evo da se slozim sa tobom... fakat je tako...Svemirski_Jebach wrote:a gdje li su samo dežurni liberali dok se srbe vrijeđa po forumu??!
Abu Hamza otvoreno prijeti
-
Svemirski_Jebach
tebi je ovo jel de smiješno?mashenka wrote:interesantnonista nista samo nastavite
-
Reina
Svemirski_Jebach wrote:tebi je ovo jel de smiješno?mashenka wrote:interesantnonista nista samo nastavite
![]()
pa vrlo dobro znas da mi to nije smijesno jer sam tada kad je hana u pitanju reagovala ....
ali smijesno mi je to... da ljudi cudno reaguju upravo kao i tebi....
ono je bio ironicni smijeh...
- addem
Prosto je nevjerovatno kako ljudi lose prenose informacije, iz cijele ove price ja bih sad zakljucio da su Mudzahedini spremni koliko sutra da napadnu nas neduzni narod, da bace bombu u skolu i nesto slicno. Sreca pa sam gledam sinoc emisiju i svojim ocima se uvjerio da to nije istina.
Isti Abu Hamza (ma koliko smijesno i opasno izgledao sa onom bradom) je covjek koji ima drzavljanstvo BiH, ozenjen je i ima djecu. On je dosao u ratu ne sa cijeljem da placka i unistava vec da brani BiH od agresije, i primljen je zvanicno od BH vlasti. On samo na osnovu braka sa bosankom moze da dobije drzavljanstvo bez obzira ucestvovao il ne ucestvovao u ratu. Mislim da mu se to pravo ne smije oduzeti. Ako je kriv za ratne zlocine treba mu suditi, i osuditi ga, ako je nesto krao ili je upleten u kriminal opet mu treba suditi.
Samo da ne ispadne da ja branim Vehabije!
Svaki covjek treba da bude jednak pred zakonom, on je obzirom da je ARAP odavno izopcen iz drustva i posmatramo ga ko strano tijelo. Isto bi se tako vjerovatno ponasali i da se radi o crncima.
Isti Abu Hamza (ma koliko smijesno i opasno izgledao sa onom bradom) je covjek koji ima drzavljanstvo BiH, ozenjen je i ima djecu. On je dosao u ratu ne sa cijeljem da placka i unistava vec da brani BiH od agresije, i primljen je zvanicno od BH vlasti. On samo na osnovu braka sa bosankom moze da dobije drzavljanstvo bez obzira ucestvovao il ne ucestvovao u ratu. Mislim da mu se to pravo ne smije oduzeti. Ako je kriv za ratne zlocine treba mu suditi, i osuditi ga, ako je nesto krao ili je upleten u kriminal opet mu treba suditi.
Samo da ne ispadne da ja branim Vehabije!
Svaki covjek treba da bude jednak pred zakonom, on je obzirom da je ARAP odavno izopcen iz drustva i posmatramo ga ko strano tijelo. Isto bi se tako vjerovatno ponasali i da se radi o crncima.
-
lahor
Kad se oduzmu BH-a drzavljanstva svoj onoj cetnickoj falangi koja je nakon "oluje" naselila okolinu Banjaluke onda mozete oduzimati i ostalima koji nisu rodjeni u BiH.Dok su cetnici iz RSK napadali Bihac i nasu zemlju ovi drugi su je ipak branili.Naravno ako je neko pocinio zlocin ima sud za to.
-
Jasho
Kratko i jasno, svim bradonjama koji su dobili nelegalno državljanstvo isxto oduzeti i po hitnom postupku protjerati iz BiH, u slučaju otpora primjeniti maksimalnu silu da ih se protjera! A sve odgovorne iz tadašnje vlasti koji su im omogučili da dobiju nelegalno državljanstvo treba izvesti pred sud i osuditi na robiju u minimalnom trajanju od 20 godina!
-
Muatez
Eh kad abu hamza hoce isprovocirat bas trazi ovakva misljenja.Jasho wrote:Kratko i jasno, svim bradonjama koji su dobili nelegalno državljanstvo isxto oduzeti i po hitnom postupku protjerati iz BiH, u slučaju otpora primjeniti maksimalnu silu da ih se protjera! A sve odgovorne iz tadašnje vlasti koji su im omogučili da dobiju nelegalno državljanstvo treba izvesti pred sud i osuditi na robiju u minimalnom trajanju od 20 godina!
-
semir007
Prvo pokretac teme je namjerno ili nenamjerno skroz pogrijesio sa nazivom
topica jer odmah na startu zvuci kao priznanje a to je tako prljavo...
Onda sam kviz 60.minuta je toliko jednostran, nenormalno neobjektivan i sa
nepismenim voditeljom koji 90% svojih recenica pocinje sa "Prema nesluzbenim informacijama.....saznali smo..." itd itd.
