Koga pozvati na proteste?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zmijaIzmaj wrote:postoji li obaveza politicara da daju godicnji izvjestaju o njihovo imovini i stanju na racunima (nesto lsicno postoji u hr)...korupcija je glavni problem
da, prilikom sastavljanja isbornih listi kandidati su duzni ispuniti imovinske kartone
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Stolac92 wrote:Nije bitno šta je realno ili šta je nerealno... bitno je šta je pravedno i šta je nepravedno. Je li realno da živimo u ovakvom društvu? Je li realno da nas 15 godina jebu u zdrav (ili bolestan) mozak i mi im samo govorimo "gurni dublje"? Je li realno da Enver Kreso ima 15 000KM službenih primanja? Je li realno da Nijaz Duraković ima 15 000KM primanja? Je li realno da njih 100 imaju zajedno primanja koliko 10 000 penzionera sa minimalnim penzijama? Kako su to oni zaslužili da ima dopuštamo toliki lopovluk? Šta su to oni realno uradili pa da su zaslužili to?

Nema više realno ili nerealno... samo pravedno i nepravedno...

Idemo na plato ispred Skupštine!
samo kazem da treba krenuti malim ali sigurnim koracima, sa realnim zahtjevima i ocekivanjima, lose je za raju ako se u startu ispusi radi pretjerivanja, barem tako mislim...
Stolac92

Post by Stolac92 »

A ovi koji kažu da mogu srediti da dovedu nekoga... ko vam brani... mi radimo sve što možemo... dovedite i marsovca ako on nije politički obojen... sve što hoćete to i možete uraditi... niko vam neće reći nemoj...

super bi bilo kad bi u subotu bio Frenki na šetnji ili tako neko... i super bi bilo kad bi neko mogao srediti ozvučenje i tako te stvari... donesi i pitona ako možeš... ja bi poveo svoja tri šarplaninca ali mislim da onda nikoga ne bi bilo na protestima... čuvam ih za Skupštinu... prije nego što krenemo tri dana im neću ništa dati da jedu pa ću onda ovoriti vrata Skupštine i lagano ih pustiti unutra da omrse brkove...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

irfan2 wrote:
Alfons Kauders wrote:nejse... od dva zla ja biram nijedno...
birajuci nijedno..biras ono gore[/quote]

zavisi, ne postoji neki nacin da se odredi koje su posljedice moje apstinencije, mozda ce npr. nakon sljedecih izbora sdp u tuzli skontat da je odziv biraca nikakav, pa malo vise raditi i uraditi, a ako im se pokloni glas reda radi, onda ce onako uljuljkani u jaku vecinu kontat "ma dure je, dovoljno smo dobri" - a vjeruj da nisu, ni blizu, bar ne za moje standarde...
edu

Post by edu »

ne branim durakovica..ali on je..uz lagumdziju..hadziahmetovicku..i cini mi se belkica..pokrenuo pitanje da se onim parlamentarcima kojima politika nije jedini posao ukinu "politicka" primanja..cak jedno vrijeme nije primao tu platu..kad je vidio da niko ne podrzava njegov prijedlog..covjek rek'o..dajte mi platu..normalno!..sto bi on bio budala..kada je bila ona frka oko racunanja kolika ce ti penzija biti..ne znam kako se vec to zove..kada je stoka trazila da im penzije budu oko 200' km..sjecam se u danima je bio intervju sa belkicem..naslov.."nismo svi barabe"..protiv te odluke su se pobunili..lagumdzija..belkic..i durakovic...

eto alfonse..ipak nisu svi isti...
Stolac92

Post by Stolac92 »

Alfonso, kontam ja šta ti hoćeš da kažeš, ali mislim ako postavimo sad 10 zahtjeva izgledat će ozbiljnije i izgledat će kao dugoročna borba... naravno isto tako ne bi zanemarivali ostalu tekuću problematiku... nije toliko bitno šta će oni uraditi koliko je važno da ih stavimo pod pritisak i stalno naglašavamo da ne samo da ne rade u korisat građana nego da rade u svoju korist a na štetu građana...
edu

Post by edu »

stochar wrote:
Alfons Kauders wrote:
irfan2 wrote:
birajuci nijedno..biras ono gore
zavisi, ne postoji neki nacin da se odredi koje su posljedice moje apstinencije, mozda ce npr. nakon sljedecih izbora sdp u tuzli skontat da je odziv biraca nikakav, pa malo vise raditi i uraditi, a ako im se pokloni glas reda radi, onda ce onako uljuljkani u jaku vecinu kontat "ma dure je, dovoljno smo dobri" - a vjeruj da nisu, ni blizu, bar ne za moje standarde...
Odziv nam je i sad qrtchev i na granici nemoguceg da se izbori proglase validnim. Ali, radikali i nacionalisti uvijek imaju milion ljudi koji ce glasati za njih, a 'normalni' ljudi ostaju kod kuce i psuju uz dnevnik.

