mu rekao da će, ako to dvoje riješi u korist BiH, biti najpopularniji političar - kaže Žilić.
S. NUMANOVIĆ
Nema ličnih razloga
- Nije ovo u meni prepuklo jučer. Ovaj stav je moje životno opredjeljenje i priča koju pričam ponavlja se intenzivno posljednju godinu. Ubijeđen sam da se ovim amandmanima utemeljuje Kipar u BiH i ne mogu podnijeti da se na ratnim osvajanjima gradi budućnost BiH. Dakle, nema nikakvih ličnih animoziteta ili osvete prema bilo kome. Jednostavno, ne mogu protiv svojih uvjerenja - kaže Žilić.
Moj mandat dao sam SDA na raspolaganje
- Ako me SDA ne istjera, jer nisam poslušao, ostajem član stranke. No, moj poslanički mandat ostaje im na raspolaganju i dao sam ga odmah kad sam rekao da neću glasati za ovo. Dakle, sada je do SDA - kaže Žilić.
kraj citata;
-
emmiirr
Pa zasto bi mi glasali za podjelu i verificiranje republike sumske?klif wrote:Ne mislim da je moguce bilo koga natjerati na bilo sta. Ne vidim cak ni potrebu da se bilo ko tjera na nesto.Prenj wrote: Lijepo zvuci, ali kad dodje do konkretne Parlamentarne sprovedbe, opet te pitam KAKO? Ne zaboravi da je potrebno dobiti dvije trecine glasova ZA u jednom domu + prolaz u Domu naroda?
Zasto bi poslanici iz RS-a glasali da ukinu RS? Kako ih natjerati osim jos jednim ratom?
U svakom je partnerstvu neophodno praviti kompromise. Kompromisi se mogu praviti tamo, gdje postoji povjerenje medju partnerima.
Mislim da je moguce (ponovo) uspostaviti povjerenje, samo ako su partneri zaista iskreni u svojim namjerama. Ako se ozbiljno pristupi strahovima i jednih i drugih i trecih i svih ostalih, ne vidim zasto je to nemoguce.
Pa razumna smo bica.
Zasto?
Nemoj mi reci od straha...
-
bornheim
Mehmed Zilic nije u pravu.Nije u pravu zato sto ignorise nase (jos uvijek) prijatelje SAD i zap. Evropu.On bi trebao da se malo zamisli da li bi se Sarajevo bez njihove pomoci deblokiralo, tako isto Bihac i ostali gradovi ,da sad ne nabrajam .I sad kad nam nasi prijatelji .koji su vojno i politicki u BiH (fala Bogu-jer bi sutra opet doslo do klanja)govore "idite tim putem ne bojte se mi smo iza vas"tad ovaj prdekavac Zilic to bagatelise i govori da se boji da ce doci do podjele Bosne (kao da sad nije podjeljena-Jel se gledala Grbavica u Banjaluci, za koju reprezentaciju Dodik navija,koje su dnevne novine najtiraznije u RS) i glasala budala protiv!Kao on se boji za BiH.Pa pametnjakovicu (da ne kazem majmune) kad se BiH nije raspala u ratu ( kad su cetnici 100 puta bili bolje naoruzani nece ,vala ,ni u miru.Meni, kao i svakom Bosnjaku se ime Republika Srpska GADI´, i jedno je sugurno da se ustroj drzave treba mijenjati a to se radi korak po korak,a mi smo vec na prvom koraku pali. Nazalost.
-
Shoba
na kraju krajeva, ne postoje normalni uslovi za mijenjanje ustava. Jos uvijek nam stranci sve organizuju, a jebo to.......
Ja sam za KORJENITE ustavne promjene,,,,,,,,,,ove predlozene samo cementiraju dejton....
Hejs i ostala bagra u svojim sopstvenim drzavama su totalni anonimusi.......a nama bi da kroje sudbinu...
Ja sam za KORJENITE ustavne promjene,,,,,,,,,,ove predlozene samo cementiraju dejton....
Hejs i ostala bagra u svojim sopstvenim drzavama su totalni anonimusi.......a nama bi da kroje sudbinu...
-
krkan
upravu si umjetnice sto posto dok god nama raznorazne bjelosvjetske karine kroje 'rjesenja' svjetlo na kraju tunela se nece pojavitiShoba wrote:na kraju krajeva, ne postoje normalni uslovi za mijenjanje ustava. Jos uvijek nam stranci sve organizuju, a jebo to.......
nego glasajmo i non stop mjenjajmo pa ce valjda isplivati kakav kvalitet
i koji ce se pocet ponasat kao nas servis a ne da mi budemo do vijeka njihov
-
Shoba
http://www.pbsbih.ba/vijesti/2006/april/28/v01.html
samo ovo procitajte i sve je jasno...........unaprijed su racunali da ce amandmani biti usvojeni i nisu se bunili, a sada kad su vidjeli da nece, vidi frke.......
Oni jos uvijek drobe o PREGLASAVANJU, koje je najnormalnija demokratska procedura. Njima je preglasavanje u skupstini RS normalna stvar, ali na drzavnom odmah potezu nozeve............ee ljudi moji, prave smo budale. Njima sve prolazi, nama nista.....
samo ovo procitajte i sve je jasno...........unaprijed su racunali da ce amandmani biti usvojeni i nisu se bunili, a sada kad su vidjeli da nece, vidi frke.......
Oni jos uvijek drobe o PREGLASAVANJU, koje je najnormalnija demokratska procedura. Njima je preglasavanje u skupstini RS normalna stvar, ali na drzavnom odmah potezu nozeve............ee ljudi moji, prave smo budale. Njima sve prolazi, nama nista.....
- Vodenjak
I da dodam, zaboravio si...klif wrote:Onog momenta kada se prestane razmisljati emocijama i kada svako pogleda prvo sebi u oci, a to znaci Bosnjaci Bosnjacima, Srbi Srbima, Hrvati Hrvatima, a ostali svima nama, te kada iskreno priznamo sami sebi da smo mozda i mi pravili greske, dobro naravno "nase" su manje nego "vase", i kada budemo poceli da slusamo sta nam kazu oni koji nisu "nasi", i kada za RS ne budemo govorili "chetnitet", i kada svaki Bosnjak ne bude "balija", a svaki Hrvat "ustasa", i kada budemo poceli da biramo najbolje medju nama, jer znaju kako razgovarati i pregovarati i dogovarati se, i kada shvatimo da mala djeca ne razumiju nas jezik mrznje, ali ih istrajno tome ucimo, i kada bude moguce reci da je mijesani brak bogatstvo jedne zemlje, i kada nama hodze i popovi prestanu tabiriti politiku.......
...i svaki BOSANAC - komunjara!
- Vodenjak
Pa covjek poznaje sve Srbe pa zna valjda...klif wrote:Sa tvojim stavovima apsolutno nemam nista. I licno se stidim onoga sto si rekao.spongebob wrote: srbi su bolesni jer su fasisti i BASTA. Nemam ja protiv tih ljudi nista ali 90% njih je bolesno u glavu pa ne znam zasto bi to sad trebala biti tabu teza.
Sto se i ti odmah bunis ba?
p.s. @spongebob, radije i sa Dodikom nego s tobom u buducnost!
-
davis.ba
Bosna je podjeljena i entitetsko uređenje nije nikakva privremena situacija. Kad to shvatite drugačije ćete razmišljati o budućnosti.emmiirr wrote: Pa zasto bi mi glasali za podjelu i verificiranje republike sumske?
Zasto?
Nemoj mi reci od straha...