Kemal Mo. i Dado Ca. osvajaju americke radio stanice.

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

H

Post by H »

Eli005 wrote:Ma H ,zaista si sladak. :-)
Zar si nekad me probala nekad, izvini što se ne sjećam. :-) :-)
Eli005

Post by Eli005 »

Da si A mozda bi i probala al posto si tek H ,u tu kategoriju ne zalazim.Naravno ne zelim da se vrijedjamo. :)
Eli005

Post by Eli005 »

Pjesma "Sjetim se Bosne" Ranka Bobana snimljena 1983 u izvedbi Seida Memica Vajte najvjerovatnije ce se naci na novom albumu Dade jer je juce i oficijalno doslo odobrenje u sineqanon za snimanje i izdavanje ove pjesme.Znaci pored 9 autorskih pjesama Dade Causevica najvijerovatniji atorski gosti drugog Dadinog albuma su Dino Saran i Ranko Boban. :)
muha_sa

Post by muha_sa »

Dadi želim uspjeh-od srca---mlad momak i bori se pošteno za mjesto pod suncem--svaka mu čast-
Muha će kupit album i to će biti moj skromni doprinos ovom mladom momku---drago mi je još više što je pošteno zarađivao za život(konobarisao)--svaka mu čast.
Eli005

Post by Eli005 »

Nadam se da bi sutra mogla postaviti neke slike sa 2 bhrtf-a naravno ako ih sutra dobijem pa koga to interesuje moci ce pogledati. 8-)
arci

Post by arci »

E moj narode...jesmo nacija u p.m.
....ma nek vam valjaju
papci koju pune diskoteke i kafane po Sa.Vjerujem da je
Dado momak koji odlicno radi svoj posao,a jos manje vjerujem
da ce ikada proci u tom poslu jer je NORMALAN,a Amru Daku ne
mozes porediti s njim jer ona pjeva ko da je neko kolje,a
ufurana je ko i Alma Cardzic...samo ne znam zbog cega.Gledala
sam Radijski i iskreno Dado,Don Almir,Amelli su imali SUPER pjesme.
Ok.Irina i momci su bili super,ali ovo ostalo osim gorenavedeno troje su bili
KRIZA...DNO DNA!Al pokupise tri hercegovke "pametne"
sve :music:
Eli005

Post by Eli005 »

Dado trenutno u studiju CAMARIJA zavrsava 8 pjesmu za drugi album koji ce biti malo vise pop roock nego etno kao prosli.Pjesma "Moja Majda" je sa grupom Feminem podijelila 5,6 mijesto na festivalu ali je Dado ostao bez nagrade,ovo se odnosi na glasanje 101 muzickog znalca i muzickih urednika svih stanica u BiH. http://www.bhrtf.ba .Najvece bogatsvo ove pjesme jaste njena uvijerljiva interpretacija i stvaran dozivljaj autora.Pjesma je napisana Majdi Rustemagic djevojci koja trenutno zivi i radi u Holandiji.Znaci istinita prica. :)
Bosna_E

Post by Bosna_E »

I ovo je neka Patka ... i to divlja ;)
DUREX

Post by DUREX »

Eli005...Ti ili si definitivno Dado ili ona crna ljepotica koja se vidja uz njega.... :-D :D

Nije mi padalo na pamet da se javim na ovu temu,ali posto vidim da se ovdje o Dadi pise cas kao o muzickoj karikaturi,cas kao direktnoj konkurenciji Dini Merlinu...Pa reko,da i ja bacim koju.... :-D

Dadu poznajem iz sarajevskih kafica....vec dugo vremena....I zaista sam slab na raju koja hoda mojim gradom,ali stvarno moram reci da citav ovaj talas muzicara koji su se kao preko noci pojavili na nasoj "sceni" po meni nemaju ni 5% vrijednosti koju sebi dodjeljuju ...(a sebe smatram muzicki "obrazovanim",ne misleci na to kao na neku vrstu "titule" nego tako sto sam kao i mnogi sarajevski ,gradski,urbani momci koji su prije rata odrastali uz SCH,Pusenje i ostale sarajevske grupe koje zaista nesto znace, prosao kroz razne faze ...od punka,preko Joy Divisiona,Bauhausa i ostalih dobrih zajebancija.... i kroz neku industrial fazu uletio u vode elektronske muzike...Pa tako smatram da ,ako nista,znam puls mog grada Sarajeva i puls prave gradske raje...iako se taj termin lagano gubi....)