Chuo sam da se nekih pola sata pred zatvaranje glasachkih mjesta zaokruzhuju listici za one koji nisu dosli na izbore i tako se usicari nekih pet-sesto posto dodatno (dogovore se stranke oko podjele mjesta i ozhezhi). Ako nista, trea izaci na izbore, na listic markerom napisati 'Mickey Mouse majku vam jebem!!!' i kad bude 30 posto takvih listica onda ce se vidjeti da nesto ne stima.[/quote]

takvi listici zavrse u kanti..i sta?
novel

Post by novel »

Trebaju nam prijedlozi koga da pozovemo da nam se pridruže na proteste subotom od 12:00.
"Majke Srebrenice".....
novel

Post by novel »

Nijaz Duraković ima 15 000KM primanja? Je li realno da njih 100 imaju zajedno primanja koliko 10 000 penzionera
da nije bilo Nijaza daj Boze da bi danas imao BiH.... :roll:
Stolac92

Post by Stolac92 »

Edu, uzeo sam Nijaza kao primjer političara koji nije u nekoj velikoj stranci i koji nije neka važna faca... zamisli kakvo je stanje kod tipova koji su moćniji od Nijaza... i mislim da sve to što je on (oni) "pozitivno" uradio/li nije dovoljno da se opravdaju njegova/njihova primanja...
Stolac92

Post by Stolac92 »

Da nije bilo momaka i djevojaka koji su krv dali ne bi bilo BiH...

Mrzim kad ljudi i u zajebanciji povezuju opstanak BiH sa pojedincima...
edu

Post by edu »

nijaz je do prije nekoliko godina bio jedan od jacih politicara u nasoj drzavi..kao profesor je odlican..(samo da je vise na predavanjima..)..nije problem kada jedan kapacitet kao on uzima velike pare..problem je kada ti maticar vodi drzavu i uzima bog ti pitaj koliko...
edu

Post by edu »

Stolac92 wrote:Da nije bilo momaka i djevojaka koji su krv dali ne bi bilo BiH...

da je bogić onda rekao DA..druga bi prica bila!
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Stolac92 wrote:Edu, uzeo sam Nijaza kao primjer političara koji nije u nekoj velikoj stranci i koji nije neka važna faca... zamisli kakvo je stanje kod tipova koji su moćniji od Nijaza... i mislim da sve to što je on (oni) "pozitivno" uradio/li nije dovoljno da se opravdaju njegova/njihova primanja...
Po mom skromnom misljenju OTPOR postavlja stvari pogresno. Vi protestujere zbog njihovih primanja a ne zbog stanja u zemlji? Koliko viidm ne nudite nikakvu alternativu, vec samo stihijski u stilu, lopove protjerati, istjerati, smjeniti sa vlasti... Usput, koliko pristalica imate u recimo Banja Luci ili Lukavici, da ne kazem u I. Capajebu?
Stolac92

Post by Stolac92 »

Neću o ovome... previše mi je bolno i skrećemo sa teme...

Koga pozvati na proteste?

I da li postavimo 10 zahtjeva?

Idemo na plato ispred Skupštine!
klif

Post by klif »

Stolac92 wrote:
1. Ograničavanje ukupnih primanja državnih i entitetskih dužnosnika na maksimum 10:1 prema (rekao bih prosjecnoj placi.
2. Predlozio bih osjetno Povećanje penzija, orijentiranom na unaprijed utvrdjenom "zivotnom minimumu"
3. Oslobađanje poreza na plate na sva plate ispod 1000KM. Trazio bih utvrdjivanje zivotnog minimuma koji bi morao biti oslobodjen od poreza.
4. Vlast mora aktivno krenuti u naplatu doprinosa na plate (a ne da radnik treba da ganja poslodavca ako doprinosi nisu uplaćeni... 6.000 firmi duguje penzionom fondu oko 329 miliona KM... )
5. Zaustaviti privatizaciju preduzeća od državnog interesa i uvesti red u rad istih preduzeća.
6. Utvrdjivanje jasnih kriterija za nacinePovrata stare devizne štednje.
7. Povrat BiH imovine u inostranstvu (lova, objekti, itd.)
8.
9.
10.
Ja bih pomenuo i eventualno preispitivanje dosadasnje privatizacije, sa zahtjevom da se predoci nacini dosadasnje potrosnje novca dobivenog procesom privatizacije. Razmislio bih i o nacinu na koji se moze zaustaviti obezvrijedjivanje "certifikata".

Donosenje konzistentnih i sprovodivih programa zaposljavanja, a sto moze biti u uskoj vezi sa vec ostvarenim prihodima od privatizacije.