Ovo netreba da cudi jer je sponzor ovog "inkvizitorskog" politickog kviza upravo Zlatko Lagumdzija koji je ujedno i najprisutniji u istom kvizu.
Taj covjek bi trebao ostati bez drzavljanstva jer bi i svoju rodjenu mater
a ne zemlju prodao samo da dobije na izborima.
Pa on je svojom arogancijom bukvalno unustio sam SDP i prave socijaldemokrate otjerao iz stranke,sto me neodoljivo podsjeca na
slavne staljinove metode suzbijanja konkurencije.
Jedina kritika Bakira prema SDPu u zadnjih nekoliko godina je bila u stilu: "Pa kako ste mogli dozvoliti da izgubite na izborima....."
...dok mu nekakvi kampovi i teroristi neizlaze iz usta mjesecima.
Niko se nije ni nasalio da zatrazi reviziju drzavljanstava ruskih dobrovoljaca koji su klali sa cetnicima po istocnoj bosni a postenom gradjaninu ove zemlje koji se sa 7 djece "sprema" na teroristicki cin treba sve oduzet?
Ja demokratskog razmisljanja. Aferim.
nepismenim voditeljom koji 90% svojih recenica pocinje sa "Prema nesluzbenim informacijama.....saznali smo..." itd itd.
Ovo netreba da cudi jer je sponzor ovog "inkvizitorskog" politickog kviza upravo Zlatko Lagumdzija koji je ujedno i najprisutniji u istom kvizu.
Pa on je svojom arogancijom bukvalno unustio sam SDP i prave socijaldemokrate otjerao iz stranke,sto me neodoljivo podsjeca na
Jedina kritika Bakira prema SDPu u zadnjih nekoliko godina je bila u stilu: "Pa kako ste mogli dozvoliti da izgubite na izborima....."
Niko se nije ni nasalio da zatrazi reviziju drzavljanstava ruskih dobrovoljaca koji su klali sa cetnicima po istocnoj bosni a postenom gradjaninu ove zemlje koji se sa 7 djece "sprema" na teroristicki cin treba sve oduzet?
-
blenta
ono shto se dalo primijetiti kad su obojica bili u kadru tako da im se vide i nogice...senada wrote:
otkud cio onaj bljestavo blistavi sjaj i raskos u Abu Hamzinoj bradi
mozda Bakiru bljestavilo zasjenilo bistrinu....
pogleda
- black
oni jesu pod prismotrom...samo je pitanje za koga sve onakvi likovi rade..vecina imaju veze sa raznim obavjestajnim agencijama..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ludnica, al' na kraju se izvukao, govori kao pod tim nezakonskim sredstvima je mislio na proteste i mirne demonstracije...U svakom slucaju lik je kandidat za strogu prismotru.
Ne kontam cime maze ili farba onu bradurinu pa mu se onako sjaji.
-
sudnjidan
Ne ulazeci u to da li su dobili na regularan nacin drzavljanstvo, ko im je podijelio, da li je zato uzeo pare, itd, itd, ali cudi me da niko nije reagovao na onaj dio gdje Abu Hamza objasnjava zasto ce se on i njegovi haveri braniti od oduzimanja drzavljanstava i deportacije iz BiH.
Kaze, da parafraziram: "Neki od nasih ljudi su u svojim maticnim zemljama u odsutnosti osudjeni na smrt ili dozivotnu robiju, znaju sta ih ceka ako budu protjerani iz BiH, pa ce itd..."
E, sad me zanima zbog cega su ti ljudi osudjeni u svojim zemljama. Ako je zbog "verbalnog delikta", zato sto su pricali protiv drzave, onda je OK da pruzimo utociste svim politickim emigrantima. ALi, ako je zbog neceg drugog, "konkretnog", onda se trebamo zabrinuti ko su nam "komsije" i bez "pristrasnog Bakira", pritiska SAD, uslovljavanja EU...
Kaze, da parafraziram: "Neki od nasih ljudi su u svojim maticnim zemljama u odsutnosti osudjeni na smrt ili dozivotnu robiju, znaju sta ih ceka ako budu protjerani iz BiH, pa ce itd..."
E, sad me zanima zbog cega su ti ljudi osudjeni u svojim zemljama. Ako je zbog "verbalnog delikta", zato sto su pricali protiv drzave, onda je OK da pruzimo utociste svim politickim emigrantima. ALi, ako je zbog neceg drugog, "konkretnog", onda se trebamo zabrinuti ko su nam "komsije" i bez "pristrasnog Bakira", pritiska SAD, uslovljavanja EU...
- bpsang
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ludnica, al' na kraju se izvukao, govori kao pod tim nezakonskim sredstvima je mislio na proteste i mirne demonstracije...U svakom slucaju lik je kandidat za strogu prismotru.