Znaci....uzimajuci sve ovo u obzir ,nazalost ,iako mi nije ni na kraj pameti bilo da kritikujem Dadu,ovo je jos jedan u nizu blijedih,bezbojnih pokusaja da se ozivi sarajevska pop scena,davno sahranjena i nekoliko puta do sada oplakana, koja je nekada ,koliko god sam je ja kao mladi punker i "buntovnik" u to doba prezirao,bila na ozbiljnom i uticajnom nivou ...Crvena Jabuka,Bolero,Cola,Plavi Orkestar,Dino Merlin,Hari itd....koliko god da su mi u to doba izgledali bljutavo i antipaticno,opet su bili i ostali ikone ovoga grada....
Ali sve ovo sto se pojavilo nakon rata...razni nadri pjevaci...Rize Ruze(kad ga vidim onako zalosno-nenadarenog kako pijuce na ekranu dodje mi da se roknem)....Don Almiri (prvo sam mislio da se zajebava,al ono on fakat dodao "don".....sega )....Alme Cardjic...Amre Dake...i ostale muzicke mizerije ,ne da mi izgledaju smijesno,nego zaista osjecam zaljenje kada vidim koliko sve to jadno i bijedno izgleda...kao po nekom losem sablonu....Nikakvog karaktera...nikakve emocije....nikakvog gradskog smeka ....sve mi lici na neki provincijski pokusaj obrade necega davno prezvakanog, ali sa velikim zakasnjenjem...

Ne znam koju definiciju da koristim kada je u pitanju ta muzika...Ali pada mi na pamet nesto sto sam sasvim slucajno cuo na TV-u...na nekom shund kanalu tipa pinka ili hayata......Napominjem da su rijeci izasle iz usta jedne od srpskih turbo-folk-pjevaljki-seljancura ,pa nije za nekog citiranja...ali nekako mi najbolje lezi uz ovo.....

"LAKI PRDEZ..."

Eto kako ja osjecam danasnju sarajevsku "pop" scenu....upravo tako

Dadu zaista ne zelim da direktno napadam,jer da priznam,niti sam cuo za neku njegovu pjesmu,niti me interesuje....jedanput-dvaput sam ga vidio na TV-u i cuo 2-3 akorda i presaltao kanal jer me je posjetio na grupu pjevaca koje sam gore naveo...

Ja mu zelim sve najbolje...Svako ima svoj stav i ukus,a o ukusima se ne raspravlja....pa ako ima svoju publiku,meni je drago za momka....Ako nista,sam je to napravio ,a ne kao neki tatini pedercici i cerkice, koji siluju auditorijum svojim muzickim izivljavanjima i nadri-uspjesima
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Ma meni je to nekako shukveli ba. Eto kao taj Dado "pali i zari" amerikom a ja zivim evo 7 godina u njoj i do sad nisam cuo za njega. Sto se tice estrade ruku na srce danas je ona bjednija nego ikad. Svakakvog shunda i hamelja mozes naci na njoj. Rasprodase seljaci krave i livade i jedan za drugim ulaze u studio zeljni slave smatrajuci se "velikim estradnim umjetnicima".

Nije to estrada to je vise kao pijaca il tabor seljaka. Cast izuzetcima al malo ih ima...
vedderedi

Post by vedderedi »

DUREX wrote:Eli005...Ti ili si definitivno Dado ili ona crna ljepotica koja se vidja uz njega.... :-D :D

Nije mi padalo na pamet da se javim na ovu temu,ali posto vidim da se ovdje o Dadi pise cas kao o muzickoj karikaturi,cas kao direktnoj konkurenciji Dini Merlinu...Pa reko,da i ja bacim koju.... :-D

