Super milijunas... ili milioner !?!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

senada

Post by senada »

"muha_sa"
lovu sa troglavim orlom
-zar ima ovo?
ko se Behke i Ljuce ne bi sjećo--ja sam stariji čikica
onda ti ja mogu bit baba... jer je taj mladjahni ljubavnicko pjevacki biznis par davno preselio na ahiret.... pjevali su uz saz i daire ... jednom sam ih susrela i u makarskom restoranu... :zzzz:

da se ja pitam kviz bi bio na nasem maternjem - engleskom jeziku... milioni su svejedno trice i kucine za nase poglavice :roll: poliglote...

novac ne poznaje granice... posebno ne "nase" :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Tako je @senchi, para vjere, nacije, drzave, granice, rase, plemena nejma!
Jedino sto ima to je kolicina!
Ih kad svi polete za nulama! :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

H wrote:
pape wrote:
H wrote: Ovo nije smiješno nego žalosno. :-?
Smijesan je tvoj stav, da kviz treba prepustiti Hrvatima da gledaju i ucestvuju u njemu.
Zalosno je slusati te kako ovdje kukumavcis, a jedva cekas da kviz krene sa emitovanjem, .... :oops: :zzzz:
A nije žalosno to što ti tvrdiš da bi 'Haso, Matko, Zivojin, prodali i jezik i sve' za nekoliko 'milja u džepu'?!
Ne, nije zalosno, .... to je sasvim ekonomski prihvatljivo i pragmaticno, ... i od Hase i od Matka, a bogami i od Zivojina, ... jer, ... nezaposleni su, ... zive od roditeljske crkavice, a "Milijunas" im zgodna prilika da bez lopate dodju do milijuna. :oops: :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

kub lajkan wrote:
Al-aqsa wrote:Mozda ce neki reci da sam ja nacionalista
Ma joooooooooook, slobodno ti... :D
Ma sta slobodno...dali smo im free `92 pa vidi belaja...:D.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Sto se tice imena vec sam rekao sta mislim.

Koja je drzava gdje se emisija emituje?
Bosna i Hercegovina

Gdje je studio televizije OBN?
U Bosni i Hercegovini

Kako se u njoj kaze neko ko ima pare sa 6 nula?
Milioner.

Kako se kviz treba zvati?
Milioner.

Jednostavno osim nekome ko hoce da hrvatizuje rijecnik ili da svima kaze "ovako treba". Pa bosanski ispade samo verzija srpskog il´ hrvatskoh napucana orijentalizmima.
Al´ sto najvise nemogu da razumijem je sto neki ovdje smatraju ovo nacionalizmom? Ili pak mrznjom ili nesto tako. Jel´ nacionalizam htjet u svojoj drzavi gledat kviz na svom jeziku? Pa i Hrvati BiH kazu milioner osim onih "istreniranih" a ko se stidi svoga jezika stidi se amaneta svoga i sebe.
pape

Post by pape »

:D Mr_bosnjak, .... izvini, ali .... sta ti znaci ovo mr ispred bosnjaka, ... ???
danas

Post by danas »

pape wrote::D Mr_bosnjak, .... izvini, ali .... sta ti znaci ovo mr ispred bosnjaka, ... ???
:oops: :oops: :oops:

:D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

pape wrote::D Mr_bosnjak, .... izvini, ali .... sta ti znaci ovo mr ispred bosnjaka, ... ???
Nesto.
pape

Post by pape »

mr__bosnjak wrote:
Nesto.
:oops: Hvala i zivio, ... :D
bosan

Post by bosan »

Milijunas

Milioner

Hadzija

:D
Meshtar

Post by Meshtar »

Koliko kod nas ima opterećenih ljudi to je nevjerovatno...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Evo tek sad nadjoh malo vremena da odgovorim.

A ocito nekad treba crtati da te neki lik shvati. Iako je vrlo upitna investicija vremena u otvaranje ociju nekim razvijenim spermatozoidima.

Elem, stvari stoje ovako:

Iako se trudim da budem stalozen i racionalan u kontaktu sa ljudima i televizijskim ekranom, ima situacija kad i pored najbolje volje to ne mogu. Jedan od takvih slucajeva, kad se budi zvijer u meni, je novinarska kreatura koja se odaziva na ime Sanela Prasovic.
Tome je vise razloga. Jedan od glavnih je sto je njen jezik pun NAZOCNIH DUZNOSNIKA ZNAKOVITIH NAPUTAKA.

