Pearl Jam u Zagrebu!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
krava

Post by krava »

http://video.google.com/videoplay?docid ... 4357770983

a morbidnoscu novog spota mogu se mjeriti sa marilyn mansonom! :D
Nabildana_Baba

Post by Nabildana_Baba »

Animal wrote:Pozdrav ljudi.. Evo registrovah se cim sam vidio ovaj topic.. Veliki fan PJ-a jos od malih nogu zeljno iscekuje ovaj konceret..
Iz Sarajeva sam i osim svog brata ne znam ni jednu osobu koja ih slusa :) pomalo zalosno..
Na pearljam.com forumu imate thread "PJ in Belgrade" gdje se uglavnom skuplja raja iz bivse nam drzave pa ko je voljan neka navrati..
Ja sam se cuo sa Čičkom (ko je iz Sa zna o kome pricam :) ) i covjek mi je rekao da se 100% ide organizovano iz Sa samo sto ce to biti objavljeno za neka dva mjeseca.. Znaci nemojte se brinut, bice karata!!

Jel se meni cini il nas ima pravo malo u BiH? Valjda dok su oni bili najpopularniji, ovdje bio rat pa je i to (po meni) jedan od razloga sto ovdje i nisu bas slusani..
Animal, pravo si me obradovao informacijom o organizovanom prevozu!

Znaci, ipak ne idem sama, nego s citavim autobusom ljudi!:))
Animal

Post by Animal »

zensko wrote:kakav je ovo tekno :D

:D
Ustvari to je scena dok sviraju pjesmu Green Disease sa albuma Riot Act (koja je btw. fenomenalna :D )..

E cure, jeste vi iz Sarajeva? Daj recite mi neko mjesto gdje se moze upoznat neko ko slusa PJ? Meni je Internet jedini kontakt sa pearl jam fanovima..

Sviđa li vam se novi album? meni je extra, skoro pa bolji od Tena :)
Nabildana_Baba

Post by Nabildana_Baba »

Nisam ga jos uvijek poslusala, malo me je strah da cu se razocarati. Prijatelj s kojim sam se dogovarala ici na koncert sad se predomislja jer je, kao, novi album - smece.

I da, jesam u Sa i jesam veliki fan.
Nabildana_Baba

Post by Nabildana_Baba »

I meni je najbolji Vitalogy. :-D
Animal

Post by Animal »

Ma taj ti prijatelj nema pojma.. Znam da svako ima svoje misljenje ali "Avokado" je album gdje su sve pjesme dobre, a neke i odlicne.. Neces se sigurno razocarati, idi trci u cd shop :)

Znam i ja mnoge "fanove" koji znaju samo par pjesama sa Tena i Vs-a ali da bi bio fan treba ti se sviđati sve..

na http://www.aol.com (music) imas Pearl Jamov session pa ako imas bolju konekciju mozes pogledati kako nove (i neke stare) pjesme zvuce uzivo.

I evo jedan link gdje se skupljamo mi sa balkana pa navratite: http://forums.pearljam.com/showthread.p ... m+belgrade
vedderedi

Post by vedderedi »

Meni je Riot Act pravo dobar, mozda cak i u istom nivou kao Ten.
black

Post by black »

ten je tHe beSt 8)
Nabildana_Baba

Post by Nabildana_Baba »

Animal wrote: na http://www.aol.com (music) imas Pearl Jamov session pa ako imas bolju konekciju mozes pogledati kako nove (i neke stare) pjesme zvuce uzivo.I
Hvala, srce si!
Lonchich

Post by Lonchich »

Indifference....

Elderly woman behind a counter in a small town...

Better man....

Sta bih dala da sad mogu cuti te pjesme.....

Ima li ko da mi linka?
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Saian wrote:e gdje je moja velika chupa sad :roll:
Pa "dole" sam si insistirao da nam pokazes kad si bio pjan :D:D:D
GivenToFly

#62 Pozdrav od najveceg PJ fan-a sjeverno-evropske hemisfere...

Post by GivenToFly »

Zar je moguce da postoji PJ topic na jednom BH forumu :shock:
Shokirana sam majke mi :)

Nakon scene na Roskildama mislila sam da ih nikad vise necu vidjeti live na evropskom tlu. Ali hvala Bogu prevarih se debelo :) It happens to the best of us... :D

Danas dobih karte za show u Berlinu 23.9. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Ovo ce mi biti sedmi put da ih gledam uzivo :thumbup:

Animal: Zar ti moze ista biti bolje od Ten-a :P
irfan2

Post by irfan2 »

vidis, ipak nismo tako zaostali :roll:
Animal

#64 Re: Pozdrav od najveceg PJ fan-a sjeverno-evropske hemisfere

Post by Animal »

GivenToFly wrote:
Pa rekao sam da je skoro pa bolji :D Ten je legendaran iako se mnogi fanovi i ne slazu bas sa tim.. Mnogi ce reci da je bio nedovrsen, nedovoljno "zreo" itd..

Znate li i jedan tribute band Pj u BiH? To bi fakat volio cuti.. Osim toga, znate li vi neko mjesto gdje se moze cuti njihova muzika?
Nabildana_Baba

#65 Re: Pozdrav od najveceg PJ fan-a sjeverno-evropske hemisfere

Post by Nabildana_Baba »

Animal wrote:
GivenToFly wrote:
Pa rekao sam da je skoro pa bolji :D Ten je legendaran iako se mnogi fanovi i ne slazu bas sa tim.. Mnogi ce reci da je bio nedovrsen, nedovoljno "zreo" itd..