Dadu poznajem iz sarajevskih kafica....vec dugo vremena....I zaista sam slab na raju koja hoda mojim gradom,ali stvarno moram reci da citav ovaj talas muzicara koji su se kao preko noci pojavili na nasoj "sceni" po meni nemaju ni 5% vrijednosti koju sebi dodjeljuju ...(a sebe smatram muzicki "obrazovanim",ne misleci na to kao na neku vrstu "titule" nego tako sto sam kao i mnogi sarajevski ,gradski,urbani momci koji su prije rata odrastali uz SCH,Pusenje i ostale sarajevske grupe koje zaista nesto znace, prosao kroz razne faze ...od punka,preko Joy Divisiona,Bauhausa i ostalih dobrih zajebancija.... i kroz neku industrial fazu uletio u vode elektronske muzike...Pa tako smatram da ,ako nista,znam puls mog grada Sarajeva i puls prave gradske raje...iako se taj termin lagano gubi....)

Znaci....uzimajuci sve ovo u obzir ,nazalost ,iako mi nije ni na kraj pameti bilo da kritikujem Dadu,ovo je jos jedan u nizu blijedih,bezbojnih pokusaja da se ozivi sarajevska pop scena,davno sahranjena i nekoliko puta do sada oplakana, koja je nekada ,koliko god sam je ja kao mladi punker i "buntovnik" u to doba prezirao,bila na ozbiljnom i uticajnom nivou ...Crvena Jabuka,Bolero,Cola,Plavi Orkestar,Dino Merlin,Hari itd....koliko god da su mi u to doba izgledali bljutavo i antipaticno,opet su bili i ostali ikone ovoga grada....
Ali sve ovo sto se pojavilo nakon rata...razni nadri pjevaci...Rize Ruze(kad ga vidim onako zalosno-nenadarenog kako pijuce na ekranu dodje mi da se roknem)....Don Almiri (prvo sam mislio da se zajebava,al ono on fakat dodao "don".....sega )....Alme Cardjic...Amre Dake...i ostale muzicke mizerije ,ne da mi izgledaju smijesno,nego zaista osjecam zaljenje kada vidim koliko sve to jadno i bijedno izgleda...kao po nekom losem sablonu....Nikakvog karaktera...nikakve emocije....nikakvog gradskog smeka ....sve mi lici na neki provincijski pokusaj obrade necega davno prezvakanog, ali sa velikim zakasnjenjem...

Ne znam koju definiciju da koristim kada je u pitanju ta muzika...Ali pada mi na pamet nesto sto sam sasvim slucajno cuo na TV-u...na nekom shund kanalu tipa pinka ili hayata......Napominjem da su rijeci izasle iz usta jedne od srpskih turbo-folk-pjevaljki-seljancura ,pa nije za nekog citiranja...ali nekako mi najbolje lezi uz ovo.....

"LAKI PRDEZ..."

Eto kako ja osjecam danasnju sarajevsku "pop" scenu....upravo tako

Dadu zaista ne zelim da direktno napadam,jer da priznam,niti sam cuo za neku njegovu pjesmu,niti me interesuje....jedanput-dvaput sam ga vidio na TV-u i cuo 2-3 akorda i presaltao kanal jer me je posjetio na grupu pjevaca koje sam gore naveo...

Ja mu zelim sve najbolje...Svako ima svoj stav i ukus,a o ukusima se ne raspravlja....pa ako ima svoju publiku,meni je drago za momka....Ako nista,sam je to napravio ,a ne kao neki tatini pedercici i cerkice, koji siluju auditorijum svojim muzickim izivljavanjima i nadri-uspjesima
Upravo tako Durex. Samo si zaboravio dodati Ninu Prsesa i Miku. Koji su to odroni, nevjerovatno.
Eli005

Post by Eli005 »

Slazem se da je scena u krizi la ne moze se reci za izvodjace kao sto je konkretno Dado, Samir Mujagic,i ne znam sad ko je jos tako dobar kantautor ,da nemaju svoju pricu.To su prava gradska dijeca koja iskljcivo svojim radom i talentom dolaze do svih rezultat a kakvi ce oni biti ,to samo dragi bog zna.Tu nema tata i guranja na silu,samo ako budu dovoljan kvalitet bit ce i rezultata.Treba podrzati rad. :) Nisam Dado a ni crna cickava vec neko ko je sa Dadom jako blizak cisto prijatelj.
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Eli005 wrote:Nisam Dado a ni crna cickava vec neko ko je sa Dadom jako blizak cisto prijatelj.
Ma da se primjetit da ste "bliski" kad ga toliko hvalis. Samo mu jos Gramy nisi dodijelio ostalo sve jesi. Sad ocekujemo tvoj komentar da je tvoj dado u USA potukao i Madonine rekorde. Hajd sad probudi se...
DUREX