Dakle, da se predstavim. Ja sam veliki mrzitelj onih koji tek tako prihvataju novotarije u jeziku kojim govore. Sanela je lice, a nalicje su oni kojima je preko noci MEKO postalo MEHKO, LAKO LAHKO, a SAT se pretvorio u SAHAT.

Ista je to fela ljudi. Ako su spremni preko noci svoj govor da promijene isto ce uraditi i sa svojom casti i postenjem.

Dakle, ja sam protiv takvih koji siluju vlastiti jezik.

Medjutim, kada pokretac ove teme kaze da je isto tako protiv njih, on pritom ne razumije da su moje PROTIV i njegovo PROTIV samo prezimenjaci, koji nisu ni rod ni pomoz bog.

Al-Nesto je simbol paranoje koja u svemu vidi ugrozenost. Drugi mu smeta kako hoda, kako ga gleda, kako dise. Smeta mu kad zine. A kad progovori... e to je vec dovoljan razlog za ubistvo u samoodbrani.

I zato zelim poruciti likovima kao sto su Al-Nesto da kad se slazemo u tome da se s nekim ne slazemo, to jos uvijek ne znaci da smo na istoj strani.
the_stick

Post by the_stick »

pape wrote:
H wrote:
pape wrote: Smijesan je tvoj stav, da kviz treba prepustiti Hrvatima da gledaju i ucestvuju u njemu.
Zalosno je slusati te kako ovdje kukumavcis, a jedva cekas da kviz krene sa emitovanjem, .... :oops: :zzzz:
A nije žalosno to što ti tvrdiš da bi 'Haso, Matko, Zivojin, prodali i jezik i sve' za nekoliko 'milja u džepu'?!
Ne, nije zalosno, .... to je sasvim ekonomski prihvatljivo i pragmaticno, ... i od Hase i od Matka, a bogami i od Zivojina, ... jer, ... nezaposleni su, ... zive od roditeljske crkavice, a "Milijunas" im zgodna prilika da bez lopate dodju do milijuna. :oops: :D
lopate? ko to danas jos kopa? danas se vise isplati krasti... :(
forUMASH

Post by forUMASH »

....najbolje bi bilo kad bi u BIH zabranili sve jezike.....ha ja.... :roll: ....ko nas jebe, na kraju krajeva, mimo svadje i nemamo nista jedni drugima reci..... :roll:
....ko progovori, odmah u tvorza....
zlata

Post by zlata »

winetou wrote:Rekao bih da je milioner bosanska riječ.
Meni se "Milioner" cini nesto previse "latiniziran"...a bas smo mogli od susjednih "kafira Latina" preuzeti....malo vise slavenskog "Milijunasa". Imaju i oni po'koju pametnu! :-D

Ako je bogat-bogatas....onda je valjda i milijunas...a ne milijuner! Ili je valjda "bogater"!? :lol: Ma da se neki u Saraj'vu pitaju...sigurno bi bio "bogatija" :P
Stitch__

Post by Stitch__ »

kub lajkan wrote:Evo tek sad nadjoh malo vremena da odgovorim.

A ocito nekad treba crtati da te neki lik shvati. Iako je vrlo upitna investicija vremena u otvaranje ociju nekim razvijenim spermatozoidima.

Elem, stvari stoje ovako:

Iako se trudim da budem stalozen i racionalan u kontaktu sa ljudima i televizijskim ekranom, ima situacija kad i pored najbolje volje to ne mogu. Jedan od takvih slucajeva, kad se budi zvijer u meni, je novinarska kreatura koja se odaziva na ime Sanela Prasovic.
Tome je vise razloga. Jedan od glavnih je sto je njen jezik pun NAZOCNIH DUZNOSNIKA ZNAKOVITIH NAPUTAKA.

Dakle, da se predstavim. Ja sam veliki mrzitelj onih koji tek tako prihvataju novotarije u jeziku kojim govore. Sanela je lice, a nalicje su oni kojima je preko noci MEKO postalo MEHKO, LAKO LAHKO, a SAT se pretvorio u SAHAT.

Ista je to fela ljudi. Ako su spremni preko noci svoj govor da promijene isto ce uraditi i sa svojom casti i postenjem.

Dakle, ja sam protiv takvih koji siluju vlastiti jezik.

Medjutim, kada pokretac ove teme kaze da je isto tako protiv njih, on pritom ne razumije da su moje PROTIV i njegovo PROTIV samo prezimenjaci, koji nisu ni rod ni pomoz bog.

Al-Nesto je simbol paranoje koja u svemu vidi ugrozenost. Drugi mu smeta kako hoda, kako ga gleda, kako dise. Smeta mu kad zine. A kad progovori... e to je vec dovoljan razlog za ubistvo u samoodbrani.