Ne kontam cime maze ili farba onu bradurinu pa mu se onako sjaji.
zapisala ga teta,
- bpsang
kad je stvoren svijet Ko? je prvi popusio , ČOVJEKedu wrote:nisu krivi dileri koji rasturaju drogu..kriv je onaj koji je "izmislio" drogu!karanana wrote:Ne kontam, sta kome smetaju Abu Hamza i njemu slicni. Idic da nisi gledao/la sinoc 60 minuta, mozda ne bi ni znao/la da taj covjek i postoji.
Ehhh, samo malo da skrenem od teme....Najveca greska cetnika je sto su zapoceli rat, jer da nisu, danas bi ovo bila srpska zemlja bez ispaljenog metka, uzimajuci u obzir koliko mi brinemo o nasem postojanju i identitetu, kad samo nekoliko godina poslije rata prijatelje i branioce svrstavamo u teroriste dok se koljaci setaju slobodno nasom zemljom i dok nam iz auta tresti muzika cece raznjatovic.
garant!
poslije svega ovoga opet če ČOVJEK popusiti
-
senada
Abu Hamze se koriste u predizbornoj kampanji.To je cijela prica jer nije se sam mogao tako slobodno ni pozvati ni odazvati u do ne tako davno slavnih, istrazivacko neovisnih 60 minuta.Cudno da Bakir vise nema onako velikih glasovno fonetskih problema?Od kako je zakocio gromoglasno i grlato urlanje po SDA-ovcima i NACIONALISTIMA nestade promuklost.
-
No.1
#66 Re: Abu Hamza otvoreno prijeti
idic wrote:Sinoć kao gost u emisiji "60 minuta" bivši vođa kampa u Bočinji, a sada šatro mirni građanin Sarajeva otvoreno prijeti državi da će on i "braća" poslije istrošenih zakonskih načina pribjeći primjeni terora u slučaju da im se oduzme BH državljanstvo. Što je vrlo realna opcija.
Sam je priznao da mnogi od "braće" u matičnim zemljama su osuđeni na kazne od preko 40 godina zatvora, a neki i na smrtne kazne ( vjerovatno su saobraćajni prekršaji u pitanju).
Ja sam se smrznula slušajući ga kako govori i od potencijalne opasnosti šta "braći" može pasti na pamet kao protu mjera.![]()
Usput kad pomisliš koliko je naših dječaka taj isti "mirni građanin"poslao da se bore u Čečeniju i koliko ih se nije vratilo.
Kojih ? Kakvih ? Cijih ? djecaka
IDIC SMRDIS MI NA CETNIKA AL SAMO DALJE OVDJE JE KOEFICIJENT INTELIGENCIJE OKO 13 NEBOJ SE NECE TE NIKO PROVALIT DOVOLJNO SE GLUPO
- TareSA
CUJ ZASTO DA MI DIRAMO NJIHkaranana wrote:A nismo ih tako tretirali kad su ginuli boreci se protiv cetnika a sad su veci neprijatelji od karadzica. pustimo ljude da zive u miru, ne diraju oni nas, zasto mi njih da diramo
-
Sarafcina
idic wrote:Jasno mi je da ima ljudi za i protiv, ali svako ko je gledao emisiju mogao je jasno razaznati iz rijeèi Abu Hamze da on i "braæa" neæe mirno napustiti BiH ukoliko budu morali.
hmmmm nisam gledao emisiju ... i ne znam sta je receno ... ali mi je sasvim legitimno da se covjek bori da ostane u zemlji u kojoj mu je porodica.
jbg... o braku za papire ne spominjete nista, a cifra za kineze se zna...kao i za Bosance u Evropi...ovaj covjek ipak ima i zenu i djecu Bosance. Zasto ga tjerati? Zato sto je terorista? dajte ...
-
idic
Ja fakat ne kontam logiku kojom vi razmišljate, matične zemlje čiji su državljani od rođenja ih protjeraju ili im prijeti smrtna kazna ili preko 40 godina zatvora za teška kriminalna djela i vi se pitate zašto nama smetaju.
Zato što jednom lopov, uvjek lopov, jednom ubica, uvijek ubica. Zaista mislite da su se posvetili mirnom porodičnom životu, beru šumske jagode po planinama i brdima. Ma dajte ljudi progledajte više.
Čitava zemaljska kugla je u akciji borbe protiv terorizma, a mi se pravimo pametni i tolerantni, kao ne smetaju ovdje nikome.
Svaki stranac osuđenik u zemljama EU, koji je osuđen za zatvorsku kaznu veću od 4 godine, bez obzira na raniji status državljanstvo, trajni boravak ili šta već drugo, biva doživotno protjeran sa teritorije te zemlje.