Post by DUREX »

Jebiga ,na kraju ce ispasti da ja ovdje napadam Dadu itd...ali to mi zaista nije bila namjera
Ali...Pitanje....
Po cemu to Dado i doticni Samir Mujagic odudaraju od bljutave pop limunade koja vlada Sarajevom?
Kazes imaju svoju pricu i veliki su kantautori....E pa jebi ga sad,ispade da mi i pored ovako ogavne scene ipak imamo nase sarajevske Bob Dylana i Leonarda Cohena.....
Malo se pretjeralo,moram da primjetim....Ja ne znam,mozda za tu vrstu muzike i umjetnosti (iako ja tu ne vidim neku umjetnost) nemam istancan sluh,jer me nikada nije zanimala...ali kao "laik" za pop limunade ,mogu da ocjenim da sve zajedno lici jedno na drugo...svi imaju otprilike isti nacin ,sto aranzmana,sto textova i naravno, nacina interpretacije...Pa ne znam po cemu bi se navedena dvojica izdvojila?!
Kad kazes "veliki kantauor koji ima svoju pricu" covjek bi pomislio u najmanju ruku na nekog neshvacenog sarajevskog Leonarda Cohena (inace za one koji su zaboravili,kantautora cija je jedna recenica bila teza od zive vage svih ovih pjevaca i pjevacica zajedno)....Ali ja ne da nisam stekao takav dojam,nego sam stekao potpuno drugi (ocekivani dojam) ,a to je...MLAKO,BEZBOJNO,BEZIDEJNO i BEZ SNAGE....
Ja sam u ratu,kada bih se vratio sa linije,svoje zivce lijecio muzikom...Cak sam ,nebili se potsjetio ljepsih vremena,sebi odvrtao (kada je bilo struje) muziku koju nikada do tada nisam slusao...sarajevski pop...I kako god ,to je ipak imalo neku snagu i emociju....
Ovo sada sto nam se servira ne da je lose,nego je LOSE do daske

Opet kazem,Dadi zelim sve najbolje,jer je gradsko dijete ,a ne papak....i jer svoj zivot i "karijeru" gradi sam ,a ne kao npr. onaj mali peder,koji kad izda album, firmama na budzetu kantona kasne plate par mjeseci....
Eli005

Post by Eli005 »

Ne slazem se sa tobom,Kao prvo i sam kazes da nisi preslusao ni Dadin prvi a ni Samirov prvi album.Obadva su kantautorska .Sad mi reci koji od izvodjaca nasih BiH su imali bolje prve albume,kompletnije, i sad iprije rata a da su sami sve radili i muziku i tekst i aranzman,u tom zanru naravno!.Pogotovo Dadin ,i tekstovi i muzika su veoma blizu ovih koji su tu na sceni po 25 godina Dino recimo.To su projekti sa jako malo novca a velikom zeljom i entuzijazmom ,sto je veoma dobro prepoznao i Tula Bjelanovic pa se prikljucio u 42-goj da sa Dadom od nule krene.Mislim da kroz preveliku lupu posmatras stvari i da velike predrasude kolaju oko nas.Momak posjeduje talenat za napisati stih ja tako mislim,i uvijek je kod nas bilo papanski slusati Harija,Dinu,Orkestar ,Jabuku pa i Dugme al na kraj kad saberes jedino su to bili oni koji su punili velike dvorane a za EKV, Rundeka i slicne sala CDA je bila dovoljna i vijerovatno je to ono sto u nama postoji jedna velika doza omalovazavanja nasih ljudi koji furaju ovaj nas Bosanski pop sve dok oni ne naprave neku veliku stvar a onda obicno ide ona racenica kako je to nas covjek i kako je uvijek mirisao na uspije itd.Misli da se njih dvojica ipak razlikuju od ostalih i mislim da ce za njih vaziti ovo nas covjek... :) :) :)
Haris033