I zato zelim poruciti likovima kao sto su Al-Nesto da kad se slazemo u tome da se s nekim ne slazemo, to jos uvijek ne znaci da smo na istoj strani.
:thumbup:
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 25/01/2017 10:21, edited 1 time in total.
zlata

Post by zlata »

saim_adka wrote:mislim da je s ovim ugrozen bosnjacki nacionalni vitalni interes... mislim da bi trebali uporedo napraviti tri kanala koji idu istovremeno na tri jezika... mislim da takvu teoriju zagovara clan predsjednistva ivo miro jovic ili kako se vec zove... ako se kviz zove milijunas, onda je logicno da na drugoj tj trecoj frekvenciji ide isti kviz miloner, kao i da pise cirilicom, zar ne???

mislim da je u ovoj drzavi sve debilno, pa tako i ovaj kviz... mislim da se treba potruditi da se ne namece jedan jezik, kao sto je nama nametnuto na ftv, kao i bht... ja vala nikada nisam govorio: općina, plaća, mirovina, uvjet, ured, umorstvo, nogomet isl.... ali to nam je kroz ove godine nametnuto kroz razne tv kuce, zato sam ja protiv da se kviz zove milijunas!!! a mi samo popustamo, neka ovo neka ono...
Jesi'l' ikad pomislio...da je tvom caci...isto tako nametnut "futbal". Kol'ko ja znam...hodam na nogama...i udaram loptu....nogom....a ne ball---foot-om!
kafana

Post by kafana »

kub lajkan wrote:
Al-aqsa wrote:Po toj logici, hajmo preimenovati Bosna u velika Srbija. Kakve veze ima, srbi su konstitutivni, zar ne! :? :x :roll:

Ali treba svatiti, ...ima nesto sto je nase, ali mi se toga veoma plasimo!

Zasto u Hrvatskoj taj kviz nisu nazvali -Milioner?????????????????????????, pa nisu budale kad imaju svoju rijec!!
Milijunas = hrvatski

Milioner = srpski

pa skoro cijeli sprpski bukvar je napravljen od bosancice pa gospodine prestani se pitati neke stvari. uz to i hrvatski je preuze 70 % od slovenaca

I sta je tu tvoje?

(kad vec vuces za jezik)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Ne može MILIONER!NE! :D

To je srpska riječ i ne želim da čujem da se jedan kviz u BiH, zove tako :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

I,da:

Neka se zove MILIONAŠ :D
pape

Post by pape »

:roll: @ Monter i @ kafana, ... ma, .... jel` vi ovo ozbiljno? :oops:
bosna forever

Post by bosna forever »

zlata wrote:Jesi'l' ikad pomislio...da je tvom caci...isto tako nametnut "futbal". Kol'ko ja znam...hodam na nogama...i udaram loptu....nogom....a ne ball---foot-om!
Ma nema sta, Zlatna ti je svaka. Zapravo mislim da je po tvojoj logici pravilno NOGOLOPT.
Super ti je ideja....evo recimo
Nogoloptni Klub (i ovo Klub, mescini nije po pravilno, al' eto) Drinjevci?
pape

Post by pape »

bosna forever wrote:
zlata wrote:Jesi'l' ikad pomislio...da je tvom caci...isto tako nametnut "futbal". Kol'ko ja znam...hodam na nogama...i udaram loptu....nogom....a ne ball---foot-om!
Ma nema sta, Zlatna ti je svaka. Zapravo mislim da je po tvojoj logici pravilno NOGOLOPT.
Super ti je ideja....evo recimo
Nogoloptni Klub (i ovo Klub, mescini nije po pravilno, al' eto) Drinjevci?
:oops: Pitanje za 1.000.000 KM u kvizu - "Tko zeli biti logichar"

Image
Ovaj sport, (slika nasheg reprezentativca u akciji) se igra rukama. Dakle, ... tog sportistu nazivamo, ... ********* ? :roll:

Da se odluchimo izmedju 4 navedena odgovora, .... :oops:

A) Handbalash
B) Handbaler
C) Rukometash
D) Carinash

Hocemo li istom analogijom uraditi za igru gdje se igra nogama? :oops: :D
Last edited by pape on 21/04/2006 23:20, edited 1 time in total.
kafana

Post by kafana »

pape wrote::roll: @ Monter i @ kafana, ... ma, .... jel` vi ovo ozbiljno? :oops:

pa sta ti nije jasno. citaj malo istoriju.
Post Reply