Znate li i jedan tribute band Pj u BiH? To bi fakat volio cuti.. Osim toga, znate li vi neko mjesto gdje se moze cuti njihova muzika?
Kod mene u stanu :D :-D
Nabildana_Baba

#66 Re: Pozdrav od najveceg PJ fan-a sjeverno-evropske hemisfere

Post by Nabildana_Baba »

Animal wrote:
GivenToFly wrote:

Kod mene u stanu :D :-D
vedderedi

#67 Re: Pozdrav od najveceg PJ fan-a sjeverno-evropske hemisfere

Post by vedderedi »

Animal wrote: Znate li i jedan tribute band Pj u BiH? To bi fakat volio cuti..
Eh, sad pretjerujes, ipak bi to bilo previse za BiH. :D
Animal wrote:Osim toga, znate li vi neko mjesto gdje se moze cuti njihova muzika?
Ja koliko znam jedino se u Slozi zna nekad cuti PJ, cetvrtkom kad sviraju oni "Unplugged plug" ili kako se vec zovu, mozda jos i u Rock teatru (ali tamo djeca izlaze?!?) i mozda u ovom novom mjestu "Ghetto" na D. Malti.
GivenToFly

Post by GivenToFly »

irfan2 wrote:vidis, ipak nismo tako zaostali :roll:
Pa ovdje niko i nije spomenuo zaostalost nego me je pozitivno iznenadilo da ima nase raje koji ih slusaju i zele o njima da tipkaju. Da nije samo mlacenje prazne slame kao sto je obicno po BH forumima :)

Rock on Irfooooo :mrgreen:
Animal wrote:Pa rekao sam da je skoro pa bolji Very Happy Ten je legendaran iako se mnogi fanovi i ne slazu bas sa tim.. Mnogi ce reci da je bio nedovrsen, nedovoljno "zreo" itd..
Pa i ja bi rekla da je bio nedovrsen ali ipak za mene boljeg nema :) Can't find a better man (I mean album) :)
Jel ti Animal najbolja pjesma? One, two, three, four, five against one... :music2:
Saian

Post by Saian »

horns&drums wrote:
Saian wrote:e gdje je moja velika chupa sad :roll:
Pa "dole" sam si insistirao da nam pokazes kad si bio pjan :D:D:D

Horns dragi sta se tebi desilo :D :D :D da se nisi zaljubio ? :D
briga

Post by briga »

Lonchich wrote:Indifference....

Elderly woman behind a counter in a small town...

Better man....

Sta bih dala da sad mogu cuti te pjesme.....

Ima li ko da mi linka?
http://rapidshare.de/files/21351541/Better_Man.mp3.html
http://rapidshare.de/files/21351902/Eld ... n.mp3.html
http://rapidshare.de/files/21352436/Ind ... e.mp3.html
vedderedi

Post by vedderedi »

Imam njihov DVD "Live at the Garden" s koncerta u Madison Square Gardenu pa ga svako malo pristavim. Odlican DVD, nadam se da ce bar priblizno dobro biti i u ZG. :)
vedderedi

Post by vedderedi »

Pa jel' to ja jedini ovdje gotivim "Riot Act"?
Jeste li slusali uopste taj album, pa tu su neke od njihovih najboljih stvarki: Love Boat Captain, Ghost, You Are, Green Desease, Bushleager, Save You...
GivenToFly

Post by GivenToFly »

...Love is a tower of strength to me. I am the shoreline but you're the sea...

:)

Gotivim i ja RA. Yes, it's f****** political ;-)
Animal

Post by Animal »

GivenToFly wrote:
irfan2 wrote:vidis, ipak nismo tako zaostali :roll:
Animal wrote:Pa rekao sam da je skoro pa bolji Very Happy Ten je legendaran iako se mnogi fanovi i ne slazu bas sa tim.. Mnogi ce reci da je bio nedovrsen, nedovoljno "zreo" itd..
Pa i ja bi rekla da je bio nedovrsen ali ipak za mene boljeg nema :) Can't find a better man (I mean album) :)
Jel ti Animal najbolja pjesma? One, two, three, four, five against one... :music2:
Animal mi nije najdraza pjesma ali mi je svakako jedna od drazih.. Eh sad, najbolje nemam jer su mi skoro sve odlicne ali mogao bih izdvojiti: FAithfull (gledam je kao da je moto mog zivota :) ), Black, Even Flow, Jeremy (ovo su mi pocetci slusanja i zauvijek ce ostati najslusanije pjesme, sa tim sam poceo).. Tu su jos RVM, State Of Love And Trust, Rats, Save You (najbolja stvar sa Riot Acta), Crazy Mery, Yellow Ledbetter, .. Ma joj, mogao bih ovako do sutra :)

U Slozi se rijetkooo moze cuti PJ.. Nedavno sam zamolio onog DJ-a da pusti nesto i (naravno) pusti Alive (ko kad ne znaju nista drugo osim nje i Jeremy-a :( ).. U rock teatar nisam krocio, ne pamtim, a Ghetto je jedno od mjesta koje planiram posjetiti :)

Imam sve sto su izdali od pjesama i + 5-6 live koncerata.. Sto se video materijala tice imam: Live in Garden (na 2 dvd-a, 2003. godina, extraaaa), zatim Touring Band (sa turneje 2000. godine u Americi - moglo je bolje (nisam veliki fan Binaurala)) i imam jos neke dokumentarce kao sto je onaj: single video theory koji se bavi pravljenjem Yield-a.. Traje svega 45 minuta ali je super.. Imam jos puuno spotova te nekih snimaka sa prvih njihovih koncerata.. Ma pravi sam freak, znam to :D
BigBoss

Post by BigBoss »

Ukrali su svjetlosni efekat od Floyda. :D :D

Slabi su ovi Pearl Jam u posljednje vrijeme. :-?
Post Reply