Post by Haris033 »

Evo vam slike Dade i njegove djevojke, da malo bolje znate o kome je rijec... :-)

Image
Last edited by Haris033 on 22/06/2006 11:10, edited 1 time in total.
radeljas

Post by radeljas »

znam tipa. konobar iz strossmayerove.
Eli005

Post by Eli005 »

Cini mi se da je ovdije malo popijo a? 8-)
DUREX

Post by DUREX »

Eli005 wrote:Ne slazem se sa tobom,Kao prvo i sam kazes da nisi preslusao ni Dadin prvi a ni Samirov prvi album.Obadva su kantautorska .Sad mi reci koji od izvodjaca nasih BiH su imali bolje prve albume,kompletnije, i sad iprije rata a da su sami sve radili i muziku i tekst i aranzman,u tom zanru naravno!.Pogotovo Dadin ,i tekstovi i muzika su veoma blizu ovih koji su tu na sceni po 25 godina Dino recimo.To su projekti sa jako malo novca a velikom zeljom i entuzijazmom ,sto je veoma dobro prepoznao i Tula Bjelanovic pa se prikljucio u 42-goj da sa Dadom od nule krene.Mislim da kroz preveliku lupu posmatras stvari i da velike predrasude kolaju oko nas.Momak posjeduje talenat za napisati stih ja tako mislim,i uvijek je kod nas bilo papanski slusati Harija,Dinu,Orkestar ,Jabuku pa i Dugme al na kraj kad saberes jedino su to bili oni koji su punili velike dvorane a za EKV, Rundeka i slicne sala CDA je bila dovoljna i vijerovatno je to ono sto u nama postoji jedna velika doza omalovazavanja nasih ljudi koji furaju ovaj nas Bosanski pop sve dok oni ne naprave neku veliku stvar a onda obicno ide ona racenica kako je to nas covjek i kako je uvijek mirisao na uspije itd.Misli da se njih dvojica ipak razlikuju od ostalih i mislim da ce za njih vaziti ovo nas covjek... :) :) :)
Ne znam....ovo je ono sto se zove totalno dva razlicita svemira

U tvojim ocima neke stvari imaju vrijednost,dok za mene te iste stvari pretstavljaju samo dio sivila u kojem smo do grla....ali...de gustibus non disputandum est,pa cu da te pustim da uredjujes ovaj topic po tvojim arsinima :)

Sve najbolje
Eli005

Post by Eli005 »

Dopada mi se kako razmisljas ,makar sto se slobode misljenja tica a boze moj ,mozda jednom nadodjemo na isto.Postujm tvoj stav! :)
Eli005

Post by Eli005 »

Dado je trenutno dosao sa dogovora iz Zagreba (Croatija rekords) za izdavanje svog novog materijala pod radnim nazivom "Ne vjerujem".Niksa Bratos ce biti izvrsni producent za CRO sto je jos jedan od pokazatelja da ce album biti dobar.Info 8-)
Haris033

Post by Haris033 »

Par slika koje bi se trebale naci (izmedju ostalih) i kao omot za novi cd... :)

Image

Image
Eli005

Post by Eli005 »

Info.
Dado trenutno zavrsava 9-tu pjesmu kojom bi trebao zavrsiti studijski dio posla na albumu ,"Ne vjerujem"-radni naziv.Pjema "Istocno od raja" je ucesnica Bihackog festivala 2006.Ista ce se naci i na festivalu "Stari grad"SCG gdje je od strane organizatora proglasena jednom od favorita.Nadamo se da ce drgi Dadin album do kraja septembra ugledati svijetlo dana.
Eli005

Post by Eli005 »

Dadin prvi album"Ja znam" i na Poljskom portalu MELO.PL 8-)
missy

Post by missy »

Eeee sa-x forume, eee evo nam Dade...Ne mogu da vjerujem, kakav je ovo kloc, a o njegovom muzickom izricaju da ne govorim... :lol:
Ko mu je fotke radio, ko ga je namjestao, pazi tih poza, pogled u dalinu, mislilac, isto kao da gledam prijeratno izdanje narodnih pjevaca Jugotona...:D
Post Reply