Dodatno i transparentno ulaganje u obrazovanje i naucno-istrazivacki rad, s ciljem sprecavanja odlaska mladih i perspektivnih kadrova, te omogucavanje (cak i subvecioniranog) povratka zainteresiranog naucnog kadra iz inostranstva.
Stolac92

Post by Stolac92 »

Koji OTPOR? To ti za Srbiju govoriš...
novel

Post by novel »

edu wrote:nijaz je do prije nekoliko godina bio jedan od jacih politicara u nasoj drzavi..kao profesor je odlican..(samo da je vise na predavanjima..)..nije problem kada jedan kapacitet kao on uzima velike pare..problem je kada ti maticar vodi drzavu i uzima bog ti pitaj koliko...
:thumbup:
da je bogić onda rekao DA..druga bi prica bila!
bravo "edu".... :)
druze grijesis.....razumijem ja momci, cure, krv...... ali da su svi pristali na podjelu kao sto je Haris.....drugi par opanaka....nego pozovite zene srebrenice?????
edu

Post by edu »

pametnice..mi nismo politicari da nudimo alternativu..ja kad kazem da mi se neko mlijeko ne svidja..pri tom ne mora znaciti da ja moram ponuditi (ili napraviti!?) bolje mlijeko..mi se bunimo protiv drskosti i bezobrazluka..a clanova ce ako bog da biti..i u banja luci..i u istocnom sarajevu..jer i petar kunic trazi penziju od 2000 km!
Drvosjeca iz Dejcica

Stolac92 wrote:Koji OTPOR? To ti za Srbiju govoriš...
Sorry moja greska, pokret DOSTA, svejedno, hipoteticki zamislimo da se pokret zove "MUJO i HASO" - poenta se ne mijenja.
edu

Post by edu »

stochar wrote:Ne idu u kosh, proglashavaju se nevazhecim. Bolje imati 30 posto nevazhecih listica nego 51 posto glasova radikala, od cega je bar 4-5 posto zaokruzheno. Uostalom, odakle nekom pravo da glasa u moje ime!!! Imaju li ljudi ovdje imalo demokratske drskosti da yebu mater (demokratski) svima koji im cackaju po ljudskim pravima?!?!?!
ali vecinu opet formiraju oni koji imaju najvise glasova!?..ili se pitaju i oni nevazeci?!
Stolac92

Post by Stolac92 »

Mislim da mi baš protestujemo protiv stanja u zemlji... nismo mi politička stranka da nudimo alternativu... mi se borimo za pravdu i da natjeramo lopove-političare da rade svoj posao (bez obzira ko je na vlasti)... i mi nemamo pristalice... niti šefa... niti članstvo... a mislim da će se mnogi ljudi dići i u Banja Luci ili Lukavici, da ne kazem u I. Capajebu. Konkretno bi nešto trebalo da krene u Banja Luci u skorije vrijeme.[/quote]
Last edited by Stolac92 on 18/04/2006 13:53, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

edu wrote:pametnice..mi nismo politicari da nudimo alternativu..ja kad kazem da mi se neko mlijeko ne svidja..pri tom ne mora znaciti da ja moram ponuditi (ili napraviti!?) bolje mlijeko..mi se bunimo protiv drskosti i bezobrazluka..a clanova ce ako bog da biti..i u banja luci..i u istocnom sarajevu..jer i petar kunic trazi penziju od 2000 km!
Cekaj ne nudite alternativu, ne nudite konkretne prijedloge da nam bude bolje? Cemu onda mlataranje rukama pred Skupstinom? Nije valjda da se sve svelo na mahalanje uz kafu? Ja sam ipak za malo konkretnije i ozbiljnije metode.
novel

Post by novel »

Mislim da zahtjev treba formulistai ovako:

Želimo da se.......
za pocetak ukinu KANTONI :-)
edu

Post by edu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
edu wrote:pametnice..mi nismo politicari da nudimo alternativu..ja kad kazem da mi se neko mlijeko ne svidja..pri tom ne mora znaciti da ja moram ponuditi (ili napraviti!?) bolje mlijeko..mi se bunimo protiv drskosti i bezobrazluka..a clanova ce ako bog da biti..i u banja luci..i u istocnom sarajevu..jer i petar kunic trazi penziju od 2000 km!
Cekaj ne nudite alternativu, ne nudite konkretne prijedloge da nam bude bolje? Cemu onda mlataranje rukama pred Skupstinom? Nije valjda da se sve svelo na mahalanje uz kafu? Ja sam ipak za malo konkretnije i ozbiljnije metode.
odluci o poskupljenju struje alternativa je da se ista ukine..odluci o bezobrazno visokim primanjima politicara je da se ista smanje..trebam li jos banalnije primjere navoditi..ili si i ove mogao shvatiti?!
Post Reply