Pogotovo ako se rad o krađama, ubistvima, organizovanom kriminalu i slično. Da ne spominjem udruživanje u svrhu izvođenja terorističkih akcija.
Zato što jednom lopov, uvjek lopov, jednom ubica, uvijek ubica. Zaista mislite da su se posvetili mirnom porodičnom životu, beru šumske jagode po planinama i brdima. Ma dajte ljudi progledajte više.
Čitava zemaljska kugla je u akciji borbe protiv terorizma, a mi se pravimo pametni i tolerantni, kao ne smetaju ovdje nikome.
Svaki stranac osuđenik u zemljama EU, koji je osuđen za zatvorsku kaznu veću od 4 godine, bez obzira na raniji status državljanstvo, trajni boravak ili šta već drugo, biva doživotno protjeran sa teritorije te zemlje.
Pogotovo ako se rad o krađama, ubistvima, organizovanom kriminalu i slično. Da ne spominjem udruživanje u svrhu izvođenja terorističkih akcija.
-
senada
Idic, po zakonima nase "drzave" kriminal je najprofitabilnije zanimanje.Jos ako se spoji sa religijom onda svi bivsi, sadasnji i buduci pocinioci bivaju cisti pred "zakonom".idic wrote:Ja fakat ne kontam logiku kojom vi razmišljate, matične zemlje čiji su državljani od rođenja ih protjeraju ili im prijeti smrtna kazna ili preko 40 godina zatvora za teška kriminalna djela i vi se pitate zašto nama smetaju.
-
Reina
ne znam i ja sam gledala emisiju i mogu reci da mi je covjek djelovao
totalno uplaseno ... kaze "tolike je godine tu, imaju porodice... djecu i sta ako bude protjeran iz BiH...." i rekao je da ce se boriti za svoja prava i pribjeci svim sredstvima, na zakonska ce odgovoriti zakonskim na nezakonska nezakonskim ...
totalno uplaseno ... kaze "tolike je godine tu, imaju porodice... djecu i sta ako bude protjeran iz BiH...." i rekao je da ce se boriti za svoja prava i pribjeci svim sredstvima, na zakonska ce odgovoriti zakonskim na nezakonska nezakonskim ...
-
Sarafcina
stani malo .... maticne zemlje takvih su ... diktatureidic wrote:Ja fakat ne kontam logiku kojom vi razmi¹ljate, matiène zemlje èiji su dr¾avljani od roðenja ih protjeraju ili im prijeti smrtna kazna ili preko 40 godina zatvora za te¹ka kriminalna djela i vi se pitate za¹to nama smetaju.
Zato ¹to jednom lopov, uvjek lopov, jednom ubica, uvijek ubica. Zaista mislite da su se posvetili mirnom porodiènom ¾ivotu, beru ¹umske jagode po planinama i brdima. Ma dajte ljudi progledajte vi¹e.
Èitava zemaljska kugla je u akciji borbe protiv terorizma, a mi se pravimo pametni i tolerantni, kao ne smetaju ovdje nikome.
Svaki stranac osuðenik u zemljama EU, koji je osuðen za zatvorsku kaznu veæu od 4 godine, bez obzira na raniji status dr¾avljanstvo, trajni boravak ili ¹ta veæ drugo, biva do¾ivotno protjeran sa teritorije te zemlje.
Pogotovo ako se rad o kraðama, ubistvima, organizovanom kriminalu i slièno. Da ne spominjem udru¾ivanje u svrhu izvoðenja teroristièkih akcija.
a ti ljudi ako su i osudjeni ... mogu komotno biti politicki osudjenici
koliko ja znam ni Amerika ni Engleska ne isporucuju ljude u Saudiju, Egipat, Siriju ili sta ja znam gdje.
Pa kod nas je problem sto smo ljude izrucili u Gunatanamo...jer amerikanci imaju smrtnu kaznu, a mi ne (a Evropa za to kaze ...ne smijete)
BiH ima sudstvo... Hamzi se moze suditi i ovdje.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
* Po obicaju za sve je kriv SDP. Pa nije SDP nikome davao drzavljanstva, niti mudzahedinima niti ruskim dobrovoljcima a jos ih je manje davao Bakir.semir007 wrote:Prvo pokretac teme je namjerno ili nenamjerno skroz pogrijesio sa nazivom
* A sta bi trebao reci "Prema sluzbenim informacijama"?
* Ako je inkvizicija redovno spominjanje kriminalaca svih nacionalnosti onda sta je po tebi taj kriminal? Vjerovatno "legalno pravo svakog gradjanina na upraznjavanje istog"!
* Slazem se sa tobom da je on najmanje kriv za svoj status a jaos manje je kriv za bilo sta drugo a sto se zasniva na rijeci "terorizam" sve dok se nema cvrst dokaz. Sve dotle je on legalan i ravnopravan drzavljanin BiH.